|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Iza, ale ja wcale nie uwazam, ze fakt, ze megi ma nie zwracac malemu uwagi jest w porzadku-wrecz przeciwnie. Nawiazalam jednak do jej wypowiedzi,ze taka jest sytuacja, ze ona nie moze zwrocic uwagi i TZ tez sie nie odzywa-skoro postawil ja przed faktem, ze ma cicho siedziec to niech sam sie odezwie bo inaczej mlody im na glowe wlezie.
|
#4622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
dla DyziaOla jaka słodka pyzunia i chyba do mamusi podobna? Witaj Sara i Zosieńka -rozkoszna jest jaka roześmiana Cytat:
Cytat:
to go z łokcia wale i tez go opieprzam że się gnieździ i pościelą szeleści, zresztą mnie tez to budzi![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- A i zakupiłam dzisiaj fotelik ESPIRO OPTIMA zamówiłam przez internet zdałam sie na wasze zdanie mam nadzieję że Miko będzie zadowolony z nowego siedziska. Dziewczyny które mają espiro jak macie zamontowany przodem czy tyłem? |
||||
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
moj dziec po 10 minutach wstal w IDEALNYM HUMORZE DO ZABAWY! teraz dopiero usnela w nosidle i tz ja przeniosl do lozeczka.
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- nie moge wgrac filmu jak sie zanosila ze smiechu przec chwila a chcialam wam pokazac ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- libra ja mam od samego poczatku przodem zamontowany bo czesto jezdze z mala i musze ja widziec a ogolnie tam na nim jestchyba napisane, dokladnie nie pamietam od 9 kg chyba ze mozna przodem.
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
To mój juz ponad 10 waży , ale tak pytam dlatego że myslę ze jeśli tyłem do kierunku jazdy to pewnie przedni fotel musi byc maksymalnie dosunięty do przodu np. przy rozłozonym foteliku do lezenia
|
|
|
|
#4625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
A Miko to mi ostatnio bonanze taka odwala wieczorem że nie wiem co mu się odwidziało tak ładnie zasypiał a teraz jak go kłądę to on staje w łóżeczku w nogach i tak ryczy że az się zachodzi i jak słyszy że ide to juz ręce wyciąga i muszę go wziąć bo inaczej to by się chyba zaniósł , wtedy tak się do mnie przytula , aż dosłownie przykleja i już jest spokój oczy zamyka to wtedy go wkładma do łóżeczka ale jeszcze nie śpi i musze siedziac koło niego trzymac go za rękę , a tak mi ściska że nie mogę wyrwać a jak zabiorę to po omacku szuka ręką gdzie moja jak nie znajdzie to ryk od razu czyżby to był ten lęk separacyjny
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Ania pewnie się nie gnieździ tak jak mój , bo mój jak zacznie to jak kwoka na jajach no nic dziwnego że się budzę---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- I tak jak Madzi ago opieprzem że małego budzi (między innymi )
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=fLuMP6RkYEE
moja gwiazda ktora miala byc spiaca
|
|
#4628 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Libra -Dziękuję, z tą różnicą, że mój brzdąc ładny chyba jest Co do fotelików, to generalnie, ze względów bezpieczeństwa, zaleca się wożenie maluchów do roku życia tyłem do kierunku jazdy. Nasz fotelik można montować tylko przodem. Za to pocieszam się tym, że jak spojrzę na tylną kanapę, to będę małą nareszcie widziała i że będę mogła w razie jeśli zaśnie, jedną ręką obniżyć oparcie. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- A Ty nie?????
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam maksymalnie przysunietego i mala poki co jezdzi w pozycji lezacej ale niedlugo jej wkladke wyjme bo nozkami zaczyna mojego fotela dotykac albo zmienie pozycje fotelika na siedzaca.
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oj też się gnieździ ale ja go wyrzucam do innego pokoju. Darusia - aż mi sie zatęskniło za moją jak zobadzyłam filmik. Ślicznie się śmiej. Uwielbiam śmiech dzieci
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam bo jakas padnieta sie robie-dobranoc.
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Pop ja jeszcze ze 2 latka temu mowilam ze dzieci sa brzydkie rozowe pomarszczone robia smierdzace kupy i rycza i po narodzinach wygladaja jak świnki morskie- dokladnie tak mowilam! ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- no a teraz za tą "świnkę morską" życie bym oddala
|
|
#4633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Moha kolezanka z pracyu tez tak mówiła ze dzieci to okropne i wogóle że kupy śmierdzace robia i tylko sie drą itp a na wczoraj ma termin z drugim różnica 1,5 roku ma juz Antka i teraz dziewucha do kolekcji
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy jak się cytuje czyjąś wypowiedź?
Dziękujemy za komplementy, przekaże jutro Zosi ![]() Czy jest któraś z dziewczyn z okolic Bełchatowa lub Łodzi? Próbuje Was czytać, ale strasznie dużo piszecie internetu jeszcze nie miałam przez pół dnia.Zosia właśnie dzisiaj skończyła 7 miesięcy, kurde jak ten czas strasznie szybko leci. Chciałabym żeby caly czas była taka malutka. Co sądzicie odnośnie chodzików? kupujecie je dla dzieci? Bo ja jakoś jestem przeciwna, a wiele osób uważa że przesadzam i jestem przewrażliwona;/
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2010-10-26 o 23:19 |
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak czytasz odpowiedzi to masz na dole kazdej trzy ikonki cytuj po srodku taką z kartką jakby to jak chcesz czyjąś zacytowac to wciskasz przy jego poscie ta kartke . Potem jak klikniesz na odp to one ci wszystkie wyskocza kasujesz sobie część - no bo jak ktoś mega posta napisał to po co powielac go zostawiasz to na co chcesz odpowiedziec i piszesz pod tym co chcesz itd . Nie mozna tylko kasowac tych nawiasów [QUOTE] bo inaczej nic z tego nie wyjdzie.
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ania p;22900873]jak czytasz odpowiedzi to masz na dole kazdej trzy ikonki cytuj po srodku taką z kartką jakby to jak chcesz czyjąś zacytowac to wciskasz przy jego poscie ta kartke . Potem jak klikniesz na odp to one ci wszystkie wyskocza kasujesz sobie część - no bo jak ktoś mega posta napisał to po co powielac go zostawiasz to na co chcesz odpowiedziec i piszesz pod tym co chcesz itd . Nie mozna tylko kasowac tych nawiasów bo inaczej nic z tego nie wyjdzie
ok rozumiem już dzięki
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2010-10-26 o 23:22 |
|
|
|
#4637 |
|
Rozeznanie
|
minka, nie wiem czy tu jeszcze zajrzysz przed wizyta, ale chcialam sie przypomniec
; nie zapomnij prosze o nas jutro u neurologa dzieciecego ;
|
|
|
|
#4638 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja tak na chwilę, bo padam już ze zmęczenia ![]() Byłam dzisiaj z siostrą u siostry, rozmawiałyśmy z nią i chyba za bardzo się nie przejęła całym wydarzeniem - bardziej się przejęła tym, że to się w szkole stało i że jak wróci to będzie 500 pytań ... Ale normalnie przy nas jadła, więc nie wiem... no mam nadzieję że będzie ok. A psychologa to na pewno odwiedzi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Witam nową mamusię i śliczną Zosię dusiaka, a kopen w dupen chcesz? Jesteś bardzo ładną kobietą Gmyrelko, dla Marcelka Dla Zosi też buziaki ![]() Darusia, z Oliwki to niezła aparatka, że jeszcze nie śpi I jaka z niej śmieszka
|
|
#4639 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny... nie było mnie 4 dni i mam 12 stron do nadrobienia... dziś już nie mam siły więc pewnie jutro będę z 20 str do tyłu
zdj oczywiście pooglądałam... pop- mój mąż powiedział że Oliwka podobna do Ciebie mi też się tak wydaje megi i grymelka- świetne te wasze chłopaki... hehe oczywiście wy też niczego sobie!! jakoś nie mogę sie doszukać na waszym zdjęciu dużych ud megi! przyznajcie się schowałyście je przed nami? ehh z nowości to dostałam @ i muszę przyznać że po porodzie inaczej ją przechodzę... przed ciążą to u mnie była tragedia... było wszytko łącznie z wymiotami... a teraz nic.. gdyby nie zachciało mi się siku to nawet bym nie zauważyła ... mam nadzieje że tak bezbólowo już zostanie.. zaczęliśmy podawać Kalinie kaszkę przed kąpielą a po kąpieli cyc... i dziecko lepiej śpi... lepiej tzn budzi sie 2 razy a nie 4!... hehe dziś sie cieszyliśmy że mała ładnie spała... a moja babcia spytała Kaliny co jej sie za koszmary śniły że cała noc płakała... ehh czyżbym przywykła do mniejszej ilości snu ![]() noo jeśli siedzę tu do tej godziny to pewnie przywykłam uciekam spać... jutro wstawię jakieś zdj... dobranoc
|
|
|
|
#4640 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No tak; ja nie wiem, poganka slowianska jestem, a na to nie wpadalam tylko o dziurach co przenosza przedmioty w inna czasoprzestrzen tutaj skrobie. Ale ja tez od nauk naturalnych, wiec moge, a co... ![]() Cytat:
Cytat:
; kto mlaszcze dostanie w paszcze; mam go ochote zdzielic wtedy, loj wstretna jestem. Nie powinnam tak pisac o wlasnym tzcie, no...Cytat:
![]() Moja ma takie oczy teraz nieokreslonego koloru, wczesniej myslalam, ze niebieskie i tak w paszporcie ma, ale one teraz ni w zab niebieskie nie sa; tylko jakies takie... jeziorne, bagniste, no nie wiem. Podejrzewam, ze beda brazowe, po ojcu; Moja slicznotka A Olunia tez sliczna, i mamusia tez, niech w koncu uwierzy i przestanie sie "kompleksic" Cytat:
![]() Cytat:
Moja teraz tez usypia tylko w ramionach, uffffff.... Cytat:
[QUOTE=ania p;22900873]jak czytasz odpowiedzi to masz na dole kazdej trzy ikonki cytuj po srodku taką z kartką jakby to jak chcesz czyjąś zacytowac to wciskasz przy jego poscie ta kartke . Potem jak klikniesz na odp to one ci wszystkie wyskocza kasujesz sobie część - no bo jak ktoś mega posta napisał to po co powielac go zostawiasz to na co chcesz odpowiedziec i piszesz pod tym co chcesz itd . Nie mozna tylko kasowac tych nawiasów Cytat:
Ja tylko tutaj zazdrosnie chcialam zaznaczyc, ze MNIE to ZADNA nie pomogla jak o to pytalam . Sama do tego doszlam, bardzo to dla mnie rozwojowe bylo. ![]() SARA, iza, witaj; Zosia fajowa jest, rozesmiana i jaki ladny pejzaz za jej pleckami ![]() Cytat:
A niby dlaczego? Jak staja sie bardziej tuczace? Ja nie lubie, bo niesmaczne.
|
|||||||||
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
MEgi - witaj bo wiedzę że tylko my z rana tu siedzimy
. No ale my w pracy![]() Cytat:
![]() ; )
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
aniu ona sie nie smieje krotko
tylko filmik jest krotki a to trwalo jakies 45 minut ze 3 razy czkawki dostala:Psara czasami jestem w Belchatowie jak jade do Piotrkowa do wujka to nieraz sie tam przejedziemy z kuzynka . MACHAJ zdaj mi relacje odnośnie wózka bo ty już go masz dawno. Mala dzisiaj spala pieknie, usnela po swoich igraszkach i wstala dzisiaj po 8 ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- sara no i co do okolica lodzi mieszkam 60km od lodzi.
|
|
#4643 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() odliczanie trwa- 4 dni do powrotu do pracy Nadal nie znalazłam sposobu na zatrzymanie czasu. Chyba zaczynam odczuwać lęk separacyjny, bardziej, niż zwykle chce mi się zjeść tą moją dziecinę. Jakbym chciała na zapas ją wycałować. Cytat:
Chodzika nie zamierzam kupować, mała jak będzie wystarczająco silna poradzi sobie bez niego, po co cokolwiek przyspieszać. Starszy syn puścił sięn na nogi gdy miał 9 mcy i tydzień!!! bez chodzika. Uważam, że to dużo za wcześnie, więc teraz tym bardziej nie zamierzam jakkolwiek stymulować Oli do chodzenia. Cytat:
U mnie w rodzinie, choć nie wierzę w stare gusła, tak właśnie było, może więc coś w tym jest - kiedy byłam w 4tym m-cu ciąży zmarł nagle mój tata. Za kilka dni będzie rocznica jego śmierci. Jeśli chodzi o przesądy, to uważam tylko na czarne koty. Potrafię zawrócić autem na wąskiej drodze gdy przebiegnie mi drogę. Kopen w dupen to ja dostanę już za kilka dni w pracy Zapomnę jak się nazywam. Niby praca umysłowa, przez to moim zdaniem cięższa, niż fizyczna bo sen, wypoczynek nie zregeneruje nerwów i stresu.Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...66062&page=152 Mamusia nie śliczna, tylko szczęśliwa gdy jest z małą Cytat:
Ja tak miałam na pierwszym roku studiów- całki i różniczki to była dla mnie magia. W liceum ekonomicznym nie było tych tematów. A na studiach wstydziłam się przyznać, że ich nie rozumiem. Siedziałam po nocach.... W końcu wydedukowałam. Do dziś jestem z siebie dumna. ![]() p.s. też długo nie wiedziałam, jak się to robi, ale nie pytałam. Skorzystałam jak ktoś inny zapytał i dziewczyny odpisały.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-10-27 o 08:46 |
||||
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.AniaP to już któryś raz z kolei piszę jak to się robi. Jak znajdziesz sposób na sterowanie czasem to daj znać. Bo mi potrzebny taki że w tygodniu chcę przyśpieszać a w weekend zatrzymać. No i niby w ten weekene zyskam godzinę ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Ja całki i różniczki uwielbiałam kiedyś a jak jeszcze weszłam do świata liczb zespolonych to już była pełnia szczęścia Ale mam problemy z ó i u, ż czy rz itd. Dla mnie ortografia to czarna magia. JA tego nie jestem w stanie pojąć mi wszystko pasuje. I nie ma znaczenia przez jakie u napiszę bo i tak wyraz będzie miał to samo znaczenie. Żyję już tyle lat a i tak w słowie "już" potrwfię zrobić 3 błędy i napisać "iórz" ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-10-27 o 09:06 |
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------
Pop podziwiam! Ja matematyki po prostu nie znosze! Od szkoly podstawowej juz nie nawidzilam
|
|
#4646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
OD nas też dostaniesz kupen w dupen :P:P:P W pracy będzie w porządku, zobaczysz Czujna jestem w ogóle moja matka jest dziwna - w dzień jak sioistra wylądowała w szpitalu to przywiozła jej 3 (TRZY) devolaje (czy jak to tam się pisze) ale już wczoraj nie dbała o jej wyżywienie - musiałyśmy same zareagowac, bo miała paluszki i serek, żadnych owoców, dodatkowo od szpitala dostała suchą bułke na kolację, więc jeszcze jakąś szynkę jej załatwiłyśmy ![]() Cytat:
też na takie gdzie się już je fizycznie wykorzystywało np do policzenia czemu czerwone wiewiórki w UK wyparły szare wiewiórki
|
|
#4647 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dla Zosi za 7 miechówMy chodzika nie kupujemy najlepiej jak dziecko samo idzie swoim tępem zacznie chodzić jak będzie na to gotowe Cytat:
no jak odmroże pizze z gyrosem i ja zjem to na pewno będzie tucząca![]() Dlatego ja uważam że powinno się dopajać od samego początku nawet na cycu mimo że nie zalecają ale dziecko się przyzwyczaja i nie ma problemu Dobrze że z siostrą juz lepiej , mam nadzieję że ni wróci do starych nawyków nie jedzeniowych Cytat:
a pieszczoch to swoja drogą Cytat:
Cytat:
![]() dla mnie ortografia nie stanowi żadnego problemu , może dlatego że całą podstawówke mama (nauczycielka zresztą) mnie męczyła dyktandami ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
a od szpitala suchą bułkę nawet żadnego pasztetu z psa przemielonego z budą? może myślą że skoro tyle nie jadła to nie może za dużo od razuCo do przesądów to ja w zasadzie nie wierzę w czarne koty miałam w domu , w żadne 13 ale nie daje niektórych rzeczy w prezencie bo jakos mi się utarło że się nie daje bo coś tam albo nie witam się przez próg wiem że to głupoty ale czasami w głowie coś siedzi i tyle |
||||||||
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
libra tak ja mam fotelik za swoim fotelem.
|
|
#4649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ważę sama w domu. Przed kąpielą ze mną a później sama wskakuję na wagę. Sprawdzam tylko czy przybiera. Teraz waży 8500 i ma 70 cm (mierzona prosto) albo jak kto woli 75 (po krzywiźnie) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie dla odmiany różniczki i inne matematyczne cuda to "magia czarna". Za to ortografia nie sprawia mi większego problemu. Kobiety - co się dzieje ? Klawiatura mi szwankuje. Literki nie wskakują a kursor nie chce działać ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
A czarne koty mnie nie ruszają. Mamy ich taką ilość na osiedlu że nie mogłabym z domu wyjść
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
JA chcę mieć PIESZCZOCHA!!!!
Moja się nie przytula i nie wtula. Jak zasypia to najlepiej aby nikt jej nie dotykał. ![]() Nawet poczytałam na ten temat i wychodzi na to że przyczyna może być w tym że ona długo jednak była w szpitalu i inkubatorze -SAMA. A jak już ktoś ją dostykał to po to aby się wkuć w jakiś kawałek ciałka. Ona do dzisiaj ma pełno śladów po różnego rodzaju wkuciach. Ma psychikę zwichrowaną
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

dla Dyzia
)
Hania to sama chciała i wystarczyło dać Jej palce i już siedziała, a Młody w nosie to ma. Jak Mu kładę telefon, pilota, kabelek itp dalej od Niego żeby się po Niego ruszył to On się czołga jak żołnierz
Przecież to chyba niemożliwe żeby nie siedział i nie raczkował bo jest za gruby 

)

;
jej koleżankach,z kim się umawia,co dzisiaj robiła.Razem chodzimy do kina,oglądamy w domu filmy.Ona przyjezdza zajmuje się Niną,polecamy sobie i wzajemnie czytamy książki.Możemy gadac i gadac...Może Twoja siostrzyczka Cię potrzebuje bardziej niż myślisz?bądz teraz po prostu przy niej w tych ciężkich chwilach.
bidulek co 30 min się budził w nocy i odciągałam mu zalegający katarek katarkiem sąsiedzi tez mieli nieprzespaną noc
dla Marcelka
Ja tylko tutaj zazdrosnie chcialam zaznaczyc, ze MNIE to ZADNA nie pomogla jak o to pytalam
. Sama do tego doszlam, bardzo to dla mnie rozwojowe bylo.
ale już wczoraj nie dbała o jej wyżywienie - musiałyśmy same zareagowac, bo miała paluszki i serek, żadnych owoców, dodatkowo od szpitala dostała suchą bułke na kolację, więc jeszcze jakąś szynkę jej załatwiłyśmy