|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Tutaj wszystko opisałam:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1142 Cytat:
|
|
|
|
|
#26822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Muszę nadrobić porządniej. Osobiście też odczuwam brak kremów do stylizacji(chyba nie ja jedna w Polsce ) więc mieszam w rękach Joannę b/s i zielony żel lub Delię. To moja odpowiedź na puch, który powstaje kiedy nakładam sam żel, głownie przy reanimacji rano. Przyglądałam się temu woskowi
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-10-27 o 22:54 |
||
|
|
|
#26823 |
|
Zakorzenienie
|
o co chodzi z tą gliceryną? dlaczego wszystkie się jej tak wystrzegacie? ja ostatnio do garniera z karite dodałam z 10 kropki gliceryny roślinnej, efekt przeszedł moje oczekiwania, bo loki miałam bardziej skręcone, wyżej się zaczynały i puchu jako tako mocnego nie było...
z drugiej strony...czy teraz powinno odstawić się odżywki emolientowe na rzecz humektanów (?) jeśli tak to czy ktoś może mi taką polecić? od wakacji niemalże ciągle używam w/w garniera i chciałabym na coś innego zmienić (nie jest zły, ale chciałabym coś wypróbować, a w blogu Małgosi nic ciekawego nie znalazłam )zamówiłam na mazidłach spirulinę. co mogę z niej dobrego dla włosów wyczarować? nie chcę, żeby bezczynnie leżała aż minie jej data ważności, ale nie chcę też zrobić sobie krzywdy... czy keratynę (z mazidel) mogę stosować raz w tygodniu czy to byłoby za często?
|
#26824 |
|
Wtajemniczenie
|
anoska na kazde zadane przez ciebie pytanie padały wielokrotnie odpowiedzi.
o glicerynie i o odzywkach na zime w tlumaczeniach artykulow (szukaj tlumaczenia Eloe w sekcji o sezonowej pielegnacji) o spirulinie masz sporo na samej stronie mazideł. u nas jest watek pt. receptariusz, mozna tam poszukać. jest tez na wizazu watek o mazidlowo thanatosowych sposobach na wzmocnienie i porost wlosow (w dziale ogólnym o pielegnacji). tam na pewno jest masa informacji na ten temat. nie wiem, czy to ze jestem tu juz ponad rok wyczerpalo moja cierpliwosc?(podziwiam eloe i syrenke, za tak cierpliwe odpowiadanie i pozostale dziewczyny, ktore sa tu jeszcze dluzej za to ze jeszcze nie wyszly z siebie)
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2010-10-27 o 23:19 |
|
|
|
#26825 | ||||
|
Rozeznanie
|
W takim razie dostrzegam u Ciebie ten sam syndrom, jak u mnie
Przez wycieniowanie wlosow ta najdluzsza warstwa jest najciensza i czasami tak sie "rozklada", ze koncowki wydaja sie, jakby nadawaly sie do sciecia. Tez tak mam, a podcielam wlosy z miesiac temu.Ale jak sie odpowiednio uloza, nie ma tego problemu. Cytat:
Teraz pianki naprawde maja duzo lepsze sklady. Bede sie niedlugo piankowac, zobaczymy, co z tego wyjdzie ![]() Cytat:
za pielegnacje Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#26826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle DZIEWCZYNY! Jak dzisiaj wyglądają moje włosy ![]() Użyłam dzis pierwszy raz odżywki garnier cytryna i oliwka (amodimethicone) i użyłam kremu tigi na mokre efekty same później zobaczycie i ocenicie
|
|
#26827 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na mnie też robią wrażenie Wczoraj policzyłam włosy jakie mi wypadły przy nakładaniu oleju - ok. 100 ![]() Dzisiaj rano tyle samo przy myciu. Muszę poczytać co stosujecie na wypadanie A jakby mi ktoś podpowiedział nie co stosuje, ale co zadziałało to bym była bardzo wdzięczna ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
A próbowałaś mieszania odżywki z żelem (sposób stosowany przez LadyMadalena)? ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Poczytaj na FAQ o punkcie rosy
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#26828 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie krem do stylizacji Artiste
link do analizy: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...i#post22843293 używałyście może??
|
#26829 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, z dumą melduję, że dziś mija mój pierwszy miesiąc intensywnej dbałości o moje włosy, jako włosy falowane. Różnica jest ogromna. Jak widać na pierwszym zdjęciu pasmo z przodu jest suche i prste, w miare upływu czasu robi sie coraz lepsze, już nie spominajac o tylnej części. Walcze dalej, bo jednak cos jeszcze będzie z tych włosów
![]() Różnice w kolorze włosów wynikają z natężenia światła.
|
#26830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak najbardziej stosuję odżywki b/s - zwykle to Joanna Naturia (wyjątkowo tylko zdarzają m się inne). Dla mnie to odzywka ma przede wszystkim pomóc mi odcisnąć wodę z włosów, ale tak by włosów nie plątać. Nakładłam odżywkę b/s na ociekające wodą włosy, później jeszcze odciskam wodę poprzez ugniatanie włosów rękami i ugniatanie przez ręcznik z mikrofibry. W ten sposób część odzywki zostaje na ręczniku, a na włosach tylko tyle, ile jej naprawdę potrzeba. Zauważ, że kremy do włosów (takie, jak balsam Nivea FC) są znacznie gęstsze od odżywek. w konsekwencji nakładam ich mniej na włosy= mniejsze ryzyko obciążenia włosów. Przede wszystkim jednak uważam, że balsamy do stylizacji są lżejsze od odżywek b/s. Myślę, że taki też musi by zamysł producentów - ludzie nie będą chcieli kupować balsamów do stylizacji, którymi będzie łatwo przeciążyć włosy, bo nie o to chodzi (nikt nie chce mieć przyklapniętych włosów ). Z odżywkami b/s (polskimi) jest już inna bajka - duża część osób ich w ogóle nie używa i wydaje mi się, że producenci nie dbają aż tak o ich jakość (żeby nie obicążały, żeby nie było w nich zbędnych wypełniaczy, żeby zaproponować różne odżywki do różnych rodzajów włosów itd.). Tym bardziej dla producenta Joanny Naturii, ale tak, jak pisałam - ja je przede wszystkim widzę w funkcji zapobiegania plątaniu się włosów po opłukaniu wodą.Co do dodawania odżywki do żelu -wydaje mi się, że próbowałam i obciążyło mi to włosy. Widzę ostatnio taką zależność, że im mniej na włosach (= lekkie produkty), tym lepiej
|
|
|
|
|
#26831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec znow wracamy do punktu wyjscia - co wlos to inaczej![]() Cytat:
, jest genialny, na razie probowalam tylko kombinacji zalecanej przez miss jessie's czyli strech i quick curls ale w weekend przymierzam sie sprobowac strech z meringue
|
|
#26832 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kupiłam ostatnio Nivea Diamond Gloss - ma olejek jojoba i aloes (nie mogę polecić, bo za mało go testowałam, tylko tak piszę, co mi się w Rossmannie w oczy rzuciło). Są też spraye z Isany - te mogą być lżejsze, bo nie wszystkie mają olejki, za to mają proteiny. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
A jaki ładny blond
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#26833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#26834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję!W sumie ja w ogóle nie widziałam róznicy, ale jak teraz porównałam zdjęcia, to jest diametralna Zakon rządzi
|
|
#26835 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...towy-blask.htm ma pq-4 ale może bym przymknęła oko? ![]() trochę drogi jak na odżywkę Nivei Cytat:
chyba że jest jakaś zgodna z CG? (można gdzieś w internecie zobaczyć składy wszystkich?) |
|||
|
|
|
#26836 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia bylam w codzienniku
![]() ja mam standard, i jakbym jeszcze nie pisala to uwielbiam Strech Silkening Creme - moje KWC stylizacyjne, zdecydowanie fotki z dzisiaj (chociaz wloski sie staraja bo grypsko nadal sie panoszy )
|
#26837 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Cytat:
znalazłam tylko ten jeden w KWC http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...koncowkami.htm Faktycznie na początku cykliczny, a na czwartym miejscu jakaś odmiana dimethicone ![]() możliwe, że machnęłam ręką na silikony i nie zwróciłam na nie tak bacznej uwagi jak na proteiny
||
|
|
|
#26838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
* Nivea Hair Care, Diamond Gloss, Spray Treatment (Odżywka w sprayu 'Diamentowy blask') Cytat:
![]() Za późno odpisałam
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-10-28 o 11:19 |
||
|
|
|
#26839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale sama widzę, że coraz fajniejsze te włoski. a Twoje to zawsze są idealne! Podobasz mi się i w takich duzych lokach i w tych mniejszych. Jak to mówi Twój mąz: 'baran jest zawsze' ![]() --- co do pianki, ja na poczatku pianki nie lubiłam, bo włosy były sztywne, ale jak wyschną i się je wygniecie, to sa miękkie i ładnie się ukłądają. Po żelu zawsze mam albo za proste albo za tłuste. Po samym balsamie bs końce sa takie grube i stercza na zewnątrz. No wiec ja zostaję przy piance wellaflex,która nie zawiera alkoholu, wiec chyba moge bezkarnie jej używac
|
|
#26840 |
|
Zakorzenienie
|
mysia ladne falki ci sie robia ja wlasnie tez powracam do swoich fal mam dosc makaronow bo niestety moje wlosy skrecaja sie w male loczki a ja wole grube dlatego powracam do fal
![]() rybiorek a ty juz widze mozesz kitke robic
|
|
#26841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale fajnie ze Cie tutaj sciagnelam (pekam z dumy )Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- do kitki to jeszcze pare miesiecy i wiecej, przez jakis czas bede podcinac dol wiec nie ma szans pozapuszczam sobie na wiosne, przez zime sie bardziej wyrownaja i moze na wiosne dam im porosnac, teraz i tak jak nosze plaszcz i gruby szal to dluzsze znow by sie mechacily (tak sie to pisze? )
|
|
#26842 |
|
Wtajemniczenie
|
Brawo Mysia M
A ja jak obiecałam dodaję włoski z dzisiaj jeszcze delikatnie wilgotne
|
#26843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#26844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26845 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia kobieto nie rob mi tego
![]() jak patrze na te wlosieta to mam ochote powrocic do ciemnych idealne jak dla mnie pod kazdym wzgledem koloru dlugosci gestosci...........ja narazie swoich nie zamieszczam bo jestem przed fryzjerem musze zrobic najpierw odrost wtedy cos wstawie
|
|
#26846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ulicy to pewnie nie ma kobiety ktora nie obejrzalaby sie
|
|
#26847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj nieładnie tak być niewdzięczną w stosunku do nich One tak pięknie wyglądająEdytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-10-28 o 11:47 |
|
|
|
|
#26848 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
POniewaz u mnie sprawdza się świetnie mycie odżywką, to nie potrzebuję OMO. Od czasu do czasu myję całość delikatnym szamponem i masuję skalp. Cytat:
Miałam brylantynę Joanny i po 2 użyciach rekomendowanych spożytkowałam na stopy Cytat:
![]() Cytat:
tylko na FB nie zaglądaj za często ![]() Również rzuciłam pomysł listopadowego spotkania we Wrocławskim deszczu spadających liści Cytat:
Widziałabym go raczej w funkcji rozpuszczalnika tej lepkiej mazi niż wysuszacza. Cytat:
Jak coś wymyślę, to dam znać. Cytat:
![]() Edith3F Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Był tam też opis, że skóra pod okładem parafinowym się rozgrzewa i składniki moga wnikać. Jednak włos sie nie rozgrzeje, a parafina na włosie pozostanie. Z własnego ogródka - wiem po sobie, że parafina bardzo obciąża moje włosy. Nadto wciąż mam (pewnie nieuzasadnione) wątpliwości związane z jej zmywalnością(czy wystarczy zwykły detergent czy też może lepszy byłby alkohol? ). Ale ostateczny minus dostała po tym, jak odstawiłam kremy i balsamy do ciała z jej zawartością na rzecz bogatszych w oleje. Wtedy poczułam, że produkt naprawdę się wchłania Cytat:
Muszę poczytać o tej Isanie, o której tyle tu jest
|
|
#26849 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) idę do frycka za jakieś 2 tygodnie jadę z koleżanką która uczy sie w szkole fryzjerskiej i tam czuwają nad nią stylisci i fryzjerzy obcięcie każdego pasma jest przez nich kontrolowane Cytat:
Cytat:
a narzekałam, narzekałam ... Dziś są super maja połysk taki że szok( zapewne przez odżywkę amodimethicone na 4 miejscu robi swoje i wiem ze to po tym bo na grzywkę nie nakładałam nic innego a ona też błyszczy) Moje włosy jednak potrzebuję plunkingu by się lepiej kręcić, no i tigi amplifier zrobił swoje dziś nałożony niezgodnie z zaleceniem na butelce czyli na mokre włosy Liczyłam dziś włosy które wypadły przy myciu było ich troche ponad 160 To niesprawiedliwe Ja mam tam taaaaak daleko a tez bym na takie zakręcone spotkanie się wybrała wolałabym Warszawę ...
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-10-28 o 12:22 |
|||
|
|
|
#26850 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty się nie denerwuj, bo na obronę nie starczy ![]() Cytat:
![]() Ja bym Cię jeszcze od tego rozjaśniania odciągnęła, ale z tego, co wiem, każdy musi sam do tego dojść. Cytat:
![]() Jaki jest cel nakładanie tego balsamu, skoro to samo daje Ci żel? Cytat:
Moje włoski przestały się starać mam antybiotyk, szalik na szyi i wszystkie włosy w dowolna stronę Wyglądają na ciężkie, oklapnięte, bez życia. No całkiem jak właścicielka ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

)
INSTAGRAM: 
za pielegnacje 
)
działa! 

to bym była bardzo wdzięczna 
dla producenta Joanny Naturii, ale tak, jak pisałam - ja je przede wszystkim widzę w funkcji zapobiegania plątaniu się włosów po opłukaniu wodą.

)

)
na ulicy to pewnie nie ma kobiety ktora nie obejrzalaby sie
Oj nieładnie tak być niewdzięczną w stosunku do nich