|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26701 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Kropcia, Jennifer
Cytat:
Planuję go kupić w przyszłym tygodniu. Cena nie jest najniższa, ale do zniesie, jak dla mnie. Na pewno większy jest wybór kosmetyków do stylizacji w granicach 50 zł, ale to już jest zdecydowanie za dużo ![]() Cytat:
Co dziwne, potrzebowałam wtedy mniej żelu, niż normalnie nakładałabym na włosy po umyciu. I zawsze używałam do tego żeli sklepowych. Myślę, że mój sposób działa na podobnej zasadzie jak psikałda z wody i żelu, ale ja nie umiem/nie lubię stosować psikadeł (nigdy ich nie rozpylę na całych włosach) i stąd wolę moje ręce
|
||
|
|
|
#26702 | |||||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)...oby ten potencjał nie był urojony ![]() No cóż...to chyba nawet logiczne ![]() Cytat:
ale zgodnie ze zdaniem Rybiorki - uzbroję się w cierpliwość Cytat:
obySprawdziłam podczas weekendu tylko tyle, że przy schnięciu bez suszenia suszarą, nawet żel nie daje rady utrzymać skrętu rozprostowują się ![]() Ehh...ponownie dotarłam do zdjęć Pamiętnego Dnia Trzeciego ... ![]() (kontynuuję czytanie )
|
|
#26703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26704 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A dobra impreza jest warta tego włosowego smrodku ![]() Przepraszam. Ja jestem nie do końca teges, to dlatego ![]() Wyobraziłam sobie jak robisz podobnie do kociaków, które tak wyginają główkę, żeby się otrzeć np. o spodnie ![]() Basiu - Twoje włoski "po przejściach" są super ![]() Cytat:
) jakoś tak nie Rybiorkowato (mam prawo do swojego zdania przecież, nie)Cytat:
|
|
#26705 | ||||
|
Raczkowanie
|
Część Trzecia - ostatnia
![]() Cytat:
uzależniam się od garniera karite (powiedzcie mi co daje mu ten zapach? karite właśnie? może kupię gdzieś na mazidłach czy coś i będę się smarować albo co, bo wpadam w manię )Cytat:
![]() Piękne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ehh, i tak nie byłoby tak pięknego efektu chyba (jedyna nadzieja w babciach, które miały długie i gęste włosy Kropcia powróciła w całej okazałości Małgosiu... (żałuję, że włosy się z takiej pozytywnej zazdrości nie zwijają i nie puchną )Chciałam oficjalnie stwierdzić, że uzależniłyście mnie od Wizażu swoimi zdjęciami (nie żebym narzekała, tak tylko mówię )Niech wam się kręci
|
|
#26706 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#26707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tu nic
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26708 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ich wszystkie kosmetyki pachna podobnie---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
mozliwe że troche definiuje skret ale przynajmniej u mnie różnica nie była az tak powalająca i na pewno utrwala loki na youtube jest duzo recenzji, zobacz sobie http://www.youtube.com/watch?v=XnvaVUhQTMM ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
słiczne! moja wymarzona długośc
Edytowane przez insanecurls Czas edycji: 2010-10-25 o 16:08 |
|||
|
|
|
#26709 |
|
Zakorzenienie
|
co sądzicie o WEHO Curl Designer Vitality'su, bez gliceryny - u mnie leży od 2 miesięcy jako rzecz zbędna, ktoś używał? Właściwie to jedyną rzecz jaka zauważyłam to strączki i zapach który średniawo lubię.
|
#26710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a takie loki jak bym miala to bym sie nie pogniewala
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-25 o 17:42 |
|||
|
|
|
#26711 |
|
Zakorzenienie
|
mi wystarczylyby takie(gruby skret) http://www.girlswithcurls.com/jessica.html niestety nie sa to jej naturalne loki jak i wiekszosci tych babek
![]()
|
|
#26712 | |
|
Zakorzenienie
|
a takie loki jak bym miala to bym sie nie pogniewala[/QUOTE]
Rybiorek Myślę że masz duże szanse, twoje są podobne tylko mniej długie ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
te fajne, bardziej naturalne i mniej ,,na olejowane,,
|
|
#26713 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
To moje szóste opakowanie. Zdecydowanie wolę żel lniany ![]() Cytat:
Cytat:
Chcę takie regularne loki jak Paulinka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
venealin, o żelu lnianym poczytaj tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619 Ja daję dwie bardzo płaskie łyżki i trochę więcej wody niż 1 szklanka, nie wyjdzie wtedy bardzo gęste. Na początku rzeczywiście trochę jakby prostował włosy. Teraz nakładam mnóstwo żelu lnianego, wgniatam go we włosy (nad wanną, bo glutki lubią spłynąć). Staram się, żeby dotrzeć do wszystkich włosów. Nakładam na lekko odciśnięte włosy. Potem jeszcze raz trochę odciskam i harmonijkuję (nie robię już plunkingu, nie jest mi potrzebny). No i włoski schną same, mam takie sztywne strączki. Jak wyschną (chyba, że pójdę spać), odgniatam. Włosy są miękkie i bardzo błyszczące. Teraz jeszcze na lekko wilgotne dokładam żel z rossmana, ale nie jest to konieczne (ostatnio przesadzam ze stylizacją). Pewnie dlatego, że nakładam sporo żelu włosy schną nawet 5 godzin i jeszcze z wilgotnymi kładę się spać. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-10-25 o 19:38 |
||||||
|
|
|
#26714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie sie umylam :P I zobaczymy co bedzie z moich wlosow... jakiegos dola zalapalam
|
|
|
|
#26715 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Jak po urodzinach córeczki? Udały się? Dziś w autobusie bardzo elegancka starsza pani zapytała mnie u którego fryzjera się cieszę . Powiało mi wielkim światem . Nieśmiało odpowiedziałam, że sama. Pani pochwaliła moją fryzurę
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-10-25 o 20:16 |
|
|
|
|
#26716 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj spróbowałam innej pielęgnacji. Może sobie wmawiam, albo zadziałała podświadomość, ale włosy wyglądały chyba lepiej. Do tej pory myłam głowę szamponem do loków, odżywki nie używałam (Garniera kupiłam tydzień temu), wygniatałam włosy ręcznikiem, nakładałam londę do loków, suszyłam i nakładałam piankę. Dziś najpierw nałożyłam odżywkę, potem umyłam szamponem sam skalp, spłukałam, na ociekające wodą włosy dałam tą londę (fryzjerka twierdziła, że można ją traktować również jako odżywkę b/s) i dopiera wzięłam się za wygniatanie, tym razem koszulką. Piankę dałam na mokre włosy, efekt zdecydowanie lepszy niż kiedy nakładałam na suche. Na zdjęciach efekty. Po wypłacie muszę koniecznie wybrać się po zakupy do Rossmanna i Natury. A teraz krzyczcie jeśli coś zrobiłam źle.
|
|
|
|
#26717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a serio to to jest moj ideal,
|
|
#26718 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#26719 | ||
|
Rozeznanie
|
Kropciu - na moje oko faktycznie wlosom przydaloby sie odswiezenie, szczegolnie koncowkom
Malgosia, mamy chyba na chwile obecna taka sama dlugosc ![]() Mowiac bez stylizacji masz na mysli, ze nakladals tylko odzywka leave-in, tak? Wygladaja i tak swietnie, byly myte na noc czy suszone dyfuzorem? Moje bez zadnego stylizatora w zyciu by tak uporzadkowanie nie wygladaly. Cytat:
![]() Cytat:
Wiekszosc z nas stosuje tez odzywke bez spukiwania jako zabezpieczenie przed uszkodzeniami mechanicznymi i dodatkowe odzywianie. Ta Londa ma dawac efekt stylizacyjny, tak? |
||
|
|
|
#26720 | |||
|
Zadomowienie
|
Venealin, Insanecurls, Basia, Volyova
![]() ![]() ![]() Niech się Wam loki kręcą! ![]() Cytat:
Muszę jeszcze poszukać na NC i BC, czy są jakieś opinie. Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Tak, tylko odżywka leave-in. Bez dyfuzora (bez stylizatorów dyfuzor robi mi spustoszenie na głowie), umyte na noc. Pokaż zdjęcie, my ocenimy ![]() Nie wierzę, że jest tak źle Ja podziwiam wszystkie Dziewczyny, które wytrzymują z tak długimi (i dłuższymi) włosami. Nie pamiętam, kiedy ja ostatnio takie długie miałam (na pewno parę (paręnaście?) ładnych lat temu). W każdym razie, wyczekuję wizyty u fryzjera
|
|||
|
|
|
#26721 | |
|
Rozeznanie
|
Eee..ten tego...zdjecie bez stylizatora?
![]() Moze w jakis weekend, jak nie bede nigdzie wychodzic ![]() Cytat:
Do tego stopnia, ze na chwile obecna az chyba bede dalej zapuszczac |
|
|
|
|
#26722 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że możesz się zmienić tylko dzięki użyciu jakiegoś konkretnego kosmetyku. Co więcej, wiesz już po którym jaki jest efekt, nie musisz zgadywać ) http://www.girlswithcurls.com/alyssa.html a ja zawsze uważałam, że to fajna babka ogólnie, no i włoski też fajne ![]() Cytat:
|
|
#26723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O tej Londzie bez skladu trudno cos powiedziec, ale podejrzewam, ze jest silikonowa, wiec pamietaj o uzyciu szamponu co jakis czas. |
|
|
|
|
#26725 |
|
Rozeznanie
|
Nie każda jest równie dobra do mycia - np. połysk jedwabiu (ta różowa) marnie się pieni. Lepsza wg mnie jest biała Isana babassu.
Weź tę, która będzie miała wysoko Cetrimonium Dichloridum
|
|
|
#26726 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak będę miała chwilę, to ją wrzucę na wątek składowy, ale chyba masz rację z tymi silikonami. Wydałam na nią tyle kasy to zużyję
![]() Dzięki Volyova, zwrócę na to uwagę. Dziewczyny, a jak byście okręsliły u mnie typ skrętu? 2a? Edytowane przez morrigan1986 Czas edycji: 2010-10-26 o 10:31 |
|
|
|
#26727 |
|
Raczkowanie
|
Udało mi się w końcu przeczytać cały ten wątek, od czterech dni się staram!
Bardzo chciałabym się do was dołączyć Przez ostatnie 3-4 lata wypadło mi bardzo dużo włosów, a te które mam są zniszczone. Próbowałam się niedawno ratować prostownicą (kupiłam ją 3 miesiące temu), ale oczywiście nie było to zbyt mądre ![]() Chcę przede wszystkim poprawić kondycję swoich włosów, na skręcie mi zależy mniej. Ale wy macie takie piękne i zadbane włosy i tyle na ich temat wiecie, że czytanie tego działu mi daje najwięcej ![]() Od ponad tygodnia staram się przejść na całkiem naturalną pielęgnację włosów, wcześniej używałam typowych chemicznych produktów ![]() Moja pielęgnacja teraz wygląda tak: 1 dzień mycie szamponem bioetika (tragicznym z sls) mycie szamponem 7 olejów Alepia 3 dzień mycie szamponem 7 olejów Alepia spłukanie piwem spryskanie mokrych włosów psikadłem z wody destylowanej, hydrolatu rumiankowego, 15 kropli wyciągu z aloesu, 5 kropli hydrolizowanej keratyny odrobina oleju kokosowego na końcówki 5 dzień mycie szamponem J.A.Y. Desert Herb Aubrey Organics nałożenie odżywki d/s J.A.Y. Desert Herb Aubrey Organics spłukanie herbatą z pokrzywy spryskanie mokrych włosów psikadłem z herbaty z pokrzywy, 15 kropli wyciągu z aloesu, 5 kropli hydrolizowanej keratyny odrobina oleju kokosowego na końcówki 6 dzień spryskanie włosów psikadłem z herbaty z pokrzywy, 15 kropli wyciągu z aloesu, 5 kropli hydrolizowanej keratyny spanie z końcowkami natartymi olejem rycynowym 7 dzień mycie szamponem J.A.Y. Desert Herb Aubrey Organics nałożenie odżywki d/s J.A.Y. Desert Herb Aubrey Organics spłukanie herbatą z pokrzywy z łyżeczką miodu odrobina oleju kokosowego na końcówki 8 dzień obfite nałożenie masła shea na dolną połowę włosów wieczorem Dzisiaj jest dzień 9 i zaraz idę zmyć to masło. Czy to jest dobry początek pielęgnacji? Czy coś robię źle? Przepraszam za tę epistołę, ale potrzebuję pomocy ![]() Na zdjęciach widać, jak mało mam włosów i jakie są okropne Zrobiłam je po wyschnięciu, dnia siódmego. Ale i tak wyglądają trochę lepiej niż jeszcze niedawno... Acha, schną naturalnie i płuczę je po myciu wodą destylowaną, bo moja jest twarda i okropna.Edit: zapomniałam dodać zdjęcia, a teraz załącznika już nie mogę dodać, więc daję w poście. ![]()
Edytowane przez Kurka_Paulina Czas edycji: 2010-10-26 o 11:55 Powód: zapomniałam dodać zdjęcia |
|
|
|
#26728 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego nie nakładałaś po myciu włosów odżywki do spłukiwania? Psikadło jej nie zastąpi, może być tylko "dodatkiem" do pielęgnacji. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet więcej, spróbuj położyć na całe włosy, omijając tylko skalp, jesli obawiasz się, że będzie Ci się przetłuszczał.Cytat:
Ale widać, że próbujesz i to się liczy ![]() Cytat:
Wszystkie te etap pielęgnacji są potrzebne włosom. |
||||||||
|
|
|
#26729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po co mieszasz dwa szampony? No i jak radzisz sobie z włosami ich rozczesaniem bez odżywki? Zapewne w Twoich szamponach jest silikon ... ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
miesiąc temu obcinane
|
|
#26730 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Małgosiu i Kropciu
Pierwszego dnia myłam najpierw szamponem z SLS, bo przeczytałam że tak powinnam zrobić na początku nowej pielęgnacji, żeby zmyć silikony. Potem umyłam szamponem naturalnym, żeby chociaż trochę coś poprawić, a odżywki nie miałam wtedy jeszcze - dopiero zaczynam i zaczęłam od odstawienia tych złych rzeczy, a dopiero potem zabrałam się za kupowanie dobrych I 5 dnia już miałam odżywkę.Małgosiu, kupię odżywkę bez spłukiwania, tylko jeszcze nie wiem jaką Chcę całkiem naturalną.Ok, będę teraz olejować całe włosy Kropciu, pierwszego i trzeciego dnia (bez odżywki) było ciężko rozczesać włosy. Ale piątego i potem czesałam je grzebieniem razem z nałożoną odżywką do spłukiwania. A kiedy są suche, czeszę je palcami. Wszystkie 3 produkty tu wymienione (oprócz tego okropnego szamponu na samym początku) są całkiem naturalne, bez silikonów: Alepia 7 olejów Aqua, potassium olivate (Huile d'olive saponifiée), potassium cocoate (huile de noix de coco saponifiée), Prunus dulcis (huile d'amande douce saponifiée), chamomille oil (huile de camomille), Opuntia ficus-indica (huile de figue de Barbarie), Sesame oil (huile de Sésame), Grapeseed extract (extraits de pépins de raisin), vitamin E, Sodium borat. Aubrey Organics J.A.Y. Desert Herb Shampoo INGREDIENTS: Deionized Water, Coconut Oil-Corn Oil Soap, Hydrolyzed Soy Protein (made from organic, non-GMO soybeans), Organic Aloe Vera, Carrageenan, Organic Jojoba Oil, Yucca Root Extract, Organic Lemon Peel Oil, Essential Oil Blend (Oils of Cedar, Grapefruit, Rose-Geranium, Rosewood, Lavender, Rose, Lilac and Violet), Panthenol (Vitamin B-5), Linoleic Acid (Vitamin F), Aubrey's Preservative (Citrus Seed Extract, Vitamins A, C and E). Aubrey Organics J.A.Y. Desert Herb Conditioner INGREDIENTS: Coconut Fatty Acid Cream Base, Organic Aloe Vera, Organic Jojoba Oil, Wheat Germ Oil, Lactalbumin; Extracts of Fennel, Hops, Balm Mint, Mistletoe, Camomile and Yarrow; Organic Rosemary Oil, Organic Sage Oil, Carrot Oil, Essential Oil Blend (Cedar, Grapefruit, Rose-Geranium, Lavender), Aubrey’s Preservative (Citrus Seed Extract, Vitamins A, C and E). JAY mi zdecydowanie bardziej pasuje niż Alepia, dlatego kiedy do mnie dotarł Alepia poszła w kąt (na razie). Ale od 9 dni nie używam silikonów ani niczego złego |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

) wokół przedziałka)
.
oby

. A wszystko przez to, że nie cierpię piwa, wolę drinki 
???
(żałuję, że włosy się z takiej pozytywnej zazdrości nie zwijają i nie puchną