Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 09:39   #4651
iza240
Zadomowienie

GG do iza240
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

czesc dziewczyny.
A my zaczęliśmy wprowadzać soczki,desery i kaszkę.
Dałam sok JABŁKO BRZOSKWINIA-zielona kupa i wysypka na nodze
Sok JABŁKO BANAN-zielona kupa
Deser JABŁKO JAGODA-zielona kupa i wysypka przy ustach
Sok JABŁOWY-zwyciestwo nic sie nie stało
Wiec narazie tylko jabłuszko i nic wiecej :/
Jemy wieczorem kaszke malinową NESTLE .Niestety mała nie przesypia nocy
Nadal żłobie mleczko w nocy.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Porobiłam wczoraj fotki sukienek, które dostałam od kumpeli dla Luizy
śliczne

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:40   #4652
jamaicaP
Rozeznanie

bratko, udało mi sie wkleic linki dziekuje

LABIRYNT to baaardzo mi sie podoba, musze to kupic malej albo podobne
i jeszcze ALIGATOR RYBKI MAŁPKA

i co s co mi sie nie podoba, dostalismy takie podobne COS jak kupowalismy wozek od dziewczyny, ale wyrzucilam, bardzo cięzkie, masywne, trzeba by na twardym postawic,a dziecko?tez na twardym polozyc? beznadzieja, balabym sie ze dziecko mi pociagnie a to sie przewroci, na nią...
Stary 2010-10-27, 09:43   #4653
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
I jeszcze się pochwalę moim Łysolkiem
jaki słodki Moja Misia też tak łapie sie za stópki

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość

A oto fotka z wczorajszego spacerku, juz jest chlodno , 14-16 stopni i wial wiatr oraz fotka ze zmagania z lyzeczka, bo owocki sie skonczyly.
ślicznie.Duża już ta twoja córa

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:52   #4654
kardashi
Zakorzenienie

Olivka, ale tancerkę masz w dooomuuu

Jamaica, ja dalej jestem na Bebiku, pediatra kazala sie go trzymać

Ja też powiększam statystyczne grono - Nan jest be..

Jadę dziś na zakupy słoiczkowe do rossmana.. mam nadzieje ze będzie jeszcze z czego wybierać przy tej promocji 2+1..

Wszystkie dzieciaczki są śliiczne

Tak się chwalicie to i ja się pochwalę

http://www.youtube.com/watch?v=RiNPo6Wg4uU

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:56   #4655
Silpe
Zadomowienie

witam , widze że nie tylko ja nie śpie po nocach - juz mi lepiej
do 24tej prawie nie spałam tak sie młoda kreciła i wybudzała - zjadla flache i pózniej dała troche pospac ale cos plecy strasznie mnie bolą - połamana jestem przez te pobudki no i dziś @ dostałam - to juz trzecia po porodzie
z tym spaniem to przynajmniej młoda jak sie o 6 tej obudzi na flache to udaje mi sie ją jeszcze uśpic i kimamy do 8 mej

nawet filmu wczoraj nie oglądalam - usta , usta - nie chciało mi sie juz przed telewizorem siedziec ale nagrałam sobie to dziś obejrze .

właśnie kumpela napisała mi sms-a że urodziła - cholerka a miałam do niej dzwonic żeby sie dziś spotkac
mieszkamy prawie obok siebie i nie mamy czasu żeby do siebie wpasc

jamajca - gratki za bioderka Róży - wreszcie sie dziewczyna nie bedzie meczyc

bydgoś- fajowe te ciuszki

gratulacje za 4 miesiąc

fotki dzieciaczków widziałam - super

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:00   #4656
jamaicaP
Rozeznanie

a moja sie za stópki jeszcze nie łapie ale widzę ze bardzo usiluje zlapac, wiec pewnie lada dzien

i kolejne moje pytanie z rodzaju jestem glupkiem........ na YT musze ppobrac program zeby obejrzec vfilmiki. czy on jest darmowy???

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-10-27 o 10:04
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:27   #4657
velluto
Zadomowienie

witam
u mnie załamka dziś zapowiada sie kolejny dzień maksymalnego maruda. Mała bawi sie ładnie, nagle ryk nie z tej ziemi Noce do du.py. Dziś na dodatek, jak chcialam jej zmienić pieluche, to w momencie jak tylko przyłożyłam chusteczkę do pupy to ona zaczeła robić kupe Chyba nie musze dodawać, że obie musiałyśmy sie przebierać Zeby pospać do 7, to praktycznie od 5 non stop wisi mi na cycu Ze spacerów wracamy z rykiem na całą okolicę
Na dodatek przestała jesc moje zupki A tak ładnie już jadła! teraz nawet buzi nie chce otwierac, tylko zaciska usta Myslałam, że może coś źle jej przygotowuje (mam wszystkie ogródkowe warzywa wiec sama gotuje jej zupki) i zakupiłam kilka słoiczkowych dań, ale jest ta sama historia Z butelki dalej nie chce pić Ja nie wiem jak ja wróce do pracy. Zostało nam jeszcze 5 tygodni.
Na dodatek tesciowa co dzien przychodzi i gada do małej "ucz sie pić z butelki, bo co bedzie jak mama wróci do pracy" i dodatkowo mnie nakręca...
Nie mam już sił do tego wszystkiego...
No to sie pożaliłam...

Szaja - super, że nie musicie być w szpitalu
jamica - gratki za zdrowe bioderka
bydgoszczanka - ile kreacji ma Twoja Luiza
Olivka - rośnie Ci talent muzyczny pierwsza klasa

Sliczne dzieciaczki mamy na wątku
Gratuluję kolejnych miesiecznic
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:31   #4658
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Jadę dziś na zakupy słoiczkowe do rossmana.. mam nadzieje ze będzie jeszcze z czego wybierać przy tej promocji 2+1..

Ja tż wybieram się do rossmana...i zakupię słoiczki...na zaś,żeby mieć...dziewczyny chcę też kupić mleko,żeby mieć w domu,miałam Nan,ale mały nie chciał ruszyc więc sama je zjadłam z kaszka bobovity malinową no i jakie pwinnam kupić??Bebiko Bebilon,czy jeszcze coś innego??

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
a moja sie za stópki jeszcze nie łapie ale widzę ze bardzo usiluje zlapac, wiec pewnie lada dzien

i kolejne moje pytanie z rodzaju jestem glupkiem........ na YT musze ppobrac program zeby obejrzec vfilmiki. czy on jest darmowy???
za bioderka...stópki za chwilę będzie łapać,mój też jakoś w tamtym tygodniu zaczoł

Dziewczyny jak planujecie przestawić dzieci na czas zimowy...??bo ja właśnie dziś o tym pomyślałam...i pojęcia bladego nie mam jak to zorganizować..
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:34   #4659
kardashi
Zakorzenienie

No własnie.. też o tym myślałam.. bo jak Blanka budzi mi sie o 7 to co.. teraz zacznie o 6 ?

Stary 2010-10-27, 10:42   #4660
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.
A my zaczęliśmy wprowadzać soczki,desery i kaszkę.
Dałam sok JABŁKO BRZOSKWINIA-zielona kupa i wysypka na nodze
Sok JABŁKO BANAN-zielona kupa
Deser JABŁKO JAGODA-zielona kupa i wysypka przy ustach
Sok JABŁOWY-zwyciestwo nic sie nie stało
Wiec narazie tylko jabłuszko i nic wiecej :/
Jemy wieczorem kaszke malinową NESTLE .Niestety mała nie przesypia nocy
Nadal żłobie mleczko w nocy.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

śliczne
no to witaj w klubie, u nas tez chyba sporo uczula, od piatku zaczynam od nowa z podawaniem produktow

Cytat:
LABIRYNT to baaardzo mi sie podoba, musze to kupic malej albo podobne
i jeszcze ALIGATOR RYBKI MAŁPKA

i co s co mi sie nie podoba, dostalismy takie podobne COS jak kupowalismy wozek od dziewczyny, ale wyrzucilam, bardzo cięzkie, masywne, trzeba by na twardym postawic,a dziecko?tez na twardym polozyc? beznadzieja, balabym sie ze dziecko mi pociagnie a to sie przewroci, na nią...
fajne zabaweczki

Cytat:

sliczna Blanka ona jeszcze miesci sie na przebieraczku, ale fajowo!!!

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
witam
u mnie załamka dziś zapowiada sie kolejny dzień maksymalnego maruda. Mała bawi sie ładnie, nagle ryk nie z tej ziemi Noce do du.py. Dziś na dodatek, jak chcialam jej zmienić pieluche, to w momencie jak tylko przyłożyłam chusteczkę do pupy to ona zaczeła robić kupe Chyba nie musze dodawać, że obie musiałyśmy sie przebierać Zeby pospać do 7, to praktycznie od 5 non stop wisi mi na cycu Ze spacerów wracamy z rykiem na całą okolicę
Na dodatek przestała jesc moje zupki A tak ładnie już jadła! teraz nawet buzi nie chce otwierac, tylko zaciska usta Myslałam, że może coś źle jej przygotowuje (mam wszystkie ogródkowe warzywa wiec sama gotuje jej zupki) i zakupiłam kilka słoiczkowych dań, ale jest ta sama historia Z butelki dalej nie chce pić Ja nie wiem jak ja wróce do pracy. Zostało nam jeszcze 5 tygodni.
Na dodatek tesciowa co dzien przychodzi i gada do małej "ucz sie pić z butelki, bo co bedzie jak mama wróci do pracy" i dodatkowo mnie nakręca...
No to sie pożaliłam...
pogon tesciowa!!!! dasz rade, 5 tygodni to nie tak malutko, wiec spokojnie, najgorsze zaczac teraz sie stresowac, to i malenka bedzie nerwowo podchodzic do problemu

---------------------------------------
u nas nocka fajniusia, troche marudkow bylo, ale generalnie fajnie
oczywiscie wysypka zlagodniala, mam nadzieje, ze tak zostanie, od piatku wprowadzam od nowa po jednym skladniku no i bedziemy obserwowac,
zla jestem na tutejsze pieluchy, za duzego wyboru tu nie ma pampki i libero, obydwie przeciekaja malemu musze poszperac, sa jeszcze produkowane przez duze marki sklepowe, moze te beda lepsze,
kuzwa tu wybor jest masakryczny,w Polsce to zupelnie inna bajka, a i tak Norwedzy twierdza, ze w Polsce to zacofka
tu w sklepie od 4.miesiaca sa tylko sliwki, jagody w sloiczku i warzywa biedne dzieci, dobrze, ze zapasy z Polski mam
to sie wygadalam, hehe
dzisiaj deszcz poziomo pada, wiec pewnie tylko na krotkie zakupy wyskoczymy
sprzedaje tu ciuszki, ktore kupilam w Polsce, Norwezki sie zachwycaja jakoscia i ze pieknie pachna, pewnie, ze pieknie jak w polskim proszku prane
milego dnia kobitki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:43   #4661
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
Nie miałam dostępu do kompa przez 2 dni a wy tu tyle naskrobałyście przeczytałam wszystko ale nie dam rady do wszystkiego się odnieść.
Generalnie wszystkie dzieciaczki boskie, gratuluję miesięcznic i nowych umiejętności
u nas też już po skoku (mam nadzieję) i cały czas tylko buuubuuubu na kilkanaście sposobów
jamaica super, że z bioderkami wszystko w porządku
szaja żeby okazało się, że to nic groźnego
dziś kończymy 4 miesiące
gratulacje
Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
witam
No to sie pożaliłam...

Cytat:
No własnie.. też o tym myślałam.. bo jak Blanka budzi mi sie o 7 to co.. teraz zacznie o 6 ?
jezus maryja, nawet nie straszcie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 11:09   #4662
Darianna25
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Super tancerka

Cytat:

Mała śpi ale marud dziś straszny padam na twarz.
W końcu chwyciła się picia- nie uwierzycie z czego z kieliszka
chyba więc kupię jej taki kubek http://allegro.pl/lovi-kubek-nie-kap...289115837.html
Ciekawy kubek.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

tak, zdarza się choć musze przyznać, że ulubionym zajęciem Ewci jest skrobanie pazurkami po wszystkim co w zasięgu ręki. z tego powodu, mimo częstego obcinania, ma brudek za paznokciami
Moja za to zaczęla szczypać.Jak jej daje cyca to wolną reką szczypie mnie po cycyku.

Olcia padła o 21.00.Nocka w miarę ok.Teraz ucina sobie pierwszą drzemkę.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:30   #4663
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
pogon tesciowa!!!! dasz rade, 5 tygodni to nie tak malutko, wiec spokojnie, najgorsze zaczac teraz sie stresowac, to i malenka bedzie nerwowo podchodzic do problemu

---------------------------------------
u nas nocka fajniusia, troche marudkow bylo, ale generalnie fajnie
oczywiscie wysypka zlagodniala, mam nadzieje, ze tak zostanie, od piatku wprowadzam od nowa po jednym skladniku no i bedziemy obserwowac,
zla jestem na tutejsze pieluchy, za duzego wyboru tu nie ma pampki i libero, obydwie przeciekaja malemu musze poszperac, sa jeszcze produkowane przez duze marki sklepowe, moze te beda lepsze,
kuzwa tu wybor jest masakryczny,w Polsce to zupelnie inna bajka, a i tak Norwedzy twierdza, ze w Polsce to zacofka
tu w sklepie od 4.miesiaca sa tylko sliwki, jagody w sloiczku i warzywa biedne dzieci, dobrze, ze zapasy z Polski mam
to sie wygadalam, hehe
dzisiaj deszcz poziomo pada, wiec pewnie tylko na krotkie zakupy wyskoczymy
sprzedaje tu ciuszki, ktore kupilam w Polsce, Norwezki sie zachwycaja jakoscia i ze pieknie pachna, pewnie, ze pieknie jak w polskim proszku prane
milego dnia kobitki

trzymam kciuki, żeby wysypka zniknęła
powodzenia w ponownym rozszerzaniu diety
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak planujecie przestawić dzieci na czas zimowy...??bo ja właśnie dziś o tym pomyślałam...i pojęcia bladego nie mam jak to zorganizować..
tez nad tym myslałam na pewno troche czasu minie zanim dzieciaczki sie przestawią
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Moja za to zaczęla szczypać.Jak jej daje cyca to wolną reką szczypie mnie po cycyku.
u nas to samo
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:34   #4664
Silpe
Zadomowienie

dziewczyny co z tymi naszymi dziecmi ja juz wymiekam - ****icy dostaje normalnie . dochodzi południe a ta ciągle jeczy i jeczy nic jej nie pasi a przed spaniem broni sie rykiem choc zmeczona na maksa

wziełam na rece i po długiej walce usneła , ale ja jestem teraz unieruchomiona włącze chyba film..
juz tydzien to trwa i tak w kratke - wczoraj np przez cały dzien nawet nie kwekneła a zis od rana daje po dupie - nie wyrabiam,
biore ją dziś na spacer bo mnie szlag trafi dalej w domu siedziec - pogoda w miare ładna to jej nie zawieje , a uszy chyba juz wyleczone - w piątek skontrolujemy.

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:41   #4665
marhalczar
Zadomowienie

No i mamy 5 miesiaczków!!!
Zaraz sie wybieramy na spacer, bo mala spala od 9 do 10.40 no i mama z nia
Potem wstawie video na youtube i pokaze wam jak gaworzy i piszczy Amelia...biedni sasiedzi
Milego dzionka zycze i do uslyszenia.

Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość
no co Ty oszczędź się dla nas

marhalczar Amelka jest cudna a pogoda no cóż u nas jest 6 stopni

Julka witaj

jak tak Was czytam i o bólach brzuszków wysypkach itp. atrakcjach po warzywkach to mi się odechciewa próbować, jeszcze mi tylko brakuje takiego maruda
..no cóz ci powiem...dla mnie najcudniejsza jak i dla wszystkich matek swoje pocieszki
U nas sa duze róznice temperatury, w nocy 0, -1, rano 5, 9, w dzien od 12 do 20, wieczorem okolo 10 ...

Cytat:
Witam
Nadrabiam,nadrabiam i nadrobić nie mogę...
Mam nadzieję,że kiedyś mi się to uda.

Ale piszę,coby Lea mnie z listy nie usunęła

Witam wszystkie nowe mamuśki

Pisałyście o libido-u mnie też lipa!
Wydaje mi się,że to przez tabsy.Męża nie ma 2 tyg,potem tydzień w domu i najchętniej "nadrabiałby"zaległoś ci częściej niż ja mam na to ochotę.

Dziewczyny trochę zaczynam świrować.
Nie karmię już dwa miesiące a okresu ani widu,ani słychu
Niby wiem,że wszystko musi się unormować,ale aż tyle?
Jak to u was było???
Mogłabym zrobić test dla spokojności,ale się peniam.

Gdybym teraz okazało się,że jestem w ciąży to z miejsca dzwonię po biały kaftan.Chcemy drugie dziecko,ale jeszcze nie teraz....O nie!
Ja karmie piersia i okres dostalam 4 dni temu czyli prawie 5 mieców po porodzie....ale o ciaze sie nie boje, bo tylko moge In-vitro, które planujemy na sierpien -wrzesien 2011 aby amelcia miala rodzenstwo

Cytat:
Sliczny

Cytat:
Powiedz bratowej, że to ona jest opóźniona

Super chłopak....aj tam, aj tam, jakieś włoski ma

Dzień dobry...jestem pierwsza bo od 5.40 nie śpimy Nocka do doopy, pobudki co 1,5 h

Porobiłam wczoraj fotki sukienek, które dostałam od kumpeli dla Luizy
Niezla kolekcja.

Cytat:

super i jaka energia!!!!
Stary 2010-10-27, 11:42   #4666
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

heloł

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
...

no ekstra... całkiem zapomniałam. czyli jak teraz mała się budzi o 5... z wielkim bólem na smoku pociągnie do 7 (bo nie budzi się z głodu, tylko jest już wyspana), to teraz będzie się budzić o 4... to ja się już w ogóle nie kładę spać...

i w ogóle chyba coś ze skokiem mamy wspólnego, tak wyczytałam, że:

"Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie. Dużo sie teraz dzieje – dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki.
Zauważa fizyczną odleglość pomiedzy przedmiotami i pomiedzy ludzmi. Pierwszą rzeczą, która dziecko zauwaza i na co reaguje jest odleglość pomiedzy nim samym a rodzicami. Świadomość, że mama i tata niebezpiecznie zwieksza ta odleglość a w dodatku samemu niemozna miec na to wpływu moga byc dla dziecka przerazajace.
"

no toczka w toczkę u nas... budzi się z rykiem jak oparzona - a jeszcze tydzień temu otwierała oczka i słodko się rozglądała... ****icy dostaje jak ją ubieramy, najchętniej cały czas na rączkach, ostatnio znowu mi zaczęła usypiać na ręku, bo jak odkładałam to tak ryczała że aż się dławiła... jak noworodek... przynajmniej z jedzeniem nie ma problemów.

a i nową umiejętność mamy. chwyta zabawkę i potrząsa nią z całej siły, albo uderza nią np o kolanko ewentualnie dziwi się wielce jak zabawka siłą rozpędu poszybuje hen daleko...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:50   #4667
marhalczar
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2290508 3]heloł

no ekstra... całkiem zapomniałam. czyli jak teraz mała się budzi o 5... z wielkim bólem na smoku pociągnie do 7 (bo nie budzi się z głodu, tylko jest już wyspana), to teraz będzie się budzić o 4... to ja się już w ogóle nie kładę spać...

i w ogóle chyba coś ze skokiem mamy wspólnego, tak wyczytałam, że:

"Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie. Dużo sie teraz dzieje – dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki.
Zauważa fizyczną odleglość pomiedzy przedmiotami i pomiedzy ludzmi. Pierwszą rzeczą, która dziecko zauwaza i na co reaguje jest odleglość pomiedzy nim samym a rodzicami. Świadomość, że mama i tata niebezpiecznie zwieksza ta odleglość a w dodatku samemu niemozna miec na to wpływu moga byc dla dziecka przerazajace. "

no toczka w toczkę u nas... budzi się z rykiem jak oparzona - a jeszcze tydzień temu otwierała oczka i słodko się rozglądała... ****icy dostaje jak ją ubieramy, najchętniej cały czas na rączkach, ostatnio znowu mi zaczęła usypiać na ręku, bo jak odkładałam to tak ryczała że aż się dławiła... jak noworodek... przynajmniej z jedzeniem nie ma problemów.

a i nową umiejętność mamy. chwyta zabawkę i potrząsa nią z całej siły, albo uderza nią np o kolanko ewentualnie dziwi się wielce jak zabawka siłą rozpędu poszybuje hen daleko... [/QUOTE]

wow..to tak jak Amelia..i rzuca na odleglosc i ma radoche, bo mama poda i tak w kólko...
, a zaczelo sie od latajacego smoczka w sypialni pewnej nocki w ubieglym tygodniu
Stary 2010-10-27, 12:21   #4668
Konto usunięte

Cytat:
...

bylismy u ortopedy dzis.......
i............ tuuuuuuuuu........ DZIEKUJEMY ZA KCIUKI !!!!!!!!!
malusia ma juz bioderka w porzadku, wszystko oki, nie trzeba juz frejki nosic, zostala juz z honorami schowana glebokoooooo do szafy
czuje sie jakbym skrzydel dostala !

z tymi bioderkami to więcej stresu i strachu niż faktycznych problemów wystarczy się stosować do zaleceń ortopedy i sama widzisz

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
...

A z niekapków miałam ten, bardzo się sprawdził.
http://allegro.pl/tommee-tippee-kube...248665888.html
...
polecam dla dzieci butelkowych, bardzo podobny do smoka, łatwiej potem przejść na zwykły niekapek.
my próbujemy... ale liwka na razie nie utożsamia niekapka z piciem, to dla niej gryzak... więc jak sobie ciumka i gryzie tego niekapka, to jest bardzo zdziwiona że coś jej leci, krzywi się i pluje piciem... odkręcam niekapek, przykręcam smoka i nagle wielce spragniona... i tak wkoło macieju...
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
...
A jednak Bebilon uważa się za mleko najlepsze (takie jest też zdanie większości pediatrów), a Nan za najgorsze.
dziwne. nam pediatra kazała najpierw podać jakieś mleko HA, ale jak spytaliśmy czy może być NAN to powiedziała że obojętnie... no to zostaliśmy przy nanie, potem tylko zmieniliśmy już na normalne, i jest ok.

w ogóle nie wiem czemu ale nagle czuję się atakowana reklamami mleka następnego... hippy, gerbery, i co tylko jest... wszędzie bilbordy, telewizor co włączę to reklamy, ostatnio nawet własna matka mi z pracy przyniosła próbki jakiegoś mleka następnego...
Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
No ja niby wiem o tym ale wciąż ktoś pyta o coś zdziwiony, ze mała tego nie robi... a szczególnie bratowa męża, która ma "dziecko wzorcowe" (uważa że jej dziecko jest idealne i wszystkie inne dzieci powinny być takie same albo są chore) i ostatnio nawet zasugerowała, że powinnam z Julia na jakąś terapię chodzić bo ona wydaje się opóźniona i wciąż płacze (no charakterek ma ale to chyba po mnie ). Lekarz nic nie mówi ale może powinnam wybrać się do lepszego? Chyba zaczynam się zamieniać w matkę- wariatkę
...
opóźniony to jest najwyżej ktoś kto takie teksty wali... no proszę Cię... a bratowa to się jeszcze kiedyś zdziwi, jak jej dziecko spod linijki nagle przestanie być książkowe

Cytat:
wow..to tak jak Amelia..i rzuca na odleglosc i ma radoche, bo mama poda i tak w kólko...
, a zaczelo sie od latajacego smoczka w sypialni pewnej nocki w ubieglym tygodniu
ano... poda, poda, bo co innego jej pozostaje?
Stary 2010-10-27, 12:26   #4669
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Dzień dobry...jestem pierwsza bo od 5.40 nie śpimy Nocka do doopy, pobudki co 1,5 h

Dziś widać Twoja kolej. U mnie za to wyjątkowo mało brykania w nocy było. Rano to odrobił, ale o 6ej to już jakoś lepiej to znoszę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 13:00   #4670
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
hehe a mi nie do konca, o ile miarka jest w fajnym miejscu to otwieranie tego pudla mnie nie kręci...

a my zmieniamy z Bebilonu na Bebiko niewiem czy pisalam...
kiedys juz jechalismy na Bebiko i bylo w porzadku, 3 dzien jest Bebiko i poki co malej nic nei jest
!
: jupi:ja tez sie ciesze

co do mleka to ja twierdze ze kazda z matek wie które dziecku mleko pasuje jedne musza miec bebilon drugie bebiko oba mleka sa dla dzieci i przebadane inaczej by na rynek nie zostały wpuszczone znam dzieci które po bebilonie płakały ulewały i kolki miały teraz sa na nan lub były na bebiku i ulewały itp teraz na innym mleku sa i jest ok co dziecko to inny układ trawienny a co to tego co tam maja tez nie do konca takie pewne kuba jest na bebilonie i ciagle chory kolezanki synek na bebiku i zdrowy jak rydz ja maja byc przeboje to beda

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
moze to kontaktowa wysypka?
albo jeszcze nie jego czas na słoiczki..

no wiem, tez tyle za bebilon płacę/płacilam
a bebiko 350 g kosztuje ok 11 zł... nie zebym szukala oszczednosci na wlasnym dziecku ale.... jednak jest roznica
pudelko ma zwykle tekturowe w srodku torebka, i miarka

bebiko 11
bebilon koło 36

zostaje cos koło 5 zł np na słoiczek i soczek a potem bedzie na chrupki czyli oszczedzanie jest usprawiedliwione

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:

Kornia babana nie chce jeść wcale kilka podejść było ale jej nie smakuje- spróbuje za jakiś czas znowu może zmieni zdanie.
u mnie młoda tez banana nie chwyci a oboje z mezem lubimy w ciazy tez ich duzo zjadałam

one chyba ich nie lubia bo za słodkie sa

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Tak się właśnie nad tym tranem zastanawiałam bo też wprowadzialm Michałowi, ale był tak wysypany, że odstawiłam w razie czego...

A z niekapków miałam ten, bardzo się sprawdził.
http://allegro.pl/tommee-tippee-kube...248665888.html
To był drugi niekapek Michała. Pierwszy był ten:
http://allegro.pl/nuk-fc-butelka-tre...262391469.html
polecam dla dzieci butelkowych, bardzo podobny do smoka, łatwiej potem przejść na zwykły niekapek.

ja mam taki

http://www.lovi.pl/produkty,kubek_treningowy.html tzn mam te uchwyty(jeden jest do wielkiej butlidrugi do małej ) i ta koncowke

bo mam 2 butelki z lovi i za obie czesci zapłaciłam około 12 zł a
za ten kubek z linka zaplacilabym około 23-30

potem mam zamiar kupić to oto
http://www.lovi.pl/produkty,kubek_360.html

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

moja odbija i w trakcie jedzenia i jeszcze długo potem leżąc na brzuchu. nie ma opcji, że nie odbijam, bo inaczej nic by nie zjadła...
moja ma to samo co u evan pije szybko potem co 2 godz chce jesc a ja wiecej jej wcisne to ulewa i koniecznie musi sie jej odbic

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 13:18   #4671
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2290584 9]
dziwne. nam pediatra kazała najpierw podać jakieś mleko HA, ale jak spytaliśmy czy może być NAN to powiedziała że obojętnie... no to zostaliśmy przy nanie, potem tylko zmieniliśmy już na normalne, i jest ok.
[/QUOTE]

Dlaczego dziwne?
Nie mogą wszyscy mieć takie samo zdanie, bo tylko Bebilon byłby na rynku, inne firmy by padły.

I pewnie, że może być ok. Nan by nie istniało, gdyby 100% dzieci reagowało tak samo.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 13:37   #4672
ona1981
Zakorzenienie

A to nie jest tak, że pediatrzy polacają to mleko do którego ich ,,przekonał,, pan przedstawiciel handlowy, który często wpada z wizytą? Może się mylę... Moja pediatra mnie od dawna natrętnie przekonuje bym kupiła dla starszego syna inhalator, nawet podaje adres apteki i cene. Tylko ja nie widze potrzeby kupowania tego ustrojstwa, a ta przy każdej chorobie namawia. Już podejrzewam, że jakiś interes w tym ma.

Ale mi Szymom dziś czadu daje, cały czas jęczy. Co mu jest
Stary 2010-10-27, 13:37   #4673
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
A może treść żołądkowa jej przy odbijaniu podchodzi do gardła i mała się denerwuje. Albo faktycznie ząbkowanie.
tak, to chyba to. poczytałam, poobserwowałam i wychodzi, że mamy klasyczny przykład refluksu. widze jak Ewcia się męczy, a nie wiem jak jej pomóc...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 13:47   #4674
Konto usunięte

Cytat:
Dlaczego dziwne?
Nie mogą wszyscy mieć takie samo zdanie, bo tylko Bebilon byłby na rynku, inne firmy by padły.

I pewnie, że może być ok. Nan by nie istniało, gdyby 100% dzieci reagowało tak samo.
no w sumie racja, tylko zawsze mnie rozbrajają rozbieżności w zeznaniach lekarzy... gdzie się konczy wiedza i stan faktyczny a zaczyna subiektywne zdanie?
Cytat:
A to nie jest tak, że pediatrzy polacają to mleko do którego ich ,,przekonał,, pan przedstawiciel handlowy, który często wpada z wizytą? Może się mylę... Moja pediatra mnie od dawna natrętnie przekonuje bym kupiła dla starszego syna inhalator, nawet podaje adres apteki i cene. Tylko ja nie widze potrzeby kupowania tego ustrojstwa, a ta przy każdej chorobie namawia. Już podejrzewam, że jakiś interes w tym ma.
...
moja ped. jest akurat wolna od podobnych przypadków. tego to jestem pewna. moze dlatego jej to bylo obojetne?

wlasnie wciągnęłyśmy słoik dyni z ziemniakiem a i tak było mało... jeszcze 30 ml mleka wlazło . wczoraj liwka tak zapijała szpinak. to tak już zostanie? zawsze ma byc mleko po obiadku?

Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Czas edycji: 2010-10-27 o 13:50
Stary 2010-10-27, 13:51   #4675
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja karmie piersia i okres dostalam 4 dni temu czyli prawie 5 mieców po porodzie....ale o ciaze sie nie boje, bo tylko moge In-vitro, które planujemy na sierpien -wrzesien 2011 aby amelcia miala rodzenstwo

Sliczny

a czemu in-vitro?Jak się ma pierwsze dziecko metodą naturalną to drugie już nie?

Cytat:

Przeważnie tak jest bo pediatrzy maja od przedstawicieli jakieś gadżety, a nawet słyszałam o weekendach sponsorowanych przez firmę takiego PH.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:54   #4676
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
: jupi:ja tez sie ciesze

co do mleka to ja twierdze ze kazda z matek wie które dziecku mleko pasuje jedne musza miec bebilon drugie bebiko oba mleka sa dla dzieci i przebadane inaczej by na rynek nie zostały wpuszczone znam dzieci które po bebilonie płakały ulewały i kolki miały teraz sa na nan lub były na bebiku i ulewały itp teraz na innym mleku sa i jest ok co dziecko to inny układ trawienny a co to tego co tam maja tez nie do konca takie pewne kuba jest na bebilonie i ciagle chory kolezanki synek na bebiku i zdrowy jak rydz ja maja byc przeboje to beda

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

bebiko 11
bebilon koło 36

zostaje cos koło 5 zł np na słoiczek i soczek a potem bedzie na chrupki czyli oszczedzanie jest usprawiedliwione

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------
no nie do konca
bebiko za 11 zl starcza na 3 dni a bebilon za 36 na tydzien co i tak w przeliczeniu daje oszczednosc okolo.... 10 zł na tydzien,czyli myslac o finansach juz calkiem to w miesiac mam zaoszczedzone za pieluchy na 2 tygodnie....... ej faktycznie........sporo.. ...

Cytat:

jest tak dokladnie

nam na poczatku polozna srodowiskowa polecila Bebiko
a lekarka w przych kazala zmienic na Bebilon no bo tylko bebilon dobry
to samo jest w aptekach, te dziewczyny dostaja tam bajeczne rzeczy po prostu od PHczy..... a wlasciciele....... hoho...

a u ortopedy to samo hehehee jak wtedy co zalecil tę frejkę i mowi ze tu za rogiem jest sklep ze sprzetem rechabilitacyjnym i maja najtaniej, dal nawet ulotke z mapką i trasa jak dojsc z przych do sklepu......... hehehe

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Zaraz sie wybieramy na spacer, bo mala spala od 9 do 10.40 no i mama z nia
Potem wstawie video na youtube i pokaze wam jak gaworzy i piszczy Amelia...biedni sasiedzi
Milego dzionka zycze i do uslyszenia.

..no cóz ci powiem...dla mnie najcudniejsza jak i dla wszystkich matek swoje pocieszki
U nas sa duze róznice temperatury, w nocy 0, -1, rano 5, 9, w dzien od 12 do 20, wieczorem okolo 10 ...

Sliczny

Niezla kolekcja.

super i jaka energia!!!!
gratki za 5 miesiac
a dlaczego tylko in vitro????
Amelia tez jest z tej metody?
Stary 2010-10-27, 15:01   #4677
kardashi
Zakorzenienie

A ja czasem odnosze wrażenie, że ta mama która nie kupi droższego mleka swojemu dziecko jest bee..
często słysze komentarze ' a czemu ty bebikiem karmisz a nie bebilonem?'

U nas Bebiko sprawdził się najlepiej..
Po nanie były straszne zaparcia i bóle brzuszka.. Potem kupiłam Bebilon po którym strasznie wymiotowała. Kupiłam Bebibiko i wszystko było ok, tak jak po cycku

A swoja droga jestem ciekawa czym różni się tak 'fachowo' Bebiko od Bebilonu

Stary 2010-10-27, 15:08   #4678
jamaicaP
Rozeznanie

kardashi, bebilon ma bajeranckie pudelko na ktorego srodeczku jest wielki napis IMMUNOFORTIS i to chyba tyle sqad taki sam, a co to sa te imuno....?
Stary 2010-10-27, 15:10   #4679
kardashi
Zakorzenienie

Bebilon ma chyba prebiotyki i probiotyki..
a Bebiko ma tylko prebiotyki.

chyba tak jest ?

Ale identyczne być nie może w składzie..

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-10-27 o 15:18
Stary 2010-10-27, 15:30   #4680
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
no nie do konca
bebiko za 11 zl starcza na 3 dni a bebilon za 36 na tydzien co i tak w przeliczeniu daje oszczednosc okolo.... 10 zł na tydzien,czyli myslac o finansach juz calkiem to w miesiac mam zaoszczedzone za pieluchy na 2 tygodnie....... ej faktycznie........sporo.. ...

jest tak dokladnie

nam na poczatku polozna srodowiskowa polecila Bebiko
a lekarka w przych kazala zmienic na Bebilon no bo tylko bebilon dobry
to samo jest w aptekach, te dziewczyny dostaja tam bajeczne rzeczy po prostu od PHczy..... a wlasciciele....... hoho...

a u ortopedy to samo hehehee jak wtedy co zalecil tę frejkę i mowi ze tu za rogiem jest sklep ze sprzetem rechabilitacyjnym i maja najtaniej, dal nawet ulotke z mapką i trasa jak dojsc z przych do sklepu......... hehehe

Zgadzam się z tym w 100 %, jak pisałam byłam ostatnio prywatnie u pediatry alergologa, to też poleciła mi konkretne laboratorium, nie w moim mieście, nawet mi adres wydrukowała. Ciekawe dlaczego
Moja teściowa pielęgniarka też mi często przynosi jakieś próbki od PH

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Przeważnie tak jest bo pediatrzy maja od przedstawicieli jakieś gadżety, a nawet słyszałam o weekendach sponsorowanych przez firmę takiego PH.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2290726 2]no w sumie racja, tylko zawsze mnie rozbrajają rozbieżności w zeznaniach lekarzy... gdzie się konczy wiedza i stan faktyczny a zaczyna subiektywne zdanie?

moja ped. jest akurat wolna od podobnych przypadków. tego to jestem pewna. moze dlatego jej to bylo obojetne?

wlasnie wciągnęłyśmy słoik dyni z ziemniakiem a i tak było mało... jeszcze 30 ml mleka wlazło . wczoraj liwka tak zapijała szpinak. to tak już zostanie? zawsze ma byc mleko po obiadku?[/QUOTE]
mój mały też zawsze musi dostać mleko, a jak nie, to za godzinę upomni się mega wrzaskiem. Jak to zrobić, żeby jednak słoiczek ZASTĄPIŁ butlę?

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Bo najwięcej dzieci po Nan ma: wzdęcia, biegunki, bóle brzuszka, zwiększone kolki, ulewania, wymioty...

Ja niestety też te statystyki powiększam. Po 1ym podaniu Daniel ulał co zjadł, po 2gim zaliczyliśmy chlustające wymioty.
U nas były mega kolki, problemy ze zrobieniem kupy. Później był nan active - dużo droższy, ale problemy te same, później nan HA, a dopiero na koniec nutramigen. Nan się u nas nie sprawdził

Piękna i słoneczna pogoda u nas. Mały zalicza drugą drzemkę, przed południem spał 2h!! między drzemkami troche maruda, ale dało się przeżyć.
Widziałam na stronie bobowity brokuły z cukinią i czymś tam jeszcze. Widziałyście gdzieś w sklepie?

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości