Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 09:48   #4741
catro
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cigi - nie znalazłam na opakowaniu, jak pełzak się nazywa po angielsku, na tej aukcji masz zdjęcie pudełka i tam jest nazwa serii - może po tym dojdziesz?

A tak w ogóle to kupiłam u tego sprzedawcy o 10 zeta droższego

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja tu siedzę w pracy w Wawie. A w Oplu teraz moja mała ma badanie u kardiologa. Jak ja się boję tych badań.
Oooo - trzymam kciuki, żeby nic nowego się nie pojawiło, a to co już się przypałętało się zmniejszyło

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:28   #4742
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

oglądacie ddtvn?
mówią o jedzeniu maluszków
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:31   #4743
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
oglądacie ddtvn?

Cholera w pracy mi nie puszczają

Stary 2010-10-28, 10:35   #4744
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam dziewuszki
No... to trochę mam do nadrobienia... jak ja tęsknię za Wami w pracy... Oczywiście za Wercią bardziej
Ale jak to powiedziała moja koordynatorka "matką polką to ty nie jesteś" I chyba ma rację...

Cytat:
JA chcę mieć PIESZCZOCHA!!!!
Moja się nie przytula i nie wtula. Jak zasypia to najlepiej aby nikt jej nie dotykał. . To takie przykre. Może jej kiedyś to przejdzie.
Nawet poczytałam na ten temat i wychodzi na to że przyczyna może być w tym że ona długo jednak była w szpitalu i inkubatorze -SAMA. A jak już ktoś ją dostykał to po to aby się wkuć w jakiś kawałek ciałka. Ona do dzisiaj ma pełno śladów po różnego rodzaju wkuciach. Ma psychikę zwichrowaną
Kochana... ja dobrze wiem o czym mówisz. Moja wręcz nie lubi przytulasów. Momentalnie odpycha się łapkami. Czasem już się zastanawiałam czy z nia wsio ok, bo Wy wszystkie piszecie, że macie taki przylepy. Ale jak widać nie jestem sama... tylko... jak wytłumaczyć to u Werci? Nie leżała w inkubatorze... czasem myślę, że może jej za mało miłości daję... i przez moje ciągłe nerwy, ona nie czuje się bezpiecznie w moich objęciach... bo od początku ciągle miałam jakieś nerwy...

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a skoro PoP już poruszyła temat ortografii to napiszę coś, co już miałam pisac daaaawno temu:

od razu tłumaczę się "skrzywieniem rodzinnym" po mamie polonistce, ale upraszam wszystkie nas tutaj (nie konkretnie nikogo, bo nawet nie pamiętam do kogo to się odnosiło) o następujące rzeczy:

- NA PEWNO piszmy oddzielnie, natomiast
- NAPRAWDĘ razem
- i jeszcze moje "ulubione" BYNAJMNIEJ- to nie znaczy "przynajmniej" (bynajmniej = wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła; zwykle w połączeniu ze słowem NIE: Głos miał donośny, ale bynajmniej nie przykry.)

to taki mały apelik ode mnie
hehe... kiedyś miałam problem z tymi zwrotami ale wreszcie je wbiłam do makówki i teraz też mnie to razi...

Cytat:
Darusia - no to wiesz jak ja sie czuję. I pewnie też byś chciała aby Oliwka od czasu do czasu była Przytulakiem. A może to przez to imię tak mają .
Ale np. wczoraj pisałaś że jak wróciłaś to mała się do Ciebie tuliła?
Uwierz mi... ja wiem co czujesz...
Cytat:
A i jeszcze pytanie do drcron chyba- jak to jest ze slowem ZAŚ, ktorego czesto uzywasz-jakies regionalne wtrącenie??? powaznie pytam, bo np. tu w wielkopolsce wciskają wszędzie ALE ( i moja psiapsiolka ze studiow poznanianka wstawiala jeszcze jakies dziwne TEJ) i zdanie moze wygladac tak: Ty to ALE jesteś dziwna TEJ. Cudak, co?
Też miałam już kiedyś o to spytać, bo draconik używa tego często i w różnym kontekście

A u Darusi (juz kiedys o to pytałam) w regionie mówi się "ciekać" chyba na bieganie, tak? Tez to dla mnie nowe słowo

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
A kiedy słyszę jak ktoś mówi wziąść zamiast poprawnie wziąć to mnie nosi albo kupywać zamiast kupować
oj, tego zdzierżyć nie mogę

Cytat:
anakazar, podzielam uwagi językowe i dorzucam włanczac i wyłanczac- boli w uszach i oczach, ale przyznaję się, że za Chiny nie mogę nauczyc się jak się pisze (ide sprawdzic bo nie wiem jak to napisac hahahahah) Z POWROTEM- nie naucze sie nigdy chyba

Hehe... i to jest moj problem do dziś i jeszcze ostatnio jak wysłałaś mi fotkę to podpisałaś "sprzed chwili". Ja tą fotkę zapisałam w folderze a mms skasowałam... No i potem chciałam też strzelić fotkę bedąc na spacerze i podpisać tak samo ale... (wstyd) nie wiedziałam czy napisać "sprzed chwili" czy "z przed"... Ostatecznie fotka jakoś nie chciała wyjść bo słonce świeciło... ale nadrobię. Obiecuję
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dlaczego nie?skoro jest wziąść,bedom,wyłanczac to niech i będzie spowrotem

Nina ma gadającego motyla,który mówi alfabet i liczy i ten znawca tekst puszcza:"jeden,dwa,trzy to liczby" żeby takiego bykola dzieciom sprzedawac
Oooo... to był mój odwieczny problem na studiach. jak prowadziłam lekcje z dziećmi na praktykach to zanim powiedziałam liczba lub cyfra to musiałam się sekundę zastanowić To samo z literą i głoską

Cytat:

i pytanie do mam butlowych- jak karmicie dzieciaki w nocy to trzymacie je na kolanach siedząc na łóżku/w fotelu? bo stwierdziłam, że może jednak postaram sie jak najdłużej karmic w nocy piersią, bo to też dla mnie mega wygodne-leżymy sobie obie, nie muszę jej trzymac i często przy tym zasypiam razem z nią.

Dylematy matki-piersiówki
Ja ja biorę do siebie do łóżka, kładę ją na poduszce (ale już nie raz karmiłam na płasko) a ja prawie kimam No i ona wtedy przeważnie usypia wiec ją podnoszę, od razu jej się odbija i wkładam do łóżeczka. A jak jej się nie odbije przez chwile to wkładam bez odbicia kładąc na boczek...

No to też mam pytanie do mam butelkowych- o której najwcześniej dajecie mleko? Tzn jak np. maluch się obudzi o 4 to dajecie już mleko? Bo ja dziś musiałam dać już o 4.45 i nie wiem czy nie za wczesnie, bo niby nie powinno się dziecka przyzwyczajać do nocnego karmienia. Że lepiej dać wodę... Jak to jest u Was? Tylko nie mówcie, że Wam się nie budzą

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
wy piszecie o postępach waszych dzieciaczków... a moja nie raczkuje jeszcze nie siedzi sama tym bardziej nie wstaje... ale obroty wokół własnej osi opanowała do perfekcji.. czasami stanie na czworaka... ja tam się ciesze z tego że jeszcze nie raczkuje... bo mamy za dużo przeszkód w pokoju na które mogłaby wpaść... muszę jej kupić kojec... bo boje się jej zostawiać samą w pokoju jak ja muszę do ubikacji albo kuchni wyjść..
Moja tez nie raczkuje i nie wstaje. Tylko kreci się wkoło z prędkością światła i podnosi się wysoko na rekach co powoduje że sunie do tyłu. Nawet jeszcze nie pełza... za nic nie może załapać ruchu naprzemiennego... ale ćwiczymy sumiennie No i coraz częściej podnosi się na rączkach i podnosi pupę jak do raczkowania, a czasem stoi na rękach i na palcach stóp (tzw. niedźwiadek). Ale szybko pada...

Jestem załamana. Moje dziecko zamiast wydłużać sobie sen nocny to go skraca z każdą nocą wczoraj obudziła się o 5 i nie chciała już spać. Myślałam, że to taki jeden dzień... ale nie... dziś juz od 4 się wierciła ale udało mi się ją przetrzymac do 4.45. na szczęście jeszcze usnęła i pospała do 7 ale nie zawsze tak jest. No masakra. Ona ogólnie zawsze ladnie spała w nocy od godziny 19 a budzila się wcześnie i nie chciała już spać (koło 6, 6.30) ale to było dla mnie ok, ale 4-5!! Nieee... Nie pamiętam kiedy spałam dłużej niż do 6.30

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-10-28 o 10:41
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:37   #4745
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
oglądacie ddtvn?
Widziałam... jak to dziecko ładnie spało... moja mi tak nigdy nie usnęła. W ogóle ja bym się bała z moim dzieckiem iść do studia To by była masakra

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:46   #4746
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
dusiaka - nie przyzwyczajaj do kapania w takim rondzie po co .
To chyba naprawde dla dzieci co robia afere przy myciu włosów (...)a te szampony dzieciowe w oczy nie szczypią więc niech się uczy myć normalnie , ja nabieram wody w ręce i tak Oli spłukuje Szymmowi kiedyś spłukiwałam kubkiem .
mate ja mam z canpola w marketach mozna nabyć .
Mam jeszcze takie cudo ale w sumie zbedny wydatek
http://allegro.pl/aquababy-bezpieczn...288298092.html
używałam krótko cięzko jakoś się z tego dziecko wyciaga , może przyda mi się do kapania dwójki na raz zobaczymy bo mam taki plan jak Ola zacznie siedzieć .
AniaP - spróbuję bez tego kapelusza. Myślałam o nim bo mój starszy jak był mały miał co i rusz zapalenie ucha i od tego czasu piekielnie boję się infekcji uszu u dziecka. Ola się nie boi, to siedzi we mnie. Muszę się przemóc. Tak samo jak spraw basenu. TŻ bardzo chce z małą jeździć na basen, a ja mówię na razie "nie", czekam nie wiadomo na co

To siedzisko, to raczej gadżet. Jak dziecko samo już dobrze siedzi to jest raczej zbędne.

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A czym myć? kupić jakąś szczoteczkę, czy na razie wystarczy taka gumowa co się zakłada na palec?

Ja nie wiem co te dzieci widzą w pilotach czy telefonach mój to aż się trzęsie jak może wziąć do swoich łapek
Ferrou -tak, ja myję tą silikonową, zakładaną na palec, na razie to wystarczy

Już tak zostanie, zawsze dzieci chcą to, czego nie chcemy im dać - biżuteria, ceramiczna laleczka, szklana butelka, itp.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ha ha a Miko ma kaczki trochę niepolitycznie ale są 3 i się nimi bawi, moczy i szybko do buzi wode spija z nich
A potrzebne Ci to rondo masz problem z myciem główki? jesli nie to po co Ci to.
Pilot to dobry motywator do pełzania potwierdzam
Libra- chyba bardziej mi potrzebne, niż Oli. Spróbuję dziś bez niego.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:54   #4747
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
A pisałaś, że taką mocną głowę miałaś.
bo miałam - przed ciążą a teraz tak średnio z nią jest

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dzien dobry
czy stesknilyscie sie za nami ?? bo my za wami bardzo
naskrobalam mega wielkiego posta co u nas ale mi wyskoczyl blad strony i dupa blada napisz epokrotce co u nas
wiec tak zawalilyscie mnie robota ze nawet nie mam czasu isc do wc w dodatku kilka osob mi napisalo ze czapki nie doszly zlozylam reklamacje na poczcie i dziergam nowe co bym mogla jak najszybciej wyslac ale ja wiedzialam ze tak bedzie bo ja leniwa nie pojechalam do miasta a na naszej poczcie czesto gina przesylki
z Juleczka juz lepiej bierzemy drugi antybiotyk ale nadal utrzymuje sie wysoki poziom leukocytow w moczu posiew wychodzi ujemny tylko czemu ten pierwszy trzymali 7 dni a drugi dalej trzymaja chyba bede musiala laboratorium zmienic w dodatku we krwi wyszlo ze ma mala ilosc plytek krwi i teraz dalej robimy badania nie mam juz sily w dodatku moje dziecie nie wiem czy przechodzi jakis skok rozwojowy czy cos jej dolega non stop domaga sie mojej i tylko mojej uwagi tatus jest be babcia be dzieci inne be ciocie be tylko mamusia cacy w dodatku ja po ostatnim weselu stracilam glos i skrzecze jak ropucha no to na tyle narzekania teraz sie chwale
wiem ze to pewnie normalne ale ja sie ciesze bo moje dziecie zaczelo wstawac podtrzymujac sie czegos i raczkuje do tylu tak tak zamaist do przodu to ona do tylu chodzi smiesznie to wyglada

a teraz co u was ?? bo zanim nadrobie to wszystko co mnie nie bylo < jestem na stronie 136 > wiec zas dorobicie drugie tyle wiec bardzo bym porsila o jakies streszczenie kto w ciazy ktory dzidzius juz chodzi jak tam rzucanie palenia przez Tzta Popowego i wszystkie inne nowinki z gory dziekuje

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

a i dotarlam do postu Pop o podstawieniach
POP JA NIE JESTEM PODSTAWIONA ja jestem taki maly pechowiec i szczesiarz w jednym korde zle rodzice mi te proporcje dobrali w genach ale co tam
Aneczka i Madziwnia moze potwierdzic bo Aneczka na zywo mnie z Julka widziala nawet u nas byla a Madziwnia na skype
to czytam dalej
tak, tęskniłyśmy dobrze, że z Julką w miarę ok i mam nadzieję że szybko wróci do zdrowia

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
huhu - to w sam raz zaczęłaś przygodę z butlą
Gratulację dla Kubusia

Moja to nawet pełzać (czołgać) się nauczyła, byle tylko do laptopa się dostać i mi coś w ustawieniach poprzestawiać
hehe racja ominęło mnie pogryzienia

Asiulek, mój ciągle się budzi - dzisiaj 3 razy i 3 razy dostał butlę... więc troszkę przesadzasz z tym, że o 4 to za wczesnie na butlę... no chyba że ja za często Kubę karmię

Dzisiaj Mały mnie wykończył, spał bardzo niespokojnie - zwalam to na ząbka - prawie w ogole nie spałam... czuję się jakby po mnie walec przejechał
Stary 2010-10-28, 11:20   #4748
minka26
Wtajemniczenie

nadrabiałam was od poniedziałku udało się

Gmyrelka
oświeciłaś mnie z tym składaniem wózka!! ja cały czas składałam przez odpinanie nap, tylko czasem cycki mi przeszkadzały, żeby go popchnąć do złożenia bo strasznie niewygodne to było a tz nie mógł uwierzyć, że jest jakiś prostszy sposób

Cytat:
To tak jak ja. Prawi identiko. Co wakacje robiłam za wychowawczynie na koloniach - 2 turnusy. GDy chciałm kupić sobie PC-ta to pojechałam do Angli na owocę. W czasie roku akademickiego dawałam korepetycje z matmy. Ale kieszonkowe miałam od zawsze. JEszcze jak byłam dzickiem to tata nam dawał pieniądze. Na studiach też tata opłacał mi akademik i wyżywienie. To samo siostrze. A dodatkowe pieniędze które zarabiałam były dla mnie i dla mojej wiecznie nie mającej pieniędzy siostry. Moja siostra bardzo szybko wydawała (od dzieka) swoje i potem musiłayśmy wydawać moje. Ale ja na swój sposób to lubiłam. I lubię do dzisaj jej pomagać. Mi to sprawia radość. A pieniądze to tylko pieniądze. Ja zawsze prądzej jej coś kupiłam niż sobie. I do dzisaj mówię jej że jak tylko coś by chciała to wie gdzie mam pieniądze i może z tamtąd brać - ma pełnomocnictwa do mich kont.
Gdy żył tata to też jak chciał mi dać większ gotówkę to powtarzałam że nie potrzebuję ale moze dać mojej siostrze bo ona bardziej potrzebuje.
to jak ze mną i moją siostrą, ale ja byłam ta więcej wydającą ale teraz chyba radzimy sobie podobnie poza tym teraz tz mojej siostry wydaje za nią i za siebie

Pop Oliwka jest śliczna i na zdjęciach wcale nie wygląda na niejadka

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ZOZPs...ayer_embedded#!

Widziałyście to?? Dla tych co nie widziały - najpierw przeczytajcie pod filmem opis. Ja już któryś raz oglądam i rycze ze wzruszenia
ja też się poryczałam, masakra

Cytat:

I się chwalę!!!
Kubuś już nie jest bezzębny Dzisiaj się przebiła lewa dolna jedynka
gratulacje dla Kubusia !!!!!

Cytat:
i pytanie do mam butlowych- jak karmicie dzieciaki w nocy to trzymacie je na kolanach siedząc na łóżku/w fotelu? bo stwierdziłam, że może jednak postaram sie jak najdłużej karmic w nocy piersią, bo to też dla mnie mega wygodne-leżymy sobie obie, nie muszę jej trzymac i często przy tym zasypiam razem z nią.

Dylematy matki-piersiówki
ja biorę ją na ręce i kładę jej głowę na przedramieniu

Cytat:
Mikowi wyszły najpierw 3 zęby na dole a teraz 3 u góry zaczynając od 2
tez myslałam że po kolei ale nie, czyli prawych 2 górnej i dolnej brak

to może ustal jej godziny jedzenia u nas to jest
7-8
12-13
15-16
19.30-20
zalezy o której wstanie czasem się zdarzy śniadanie o 6 wtedy dostaje coś na drugie śniadanie np. serek
Ja na noc gotuję mannę na mleku zwykłym ale taka do jedzenia łyżką i nie raz mały tez jest śpiący ale tak go staram się zabawić żeby zjadł wszystko czyli 250ml , bo w dzień jak bardzo nie chce to mu odpuszczam
albo może kąp wcześniej ja w sumie kąpanie od lata przesunęłam o godzinę wcześniej
na mleku zwykłym, tzn krowim??

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Ja tu siedzę w pracy w Wawie. A w Oplu teraz moja mała ma badanie u kardiologa. Jak ja się boję tych badań.
Pop trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

A u Darusi (juz kiedys o to pytałam) w regionie mówi się "ciekać" chyba na bieganie, tak? Tez to dla mnie nowe słowo

Hehe... i to jest moj problem do dziś i jeszcze ostatnio jak wysłałaś mi fotkę to podpisałaś "sprzed chwili". Ja tą fotkę zapisałam w folderze a mms skasowałam... No i potem chciałam też strzelić fotkę bedąc na spacerze i podpisać tak samo ale... (wstyd) nie wiedziałam czy napisać "sprzed chwili" czy "z przed"... Ostatecznie fotka jakoś nie chciała wyjść bo słonce świeciło... ale nadrobię. Obiecuję

No to też mam pytanie do mam butelkowych- o której najwcześniej dajecie mleko? Tzn jak np. maluch się obudzi o 4 to dajecie już mleko? Bo ja dziś musiałam dać już o 4.45 i nie wiem czy nie za wczesnie, bo niby nie powinno się dziecka przyzwyczajać do nocnego karmienia. Że lepiej dać wodę... Jak to jest u Was? Tylko nie mówcie, że Wam się nie budzą

Jestem załamana. Moje dziecko zamiast wydłużać sobie sen nocny to go skraca z każdą nocą wczoraj obudziła się o 5 i nie chciała już spać. Myślałam, że to taki jeden dzień... ale nie... dziś juz od 4 się wierciła ale udało mi się ją przetrzymac do 4.45. na szczęście jeszcze usnęła i pospała do 7 ale nie zawsze tak jest. No masakra. Ona ogólnie zawsze ladnie spała w nocy od godziny 19 a budzila się wcześnie i nie chciała już spać (koło 6, 6.30) ale to było dla mnie ok, ale 4-5!! Nieee... Nie pamiętam kiedy spałam dłużej niż do 6.30
ciekać to może też być chodzenie ale takie bardziej intensywne, np. ciekałam po mieście, to że chodziłam i dużo rzeczy załatwiałam, heh to w sumie prawie jak bieganie

a dziś w smsie chciałam napisać stamtąd ale nie wiedziałam czy to nie z tamtąd i napisałam z piwnicy wstyd!!

Asiulek ja daje mleko bardzo różnie, najpierw daje jej się napić jak to wystarcza to mleka nie daję, ale jak nadal marudzi to wiem, że głodna, teraz już czasem przesypia noc bez jedzenie (nie mylić z budzeniem!), mam naszykowaną butlę w razie czego i jak już dostaje to tylko 90ml + 3 miarki, to jej wystarcza, czasem już chce o 3 a czasem o 6, niekiedy i do 8 jest ok. Dziś np. jadła o 6.40 i poszła dalej spać, bo ona sypia do 7.40.

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
AniaP - spróbuję bez tego kapelusza. Myślałam o nim bo mój starszy jak był mały miał co i rusz zapalenie ucha i od tego czasu piekielnie boję się infekcji uszu u dziecka. Ola się nie boi, to siedzi we mnie. Muszę się przemóc. Tak samo jak spraw basenu. TŻ bardzo chce z małą jeździć na basen, a ja mówię na razie "nie", czekam nie wiadomo na co

To siedzisko, to raczej gadżet. Jak dziecko samo już dobrze siedzi to jest raczej zbędne.

Ferrou -tak, ja myję tą silikonową, zakładaną na palec, na razie to wystarczy

Już tak zostanie, zawsze dzieci chcą to, czego nie chcemy im dać - biżuteria, ceramiczna laleczka, szklana butelka, itp.

a zapalenie ucha to od wody? ja małej od początku uszy zamaczam, jakoś nie zwracałam na to nigdy uwagi, teraz na basenie też do uszu leci i póki co nic się nie dzieje
Stary 2010-10-28, 11:21   #4749
P0P70
Zakorzenienie

No i po wizycie kontrolnej - przeciek sie nie powiększył ani nie zmniejszył. Więc następna kontrola w grudniu i to 29-tego. Ale wtedy to ja wezmę urlop i też będę na wizycie.
A mała w przychodni wszystkich zaczepiała, krzyczała, wołała "MAMAMAMA"() i śmiała sie do każdego. Do Pana doktora także i ten nie mógł jej zbadać bo tak sie kręciła.
Ona uwielbia ludzi im więcej tym lepiej. Nikogo się nie boi.

Cytat:
Ola się nie boi, to siedzi we mnie. Muszę się przemóc. Tak samo jak spraw basenu. TŻ bardzo chce z małą jeździć na basen, a ja mówię na razie "nie", czekam nie wiadomo na co
.
Jak już nawet ja zbrałam małą na basen (pomimo wielu przeciwskazań) to wydajemi się że powinnaś pozwolić zabrać Olę.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 11:39   #4750
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
No i po wizycie kontrolnej - przeciek sie nie powiększył ani nie zmniejszył. Więc następna kontrola w grudniu i to 29-tego. Ale wtedy to ja wezmę urlop i też będę na wizycie.
A mała w przychodni wszystkich zaczepiała, krzyczała, wołała "MAMAMAMA"() i śmiała sie do każdego. Do Pana doktora także i ten nie mógł jej zbadać bo tak sie kręciła.

Jak już nawet ja zbrałam małą na basen (pomimo wielu przeciwskazań) to wydajemi się że powinnaś pozwolić zabrać Olę.
dobrze, że się nie powiększył czyli jednak Oliwka tęskni za mamusią skoro cię nawoływała

ja zapomniałam sie pochwalić, że przebił nam się drugi ząbek i Amelka już sama siada ( z leżenia na brzuszku)

Asiulek, Cigi potem wam napisze co neurolog powiedziała, teraz lece ogarnąć chatę
Stary 2010-10-28, 11:56   #4751
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

już Was troszkę nadrobiłam przepraszam za nieaktywność
fajna lekcja języka polskiego postaram się pisać ładniej
tylko,że w moim komputerze nie da się pisać ''ć'' dlatego często piszę c,żeby napisać ''ć'' piszę w google słowo bezsenność kopiuję ostatnią literkę i dopiero wklejam
Mrowak ja chyba też na pewno pisałam łącznie-co za wstyd!!ale teraz już nigdy(chyba) tak nie napiszę.
Mnie razi weszłem,przyszłem,poszłem

Witam Sarę z Zosią ja też jestem z Łodzi.

Ferrou gratulacje dla Kubusia za pierwszy ząbeczek

Cytat:
Ja też zaczęłam a jestem (przynajmniej dzisiaj )

W ogóle ale ten czas zapier.... jutro mijają 4 tygodnie jak mieszkam we WŁASNYM MIESZKANIU (czy słowo WŁASNE na pewno do mnie dociera )

Miko ma już dwójkę dolną?? Ale jaja, a ja myślałam że to niemożliwe że to po kolei najpier jedynki wychodzą To może mojemu też idą dalej zęby bo strasznie jest nieznośny...
Ja też jak pójdę do pracy to będę z Wami na bieżąco,bo tam cały czas jestem przy komputerze

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ehh za dużo mam do roboty w domu i nie mam was jak nadrobić... ;/

ehh powiedzcie mi co ja mam zrobić żeby to moje dziecko nie budziło sie w nocy 3-4 razy... 1-2 jeszcze da się przeżyć... ehh kiedyś było tak fajnie spała od 20 do 5.. a teraz spi do 24 i sie budzi co 2 godziny... dziś przysunęliśmy łóżeczko do naszego łoża... nie będziemy musieli do niej wstawać co chwile... ehh nie mówię już o tym że w dzień mała śpi 2 razy po 30-40min... zdarza się jej spać raz w ciągu dnia... ehh kiedy ja się wyśpię?? ;/

wy piszecie o postępach waszych dzieciaczków... a moja nie raczkuje jeszcze nie siedzi sama tym bardziej nie wstaje... ale obroty wokół własnej osi opanowała do perfekcji.. czasami stanie na czworaka... ja tam się ciesze z tego że jeszcze nie raczkuje... bo mamy za dużo przeszkód w pokoju na które mogłaby wpaść... muszę jej kupić kojec... bo boje się jej zostawiać samą w pokoju jak ja muszę do ubikacji albo kuchni wyjść..

ehh uciekam spać... bo za chwile znowu mała będzie się budzić;/
Machaj może to przejdzie,chyba taki etap zauważ że każda(prawie)z nas co chwila pisze o tym,więc chyba nic innego nie zostaje jak przeczekać,trzymam kciuki,żeby jak najszybciej jej to minęło.Daniel mi się budzi ok 4 ale daje mu smoczka i idzie dalej spać.
Cytat:
GRATULACJE DLA KUBUSIA

Cigi - Ola ma nadal dopiero dwie dolne jedynki, nie zgrzyta - nie ma jak

Gmyrelka - ale ten czas leci. Były wanienki, teraz czas już na większe wanny i rodzinki kaczuszek (?)
Ząbki - myć, myć. Nie tyle z resztek jedzenia, co w celu dobrego nawyku.

Kupiliśmy Oli ośmiorniczkę do zabawy podczas kąpieli (coby nie kaczki). Od wczoraj też się kąpiemy w brodziku (mamy głęboki i duży). Mała siedzi, bawi się ośmiorniczką i mocno chlapie. Musieliśmy się przenieść do łazienki bo kąpana w wanience tak chlapała, że byliśmy cali mokrzy, podłoga też. Czasem obrywał telewizor.

Muszę czym prędzej kupić matę antypoślizgową do brodzika i pomyślę jeszcze nad rondem do mycia główki. Ma może któraś z Was takie cudo? Jak się sprawuje?

A i ja się pochwalę- moje maleństwo jednak ma siłę podnieść swoją pupcię - położyłam przed nią pilota od TV, czyli coś, czym na codzień nie może się bawić. I okazało się, że to było na tyle dla dziecka atrakcyjne, że musiała za wszelką cenę się do niego doczołgać. Mój mały żołnierz

a i jeszcze -dziś kurier przywiózł nam fotelik (Romer -King Plus). Nie zdążyliśmy dziś go przetestować na drodze. Może jutro, dam znać.

Dobrej, spokojnej nocki

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Sara- myslę, że Mała je tyle, ile jej potrzeba. Ja nie umiałabym dziecku odmówić. W razie czego spróbowałabym "oszukać" jakimś soczkiem/ herbatką.
Ola waży prawie 10kg, a chyba nie je za dużo. Dla przykładu dziś zjadła:
rano cycuś, koło południa pół banana, potem obiadek ze słoiczka 190ml, 4 chrupki kukurydziane, małe starte jabłuszko, po kąpieli cycuś i 120ml rzadkiej, do picia kaszki. Między posiłkami jest jeszcze cycuś, ale nie pisałam bo to nie był główny posiłek, tylko piciu. W nocy, koło 4ej dostanie dwa cycusie- wciągnie je, że hej.
Sądzę, że to nie jest dużo, a na wadze przybiera jakby drożdże jadła

machaj - trzeba mieć nadzieję. Może właśnie dziś się wyśpisz
U nas jest podobnie, mała w nocy się budzi kilka razy. Wystarczy ją przytulić i śpi dalej. Dopiero koło 3-4ej biorę ją do łóżka na cycusia.
Tez się pytałam znajomych, kiedy ja się wyśpię. Mówili, że jak dziecko będzie miało pół roku. I co? Nic się nie zmieniło. W dzień śpi jak w zegarku -2-3 razy po pół godziny
Danielek tez ma dużą motywację jak widzi pilota.
Ja też już kąpałam w brodziki bo mamy identycznie,cała kuchnia mokra,mop musi być przy każdej kąpieli tylko,żew brodziku jemu jest super ale za to mnie niewygodnie

Dusiaczka przyjeżdżaj do mnie szybciutko-muszę się poradzić bardziej doświadczonej koleżanki

Cytat:
ale w kaszce jest też mleko modyfikowane więc jest chyba ok
mój to je mniej więcej tak:
rano 8-9 - mleko - wypija jakoś 100-120ml
12 - obiadek - czasami zje cały słoiczek 190g a czasami pół.
ok 15.30-16 - mleczko - tutaj wypija więcej bo około 180ml
czasami o 18 dam mu jakiś deserek - ale nie codziennie, dzisiaj zapomniałam..
ok 20 kaszka ok 150ml.
i pobudki w nocy: ok 1, 3-4, 6 i za każdym razem mleko dostaje, potrafi wypić jednorazowo nawet 180ml.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Widziałam... jak to dziecko ładnie spało... moja mi tak nigdy nie usnęła. W ogóle ja bym się bała z moim dzieckiem iść do studia To by była masakra
Wydaje mi się,że on w dzień malutko je może w nocy nadrabia
ja narazie mam tą silikonową szczoteczkę.

Cytat:

No to świetnie,już pewnie teraz nie musisz się obawiać,wszystkie wyniki będą prawidłowe.Ja też chcę już słyszeć mamama

Dałam Danielkowi dzisiaj sinlac na śniadanie i właśnie poszła mega-kupa

Słuchajcie-czy możliwe żeby uczulenie od proszku było tylko na policzkach?bo czasami jak on idzie spać ma blade wstaje ma czerwone i tak mu się to utrzymuje, dla sprawdzenia co jest najdelikatniejsze żebym mogła mu wyprać poszewki?płatki mydlane czy jakieś mydełko?
Stary 2010-10-28, 12:06   #4752
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczynki, macie link do naszego pierwszego wątku z poczekalni? Chętnie bym poczytała

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Oliwka, jak to nie możesz pisać "Ć" ?
Uruchamia Ci się wtedy jakiś program? czy co?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 12:19   #4753
catro
Rozeznanie

Cytat:
No i bosko

Ja natomiast boję się co Holter mojej małej wykryje
Wreszcie sprzęcior naprawili i 8 listopada idziemy na założenie tego ustrojstwa

Cytat:

Dałam Danielkowi dzisiaj sinlac na śniadanie i właśnie poszła mega-kupa

Słuchajcie-czy możliwe żeby uczulenie od proszku było tylko na policzkach?bo czasami jak on idzie spać ma blade wstaje ma czerwone i tak mu się to utrzymuje, dla sprawdzenia co jest najdelikatniejsze żebym mogła mu wyprać poszewki?płatki mydlane czy jakieś mydełko?
U mnie też sinlac uwalnia orkę

A może to na wasz proszek? Akurat polikiem dotyka waszych ciuchów i może to od tego?

Ale właśnie już wcześniej miałam Ci pisać, że u moje małej też się takie czerwone poliki pojawiają (jak u ruskiej baby normalnie), i ja podejrzewam alergię. Chyba któryś słoiczek Bobovity Pojawiały się po południu. Do tego dochodzą wędrujące krostki i lekko przesuszoną skóra (ale to mogę jeszcze zwalić na płyn do kąpieli)

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dziewczynki, macie link do naszego pierwszego wątku z poczekalni? Chętnie bym poczytała

Proszę:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=351014

Stary 2010-10-28, 12:25   #4754
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

Loj, to sie mrowka ucieszy z tego bynajmniej (nie obraz sie Ania pliz, ale wlasnie o tym gadalysmy )
.
Ja się nie obrażam ale że wolno trybie zasady pisowni to musisz przezyć jedni sa dobrzy w tym inni w czym innym, a jak posze szybko to juz wogóle nie zwracam uwagi , więc pewnie jeszcze nie raz to przyczytasz . jak razi pomijaj moje posty , nie pogniewam się

Cytat:

[/COLOR]A dziwczynki - przyznać się: które dzieci nie mają jeszcze zębów? Mój nie ma i lekarka wczoraj zrobiła taką zdziwioną minę, że już powinien mieć - cholera - kiedyś ją walnę
Mam na imię Igor, mam 7,5 miesiąca i nie mam zębów
Moja Ola nie ma i jakoś nie martwie się tym

Cytat:
Myślałam o tym krzesełku co Ania linka dała ale też stwierdziłam że to na krótko... Zresztą Dyziek lubi się chlapać a w tym to by miał ruchy ograniczone.
[B]
!
Dokładnie szkoda kasy , ja to kupiłam bo u teściów nie miała wanienki szymek raczkowała le stabilnie nie siedział i nie miałam jak go tu kąpać ( jak mieszkalismy w wawie a tu byliśmy w weendy ) więc tylko dlatego to kupiliśmy żeby móc go tu wsadzić do dużej wanny

Cytat:
Wiecie co juz mi się jak ogladam wiadomosci nic tylko katasrofa smoleńska i śledztwo a teraz jeszcze zamach w biurze PiS , i tylko co powiedział Kaczyński A co Komorowski nic innego no ile do cholery można o tym słuchać , otwieram Wirtualna Polskę to samo Kaczyńskiego morda , no ile można
_________________________ _________________________ __
A TU COŚ O POLSZCZYŹNIE DLA CHĘTNYCH POCZYTAĆ
http://jerzybralczyk.bloog.pl/id,653...l?ticaid=6b240
Ja też nie mogę patrzeć na Kaczora i jego plucie jadem na wszystkich
Ten człowiek dla mnie ma coś z głową i powinien się leczyć .
Do tego ma jakąś manie prześladowczą , jak to każdy jest przeciwko jego osobie . i przez to zamiast zająć się tym co trzeba rzad jak zwykle zajmuje się pierdołami i tłumaczeniami na jego zarzuty

Pop - dpbrze że sie nic u małej nie powiększa.

Cytat:
oglądacie ddtvn?
ogladałam , jak dla mnie ta metoda to jakaś przeginka , jak pani reni ( nie wiem jak się ją pisze ) ma w domu sprzataczke i praczke to moze sobie tak dziecko karmić . Do tego stwierdziła że podawanie dziecku papaek i karmienie tym co my chcemy to niejako zmuszanie ( tak to można było odebrać to gruba przesada) Ola jedne rzeczy je , innych nie , jak coś jej nie smakuje to nie daje , tylko wybieram inny słoik i tyle , je chętnie i nie widzę żeby była do tego zmuszana . jakie to biedne zestresowane sa dzieci ci je się karmi
Ona chyba za bardzo stara się być eko.

Cytat:

Woda chyba ma mało do uszu kiedyś pytałam to naprawdę trzeba nie mieć farta żeby się do uszu tak nalało żeby jakaś krzywda z tego była , ja Szymkowi spłukuje czesto prysznicem poprostu na basen też chodzi ma się dobrze.

U mnie nic do bani nie dość że Ola się budziła trzy razy to jeszcze mi obudziła Szymka , mimo iż śpią w innych pokojach bo ona jak się przebudzi to się wierci steka itp.. eehhhh...
Stary 2010-10-28, 12:28   #4755
catro
Rozeznanie

No nie mogę czytać naszego pierwszego wątku - przeczytałam 1,5 strony i już się rozbeczałam
Rany co to się ze mną porobiło

Stary 2010-10-28, 12:37   #4756
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi;22920956
[COLOR=silver
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------[/COLOR]

A dziwczynki - przyznać się: które dzieci nie mają jeszcze zębów? Mój nie ma i lekarka wczoraj zrobiła taką zdziwioną minę, że już powinien mieć - cholera - kiedyś ją walnę
Mam na imię Igor, mam 7,5 miesiąca i nie mam zębów
Megi moja też bezzębna jeszcze,a za dwa dni Nina skończy pół roku
Mojej koleżanki córka mając dwanaście miechów nie miała jeszcze ząbka i dopiero wtedy pediatra zaczęła się martwic.
Jeszcze jest czas-spokojnie.
Mi to przynajmniej raz w tygodniu śni się,że malutka ma ząbka-rano zaglądam,a tam dalej pusto

drcron z moim zamówieniem się nie spiesz,bo moje i tak dopiero na wiosnę.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 12:43   #4757
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Megi no właśnie otwiera mi sie okno "catalyst control center i mam otworzyć jakieś okno kreatora-próbowałam tak postepować jak pisza ale to nic nie dało ja mam windows vista premium

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
No i bosko

Ja natomiast boję się co Holter mojej małej wykryje
Wreszcie sprzęcior naprawili i 8 listopada idziemy na założenie tego ustrojstwa

U mnie też sinlac uwalnia orkę

A może to na wasz proszek? Akurat polikiem dotyka waszych ciuchów i może to od tego?

Ale właśnie już wcześniej miałam Ci pisać, że u moje małej też się takie czerwone poliki pojawiają (jak u ruskiej baby normalnie), i ja podejrzewam alergię. Chyba któryś słoiczek Bobovity Pojawiały się po południu. Do tego dochodzą wędrujące krostki i lekko przesuszoną skóra (ale to mogę jeszcze zwalić na płyn do kąpieli)

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Proszę:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=351014
ja nasz piorę w persil a jego w vizir sensitive tylko,że mi to podejrzane bo z jednej strony obserwuję,że to po pokarmie,np jasne policzki od rana,drzemka-policzki nadal ok,dałam mu przy obiedzie trochę ziemniaka takiego solonego minęło pół godzinki policzki czerwone,czyli niby pokarm,ale np dziś po nocy miał tylko trochę czerowny policzek prawy,rano wzięłam go do naszego łóżka i usnął na lewym policzku,budzi się-czerwony,nasuwa się,że to uczulenie na proszek bądź pierze w poduszce ale niby też nie po czasami po drzemce w jego łóżeczku gdzie ma swój proszek tez potrafi mieć zaczerwienione policzki(może od zgrzania się-już sama nie wiem)
obecnie odstawiłam ta maść bo jest na sterydach nie było super efektu-kupiłam linomag i tym smaruję buźkę

Aniap no właśnie,fajnie tak jednorazowo jak dziecko się upaprze ima z tego radochę ale jakby mi tak przy każdym karmieniu miał wyglądaćto masakra

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Megi moja też bezzębna jeszcze,a za dwa dni Nina skończy pół roku
Mojej koleżanki córka mając dwanaście miechów nie miała jeszcze ząbka i dopiero wtedy pediatra zaczęła się martwic.
Jeszcze jest czas-spokojnie.
Mi to przynajmniej raz w tygodniu śni się,że malutka ma ząbka-rano zaglądam,a tam dalej pusto

drcron z moim zamówieniem się nie spiesz,bo moje i tak dopiero na wiosnę.
Danielkowi dopiero po 7 m-cu wyskoczył
a koleżanki córka w wieku szkolnym nadal nie miała jedynek-to dopiero dziwne,poza tym miała wszystkie zęby
Stary 2010-10-28, 12:57   #4758
megi-megi
Zakorzenienie

Oliwka - zaraz poszukam, to spróbuje Ci pomóc, bo to dość łatwo daje rade zmienić. Też tak miałam i dało radę. Tylko nie pamiętam, co zrobiłam. Ale przeszukam komputera i zobaczę.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Oliwka - to lecimy:
1) włącz to catalyst .....
2) u góry na pasku masz kolejno: widok, klawisze dostępu itd
3) rozwiń "klawisze dostępu" strzałką obok i wybierz "menedżer klawiszy dostępu"
4) odznacz "ptaszka" w tabelce przy tekście "uruchom pulpit nawigacyjny"
5) ok
6) powinno być grejt

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2010-10-28 o 13:00
Stary 2010-10-28, 12:59   #4759
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mogę w swoim lapku dać "ć"wyskakuje mi jakiś program.Natomiast na mamy jak widać bez problemu.

Megi skorzystam z Twojej pomocy i ja

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-10-28 o 13:04
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 13:01   #4760
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
To super, że wyniki są dobre

Cytat:
j

Wydaje mi się,że on w dzień malutko je może w nocy nadrabia
ja narazie mam tą silikonową szczoteczkę.
więcej nie chce jeść, robi jazdę, kręci się, płacze, wyrywa, zaciska usta ... i nie wiem jak go przestawić aby więcej jadł w dzień i może w nocy my mi odpuścił trochę
Stary 2010-10-28, 13:03   #4761
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Oliwka - zaraz poszukam, to spróbuje Ci pomóc, bo to dość łatwo daje rade zmienić. Też tak miałam i dało radę. Tylko nie pamiętam, co zrobiłam. Ale przeszukam komputera i zobaczę.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Oliwka - to lecimy:
1) włącz to catalyst .....
2) u góry na pasku masz kolejno: widok, klawisze dostępu itd
3) rozwiń "klawisze dostępu" strzałką obok i wybierz "menedżer klawiszy dostępu"
4) odznacz "ptaszka" w tabelce przy tekście "uruchom pulpit nawigacyjny"
5) ok
6) powinno być gejt
megi jak to włączę to ma tylko
1 kreatorzy prostej konfiguracji
2 szybkie ustawienia
3 centrum informacji
jak wchodzę w ustawienia to tylko się tyczy pulpitu
może poszukać tegoco piszesz w panelu sterowania?
tak to wygląda

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-10-28 o 13:12
Stary 2010-10-28, 13:10   #4762
megi-megi
Zakorzenienie

A co jest w kreatorze prostej konfiguracji?

Oliwka - Wiem juz!

Na dole masz guzik "zaawansowane" - naciśnij go i dalej postępuj tak, jak pisałam wyżej.

Czas edycji: 2010-10-28 o 13:12
Stary 2010-10-28, 13:13   #4763
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
A co jest w kreatorze prostej konfiguracji?

Oliwka - Wiem juz!

Na dole masz guzik "zaawansowane" - naciśnij go i dalej postępuj tak, jak pisałam wyżej.
nie ma tego,zobacz na zdjęciu
Stary 2010-10-28, 13:16   #4764
megi-megi
Zakorzenienie

A jest napisane, że to widok podstawowy - wydaje mi się, że gdzieś jest ukryty zaawansowany. Jaki pokopany ten program. Ja mam na dole ten guzik.

A spróbuj jeszcze tak:
menu strat
programy
to catalyst coś tam rowiń i mi się rozwija na do wyboru: widok podstawowy i zaawansowany.

Czas edycji: 2010-10-28 o 13:19
Stary 2010-10-28, 13:20   #4765
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
A jest napisane, że to widok podstawowy - wydaje mi się, że gdzieś jest ukryty zaawansowany. Jaki pokopany ten program. Ja mam na dole ten guzik.
ogólnie w co bym nie weszła to ten kreator jest tylko do zmiany ustawień pulpitu a nic co dotyczy klawiatury

już weszłam we wszystko co tam jest coś było z nawigacją zmieniłam ale to nic nie dało a moze mogę wogóle odinstalować ten program ATI potrzebne to jest?

Czas edycji: 2010-10-28 o 13:27
Stary 2010-10-28, 13:22   #4766
megi-megi
Zakorzenienie

Ale alt+c wywołuje ten program. Cholernik taki

Nie ma to, jak forum o dzieciach
Stary 2010-10-28, 13:27   #4767
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Ale alt+c wywołuje ten program. Cholernik taki

Nie ma to, jak forum o dzieciach
hehe tak alt c
Stary 2010-10-28, 13:30   #4768
megi-megi
Zakorzenienie

Tak - ATI jest potrzebne A w menu start sprawdzałaś ten widok zaawansowany? Bo ja nie zasnę, jak nie rozwiążemy tego problema
Stary 2010-10-28, 13:32   #4769
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Tak - ATI jest potrzebne A w menu start sprawdzałaś ten widok zaawansowany? Bo ja nie zasnę, jak nie rozwiążemy tego problema
tak otwieram ten program i nic na ten temat nie mogę znaleźć
wchodziłam tez w klawiaturę,włączałam programową i tam tez jak chcę napisać ć to jest tak samo
a jak wchodze w ustawienia klawiatury to tylko jest napisane,że działa poprawnie

Czas edycji: 2010-10-28 o 13:34
Stary 2010-10-28, 13:37   #4770
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
a zapalenie ucha to od wody? ja małej od początku uszy zamaczam, jakoś nie zwracałam na to nigdy uwagi, teraz na basenie też do uszu leci i póki co nic się nie dzieje
Minka- raczej wirusowe, ale starszy jak się zaziębiał i miał katar, to potem wchodziło na uszy. Więc ja się teraz boję kataru. A skąd mam wiedzieć, czy np. dziś na spacerze się nie zaziębiła.

Wiem, może przesadzam, ale wierzcie mi, przeszłam wiele z tymi uszami. Wiele nieprzespanych nocy i malucha łez. Łącznie z przebijaniem błony bębenkowej (w dzień dziecka) ...

Cytat:
PoP - dobrze, że wyniki są dobre. Trzymam kciuki, żeby w prezencie Świątecznym kolejne wyniki były lepsze i przeciek się zmnijeszył
Buziaczki dla dzielnej Oliwki

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja zapomniałam sie pochwalić, że przebił nam się drugi ząbek i Amelka już sama siada ( z leżenia na brzuszku)
Minka -GRATULACJE ZĄBKA DLA AMELKI

Cytat:
Dusiaczka przyjeżdżaj do mnie szybciutko-muszę się poradzić bardziej doświadczonej koleżanki
Tylkooliwka - już, już, tylko czy możemy spotkać się jutro? Dziś jadę na cmentarz zrobić porządek na grobie mojego taty. Za kilka dni mam rocznicę jego śmierci, no i w zeszłym tygodniu montowali mi nową tablicę i kostkę dookoła. Pewnie zostawili bałagan...
Jutro o 14ej umówiłam się do kosmetyczki na Narutowicza (pierwszy raz w życiu). Pasuje Ci przed 14ą, czy po 15ej? Może lepiej wcześniej?

Aha -a w czym ja niby taka doświadczona? Danielek przecież starszy chłopczyk od mojej Oli i to raczej od Was mogę się ja czegoś nauczyć

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Woda chyba ma mało do uszu kiedyś pytałam to naprawdę trzeba nie mieć farta żeby się do uszu tak nalało żeby jakaś krzywda z tego była , ja Szymkowi spłukuje czesto prysznicem poprostu na basen też chodzi ma się dobrze.
AniaP - pewnie masz rację.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-28 o 13:43
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości