|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie bo ostatnio w ogole nie mam czasu pisac. Jak tylko Gabunia zasnie w dzien ( a ostatnio nie zdarza jej sie to za czesto) to od razu biore sie za sprzatanie, gotowanie, itp. Podczytuje Was jednak na bierzaco i znalazlam juz wiele odpowiedzi na meczace mnie pytania i wiele cennych rad za co chcialam Wam slicznie podziekowac
Mala zaczyna ladnie spac w nocy ale za to przez ostatnich kilka dni jest nie do zniesienia Wczoraj skonczyla 4 tygodnie i zastanawiam sie czy przypadkiem nie jest to zwiazane ze skokiem rozwojowym ![]() Musze sie Wam jeszcze pochwalic, ze wczoraj nasza Mala pierwszy raz sie do nas usmiechnela Przepraszam, ze nie odnosze sie to zadnych postow ale zanim bym na dobre zaczela to Mala juz by sie na pewno obudzila Napisze tylko, ze wszystkie dzieciaczki sa cudne a i mamusie promienieja ( w przeciwienstwie do mnie - podkrazone oczy i waga stojaca od porodu w miejscu, podobnie jak u Ciebie Ray ). Pozdrawiam Was bardzo serdecznie a dla przypomnienia wklejam pare fotek
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2010-10-31 o 19:00 |
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Kasienka... u nas czasem sprawdza sie metoda uspokoic odlozyc do lozeczka, ryk, uspokoic odlozyc do lozeczka, czasem tak musze nascie razy raz pozniej a czasem tylko klika... to naprade działa... czasem szlag trafia i serce sie kraje ale trza byc konsekwetnym... ale mnie moze nie sluchaj... ja to wyrodna matka jestem w dodatku z diagniozowana na tym forum depresja
martucha... uuu lala! koooolezankooo... super fryz! normalnie jak z żurnala wycieta!Nika... mi poza super ubrankami Pawełka podbaja sie tytuły Twoich zdjec... takie to zyciowe
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
wrzucam kilka nowisci nadiowych... wysmazonych w ostatnim tygodniu... oceniajce surowo
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-31 o 19:53 |
|
|
|
#2464 |
|
Raczkowanie
|
mszu kobieto... jak dobrze że ty napisałaś te posty.... i zauważyłam link do artykułu Agnieszki Chylińskiej..... uwierzyłam teraz że nie tylko ja TAKA jestem... ten tekst to można włożyć w moje usta.. (prócz fragmentu o porodzie bo miałam cc :P)
A zdjęcia przepiękne !!! Zazdroszcze talentu !!! Gdyby mnie kto takie nauczył..... ohhhh |
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślicznie razem wyglądacie aż dziwne ,że ten anioł w ludzkiej skórze tak się drze ( darł ). A z oczkami to taki efekt, czy robią jej się zielone ![]() A jeszcze Kasienka witaj w klubie też kompletnie nie radzę sobie z usypianiem często proóbuje tak jak Mszu z odkładaniem, ale przyznam że często też wymiękam Teraz śpi, ale w ogóle od 2 dni to jakby ktoś mi dziecko podmienił, chyba skok przeszła |
|
|
|
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
mszu- nie mogę przestać patrzeć na te zdjęcia
to takie hobby czy Ty zawodowo zajmujesz się fotografiką?? naprawdę zazdroszczę, bo ja będe musiała zapłacić grubą kasę, żeby mój mały miał w albumie tego typu fotki ![]() ania- śliczna panienka
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-11-01 o 10:36 |
|
|
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
czita18...wiesz... ja nie spodziewalam sie rozowej rzeczywitosci po narodzinach dziecka.. a jednak i tak to wszytsko mnie przeroslo. Tak czy siak bardzo podoba mi ten arytul kobieta nie owija w bawełne i pisze naprawde jak jest i to mi sie podoba. Ciesze sie, ze podobaja Ci sie moje zdjecia
gabi... a dziekowac efekt zielonych oczu przypadkowy... bo wplywa na nie temperatura barwowa otoczenia... a bardziej po polskiemu panujace swiatlo w naszej sypialni... mamy zarówki energooszczedne i w ich swietle wszytsko wyglada dziwnie... Nadia ma jak wszytskie nowordki/niemowleta grantowe oczy.Jeszcze a propos zdjec... to wiesz... czasem trza robic dobra mine do złej gry a tak powaznie to z kazdym dniem czuje sie lepiej.... pschicznie lepiej ![]() naked hehe niestety tylko hobbistycznie... ale marzy mi sie obrocic to kiedys w temat zarobkowy, poki co ciagle mam wraznie ze wiele mi brakuje zebym mogła startowac na rynek... zwłaszcza jesli chodzi o zaplecze sprzetowe... a to niestety wszytsko cholernie drogie... ![]() a to Twoje Heaven to gdzie dokladnie jest? Bo zumi niestety nie znajduje
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-31 o 20:22 |
|
|
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
a to Twoje Heaven to gdzie dokladnie jest? Bo zumi niestety nie znajduje
południowa Wielkopolska
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
naked... ooo... jak Ci fajnie...ja pochodze z Ostrowa Wlkp.
czesto mi teskno za rodzimymi ziemiami
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
mszu..zdięcia cudowne.. ale modelki jeszcze piękniejsze
jesteś prześliczna no i córcia cała mamusia ![]() Kolezanka z mamuś styczn-lut 2009 tez zajmuje sie fotografią ale chyba profesjonalnie. Tu sa próbki jej fotosów..równiez boskie.. http://bluehorse-photography.blogspo...max-results=20 mam nadzieje że sie nie obrazi że podaje tego linka, ale skoro jest on w Jej opisie to chyba sa to dane dostępne dla wszystkich ![]() Ray..moj Patryczek tez ma czasem taki dzień śpiocha...dzis własnie taki miał...jak usnoł o 11 to obudził się o 17 (w miedzyczasie 2 razy przebudził się na króciutkie pociumkanie cycka)//przetrzymałam go godzinke z otwartymi oczkami, bo znów by spał..i teraz znów spi... ![]() Tak więc chyba to sie zdarza u maluszków.... ![]() Co do usypiania to u nas tylko przy piersi/butelce..albo w bujaczku (kocham to ustrojstwo )..Mały się troche wycwanił..śpi w swoim łózeczku do północy, a później jak próbuje go odłozyc po karmieniu to się wierci stęka, kwęka i musze go zabierać do naszego łózka...gdzie w sekundzie usypia...w łózeczku dręczy go zatkany nosek..strasznie mu chrypi..a jak tylko go wezme do nas to w mig wsio przechodzi... hmmm ciekawe :rolleye s:A my walczymy z odparzona dupcią tzn nie pupcia ale te falbanki strasznie optarły małego i ma takie czerwone krostki po obu stronach ...cięzko to wyleczyc bo pieluszki ciągle drażnią te miejsca...![]() czita..Danielek to kawaler ze hoho....śłodziak Dobrej i przespane.nocki mamusie
|
|
#2471 |
|
Rozeznanie
|
Mszu- fajne foty
![]() Moj typ to ostatnie zdjecie, reszta jak dla mnie ma troche zbyt rozmyte tlo czytaj-widac obrobke. Wole mimo wszystko naturalny bokeh i dof. Oczywiscie czepiam sie, zebys w piorka nie obrosla. ![]() Miny Nadia trzaska boskie ![]() Ja sie ciagle za nic lepszejszego od zwyklego trzaskania zabrac nie moge- Olek ryczy i ryczy, jest jakis marudny, wiec wole nie tykac jak sie na chwile uspokoi. (Ostanio go migawka obudzila i ryk od razu )
|
|
|
|
#2472 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli mleka jest dużo to rozmasowuję trochę pierś, żeby lepiej leciało a jak to nie pomaga- przystawiam do drugiej piersiCytat:
Olę strasznie swędzi buźka od tych krostek skazowych. Daję jej fenistil w kroplach- chyba trochę pomaga. W ogóle wczoraj mnie wymęczyła w nocy. Obudziła się na karmienie wczoraj o 3 a potem co 30-60 min. Trochę pojadła, trochę pomarudziła i tak do rana. W dzień też jakaś taka marudna. No ale nie ma gorączki, je normalnie- chyba po prostu taki dzień marudzenia. Oby
|
||||||||
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
![]() Za nami kolejny weekend poza domem. Wczoraj byliśmy cały dzień u rodziców, dziś u teściowej. Maluszek mój między godziną 8, a 18 spał może 2h w wózku, potem kąpanie i teraz padło moje słonko Tak się ze mnie wszyscy śmiali, że oni pośpią godzinę dłużej dzięki zmianie czasu, a ja nie-przez Boryska. I co? Moja perełka zjadła o 23 i obudziła się o godzinę później niż zwykle ![]() I tak oto i ja pospałam tą godzinkę dłużej ![]() Nie dam rady odpisać każdej z osobna, więc: Wszystkie dzieciaczki są cudowne, a zdjęcia super -zwłaszcza mszu, ale Pani to doskonale wie ![]() ![]() A teraz marudzenie na pana męża w nie mamusiowej sprawie ![]() Mieliśmy wczoraj kilka małych spięć, bo on jest zakochany w naszej suni (co to adoptowaliśmy w lipcu) i wystarczyło, że przy okazji porodu spędziłam tydzień w szpitalu i pies został maksymalnie rozpieszczony ("bo bidulka siedziała całymi dniami sama w domu", a mąż ze mną w szpitalu). No i teraz sa z nią niesamowite problemy. Udało mi się nauczyć ją, że to nie ona rządzi, ale ma maksymalnie denerwujący nawyk skakania i proszenia się na ręce, drapiąc nas po nogach (u mnie to już do brzucha sięga i się boje o bliznę) Wczoraj się "popisywał" i pyskował, że będzie robił co chce itp. No i skończyło się wieczorem tym, że został poinformowany, że jak tylko pies ugryzie dziecko (zdarzało się, że rzuciła się na mnie z zębami bo coś jej nie podpasowało), to wylatuje z domu. Zatkało go i dopiero po chwili się odezwał; wytłumaczyłam, że krzywdzi psa, bo jeśli zrobi coś dziecku, to out, i albo: 1) nikt jej nie weźmie z takim zachowaniem = schronisko=uśpienie, 2) uśpimy ją sami, bo bywa agresywna, a nie będę ryzykowała zdrowiem dziecka. Dziś jej nie zaczepiał, ale też nie byliśmy w domu za długo, więc nie wiadomo, jak się będzie dalej zachowywał. Mam nadzieję, że jednak coś do niego dotarło przez perspektywę uśpienia jego ukochanego pieska... Aha, naked, Borysek też ma ciemieniuchę i męczę się z tym niesamowicie, bo z brwi mu poszło na czoło i całą głowę. Tzn, dopiero się zaczyna, ale wygląda to okropnie. A skórę na czole ma tak wysuszoną, że szok. Teraz smaruję oliwką zdecydowanie bardziej obficie i wygląda to lepiej. Wyczytałam, żeby naoliwić główkę i założyć na parę godzin czapeczkę bawełnianą, bo wtedy się lepiej wchłania. Więc teraz Borysinka śpi w czapeczce. Rano go wyczeszę, wydrapę i umyję włoski. Najgorsze jest to, że on ma do tego wszystkiego uczulenie na policzkach, więc wygląda biedaczek paskudnie...
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-10-31 o 21:55 |
|
|
|
#2474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2475 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki.
U nas był znowu aktywny dzień odwiedzinowy i nie było czasu na wizaż. Ale teraz udało mi się nadrobić. Cytat:
![]() A synuś cudny i już taki duży!Witaj na odchowlani. Serdeczne gratulacje! A córcia jaki blondasek No, no fajnie wyglądacie. Synek to już duży kawaler. Cytat:
Ale córcia czasami usypia bardzo długo, i w tym czasie nie płacze ale pręży się, stęka, wierci się, wypluwa smoka i krzyczy żeby jej podać. I muszę przyznać, że jeśli takie coś w nocy trwa 40-60 minut a ja jestem bardzo senna ( nie umiem usnąć jeśli ona nie śpi) to biorę ją do wyrka i usypiam, przytulając i głaskając po główce lub pleckach. W dzień nie śpi w łóżeczku ale na wersalce w dużym pokoju, tam gdzie przebywamy my i tam jeśli nie uśnie sama, to ktoś z nas się z nią kładzie i głaszcze po głowie itp. Nie ma noszenia na rękach i lulania- wyjątek to podczas bólu brzuszka ale to się zdarza całe szczęście baaaardzo rzadko. U nas zadziałał espumisan 4 x 5 kropli przed jedzeniem. I teraz herbatka koperkowa np. plantex 2 x 20 ml po jedzeniu. Cytat:
Synuś fajniutki! A jakiś czas będziesz to wspominać z uśmiechem na ustach ![]() Witaj. GRATULACJE! Kolejne fajne dzieciaki Słodko razem wyglądają![]() Cytat:
No to i ja coś wkleję ![]() Sen poranny i mama na spacerku z córcią.
|
|
#2476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie zobaczyc swoje miasto na zdjeciach no i dobrze wiedziec bo jak bede chciala miec sesje to juz wiem gdzie mam sie zglosic ![]() Mszu piekne zdjecia robisz Zeby nie ominac nikogo to Wasze dzieciaczki sa przeslodkie Moja mala ostatnio ma jakis bunt i nie chce mi spac w domu w ciagu dnia tak jak przystalo na dziecie w jej wieku. Zasnie jedyne co to na rekach z cycusiem w buzi badz obok ale zeby policzkiem dotylaka, a odluz do lozeczka to koniec spania. Pare razy udalo mi sie ja odlozyc do lozeczka i po jakis 20 min stekania i krecenia sie odplynela ale szkoda ze to tak rzadko bo mi normalnie rece i kregoslup siada. Ray z moja jest tak samo jak zasiada do posilku. Steka prezy sie itp ale co u mnie sie okazalo ze ona jest tak zmeczona ze nie chce jesc mimo ze glodna i szuka cyca wiec bujam ja i zasypia a jak zasnie to daje cyca i je jak szalona przez 10 min i najedzona.
|
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
normalnie az sie rumienie od tych komplementow.Cytat:
Zuzi....Krytykuj krytykuj . Cenne uwagi sa czasem bezcenne, ale w mojej obronie chcialabym zaznaczyc ze rozmyte tło to nie obróbka tylko wysoka przysłono kolezanko Nie mysl sobie, ze moje dziecie takie chetne do pozowania... zazwyczaj poluje na taki dobry humor dosc dlugo... a czasem nawet jak sie juz jej trafi... to okazuje sie ze Nadia albo oklejona buzie ma od mleka, albo bluzke orzygana... ![]() ooo... naked... ja na gwiazdke wybieram sie do rodzicow... moze umowimy sie jakos i ja w ramach praktyki pstrykne pare klatek Filusiowi? ![]() ycnan.. do roku macie jeszcze duza szanse w latwy sposob zmienic wasza psine... szkoda, ze maz ma taki glupi nawyk denerwowania psa... koniecznie musisz to ukrocic, bo naszego psa tak zepsul przyjaciel rodziny kotry przychodzil i go wlasnie tak wkurzał... glaskał, głąskał i niespodziewanie np pociagnał za ucho.Pozniej nasz kundel na kazdego reagowal zle, bojac sie, ze kazdy niepodziewanie zaraz mu zrobi krzywde... zrob cos z TYM jak najszybciej ![]() Szczesliwa... normalnie zachwycaja mnie bobasy z taka czupryna... moja ma takie rzadkie te piora jak łysiejacy facet po 40 :P Poza tym po Tobie widac, ze Dagula to grzeczne dziecko... bo zeby wygladac tak elegancko i sexi jak Ty to trzeba miec czas... ja na spacery chodze zawyczaj ubrana w sportową kurtke i trampki...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-01 o 08:46 |
|
|
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanko??
do doswiadczonych mam czy laktator medeli reczny jest lepszy nizreczny avent??/
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
no to jeszcze ja powtórzę za dziewczynami- zdjęcia śliczne
![]() Ola dzisiaj znowu marudziła- tym razem od 5 rano. Karmiłam ją ale w sumie nie zjadła zbyt dużo i potem marudzenie co 15-30 min, więc już nie spałam. Diabli wiedzą o co jej chodzi- podjadła trochę ale nie za dużo, pomarudziła przy cycku, smoczka wypluwa. Nie pręży się specjalnie i nie pedałuje mocno nóżkami, więc brzuszek też raczej nie boli. Może za jasno w pokoju i nie może spać ale niestety w jej pokoju nie ma i nie będzie rolet/żaluzji, więc budzi się o świcie. Aha- dziewczyny, których dzieciaczki mają skazę- po jakim czasie od zmiany waszej diety zniknęła wysypka na buzi? Ja nie jem żadnego nabiału od piątkowego popołudnia i póki co nie widzę poprawy- nie wiem czy to za szybko żeby krostki zaczęły znikać czy może to alergia na coś innego? |
|
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
mszu - extra fotki
|
|
|
|
#2481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
...no tak, chodzi mi o tetre na pampka na te bioderka. to tylko jak pediatra zaleci czy trzeba profilaktycznie? na patronażu położna kazała zakładać, ale jakos nie mam serca meczyc dziecka i odparzac mu dupska. to bedzie miało wpływ na bioderka? mszu foty super, dziecko tez masz bardzo urodziwe ania 13, szczęsliwa , przepraszam jak kogos pominelam -bobaski bez wyjątku fajne a ja sie podlamalam wczoraj w nocy -odciagałam mleko 3 dni, chcialam wczoraj podac na noc, bo mnie wykoncza te co polgodzinne nocne karmienia i przysypianie przy cycu, i co? i dupa, bo moje dziecie za chiny ludowe nie chce pic z butli -krztusił się, odwracał i tym sposobem zmarnowała się większość mleka. a taka nadzieje pokladalam we flaszce, ze choc troche dluzej w nocy pospie...moze trzeba smoka zmienic? |
|
|
|
|
#2482 | |
|
Wtajemniczenie
|
ślicznie
ja tam pocinam w dresie, z reguły bez makijażu mam zwykle z 2 minutki na "wyszykowanie się" zanim mały zacznie się złościć ![]() Cytat:
![]() oczywiście już dziś zapraszam na herbatkę (najlepiej koperkową) / kawkę (oczywiście inkę) lub piwko bezalkoholowe ![]() ycnan- tyle, że mój misiu stracił sporą część włosów przez to moje skrobanie i wyczesywanie
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-11-01 o 10:59 |
|
|
|
|
#2483 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czytałam, że po ok. 2 tygodniach od zmiany diety może być dopiero poprawa mszu, wszystkie fotki śliczne, córcia piękna A ja zmykam, bo TŻ właśnie wyszedł na spacer z Martynką, muszę nacieszyć się wolną chwilką ![]() PS Pytanie: czy wasze dzieci śpią na boczku? próbuję Martynkę chociaż położyć na chwilę na boczku, ale NIE DA SIĘ... Ona od razu leci na plecy albo brzuch... może przez to że taka z niej kuleczka? W nocy śpi na plecach, ale główkę ma wyżej niż brzuszek, czasem w dzień pośpi parę minut na brzuszku, ale na boczku- nigdy..
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-11-01 o 10:57 |
|||
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
lenko moja mała w 90% śpi na boku, nawet jak ułożymy czasem na plecach to po jakimś czasie wykręci się na boczek
|
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
hej
Zaglądam na chwilę do Was. Mszu foty rewelacja bardzo bym chciała Franciowi taką sesyjkę zrobić ... Reszta dzieciaczków i mamuś tez oczywiście super ![]() U nas nocka zleciała mały wstawał co 3 h na jedzonko Potem nad ranem mu się zmieniło i było już po 2 h Ale potem koło 7 wstał i teraz dopiero usnął i nie wiem o co chodzi bo ciągle chce cyca a widzę że jest pełny. Macie jakiś sposób na odbijanie Ona ma z tym niesamowity problem i noszę go i nosze i czasem dupa Do tego dziś jak je to strasznie się pręży Domyślam się ze to możne być brzucho Wymasowałam go Położyłam brzuchu Sporo pierdzioszków mu zeszło i zobaczymy Aha miałam Was zapytać Bo mój mały strasznie trzeszczy Rzadko płacze tylko tak jakby trzeszczy wydaje takie odgłosy jak mała owieczka heheh czy to normalne? Czy któraś może coś więcej napisać o tych skokach Albo jakiś ciekawy link ? Lenka mój mały prawie tylko na boku raz na jednym raz na drugim Jutro TZ musi jechać w teren zostajemy sami ... Widziałam że kiedyś to nastąpi ale troszkę się boje przyznaję Aha i jeszcze jedno po jakim czasie miałyście pierwszy spacerek? Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-11-01 o 11:19 |
|
|
|
#2486 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zanim bedzie za pozno. Trzymam kciuki, ze facet sie zastanowi nad tym co mu powiedzialas i wyciagnie wnioski. Rozpieszczony nieobliczalny pies + male dziecko =Co do ciemieniuchy to nie zazdroszcze ale chyba nie trzeba trzymac czapeczki cala noc, wystarczy jakies pol godziny z tego co wiem. I jeszcze czytalam, ze masc tranowa czyni cuda tak samo jak oliwa z oliwek.Cytat:
![]() Cytat:
No i mamusia super! Rzeczywiscie ma czas na ladne stroje, wiec dzidzia musi dawac mamie czas... ![]() Cytat:
i z przodu jakby blondyn, a z tylu brunet Ja na spacery tez wkladam tylko trampki i kurtke, tylko szaliki zmieniam. Cytat:
Plus szyjka i klaciuszka. Mysle, ze to przez wedzonego łososia, ktorego zjadlam na kolacje albo przez pomidora (troche zjadlam) albo przez Kubusia (troche wypilam) Durna Zuza zapomniala, zeby nie jesc kilku nowych rzeczy na raz. Ja juz nie wiem co mam jesc, zeby mi zeby nie wylecialy?! ![]() Cytat:
![]() Zmien smoka forsiczka, u nas troche pomoglo. Olek za chiny nie chcial Aventu (wolal byc glodny i sie drzec) a Nuki bardziej mu podpasowaly. |
||||||
|
|
|
#2487 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Lenka* naked21 dra dziękuję
![]() Cytat:
Cytat:
co do rudych włosków to bardzo mnie to bawi, bo ma ciemne włoski a to już której foto z kolei gdzie wyglądają na rude![]() Pat też czasem się tak pręży nie wiem oco mu biega... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc spokojnie![]() a Twoje królewny boskie, a jak razem leżą to już w ogólę wymiata ![]() nie Cytat:
|
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
naked... wpadne ale najchetnie na nie herbatke koperkowa tylko mocna czarną/kawe tez mocną i tylko z mlekiem lub piwo ale koniecznie z procentami
Zuziczka no pewnie ze mozna zmniejszyc
|
#2489 |
|
Rozeznanie
|
trzymajcie kciuki bo u mnie cos sie zaczyna dziać plamienie brazowe i troche czerwieni i do tego skurcze ale od pleców Masakra za niedlugo dzwonie do lekarza co robić skurcze nieregularne.....raz co 15min czasem po 5 minutach a nie kiedy po 25min.Na pazdziernik sie nie załapałam
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
ania13.03 cudne
![]() mszu dziękuję, ale fotki twojej Nadii - wymiękam.. rewelacja... kurde no czapki z głów ;D Szczęśliwa świetnie wyglądacie ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

Wczoraj skonczyla 4 tygodnie i zastanawiam sie czy przypadkiem nie jest to zwiazane ze skokiem rozwojowym 
). 

normalnie jak z żurnala wycieta!

ślicznie razem wyglądacie 
Teraz śpi, ale w ogóle od 2 dni to jakby ktoś mi dziecko podmienił, chyba skok przeszła
a tak powaznie to z kazdym dniem czuje sie lepiej.... pschicznie lepiej 

tzn nie pupcia ale te falbanki strasznie optarły małego i ma takie czerwone krostki po obu stronach ...cięzko to wyleczyc bo pieluszki ciągle drażnią te miejsca...

ja tam pocinam w dresie, z reguły bez makijażu