Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 887 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-22, 16:06   #26581
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
bo niedawno jedna osoba zapytana przezemnie dlaczego prostuje wlosy majac fale odparla ze " loki kojarza sie jej z zaniedbaniem takim nieladem na glowie"
Bo pewnie ma zaniedbane, suche i zniszczone od prostowania.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 16:10   #26582
bernadka20
Wtajemniczenie

caskada
Artystyczny nie łąd jest przeuroczy. !! Ja sie tam takimi opiniami nie przejmuje. Ja sie spotykam z tym, ze kazdemu sie podobaja moje loki i puszek ! I mam dzieki temu tez motywacje do tego, by o nie dbac !
A zwlaszcza moja przyszla tesciowa mi surowo zakazala prostowac wlosy ! PRzez co moj mezczyzna otrzymuje baty od swojej mamusi za to, ze bluzni o prostownicy !

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Basia
Pewnie tak.
Ja mam dlatego tez puch, gdyz ostatnio farbowalam wlosy i powiedzialam sobie, ze ostatni raz farbami jak juz to Castingiem !...Suszarka nie susze w ogole wlosow ! A kysz...gorzej z tym prostowaniem, ale juz nie prostuje od dluzszego czasu. Dbam o wlosy.
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 16:13   #26583
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
jestem trosiu anglojezyczna i francuskojezyczna
tutaj jest maly artykul z filmem jak Michelle ma robiony Brazylian Blowout czyli wlasnie suszenie z nakladaniem preparatu keratynowego

na NC znajdziesz wiele artykulow Michelle o tym zabiegu

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
venealin
Kolejna osoba, ktorej zazdroszcze tak pieknych loczkow !!
I bez puchowo tak bardziej lajtowo...A ja ? ( Eh..
siostro poprostu pracuj nad swoim problemikiem i bedzie dobrze

Cytat:

Caskada
I po kiego grzyba prostowanie keratynowe ? Ty Ty....Siostro Curlitanko nie zbaczaj bo droga lokowa przez meke Cie czeka i modlitwa do św. Curli za to bluźnierstwo czeka ! :X :d
tu sie zgadzam, jak sama Michelle mowi po 3 miesiacach wlosy wrocily do swojego dawnego wygladu, taki zabieg daje lepsza definicje loka przy jednoczesnym poluznieniu co wydluza wlos (Michelle ma swoje w ksztalcie spiral) , wygladza powierzchnie loka co zapobiega frizzowi poniewaz wlos nie reaguje na zmiany pogody ale nie jest to zabieg trwaly (i nie jest tani)

wiecie co, ja to samo uzyskalam kremem do lokow (Strech Silkening Creme) i mam ten komfort ze jak bede chciala baranka to poprostu uzyje innego stylizatora

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
bo niedawno jedna osoba zapytana przezemnie dlaczego prostuje wlosy majac fale odparla ze " loki kojarza sie jej z zaniedbaniem takim nieladem na glowie"
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Bo pewnie ma zaniedbane, suche i zniszczone od prostowania.
Basiu napisalas to samo co ja chcialam, slowo w slowo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 16:14   #26584
bernadka20
Wtajemniczenie

Po takim komentarzu Caskady Siostro Rybiorek mam wieksza motywacje do tego, by ich absolutnie nie prostowac i nie farbowac a jesli chodzi o farbowanie to tylko i wylacznie Casting ! Pielegnacja pelna para
Stary 2010-10-22, 16:21   #26585
caskada
Zakorzenienie

bernadka siostro lokowa ja nie susze suszarka od lat nie prostuje od ponad roku a nawet wtedy robilam to sporadycznie uzylam juz roznych cudow a wlosy nadal sa przesuszone zwlaszcza z tylu na glowie koncowki ladnie sie skrecaja ale na gorze od skory jakis puszkin mi sie wkrada nawet jak nawale tone oleju zeby to ukryc to one wypija go i nadal puszkin na gorze swoja droga olejowanie nie zabardzo mi pomaga zadnych spektakularnych efektow nie widze
rozumiem ze to rozjasnianie odrostow ma na to wplyw ciagle walcze z przesuszeniami i czasami wydaje mi sie ze chyba przegram walke
Stary 2010-10-22, 16:28   #26586
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Po takim komentarzu Caskady Siostro Rybiorek mam wieksza motywacje do tego, by ich absolutnie nie prostowac i nie farbowac a jesli chodzi o farbowanie to tylko i wylacznie Casting ! Pielegnacja pelna para
Cytat:
bernadka siostro lokowa ja nie susze suszarka od lat nie prostuje od ponad roku a nawet wtedy robilam to sporadycznie uzylam juz roznych cudow a wlosy nadal sa przesuszone zwlaszcza z tylu na glowie koncowki ladnie sie skrecaja ale na gorze od skory jakis puszkin mi sie wkrada nawet jak nawale tone oleju zeby to ukryc to one wypija go i nadal puszkin na gorze swoja droga olejowanie nie zabardzo mi pomaga zadnych spektakularnych efektow nie widze
rozumiem ze to rozjasnianie odrostow ma na to wplyw ciagle walcze z przesuszeniami i czasami wydaje mi sie ze chyba przegram walke
Siostro Bernadko to komentarza nie wymaga, pamietaj ze wspieram Cie dzielnie bo ja rowniez odrzucilam grzeszne farbowanie chemikaliami i widze efekty, jak pisalam ostatni raz zrobilam lekkie farbowanie jasnym brazem (10 minut trzymania farby a nie 20 jak zaleca producent) na te rozjasnione wloski 29 sierpnia, a wiec niedlugo bedzie 2 miesiace i rezultaty sa oszalamiajace (kondycja wlosow poprawila sie o 100%), dlatego dzielnie sie trzymam i jakos nie teskno mi za farbami
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-22, 16:50   #26587
Volyova
Rozeznanie

Michelle narzeka, że: "Three months later, my curls were shrinking up to their pre-treatment coils. And with sky-high humidity, my hair was looking frizzier than it had in a while."
Chyba niewiele z nas ma jak ciasny skręt, że tylko marzy o jego rozluźnieniu, raczej większość robi wszystko, by skręt powiększyć.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 16:56   #26588
bernadka20
Wtajemniczenie

O dobra Siostro Rybiorek. Dzieki Ci za wsparcie.

caskada
Droga siostrzyczko mnie sie tez wydaje, ze to przez farbowanie a U Ciebie rozjasnianie...Ostatnio dwoma farbami farbowalam za 1 razem, bo mam taka dlugosc wlosow...A wczesniej 2-3 tygodnie Syossem. Juz nigdy farbami z amoniakiem i bez amoniaku. Tylko Casting Bursztyn takie piekne rude wlosy po nim mialam oh !
Co do olejowania widzialam efekty ale zachcialo mi sie farbowac ;/ Zaluje tego strasznie i św. Curla niech bedzie ze mna w mych takich gardzacych decyzjach i by zawsze mowila co dobre a co zle.
Stary 2010-10-22, 17:28   #26589
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
O dobra Siostro Rybiorek. Dzieki Ci za wsparcie.
od tego jestesmy zebysmy sie razem wspieraly w trudnych chwilach zwatpienia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-22, 18:57   #26590
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
małgosia86
Cytuje: "Nie wiem czy tez na skret ma znaczenie to, ze wlosy sa rownej dlugosci. Zapuszczam, by potem je odpowiednio scieniowac. Dobrze robię ? "
No wlasnie o to chodzi :P
Tak, może mieć znaczenie. Zwłaszcza, jeśli włosy są grube lub jest ich bardzo dużo, to mogą nie mieć miejsca do kręcenia się, jeśli są równej długości.
W ogóle dobre cięcie włosów jest bardzo istotne. Takie cięcie robi miejsce włosom na kręcenie się i uwydatnia loki Raczej rzadko wśród kręconych mamy włosy równej długości (wyjątek to np. Kosmarka).

A czemu nie chcesz ich już teraz ścieniować?
Pokazywałaś nam już swoje zdjęcia?

