|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Cytat:
, dla mnie to ogromna liczba, ja po myciu widze 2 wloski na krzyz, biorac pop uwage ze teraz myje co drugi dzien to niezla srednia (nigdy w zyciu takiej nie mialam, nawet wtedy gdy mialam jeszcze krotsze jak teraz), no ale masz rzeczywiscie dlugie wlosy i sa z Toba dlugi czas, niestety wlosy obumieraja, maja swoj cykl i nie ma sily, nowe wlosi potrzebuja miejsca, biorac to pod uwage to ja nie mam nowych wloskow bo nic nie wypada, nie ma potrzeby robienia miejsca
|
|
#26852 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
|
|
#26853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#26854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martwilas sie? Cytat:
biedna Eloe, u Ciebie wlosy robia za pomiar poziomu zdrowia i samopoczucia, ja nie biore antybiotykow wiec jestem w lepszej sytuacji, jak minie 7 dni i grypa nie pojdzie w sina dal moze mnie czekac to samobyle do wiosny!
|
|
#26855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brak mi słów a dasz wpis do Codziennika ![]() Garniera z amodimethiconem też sobie nabyłam na zimę, ale Mango ![]() Edit: Chyba domyślam się skąd ten połysk - jojoba z Tigi
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-10-28 o 12:56 |
|
|
|
|
#26856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oki lecę do codziennika
|
|
#26857 | |||||
|
|
Cytat:
Ale może to tez wina długości? Standardowo zrobiłam oczyszczanie szamponem z sls i się uniosły, nabrały objętości (slsu nie widziałam 2 miesiące jak nie więcej), wigoru, ale teraz ![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio było naprawdę super. Do czasu aż głos wcięło Tego bez antybiotyku nie załatwię, niestety.Cytat:
by tak nie było.Cytat:
Aż się budzić nie chciało.Podobno w Alpach juz tyle sniegu, że odśnieżaja wiochy górskie
|
|
#26858 |
|
Zakorzenienie
|
rybiorek, masz jakąs niezwykła moc
jak na Przeorzycę przystało ![]() kropcia.. dzięki ale Twoje to.. ![]() volvoya, przepisuje skład, bo na kwc go nie ma: aqua, propane, butane,Isobutane, PVP, VP/VA Copolymer, Chitosan, PHenoxyetanol, Polyquartenium 16, Propylene Glycol, Quaternium-80, Formic Acid, Disodium EDTA , Cetrimonium Chloride, Laureth-4, Simmondsia Chinensis Oil, Methylparaben, Parfum, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene, Citronellol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Polyaminopropyl Biguanide. eloe, dziękuję ![]() niestety z rozjaśniania nie jestem w stanie zrezygnować. zrobiłam jedno takie podejście. Zapuściłam duzy naturalny odrost, dobrałam szampon koloryzujący w identycznym odcieniu i połozyłam tylko na czesc rozjasnianą nie tykając odrostów i całosc była w identycznym kolorze. Niestety wyglądałam, jakbym od kilku dni już nie żyła. Jestem kolorystyczna wiosną a naturalny mam ciemny blond popielaty, wiec zupełnie w tym nie wyglądam. Po przepłakaniu 3 dni, ściagnęłam kolor i wróciłam do ulubionego. Ta sytuacja skutecznie zniecheciła mnie do prób zapuszczania swojego koloru. Pocieszam się myśla, że rozjasniam tylko o ton do dwóch - farbą. lady magdalena, miały chwilowy kryzys Ty tez narzekałas na swoje lokaski, a przecież sa śliczne!
|
#26859 |
|
Zakorzenienie
|
mysia moj naturalny kolor tez nadaje sie tylko albo do przyciemnienia albo rozjasnienia
bylo to i to pocieszam sie tylko ze robie sam odrost z pasemek jasnych wiece mam i swoje naturalki i rozjasniane
|
|
#26860 | |||
|
|
Cytat:
Własnie podczytuję stare strony i nabrałam ochoty na kawkę z mleczkiem. Cytat:
Cytat:
Ale z drugiej strony - a jak w ciemniejszych? Nie wiem, jakim jestem typem (kiedyś myślałam, że latem, potem, że jesienią, teraz sama nie wiem. I tak najbardziej lubię zimę ) Dobrze czułam się w rozjaśnionych. Ale... mieć jasny włos a mieć włos o podwójnej lub potrójnej nawet grubości - wybrałam to drugie. A marzę o rudym
|
|
#26861 |
|
Zakorzenienie
|
eloe ja wybralam to i to
mam i rozjasniane i swoje ale marzy mi sie chlodny braz
|
|
#26862 | |
|
|
Cytat:
Poza tym włos w ciemniejszych odcieniach wygląda na zdrowszy, ale... łatwiej też go optycznie przeciążyć.
|
|
#26863 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz odpiszę na posty, ale musze Wam powiedziec, że czarny żel Yunga jest fantastyczny
Wstawię zdjęcia w codzienniku i tu wrócę
|
|
|
|
#26864 |
|
Zakorzenienie
|
eloe
wlosy mam tak wymieszane ze ciezko jest stwierdzic ktory grubszy wydaja mi sie takie same wlasnie tak sobie im sie przyjrzalam dopiero aczkolwiek powiem ci ze te ciemne wygladaja lepiej )raczej calosci to sobie nie ciachne na blond bo wiem w jakim beda oplakanym stanie takim wlosom nic nie pomoze
|
|
#26865 |
|
Wtajemniczenie
|
Wetnę się w kremy stylizacyjne
![]() Ponieważ ich nie lubię,mam zawsze wrażenie,że trochę mnie przeciążają. Średnio mi pasowala popularna tu Nivea,a jeszcze mniej TBS. Jednakże w przypływie słabości nabyłam niedawno drogą kupna kosmetyki Living proof-No frizz (Sephora). Jest ich kilka rodzajów (szampon bez siarczanów,odżywka d/s,odżywka b/s,spray do stylizacji,krem do stylizacji,odżywka stylizacyjna). Skusiłam się na odżywkę b/s niestety przeciążyła mi włosy. Natomiast krem do stylizacji okazał się strzałem w dziesiątkę,włosy miękkie ale ze skrętem,błyszczące(mimo tego,że jak pisze producent nie zawierają silikonów) i wytrzymały cały dzień.I jak sama nazwa wskazuje bez puchu ![]() Niestety do tanich te kosmetyki nie należą. Rybiorku zakochalam się w Pasiaku Offtopowo sił tym co się będą bronić,gratulacje tym co zmieniają swoje życie oraz szczera zazdrość |
|
|
|
#26866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a w polskiej Sephorze?a jeżeli tak, to jeszcze poproszę o dokładną nazwę tego cud kremu ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Malogosia86, widziałam wpis w Codzienniku - co za objętość Piękne
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Living proof-No frizz styling cream do włosów średnich i gęstych. Mam jeszcze ochotę na styling treatment do włosów gęstych i szorstkich ![]() W sumie nie pytalam,ale mam teraz zamiar zapytać o próbki,co by nie poczynić głupiego zakupu lub niech mi szanowne panie odleją z tych co stoją jako dekoracja
|
|
|
|
|
#26868 |
|
Zakorzenienie
|
eloe, specjalnie dla Ciebie przegląd moich kolorów.. mnie osobiście chyba najbardziej podoba sie opcja nr 4. Ale jak widac w ciepłym odcieniu mi do twarzy.
1. absolutnie czarny, lat temu 5 albo 6. wyglądam starzej niż teraz ![]() 2. ciemny brązik po porodzie, żeby zbliżyć się do naturalnego. synus ma jakies 3 miesiące. 3. mahoń -zrobiony ze 3 miesiace po ciemnym brązie- podoba mi się :d henną pewnie dałoby się ten kolorek zrobić. za diabła nie pamietam co to była za farba. 4. po dekoloryzacji i farbowaniu na ciemny blond- włosy w odcieniu średniego blondu przetykane ciemniejszymi pasemkami- samo tak wyszło. najzdrowiej dla włosów byłoby wrócić do tego kolorku czyli mój poziom ale tylko ocieplony kolor. 5. jaśniutki blond z kwietnia tego roku, maluch wyrośnięty widac lekko falujące pasmo przy szyi- że tez wtedy wcale nie zauważyłam, ze mam falujace włoski ![]() jakies propozycje? bo ja jestem wiecznie niezadowolona ![]() no i przepraszam za offtop. po dyskusji usunę zdjęcia, bo nie chce sie tak prezentowac na wiecznośc, jesli mi wolno?
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-29 o 10:26 |
|
|
|
#26869 |
|
Wtajemniczenie
|
chciałam również donieść że w tej szkole fryzjerskiej co będą mnie ciąć instruktor wie że się nie używa degażówek do loków dobre i to na początek ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Mysia M Bożeeee kocham Cię w czarnych
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-10-28 o 14:24 |
|
|
|
#26870 |
|
Raczkowanie
|
Mi się podoba 1,2 i 5 ale myślę bardziej o ścięciu niż kolorze;-) Super wyglądasz jak masz odsłonięte ( całkowicie lub częściowo) czoło;-)
W blond delikatnie i naturalnie Czarny jest wyrazisty i dodaje charakteru |
|
|
|
#26871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() [quote] Witam dziewczynki, długo mnie nie było. Wyjazdy, praca, obrona. Pewien rozdział bo studia zamknelam za sobą a teraz witaj bezrobocie moje włosy ostatnio trochę ucierpiały przez zaniedbanie, ale czekam na wypłatę, zrobię listę i odżywiam![]() [/guote] Obrona mgr? gratuluję ![]() Cytat:
![]() małgosia86 dziękuję za komplement postaram się wrzucic jakąś fotkę w najbliższym czasie ,ale nie nie spodziewajcie się za wiele po moich falach kropcia śliczne i dłuuuugie masz te loczki
|
|
#26872 |
|
Raczkowanie
|
To do mysi ;-)
|
|
|
|
#26873 |
|
Raczkowanie
|
mysia m wg mnie najładniej było ci w tych włoskach ze zdjęcia 3
a zaraz potem w tych całkiem ciemnych z 1
|
|
|
|
#26874 |
|
Zakorzenienie
|
mysia blond to byl dobry pomysl
ps widze ze twoj maly w zblizonym wieku do mojego malego
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-10-28 o 14:35 |
|
|
|
#26875 | |||||||
|
Zadomowienie
|
To znaczy że jest dobry do stylizacji?
Cytat:
Cytat:
ja Ci mówię zapuszczajCytat:
Pytam, żeby wiedzieć czego unikać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze mi bez szamponów z slsem; gdyby cena była niższa to mogłaby spróbować, ale za tyle to nie chcę ryzykować Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1142 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1278 Tak w skrócie - chodzi o to, że odżywki b/s nie zostaje mi za dużo na włosach (spora część jest wchłonięta przez ręcznik). Balsam jest lżejszy od odżywki b/s i ma chronić włosy i wstępnie wydobyć skręt. Żel skręt utrwala. Cytat:
![]() |
|||||||
|
|
|
#26876 |
|
Zakorzenienie
|
![]() no kurcze, każdej podoba się co innego rety ![]() a ja juz sama nie wiem. ale w blondzie najbardziej czuję się sobą. moze troszke przyciemnię do poziomu 7/8 ale czarnych to juz nie chce choc wyglądałam ostro brąz mi się przejadł.cheveaux boucles, mnie tez się wydaje, ze bez grzywki lepiej, dlatego zapuszczam. miałam wątpliwości, ale widze, ze bez grzywy lepiej cascada,
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-28 o 14:46 |
|
|
|
#26877 |
|
Zakorzenienie
|
mysia ciemne wlosy zaostrzaja tobie rysy buzki
jakos tak nie ladnie starszo tez mialam ciemne i wiem jak to jest bardzo dobrze ci w blondzie promiennie i mlodo a brazy sa juz przejedzone..
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-10-28 o 14:44 |
|
|
|
#26878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo wyraziście,ale jednocześnie bardzo subtelnie. Ktoś już Ci napisał,ale potwierdzam grzywka na bok odslaniająca czoło najbardziej Ci pasuje. |
|
|
|
|
#26879 |
|
Zakorzenienie
|
polelawendove- nosiłam czern przez kilka dobrych lat, oj chyba z 8. I dośc. Szczegolnie, ze odrosty w odcieniu blond przy tym kolorze, to wygladały jakbym miała prześwity
Na zdjęciu pierwszym miałam lat 24 a teraz mam 30.. mysle, ze to tez kwestia fryzury. lepiej wyglądam w pazurkowanych, dynamicznych cięciach niż gładkim bobie. i musze sie pozbyc tej grzywy nieszczesnej, która obecnie wyglada jakby się na mnie rzucił chomik ludojad.cascada, długo szukałam, chciałam wygladac powaznie więc przyciemniałam. Mam rodzaj urody często mylnie brany za młodsza niz jestem i teraz mnie to cieszy, ale kiedys wnerwiało. Teraz staram sie bcy jak najbardziej naturalna i w zgodzie ze soba. Nie chce udawac ognistej brunetki, bo wewnętrznie jestem po prostu taka mysia-skromna, spokojna, ale dziurke w podłodze wygryzę
|
#26880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję,że nie każdego dotyczy,że musi po 30 zrezygnować z ciemnych włosów Przegięłabym już o ladnych parę lat...Ale racja też w tym,że dobrze dobrana fryzura zmienia całą twarz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

, dla mnie to ogromna liczba, ja po myciu widze 2 wloski na krzyz, biorac pop uwage ze teraz myje co drugi dzien to niezla srednia (nigdy w zyciu takiej nie mialam, nawet wtedy gdy mialam jeszcze krotsze jak teraz), no ale masz rzeczywiscie dlugie wlosy i sa z Toba dlugi czas, niestety wlosy obumieraja, maja swoj cykl i nie ma sily, nowe wlosi potrzebuja miejsca, biorac to pod uwage to ja nie mam nowych wloskow bo nic nie wypada, nie ma potrzeby robienia miejsca

Ja mam tam taaaaak daleko a tez bym na takie zakręcone spotkanie się wybrała

Wyglądają na ciężkie, oklapnięte, bez życia. No całkiem jak właścicielka 
brak mi słów 

by tak nie było.

).