|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3692 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki
![]() Haaa, pochwalę się Wam, że idę dziś do spa A idę bo wiecie co, ciężko mi się robi pedicure już mi brzuch przeszkadza no i taka świadomość, że uciskam malucha schylając się tak bardzo. Daria, no najważniejsze, że masz lek, im szybciej zadziała tym szybciej choróbsko pójdzie w las Nie wiem czy dobrze wyczytałam, jeśli się ma zmywarkę, to sterylizator do butelek niepotrzebny? W sumie to w takiej zmywarce jest b. wysoka temperatura. Miłego dnia ciężaróweczki!
|
#3693 |
|
Rozeznanie
|
Cześc kobietki
Daria super że udało Ci się dostać ten lek ![]() Moria, ja też chcę do spa.... |
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Jak patrzę na ceny tych wszystkich fantów w które trzeba się zaobatrzyć to bardzo mnie znastanawia który bank okraść...
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry kochane
dostalam od siostry te body sliczne bawelniane biale ale kazdy na na klatce piersiowej wzorki kolorowiaste uniwwersalne, 7 sztuk za 4 funty czyli niecale 20 zl ![]() hhihih Cytat:
|
|
|
|
|
#3696 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
podziwiam was ze macie tyle czasu zeby ciagle tak pisac na forum ja jak wracam po pracy do domu to od razu na lozeczko i sobie odpoczywam do wieczora potem kapiel i spac ale staram sie was czytac regularnie tylko z udzielaniem sie troche gorzej ![]() tylko nie wiem czy dobrze ze tak was czytam bo jak widze o jakich pysznosciach nieraz tu piszecie to od razu robie sie glodna i musze cos zjesc |
|
|
|
#3697 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sterylizator uważam również za zbędny.
|
|
#3698 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja podczytuję forum w pracy (w międzyczasie ) bardzo się wciągnęłam od czasu jak zobaczyłam te dwie kreseczki na teście.miłego dnia |
|
|
|
|
#3699 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej!
![]() Ja dotarłam dziś na uczelnię, siedzę sobie w moim pokoiku i przygotowuję się psychicznie do pracy (coś długo mi schodzi ). Na horyzoncie mam jedne miłe wydarzenie: placki ziemniaczane w uczelnianym bufecie (panie prowadzą domową kuchnię, więc placki będą z prawdziwego zdarzenia).A Wy co dziś jecie/gotujecie? Miłego dnia!!! |
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś smażę tilapię, bo ostatnio mi bardzo smakowała
Co Wy tak wszystkie na te placki ziemniaczane ? To jakiś naturalny wytwarzacz dopaminy? hihi
|
|
|
|
#3701 |
|
Rozeznanie
|
ja to mam dzisiaj ochote na zalewajke mojej babci az chyba do niej zadzwonie i poprosze ladnie zeby mu upichcila
|
|
|
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
U nas w końcu słoneczko, aż miło wyjść z domu. Ja dzisiaj zaserwuję sobie i bejbikowi brokuły w sosie beszamlelowym ![]() Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
#3704 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() fajnie, ze piszecie o tych wszystkich gadzetach...i jestem w szoku bo pierwszy raz slysze o tym, ile to rzeczy potrzeba- ciekawe czy becikowego starczy??? fajnie ze sa tu poruszane takie tematy.---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- eweska masakra... a u mnie od rana sasiad chyba sie za remont zabral, najpierw stukal pukal, a potem slysze jak normalnie sciana odpada...nagle wychodzi z mieszkania i jakies szklo mu spadlo na klatce schodewej.Wszystkie sasiadki zebraly i zaczely dyskutowac- godzina 6.30 rano!!!
|
|
|
#3705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogole to co sie dzieje teraz w kraju to porazka...politycy maja tyle przywilejow wiec niech sobie ciecia zrobia...jakby tak mieli wyzyc za nasze pensje to nie dali by rady, a my musimy...jeszcze troche i ludze zaczna na ulice wychodzic...mam nadzieje bo nie widze tego co oni planuja.... wlasnie ogladam debate na temat in vitro.... ehhh.... nic mi sie nie chce
|
|
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dzisiaj lososia
frytki bo tz nie da mi zyc i warzywa na patelnie nicejskie a przez wasze zupy pomidorowew musialam poleciec po goracy kubek juz go wychlalam i teraz siedze zawalona projektami, bo dzisiaj jakis dzien projektow chce, mam chyba z 5 do zrobienia z czego kazdy jest pracochlonny
|
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
Hej w ten pochmurny dzień. Nic mi się nie chce od rana...Dobrze że na obiad do Teściowej jadę
Rybki będą, mniam mniam. Dzisiaj zaczęłam 12 tydzień w środę byłam u lekarza i wszystko jest w porządku, maluszek machał mi rączką Takie dobre rzeczy gotujecie...a wszystko bym zjadła jak czytam W ogóle przytyłam już 3 kg,więc trzeba przystopować Tylko problem taki że mi się cały czas jeść chce! No ciągle głodna chodzę, ja nie wiem.AlicjaH chyba się na nas obraziła...Ale mazianka81 masz całkowitą rację co do niesmaku po czytaniu o kończeniu w buzi i seksie analnym bodajże jeżeli dobrze zrozumiałam...Też mi się głupio to czytało,ale uznałam że jestem jakaś może zaściankowa (chociaż osobiście tak nie uważam)Idę wziąć prysznic bo się lenię oczywiście...Jakoś liczę że magicznie wraz z rozpoczęciem 2 trymestru energia mi wróci Oby,oby
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2010-10-22 o 12:07 |
|
|
|
#3710 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie
![]() wiecie, odnosnie Polski, to nie chcialabym tu siac jakiejs propagandy i zlych nastrojow, ale mam pl tv i jak ogladam wiadomosci i widze, co widze, to albo rycze ze smiechu albo po prostu nie wierze... A o jakich oszczednosciach mowa skoro nie ma kryzysu ? Polska jest przeciez krajem, do ktorego kryzys nie dotarl tak do tej pory trabiono.... Najpierw pierdziela, ze za malo dzieci, ze nie bedzie mial kto na emerytury pracowac, a teraz becikowe zabieraja, juz o znieczuleniu nie wspomne... Wspolczuje Wam - tzn. tak z serca mi szkoda tych z Was, ktore czuja sie pokrzywdzone i oszukane.U nas kryzys, owszem obcieli benefity na dzieci, ale nie az tak. |
|
|
|
#3712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas tak jest, że jak trzeba przyciąć to zawsze przycina się i szuka oszczędności w kieszeniach tych co ledwie dają radę. Tak więc niech obcinają...a potem jak dawniej Wałęsa, sami będą zmuszeni wziąć się za zaludnianie Polski
|
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie po długiej przerwie
Ja dziś zaczynam kolejny tydzień, tylko nie wiem który może 8 albo 9..... buuuuu.Wczoraj odebrałam wyniki badań, wszystko raczej dobrze jak na moje oko, limfocytów mam tylko troszke mało i co sie okazało wynik na toxo mam 59. Ale na szczescie oznacza to ze przeszłam tą chorobe juz wczesniej i nie mam sie czym martwić. Strasznie mnie wypryszczyło i nadal mam apetyt Dziś na obiad rybka z ziemniaczkami i surówką Całuski dla Was
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Aliczka, dawno Cię nie było. Fajnie, że z wynikami wszystko ok, tochę Ci zazdroszczę przebytej toxo, ja mam ujemny wynik a mam kota (podejrzewam, że nie jest nosicielem, bo już byłabym zarażona). Ja też mam rybola na obiad.
|
|
|
|
#3716 |
|
Moderatoreska
|
Dziewczyny, ale co do becikowego to jeśli od nowego roku je wycofają oby nie, to wydaje mi się, że my powinniśmy je dostać, chyba że jestem w błędzie, przecież prawo będzie obowiązywać jak coś od 2011, a co z kobitkami które zaszły w ciążę w 2010 i np. urodzą w styczniu, a od stycznia becikowego nie będzie to by było nie fer, ale nasz rząd i tak jest do bani wiec nie wiadomo jak to będzie.
|
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Kochane,
Wrocilam od gina, niestety odebralam zle wynki moczu i posiewu, wychodowalam bakterie;/ i teraz musze brac przez dwa tygodnie furagin, nie usmiecha mi sie to bo to niezbyt wskazane w ciazy. Pytalam lekarza czy mi wolno taki lek stwierdzil,ze po 10 tygodniu mozna, bo trzeba moja bakterie leczyc;/ Widzialam Dzidzie, lekarz wszystko mierzyl liczyl, rozwija sie prawidlowo, wydrukowal mi 10 zdjec! Jest tez zmiana terminu porodu na 27 kwietnia, dzidzia ma 6 cm 42 mm jest to 13 tydzien. Swietnie fikalo, cudowne uczucie, ale nie znam pulci jeszcze;/ he i znow body kupilam ![]()
|
#3718 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczynki
ja niezbyt często sie udzielam ale czytuje codziennie regularnie Jeśli chodzi o to farbowanie włosów to jak wiadomo są różne opinie i co lekarz to inna... jedni mówią, że wolno i że to pozostałości po jakichś starych czasach z tym zakazem farbowanie, jedni mówią, że nie wolno na blond, a inni, że na czarno czy ciemno hehe... ja myslę, że trzeba podchodzic do tego z dystansem i na własny rozum... Też miałam ten sam problem, ponieważ jestem blondynką, blondynką (prawie białą), a jak dowiedziałam się o ciąży to miałam już odrost niczego sobie... biłam się trochę z tą mysla o farbowaniu ale w końcu stweirdziłam, że ciąża to nie choroba i że bez przesady ale dbac o siebie chyba można, a wręcz należy... tak więc poszłam do fryzjerki sie poradzić czy może lepiej pasemka a nie farbę na całą głowę, na co ona rzekła, że to zupełnie bez znaczenia i że normalnie babeczkom w ciaży robi kolor i wszystko jest ok... w ten oto sposób ok 8-9 tygodnia farbowałam włosy na blond i nic sie nie stało... oczywiście każda dziewczyna musi sama przemyśleć taką decyzję ale nie dajmy się zwariować ![]() Aliczka a z tą toxo to jest chyba tak, że jak rozumiem masz wynik IgG (+), IgM (-) a to oznacza, że przebyłas chorobę kiedyś,a w tej chwili nie chorujesz i ja myslałam, że to właśnie jest w ten sposób a się okazuje, że taki wynik może również wskazywać na przewlekłe toczące się w tej chwili zakażenie tokso... znalazłam to tutaj http://www.forum.axxa.com.pl/printvi...52d6d53b5b3c27 przy takim wyniku trzeba powtórzyć go za 3 tygodnie i patrzyc czy jest przyrost czy spadek... też myslałam, że jestem już bezpieczna, a to jednak nie do końca tak jest... ale ja nie konsultowałam tego z ginem jeszcze, dopiero za półtora tygodnia mam wizytę... myslę, że jednak w większości przypadków to jednak taki wynik wskazuje na przebytą dawno temu chorobe
|
|
|
|
#3719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
toxo igm jakosciowo- ujemny
|
|
|
#3720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny powiedzcie czy ja juz zaczynam 9 tydzien??? 27.08 miałam ost @ wszystkie kalkulatory tak pokazują...... A czuje sie dobrze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

już mi brzuch przeszkadza no i taka świadomość, że uciskam malucha schylając się tak bardzo.

:rol leyes:

) bardzo się wciągnęłam od czasu jak zobaczyłam te dwie kreseczki na teście.

nie, krotkie ma