|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26581 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#26582 |
|
Wtajemniczenie
|
caskada
Artystyczny nie łąd jest przeuroczy. !! Ja sie tam takimi opiniami nie przejmuje. Ja sie spotykam z tym, ze kazdemu sie podobaja moje loki i puszek ! I mam dzieki temu tez motywacje do tego, by o nie dbac ! A zwlaszcza moja przyszla tesciowa mi surowo zakazala prostowac wlosy ! PRzez co moj mezczyzna otrzymuje baty od swojej mamusi za to, ze bluzni o prostownicy ! ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Basia Pewnie tak. Ja mam dlatego tez puch, gdyz ostatnio farbowalam wlosy i powiedzialam sobie, ze ostatni raz farbami jak juz to Castingiem !...Suszarka nie susze w ogole wlosow ! A kysz...gorzej z tym prostowaniem, ale juz nie prostuje od dluzszego czasu. Dbam o wlosy. |
|
|
|
#26583 | |||
|
Zakorzenienie
|
tutaj jest maly artykul z filmem jak Michelle ma robiony Brazylian Blowout czyli wlasnie suszenie z nakladaniem preparatu keratynowego
na NC znajdziesz wiele artykulow Michelle o tym zabiegu Cytat:
Cytat:
wiecie co, ja to samo uzyskalam kremem do lokow (Strech Silkening Creme) i mam ten komfort ze jak bede chciala baranka to poprostu uzyje innego stylizatora ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
|
#26584 |
|
Wtajemniczenie
|
Po takim komentarzu Caskady Siostro Rybiorek mam wieksza motywacje do tego, by ich absolutnie nie prostowac i nie farbowac a jesli chodzi o farbowanie to tylko i wylacznie Casting ! Pielegnacja pelna para
|
|
|
|
#26585 |
|
Zakorzenienie
|
bernadka siostro lokowa
ja nie susze suszarka od lat nie prostuje od ponad roku a nawet wtedy robilam to sporadycznie uzylam juz roznych cudow a wlosy nadal sa przesuszone zwlaszcza z tylu na glowie koncowki ladnie sie skrecaja ale na gorze od skory jakis puszkin mi sie wkrada![]() rozumiem ze to rozjasnianie odrostow ma na to wplyw ciagle walcze z przesuszeniami i czasami wydaje mi sie ze chyba przegram walke
|
|
#26586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#26587 |
|
Rozeznanie
|
Michelle narzeka, że: "Three months later, my curls were shrinking up to their pre-treatment coils. And with sky-high humidity, my hair was looking frizzier than it had in a while."
Chyba niewiele z nas ma jak ciasny skręt, że tylko marzy o jego rozluźnieniu, raczej większość robi wszystko, by skręt powiększyć.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#26588 |
|
Wtajemniczenie
|
O dobra Siostro Rybiorek. Dzieki Ci za wsparcie.
caskada Droga siostrzyczko mnie sie tez wydaje, ze to przez farbowanie a U Ciebie rozjasnianie...Ostatnio dwoma farbami farbowalam za 1 razem, bo mam taka dlugosc wlosow...A wczesniej 2-3 tygodnie Syossem. Juz nigdy farbami z amoniakiem i bez amoniaku. Tylko Casting Bursztyn takie piekne rude wlosy po nim mialam oh ! ![]() ![]() Co do olejowania widzialam efekty ale zachcialo mi sie farbowac ;/ Zaluje tego strasznie i św. Curla niech bedzie ze mna w mych takich gardzacych decyzjach i by zawsze mowila co dobre a co zle.
|
|
|
|
#26589 |
|
Zakorzenienie
|
|
#26590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle dobre cięcie włosów jest bardzo istotne. Takie cięcie robi miejsce włosom na kręcenie się i uwydatnia loki A czemu nie chcesz ich już teraz ścieniować? Pokazywałaś nam już swoje zdjęcia? Szefowa będzie niezadowolona z Twojego wpisu w Dzienniku ![]() Nie komentujemy tam zdjęć |
|
|
|
|
#26591 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam jedna dlugosc
|
|
|
|
|
#26593 |
|
Wtajemniczenie
|
venealin - twoje włosy bardzo przypominaja mi moje z wczesniejszych etapów pielegnacji. awet kolor praktycznie taki sam.
też mi sie kiedys nie krecily u nasady, ale okazalo sie to do wywalczenia. nie zawsze wychodzi, ale zdarza sie coraz czesciej. stylizator u nasady, odpowiednie suszenie i ugniatanie dopiero jak sa w 100% suche, a im pozniej tym lepiej (jesli nei musze zaraz po wysuszeniu wychodzic z domu to chodze w takich chrupiacych straczkach i odgniatam dopiero przed wyjsciem) |
|
|
|
#26594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26595 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naprawdę nie widać, żeby potrzebowały fryzjera, przynajmniej na zdjęciu ![]() Ale doskonale rozumiem Twoją potrzebę ścięcia, szczególnie, że myjesz włosy codziennie. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#26596 |
|
Wtajemniczenie
|
małgosiu86
Pierwszy byl to moj wpis. Takze podarujcie mi ta zniewage siostrzyczki Nastepnym razem bede uwazala ! Dziekuje za uwage ![]() Zdjecia wstawilam o w tym watku http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...7&postcount=96 :P Oczywiscie ide edytowac post ! Szefowa nie zauwazy :P Zapuszczam Moja droga Siostro wlosy. I troche mi szkoda scinac, bo beda krotkie. Z reguly jak przyszlo co do cieniowania fryzjerki spieprzaly mi. Teraz jakby chcialy scieniowac bylyby one krotkie :P
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-10-22 o 22:33 |
|
|
|
#26597 | ||
|
Zadomowienie
|
Jumaatt
Marzę o fryzjerze - może nawet w pierwszym tygodniu listopada Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rzeczywiście, na razie lepiej poczekaj. Myślę, że dobry fryzjer mógłby Ci pocieniować włosy, nie tracąc zbyt wiele z długości, ale biorąc pod uwagę obecną długość Twoich włosów, może to być dość ryzykowne doświadczenie Jednak cieniować włosy też trzeba umieć Zdarzało mi się, już prosić fryzjerów, żeby nie cięli z długości (ew. ścięli tylko zniszczone końcówki), a jedynie cieniowali włosy. Da się to zrobić, ale musiałam dobitnie podkreślać, o co mi chodzi |
||
|
|
|
#26598 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znow zapuszczam do rownych, jak sie tutaj pojawilam to mialam rowne, ktos powiedzial zeby mozna pocieniowac i zaczelam sobie cieniowac, nie bylam zadowolona bo pielegnacja rownych jest dla mnie latwiejsza, jedyne co nie wiem to czy znow zapuszcze dlugie, zaczynam sie lamac czy nie wystarcza takie zeby dotykaly ramion, ale rowne
a tu jeszcze podglad do mojego pasiastego kotka, ciociu Eloe popatrz na nasza pocieche
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-22 o 23:57 |
|
|
|
#26599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*zdjęcia w długich włosach - włoski wyglądały na zdrowe i ładne
|
|
#26600 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie siostry lokowe o poznym poranku juz
danusiaes u mnie ten olejek to codzienna podstawa do pielegnacji calego ciala a na wlosy klade go praktycznie co noc i czasami trzymam 2 dni i zmian nie widze
|
|
#26601 |
|
Zakorzenienie
|
Witam drogie siostry, zakupy sie troche przesunely wiec wpadam pokazac Wam trzeci dzien choc mam mieszane uczucia co do skalpu, na razie nic z wlosami nic nie robilam, tutaj dokumentacja
|
#26602 |
|
Wtajemniczenie
|
malgosia86
Dokladnie. Mam dobra fryzjerke, ale jednak wole zapuscic swoje wlosy, bo nie lubie miec krotkich. U siostry Rybiorek mi sie podobaja, ale u siebie. Nie czulabym sie za dobrze w krotkich. Dlatego zapuszcze i zaczne je porzadnie nawilzac olejkami ![]() Dokładnie...Prosisz fryzjera o nie wielka ilosc scietych koncowek a scinaja wlosy tak czy siak. Bo im tak pasuje...;x Dziekuje Ci za pomoc
|
|
|
|
#26603 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek widzialam wpis codzienniku...
"Nie wiem czy to dobry..." My cie tu chyba ![]() ![]()
|
|
|
|
#26604 | |
|
Zakorzenienie
|
przez pewien czas, po ilus rozjasnianiach niestety nie, ale nie ma tego zlego, teraz bede miec nautralne loki, juz moge powiedziec ze skret jest mocniejszy
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- ej bez kijka, wyglad to jedno a odczucia to drugie, od 15 lat nie nosilam trzeciego dnia i mam wrazenie brudnego skalpu, temat do dopracowania
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-23 o 11:08 |
|
|
|
|
#26605 |
|
Zakorzenienie
|
Hhehhehee musialabys zobaczyc moj fryz z dzisiaj to bys padla
Wczoraj nie myla, dzis mam imprez (roczek mojej Niuni) i chce byc swieza Wiec bede sie myc zaraz
|
|
|
|
#26606 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj byłam u fryzjerki. I tak się pochwaliłam, że to robie z włosami i tamto. A ona na to, że tu do niej też taka klientka przychodzi, co różne mazidła na włosy nakłada (hmm, zna któraś fryzjerkę Justynę, co?
)A ostatnio ta tajemnicza klientka nawet "jakieś wodorosty" na głowę kładła Ale nie mam pojęcia o co chodzi - może Wam się z czymś "wodorosty" kojarzą?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#26607 |
|
Raczkowanie
|
Volyova może chodziło o algi np spirulinę?
Edytowane przez insanecurls Czas edycji: 2010-10-23 o 12:45 |
|
|
|
#26608 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Czyżby siostrzana telepatia zaczęła działać?
![]() ![]() Cytat:
. Co prawda te chrupiące sterczące loczki są dość denerwujące i śmiesznie wyglądają ale już wiem, że POD ŻADNYM POZOREM NIE DOTYKAMY MOKRYCH WŁOSÓW (mnóstwo razy powtarzane a forum). Chyba , że dokładam po żelu lnianym inny żel na prawie suche, wtedy dotykam, ale potem znów nicCytat:
. Co do świeżości skalpu, rozumiem Cię. Myję włosy codziennie, choć nie zawsze muszę właśnie z powodu przewrażliwienia na punkcie świeżości skalpu. Cytat:
Wczoraj użyłam garniera karite jako odżywkę d/s i b/s. Miałam babskie spotkanie, więc wysuszyłam suszarką (nie lubię, wolę kiedy schną same). Wcześniej żel lniany, psikadło miodowe Rybiorki i dowaliłam trochę delii (tak dla pewności, za dużo jak na co dzień). Wyszły sztywne włosy z nadmiary stylizatorów, ale co tam . Zrobiłam nawet zdjęcia (przez co koleżanka marzła pół godziny i obraziła się trochę). Pewnie dlatego zdjęcia wyszły niewyraźne i nie nadają się do pokazania. Efekt był całkiem, całkiem (gdybym suszyła naturalnie i bez pośpiechu byłby pewnie lepszy, dziś spróbuję znów). W każdym razie koleżanka włosy pochwaliła, że mocno skręcone i bardzo ładne. A ona jest zawsze szczera. Moje świeżo wymyte włosy pięknie wchłonęły cały dym tytoniowy. Cuchnęłam jak skunsik. Ale za to impreza była przednia . A wszystko przez to, że nie cierpię piwa, wolę drinki . |
|||
|
|
|
#26609 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek noz kurcze gdzie ja mam mozg jakie to logiczne dlaczego dol moich wlosow jest powiedzmy w miare zdrowy
![]() a ja juz myslalam ze to przez pocieranie glowa o poduszke
|
|
#26610 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Minus, że są uczulajace /ja sama na sbie ich nie mogę stosować, ale zazdraszczam koleżankom, które mogą/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

.

PRzez co moj mezczyzna otrzymuje baty od swojej mamusi za to, ze bluzni o prostownicy !
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

( Eh..
ja nie susze suszarka od lat nie prostuje od ponad roku a nawet wtedy robilam to sporadycznie uzylam juz roznych cudow a wlosy nadal sa przesuszone zwlaszcza z tylu na glowie koncowki ladnie sie skrecaja ale na gorze od skory jakis puszkin mi sie wkrada

Ale nie mam pojęcia o co chodzi - może Wam się z czymś "wodorosty" kojarzą?
. A wszystko przez to, że nie cierpię piwa, wolę drinki