|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Dzien dobry Kochane!
wrocilam w koncu do Polski po ponad 3 tygodniach wspanialej podrozy nie moge sie jeszcze ogarnac probowalam nadrobic zaleglosci w watku - a przerwa nastapila na 5 czesci niestety nie dalam rady wszystkiego przeczytac wloski przezyly niezly szok w Tajlandii ![]() monsun tez dal o sobie znac ale po malutku dojdziemy jakos do siebie - Tajki uzywaja mase silikonow i olej kokosowy zeby ich wlosy dobrze wygladaly moje puszyly sie potwornie, ale same krecily jak szalone, bez zadnej pomocy, zaaadnej ![]() ogolnie bylam niezlym znajwiskiem dla Tajek, bardzo mi sie przygladaly i czesto slyszalam komplementy ze mam piekna twarz, piekne wlosy (twarz biala jak porcelana) Bylo cudownie, nie moge sie pozbierac, TŻ zostal w azji - praca to niesprawiedliwe
|
|
|
|
#27152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Piękne loczki
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
|
#27153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zrobiłam drugie podejście do maski elseve i efekt był super Najpierw nałożyłam olej swami zmyłam joanną pokrzywa i zielona herbata (skalp dermena- wypadanie W ogóle to plączą mi sie włosy te najdłuższe nad szyją i to niedaleko od nasady więc palcami ich nie mam szans rozczesać muszę grzebieniem i troche ich wtedy wyrwę Byłam z nich zadowolona, a akurat na imprezkę szłam a one w takich momentach nie zawsze chcą współpracować, ale już mam na nie sposób -maska pod czepek aż będzie zciekało pod wpływem ciepła. Jak dostaną dużo nawilżenia to ładnie się odwdzięczają Dodaje fotoski
|
|
#27154 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia
tez kiedys mialam czarne/ciemny braz wloski ![]()
|
|
#27155 |
|
Wtajemniczenie
|
kropcia jak zwykle jest pieknie
jakos sie tak skróciły w porównaniu do poprzednich zdjec, ale nie widzialam relacji z wizyty u fryzjera, wiec to pewnie skret?i fajny zegar na scianie ;P |
|
|
|
#27156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#27157 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Jestem tu nowa i jeszcze nie zdążyłam wszystkiego ogarnąć, także proszę o wybaczenie, jeśli wykażę się brakiem podstawowej wiedzy. Jak tylko dostanę w końcu kasę (uczelnia jakoś nie spieszy się z wypłacaniem pieniędzy), to mam zamiar przejść na CG. Martwi mnie jednak zakaz czesania włosów na sucho. Mam bardzo gęste włosy, z tendencją do plątania się. Po jednym wieczorze w rozpuszczonych i braku czesania przed spaniem spędzam 45 minut na rozczesywaniu kołtunów. Czy jeśli będą zdrowsze i bardziej nawilżone, to nie będą się tak zbijać? Dorzucę zdjęcie mojej czupryny, co prawda jest już "Dzienniku...", ale i tutaj nie zaszkodzi. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#27158 |
|
Zakorzenienie
|
3mkm3
włosy które będą bardziej nawilżone i regenerowane będą w mniejszym stopniu się plątać, moim zdaniem największą tendencję do plątania mają włosy suche i multum cienkich. Ja stosując CG omijając i silikony miałam włosy w fatalnym stanie.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-31 o 16:22 |
|
|
|
#27159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chyba lepiej Ci w takim blondzie co?---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
hihi dzięki
|
|
#27160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#27161 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia
Bardzo pomogłaś już widzę jak ciąc, dziękuję
|
#27162 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja unikam silikonów od jakiegoś czasu. Myję włosy szamponem Babydream z Rossmanna, nie używam odżywek, pianek, lakierów, żeli. Dzięki temu są błyszczące, miękkie (wczoraj użyłam normalnego szamponu i efekt widać na zdjęciu :-/), wytrzymują bez ponownego mycia 3 dni. Po wszelkich Gliss Kurach itp. fryzura robi mi się klapnięta, a po 3-4h przetłuszcza mi się skóra na głowie. |
|
|
|
|
#27163 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#27164 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#27165 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia powiem ci ze ostatnio sie gubie jaki mi jest/bedzie dobrze jesli chodzi o kolor
kiedys mialam ciemne ale to bylo jak mialam 20 lat wtedy pasowalo teraz jestem troszke starsza i niewiem czy by mnie nie postarzylo znowu o wlosy rozjasniane i do tego krecone jest ciezko dbac co innego jak ktos ma proste mam ciemne brwi i ciemne oczy a jasna karnacje pasuje mi i ten kolor i ten ooo i znowu fotki i moja ulubiona grzywka tez mysle zeby raz sprobowac ja sprostowac
|
|
#27166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak długą masz teraz grzywkę? Bo chyba nie widziałam
|
|
#27167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ciagle jest to rozna dlugosc bo mi sie skreca ale za ucho wchodzi idealnie tylko ze ja ja rozkladam po 2 stronach a u ciebie widze wieksza czesc na jedna strone niedlugo wybieram sie do fryzjera na odrost i narazie nie moge za bardzo wrzucic nowych fot dopoki nie zrobie porzadku z wlosami jakies fotki mam w albumie sa sprzed wakacji tam wlasnie prostowalam grzywke jak ty na jedna strone musze do tego znow powrocic
|
|
|
#27168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem przekładam ją na drugą stonę ale tak że czoło jest odkryte koment chciałam dodać ale nie mogę fajna ta Twoja grzywka w albumie
|
|
#27169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z prostownicy nie będę się nawet próbowała tłumaczyć. Chociaż naprawdę miała być jedną z mniej niszczących Pewnie pod załączonym wcześniej obrazkiem, to nie zabrzmi… Ale starałam się dbać o włosy Przez moja półkę przewinęła się chyba większość dostępnych specyfików do włosów suchych i zniszczonych, bardziej i mniej profesjonalnych. Dopiero później, dzięki Wam dowiedziałam się, że na tej zasadzie raczej nic z tego nie będzie.Więc zmianą w pielęgnacji było całkowite odstawienie dotychczas używanych kosmetyków na rzecz Babydream, Hipp i kilku polecanych odżywek. Kompromisowo, bo początku włosy za nic nie chciały się przekonać do mycia odżywką. Może było jeszcze za wcześnie. Od miesiąca myję Hegronem i nie ma awantur mycie: Hegron czasem Hipp odżywki: WAX do włosów suchych i zniszczonych, balsam Seboradin, Joanna Naturia z lnem i rumiankiem i Kallos Crema al Latte (ostatnio już nie tak bardzo lubiany) plus: Jantar, żel aloesowy, Amla, Nivea FC i czasem żel z siemienia lnianego Czyli wszystko według forumowej recepty CG… Więc ja jeszcze raz ![]() I trzymam kciuki za wszystkie startujące z pielęgnacją Worek cierpliwości i wychodzi na to, że nie ma takiego sianka które by się nie dało polubić
|
|
|
|
|
#27170 |
|
Zakorzenienie
|
Grzyweczka już gotowa - przynajmniej jakaś zmiana
sistra mówi że lepiej, na razie przyzwyczajam się że leży coś na czółku
|
#27171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#27172 |
|
Wtajemniczenie
|
Volyova
siostro za co ? :P Paulinka Naprawde bardzo fajne jest błotko. Moj mezczyzna, jesli chodzi o jego zapach(tego błotka) to pytał się nie raz czy nie uzywalam perfumu męskiego Taki ma troche zapach, ale u mnie on był chwilowy. Znikał po jakimś czasie ![]() Kropcia A ja skomentuje swoje trzymanie olejku kokosowego (wczoraj cały dzien i dzis nad ranem umyłam włosy tak jak zawsze i tak samo było ze stylizacją) ...Bo jestem po wrażeniem tego, ze mniej widac mi po nim rozdwojone końcówki. Własnie na lekko suche końcówki nałozyłam też olejek. Nie widać, ze są bardzo suche. Aha i dzis po raz pierwszy kuracja wodą pokrzywowa. Przestraszyłam się tego ile mi włosów dzis wypadło podczas mycia...Niby mama mi tam mówiła, ze nie mam sie czym denerwowac, ale polac sobie skalp wodą pokrzywową nie zaszkodzi
|
|
|
|
#27173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ano nareszcie moje modły zostały wysłuchane ![]() A najlepsze że kumpela do mnie na imprezie mówi " A Ty musisz mi tu tak tymi zdrowymi włosami machać "
|
|
#27174 |
|
Zakorzenienie
|
w albumie moje włosy: co ja mam zrobić, by się kręciły bardziej...? (na pierwszym zdjęciu kilo stylizacji)
|
|
|
|
#27175 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia...
Po takim komentarzu ja bym zaczęła je seksownie dotykac a co ? !!! ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Maqua Siostro... ![]() Żel zielony z Rossmana działa cuda. Jakich kosmetyków uzywasz ? |
|
|
|
#27176 |
|
Zakorzenienie
|
do stylizacji? teraz (na zdjęciu) nawaliłam lakieru Gloria i ugniatałam i na to jeszcze got2b Megalomania... zestaw imprezowy, nie na codzień
|
|
|
|
#27177 |
|
Wtajemniczenie
|
maqua a co robisz z nimi standardowo?
ja bym podciela dolna warstwe, uwazam ze jest za cienka, zrobila za to dodatkowa warstwe (jakies delikatne cieniowanie) na dlugości. masz mega geste wlosy, zazdraszczam ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- ha - bylas szybsza ![]() po pierwsze - najpierw lakier, potem ukladanie? na samo slowo lakier włos sie jeży, jesli w ogole to lakier na koniec dla utrwalenia, na pewno nie jako stylizator. got2b to (jesli dobrze pamietam na poczatku 5 czesci watku) byl nasz dyżurny straszak. dziewczyny groziły sobie nawzajem ze jak nabroją to beda w ramach kary psikane got2b. sklad toto ma straszny, same silikony i alkohol. zdecydowanie złe wybory. proponuje na poczatek odzywke bs, na to żel (moze byc ten, ktory poleca bernadka, moze byc tez dowolny inny, byle bez alkoholu i silikonów)
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2010-10-31 o 19:56 |
|
|
|
#27178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powoli przechodzę na CG. zrywam z silikonami i mam zwątpienie... tragicznie zaczęły mi się plątać na co dzień nie stylizuję, tylko odżywka i związuję włosy
|
|
|
|
|
#27179 |
|
Wtajemniczenie
|
bo jesli rezygnujesz z silikkonów, ktore dawaly wlosom sztuczny poslizg, musisz dac wlosom cos w zamian.
oleje, odzywki emolientowe bs, a poza tym standardowo nawilzanie i odzywianie. poza tym silikonów całkowicie nie musisz odstawiac (tzn dobrze jest to zrobic na jakis czas, zeby ocenic jak wlosy zachowuja sie bez nich), ale jesli dzialaja na ciebie dobrze to w odzywce, czy stylizatorze, nie zaszkodza (jesli sie pamieta o ich zmywaniu) |
|
|
|
#27180 |
|
Wtajemniczenie
|
No widze, ze kolezanka anka mnie wyprzedziła.
)))Przypuszczałam, ze Maqua stosuje silikony :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

W ogóle to plączą mi sie włosy te najdłuższe nad szyją i to niedaleko od nasady więc palcami ich nie mam szans rozczesać muszę grzebieniem i troche ich wtedy wyrwę 
ale chyba lepiej Ci w takim blondzie co?

i moja ulubiona grzywka
jakies fotki mam w albumie sa sprzed wakacji