Szefowa będzie niezadowolona z Twojego wpisu w Dzienniku
Nie komentujemy tam zdjęć Jesli nie chcesz się narazić, to radzę edytować post i umieścić w nim opis Twojej pielęgnacji i zdjęcia.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 20:28   #26591
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
cascada polecam olejek ze słodkich migdałów, po nim naprawdę mam fantastycznie nawilżone włosy
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 20:40   #26592
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Tak, może mieć znaczenie. Zwłaszcza, jeśli włosy są grube lub jest ich bardzo dużo, to mogą nie mieć miejsca do kręcenia się, jeśli są równej długości.
W ogóle dobre cięcie włosów jest bardzo istotne. Takie cięcie robi miejsce włosom na kręcenie się i uwydatnia loki Raczej rzadko wśród kręconych mamy włosy równej długości (wyjątek to np. Kosmarka).

A czemu nie chcesz ich już teraz ścieniować?
Pokazywałaś nam już swoje zdjęcia?

Szefowa będzie niezadowolona z Twojego wpisu w Dzienniku
Nie komentujemy tam zdjęć Jesli nie chcesz się narazić, to radzę edytować post i umieścić w nim opis Twojej pielęgnacji i zdjęcia.

Tez mam jedna dlugosc

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 21:49   #26593
anka.d
Wtajemniczenie

venealin - twoje włosy bardzo przypominaja mi moje z wczesniejszych etapów pielegnacji. awet kolor praktycznie taki sam.
też mi sie kiedys nie krecily u nasady, ale okazalo sie to do wywalczenia. nie zawsze wychodzi, ale zdarza sie coraz czesciej.
stylizator u nasady, odpowiednie suszenie i ugniatanie dopiero jak sa w 100% suche, a im pozniej tym lepiej (jesli nei musze zaraz po wysuszeniu wychodzic z domu to chodze w takich chrupiacych straczkach i odgniatam dopiero przed wyjsciem)
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 22:02   #26594
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
venealin - twoje włosy bardzo przypominaja mi moje z wczesniejszych etapów pielegnacji. awet kolor praktycznie taki sam.
też mi sie kiedys nie krecily u nasady, ale okazalo sie to do wywalczenia. nie zawsze wychodzi, ale zdarza sie coraz czesciej.
stylizator u nasady, odpowiednie suszenie i ugniatanie dopiero jak sa w 100% suche, a im pozniej tym lepiej (jesli nei musze zaraz po wysuszeniu wychodzic z domu to chodze w takich chrupiacych straczkach i odgniatam dopiero przed wyjsciem)
A ja zawsze myslalam, ze trzeba je jak najwiecej ugniatac jak sa mokre...

Stary 2010-10-22, 22:17   #26595
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość
Siostry kochane!!
Proszę o radę na mój bałagan z tyłu głowy! relacja tutaj
Proponuję podpinanie z tyłu przed suszeniem. Włosy ułożą się tak, jak je uformujesz. Też tak robię, żeby przykryć kawałek skalpu, który widać z tyłu głowy.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

Musze sie pochwalic, MAM DRUGI DZIEN, nic nie musialam robic z wlosami, tutaj fotki (Pole zaczynam wierzyc ze znalazlam moje HG rowniez w stylizatorach)
Ja też chcę taki drugi dzień

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Rybiorek, Jumatt, Venealin

2 lata temu od kwietnia do końca września moja praca polegała na pobycie na dworze od godz. 8 do 14. Zakupiłam serię L'oreala sublime expert, a moje włosy z każdym dniem robiły się jaśniejsze. Od sierpnia to już były odcienie platynowe. Słońce i słoneczny L'oreal. Mnie najbardziej denerwuje efekt dwukolorowosci włosów. . Takie cienkie włoski jak moje mają jedną zaletę, odrobina zaniedbania i w jednym tygodniu ostrzeżenie- rozdwojona końcówka, a w 2 włosy się wykruszaja. Więc końcówki ładne, ale ciapki są. Farba chemiczna złazi w ciągu 2 tygodni, a mi brakuje poczucia, że fajnie wyglądam. Więc albo decyzja tak jak radzicie, albo spinanie pieczołowite włosów jeszcze z rok. Dobra idę podumać dalej, bo zaraz mnie Eloe77 sięgnie za brak zdjęć . Wrócę ze zdjęciami i nowym fryzem
Trudna decyzja. Ale chyba najważniejsze, żebyś się dobrze czuła.

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Wiem, że to piszesz to w dobrej włosowej wierze
Dla mnie jednak ważniejszy jest mój komfort
Ja nawet nie czuję się za dobrze w tak długich włosach Przeszkadzają mi
Małgosiu, nie miałam okazji wcześniej napisać, że widziałam w Dzienniku Twoje włosy i
Naprawdę nie widać, żeby potrzebowały fryzjera, przynajmniej na zdjęciu
Ale doskonale rozumiem Twoją potrzebę ścięcia, szczególnie, że myjesz włosy codziennie.

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
Widzę, że tu mała rewolucja. Ja też zgłaszam swoją kandydaturę do zakonu. Aplikacja poparta zdjęciem w załączniku.
Eloe padnie na miejscu, jak zobaczy ten skręt
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 22:24   #26596
bernadka20
Wtajemniczenie

małgosiu86
Pierwszy byl to moj wpis. Takze podarujcie mi ta zniewage siostrzyczki Nastepnym razem bede uwazala ! Dziekuje za uwage
Zdjecia wstawilam o w tym watku http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...7&postcount=96 :P
Oczywiscie ide edytowac post ! Szefowa nie zauwazy :P
Zapuszczam Moja droga Siostro wlosy. I troche mi szkoda scinac, bo beda krotkie. Z reguly jak przyszlo co do cieniowania fryzjerki spieprzaly mi. Teraz jakby chcialy scieniowac bylyby one krotkie :P

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2010-10-22 o 22:33
Stary 2010-10-22, 23:04   #26597
malgosia86
Zadomowienie

Jumaatt
Marzę o fryzjerze - może nawet w pierwszym tygodniu listopada

Cytat:
małgosiu86
Pierwszy byl to moj wpis. Takze podarujcie mi ta zniewage siostrzyczki Nastepnym razem bede uwazala ! Dziekuje za uwage
nie wiem czy mam taką moc, ale darowuję Ci
Cytat:
Zapuszczam Moja droga Siostro wlosy. I troche mi szkoda scinac, bo beda krotkie. Z reguly jak przyszlo co do cieniowania fryzjerki spieprzaly mi. Teraz jakby chcialy scieniowac bylyby one krotkie :P
Zgadzam się z wszystkim co piszesz
Rzeczywiście, na razie lepiej poczekaj.
Myślę, że dobry fryzjer mógłby Ci pocieniować włosy, nie tracąc zbyt wiele z długości, ale biorąc pod uwagę obecną długość Twoich włosów, może to być dość ryzykowne doświadczenie
Jednak cieniować włosy też trzeba umieć

Zdarzało mi się, już prosić fryzjerów, żeby nie cięli z długości (ew. ścięli tylko zniszczone końcówki), a jedynie cieniowali włosy.
Da się to zrobić, ale musiałam dobitnie podkreślać, o co mi chodzi

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 23:37   #26598
Rybiorek
Zakorzenienie

a ja znow zapuszczam do rownych, jak sie tutaj pojawilam to mialam rowne, ktos powiedzial zeby mozna pocieniowac i zaczelam sobie cieniowac, nie bylam zadowolona bo pielegnacja rownych jest dla mnie latwiejsza, jedyne co nie wiem to czy znow zapuszcze dlugie, zaczynam sie lamac czy nie wystarcza takie zeby dotykaly ramion, ale rowne

a tu jeszcze podglad do mojego pasiastego kotka, ciociu Eloe popatrz na nasza pocieche
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-22 o 23:57
Stary 2010-10-23, 00:01   #26599
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
a ja znow zapuszczam do rownych, jak sie tutaj pojawilam to mialam rowne, ktos powiedzial zeby mozna pocieniowac i zaczelam sobie cieniowac, nie bylam zadowolona bo pielegnacja rownych jest dla mnie latwiejsza, jedyne co nie wiem to czy znow zapuszcze dlugie, zaczynam sie lamac czy nie wystarcza takie zeby dotykaly ramion, ale rowne

a tu jeszcze podglad do mojego pasiastego kotka, ciociu Eloe popatrz na nasza pocieche

*zdjęcia w długich włosach - włoski wyglądały na zdrowe i ładne

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 09:25   #26600
caskada
Zakorzenienie

witajcie siostry lokowe o poznym poranku juz
danusiaes u mnie ten olejek to codzienna podstawa do pielegnacji calego ciala a na wlosy klade go praktycznie co noc i czasami trzymam 2 dni i zmian nie widze jak na moje wlosy jest za slaby jedynie jestem zadowolona z koncowek bo sa w najlepszej formie
Stary 2010-10-23, 11:04   #26601
Rybiorek
Zakorzenienie

Witam drogie siostry, zakupy sie troche przesunely wiec wpadam pokazac Wam trzeci dzien choc mam mieszane uczucia co do skalpu, na razie nic z wlosami nic nie robilam, tutaj dokumentacja
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-23, 11:06   #26602
bernadka20
Wtajemniczenie

malgosia86
Dokladnie. Mam dobra fryzjerke, ale jednak wole zapuscic swoje wlosy, bo nie lubie miec krotkich. U siostry Rybiorek mi sie podobaja, ale u siebie. Nie czulabym sie za dobrze w krotkich. Dlatego zapuszcze i zaczne je porzadnie nawilzac olejkami

Dokładnie...Prosisz fryzjera o nie wielka ilosc scietych koncowek a scinaja wlosy tak czy siak. Bo im tak pasuje...;x

Dziekuje Ci za pomoc
Stary 2010-10-23, 11:06   #26603
Jennifer85
Zakorzenienie

Rybiorek widzialam wpis codzienniku...
"Nie wiem czy to dobry..." My cie tu chyba

Stary 2010-10-23, 11:13   #26604
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
*zdjęcia w długich włosach - włoski wyglądały na zdrowe i ładne
przez pewien czas, po ilus rozjasnianiach niestety nie, ale nie ma tego zlego, teraz bede miec nautralne loki, juz moge powiedziec ze skret jest mocniejszy

Cytat:
witajcie siostry lokowe o poznym poranku juz
danusiaes u mnie ten olejek to codzienna podstawa do pielegnacji calego ciala a na wlosy klade go praktycznie co noc i czasami trzymam 2 dni i zmian nie widze jak na moje wlosy jest za slaby jedynie jestem zadowolona z koncowek bo sa w najlepszej formie
bo one byly najdawniej rozjasniane

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Rybiorek widzialam wpis codzienniku...
"Nie wiem czy to dobry..." My cie tu chyba
ej bez kijka, wyglad to jedno a odczucia to drugie, od 15 lat nie nosilam trzeciego dnia i mam wrazenie brudnego skalpu, temat do dopracowania
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-23 o 11:08
Stary 2010-10-23, 11:16   #26605
Jennifer85
Zakorzenienie

Hhehhehee musialabys zobaczyc moj fryz z dzisiaj to bys padla Wczoraj nie myla, dzis mam imprez (roczek mojej Niuni) i chce byc swieza Wiec bede sie myc zaraz

Stary 2010-10-23, 11:53   #26606
Volyova
Rozeznanie

A ja dzisiaj byłam u fryzjerki. I tak się pochwaliłam, że to robie z włosami i tamto. A ona na to, że tu do niej też taka klientka przychodzi, co różne mazidła na włosy nakłada (hmm, zna któraś fryzjerkę Justynę, co? )

A ostatnio ta tajemnicza klientka nawet "jakieś wodorosty" na głowę kładła Ale nie mam pojęcia o co chodzi - może Wam się z czymś "wodorosty" kojarzą?

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 11:56   #26607
insanecurls
Raczkowanie

Volyova może chodziło o algi np spirulinę?

Edytowane przez insanecurls
Czas edycji: 2010-10-23 o 12:45
insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 12:02   #26608
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

Basiu napisalas to samo co ja chcialam, slowo w slowo
Czyżby siostrzana telepatia zaczęła działać?

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
Zgadzam się po stokroć. Co prawda te chrupiące sterczące loczki są dość denerwujące i śmiesznie wyglądają ale już wiem, że POD ŻADNYM POZOREM NIE DOTYKAMY MOKRYCH WŁOSÓW (mnóstwo razy powtarzane a forum). Chyba , że dokładam po żelu lnianym inny żel na prawie suche, wtedy dotykam, ale potem znów nic

Cytat:
Witam drogie siostry, zakupy sie troche przesunely wiec wpadam pokazac Wam trzeci dzien choc mam mieszane uczucia co do skalpu, na razie nic z wlosami nic nie robilam, tutaj dokumentacja
Dla mnie trzeci dzień jest fantastyczny. Jeśli chcesz możesz delikatnie czegoś dodać do reanimacji, ale w zasadzie nie jest to potrzebne. Pięknie. Co do świeżości skalpu, rozumiem Cię.
Myję włosy codziennie, choć nie zawsze muszę właśnie z powodu przewrażliwienia na punkcie świeżości skalpu.

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Hhehhehee musialabys zobaczyc moj fryz z dzisiaj to bys padla Wczoraj nie myla, dzis mam imprez (roczek mojej Niuni) i chce byc swieza Wiec bede sie myc zaraz
Wszystkiego najlepszego dla Córci

Wczoraj użyłam garniera karite jako odżywkę d/s i b/s. Miałam babskie spotkanie, więc wysuszyłam suszarką (nie lubię, wolę kiedy schną same). Wcześniej żel lniany, psikadło miodowe Rybiorki i dowaliłam trochę delii (tak dla pewności, za dużo jak na co dzień). Wyszły sztywne włosy z nadmiary stylizatorów, ale co tam. Zrobiłam nawet zdjęcia (przez co koleżanka marzła pół godziny i obraziła się trochę). Pewnie dlatego zdjęcia wyszły niewyraźne i nie nadają się do pokazania.
Efekt był całkiem, całkiem (gdybym suszyła naturalnie i bez pośpiechu byłby pewnie lepszy, dziś spróbuję znów). W każdym razie koleżanka włosy pochwaliła, że mocno skręcone i bardzo ładne. A ona jest zawsze szczera.
Moje świeżo wymyte włosy pięknie wchłonęły cały dym tytoniowy. Cuchnęłam jak skunsik. Ale za to impreza była przednia. Za drinki dostałyśmy specjalne banknoty i poszłyśmy grać w ruletkę (można wygrać kolejne drinki). Cóż to był za wieczór i nawet część nocy.... A wszystko przez to, że nie cierpię piwa, wolę drinki .

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 12:38   #26609
caskada
Zakorzenienie

Rybiorek noz kurcze gdzie ja mam mozg jakie to logiczne dlaczego dol moich wlosow jest powiedzmy w miare zdrowy bo tylko gore rozjasniam stad te przesuszenie i puszkin wlasnie tam
a ja juz myslalam ze to przez pocieranie glowa o poduszke
Stary 2010-10-23, 13:15   #26610
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam u fryzjerki. I tak się pochwaliłam, że to robie z włosami i tamto. A ona na to, że tu do niej też taka klientka przychodzi, co różne mazidła na włosy nakłada (hmm, zna któraś fryzjerkę Justynę, co? )

A ostatnio ta tajemnicza klientka nawet "jakieś wodorosty" na głowę kładła Ale nie mam pojęcia o co chodzi - może Wam się z czymś "wodorosty" kojarzą?
Algi kładła, zapewne japońskie kryształki. Kompletnie nie ma efektu na włosach, co innego na skórzeMinus, że są uczulajace /ja sama na sbie ich nie mogę stosować, ale zazdraszczam koleżankom, które mogą/
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości