Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 891 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-25, 13:50   #26701
malgosia86
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Kropcia, Jennifer:roza :

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
I koniecznie napisz o swoich wrażeniach - jest b. ciekawa (choć cena zniechęcająca )
Napiszę
Planuję go kupić w przyszłym tygodniu.

Cena nie jest najniższa, ale do zniesie, jak dla mnie.
Na pewno większy jest wybór kosmetyków do stylizacji w granicach 50 zł, ale to już jest zdecydowanie za dużo

Cytat:
Próbowałam też zmoczyć końce włosów i pougniatać z odżywką/żelem lnianym/olejkiem. Ale:
1. nie pomaga to na puch na czubku głowy
2. olejek mi zlepia włosy w smętne strąki - a nie daję go dużo, tyle co rozetrę na obu dłoniach
Chyba muszę wrócić do testowania psikadeł
Jeśli myłam włosy wieczorem, to rano odświeżałam je w ten sposób, że brałam na dłonie trochę żelu, rozcierałam go i moczyłam dłonie pod wodą. Takimi rękami ugniatałam włosy. Powtarzałam to kilka razy - nie da się od razu całych włosów zreanimować
Co dziwne, potrzebowałam wtedy mniej żelu, niż normalnie nakładałabym na włosy po umyciu.
I zawsze używałam do tego żeli sklepowych.

Myślę, że mój sposób działa na podobnej zasadzie jak psikałda z wody i żelu, ale ja nie umiem/nie lubię stosować psikadeł (nigdy ich nie rozpylę na całych włosach) i stąd wolę moje ręce

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:24   #26702
venealin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
MONOLOGI, MONOLOGI, MONOLOGI!!!!!!!!
Uwielbiam je czytac

Cytat:
A ja na jutro mam takiego plana jak wstane i bedzie gicio to wiadomo - nico do roboty,
No tak, ma się tą siłę perswazji kawowej co

Cytat:
Modlitwy byly na kleczkach do wizerunku Sw Curly, w jednej dloni byl Strech Silkening Creme a w drugiej curlease towel

fotke oczywiscie wrzuce nawet jak bede wygladac nieciekawie

tylko juz jutro nie liczcie na cuda bo na razie Sw Curla obiecala mi tylko drugi dzien, na trzeci musze sobie zapracowac
No to zapracowałaś

Cytat:
normalnie nastepna co bluzni, masz piekne wlosy (i buzie raczej tez sadzac po tym kawalku z oczkami), cierpliwosc i systematycznosc siostro, potencjal masz wielki
Dziękować (nieee, to tylko oczy w miarę ok, powinnam się wyprowadzić do muzułmanów )...oby ten potencjał nie był urojony

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Taaa Hannibal zaatakował Ci twarz,ale nie włosy...
No cóż...to chyba nawet logiczne

Cytat:
A podpiąć u nasady? W FAQ jest o podpinaniu - celem jest uniesienie włosów na czubku głowy, raz spróbowałam i dobrze to wygląda (podpięłam 6 spineczkami (bo więcej nie mam ) wokół przedziałka)
Próbowałam, ale chyba jeszcze z koordynacją mam problem, bo nie osiągnęłam zamierzonych efektów ale zgodnie ze zdaniem Rybiorki - uzbroję się w cierpliwość

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Bo pewnie ma zaniedbane, suche i zniszczone od prostowania.
DOKŁADNIE

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
venealin - twoje włosy bardzo przypominaja mi moje z wczesniejszych etapów pielegnacji. awet kolor praktycznie taki sam.
też mi sie kiedys nie krecily u nasady, ale okazalo sie to do wywalczenia. nie zawsze wychodzi, ale zdarza sie coraz czesciej.
stylizator u nasady, odpowiednie suszenie i ugniatanie dopiero jak sa w 100% suche, a im pozniej tym lepiej (jesli nei musze zaraz po wysuszeniu wychodzic z domu to chodze w takich chrupiacych straczkach i odgniatam dopiero przed wyjsciem)
oby
Sprawdziłam podczas weekendu tylko tyle, że przy schnięciu bez suszenia suszarą, nawet żel nie daje rady utrzymać skrętu rozprostowują się

Ehh...ponownie dotarłam do zdjęć Pamiętnego Dnia Trzeciego ...

(kontynuuję czytanie )
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:43   #26703
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Jeśli myłam włosy wieczorem, to rano odświeżałam je w ten sposób, że brałam na dłonie trochę żelu, rozcierałam go i moczyłam dłonie pod wodą. Takimi rękami ugniatałam włosy. Powtarzałam to kilka razy
Dziękuję za podpowiedź

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 15:08   #26704
venealin
Raczkowanie

Cytat:
ej bez kijka, wyglad to jedno a odczucia to drugie, od 15 lat nie nosilam trzeciego dnia i mam wrazenie brudnego skalpu, temat do dopracowania
No tak, to może być delikatny problem

Cytat:

Efekt był całkiem, całkiem (gdybym suszyła naturalnie i bez pośpiechu byłby pewnie lepszy, dziś spróbuję znów). W każdym razie koleżanka włosy pochwaliła, że mocno skręcone i bardzo ładne. A ona jest zawsze szczera.
Moje świeżo wymyte włosy pięknie wchłonęły cały dym tytoniowy. Cuchnęłam jak skunsik. Ale za to impreza była przednia. Za drinki dostałyśmy specjalne banknoty i poszłyśmy grać w ruletkę (można wygrać kolejne drinki). Cóż to był za wieczór i nawet część nocy.... A wszystko przez to, że nie cierpię piwa, wolę drinki .
Dobra i szczera koleżanka to SKARB!
A dobra impreza jest warta tego włosowego smrodku

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
a ja juz myslalam ze to przez pocieranie glowa o poduszke

Przepraszam. Ja jestem nie do końca teges, to dlatego
Wyobraziłam sobie jak robisz podobnie do kociaków, które tak wyginają główkę, żeby się otrzeć np. o spodnie

Basiu - Twoje włoski "po przejściach" są super Świetny skręt! Gdybym miała takie śliczne zawijaski to też bym była ociupineczkę zarozumiała

Cytat:
dzien dobry siostry, jestem po tescie ostatniego stylizatora miss jessie's i chyba jednak nie bede jego fanka choc jak wszystkie stylizatory miss jessie's nie daje sztywnosci, wlosy slicznie pachna i blyszcza sie
tutaj fotki, sumujac powiem ze te kosmetyki w moim wypadku daly dokladnie co producent mowi, na razie nie robilam powtarzalnosci Strech Silkening Creme i Curly Pudding ale jak zrobie wtedy Pole uzupelnie post o stosowaniu i odczuciach
Hmm, szczerze mówiąc...jakoś mi nie pasuje ten efekt (bynajmniej na Tobie ) jakoś tak nie Rybiorkowato (mam prawo do swojego zdania przecież, nie)

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
Kochane moje, kiedy nakładacie żel? Ja wczoraj nałożyłam na mokre po odciśnięciu z b/s i wyszedł z teg jakiś sajgon. Wyglądam dziś jakby mnie krowa polizała
Co ja źle zrobilam ???
Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić przy Twoich włoskach
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
Stary 2010-10-25, 15:10   #26705
venealin
Raczkowanie

Część Trzecia - ostatnia

Cytat:
Mnie najbardziej podobaja sie spiralki.

Teraz loki sie troche zmniejszyly po powrocie z wycieczki ale i tak sa spore, mysle ze zaopatrze sie w mniejsze pudelko Curly Pudding tak na wypadek jak bym chciala odmiany (zapach ma przepiekny)
co do zapachu, to łapię tą samą manierę uzależniam się od garniera karite (powiedzcie mi co daje mu ten zapach? karite właśnie? może kupię gdzieś na mazidłach czy coś i będę się smarować albo co, bo wpadam w manię )

Cytat:
Wypróbuj żel z Rossmana, taki w dużym opakowaniu (ja mam zielony) albo Delię. To chyba najpopularniejsze żele i niedrogie. No i żel lniany (nie umiałam na początku go stosować i prostował mi włosy, teraz to moje kwc).
Proszę o rozwinięcie tematu, ewentualnie wskazanie w którym miejscu takowego rozwinięcia szukać

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
to moje dzisiejsze włosy zaraz po umyciu i wyschnięciu
Piękne

Cytat:
chyba zwariowałam ale naliczyłam dziś w łazience 28 odżywek do włosów
ok, czyli nie jest ze mną jeszcze tak źle...muszę pokazać Twojego posta mojemu mężowi

Cytat:
jumaatt, dziękuję
Rzeczywiście mam dość grube i gęste włosy. Po Mamusi (Ona to dopiero ma gęste i grube), po Tatusiu (oddał mi część swoich włosów, Jemu podobno nie są aż tak potrzebne) i po obu Babciach .
Że też ja nie wpadłam na to, żeby zwrócić się o pożyczkę włosową do rodziny
Ehh, i tak nie byłoby tak pięknego efektu chyba (jedyna nadzieja w babciach, które miały długie i gęste włosy )

Kropcia powróciła w całej okazałości

Małgosiu... (żałuję, że włosy się z takiej pozytywnej zazdrości nie zwijają i nie puchną )

Chciałam oficjalnie stwierdzić, że uzależniłyście mnie od Wizażu swoimi zdjęciami (nie żebym narzekała, tak tylko mówię )

Niech wam się kręci
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
Stary 2010-10-25, 15:23   #26706
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość

Kropcia powróciła w całej okazałości
wróciłam do żywych

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 15:26   #26707
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Małgosiu... (żałuję, że włosy się z takiej pozytywnej zazdrości nie zwijają i nie puchną )
no właśnie, aż chciałoby się powiedzieć "skręca mnie z zazdrości"
a tu nic

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-25, 15:51   #26708
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:

co do zapachu, to łapię tą samą manierę uzależniam się od garniera karite (powiedzcie mi co daje mu ten zapach? karite właśnie? może kupię gdzieś na mazidłach czy coś i będę się smarować albo co, bo wpadam w manię )

Karite pachnie troche orzechowo, a ta odzywka z garniera w ogole nie przypomina tego zapachu, na moj nos to taki typowy garnierowski zapach ich wszystkie kosmetyki pachna podobnie

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
anka.d
właśnie wstawiłam...

dziewczyny czekam na opinie o kremie do loków Tigi Catwalk..please
Jesli chodzi o Amplifiera to Ja go nakładam na mokre gdzieś 1-1,5 pompki i jego niewątpliwą zaleta jest to że eliminuje puch ,
mozliwe że troche definiuje skret ale przynajmniej u mnie różnica nie była az tak powalająca
i na pewno utrwala loki
na youtube jest duzo recenzji, zobacz sobie
http://www.youtube.com/watch?v=XnvaVUhQTMM

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
1. i 2. zdjęcie - włosy z piątku (22.10) - wystylizowane
3. zdjęcie - dzisiaj (25.10) - zero stylizacji

zdjęcia faktycznie mało wyraźne ale włoski za to aż wykręcają się za obiektyw słiczne! moja wymarzona długośc

Edytowane przez insanecurls
Czas edycji: 2010-10-25 o 16:08
insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 16:49   #26709
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

co sądzicie o WEHO Curl Designer Vitality'su, bez gliceryny - u mnie leży od 2 miesięcy jako rzecz zbędna, ktoś używał? Właściwie to jedyną rzecz jaka zauważyłam to strączki i zapach który średniawo lubię.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 17:26   #26710
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość

Rybiorko, wyczytalam przy reanimacji z dnia trzeciego, ze wcieralas w skalp curly butter czy jak to sie tam nazywa W kazdym razie powiedz mi, jakie masz po tym odczucia? Nie pogorszylo to stanu skalpu, w sensie, nie zrobil sie tlusty? I jaki mialas w tym cel? Uwazasz, ze wplynelo to na stan lokow? Bardzo jestem ciekawa, bo nigdy tak nie robilam.
Curly Buttercreme ma taki mocny mietowy zapach, poniewaz czulam sie troche nieswojo ze skalpem nie mytym trzeci dzien chcialam go troche odswiezyc, zgodnie z tym co pisze producent kosmetyki miss jessie's sa dobre i dla wlosow i skalpu, krem spelnil zadanie - dal poczucie odswiezonego skalpu

Cytat:

Gdyby ktoś już stosował ten krem Toni&Guy to będę wdzięczna za podzielenie się opinią
wiesz Malgosiu, zanim trafilam na wizaz probowalam wszystkiego od nich do lokow, hm.... gdyby dzialalo nie byloby mnie wsrod Was, no ale inna sprawa ze nie mialam odpowiedniej pielegnacji wtedy, no i chyba nie umialam nakladac kremow....

Cytat:

Hmm, szczerze mówiąc...jakoś mi nie pasuje ten efekt (bynajmniej na Tobie ) jakoś tak nie Rybiorkowato (mam prawo do swojego zdania przecież, nie)
mnie tez sie mniej podobaja niz spiralki po Strech Silkening Creme, ale jako odskocznia i urozmaicenie Curly Pudding jest ok, kobiety czasem lubia zmiany i fajnie ze moge miec 3 rozne fryzurki, poza tym na dlugich to moze naprawde wygladac super

a takie loki jak bym miala to bym sie nie pogniewala
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-25 o 17:42
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 18:28   #26711
caskada
Zakorzenienie

mi wystarczylyby takie(gruby skret) http://www.girlswithcurls.com/jessica.html niestety nie sa to jej naturalne loki jak i wiekszosci tych babek
Stary 2010-10-25, 19:12   #26712
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

a takie loki jak bym miala to bym sie nie pogniewala[/QUOTE]

Rybiorek

Myślę że masz duże szanse, twoje są podobne tylko mniej długie

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
mi wystarczylyby takie(gruby skret) http://www.girlswithcurls.com/jessica.html niestety nie sa to jej naturalne loki jak i wiekszosci tych babek

te fajne, bardziej naturalne i mniej ,,na olejowane,,

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 19:30   #26713
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Khem, khem, tego... nic takiego... naprawdę...
Farbowanie odrostów
Niestety za dużo już mam siwulców i co 2 miesiące obowiązkowo farbuję
Dobrze Ci, że możesz farbować co dwa miesiące. Ja muszę co 3-4 tygodnie

Cytat:
anka.d
właśnie wstawiłam...

dziewczyny czekam na opinie o kremie do loków Tigi Catwalk..please
Ja nakładam go na mokre włosy. Kiedyś uwielbiałam. A teraz stoi na półce. Trzeba uważać z ilością (nakładam mniej więcej 1 kliknięcie albo 1,5), łatwo przesadzić. Chyba już więcej nie kupię, chyba, że znajdę w dobrej cenie To moje szóste opakowanie. Zdecydowanie wolę żel lniany

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
.

Dziś wkóncu powróciły w miarę "kropciowe" loczki. Piszę w miarę ponieważ długość rozluźnia mi skręt i teraz mam bardziej fale niż loki Dlatego jestem w poszukiwaniu fryzjera ale obawiam się że to jeszcze potrwa
Kropciu, niesamowita długość i kolor. Piękne loki

Cytat:
Już zdecydowałam co chcę kupić do stylizacji, więc teraz mam czas na pooglądanie zdjęć

Basiu Piękne loki!
Twoja fryzura przypomina mi kształtem włosy Eloe

Paulinka Jaki masz regularny skręt
Dziękuję
Chcę takie regularne loki jak Paulinka. Moje prawie zawsze wyglądają jak potargane, każdy lok sterczy w inną stronę

Cytat:
Dzisiaj miałam czas na małe eksperymenty i dodam zdjęcia, ma których widać, o ile włosy się skracają, gdy się kręcą/falują

1. i 2. zdjęcie - włosy z piątku (22.10) - wystylizowane
3. zdjęcie - dzisiaj (25.10) - zero stylizacji

Wiem, że jakość pierwszych dwóch zdjęć jest słaba
Trzecie zrobiłam po to, żeby mieć porównanie, jakie będę długie po ścięciu
Małgosiu, burza pięknych loków, zachwycające. Kiedy je podetniesz możesz mieć jeszcze większą burzę

Cytat:

Dobra i szczera koleżanka to SKARB!
A dobra impreza jest warta tego włosowego smrodku

Basiu - Twoje włoski "po przejściach" są super Świetny skręt! Gdybym miała takie śliczne zawijaski to też bym była ociupineczkę zarozumiała
Dziękuję

venealin, o żelu lnianym poczytaj tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619
Ja daję dwie bardzo płaskie łyżki i trochę więcej wody niż 1 szklanka, nie wyjdzie wtedy bardzo gęste.
Na początku rzeczywiście trochę jakby prostował włosy.
Teraz nakładam mnóstwo żelu lnianego, wgniatam go we włosy (nad wanną, bo glutki lubią spłynąć). Staram się, żeby dotrzeć do wszystkich włosów. Nakładam na lekko odciśnięte włosy. Potem jeszcze raz trochę odciskam i harmonijkuję (nie robię już plunkingu, nie jest mi potrzebny). No i włoski schną same, mam takie sztywne strączki. Jak wyschną (chyba, że pójdę spać), odgniatam. Włosy są miękkie i bardzo błyszczące. Teraz jeszcze na lekko wilgotne dokładam żel z rossmana, ale nie jest to konieczne (ostatnio przesadzam ze stylizacją).
Pewnie dlatego, że nakładam sporo żelu włosy schną nawet 5 godzin i jeszcze z wilgotnymi kładę się spać.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-10-25 o 19:38
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 19:43   #26714
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja wlasnie sie umylam :P I zobaczymy co bedzie z moich wlosow... jakiegos dola zalapalam

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 20:14   #26715
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie sie umylam :P I zobaczymy co bedzie z moich wlosow... jakiegos dola zalapalam

Jak po urodzinach córeczki? Udały się?

Dziś w autobusie bardzo elegancka starsza pani zapytała mnie u którego fryzjera się cieszę . Powiało mi wielkim światem. Nieśmiało odpowiedziałam, że sama. Pani pochwaliła moją fryzurę

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-10-25 o 20:16
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 20:29   #26716
morrigan1986
Wtajemniczenie

Dzisiaj spróbowałam innej pielęgnacji. Może sobie wmawiam, albo zadziałała podświadomość, ale włosy wyglądały chyba lepiej. Do tej pory myłam głowę szamponem do loków, odżywki nie używałam (Garniera kupiłam tydzień temu), wygniatałam włosy ręcznikiem, nakładałam londę do loków, suszyłam i nakładałam piankę. Dziś najpierw nałożyłam odżywkę, potem umyłam szamponem sam skalp, spłukałam, na ociekające wodą włosy dałam tą londę (fryzjerka twierdziła, że można ją traktować również jako odżywkę b/s) i dopiera wzięłam się za wygniatanie, tym razem koszulką. Piankę dałam na mokre włosy, efekt zdecydowanie lepszy niż kiedy nakładałam na suche. Na zdjęciach efekty. Po wypłacie muszę koniecznie wybrać się po zakupy do Rossmanna i Natury. A teraz krzyczcie jeśli coś zrobiłam źle.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 22:16   #26717
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorek

Myślę że masz duże szanse, twoje są podobne tylko mniej długie

zobaczymy co wyjdzie za jakis..... rok

a serio to to jest moj ideal,
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 22:40   #26718
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Teraz jeszcze na lekko wilgotne dokładam żel z rossmana, ale nie jest to konieczne (ostatnio przesadzam ze stylizacją).
A ja tez tak robię - stwierdziłam, że żel lniany jest świetny u mnie do wydobycia skrętu, ale do utrwalenia potrzebuję czegoś jeszcze (u mnie to akurat żel Bielendy).

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Dziś w autobusie bardzo elegancka starsza pani zapytała mnie u którego fryzjera się cieszę . Powiało mi wielkim światem. Nieśmiało odpowiedziałam, że sama. Pani pochwaliła moją fryzurę
Ale miło

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-26, 08:37   #26719
jumaatt
Rozeznanie

Kropciu - na moje oko faktycznie wlosom przydaloby sie odswiezenie, szczegolnie koncowkom
Malgosia, mamy chyba na chwile obecna taka sama dlugosc
Mowiac bez stylizacji masz na mysli, ze nakladals tylko odzywka leave-in, tak? Wygladaja i tak swietnie, byly myte na noc czy suszone dyfuzorem? Moje bez zadnego stylizatora w zyciu by tak uporzadkowanie nie wygladaly.

Cytat:
Curly Buttercreme ma taki mocny mietowy zapach, poniewaz czulam sie troche nieswojo ze skalpem nie mytym trzeci dzien chcialam go troche odswiezyc, zgodnie z tym co pisze producent kosmetyki miss jessie's sa dobre i dla wlosow i skalpu, krem spelnil zadanie - dal poczucie odswiezonego skalpu
Aha, rozumiem, dzieki

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Dzisiaj spróbowałam innej pielęgnacji. Może sobie wmawiam, albo zadziałała podświadomość, ale włosy wyglądały chyba lepiej. Do tej pory myłam głowę szamponem do loków, odżywki nie używałam (Garniera kupiłam tydzień temu), wygniatałam włosy ręcznikiem, nakładałam londę do loków, suszyłam i nakładałam piankę. Dziś najpierw nałożyłam odżywkę, potem umyłam szamponem sam skalp, spłukałam, na ociekające wodą włosy dałam tą londę (fryzjerka twierdziła, że można ją traktować również jako odżywkę b/s) i dopiera wzięłam się za wygniatanie, tym razem koszulką. Piankę dałam na mokre włosy, efekt zdecydowanie lepszy niż kiedy nakładałam na suche. Na zdjęciach efekty. Po wypłacie muszę koniecznie wybrać się po zakupy do Rossmanna i Natury. A teraz krzyczcie jeśli coś zrobiłam źle.
Znaczy sie mylas Garnierem? Do mycie przydalaby sie jakas lzejsza odzywka, a Garnier to odzywiania po myciu. Chociaz Twoje wlosy nie wygladaja na zniszczone,czy myle sie?
Wiekszosc z nas stosuje tez odzywke bez spukiwania jako zabezpieczenie przed uszkodzeniami mechanicznymi i dodatkowe odzywianie. Ta Londa ma dawac efekt stylizacyjny, tak?
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:06   #26720
malgosia86
Zadomowienie

Venealin, Insanecurls, Basia, Volyova
Niech się Wam loki kręcą!

Cytat:
wiesz Malgosiu, zanim trafilam na wizaz probowalam wszystkiego od nich do lokow, hm.... gdyby dzialalo nie byloby mnie wsrod Was, no ale inna sprawa ze nie mialam odpowiedniej pielegnacji wtedy, no i chyba nie umialam nakladac kremow...
dziękuję za informację
Muszę jeszcze poszukać na NC i BC, czy są jakieś opinie.

Cytat:
Małgosiu, burza pięknych loków, zachwycające. Kiedy je podetniesz możesz mieć jeszcze większą burzę
Chciałabym

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Malgosia, mamy chyba na chwile obecna taka sama dlugosc
Mowiac bez stylizacji masz na mysli, ze nakladals tylko odzywka leave-in, tak? Wygladaja i tak swietnie, byly myte na noc czy suszone dyfuzorem? Moje bez zadnego stylizatora w zyciu by tak uporzadkowanie nie wygladaly.

Tak, tylko odżywka leave-in. Bez dyfuzora (bez stylizatorów dyfuzor robi mi spustoszenie na głowie), umyte na noc.

Pokaż zdjęcie, my ocenimy
Nie wierzę, że jest tak źle

Ja podziwiam wszystkie Dziewczyny, które wytrzymują z tak długimi (i dłuższymi) włosami. Nie pamiętam, kiedy ja ostatnio takie długie miałam (na pewno parę (paręnaście?) ładnych lat temu).

W każdym razie, wyczekuję wizyty u fryzjera

Stary 2010-10-26, 09:29   #26721
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:

Pokaż zdjęcie, my ocenimy
Nie wierzę, że jest tak źle
Eee..ten tego...zdjecie bez stylizatora?
Moze w jakis weekend, jak nie bede nigdzie wychodzic

Cytat:
Ja podziwiam wszystkie Dziewczyny, które wytrzymują z tak długimi (i dłuższymi) włosami. Nie pamiętam, kiedy ja ostatnio takie długie miałam (na pewno parę (paręnaście?) ładnych lat temu).

W każdym razie, wyczekuję wizyty u fryzjera
Mnie jest duuuzo latwiej z dlugimi, odkad sporo wycieniowalam, bo jest ich mniej, latwiej nad nimi zapanowac i sie lepiej ukladaja.
Do tego stopnia, ze na chwile obecna az chyba bede dalej zapuszczac
Stary 2010-10-26, 09:47   #26722
venealin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
Karite pachnie troche orzechowo, a ta odzywka z garniera w ogole nie przypomina tego zapachu, na moj nos to taki typowy garnierowski zapach ich wszystkie kosmetyki pachna podobnie
Ehh, cóż, w takim razie pozostaje mi smarowanie się Garnierem

Cytat:
mnie tez sie mniej podobaja niz spiralki po Strech Silkening Creme, ale jako odskocznia i urozmaicenie Curly Pudding jest ok, kobiety czasem lubia zmiany i fajnie ze moge miec 3 rozne fryzurki, poza tym na dlugich to moze naprawde wygladac super

a takie loki jak bym miala to bym sie nie pogniewala
Nie no, oczywiście! Super, że możesz się zmienić tylko dzięki użyciu jakiegoś konkretnego kosmetyku. Co więcej, wiesz już po którym jaki jest efekt, nie musisz zgadywać (jak tam testy powtarzalności? )

http://www.girlswithcurls.com/alyssa.html a ja zawsze uważałam, że to fajna babka ogólnie, no i włoski też fajne

Cytat:
Dziękuję

venealin, o żelu lnianym poczytaj tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619
Ja daję dwie bardzo płaskie łyżki i trochę więcej wody niż 1 szklanka, nie wyjdzie wtedy bardzo gęste.
Na początku rzeczywiście trochę jakby prostował włosy.
Teraz nakładam mnóstwo żelu lnianego, wgniatam go we włosy (nad wanną, bo glutki lubią spłynąć). Staram się, żeby dotrzeć do wszystkich włosów. Nakładam na lekko odciśnięte włosy. Potem jeszcze raz trochę odciskam i harmonijkuję (nie robię już plunkingu, nie jest mi potrzebny). No i włoski schną same, mam takie sztywne strączki. Jak wyschną (chyba, że pójdę spać), odgniatam. Włosy są miękkie i bardzo błyszczące. Teraz jeszcze na lekko wilgotne dokładam żel z rossmana, ale nie jest to konieczne (ostatnio przesadzam ze stylizacją).
Pewnie dlatego, że nakładam sporo żelu włosy schną nawet 5 godzin i jeszcze z wilgotnymi kładę się spać.
dziękuję

- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
Stary 2010-10-26, 09:56   #26723
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:

Znaczy sie mylas Garnierem? Do mycie przydalaby sie jakas lzejsza odzywka, a Garnier to odzywiania po myciu. Chociaz Twoje wlosy nie wygladaja na zniszczone,czy myle sie?
Wiekszosc z nas stosuje tez odzywke bez spukiwania jako zabezpieczenie przed uszkodzeniami mechanicznymi i dodatkowe odzywianie. Ta Londa ma dawac efekt stylizacyjny, tak?
Myłam Garnierem bo nie byłam jeszcze na zakupach i to jedyna moja odżywka. Mam zamiar zakupić do mycia Isanę, a bez splukiwania może Joannę? Włosy nie są zniszczone, kiedyś były ale obcięłam i wykurowałam. Ta londa ma być do podkreślenia skrętu, fryzjerka twierdzi, że ma też odżywiać. Tu jest link http://lokikoki.pl/product-pol-145-L...-ml-Londa.html

Stary 2010-10-26, 10:08   #26724
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Myłam Garnierem bo nie byłam jeszcze na zakupach i to jedyna moja odżywka. Mam zamiar zakupić do mycia Isanę, a bez splukiwania może Joannę? Włosy nie są zniszczone, kiedyś były ale obcięłam i wykurowałam. Ta londa ma być do podkreślenia skrętu, fryzjerka twierdzi, że ma też odżywiać. Tu jest link http://lokikoki.pl/product-pol-145-L...-ml-Londa.html
Isana do mycia i Joanna b/s beda ok
O tej Londzie bez skladu trudno cos powiedziec, ale podejrzewam, ze jest silikonowa, wiec pamietaj o uzyciu szamponu co jakis czas.
Stary 2010-10-26, 10:20   #26725
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Mam zamiar zakupić do mycia Isanę
Nie każda jest równie dobra do mycia - np. połysk jedwabiu (ta różowa) marnie się pieni. Lepsza wg mnie jest biała Isana babassu.
Weź tę, która będzie miała wysoko Cetrimonium Dichloridum

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-26, 10:23   #26726
morrigan1986
Wtajemniczenie

Jak będę miała chwilę, to ją wrzucę na wątek składowy, ale chyba masz rację z tymi silikonami. Wydałam na nią tyle kasy to zużyję

Dzięki Volyova, zwrócę na to uwagę.

Dziewczyny, a jak byście okręsliły u mnie typ skrętu? 2a?

Edytowane przez morrigan1986
Czas edycji: 2010-10-26 o 10:31
Stary 2010-10-26, 11:50   #26727
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Udało mi się w końcu przeczytać cały ten wątek, od czterech dni się staram!

Bardzo chciałabym się do was dołączyć
Przez ostatnie 3-4 lata wypadło mi bardzo dużo włosów, a te które mam są zniszczone. Próbowałam się niedawno ratować prostownicą (kupiłam ją 3 miesiące temu), ale oczywiście nie było to zbyt mądre
Chcę przede wszystkim poprawić kondycję swoich włosów, na skręcie mi zależy mniej. Ale wy macie takie piękne i zadbane włosy i tyle na ich temat wiecie, że czytanie tego działu mi daje najwięcej
Od ponad tygodnia staram się przejść na całkiem naturalną pielęgnację włosów, wcześniej używałam typowych chemicznych produktów

Moja pielęgnacja teraz wygląda tak:

1 dzień
mycie szamponem bioetika (tragicznym z sls)
mycie szamponem 7 olejów Alepia

3 dzień
spłukanie piwem
spryskanie mokrych włosów psikadłem z wody destylowanej, hydrolatu rumiankowego, 15 kropli wyciągu z aloesu, 5 kropli hydrolizowanej keratyny
odrobina oleju kokosowego na końcówki

5 dzień
mycie szamponem J.A.Y. Desert Herb Aubrey Organics
nałożenie odżywki d/s J.A.Y. Desert Herb Aubrey Organics
spłukanie herbatą z pokrzywy
spryskanie mokrych włosów psikadłem z herbaty z pokrzywy, 15 kropli wyciągu z aloesu, 5 kropli hydrolizowanej keratyny

6 dzień
spryskanie włosów psikadłem z herbaty z pokrzywy, 15 kropli wyciągu z aloesu, 5 kropli hydrolizowanej keratyny
spanie z końcowkami natartymi olejem rycynowym

7 dzień
spłukanie herbatą z pokrzywy z łyżeczką miodu

8 dzień
obfite nałożenie masła shea na dolną połowę włosów wieczorem

Dzisiaj jest dzień 9 i zaraz idę zmyć to masło. Czy to jest dobry początek pielęgnacji? Czy coś robię źle?

Przepraszam za tę epistołę, ale potrzebuję pomocy

Na zdjęciach widać, jak mało mam włosów i jakie są okropne Zrobiłam je po wyschnięciu, dnia siódmego. Ale i tak wyglądają trochę lepiej niż jeszcze niedawno... Acha, schną naturalnie i płuczę je po myciu wodą destylowaną, bo moja jest twarda i okropna.

Edit:
zapomniałam dodać zdjęcia, a teraz załącznika już nie mogę dodać, więc daję w poście.

Edytowane przez Kurka_Paulina
Czas edycji: 2010-10-26 o 11:55 Powód: zapomniałam dodać zdjęcia
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:11   #26728
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
witamy

Cytat:
1 dzień

3 dzień
spłukanie piwem
spryskanie mokrych włosów psikadłem z wody destylowanej, hydrolatu rumiankowego, 15 kropli wyciągu z aloesu, 5 kropli hydrolizowanej keratyny
Dlaczego w pierwszym dniu myłaś dwa razy włosy szamponem? Z reguły to nie jest konieczne

Dlaczego nie nakładałaś po myciu włosów odżywki do spłukiwania?
Psikadło jej nie zastąpi, może być tylko "dodatkiem" do pielęgnacji.

Cytat:
5 dzień
spryskanie mokrych włosów psikadłem z herbaty z pokrzywy, 15 kropli wyciągu z aloesu, 5 kropli hydrolizowanej keratyny
Tu jeszcze przydałaby się odżywka bez spłukiwania (po płukance z pokrzywy) + stylizacja (np. żel)

Cytat:
6 dzień
spryskanie włosów psikadłem z herbaty z pokrzywy, 15 kropli wyciągu z aloesu, 5 kropli hydrolizowanej keratyny
Olej na końcówki nie jest wystarczający, powinnaś olejować całe włosy
Cytat:
7 dzień
Komentarz taki sam, jak do dnia 5.

Cytat:
8 dzień

Dzisiaj jest dzień 9 i zaraz idę zmyć to masło.
Nawet więcej, spróbuj położyć na całe włosy, omijając tylko skalp, jesli obawiasz się, że będzie Ci się przetłuszczał.

Cytat:
Czy to jest dobry początek pielęgnacji? Czy coś robię źle?
Napisałam, co bym zmieniła
Ale widać, że próbujesz i to się liczy

Cytat:
Na zdjęciach widać, jak mało mam włosów i jakie są okropne Zrobiłam je po wyschnięciu, dnia siódmego. Ale i tak wyglądają trochę lepiej niż jeszcze niedawno... Acha, schną naturalnie i płuczę je po myciu wodą destylowaną, bo moja jest twarda i okropna.
Postaw na odżywianie: po każdym myciu szamponem nakładaj odżywki, regularnie nakładaj oleje i maski na włosy, pomyśl o zabezpieczeniu włosów - np. odzywkami bez spłukiwania - i stylizacji.
Wszystkie te etap pielęgnacji są potrzebne włosom.

Stary 2010-10-26, 12:19   #26729
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość

Bardzo chciałabym się do was dołączyć
Przez ostatnie 3-4 lata wypadło mi bardzo dużo włosów, a te które mam są zniszczone. Próbowałam się niedawno ratować prostownicą (kupiłam ją 3 miesiące temu), ale oczywiście nie było to zbyt mądre
Chcę przede wszystkim poprawić kondycję swoich włosów, na skręcie mi zależy mniej. Ale wy macie takie piękne i zadbane włosy i tyle na ich temat wiecie, że czytanie tego działu mi daje najwięcej
Od ponad tygodnia staram się przejść na całkiem naturalną pielęgnację włosów, wcześniej używałam typowych chemicznych produktów

Moja pielęgnacja teraz wygląda tak:

1 dzień

3 dzień
spłukanie piwem

5 dzień

6 dzień

7 dzień

8 dzień

Dzisiaj jest dzień 9 i zaraz idę zmyć to masło. Czy to jest dobry początek pielęgnacji? Czy coś robię źle?

Przepraszam za tę epistołę, ale potrzebuję pomocy

wg mnie to za mało tu treściwych masek i odżywek d/s skupiasz się za bardzo na szamponach a to w odżywki powinnaś zaniwestować, psikadła i płykanki nie wystarczą.
Po co mieszasz dwa szampony? No i jak radzisz sobie z włosami ich rozczesaniem bez odżywki? Zapewne w Twoich szamponach jest silikon ...

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Kropciu - na moje oko faktycznie wlosom przydaloby sie odswiezenie, szczegolnie koncowkom
ale końcówki są w b.dobrym stanie miesiąc temu obcinane

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:34   #26730
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Dziękuję Małgosiu i Kropciu

Pierwszego dnia myłam najpierw szamponem z SLS, bo przeczytałam że tak powinnam zrobić na początku nowej pielęgnacji, żeby zmyć silikony. Potem umyłam szamponem naturalnym, żeby chociaż trochę coś poprawić, a odżywki nie miałam wtedy jeszcze - dopiero zaczynam i zaczęłam od odstawienia tych złych rzeczy, a dopiero potem zabrałam się za kupowanie dobrych I 5 dnia już miałam odżywkę.

Małgosiu, kupię odżywkę bez spłukiwania, tylko jeszcze nie wiem jaką Chcę całkiem naturalną.
Ok, będę teraz olejować całe włosy

Kropciu, pierwszego i trzeciego dnia (bez odżywki) było ciężko rozczesać włosy. Ale piątego i potem czesałam je grzebieniem razem z nałożoną odżywką do spłukiwania. A kiedy są suche, czeszę je palcami.
Wszystkie 3 produkty tu wymienione (oprócz tego okropnego szamponu na samym początku) są całkiem naturalne, bez silikonów:

Alepia 7 olejów
Aqua, potassium olivate (Huile d'olive saponifiée), potassium cocoate (huile de noix de coco saponifiée), Prunus dulcis (huile d'amande douce saponifiée), chamomille oil (huile de camomille), Opuntia ficus-indica (huile de figue de Barbarie), Sesame oil (huile de Sésame), Grapeseed extract (extraits de pépins de raisin), vitamin E, Sodium borat.

Aubrey Organics J.A.Y. Desert Herb Shampoo
INGREDIENTS: Deionized Water, Coconut Oil-Corn Oil Soap, Hydrolyzed Soy Protein (made from organic, non-GMO soybeans), Organic Aloe Vera, Carrageenan, Organic Jojoba Oil, Yucca Root Extract, Organic Lemon Peel Oil, Essential Oil Blend (Oils of Cedar, Grapefruit, Rose-Geranium, Rosewood, Lavender, Rose, Lilac and Violet), Panthenol (Vitamin B-5), Linoleic Acid (Vitamin F), Aubrey's Preservative (Citrus Seed Extract, Vitamins A, C and E).

Aubrey Organics J.A.Y. Desert Herb Conditioner
INGREDIENTS: Coconut Fatty Acid Cream Base, Organic Aloe Vera, Organic Jojoba Oil, Wheat Germ Oil, Lactalbumin; Extracts of Fennel, Hops, Balm Mint, Mistletoe, Camomile and Yarrow; Organic Rosemary Oil, Organic Sage Oil, Carrot Oil, Essential Oil Blend (Cedar, Grapefruit, Rose-Geranium, Lavender), Aubrey’s Preservative (Citrus Seed Extract, Vitamins A, C and E).

JAY mi zdecydowanie bardziej pasuje niż Alepia, dlatego kiedy do mnie dotarł Alepia poszła w kąt (na razie). Ale od 9 dni nie używam silikonów ani niczego złego
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości