|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#27122 |
|
Wtajemniczenie
|
nava
bez przesady 3-4 godziny i mam suchuteńkie ha ! ![]() anka.d Ja swoja suszarke schowalam gdzies w szafce. Szczerze ? nigdy nie mialam okazji uzyc suszarki z dyfuzorem. Mozliwe, ze bede miala okazje sprobowac w zakladzie fryzjerskim (praktyka miesieczna) ![]() A tak szczerze to ja tak na powaznie nie pisalam Tego swojego posta :P Takze przepraszam, jeśli was urazilam ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- volyova Twe włosy po 3 miesiącach z CG.... Naprawdę...dziewczyny wejdźcie w jej album to same tak napiszecie. Wielki postęp mimo, ze farbowałaś włosy !
|
|
|
|
#27123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
*ja tam urażona sie nie czuje - rozpoznaje emotki :Psprobuj koniecznie jak bedziesz miala okazje ![]() zdjecia widzialam. postep jest ogromny! jestem pod wrazeniem |
|
|
|
|
#27124 |
|
Konto usunięte
|
echhh.... 3-4 godz bylaby bajka
ja potrzebuje min 8 godz Volyova- super!!!
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-10-30 o 21:58 |
|
|
|
#27125 |
|
Wtajemniczenie
|
anka.d
Zgadza się umyłam je wczoraj za pozno. Nad ranem jak wstałam...kiedy przegladalam sie w lusterku to ujrzałam z przodu pieknie pokręcone loki (Dzięki Ci św. Curlo !!AAAAAAAAmmmmeeeeennnn Tak sie smiałam, ze masakra. Zaplotłam włosy w ładnego warkocza (na bok) i wyszłam na miasto po olejek kokosowy i cały dzien z olejkiem jestem na głowie. Spłukam go jutro rano i umyje rano włosy. Naprawde jestem prze happy, ze puchu nie miałam ! ![]() No jak będę mieć okazję to na pewno spróbuję ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Nava No wiesz mi tam zawsze szybko schły włosy. A teraz szczególnie po ich ugniataniu w koszulke bawełnianą Znalazłam taka czarną swoja stara i gniotę gniotę ![]() Nie mam aż tak gęstych włosów, choć przyszła teściowa jest pod ich wrażeniem, kiedy je widzi. Dotyka je zawsze i mówi, ze gęsciarne mam ![]() I wspiera mnie w duchu, bym nie prostowała, bo mi da po d**** ![]() Bardzo ją lubię i dzięki niej moj oduczył sie wymawiać prostowane, proste...w sensie, ze o włosach Ostatnio ani słowa nie napisał, bym prostowała a wręcz przeciwnie. Chce by były zregenerowane i pieknie kręcone i długie ![]()
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-10-30 o 21:57 |
|
|
|
#27126 |
|
Raczkowanie
|
Volyova, ślicznie twoje włoski wyglądają
A ja jestem nieszczęśliwa, bo dzisiaj pierwszy raz olejowałam tak naprawdę i nie mogę tego zmyć! Do oliwy z oliwek dodałam olejek arganowy i trochę rycynowego i dokładnie całe włosy i owłosioną skórę głowy posmarowałam, aż kapało. Na to czepek i wieczorem, po całym dniu, mycie głowy. Próbowałam moim naturalnym szamponem, który normalnie świetnie mi czyści włoski i kiepsko... Teraz trochę podeschły i są dalej tłuste. Kiedy zrobiłam sobie maseczkę z olejów + dodatków z mazideł + miodu z jogurtem naturalnym i żółtkiem, to wszystko się zmyło bez problemu samą wodą, potem tylko szampon dla odświeżenia... Dlatego teraz się zastanawiam czy: 1. zrobić znowu tę maseczkę i może razem z nią zmyję tę oliwę. 2. spróbować umyć włoski octem albo proszkiem do pieczenia ![]() Bo szampon sprzed nowej pielęgnacji to ostateczność
Edytowane przez Kurka_Paulina Czas edycji: 2010-10-30 o 22:48 |
|
|
|
#27127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=26 koniecznie daj znac jak dziala ja nie mam problemu, bo wszelkie oleje/masla zmywam odzywka ![]() raz sprobowalam tego szamponiku, ale jakos chyba moje wlosy nie bardzo lubia sie z sokiem z cytryny (sztywne i jakies drutowato-sianowate ...) , ale to bylo pare miesiecy temu, moze czas powtorzyc eksperyment , za to chwala sobie ocet (ale zapach jest masakryczny )
|
|
|
|
|
#27128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po olejowaniu innymi olejami myję włosy 2 razy i wszystko się ładnie zmywa
|
|
#27129 |
|
Zakorzenienie
|
ja nakładam olej rycynowy zmieszany z odżywką - wszystko się nakłada i zmywa cacy
|
|
|
|
#27130 |
|
Raczkowanie
|
Nava, nie mam cytryny
Ale fajny przepis, muszę wypróbować jak działa innym razem ![]() Paulinka, ja myłam i myłam i nic!! Maqua, z odżywką połączone też mi się oleje zmywały Nawet masło shea samo i olej kokosowy sam się zmyły bez problemu. A z tą oliwą taki problem ![]() Ale domyłam włoski Najpierw je polałam roztworem 30% octu, poczekałam chwilę, a potem umyłam moim naturalnym szamponem dosypując do niego na ręce proszek do pieczenia. Super się pieniło i się na szczęście umyło Ale teraz mam uraz do olejowania i już na pewno oliwy bez odżywki nie użyję. Winię ją, bo rycynowego było malutko, a arganowy jest rzadszy dużo. |
|
|
|
#27131 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Volyova, niesamowity postęp
Bernadka, raz użyłam maski Leo, ale zmieszałam ją z biovaxem. Efekt zepsuł nowy krem do stylizacji. Następnym razem zastosuję sprawdzone kosmetyki, a jako maskę Leo. Zdam relację jaki efekt Sprawdziłam i widzę, że Paulinka używa tej maski. Może Ci podpowie, bo ja dopiero zaczynam przygodę z Leo ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- MidnightPoison, H4LI, dziewczyny Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-10-31 o 00:18 |
|
|
|
#27132 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy to najodpowiedniejszy wątek, ale... Jako cichy czytacz muszę położyć swój wyraz wdzięczności
Dzięki Wam polubiłam się ze swoimi włosami. Poddałam się po latach marzeń o włosach prostych jak druty. Zakopałam prostownicę i pracuję Załączam zdjęcia swojej czupryny z czerwca. Już po złożeniu broni, bo z prostownicy nie korzystam chyba od początku roku, ale jeszcze przed zmianami w pielęgnacji. I dwa dzisiejsze. Gdyby ktoś te 5 miesięcy temu wywróżył że polubię swoje włosy to stwierdziłabym, że możliwe jeśli odrosną na nowo... I przeliczałabym centymetry na lata ![]() Jak nic chodziłabym łysa. Dziewczyny, super że jest takie miejsce... Dziękuję |
|
|
|
#27133 |
|
Raczkowanie
|
Deraa, to chyba najbardziej niesamowita metamorfoza, jaką tu widziałam! Masz teraz prześliczne włoski!
|
|
|
|
#27134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#27135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jej używam do mycia lub jako pierwszą odżywkę po myciu przed czymś konkretniejszym, albo jako maskę przed myciem i dodaję do niej olejki - ogólnie taka średnia maska
|
|
#27136 |
|
Raczkowanie
|
deraa wooooow, metamorfoza twoich kręciołków jest niesamowita!!
teraz to mnie już nic nie powstrzyma przed zmianą pielęgnacji na CG, tak jak ty jakoś nie umiałam polubić mojej czupryny i marzyłam o włosach prostych i lejących się, ale po paru niesatysfakcjonujących przygodach z prostownicą (przed kilkoma laty) zrezygnowałam a po odkryciu wizażu mam nadzieje, że polubię to moje sianko |
|
|
|
#27137 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinko i Basiu
Dzieki. Mimo wszystko zdecydowalam, ze na ta porę roku odpowiednie bedzie błoto z glinką Bielenda. Wroce do niego. Pamietam czasy, kiedy mi to bardzo włosy wypadały po kąpieli rozjaśniającej i miałam takie szorstkie włosy...Po tym błotku o wiele lepiej się miały. Fakt ma silikon amodimethicone...I tak ją lubie a na zimę się nada na pewno ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- h4li w zimę mozesz miec kosmetyki z silikonem, by własnie nie bylo potem problemu z puchem ![]() Ale wiadomo z głową
|
|
|
|
#27138 |
|
Raczkowanie
|
bernadka20 chyba narazie niczego nie wyrzucę, bo może się przydać (czasami lubię pochomikować
) i dokupię coś ok do stosowania OMO.hmm a jak to jest z koloryzacją, muszę coś pokombinować z kolorkiem, bo narazie mam myszowate własne włosy, od ucha w dół są ciemniejsze od dawnego farbowania a końce pojaśniały. ale zawsze jak się chwyciłam farbowania w domu to wyszło prawie na czarno chociaż użyłam jasnego brązu(nawet wyszła prawie czerń przy użyciu szamponu koloryzującego) a w salonie to jeszcze nie próbowałam i nie wiem jaki wybrać tzn. matrix, wella, loreal czy inny. jeśli to nie ten wątek to pls wrzućcie linka do prawidłowego
|
|
|
|
#27139 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() super, niesamowita roznicacudne masz krecioly |
|
|
|
|
#27140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przymierzam się do tego błotka i jakoś tak zawsze wychodzi, ze kupuję co innego może kupię następnym razem
|
|
#27141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skret masz cudny. chyba najbardziej podoba mi sie ze wszystkich forumowych. a metamorfoza? obok msk chyba najwieksza na forum. napisz prosze w skrocie czego teraz uzywasz i co sie zmienilo w pielegancji ![]() na pewno! zwłaszcza, ze sianko przestanie być siankiem i zmieni sie w nawilżone i odżywione sprezynki
|
|
|
|
|
#27142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A za to prostowanie ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- *Basia*, Kurka_Paulina, nava,anka.d, bernadka20bardzo Wam dziękuję
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#27143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27144 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale właśnie odebrałam paczkę z mazideł z jojobą i shea i będą sobie sama dokapywać, niech się wypchaja ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() Wypadanie może być zwiększone przez nadmierne wytwarzanie sebum, które zatyka mieszki włosowe i powoduje ich zapalenie. Dlategp nie jest zalecane częste mycie włosów szamponem z SLS (im bardziej wysuszamy skalp, tym bardziej gruczoły próbują nadążyć z produkcja sebum i produkuja go coraz więcej) To może jeżeli myję skalp odżywką z silikonem (nawet takim latwo zmywalnym jak dimethicone copolyol) to też zalepiam mieszki włosowe - tylko zamiast sebum to silikonem? A jak Wam się to widzi?
|||
|
|
|
#27145 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, tak jak mowilam daje zdjecie moich włosków.
Przeczytałam te linki co mi jedna z Was wysłała, ale mam pytanie macie tez jakies sprawdzone gotowe soecyfiki? tzn jakies odzywki czy szampony, albo konkretna dobra pianke.
|
#27146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wlasnie do mieszanki oliwa+kokos+avocado dodalam hialurek wzbogacony o mocznik, NMF i vitE, ciekawe co z tego bedzie, na razie siedze w czapce i tak jeszcz pare godzin, ciagle mam waznie ze wlosy sa niedostatecznie nawilzone ![]() pare dni temu spryskalam wlosy sokiem z aloesu, zostawilam na pare godz i umylam odzywka- zauwazylam ze bardzo ladnie nie pokrecily ![]() probowalam wczesniej robic mniej wiecej to samo i byl puszak... czyzby wlosy polubily aloes? super miec niedziele dla siebie
|
|
|
|
|
#27147 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia
Właśnie oglądałam zdjęcia w ,,dzienniku. Bardzo fajna fryzurka, podoba mi się pomysł kręcone włosy i prosta grzywka, zainspirowałaś mnie, fajny masz skręt naturalny. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- W czwartek kupiłam wcierkę ,,Jantar,, data ważności do 2012, farmaceutka specjalnie dla mnie zamówiła, musiałam czekac tydzień, ale okazuje się że jednak nie jest wycofana. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Oglądając ,,dziennik,, myślę że większość kręcono-włosych ma podobny kolorek miedziany blond.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-31 o 12:49 |
|
|
|
#27148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy mozesz powiedziec co tam masz bo widze jakies cienkie jasne pasemka calosc jest ciemna a jednoczesnie rozswietlona![]() tak kropcia jest dla mnie idealem lokowym jest tu wiele pieknych lokow ale ona jedna odpowiada mi swoim skretem i wogole wlosami
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-10-31 o 13:49 |
|
|
|
|
#27149 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=caskada;22974775]bardzo mnie intryguje twoj kolor wlosow
czy mozesz powiedziec co tam masz bo widze jakies cienkie jasne pasemka calosc jest ciemna a jednoczesnie rozswietlona![]() /QUOTE] blond pasemka swoje mam ciemne.
|
#27150 |
|
Zakorzenienie
|
zgadza się i Ewelka też fajnie (trochę podobna fryzurka), Paulinka675, ty Caskada też masz fajne włoski szczególnie podobają mi się jako lekko falowane na zdj. nr.2 - super.
Kropcia, czy możesz mi dac instrukcję podcięcia grzywki - tak jak ty masz please?
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-31 o 14:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

Ale fajny przepis, muszę wypróbować jak działa innym razem