|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Rozeznanie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Mallinka czasami to mam wrażenie że jej głowa już wychodzi.
![]() A jutro idę do fryzjera zrobić sobie pasemka. Dla własnego lepszego samopoczucia. ![]()
#4472 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Mallinka- mój chłop to z tych, którzy się boją że coś zrobią dzidziusiowi więc seksu u nas nie ma, mi to zreszta odpowiadało bo jakoś w ciąży mi libido spadło. Jeszcze jak nie miałam brzuszka to było bzykanko 1-2 razy w tyg a im brzuch wiekszy tym rzadziej, od mniej więcej 2 m-cy nic- tylko pieszczoty...Chyba się boi że Lilke w główke będzie stukał...Jak juz pare dni przenoszę to nie będzie wyboru miał!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Wtajemniczenie
|
Martinixx ja Cie raczej nie pomogę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4475 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oszczędzaj się Kobieto. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam skierowanie, ale to szpital prywatny. Chociaż słyszalam, że tam tez nie jest potrzebne Cytat:
![]()
![]() |
#4476 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bo też jestem przeciwna wywoływaniu w szpitalu, ale takimi domowymi sposobami to czemu nie ![]() ja ostatnio jestem strasznie napalona-w 3 trymestrze najbardziej ![]() ![]() ![]() mam plan-rozpowiadam wszystkim dookoła że Młody się spieszy z wyjściem, a u mnie zawsze jak czymś się pochwalę to się nie sprawdza-to może wytrzyma do końca grudnia ![]() ![]() ![]() o, jak sobie sprytnie wymyśliłam ![]() ![]()
![]() |
#4477 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dopiero wrocilam od gina i wez sie tu babo oszczedzaj. Najpierw badania, pozniej tz dzwoni ze mam mu auto podrzucic bo o terminie wymiany opon zapomnial. Potem mialam termin u innego lekarza, teraz cos szybkiego dla siebie pichce. I zaraz musze znowu wyjsc,bo dzwonil wlasciciel mieszkania.Ehh ![]() U nas wod nadal malo,gin podejrzewa..hmm wysokie pekniecie pecherza plodowego?Ze mi sie pomalutku po kropelce sacza.Fakt, zawsze z rana leci mi po nogach ale myslalam, ze to uplawy ![]() Maly wazy 2500g, przeplywy ok,ale moje wyniki moczu sie pogorszyly.Bialko i cukier. Fakt, ze dzien wczesniej jadlam ciasto i duzo owocow.Mam szlaban do czwartku i powtorka badan krwi. Do lekarza chodze juz co dwa dni ![]() Gin kazal mi od razu biec do szpitala, gdy bede miala jakies skurcze czy czula sie zle.I daje mi dwa tygodnie ![]() Wogole wkurzaja mnie tesciowie.Obiecali nam ze kupia nam nowego hartana racera- wozek kombi.Fakt koszt 400 euro.Ale dla nich to naprawde nic. Znajomi odsprzedaja nam za 40 euro uzywany wozek, teutonie, w ktorej juz 3 dzieci byla wiec pewnie w super stanie nie jest.Na zdjeciach wyglada jednak jak nowy. Chcielismy ten wozek miec u tesciow, bysmy nie musieli go do nich wozic jak bedziemy przyjezdzac. A bedziemy jezdzic 700km.I pewnie nie rzadko. A drugi wozek ktory by nam kupili miec u siebie w domu. Zawsze to mniej bagazu.Ale teraz tesciowie usilnie probuja nas przekonac, ze nam drugi wozek niepotrzebny i oni moga nam kupic co innego.Np karuleze ![]() ![]() Ide was nadrabiac. Ahh i przytylam w ciagu dwoch tygodni tylko 400 g ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Rozeznanie
|
mnie tez noca nie moge lezec w jednej pozycji brzuch sie napina mała sie wierci, przekrecam sie brzuch mnie boli ja cały czas na nospie...
mam pytanie jesli to juz TE skurcze PORODOWE to nospa moze je osłabic czy na nie juz nie działa!!!!!!???? bo tak mysle ze jak bedzie juz a ja sie nałykam nospy i cos rozkreconego zatamuje ...??
#4479 |
Zadomowienie
|
Martinixxx- nie odpowiedziała bo tak nie mam...
Mallinka- możesz mi podać jeszcze swój nr tel? Jako dyzurna? TY jestes tu najczęściej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoć mycie podłogi przyspiesza poród ![]() ![]()
![]() |
#4481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 |
Rozeznanie
|
ja chyba się udusze jak myślicie można sobie
psiknąć do nosa bioparox? kurcze w każdej chwili mogę zacząć rodzic i co by wtedy było? jakby jakaś cesarka była potrzebna,a tu infekcja? |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale na kolanach a nie mopem ![]() ![]() ![]() ![]() i chodzenie po schodach... i w ogóle porządki w domu-mycie szafek i wszystkiego co w środku ![]()
![]() |
#4484 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]() |
#4485 | ||||||||
Zadomowienie
|
1 posterisan masc
2 procto hemolan masc 3 czopki Hemorectal mniej inwazyjne sa mascie! jesli po masciach nie schodzi wtedy czopki Cytat:
![]() czasem w moczu moga byc poj. bialko krw. etc... a ze liczne bakterie, pewnie da ci na powtorzenie moczu za mies. nie zawsze liczne oznaczaja zapalenie, moze pojemnik byl zly lub zle pobranie... trzymam wiec kciuki do wizyty bys sie uspokoila ![]() Cytat:
![]() ![]() na popranie masz jeszcze czas, w tydzien to zrobisz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() powiem tak: usg powinno byc robione 3 razy na prawidlowy przebieg ciazy - u ciebei rpzeciez nei ma zadnych zaklocen! usg coraz czesciej jest dla matek wielka sensacja a nie faktem czy z dz. wszystko ok, bo coraz czesciej nam chodzi o to ile dz. wazy co ma miedzy nogami etc... zadko kiedy ktos spyta o przeplywy u dziecka czysa prawidlowe, czy serduszko prawidlowo bije i czy dobrze jest ulozone, o nerki, zoladek etc... taka jest prawda a waga do porodu jest wazna dziecka - pi razy drzwi, ale to juz wychodzi w 31 t.c. zazwyczaj, jesli ma sie urodzic wieksze dziecko to wowczas juz komp wskazuje (ale tez nie zawsze prawde ![]() jesli nei masz problemow w ciazy to 3 usg wystarczaja spokojnie, chyba z enagle by ci sie cos dzialo! no i fakt jest taki, ze nawet jak ci stwierdza na porodowce czy przy przyjeciu ze masz duze dziecko i nie bedzie chcialao wyjsc to natna cie lub wnajgorszym razie dadza na cc szybko - lekarze w szpitalu naprawde nie sluchaja lekarzy i opinii badan wypisanych na karcie ciazowej! biora jedynie pod uwage termin porodu, twoj obecny stan przy przyjsciu i robia wywiad - dopiero wtedy szybko decyduja albo i wolno jak nie ma pospiechu ![]() ![]() łóżeczko - bez przesady przeciez jesli masz rodzic za niecaly miesiac to przykryj poprostu przescieradlem cale lozeczko i juz - ja tak robilam i mam a jak nie chcesz to zastanow sie czy mozesz na tz liczyc by ci je potem ubral??? bys nie zajmowla sie tym po powrocie do domu! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a czemu z ordynatorem bedziesz rozmawiac by tz byl z toba??? co on ma do tego??????????????? odnosnie twego pytania - jesli masz juz trmin porodu a nie masz zadnych akcji to tydzien lub 5 dni po terminie (o ile nie ma wczesniejszych wskazan) idziesz do lekarza prowadzacego ciaze i on wypisuje ci skierowanie do szpitala, jesli cos sie dzieje nagle to jedziesz od razu do spzitaal bez skierowania, skierowanie tez dostaje sei czasem jesli lekarz prowadzacy c. cos podejrzewa, lub cala ciaze cos sie dzialo (astma, obrzeki twarzy nog podudzi rak i nie schodzily po nocce etc... cukrzyca, nadcisnienie, bole glowy, wymioty etc...) gdzie idziesz? jedziesz do wojewodzkiego - wejscie nad pracowniami rtg - tak jak do izby przyjec - postoj karetek po wejsciu w lewo jest winda wchodzisz do niej i jedziesz na 1 pietro wychodzac z windy z lewej strony masz drzwi, albo beda otwarte albo dzwonisz i czekasz az laskawie otworza i zawolaja lekarza, tam robia wywiad i lekarz cie bada, ajesli masz juz akcje idziesz do prawych drzwi od razu na porodowke, o tym tez decyduje lekarz i w trakcie akcji robia wywiad, wiele rzeczy sei zapomina ![]() Cytat:
A JA JUZ PO WIZYCIE :/ okazalo ie ze ostatnim razem nie bylo zaciekawie z Grzesiem, obnizyl sie ponoc strasznie gdyz kaszel jaki mi wciaz towarzyszl a raczej ataki dusznosci przez caly czas jakie mialam powodowaly parcie plodu do wyjscia!!! wkurzylam sie ze nie powiedziala mi tego na poprzedniej wizycie ale stwierdzila ze tylk o bym si edenerwowala ehh miala racje ale wole wiedziec od razu co sie dzieje! ![]() teraz jest juz lepiej niz 2 tyg, temu ale jeszcze nie za dobrze! mam jakies zle przeczucie :/ oby to tylko na przeczuciu sie skonczylo ![]() reszta ok, powiedzialam jej ze zaczyna mnie swedziec czasem i sie boje by zap sie nie zrobilo wiec powiedziala ze kobieta w ciazy powinna przyjmowac przynajmniej co 3 mies, nystatyne - dala mi czopki - bo zwieksza sie zapotrzebowanie ... i wyszlam jakas taka srednio zadowolona - czuje ze nei wszystko mi mowi... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy terminy porodu bardzo zbliżone więc może tak już musi być ![]() ![]() No i najgorsze, że gina tu nie mam. Tylko rodzinny albo od razu szpital. Ach ta emigracja.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4488 |
Zadomowienie
|
ALISZCZE I MALLINKA- ja to "oszczedzam siły"- w końcu na zwolnieniu lekarskim jestem i nawet mi przez głowę nie przeszły takie porządki!!!!W szafie faktycznie muszę zrobić porządek- mamy wielką potrójną szafę - jedna część jest córki ale chcę jej rzeczy przeniseść do salonu bo w szafie mam dwie półki wysoko (niewygodnie) i drążek a w saloniku mam normalna szafkę na wysokości wzroku i rąk i muszę tam jej ciuszki przenieść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bioparox ma silniejsze dzialanie niz aerocole i kropkle bo to miejscowy antybiotyk!! przed uzyciem kazdego antybiotyku nalezy zglosic sie do lekarza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Wtajemniczenie
|
a co z M25 ?? chyba jej też jakiś czas nie ma? i ciekawe, jak Olajka
#4493 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rozsmiesza mnie to ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 |
Raczkowanie
|
Od rana dopiero teraz udalo mi sie tu zajrzec... ufff nie jest latwo, niby taki maly czlowieczek, ale jak duzo czasu zabiera. Myslalam, ze moze kolejny dzidzius sie urodzil, a tu widze narazie postoj
![]() no dziewczynki brac sie do roboty. dzisiaj mielismy wizyte poloznej, zdjela mi szef, powiedziala, ze raczej juz wszystko ze mnie wylecialo, bo po cesarce macica byla dobrze wyczyszczona, a ja tak sie balam, ze moze sie cos przyblokowalo. Filipek przybral na wadze, ma juz 2990 i nic mu nie dolega, pepuszek powinien niebawem odleciec. Dzisiaj wieczorkiem kolejna kąpiel bobaska. Poza tym padam juz troche z niewyspania. Ostatni raz chyba dobrze spalam przed ponad tygodniem, jak dzidzius byl jeszcze w brzuszku. Poczatki sa trudne, ale jakos damy rade. Spadam bo maluszek juz sie kreci, a cycuch juz boli bo pelno w nim jedzonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zadomowienie
|
Witam Was Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Ja spędziłam 5 dni w szpitalu. Robili mi badania, i wyszlo na usg skąd ten ból w dole pleców..jest to ucisk na lewą nerkę. Nie wiem czemu jest powiększona, bo ta prawa jest mniejsza. Nie mogli mi nic za bradzo poradzić na ten ból, dostałam dwa razy no-spe w zastrzyku i raz tabletkę Paracetamolu, i tylko ona tak naprawde mi pomogła. W jedną noc w szpitalu miałam ból przeokropny, że aż na wymioty mnie przez to ciągnęło i miałam dreszcze, aż mnie położna okrywała, mówie Wam nie życze nikomu takiego bólu! ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zadomowienie
|
Chyba żadna z nas nie ma numeru do Olajki
![]() EDIT: o, znalazła się zguba ![]() Ona to super że już koniec krwawienia ![]() A dziewczyny wprowadzacie "łatwy plan" z języka niemowląt w życie? lub tez planujecie? bo mnie to bardzo intryguje i chciałabym ale u mnie w SR np. to są za karmieniem na żądanie-co mi nie bardzo się podoba ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-10-26 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki!
Kurde codziennie staram się Was nadrobić i dzis wresszcie mi sie udało- ale produkujecie naprawde sporo! Oczywiście gratulacje dla nowych mam - porody sie na dobre rozkreciły widze! Ja czuje sie w miarę - chociaż coraz więcej mi doskwiera - jakies bóle w krzyżu, twardniejący brzuch itd... Ale nie ma co narzekać- byleby gorzej nie było. Mam pytanie - od którego tygodnia kontrolnie robicie sobie ktg?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zadomowienie
|
ja miałam od 38 tc, ale wiem, że niektóre maja dopiero przy porodzie pierwszy raz.
Dziewczyny wogole UMIERAM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4500 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w zasadzie już powinnam zacząć chodzić na ktg, ze względu na cukrzycę. Ale ginka mam w czwartek dopiero, więc zacznę chodzić od 37 tyg co tydzień aż do rozwiązania. Ale jak czytam to niektóre dziewczyny miały dopiero pierwsze ktg na porodówce. Mój Mały tak się wiercił, że myślałam, że brzuch mi pęknie ale pierwszy raz puściłam mu płytę " Bach - for my baby" i się uspokoił ![]()
Aniołek -10 t.c.[*] 10.03.09r ![]() ![]() Edytowane przez Vcelka Czas edycji: 2010-10-26 o 14:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.