Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 906 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-31, 14:59   #27151
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Dzien dobry Kochane!

wrocilam w koncu do Polski po ponad 3 tygodniach wspanialej podrozy
nie moge sie jeszcze ogarnac
probowalam nadrobic zaleglosci w watku - a przerwa nastapila na 5 czesci
niestety nie dalam rady wszystkiego przeczytac

wloski przezyly niezly szok w Tajlandii
monsun tez dal o sobie znac
ale po malutku dojdziemy jakos do siebie - Tajki uzywaja mase silikonow i olej kokosowy zeby ich wlosy dobrze wygladaly
moje puszyly sie potwornie, ale same krecily jak szalone, bez zadnej pomocy, zaaadnej

ogolnie bylam niezlym znajwiskiem dla Tajek, bardzo mi sie przygladaly i czesto slyszalam komplementy ze mam piekna twarz, piekne wlosy (twarz biala jak porcelana)
Bylo cudownie, nie moge sie pozbierac, TŻ zostal w azji - praca to niesprawiedliwe
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 15:33   #27152
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, tak jak mowilam daje zdjecie moich włosków.
Piękne loczki

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
Kropcia, czy możesz mi dac instrukcję podcięcia grzywki - tak jak ty masz please?
Zawsze mam obciętą na :skos: i lekko przerzedzoną, ostatnio była prosta i jak odrastała robiłam ją na bok i odpowiadało mi to

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość

tak kropcia jest dla mnie idealem lokowym
jest tu wiele pieknych lokow ale ona jedna odpowiada mi swoim skretem i wogole wlosami
miło słyszeć/czytać takie słowa

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 15:34   #27153
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropcia

Właśnie oglądałam zdjęcia w ,,dzienniku.
Bardzo fajna fryzurka, podoba mi się pomysł kręcone włosy i prosta grzywka,
zainspirowałaś mnie, fajny masz skręt naturalny.
dziękuje dodam ze grzywki nie prostuje jak jest mokra to tylko ja przeczesuję kilka razy szczotka z naturalnego włosia

Wczoraj zrobiłam drugie podejście do maski elseve i efekt był super
Najpierw nałożyłam olej swami zmyłam joanną pokrzywa i zielona herbata (skalp dermena- wypadanie) nałożyłam maske na 40 min pod czepek- nałożyłam obficie bo tak właśnie lubię W ogóle to plączą mi sie włosy te najdłuższe nad szyją i to niedaleko od nasady więc palcami ich nie mam szans rozczesać muszę grzebieniem i troche ich wtedy wyrwę Spłukiwałam długo bo były bardzo śliskie i nawilżone, ugniatałam, odciskałam w ręcznik z mikro, ugniatałam z amplifierem tigi i plunking na 20 min, po nim żabkowanie i gotowe Byłam z nich zadowolona, a akurat na imprezkę szłam a one w takich momentach nie zawsze chcą współpracować, ale już mam na nie sposób -maska pod czepek aż będzie zciekało pod wpływem ciepła. Jak dostaną dużo nawilżenia to ładnie się odwdzięczają
Dodaje fotoski

Stary 2010-10-31, 15:41   #27154
caskada
Zakorzenienie

kropcia wlasnie wychodzilam na spacer i zajrzalam na forum patrze a tu twoje loki moj ulubiony skret wizazowy tez kiedys mialam czarne/ciemny braz wloski
Stary 2010-10-31, 15:41   #27155
anka.d
Wtajemniczenie

kropcia jak zwykle jest pieknie jakos sie tak skróciły w porównaniu do poprzednich zdjec, ale nie widzialam relacji z wizyty u fryzjera, wiec to pewnie skret?

i fajny zegar na scianie ;P
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 15:55   #27156
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
dziękuje dodam ze grzywki nie prostuje jak jest mokra to tylko ja przeczesuję kilka razy szczotka z naturalnego włosia

Wczoraj zrobiłam drugie podejście do maski elseve i efekt był super
Najpierw nałożyłam olej swami zmyłam joanną pokrzywa i zielona herbata (skalp dermena- wypadanie) nałożyłam maske na 40 min pod czepek- nałożyłam obficie bo tak właśnie lubię W ogóle to plączą mi sie włosy te najdłuższe nad szyją i to niedaleko od nasady więc palcami ich nie mam szans rozczesać muszę grzebieniem i troche ich wtedy wyrwę Spłukiwałam długo bo były bardzo śliskie i nawilżone, ugniatałam, odciskałam w ręcznik z mikro, ugniatałam z amplifierem tigi i plunking na 20 min, po nim żabkowanie i gotowe Byłam z nich zadowolona, a akurat na imprezkę szłam a one w takich momentach nie zawsze chcą współpracować, ale już mam na nie sposób -maska pod czepek aż będzie zciekało pod wpływem ciepła. Jak dostaną dużo nawilżenia to ładnie się odwdzięczają
Dodaje fotoski
Jak byś mogła dac fotkę całej głowy z przodu - bo jestem ciekawa jak ta grzywka jest wycięta...bo mam zamiar tak sobie przyciąć - powód: grzywa mało się kręci, a twoja jest super

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 16:10   #27157
3mkm3
Przyczajenie

Witajcie

Jestem tu nowa i jeszcze nie zdążyłam wszystkiego ogarnąć, także proszę o wybaczenie, jeśli wykażę się brakiem podstawowej wiedzy.

Jak tylko dostanę w końcu kasę (uczelnia jakoś nie spieszy się z wypłacaniem pieniędzy), to mam zamiar przejść na CG. Martwi mnie jednak zakaz czesania włosów na sucho. Mam bardzo gęste włosy, z tendencją do plątania się. Po jednym wieczorze w rozpuszczonych i braku czesania przed spaniem spędzam 45 minut na rozczesywaniu kołtunów. Czy jeśli będą zdrowsze i bardziej nawilżone, to nie będą się tak zbijać?

Dorzucę zdjęcie mojej czupryny, co prawda jest już "Dzienniku...", ale i tutaj nie zaszkodzi.
3mkm3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 16:19   #27158
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

3mkm3

włosy które będą bardziej nawilżone i regenerowane będą w mniejszym stopniu się plątać, moim zdaniem największą tendencję do plątania mają włosy suche i multum cienkich. Ja stosując CG omijając i silikony miałam włosy w fatalnym stanie.

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-10-31 o 16:22
Stary 2010-10-31, 16:55   #27159
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
kropcia wlasnie wychodzilam na spacer i zajrzalam na forum patrze a tu twoje loki moj ulubiony skret wizazowy tez kiedys mialam czarne/ciemny braz wloski
ale chyba lepiej Ci w takim blondzie co?

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
kropcia jak zwykle jest pieknie jakos sie tak skróciły w porównaniu do poprzednich zdjec, ale nie widzialam relacji z wizyty u fryzjera, wiec to pewnie skret?

i fajny zegar na scianie ;P
no to skręt sie zrobił fajniejszy, ale cięcie i tak konieczne

hihi dzięki

Stary 2010-10-31, 16:58   #27160
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak byś mogła dac fotkę całej głowy z przodu - bo jestem ciekawa jak ta grzywka jest wycięta...bo mam zamiar tak sobie przyciąć - powód: grzywa mało się kręci, a twoja jest super
już dodaję jakąś fotkę tylko nie wiem czy bedzie dobrze widać

Stary 2010-10-31, 17:02   #27161
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Kropcia

Bardzo pomogłaś już widzę jak ciąc, dziękuję

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-31, 17:16   #27162
3mkm3
Przyczajenie

Cytat:
3mkm3

włosy które będą bardziej nawilżone i regenerowane będą w mniejszym stopniu się plątać, moim zdaniem największą tendencję do plątania mają włosy suche i multum cienkich. Ja stosując CG omijając i silikony miałam włosy w fatalnym stanie.
Cienkich włosów to raczej u mnie nie uświadczysz

Ja unikam silikonów od jakiegoś czasu. Myję włosy szamponem Babydream z Rossmanna, nie używam odżywek, pianek, lakierów, żeli. Dzięki temu są błyszczące, miękkie (wczoraj użyłam normalnego szamponu i efekt widać na zdjęciu :-/), wytrzymują bez ponownego mycia 3 dni. Po wszelkich Gliss Kurach itp. fryzura robi mi się klapnięta, a po 3-4h przetłuszcza mi się skóra na głowie.
3mkm3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 17:49   #27163
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Dzien dobry Kochane!

wrocilam w koncu do Polski po ponad 3 tygodniach wspanialej podrozy
nie moge sie jeszcze ogarnac
probowalam nadrobic zaleglosci w watku - a przerwa nastapila na 5 czesci
niestety nie dalam rady wszystkiego przeczytac

wloski przezyly niezly szok w Tajlandii
monsun tez dal o sobie znac
ale po malutku dojdziemy jakos do siebie - Tajki uzywaja mase silikonow i olej kokosowy zeby ich wlosy dobrze wygladaly
moje puszyly sie potwornie, ale same krecily jak szalone, bez zadnej pomocy, zaaadnej

ogolnie bylam niezlym znajwiskiem dla Tajek, bardzo mi sie przygladaly i czesto slyszalam komplementy ze mam piekna twarz, piekne wlosy (twarz biala jak porcelana)
Bylo cudownie, nie moge sie pozbierac, TŻ zostal w azji - praca to niesprawiedliwe
Witaj z powrotem

Cytat:
Napisane przez 3mkm3 Pokaż wiadomość
Witajcie

Jestem tu nowa i jeszcze nie zdążyłam wszystkiego ogarnąć, także proszę o wybaczenie, jeśli wykażę się brakiem podstawowej wiedzy.

Jak tylko dostanę w końcu kasę (uczelnia jakoś nie spieszy się z wypłacaniem pieniędzy), to mam zamiar przejść na CG. Martwi mnie jednak zakaz czesania włosów na sucho. Mam bardzo gęste włosy, z tendencją do plątania się. Po jednym wieczorze w rozpuszczonych i braku czesania przed spaniem spędzam 45 minut na rozczesywaniu kołtunów. Czy jeśli będą zdrowsze i bardziej nawilżone, to nie będą się tak zbijać?
nie powinny się tak plątać jeśli będą nawilżone;
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 17:50   #27164
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropcia

Bardzo pomogłaś już widzę jak ciąc, dziękuję

Yasmin witamy

Stary 2010-10-31, 18:08   #27165
caskada
Zakorzenienie

kropcia powiem ci ze ostatnio sie gubie jaki mi jest/bedzie dobrze jesli chodzi o kolor kiedys mialam ciemne ale to bylo jak mialam 20 lat wtedy pasowalo teraz jestem troszke starsza i niewiem czy by mnie nie postarzylo znowu o wlosy rozjasniane i do tego krecone jest ciezko dbac co innego jak ktos ma proste
mam ciemne brwi i ciemne oczy a jasna karnacje pasuje mi i ten kolor i ten

ooo i znowu fotki i moja ulubiona grzywka tez mysle zeby raz sprobowac ja sprostowac
Stary 2010-10-31, 18:13   #27166
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
kropcia powiem ci ze ostatnio sie gubie jaki mi jest/bedzie dobrze jesli chodzi o kolor kiedys mialam ciemne ale to bylo jak mialam 20 lat wtedy pasowalo teraz jestem troszke starsza i niewiem czy by mnie nie postarzylo znowu o wlosy rozjasniane i do tego krecone jest ciezko dbac co innego jak ktos ma proste
mam ciemne brwi i ciemne oczy a jasna karnacje pasuje mi i ten kolor i ten

ooo i znowu fotki i moja ulubiona grzywka tez mysle zeby raz sprobowac ja sprostowac
jak będziesz miała dość blondu zawsze możesz spróbować najlepiej przymierzyć perukę lub poradzić sie fryzjera stylisty. Domyślam się jak cięzko jest z włosami rozjaśnianymi kręconymi ... Fajnie to musi też wyglądać jak do blondu masz ciemną oprawę oka
A jak długą masz teraz grzywkę? Bo chyba nie widziałam

Stary 2010-10-31, 18:19   #27167
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
jak będziesz miała dość blondu zawsze możesz spróbować najlepiej przymierzyć perukę lub poradzić sie fryzjera stylisty. Domyślam się jak cięzko jest z włosami rozjaśnianymi kręconymi ... Fajnie to musi też wyglądać jak do blondu masz ciemną oprawę oka
A jak długą masz teraz grzywkę? Bo chyba nie widziałam
prawie albo juz do brody wiesz ciagle jest to rozna dlugosc bo mi sie skrecaale za ucho wchodzi idealnie tylko ze ja ja rozkladam po 2 stronach a u ciebie widze wieksza czesc na jedna strone niedlugo wybieram sie do fryzjera na odrost i narazie nie moge za bardzo wrzucic nowych fot dopoki nie zrobie porzadku z wlosami jakies fotki mam w albumie sa sprzed wakacji tam wlasnie prostowalam grzywke jak ty na jedna strone musze do tego znow powrocic
Stary 2010-10-31, 18:26   #27168
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
prawie albo juz do brody wiesz ciagle jest to rozna dlugosc bo mi sie skrecaale za ucho wchodzi idealnie tylko ze ja ja rozkladam po 2 stronach a u ciebie widze wieksza czesc na jedna strone niedlugo wybieram sie do fryzjera na odrost i narazie nie moge za bardzo wrzucic nowych fot dopoki nie zrobie porzadku z wlosami jakies fotki mam w albumie sa sprzed wakacji tam wlasnie prostowalam grzywke jak ty na jedna strone musze do tego znow powrocic
ja próbowałam zapuscić ale wtedy ona mi tak smętni wisi jak jest za długa i nie czuję się dobrze, pół życia chodzę z taką lub czasem podpinam ją do góry w tył lub bok czasem przekładam ją na drugą stonę ale tak że czoło jest odkryte koment chciałam dodać ale nie mogę fajna ta Twoja grzywka w albumie

Stary 2010-10-31, 18:41   #27169
deraa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
piękne włosy napisz proszę jak zmieniała się Twoja pielęgnacja, co wyrzuciłaś, a co dodałaś, czym zastąpiłaś...
Dziekuję.

Z prostownicy nie będę się nawet próbowała tłumaczyć. Chociaż naprawdę miała być jedną z mniej niszczących

Pewnie pod załączonym wcześniej obrazkiem, to nie zabrzmi… Ale starałam się dbać o włosy Przez moja półkę przewinęła się chyba większość dostępnych specyfików do włosów suchych i zniszczonych, bardziej i mniej profesjonalnych. Dopiero później, dzięki Wam dowiedziałam się, że na tej zasadzie raczej nic z tego nie będzie.

Więc zmianą w pielęgnacji było całkowite odstawienie dotychczas używanych kosmetyków na rzecz Babydream, Hipp i kilku polecanych odżywek. Kompromisowo, bo początku włosy za nic nie chciały się przekonać do mycia odżywką. Może było jeszcze za wcześnie. Od miesiąca myję Hegronem i nie ma awantur

mycie: Hegron czasem Hipp
odżywki: WAX do włosów suchych i zniszczonych, balsam Seboradin, Joanna Naturia z lnem i rumiankiem i Kallos Crema al Latte (ostatnio już nie tak bardzo lubiany)
plus: Jantar, żel aloesowy, Amla, Nivea FC i czasem żel z siemienia lnianego

Czyli wszystko według forumowej recepty CG… Więc ja jeszcze raz

I trzymam kciuki za wszystkie startujące z pielęgnacją
Worek cierpliwości i wychodzi na to, że nie ma takiego sianka które by się nie dało polubić
deraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 18:57   #27170
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Grzyweczka już gotowa - przynajmniej jakaś zmiana sistra mówi że lepiej, na razie przyzwyczajam się że leży coś na czółku

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-31, 19:03   #27171
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Grzyweczka już gotowa - przynajmniej jakaś zmiana sistra mówi że lepiej, na razie przyzwyczajam się że leży coś na czółku

Stary 2010-10-31, 19:19   #27172
bernadka20
Wtajemniczenie

Volyova
siostro za co ? :P

Paulinka
Naprawde bardzo fajne jest błotko. Moj mezczyzna, jesli chodzi o jego zapach(tego błotka) to pytał się nie raz czy nie uzywalam perfumu męskiego
Taki ma troche zapach, ale u mnie on był chwilowy. Znikał po jakimś czasie

Kropcia
Te Twoje piękne loki....Ojjj św. Curla to Cię dziś obdarzyła.

A ja skomentuje swoje trzymanie olejku kokosowego (wczoraj cały dzien i dzis nad ranem umyłam włosy tak jak zawsze i tak samo było ze stylizacją) ...Bo jestem po wrażeniem tego, ze mniej widac mi po nim rozdwojone końcówki. Własnie na lekko suche końcówki nałozyłam też olejek. Nie widać, ze są bardzo suche.
Aha i dzis po raz pierwszy kuracja wodą pokrzywowa. Przestraszyłam się tego ile mi włosów dzis wypadło podczas mycia...Niby mama mi tam mówiła, ze nie mam sie czym denerwowac, ale polac sobie skalp wodą pokrzywową nie zaszkodzi
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 19:32   #27173
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość

Kropcia
Te Twoje piękne loki....Ojjj św. Curla to Cię dziś obdarzyła.
ano nareszcie moje modły zostały wysłuchane
A najlepsze że kumpela do mnie na imprezie mówi " A Ty musisz mi tu tak tymi zdrowymi włosami machać "

Stary 2010-10-31, 19:43   #27174
Maqua
Zakorzenienie

w albumie moje włosy: co ja mam zrobić, by się kręciły bardziej...? (na pierwszym zdjęciu kilo stylizacji)
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 19:49   #27175
bernadka20
Wtajemniczenie

Kropcia...
Po takim komentarzu ja bym zaczęła je seksownie dotykac a co ? !!!

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Maqua
Siostro...
Żel zielony z Rossmana działa cuda.
Jakich kosmetyków uzywasz ?
Stary 2010-10-31, 19:50   #27176
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość

Maqua
Siostro...
Żel zielony z Rossmana działa cuda.
Jakich kosmetyków uzywasz ?
do stylizacji? teraz (na zdjęciu) nawaliłam lakieru Gloria i ugniatałam i na to jeszcze got2b Megalomania... zestaw imprezowy, nie na codzień
Stary 2010-10-31, 19:54   #27177
anka.d
Wtajemniczenie

maqua a co robisz z nimi standardowo?

ja bym podciela dolna warstwe, uwazam ze jest za cienka, zrobila za to dodatkowa warstwe (jakies delikatne cieniowanie) na dlugości.

masz mega geste wlosy, zazdraszczam

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

ha - bylas szybsza

po pierwsze - najpierw lakier, potem ukladanie?
na samo slowo lakier włos sie jeży, jesli w ogole to lakier na koniec dla utrwalenia, na pewno nie jako stylizator.

got2b to (jesli dobrze pamietam na poczatku 5 czesci watku) byl nasz dyżurny straszak. dziewczyny groziły sobie nawzajem ze jak nabroją to beda w ramach kary psikane got2b. sklad toto ma straszny, same silikony i alkohol.

zdecydowanie złe wybory.

proponuje na poczatek odzywke bs, na to żel (moze byc ten, ktory poleca bernadka, moze byc tez dowolny inny, byle bez alkoholu i silikonów)

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2010-10-31 o 19:56
Stary 2010-10-31, 19:55   #27178
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
maqua a co robisz z nimi standardowo?

ja bym podciela dolna warstwe, uwazam ze jest za cienka, zrobila za to dodatkowa warstwe (jakies delikatne cieniowanie) na dlugości.

masz mega geste wlosy, zazdraszczam
dziękuję
powoli przechodzę na CG. zrywam z silikonami i mam zwątpienie... tragicznie zaczęły mi się plątać na co dzień nie stylizuję, tylko odżywka i związuję włosy
Stary 2010-10-31, 19:58   #27179
anka.d
Wtajemniczenie

bo jesli rezygnujesz z silikkonów, ktore dawaly wlosom sztuczny poslizg, musisz dac wlosom cos w zamian.
oleje, odzywki emolientowe bs, a poza tym standardowo nawilzanie i odzywianie.

poza tym silikonów całkowicie nie musisz odstawiac (tzn dobrze jest to zrobic na jakis czas, zeby ocenic jak wlosy zachowuja sie bez nich), ale jesli dzialaja na ciebie dobrze to w odzywce, czy stylizatorze, nie zaszkodza (jesli sie pamieta o ich zmywaniu)
Stary 2010-10-31, 20:00   #27180
bernadka20
Wtajemniczenie

No widze, ze kolezanka anka mnie wyprzedziła. )))
Przypuszczałam, ze Maqua stosuje silikony :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości