|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27091 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Witajcie
wyjechalam na tydzien i tyle napisalyscie, ze chyba przez kolejny tydzien bede nadrabiac Trudno tu odnalezc wlasna wypowiedz Ale staram sie przeczesac to forum wzdluz i wszez To zadziwiajace, ze czlowiek moze zyc w niesiadomosci, ze ma krecone wlosy.... Cytat:
Moze to narazie niewielkie osiagniecie, ale pierwsze efekty juz widze. No i teraz staram sie uczyc myc wlosy wg filmikow, ktore znalazlam tu na forum i wg tego co piszecie. Mam nadzieje, ze niebawem odkryje co moim wlosom sluzy najlepiej. Poki co moim odkryciem nr 1 jest zel lniany do stylizacji. Cudo! ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#27092 | |||
|
Zakorzenienie
|
bede sie mocno starac
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) mam drugie dniteraz siedze z maska Rapid Recovery oczywiscie miss jessie's i dzisiaj zamierzam poeksperymentowac, jako odzywke bs uzyc Baby Buttercreme (zamowilam malutkie opakowanie, nie moglam sie powstrzymac
|
|
#27093 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy raz fryzjerka ściela to co trzeba. Chyba troche niedokładnie ale widziałam że jest nowa w salonie więc wybaczam
Dodaje zdjęcia po myciu Barwą ziołową z sodą oczyszczoną, 15 minut Garnier Fructis (tent bez silikonów), potem na noc maska na bazie Naturii + dużo olejku rycynowego i panthenolu. Wstałam zmyłam maskę Balsamem Mrs Potters. Dałam dużo Naturii + Balsam Seboradin z Czarną Rzodkiewką + Balsam Nivea do Fal i Loków. Jak wyschły to na końcówki dałam olej kokosowy Na zdjęciach wyglądają na troche przeciążone bo są wilgotne troche no i od razu po nałożeniu oleju a nie chciało mi się suszyć do końca bo mnie ręka od szuszarki boli Musiałam zmyś te miliony silikonów bo fryzjerka myła mi szaponem z silikonami, dała odzywke z silikonamii, spray do prostowania był z tymi najgorszymi syilikonami etc. Zawsze mowie fryzjerowi żeby mi wyprostował bo oni nigdy nie potrafią ułożyć moich włosów i w najlepszym wypadku wyglądam jak stara baba.
|
#27094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie to co moje makarony ja zawsze jak chodzilam do fryzjera tez odrazu godzilam sie na prostowanie jednak teraz zawsze wracam z mokrymi do domu(mam to szczescie ze tz mnie wozi wiec mokra glowa nie jest problemem)
|
|
|
#27095 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje
Te moje fryzjerki są niesłuchane mówie że nie chce myć to i tak mnie zmuszą, do suszenia również. Czasem to wkurza. Moje włosy wyglądałyby jak makarony jakby były jeszcze blond. Mój były facet mówił do mnie "Nudelku" od włosów właśnie
|
#27096 |
|
Zakorzenienie
|
MidnightPoison piekne masz wloski, nie szukaj wad bo ich nie ma, zadnego przeciazenia nie widac, zero puchu, tylko pogratulowac, co niniejszym czynie
|
#27097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialas moze blond
|
|
|
#27098 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja mące i niejasno się wyrażam. Jakbym kiedykolwiek miała blond
W sumie mieć miałam ale to nie byłby dobry pomysł. Rybiorku dziękuje
|
#27099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze mam w zamiarze wypróbować masło shea i jojobęa jak miałam krótsze włosy to z objętością (któtsze przez pomyłkę-chciałam żeby fryzjerka obcięła tylko końcówki a jakoś na ziemi jej nie chący zostało z 10 cm i po skręceniu było coś jak mikado tylko u pudla narazie lista zakupów zgodnych z CG zrobiona (wg blogu malgosia86- TNX!) tylko np Joanny bez spłukiwania w Czechach niedostanę |
|
|
|
|
#27100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja obecnie wyglądam jak pudel i nie mogę wyjść z tego etapu, bo włosy im dłuższe, tym bardziej skręcone. Przy tym typie skretu to tylko długie Osobiście nie ufam fryzjerom i sama podcinam kudły. Uważam, że Twoje lokasy wyglądałyby przecudownie, gdy zrobić na nich warstwy Ciekawa jestem, jak długie są u Ciebie wyprostowane włosy i jak szybko odrastają.
|
|
#27101 |
|
Raczkowanie
|
MidnightPoison cudne włoski! zero puchu, waty, chemlonu czy czego tam, poprosu lśniące gładkie uporządkowane loki...zazdroszczę!!!
|
|
|
|
#27102 |
|
Wtajemniczenie
|
Lil Bon Bon
U mnie będzie zapewne na odwrót im dłuższe tym gorzej o skręt
|
|
|
|
#27103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale ostatni raz je prostowałam chyba przed rokiem, ale nigdy w warunkach domowych nie udało mi się ich wyprostować tak na 100%, zawsze się pofalowały dość nieestetycznie. a odrastania włosów prawie nie widać na tych moich sprężynkach , więc mam trochę opory przed pójściem do fryzjera, ale jednak będzie trzeba.btw ciekawiło by mnie Wasze zdanie na temat fryzjerskich cudów (?) typu Kerastase Oleo Relax albo Redkena. ostatnio (heh dawno to już ) zachwalała mi je fryzjerka, że są dla kręciołków niezastąpione , ale jakoś nie dałam się wtedy skusić głownie z powodu na pusawą studencką kieszeń
|
|
|
|
|
#27104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kerastase sobie daruj - nie warte swojej ceny i beznadziejne składy i produkty
|
|
#27105 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka
Czego to fryzjer nie potrafi wcisnąć swoim klientkom dla swojej wlasnej korzysci... Dziewczyny ja mam z tym stycznosc takze wiecie... Pilnujcie sie tego !! ))Mi juz tez probowaly wcisnąć bubel odmawialam mowiac, ze nie mam pieniedzy
|
|
|
|
#27106 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny. MOge sie do Was dolaczyc??? od miesiaca nie prostuje wlosow. MAm tez kręcone ale oczywiscie po prostowani troche zniszczone. Scielam duzo i sa krotsze za ramiona. Teraz takie w miare mog,a byc/ Zrobiłam wczoraj pasemka blond zeby mi te lozki troszke rozjasniło(nie spaliły sie) chodzi mi o to czy macie jakies sprawdzone spsooby na to by loki sie bardzoej kreciły(chodzi o przesuszone włosy z pwoodu prostowania) uzywam roznych odrzywek itp ale moze macie jakies sprawdzone??? prosze bardzo o odpowiedz musze je doprowadzic do natural ego skretu i w ogole zeby były ladne.
![]() _______________ jutro wstawie zdjęcie włosków to zobaczycie jakie są
|
#27107 |
|
Wtajemniczenie
|
Przede wszystkim poczytaj
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387831 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 i tutaj
|
|
|
|
#27108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27109 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie rob tego prosze! ![]() jak juz dziewczyny pisaly - daj im jesc i pic! duzo! Cytat:
to byl moj jedyny sposob walki z puchem )pewnie ze pamietam, od razu rzucilo mi sie to w oczy i wiąże z toba duze nadzieje szkoda tylko ze jestes na drugim koncu polski :/ (chociaz kiedys bywalam w tych okolicach co roku )Cytat:
nie wszystkie silikony i nie zawsze sa zle.a co do stylizacji - wydaje mi sie ze przy takim skrecie nie masz problemu z rozporostowywaniem sie wlosow w ciagu dnia, i chodzi bardziej o poskromienie ewentualnego puchu i wygladzenie lokow. mysle, ze pasowałyby ci kremy do stylizacji, ale u nas o nie ciezko. moze na poczatek jakas dobra odzywka bs? uzywałas takiej do tej pory? Cytat:
![]() Cytat:
nadaje sie raczje dla dluzszych wlosow i wymaga odpowiedniej klamry (ktora nie bedzie wlosow mocno sciskac, a jednoczesnie nie spadnie). co do jogurtu - do zakwaszania może i tak dzialac, ale proteiny z niego na niewiele sie zdadza bo sa zbyt duze zeby wniknać we wlosy. Cytat:
) przedzialek rzeczywiscie wychodzi nieregularny, ale ja uwazam ze przy kreciolach wcale nie musi byc regularny niech te kosmyki ida tam gdzie chca, a jak ktorys jest jakis wybitnie niekompatybilny z reszta to przekladam go palcami i na chwile podpinam, zeby zostal w miejscu.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czekamy na zdjecia
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2010-10-30 o 19:16 |
||||||||||||
|
|
|
#27110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22965377]cudo lokasowe spezyny i takie gruube dziekuje ![]() choć przydałyby mi się jeszcze tak z 2-3 loki, troche objętości, niezniszczalne końcówki i byłabym szczęśliwa
|
|
#27111 |
|
Wtajemniczenie
|
anka.d
Wiesz co...pewnie zakupie odzywke albo maske z Elseve :P Co do mojego miejsca zamieszkania. Moj mezczyzna tez mi mowil, ze mieszkam na koncu swiata, a teraz jestesmy ze soba od roku. Nie wiem tak do konca czy bede na Podkarpaciu całe życie ![]() haha co do marketingu mialam lekcje w poprzednim roku...Ojj wszystko jest mozliwe a ja wciskac potrafie (pracowalam jako hostessa w Carefourze ). Jednak stwierdzam, ze nie warto tego robic, by potem nie miec tlumu ludzi pod swoim zakladem i krzyczacych, ze "wcisnelas nam bubel. Czeka Cię sąd i zapłata za nasze zniszczone włosy"
|
|
|
|
#27112 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#27113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo spróbuję w takim razie wysuszyć w ten sposób. A ty używasz dyfuzora?? bo ja mam zwykłą suszarkę i nie wiem czy to zda egzamin ja się kiedyś dałam naciągnąć na coś takiego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...w-cienkich.htm 100zł mnie to kosztowało, a bubel niesamowity, zero ujarzmienia i mega puszak za te pieniądze to ja sobie kupię kilka lepszych produktów
|
|
#27114 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#27115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie chce myslec co sie stanie jak mi sie kiedys suszarka spali. chyba bede go przyklejac tasma klejaca do innej
|
|
|
|
|
#27116 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ja nadal nie jestem posiadaczka suszarki... kurde czas to zmienic, bo jak za pozno myje wlosy to nadal sa mokre rano juz pare razy mi sie zdarzylo ostatnio wychodzic z domu z mokra glowa ze sie jeszcze nie przeziebilam ![]() ![]() suszyc mokrych do sucha nie zamiarzam bo to chyba 30-40 min....
|
|
|
|
|
#27117 |
|
Wtajemniczenie
|
anka.d
Ja tam nie susze suszarką włosów. To zło ![]() Wolę czekać, aż same wyschną :P |
|
|
|
#27118 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#27119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam suszarki z dyfuzorem, ale koleżanka miała niepotrzebny dyfuzor. Suszarki z tej samej firmy, więc myślałyśmy, że będzie pasowała, ale niestety nie. Ale potrzeba matką wynalazku Odkryłam winowajcę obciążonych włosów: Garnier z awokado i karite. Dziś nie użyłam i włosy cały dzień okej. |
|
|
|
|
#27120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() objetość, mocniejszy, bardziej zdefiniowany skret, no i oszczednosc czasu. a zniszczen nie zauwazylam (przed cg suszarka sie kurzyla, uzywalam jej okazjonalnie, zaczelam regularnie wraz ze zmiana pielegnacji i wlosy sa w lepszym stanie z suszarka niz byly bez (przemilcze odzywianie i olejowanie, ktore doszlo ze zmiana pielegnacji :P ) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

wyjechalam na tydzien i tyle napisalyscie, ze chyba przez kolejny tydzien bede nadrabiac
Trudno tu odnalezc wlasna wypowiedz 
, a przy wsparciu i użyczeniu mądrości naszych prze-mądrych uda Ci się obudzić Loka we włoskach 

nie to co moje makarony
mialas moze blond

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

, więc mam trochę opory przed pójściem do fryzjera, ale jednak będzie trzeba.
, ale jakoś nie dałam się wtedy skusić głownie z powodu na pusawą studencką kieszeń 
Ale czytałam wiele razy, że jogurt sprawia, że włoski się ładnie błyszczą i jest dla nich dobry, więc wypróbowałam. Tak teraz myślę, może to dlatego, że jest kwaśny i zawiera dużo protein? W każdym razie z działania maseczki byłam zadowolona, chociaż to oczywiście mogła być zasługa innych jej składników.

Nie mam suszarki z dyfuzorem, ale koleżanka miała niepotrzebny dyfuzor. Suszarki z tej samej firmy, więc myślałyśmy, że będzie pasowała, ale niestety nie. Ale potrzeba matką wynalazku