Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 904 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-30, 16:49   #27091
miyata
Przyczajenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Witajcie wyjechalam na tydzien i tyle napisalyscie, ze chyba przez kolejny tydzien bede nadrabiac Trudno tu odnalezc wlasna wypowiedz Ale staram sie przeczesac to forum wzdluz i wszez To zadziwiajace, ze czlowiek moze zyc w niesiadomosci, ze ma krecone wlosy....

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Miyata mam nadzieję, że porzucisz niecne praktyki niszczące lokasy , a przy wsparciu i użyczeniu mądrości naszych prze-mądrych uda Ci się obudzić Loka we włoskach
tak wlasnie sie staram, choc przyznam, ze bedac na wyjezdzie bylo to dosc trudne. Ale nie wzielam ze soba prostownicy ani suszarki i ogolnie juz od ok. dwoch miesiecy nei uzylam prostownicy ani razu Moze to narazie niewielkie osiagniecie, ale pierwsze efekty juz widze. No i teraz staram sie uczyc myc wlosy wg filmikow, ktore znalazlam tu na forum i wg tego co piszecie. Mam nadzieje, ze niebawem odkryje co moim wlosom sluzy najlepiej. Poki co moim odkryciem nr 1 jest zel lniany do stylizacji. Cudo!

Pozdrawiam
miyata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 16:57   #27092
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
prawie pol litra stylizatora? łomatko kiedy ty to zuzyjesz
bede sie mocno starac

Cytat:
rybiorku czy tobie od sciecia wlosow cokolwiek szkodzi albo nie pasuje? mam wrazenie, ze twoje wlosy po wsyztskim wygladaja swietnie. po cichu ci zazdroszcze, nawet juz nie wchodze na CM :P
ja po cichu mysle ze wreszcie mam dobrane produkty

Cytat:
a na zdjeciu z kotkiem fryzura z zupelnie innej perspektywy niz zazwyczaj. i kolor - taki ciemny w porownaniu do tego starego blondu! i to z tego co pamietam i tak odrobine rozjasnione?
wloski moze nie prezentuja sie najlepiej bo to byl juz wieczor i padalo jak wracalam do domu ale to moj maz zrobil fotke przy uzyciu naszego super aparatu ktory 'uwypukla i wzmacnia kolory' wiec dlatego taki efekt, na fotce wyszlo ze cale sa ciemnie rownomiernie a faktycznie konce mam jasniejsze (jakies 5 cm) i w rzeczywistosci to widac, wyglada to jakbym miala rozjasnione od slonca zwlaszcza gore
Cytat:
(a to ze przy tak krotkich wlosach wstajesz rano i mozesz pokazac sie ludziom jest po prostu niesprawiedliwe! :P )
a ja myslalam ze to wlasnie dzieki krotkosci (i miss jessie's) mam drugie dni

teraz siedze z maska Rapid Recovery oczywiscie miss jessie's i dzisiaj zamierzam poeksperymentowac, jako odzywke bs uzyc Baby Buttercreme (zamowilam malutkie opakowanie, nie moglam sie powstrzymac) i na wilgotne Curly Meringue, zobaczymy co mi wyjdzie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 16:59   #27093
MidnightPoison
Raczkowanie

Pierwszy raz fryzjerka ściela to co trzeba. Chyba troche niedokładnie ale widziałam że jest nowa w salonie więc wybaczam
Dodaje zdjęcia po myciu Barwą ziołową z sodą oczyszczoną, 15 minut Garnier Fructis (tent bez silikonów), potem na noc maska na bazie Naturii + dużo olejku rycynowego i panthenolu. Wstałam zmyłam maskę Balsamem Mrs Potters. Dałam dużo Naturii + Balsam Seboradin z Czarną Rzodkiewką + Balsam Nivea do Fal i Loków. Jak wyschły to na końcówki dałam olej kokosowy
Na zdjęciach wyglądają na troche przeciążone bo są wilgotne troche no i od razu po nałożeniu oleju a nie chciało mi się suszyć do końca bo mnie ręka od szuszarki boli

Musiałam zmyś te miliony silikonów bo fryzjerka myła mi szaponem z silikonami, dała odzywke z silikonamii, spray do prostowania był z tymi najgorszymi syilikonami etc. Zawsze mowie fryzjerowi żeby mi wyprostował bo oni nigdy nie potrafią ułożyć moich włosów i w najlepszym wypadku wyglądam jak stara baba.

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 17:05   #27094
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Pierwszy raz fryzjerka ściela to co trzeba. Chyba troche niedokładnie ale widziałam że jest nowa w salonie więc wybaczam
Dodaje zdjęcia po myciu Barwą ziołową z sodą oczyszczoną, 15 minut Garnier Fructis (tent bez silikonów), potem na noc maska na bazie Naturii + dużo olejku rycynowego i panthenolu. Wstałam zmyłam maskę Balsamem Mrs Potters. Dałam dużo Naturii + Balsam Seboradin z Czarną Rzodkiewką + Balsam Nivea do Fal i Loków. Jak wyschły to na końcówki dałam olej kokosowy
Na zdjęciach wyglądają na troche przeciążone bo są wilgotne troche no i od razu po nałożeniu oleju a nie chciało mi się suszyć do końca bo mnie ręka od szuszarki boli

Musiałam zmyś te miliony silikonów bo fryzjerka myła mi szaponem z silikonami, dała odzywke z silikonamii, spray do prostowania był z tymi najgorszymi syilikonami etc. Zawsze mowie fryzjerowi żeby mi wyprostował bo oni nigdy nie potrafią ułożyć moich włosów i w najlepszym wypadku wyglądam jak stara baba.
wow prawdziwe cuda natury te twoje loki nie to co moje makarony
ja zawsze jak chodzilam do fryzjera tez odrazu godzilam sie na prostowanie jednak teraz zawsze wracam z mokrymi do domu(mam to szczescie ze tz mnie wozi wiec mokra glowa nie jest problemem)
Stary 2010-10-30, 17:12   #27095
MidnightPoison
Raczkowanie

Dziękuje Te moje fryzjerki są niesłuchane mówie że nie chce myć to i tak mnie zmuszą, do suszenia również. Czasem to wkurza.
Moje włosy wyglądałyby jak makarony jakby były jeszcze blond. Mój były facet mówił do mnie "Nudelku" od włosów właśnie

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

Stary 2010-10-30, 17:12   #27096
Rybiorek
Zakorzenienie

MidnightPoison piekne masz wloski, nie szukaj wad bo ich nie ma, zadnego przeciazenia nie widac, zero puchu, tylko pogratulowac, co niniejszym czynie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 17:26   #27097
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje Te moje fryzjerki są niesłuchane mówie że nie chce myć to i tak mnie zmuszą, do suszenia również. Czasem to wkurza.
Moje włosy wyglądałyby jak makarony jakby były jeszcze blond. Mój były facet mówił do mnie "Nudelku" od włosów właśnie
niewiem czy dobrze zrozumialam mialas moze blond
Stary 2010-10-30, 17:27   #27098
MidnightPoison
Raczkowanie

Ale ja mące i niejasno się wyrażam. Jakbym kiedykolwiek miała blond
W sumie mieć miałam ale to nie byłby dobry pomysł.
Rybiorku dziękuje

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

Stary 2010-10-30, 17:31   #27099
H4LI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
Ojej nie dosyć, że jesteś prześliczna, to jeszcze masz wspaniałe loki
Chyba mamy podobny typ skrętu, tylko moje są o wiele krótsze.
Też mam problem z rozczesaniem i kołtunami, ale mimo tego,moje włosy widzą grzebień tylko na mokro i z dużą ilością odżywki. Na suchych włosach grzebień by się połamał. Kiedyś siłowałam się z nimi codziennie i końcówki były w opłakanym stanie.
Zauważyłam, że odkąd zaczęłam olejować mniej się plącza.
z czesaniem mam tak samo, olejowanie nr 1 było w zeszłym tygodniu (sam kokos i tak jakoś dziwnie bolała mnie skóra głowy, że musiałam zmyć), wczoraj zmieszałam kokos z makadamią i było lepiej jeszcze mam w zamiarze wypróbować masło shea i jojobę
a jak miałam krótsze włosy to z objętością (któtsze przez pomyłkę-chciałam żeby fryzjerka obcięła tylko końcówki a jakoś na ziemi jej nie chący zostało z 10 cm i po skręceniu było coś jak mikado tylko u pudla i było nie do opanowania). teraz też muszę iść na lekkie ścięcie końcówek i nadanie kształtu tylko się trochę boję...

narazie lista zakupów zgodnych z CG zrobiona (wg blogu malgosia86- TNX!) tylko np Joanny bez spłukiwania w Czechach niedostanę a nie wiem jaka inna by była ok.
H4LI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 17:56   #27100
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon

Cytat:
Napisane przez H4LI Pokaż wiadomość
z czesaniem mam tak samo, olejowanie nr 1 było w zeszłym tygodniu (sam kokos i tak jakoś dziwnie bolała mnie skóra głowy, że musiałam zmyć), wczoraj zmieszałam kokos z makadamią i było lepiej jeszcze mam w zamiarze wypróbować masło shea i jojobę
a jak miałam krótsze włosy to z objętością (któtsze przez pomyłkę-chciałam żeby fryzjerka obcięła tylko końcówki a jakoś na ziemi jej nie chący zostało z 10 cm i po skręceniu było coś jak mikado tylko u pudla i było nie do opanowania). teraz też muszę iść na lekkie ścięcie końcówek i nadanie kształtu tylko się trochę boję...

narazie lista zakupów zgodnych z CG zrobiona (wg blogu malgosia86- TNX!) tylko np Joanny bez spłukiwania w Czechach niedostanę a nie wiem jaka inna by była ok.
Stosowałam masło shea i efekty były podobne do kokosa, ale wolę shea ze względu na zapach.
Ja obecnie wyglądam jak pudel i nie mogę wyjść z tego etapu, bo włosy im dłuższe, tym bardziej skręcone. Przy tym typie skretu to tylko długie
Osobiście nie ufam fryzjerom i sama podcinam kudły. Uważam, że Twoje lokasy wyglądałyby przecudownie, gdy zrobić na nich warstwy
Ciekawa jestem, jak długie są u Ciebie wyprostowane włosy i jak szybko odrastają.
Stary 2010-10-30, 18:03   #27101
H4LI
Raczkowanie

MidnightPoison cudne włoski! zero puchu, waty, chemlonu czy czego tam, poprosu lśniące gładkie uporządkowane loki...zazdroszczę!!!
Stary 2010-10-30, 18:07   #27102
bernadka20
Wtajemniczenie

Lil Bon Bon
U mnie będzie zapewne na odwrót im dłuższe tym gorzej o skręt
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 18:13   #27103
H4LI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
Stosowałam masło shea i efekty były podobne do kokosa, ale wolę shea ze względu na zapach.
Ja obecnie wyglądam jak pudel i nie mogę wyjść z tego etapu, bo włosy im dłuższe, tym bardziej skręcone. Przy tym typie skretu to tylko długie
Osobiście nie ufam fryzjerom i sama podcinam kudły. Uważam, że Twoje lokasy wyglądałyby przecudownie, gdy zrobić na nich warstwy
Ciekawa jestem, jak długie są u Ciebie wyprostowane włosy i jak szybko odrastają.
wyprostowane są strasznie długie+- po linię spodni , ale ostatni raz je prostowałam chyba przed rokiem, ale nigdy w warunkach domowych nie udało mi się ich wyprostować tak na 100%, zawsze się pofalowały dość nieestetycznie. a odrastania włosów prawie nie widać na tych moich sprężynkach , więc mam trochę opory przed pójściem do fryzjera, ale jednak będzie trzeba.

btw ciekawiło by mnie Wasze zdanie na temat fryzjerskich cudów (?) typu Kerastase Oleo Relax albo Redkena. ostatnio (heh dawno to już) zachwalała mi je fryzjerka, że są dla kręciołków niezastąpione , ale jakoś nie dałam się wtedy skusić głownie z powodu na pusawą studencką kieszeń
Stary 2010-10-30, 18:18   #27104
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
wyprostowane są strasznie długie+- po linię spodni , ale ostatni raz je prostowałam chyba przed rokiem, ale nigdy w warunkach domowych nie udało mi się ich wyprostować tak na 100%, zawsze się pofalowały dość nieestetycznie. a odrastania włosów prawie nie widać na tych moich sprężynkach , więc mam trochę opory przed pójściem do fryzjera, ale jednak będzie trzeba.

btw ciekawiło by mnie Wasze zdanie na temat fryzjerskich cudów (?) typu Kerastase Oleo Relax albo Redkena. ostatnio (heh dawno to już) zachwalała mi je fryzjerka, że są dla kręciołków niezastąpione , ale jakoś nie dałam się wtedy skusić głownie z powodu na pusawą studencką kieszeń

kerastase sobie daruj - nie warte swojej ceny i beznadziejne składy i produkty

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 18:31   #27105
bernadka20
Wtajemniczenie

Paulinka
Czego to fryzjer nie potrafi wcisnąć swoim klientkom dla swojej wlasnej korzysci...
Dziewczyny ja mam z tym stycznosc takze wiecie... Pilnujcie sie tego !!
))Mi juz tez probowaly wcisnąć bubel odmawialam mowiac, ze nie mam pieniedzy
Stary 2010-10-30, 18:35   #27106
PriVativ
Zadomowienie

hej dziewczyny. MOge sie do Was dolaczyc??? od miesiaca nie prostuje wlosow. MAm tez kręcone ale oczywiscie po prostowani troche zniszczone. Scielam duzo i sa krotsze za ramiona. Teraz takie w miare mog,a byc/ Zrobiłam wczoraj pasemka blond zeby mi te lozki troszke rozjasniło(nie spaliły sie) chodzi mi o to czy macie jakies sprawdzone spsooby na to by loki sie bardzoej kreciły(chodzi o przesuszone włosy z pwoodu prostowania) uzywam roznych odrzywek itp ale moze macie jakies sprawdzone??? prosze bardzo o odpowiedz musze je doprowadzic do natural ego skretu i w ogole zeby były ladne.
Stary 2010-10-30, 18:38   #27107
bernadka20
Wtajemniczenie

Przede wszystkim poczytaj
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387831
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704
i tutaj
Stary 2010-10-30, 19:00   #27108
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:

cudo lokasowe spezyny i takie gruube
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 19:10   #27109
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość

Nie wiem czy zwykłe zaszkodzą ale bardzo możliwe że źle wpływają na końcówki.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

U mnie w rossmannie zawsze one są, stoją kremów do rąk w malutkim dziale dla mam Jakbyś nie znalazła, a koniecznie chciała to daj znać
no wlasnie o ten wplyw na koncowki mi chodzi. czy po takim podcieciu nie beda niszczyc sie duzo szybciej niz gdyby zostawic je w spokoju.

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
no to trzymaj mocno bo ja się boję moje pierwsze ciecie od roku (nie licząc końcówek) no i pierwsze cięcie by fryzura miała sens na lokach a nie prostych włosach (rozumiecie o czym mówię? zawsze miałam włosy ścinane pod kontem tego ze będę je prostowała)
trzymam mocno.

Cytat:
dzięki ci wielkie Eloe77 wklejam zdjęcia mojego sianka, niedawno spalił mi się dysk na pc i to jedyne, które udało mi się ściągnąć od znajomych ( same z przed 2-3 lat i świeżo myte włoski (lub jeszcze wilgotne, chyba tylko ta gdzie mam aparat fot. w rękach jest po kilku dniach, ale jakoś poprzerabiana w photoshopie ) więc zabardzo nie widać tego jak wyglądają po kilku dniach, jak coś znajdę, to dorzucę)

narazie staram sie przedrzeć przez wszystkie informacje o kręciołach, ale jest tego tyle, że narazie nie udaje mi się wszystkiego ogarnąć

dziękuję za każdą nawet najmniejszą poradę
cudny skret. widze ze dosc mocno je naciagasz spinajac (bo kreca sie od nasady, prawda?)
nie rob tego prosze!
jak juz dziewczyny pisaly - daj im jesc i pic! duzo!

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
O dziękuje bardzo za to, ze odpisalas Ja mam elseve, ale Total Repair. Wykoncze ja i pewnie kupie ta czerwona maske.
Pisalas teraz o odzywce żurawinowej a z Elseve to o masce czy odzywce ?
(...)
"uu bede trzymac kciuki. mam nadzieje ze zdasz relacje i oprocz bernadki bedzie gdzies w polsce ksztalcila sie fryzjerka, ktora ma pojecie o kreciolach."

Miło, że pamiętałaś o mnie
Myślisz, ze dlaczego poszlam w tym kierunku ? Bo bardzo czesto spotykalam sie z brakiem doswiadczenia u fryzjerow...A szkoda gadac..
czerwona elseve uzywalam zazwyczaj latem w zestawie szampon+ odzywka. maski nigdy nie mialam. lubilam je (tak jak lubilam pantene) za to ze sa geste, kremowe o obciazaja (obciazanie to byl moj jedyny sposob walki z puchem )

pewnie ze pamietam, od razu rzucilo mi sie to w oczy i wiąże z toba duze nadzieje szkoda tylko ze jestes na drugim koncu polski :/ (chociaz kiedys bywalam w tych okolicach co roku )
Cytat:
TNX kropcia007 !
jakoś staram się je polubić i muszę zacząć się nimi porządnie opiekować, bo bardzo je zaniedbałam (wszystko na szybko, byle jaki szampon, odżywka, a potem coś na niby utrzymanie i wygładzenie loczków by się ładnie układały chociaż przez chwilę, ale efekty były krotkotrwałe - zaledwie kilka godzin a na 2. dzień wata). po trosze czytam wszystko na forum o loczkach i chyba będę musiała wywalić 3/4 moich kosmetyków do włosów, bo przeczytałam skład i same SLSy, silikony itp
zaczęłam w zeszłym tygodniu olejowanie (kokos + makadamia- nie wiem czy dobrze wybrałam) , teraz muszę się wybrać na zakupy po szampon, odżywkę itp tylko jest tego tyle, że nie wiem co wybrać (troche się pogubiłam ) a najgorzej ze stylizacją...
nic nie wyrzucaj. juz niejedna z nas najpierw powyrzucala, a potem zalowala ze nie ma z czego robic eksperymentu nie wszystkie silikony i nie zawsze sa zle.
a co do stylizacji - wydaje mi sie ze przy takim skrecie nie masz problemu z rozporostowywaniem sie wlosow w ciagu dnia, i chodzi bardziej o poskromienie ewentualnego puchu i wygladzenie lokow. mysle, ze pasowałyby ci kremy do stylizacji, ale u nas o nie ciezko. moze na poczatek jakas dobra odzywka bs? uzywałas takiej do tej pory?
Cytat:
hmm a co z tym czesaniem? włosów jest tyle, żebym sobie mogła filc na głowie wyhodować bez czesania a palce się do tego celu też nie nadają, bo tworzą mi się takie wielkie splątaniny nie do zlikwidowania
mimo, ze sama sie nie czesze jestem w stanie zrozumiec, ze niektore wlosy wymagaja czesania. moze nie czesania koniecznie, ale na pewno rozplatywania. sa po prostu wlosy, ktore sie koltunia i takie, ktore tego nie robia. tak jak dziewczyny polecam rozplatywanie z duza iloscia mocno poślizgowej odżywki czy maski. troche taki proces potrwa, ale odstawienie grzebienia czy szczotki zaprocentuje dość szybko

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Myszko a może to dlatego, że na nich śpisz? Dużo dziewczyn tutaj śpi z włosami do góry - luźno związanymi na czubku głowy albo przerzuconymi przez brzeg łóżka. Czytałam też coś o jakimś "ananasie", ale pojęcia nie mam co to jest

Trochę śmierdział Ale nie bardzo, bo go było mniej niż pół w tej maseczce. A czego konkretnie szukałam ci nie powiem, bo się na tym jeszcze nie znam Ale czytałam wiele razy, że jogurt sprawia, że włoski się ładnie błyszczą i jest dla nich dobry, więc wypróbowałam. Tak teraz myślę, może to dlatego, że jest kwaśny i zawiera dużo protein? W każdym razie z działania maseczki byłam zadowolona, chociaż to oczywiście mogła być zasługa innych jej składników.
ananas to wlasnie upiecie wlosow na czubku głowy nadaje sie raczje dla dluzszych wlosow i wymaga odpowiedniej klamry (ktora nie bedzie wlosow mocno sciskac, a jednoczesnie nie spadnie).

co do jogurtu - do zakwaszania może i tak dzialac, ale proteiny z niego na niewiele sie zdadza bo sa zbyt duze zeby wniknać we wlosy.
Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=npwIy...eature=related

w tym filmiku jest pokazana metoda mycia loków z głową w dół

próbowałam tak robić, żeby mi się włosy kręciły od nasady, bo zawsze myję je normalnie, robię przedziałek i rozczesuję na prosto, nakładam odżywkę żel i ugniatam i tak to wychodzi że proste mam i kręcą się dopiero po ok 15cm od nasady

otóż jak myję z głową w dół i nakładam te wszystkie produkty itp i potem odrzucam włosy do tyłu to mam nieregularny przedziałek, wszystko u nasady ( i nie tylko) jest poplątane ze sobą i źle to wygląda
ja odkad zobaczylam te filmiki przerzucilam sie na taka metode mycia i jestem bardzo zadowolona. z tym ze ja przerzucam do tylu dopiero po wysuszeniu (chyba ze wyjatkowo zostawiam do schniecia naturalnego - ponad 3 godziny w takiej pozycji to jednak przesada ) przedzialek rzeczywiscie wychodzi nieregularny, ale ja uwazam ze przy kreciolach wcale nie musi byc regularny niech te kosmyki ida tam gdzie chca, a jak ktorys jest jakis wybitnie niekompatybilny z reszta to przekladam go palcami i na chwile podpinam, zeby zostal w miejscu.

Cytat:
Napisane przez LolaBunny Pokaż wiadomość
Co myślicie na temat płukania włosów -wodą z octem?
To naprawdę z zmiękcza wodę w kranach?
Ile się tego stosuje, na ile wody?
Jaki ocet spirytusowy czy owocowy? Który lepszy? A może sok z cytryny albo kwasek cytrynowy?
Jak to działa na włosy?
Można przesadzić?
Czy to nie wysusza włosów?

Dużo pytań, hehe przepraszam że aż tyle.
Ale mam po prostu wątpliwości, a informacji na necie żadnych konkretnych i dokładnych nie znalazłam. tutaj na forum też szukałam.

dziękuję za odpowiedzi i pomoc.
chyba słabo szukałaś. przeczytaj pigułke, tam jest o plukankach z octem. jest tez tlumaczenie bardzo obszernego artykulu o occie i jego wpływie na włosy (autorstwa małgosi). wystarczy do wyszukiwarki wpisac słowo (uwaga, bedzie niespodzianka): OCET

Cytat:
nasze zdanie na temat tych fryzjerskich cudow raczej pozytywne nie bedzie. dziewczyny analizowaly sklady i w tych fryzjerskich raczej nie ma nic lepszego niz w drogeryjnych. chociaz moze zdarzyc sie perełka. zanim cos kupisz - postaraj sie o sklad i wrzuc do watku analizowego
Cytat:
Paulinka
Czego to fryzjer nie potrafi wcisnąć swoim klientkom dla swojej wlasnej korzysci...
Dziewczyny ja mam z tym stycznosc takze wiecie... Pilnujcie sie tego !!
))Mi juz tez probowaly wcisnąć bubel odmawialam mowiac, ze nie mam pieniedzy
ostatnio widzialam ogloszenie o szkoleniu z marketingu i "jak rozmawiac z klientem" dla fryzjerów :P

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. MOge sie do Was dolaczyc??? od miesiaca nie prostuje wlosow. MAm tez kręcone ale oczywiscie po prostowani troche zniszczone. Scielam duzo i sa krotsze za ramiona. Teraz takie w miare mog,a byc/ Zrobiłam wczoraj pasemka blond zeby mi te lozki troszke rozjasniło(nie spaliły sie) chodzi mi o to czy macie jakies sprawdzone spsooby na to by loki sie bardzoej kreciły(chodzi o przesuszone włosy z pwoodu prostowania) uzywam roznych odrzywek itp ale moze macie jakies sprawdzone??? prosze bardzo o odpowiedz musze je doprowadzic do natural ego skretu i w ogole zeby były ladne.

czekamy na zdjecia

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2010-10-30 o 19:16
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 19:16   #27110
MidnightPoison
Raczkowanie

Cytat:
kerastase sobie daruj - nie warte swojej ceny i beznadziejne składy i produkty
Ja kiedyś byłam w trakcie zbierania na całą serię Kerastase. Bo droga, myślałam że będzie dobra. Całe włosy miałam popalone od prostowania, siańsko jak cholera, wiek gimnazjalny toteż koleżanki nie szczędziły komentarzy. No ale jakoś tak wyszło że dzięki bogu nic od nich nie kupiłam.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22965377]cudo lokasowe spezyny i takie gruube [/QUOTE]
dziekuje
choć przydałyby mi się jeszcze tak z 2-3 loki, troche objętości, niezniszczalne końcówki i byłabym szczęśliwa

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

Stary 2010-10-30, 19:18   #27111
bernadka20
Wtajemniczenie

anka.d
Wiesz co...pewnie zakupie odzywke albo maske z Elseve :P
Co do mojego miejsca zamieszkania. Moj mezczyzna tez mi mowil, ze mieszkam na koncu swiata, a teraz jestesmy ze soba od roku. Nie wiem tak do konca czy bede na Podkarpaciu całe życie
haha co do marketingu mialam lekcje w poprzednim roku...Ojj wszystko jest mozliwe a ja wciskac potrafie (pracowalam jako hostessa w Carefourze ). Jednak stwierdzam, ze nie warto tego robic, by potem nie miec tlumu ludzi pod swoim zakladem i krzyczacych, ze "wcisnelas nam bubel. Czeka Cię sąd i zapłata za nasze zniszczone włosy"
Stary 2010-10-30, 19:36   #27112
H4LI
Raczkowanie

Cytat:

cudny skret. widze ze dosc mocno je naciagasz spinajac (bo kreca sie od nasady, prawda?)
nie rob tego prosze!
spinka je trochę ponaciągała, ale ze względu na długość i grubość włosa to są one dość ciężkie i jakoś na górze pofalowane a kręciołki robią się aż niżej koło ucha.

Cytat:
nic nie wyrzucaj. juz niejedna z nas najpierw powyrzucala, a potem zalowala ze nie ma z czego robic eksperymentu nie wszystkie silikony i nie zawsze sa zle.
a co do stylizacji - wydaje mi sie ze przy takim skrecie nie masz problemu z rozporostowywaniem sie wlosow w ciagu dnia, i chodzi bardziej o poskromienie ewentualnego puchu i wygladzenie lokow. mysle, ze pasowałyby ci kremy do stylizacji, ale u nas o nie ciezko. moze na poczatek jakas dobra odzywka bs? uzywałas takiej do tej pory?
mimo, ze sama sie nie czesze jestem w stanie zrozumiec, ze niektore wlosy wymagaja czesania. moze nie czesania koniecznie, ale na pewno rozplatywania. sa po prostu wlosy, ktore sie koltunia i takie, ktore tego nie robia. tak jak dziewczyny polecam rozplatywanie z duza iloscia mocno poślizgowej odżywki czy maski. troche taki proces potrwa, ale odstawienie grzebienia czy szczotki zaprocentuje dość szybko
kiedyś tam czegoś bez spłukiwania używałam, ale niestety nie pamiętam, tyle tego było na moich włosach ( jak teraz czytam w zanalizowanych kosmetykach to większość niezbyt ok a włosy jakoś na nie nie reagują)

Cytat:
nasze zdanie na temat tych fryzjerskich cudow raczej pozytywne nie bedzie. dziewczyny analizowaly sklady i w tych fryzjerskich raczej nie ma nic lepszego niz w drogeryjnych. chociaz moze zdarzyc sie perełka. zanim cos kupisz - postaraj sie o sklad i wrzuc do watku analizowego
ostatnio widzialam ogloszenie o szkoleniu z marketingu i "jak rozmawiac z klientem" dla fryzjerów :P
heh fryzjerzy-narazie spotkałam chyba tylko po kursach "jak rozmawiac z klientem", bo pozytywnych efektów ich pracy jakoś niebyło

Cytat:
mamy sprawdzone odŻywki. wystarczy przejrzeć dziennik i codziennik. i blog małgosi.

czekamy na zdjecia
blog przejrzałam, skopiowałam i pójdę na zakupy
Stary 2010-10-30, 19:51   #27113
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
ja odkad zobaczylam te filmiki przerzucilam sie na taka metode mycia i jestem bardzo zadowolona. z tym ze ja przerzucam do tylu dopiero po wysuszeniu (chyba ze wyjatkowo zostawiam do schniecia naturalnego - ponad 3 godziny w takiej pozycji to jednak przesada ) przedzialek rzeczywiscie wychodzi nieregularny, ale ja uwazam ze przy kreciolach wcale nie musi byc regularny niech te kosmyki ida tam gdzie chca, a jak ktorys jest jakis wybitnie niekompatybilny z reszta to przekladam go palcami i na chwile podpinam, zeby zostal w miejscu.

ooo spróbuję w takim razie wysuszyć w ten sposób. A ty używasz dyfuzora?? bo ja mam zwykłą suszarkę i nie wiem czy to zda egzamin

ja się kiedyś dałam naciągnąć na coś takiego
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...w-cienkich.htm

100zł mnie to kosztowało, a bubel niesamowity, zero ujarzmienia i mega puszak

za te pieniądze to ja sobie kupię kilka lepszych produktów

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 20:02   #27114
Konto usunięte

Cytat:

dziekuje
choć przydałyby mi się jeszcze tak z 2-3 loki, troche objętości, niezniszczalne końcówki i byłabym szczęśliwa
i jeszcze narzeka

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:

ja się kiedyś dałam naciągnąć na coś takiego
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...w-cienkich.htm

100zł mnie to kosztowało, a bubel niesamowity, zero ujarzmienia i mega puszak

za te pieniądze to ja sobie kupię kilka lepszych produktów
ja przez jakies 6-8 mcy uzywalam kerastase- szampon, odzywki, maski d/s, b/s, itd... a efekt byl dosc mizerny
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 20:32   #27115
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo spróbuję w takim razie wysuszyć w ten sposób. A ty używasz dyfuzora?? bo ja mam zwykłą suszarkę i nie wiem czy to zda egzamin
uzywam. bez niego bym sobie nie poradzila chyba
nie chce myslec co sie stanie jak mi sie kiedys suszarka spali. chyba bede go przyklejac tasma klejaca do innej
Stary 2010-10-30, 20:47   #27116
Konto usunięte

Cytat:
nie chce myslec co sie stanie jak mi sie kiedys suszarka spali. chyba bede go przyklejac tasma klejaca do innej
desperacja...
a ja nadal nie jestem posiadaczka suszarki... kurde czas to zmienic, bo jak za pozno myje wlosy to nadal sa mokre rano juz pare razy mi sie zdarzylo ostatnio wychodzic z domu z mokra glowa
ze sie jeszcze nie przeziebilam
suszyc mokrych do sucha nie zamiarzam bo to chyba 30-40 min....
Stary 2010-10-30, 20:49   #27117
bernadka20
Wtajemniczenie

anka.d
Ja tam nie susze suszarką włosów. To zło
Wolę czekać, aż same wyschną :P
Stary 2010-10-30, 20:50   #27118
Konto usunięte

Cytat:
anka.d
nawet 8-9 godz....
Stary 2010-10-30, 20:52   #27119
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja właśnie tak zrobiłam Nie mam suszarki z dyfuzorem, ale koleżanka miała niepotrzebny dyfuzor. Suszarki z tej samej firmy, więc myślałyśmy, że będzie pasowała, ale niestety nie. Ale potrzeba matką wynalazku

Odkryłam winowajcę obciążonych włosów: Garnier z awokado i karite. Dziś nie użyłam i włosy cały dzień okej.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 21:13   #27120
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
anka.d
dla mnie to samo dobro
objetość, mocniejszy, bardziej zdefiniowany skret, no i oszczednosc czasu.
a zniszczen nie zauwazylam (przed cg suszarka sie kurzyla, uzywalam jej okazjonalnie, zaczelam regularnie wraz ze zmiana pielegnacji i wlosy sa w lepszym stanie z suszarka niz byly bez (przemilcze odzywianie i olejowanie, ktore doszlo ze zmiana pielegnacji :P )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości