|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Jeżeli dobrze pamiętam długość Eloe i długość Twoją to bardzo znaczna zmiana.I ta brzytwa zdecydowanie nie brzmi dobrze, aż mnie ciarki przechodzą, cięła mnie tak pani fryzjerka w podstawówce czy liceum, myślałam że teraz już tego nie ma.... Czyli obawiam się, że nie służy to włosom... Jednym słowem - poprosimy o zdjęcia! P.S. To tak w nawiązaniu do mojej prywatnej wiadomości do Ciebie, nt łódzkich fryzjerów do kręconych, gdybyś chciała mi - i/lub innym - udzielić bardziej szczegółowych info w tym temacie, to bardzo chętnie Na forum(tym lub tym o fryzjerach), lub PW
|
|
|
|
|
#27272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() monsum i klimat na włosy działa INTENSYWNIE włosy kręciły się jak szalone, a nic z nimi nie robiłam niestety masakrycznie się puszyły po jakimś czasie mycia szaponem z sls niestety zrobiła się tragedia - coraz mniej się kręciły, poza tym chodziłam i sie drapałam, a do domu wróciłam z mega dredem ledwo rozczesałam ![]() teraz walcze zeby wlosy doprowadzic do wygladu sprzed wyjazdu, sa niestety mocno wysuszone pomysle o fotce,co prawda nie mam ich za wiele, bo wiekszosc zostala na lapotoku TŻta - od wczoraj jest w Birmie, tak się boje o niego, w ten weekend wybory w Birmie - od 20 lat. Może być nieciekawie ![]() Kropciu, azjatki niestety maja we wszystkim silikon z silikonem i jeszcze jeden silikon w sumie przy tych warunkach pogodowych to nie ma co sie dziwic kupilam tylko 1 odzyweczke - wrzuce potem do skladowego zapachy obledne ![]() czy Ty juz po shopingu w Londynie? w Tajlandii tez - prawie na kazdy kroku nie moge sie ogarnac od powrotu z urlopu ![]() I wogole nie moge wpasc znowu w rytm wizazowy, niedobrze ze mna i o wlosach nie ma co pisac, bo pieknie im tylko spietym klamra
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-11-03 o 18:38 |
|
|
|
|
#27273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
generalnie brzytwy uzywa sie chyba glownie do przerzedzenia fryzury w przypadku bardzo gestych wlosow. ja tam wole objetosc
|
|
|
|
|
#27274 |
|
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;23003162]
a Azjatki nie pytaly jakiego kremu wybielajacego uzywasz [/QUOTE]nie zdazylo im sie pytac o krem, ale i tak bardzo dziwnie sie czulam slyszac o sobie ciagle bjutiful ![]() nawet tż mi zaczął powtarzać jaka to ja piękna i podobna do różnych aktorek, hahaha ciekawy, mocno dowartosciowujacy wyjazd |
|
|
|
#27275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
|
|
#27276 |
|
Konto usunięte
|
proszę o tę analizę ...
![]() (kilka postów wyżej ) |
|
|
|
#27277 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kręconowłose
Dawno mnie tu nie było, bo znowu się zaniedbałam w pielęgnacji ![]() Dzisiaj byłam u fryzjera, obcięłam z 3cm, żeby je wzmocnić, bo strasznie mi wypadają ![]() I mam straszny problem, od nasady włosy przestały mi się kręcić, są normalnie proste a kiedyś kręciły mi się tak ładnie od samego skalpu. Czy jest na to jakaś rada? Czy coś pomoże wydobyć mi na nowo skręt od samej nasady? Z góry dziękuję za pomoc |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#27278 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Matko nasza...Daje radę...Dzisiaj 5 klientów I moja regeneracja...Nie wiem jaki efekt, gdyz teraz siedze z maską na głowie :P do ktorej dodałam olejek kokosowy. Zrobiono mi loki na wałkach. Prosiłam by jak najmniej dano kosmetyków, ale kolezanka (bardzo miła) zapomniała sobie o moim uczuleniu na miód i czar prysł ;x Musiałam głowe umyć w domu, bo ze swedzenia nie moglam wytrzymac :P Oczywiscie cichutko siedze jak myszunia pod miotełką :P Dzisiaj był handlarz kosmetykami takze na zakładzie hah... Dobra przemilczę juz :P venealin Nie mam suszarki z dyfuzorem takze nie wiem jakie loki są po takiej suszarce. Na zakładzie nie maja takiej suszarki albo ja o niej nie wiem Zapytam jutro szefowej
|
|
|
|
#27279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli wiemy, że wilgotność będzie mała można zastosować emolientowe odżywki, kupić/zrobić psikadło i eksperymentować ;-) Cytat:
![]() [1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2302882 9]Bardzo proszę doświadczoną Wizazankę o analizę tego składu: ![]() (nie znalazłam nigdzie analizy, szukałam) aqua, dead sea mud, laurylpyridinium chloride, cetearyl alcohol, silk protein, aloe extact, burdock extract, algae extract, giseng extract, polyacrylamide, lecithin, d panthenol, amino acids complex, tocopheryl acetate, retynyl acetate and palmite phenoxyethanol, DMDM hydantoin, methylparaben, propylparaben, parfum czy jest ona zgodna z cg? proszę tylko o pobieżną analizę bo na wątku o analizach czeka się dość długo a ja jutro jadę na zakupy rzućcie oczkiem [/QUOTE]Wygląda na zgodną z CG, w każdym razie nie widać w niej silikonów czy PQ. Zawiera ekstrakty, trochę aminokwasów i protein oraz emolienty i antystatyki. Co to za odżywka? |
||
|
|
|
#27280 |
|
Zakorzenienie
|
kathy ja tez mam grzywke ktora kreci sie jak szalona, od dawna mam przedzialek po lewek stronie i grzywka tak mniej wiecej sie uklada do tego, choc jak jest wilgotno i pada to cala pcha sie na czolo. Mam ja do brwi w tej kreconej wersji ale jakbym wyprostowala bedzie do czubka nosa. Nie puszy sie, kreci sie dokladnie tak samo jak reszta wlosow. Wiem ze nie chcesz czesto myc wlosow ale jednak Tobie potrzebne jest nawilzenie, bez tego nie ma szans, dobry stylizator z nawilzaniem tez, ja sobie teraz 2-3 razy w ciagu dnia aplikuje cos co nazywa sie curly buttercreme i wloski caly dzien sa nawilzone, kiedys bylyby tluste po jednej aplikacji a teraz wchlaniaja krem i jedynie mozna poznac ze skret sie fajniejszy po aplikacji. No ale to o Tobie. Poprostu nawilzaj bo inaczej biedna grzywka bedzie sie puszyc, plus olejuj, zaryzykowalabym ze masz mocno otwarte luski z powodu farbowania, uzywajac olejow mozesz domknac je, albo odzwyki z olejami, ja mam gotowa z olejem z avocado, jeden z nielicznych kosmetykow ktore obecnie uzywam ktory nie jest z miss jessie's, nakladam ja na suche wlosy na godzine lub wiecej przed myciem, raz w tygodniu, potem myje odzywka i daje maske juz z miss jessie's. Masz wlosy ktore wygladaja jak moje z przed roku gdy farbowalam na czerwien dlatego tak mysle ze jak troszke poczekasz stosujac pielegnacje cierpliwie to bedziesz miec powalajace efekty.
co do miss jessie's - dostepna tylko za granica. Miedzy innymi tutaj www.britishcurlies.co.uk
|
#27281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Daj swoim włoskom tydzień żeby się przyzwyczaiły do nowej fryzury a potem zdjęcia zdjecia
|
|
#27282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
Mama mi z malezji przywiozła szampon i tam to samo silicony ... ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- [1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2302882 9]Bardzo proszę doświadczoną Wizazankę o analizę tego składu: ![]() (nie znalazłam nigdzie analizy, szukałam) aqua, dead sea mud, laurylpyridinium,chloride cetearyl alcohol, silk protein, aloe extact, burdock extract, algae extract, giseng extract, polyacrylamide,lecithin, d panthenol, amino acids complextocopherylacetate, retynyl acetate and palmite phenoxyethanol, DMDM hydantoin, methylparaben, propylparaben, parfum czy jest ona zgodna z cg? proszę tylko o pobieżną analizę bo na wątku o analizach czeka się dość długo a ja jutro jadę na zakupy rzućcie oczkiem [/QUOTE]Składy analizujemy w innym wątku ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Hmm a przeczesujesz ją na mokro by się za bardzo nie kręciła??
|
|
#27283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polimery czyli to co w żelu?? np. carbomer? a te quaternium i polyquaternium też się do tego zaliczają? bo jeśli tak nie ma znaczenia czy użyję odżywki b/s z tymi składnikami czy bez - nastroszenie się pojawia może to wina żelu Delii?? tego lorysa chciałam jakoś urozmaicić żeby był dla mnie bardziej odżywczy, mnie nie obciążał nawet jak stosowałam go jako stylizator po nałożeniu uprzednio odżywki b/s - masz rację spróbuję z kokoskiem wymieszać w ręku
|
|
#27284 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia,
Muszę nad tym popracować! Rybiorek, Widziałam twój kolorek szczególnie na jednym zdjęciu był piękny rudzielec!! masz dużo włosków i przypuszczam że są dość grube, wczoraj olejowałam Vatiką 4 godziny potem biovax do zniszczonych+miód, szczerze nie widzę poprawy, kolor za to bardziej się wypłukuje. Muszę znaleźć coś fajnego do stylizacji, chyba znowu skuszę się na Alfaparf Seduction do loków.
|
#27285 |
|
Zadomowienie
|
idę teraz umyć włosy szamponem z SLSem bo okazało się, że z cięcia na sucho nic nie wyszło i miałam włosy myte produktami Loreala |
|
|
|
#27286 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dzisiaj w Sephorze i w TBSie - nic nie znalazłam dla siebie
czy w tym kraju nie ma dobrej odżywki bez spłukiwania? chyba nie, a jak jest to nie wiadomo jak trzeba kombinować by ją zdobyć albo kosztuje krocie czaję się na TIGI love peace coś tam ale z allegro z przesyłką wychodzi 55zł
|
#27287 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
/ polecam olejek ze słodkich migdałów. Ja daję w takim ciągu /bo niestety oleje zmywam szamponem ze SLES /inaczej oleje nie chcą opuścic mych włosów/.-amla -mycie odżywką -rycyna -mycie odżywką -migdały -mycie odżywką |
|
|
|
|
#27288 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek
Zaraz złożę zamówienie na tej stronie, czyli co radzisz do stylizacji:Strech Silkening Creme ?
|
#27289 |
|
Przyczajenie
|
Ale się popisałam dzisiaj
![]() Poleciałam dzisiaj do Rossmanna kupić odżywkę Garniera z Awokado i Karite. Ludzi tłum, ale udało mi się cudem dorwać ostatnią butelkę. Byłam przeszczęśliwa, dopóki nie spróbowałam nałożyć jej na włosy. Okazało się, że wzięłam szampon... No trudno, oddam siostrze a sama wybiorę się jeszcze raz na zakupy. |
|
|
|
#27290 |
|
Zadomowienie
|
Włosy mam dość krótkie
Jutro postaram się opisać dokładniej wizytę u fryzjera. Zobaczę, jak będę wyglądały, gdy wyschną. Trudno mi jeszcze ocenić samo cięcie. W zasadzie długość mi odpowiada, bo chciałam mieć krótsze włosy. Ciągle nie wiem, jak odnieść się do tego cięcia brzytwą... Już widzę, że włosy się lepiej kręcą, bo są lżejsze. Obawiałam się trochę, czy nie okażą sie zbyt krótkie na to by się kręcić, ale na szczęście nie ![]() Jeśli zdążą mi niedługo wyschnąć, to może nawet dzisiaj pokażę ich zdjęcie. |
|
|
|
#27291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie ukrywam, ze troche sie zniechecilam do i tak czekajacej mnie wkrotce wizyty u fryzjera. Chyba wydam te 60 zl. i pojde do zaufanego tomka. Chodzi mi o te brzytwe oczywiscie, bo co do dlugosci, to mam nadzieje,ze jakkolwiek krotka jest wynikiem Twoich ustalen z fryzjerem? Ciekawi mnie tez czemu nie wyszlo strzyzenie na sucho... No, ale juz nie marudze, czekam cierpliwie i na relacje i na fotki
|
|
|
|
|
#27292 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Yasmin, jak miło, że już jesteś
.Małgosiu, z niecierpliwością czekam na zdjęcia. Zżera mnie ciekawość .A teraz przepraszam, ale będzie tylko o mnie. Nie wiem co robię nie tak. Przed rozpoczęciem cg (powiedzmy, że to jest cg) moje włosy najczęściej mi się podobały. Były mocno skręcone i ładne. Początki cg to fascynacja, efekty bardzo zauważalne, potem kryzys i potem znów ładne. A teraz... szkoda słów. Mam mniej czasu żeby zajmować się włosami (a i tak dużo czasu wg mnie im poświęcam). Kiedyś nie miałam problemów ze zmianą pory roku. Może teraz mam? Bez względu na to czym umyję i czym odżywię efekt jest taki sobie. Trochę lepiej z suszarką. Dziś miałam naprawdę ładne mocne loki, ale w pracy z dziećmi powiedzmy, że szalałam, było mi za gorąco i nie wyglądały już tak dobrze (na to jestem w stanie przymknąć oko, bo wiem co się dziś z nimi działo ). Koniec był taki, że musiałam je związać, bo mi przeszkadzały (przypuszczam, że tak już teraz częściej będzie, ze względu na pracę czasem wygodniej w związanych, nie pytajcie co nauczycielka robi z dziećmi, że musi wiązać włosy).Dziś umyłam maską Leo kokosową, potem wymieszałam garniera aloesowego z kallosem placenta. Odżywka bs ziaja plantica, stylicacja: żel lniany (za rzadki mi wyszedł) i żel grafitti. odciskanie i harmonijkowanie. Będę suszyć, ale już widzę, że nie są takie jak wczoraj. Mam wrażenie, że to przez maskę LEO. Wczoraj umyłam szamponem fitomed do suchych, maska gloria wymieszana z biovaxem do suchych, odżywka ds ziaja plantica, stylizacja żel lniany i zielony z rossmana. Suszarka, wcześniej podpięłam klipsami fryzjerskimi. I podobało mi się nawet. Skończyła mi się mrs potters aloesowa. Myłam balsamem, a do zabezpieczenia stosowałam odżywkę aloesową mrs potters, reszta pielęgnacji różnie. Ale wtedy najczęściej włosy miałam ładne. Może tu leży pies pogrzebany? Może nie służą mi proteiny? Nie wiem naprawdę. Teraz dłużej odciskam, krócej harmonijkuję. Hmm, nie wiem co jeszcze. Nic mi nie przychodzi do głowy. Jakaś niepozbierana jestem ![]() |
|
|
|
#27293 |
|
Raczkowanie
|
ja dzis byłam u fryzjera.
minusy to to ze rozjasniałam co oczywiscie nie służy włosom[no ale akurat sie robie blondynka], drugi minus, jak to u fryzjera mnostwo najrozniejszych odzywke, kosmetykow i psikadel, itp-czyli pewnie dawka silikonow,polyqatow,i innych szkodnikow, a trzeci..prostownica. ale jest plus-podciecie zniszczonych koncówke. a drugi plus? ze teraz juz prostownica na bok! zakup kosmetyków! i ratuje swoje włosy i ich skręt pierwsza przystan na ocenę i podsumowanie efektow? kolejne rozjasnianie u fryzjer-bo niestety bedę musial to robic ale raz na jakis czas wiadomo wstepnie bedzie to okolo sylwetra albo po nim, zalezy jak odrosty bedą wygladac. wiec do tego czasu biore sie za skret włosów i ich pielegnacje, a moje wdrazanie sie w to i zobaczę jak to idzie.dzis robilam test i wyszło mi ze jestem typem 2b
|
#27294 | ||
|
Zadomowienie
|
Dodaję na razie zdjęcie, które pokazuje mniej więcej jakiej długości mam teraz włosy.
Postaram się w niedługim czasie dać bardziej wyraziste zdjęcie (włosy umyłam SLSem + odżywka d/s Garnier Karite+odżywka b/s Joanna z apteczki babuni) Cytat:
nie mam porównania z Tomkiem ![]() ![]() Cytat:
Okazało się, że w ogóle na sucho nie obcinają włosów i nie ma takiej możliwościKiedy umawiałam się na wizytę, to pytałam, ile kosztuje cięcie włosów kręconych na sucho, ale pani, która zapisywała widocznie tego nie dosłyszała. Wydaje mi się, że później jeszcze pytałam o to cięcie na sucho... w rozmowie telefonicznej jednak może coś umknąć Zrobiło się trochę zamieszanie w salonie, ale w końcu zdecydowałam się na mycie W ogóle fryzjer pytał mi się, czemu chcę ciąć na sucho, ale raczej moje argumenty go nie przekonały (mówiłam, że chodzi o to, żeby, kiedy włosy wyschną i się skręcą, to nie okazało się, że są za krótkie) Co do ustaleń długości - powiedziałam, że chcę je skrócić i zaznaczyłam, jaka chcę mieć minimalną długość (nie chcę krótszych niż do linii twarzy). Szczerze mówiąc, to trochę brakowało mi ustaleń moich i fryzjera co do kształtu fryzury i długości włosów. W trakcie cięcia się pytałam i dostawałam odpowiedzi. Ale tak naprawdę to do końca nie wiedziałam, z jak długimi włosami (i jaką fryzurą) wyjdę. Wydaje mi się, że dobrze byłoby też, gdyby fryzjer zapytał się, czy nie mam nic przeciwko cięciu włosów brzytwą (nie wiem, czy wymagam za dużo?) Muszę dodać, że ogólnie to było bardzo miło i dobrze się czułam w tym salonie Jak na razie to z obcięcia jestem zadowolona i dobrze się w nim czuję, tzn. podoba mi się, jak wyglądam (mojej mamie też się podoba, jeszcze nie miałam okazji nikogo więcej pytać o zdanie W dodatku taka fryzura mnie odmłodziła (ostatnio sporo osobom wydaje się, że właśnie zaczęłam I rok studiów (w tym także dzisiaj - fryzjerowi), a ja w tym roku studia magisterskie skończyłam |
||
|
|
|
#27295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na zdjęcia
|
|
#27296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze packalam co tam wpadlo pod reke, byleby wlosy sie kupy trzymaly, na 1. zdjeciu wlosy po kilku dniach od mycia a na reszcie swiezutkie jeszcze wilgotne i czyms utrwalone
|
|
|
|
|
#27297 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dziewczyny.
Wiem jedno, ze po tej regeneracji mam mniejszy puch i lepiej sie kręcą włosy eh. W ogole to nalozylam troche olejku kokosowego na suche włosy. I do maski Elseve Total Repair dodałam olejku kokosowego. Jest o niebo lepiej ! Jutro zobaczymy rano ha Bo chwale przed pojsciem spac a potem to roznie jest haha ![]() Regeneracje musze kilkakrotnie wykonac by były efekty. Dziewczyny...Dlatego ja jak jestem na salonie i mi cos robią. To zgadzam się na suszarkę. Zadne prostownice ! U mnie w salonie bedzie zielony żel Rossmann a dla klientek, ktore wymagaja beda z silikonami haha
|
|
|
|
#27298 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze chcialam spytac takie niby proste, ale..częstosc mycie odzywka czy Omo to w zaleznosci od indywidualnej potrzeby? nie trzeba codziennie?
moge na przyklad taka opcje robic: 2x w tyg mycie odzywka, 2x w tyg olej? ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- zdjecie moich włosow po pierwszym razie, naprawde? zaszczytdam, dam napewno tylko cierpliwosci bo jutro duzo zajec.. moze piatek
|
#27299 |
|
Wtajemniczenie
|
Oli
Oczywiscie. Indywidualna potrzeba. I jak najbardziej. Ja bym tak robiła, ale cały miesiąc w zakładzie a weekendy niektóre szkoła ;/ Dopiero w grudniu cho**** a juz chciałam tak kokosowy nakładać jak ostatnio. Ale daje na końcówki to juz cos prawda ? ![]() A własnie po tych wszystkich zabiegach. Szorowałam skalpik i włosy masowałam, pozostawiłam szampon na głowie na 5 minut. Potem umyłam włosy odzywką. Nałozyłam ta sama odzywke, ale w celu takim, by potem włącznie z ta maska elseve regenerowały się ha! :P Ręcznik ogrzałam suszarką, gdyz problem był chwilowy z ogrzewaniem
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-11-03 o 22:43 |
|
|
|
#27300 |
|
Zakorzenienie
|
oli_lbn a gdzie byłaś u fryzjera??
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

włosy mam mniej więcej długości Eloe, chyba jednak wolałabym trochę dłuższe
Jeżeli dobrze pamiętam długość Eloe i długość Twoją to bardzo znaczna zmiana.
- udzielić bardziej szczegółowych info w tym temacie, to bardzo chętnie
Na forum(tym lub tym o fryzjerach), lub PW 

[/QUOTE]

ojeny jak dobrze sie tak czuje

piękny, cudowny, wspaniały skręt. Jestem zakochana, zauroczona i w ogóle nie wiem co napisać.