Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 910 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-03, 17:11   #27271
convallaria
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
jestem po fryzjerze, ale nie wiem, czy mi to na dobre wyszło włosy mam mniej więcej długości Eloe, chyba jednak wolałabym trochę dłuższe
Dziewczyny, powiedzcie mi czy cięcie włosów brzytwą jest złe dla kręciołków? mam złe z tym przeczucia:/
Długości Eloe????? Jeżeli dobrze pamiętam długość Eloe i długość Twoją to bardzo znaczna zmiana.

I ta brzytwa zdecydowanie nie brzmi dobrze, aż mnie ciarki przechodzą, cięła mnie tak pani fryzjerka w podstawówce czy liceum, myślałam że teraz już tego nie ma....
Czyli obawiam się, że nie służy to włosom...

Jednym słowem - poprosimy o zdjęcia!

P.S.
To tak w nawiązaniu do mojej prywatnej wiadomości do Ciebie, nt łódzkich fryzjerów do kręconych, gdybyś chciała mi - i/lub innym - udzielić bardziej szczegółowych info w tym temacie, to bardzo chętnie Na forum(tym lub tym o fryzjerach), lub PW

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 17:57   #27272
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Yasmin - witaj z powrotem Prosimy o wpis na forum, jak monsun wpływa na włosy, najlepiej poparty zdjęciami
heja

monsum i klimat na włosy działa INTENSYWNIE
włosy kręciły się jak szalone, a nic z nimi nie robiłam niestety masakrycznie się puszyły
po jakimś czasie mycia szaponem z sls niestety zrobiła się tragedia - coraz mniej się kręciły, poza tym chodziłam i sie drapałam, a do domu wróciłam z mega dredem

ledwo rozczesałam

teraz walcze zeby wlosy doprowadzic do wygladu sprzed wyjazdu, sa niestety mocno wysuszone

pomysle o fotce,co prawda nie mam ich za wiele, bo wiekszosc zostala na lapotoku TŻta
- od wczoraj jest w Birmie, tak się boje o niego, w ten weekend wybory w Birmie - od 20 lat. Może być nieciekawie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Yasmin pisz co za cudeńka nabyłaś
Kropciu,
azjatki niestety maja we wszystkim silikon z silikonem i jeszcze jeden silikon
w sumie przy tych warunkach pogodowych to nie ma co sie dziwic
kupilam tylko 1 odzyweczke - wrzuce potem do skladowego
zapachy obledne
czy Ty juz po shopingu w Londynie?

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
W Irlandii i Szkocji też jest Boots
w Tajlandii tez - prawie na kazdy kroku

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość
Yasmin!! A ja się ostatnio zastanawiałam, co się z Tobą dzieje!
nie moge sie ogarnac od powrotu z urlopu

I wogole nie moge wpasc znowu w rytm wizazowy, niedobrze ze mna
i o wlosach nie ma co pisac, bo pieknie im tylko spietym klamra

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-11-03 o 18:38
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 17:58   #27273
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem po fryzjerze, ale nie wiem, czy mi to na dobre wyszło włosy mam mniej więcej długości Eloe, chyba jednak wolałabym trochę dłuższe
Dziewczyny, powiedzcie mi czy cięcie włosów brzytwą jest złe dla kręciołków? mam złe z tym przeczucia:/
oj oj oj. brzytwy nie lubie. raz mialam tak ciete (dlugo przed cg) i bardzo mi sie wtedy zniszczyly koncowki.
generalnie brzytwy uzywa sie chyba glownie do przerzedzenia fryzury w przypadku bardzo gestych wlosow. ja tam wole objetosc
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 17:59   #27274
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;23003162]
Jasmin
a Azjatki nie pytaly jakiego kremu wybielajacego uzywasz [/QUOTE]

nie zdazylo im sie pytac o krem, ale i tak bardzo dziwnie sie czulam slyszac o sobie ciagle bjutiful
nawet tż mi zaczął powtarzać jaka to ja piękna i podobna do różnych aktorek, hahaha
ciekawy, mocno dowartosciowujacy wyjazd
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:17   #27275
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Pachnie faktycznie pięknie
Ale ... testowałam ja dotąd tylko na suche i mam takie wrażenia:
- jak się spsikam i pogniotę włosy to powtaje puch
- jak się spsikam i nie pogniotę to są nieprzyjemnie sztywne w dotyku - pewnie przez poliquaternium
a poza tym nic nie robi z moimi włosami
także raczej nie kupię ponownie

Natomiast testuję teraz samorobne psikadło - woda + sok z aloesu + jojoba. I zapowiada się obiecująco . Nie spuszyło mnie i lekko poprawiło wygląd włosów.
Tak myślę, żeby trochę Nivea do niego dolać, dla samego zapachu
Jak więcej potestuję, to wpiszę do wątku psikadłowego.
Jakiej firmy ten sok aloesowy i gdzie go kupujesz?

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Quick Curls moze obciazac nie przez parafine, ma kupe innych rzeczy w srodku, ze wszystkich stylizatorow miss jessie's jest najbardziej napakowany, ja teraz stosuje Strech Silkening Creme solo i nie powiem, wale go tak nawet sporawo (parafina na drugim miejscu chyba) a efekt jest poprostu piekny, deszcz nie deszcz fryzurka sie trzyma, wczoraj zmoklam troche bo deszcz i wiatr sie przyplatal a ja po centrum musialam po sklepach pochodzic i nic, dotarlam do domu, owszem niektore kosmyki mokre, calosc lekko wilgotna ale puchu ni.... znaczy w ogole
Fryz mam tak szalowy ze nawet Pasiak (moja kotka) go uwielbia, potrafi usiasc na oparciu kanapy za mna i z namaszczeniem delikatnie obwachiwac lok po loku, a jak juz to zrobi to dopiero przenosi sie na moje kolana.
Chętnie bym kupiła tylko nie wiem gdzie?

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
dziewczyny czy to normalne zeby siedzac w domu robil sie puch na lokach co za to odpowiada suche powietrze

lepszy jest lorys karite badz z bambusem i keratyna ....

kropcia
podciachalam sobie grzywke(pocienowalam z 2 cm) i mam prosta na bok ojeny jak dobrze sie tak czujejakos inaczej mimo ze to taka mala zmiana a cieszygrzywka lokowa mi sie nie podoba
jeszcze tylko oczekuje na odroscik w kolejce
...a ja zainspirowana Kropcią też już mam krótką ale mi się kręci i puszy..więc jak nic nie doradzicie to pozostaje mi czekac aż odrośnie (długość: zakrywa brwi)

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:23   #27276
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

proszę o tę analizę ...
(kilka postów wyżej )
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:44   #27277
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cześć Kręconowłose
Dawno mnie tu nie było, bo znowu się zaniedbałam w pielęgnacji
Dzisiaj byłam u fryzjera, obcięłam z 3cm, żeby je wzmocnić, bo strasznie mi wypadają

I mam straszny problem, od nasady włosy przestały mi się kręcić, są normalnie proste a kiedyś kręciły mi się tak ładnie od samego skalpu. Czy jest na to jakaś rada? Czy coś pomoże wydobyć mi na nowo skręt od samej nasady? Z góry dziękuję za pomoc
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:54   #27278
bernadka20
Wtajemniczenie

Eloe
Matko nasza...Daje radę...Dzisiaj 5 klientów
I moja regeneracja...Nie wiem jaki efekt, gdyz teraz siedze z maską na głowie :P do ktorej dodałam olejek kokosowy.
Zrobiono mi loki na wałkach. Prosiłam by jak najmniej dano kosmetyków, ale kolezanka (bardzo miła) zapomniała sobie o moim uczuleniu na miód i czar prysł ;x Musiałam głowe umyć w domu, bo ze swedzenia nie moglam wytrzymac :P
Oczywiscie cichutko siedze jak myszunia pod miotełką :P Dzisiaj był handlarz kosmetykami takze na zakładzie hah... Dobra przemilczę juz :P

venealin
Nie mam suszarki z dyfuzorem takze nie wiem jakie loki są po takiej suszarce.
Na zakładzie nie maja takiej suszarki albo ja o niej nie wiem Zapytam jutro szefowej
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:18   #27279
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
A jak to rozumiesz?
Jak rozpoznajesz, czy stopień nawilżenia jest odpowiedni?
A jak jest za mały to rozumiem odżywka na głowę, albo psikadło - woda z dodatkami nawilżającymi i tworzącymi film?
rozpoznaję jak mi woda ucieka z włosów, prostują się;
Jeśli wiemy, że wilgotność będzie mała można zastosować emolientowe odżywki, kupić/zrobić psikadło i eksperymentować ;-)

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Fryz mam tak szalowy ze nawet Pasiak (moja kotka) go uwielbia, potrafi usiasc na oparciu kanapy za mna i z namaszczeniem delikatnie obwachiwac lok po loku, a jak juz to zrobi to dopiero przenosi sie na moje kolana.
nie dziwię się, włosy na pewno zabójczo Ci pachną

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2302882 9]Bardzo proszę doświadczoną Wizazankę o analizę tego składu:
(nie znalazłam nigdzie analizy, szukałam)
aqua, dead sea mud, laurylpyridinium chloride, cetearyl alcohol, silk protein, aloe extact, burdock extract, algae extract, giseng extract, polyacrylamide, lecithin, d panthenol, amino acids complex, tocopheryl acetate, retynyl acetate and palmite phenoxyethanol, DMDM hydantoin, methylparaben, propylparaben, parfum

czy jest ona zgodna z cg? proszę tylko o pobieżną analizę bo na wątku o analizach czeka się dość długo a ja jutro jadę na zakupy rzućcie oczkiem[/QUOTE]

Wygląda na zgodną z CG, w każdym razie nie widać w niej silikonów czy PQ.
Zawiera ekstrakty, trochę aminokwasów i protein oraz emolienty i antystatyki.
Co to za odżywka?
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:27   #27280
Rybiorek
Zakorzenienie

kathy ja tez mam grzywke ktora kreci sie jak szalona, od dawna mam przedzialek po lewek stronie i grzywka tak mniej wiecej sie uklada do tego, choc jak jest wilgotno i pada to cala pcha sie na czolo. Mam ja do brwi w tej kreconej wersji ale jakbym wyprostowala bedzie do czubka nosa. Nie puszy sie, kreci sie dokladnie tak samo jak reszta wlosow. Wiem ze nie chcesz czesto myc wlosow ale jednak Tobie potrzebne jest nawilzenie, bez tego nie ma szans, dobry stylizator z nawilzaniem tez, ja sobie teraz 2-3 razy w ciagu dnia aplikuje cos co nazywa sie curly buttercreme i wloski caly dzien sa nawilzone, kiedys bylyby tluste po jednej aplikacji a teraz wchlaniaja krem i jedynie mozna poznac ze skret sie fajniejszy po aplikacji. No ale to o Tobie. Poprostu nawilzaj bo inaczej biedna grzywka bedzie sie puszyc, plus olejuj, zaryzykowalabym ze masz mocno otwarte luski z powodu farbowania, uzywajac olejow mozesz domknac je, albo odzwyki z olejami, ja mam gotowa z olejem z avocado, jeden z nielicznych kosmetykow ktore obecnie uzywam ktory nie jest z miss jessie's, nakladam ja na suche wlosy na godzine lub wiecej przed myciem, raz w tygodniu, potem myje odzywka i daje maske juz z miss jessie's. Masz wlosy ktore wygladaja jak moje z przed roku gdy farbowalam na czerwien dlatego tak mysle ze jak troszke poczekasz stosujac pielegnacje cierpliwie to bedziesz miec powalajace efekty.

co do miss jessie's - dostepna tylko za granica. Miedzy innymi tutaj www.britishcurlies.co.uk
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:33   #27281
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:
z tego co czytałam na NC złe a w każdym razie niepolecane.
Daj swoim włoskom tydzień żeby się przyzwyczaiły do nowej fryzury a potem zdjęcia zdjecia

insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:59   #27282
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
kropcia
podciachalam sobie grzywke(pocienowalam z 2 cm) i mam prosta na bok ojeny jak dobrze sie tak czujejakos inaczej mimo ze to taka mala zmiana a cieszygrzywka lokowa mi sie nie podoba
jeszcze tylko oczekuje na odroscik w kolejce
cieszę się razem z Tobą

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Kropciu,
azjatki niestety maja we wszystkim silikon z silikonem i jeszcze jeden silikon
w sumie przy tych warunkach pogodowych to nie ma co sie dziwic
kupilam tylko 1 odzyweczke - wrzuce potem do skladowego
zapachy obledne
czy Ty juz po shopingu w Londynie?

w Tajlandii tez - prawie na kazdy kroku

Nic nie mów nie lece miałam lecieć jutro ...
Mama mi z malezji przywiozła szampon i tam to samo silicony ...

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2302882 9]Bardzo proszę doświadczoną Wizazankę o analizę tego składu:
(nie znalazłam nigdzie analizy, szukałam)
aqua, dead sea mud, laurylpyridinium,chloride cetearyl alcohol, silk protein, aloe extact, burdock extract, algae extract, giseng extract, polyacrylamide,lecithin, d panthenol, amino acids complextocopherylacetate, retynyl acetate and palmite phenoxyethanol, DMDM hydantoin, methylparaben, propylparaben, parfum
czy jest ona zgodna z cg? proszę tylko o pobieżną analizę bo na wątku o analizach czeka się dość długo a ja jutro jadę na zakupy rzućcie oczkiem[/QUOTE]
Składy analizujemy w innym wątku

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość

...a ja zainspirowana Kropcią też już mam krótką ale mi się kręci i puszy..więc jak nic nie doradzicie to pozostaje mi czekac aż odrośnie (długość: zakrywa brwi)
Hmm a przeczesujesz ją na mokro by się za bardzo nie kręciła??

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 20:05   #27283
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy aby polimery, których używasz nie działają w ten sposób. Jak by nie patrzeć mogą one przyciągać wodę (teraz sztuką będzie ustalenie skąd) i się deformować. Czy Twoje nastroszone włosy są sztywne czy mają tendencję do utraty kształtu?
Nie mam takich doświadczeń z polimerami, gdy robi się chłodno nie wychodzę bez czapki, więc nie mogę nic powiedzieć w kwestii nastroszenia Ale czekam na Twoją odpowiedź. Pokombinujemy.

Paulinko - możesz popróbować z gliceryna w innych produktach (choćby w odżywkach b/s - u mnie dodatek tego humektanta od razu się uwidacznia).
Dodawanie masła shea do Lorysa, o którym piszesz, to może nie być doskonały pomysł. Ona jest dość ciężki (emolientowo-polimerowy na samym początku). Ale jeśli bardzo chcesz, to weź nieco na palec i wymieszaj porcję w rękach. Całości bym nie mieszała, bo możesz nie utrafić od razu oraz może się nie zgrać z całą serią kosmetyków użytych podczas mycia. Lepiej na bieżąco.
Acha - kokos też może się spisać, ale pamiętaj - kapka!

polimery czyli to co w żelu?? np. carbomer? a te quaternium i polyquaternium też się do tego zaliczają?

bo jeśli tak nie ma znaczenia czy użyję odżywki b/s z tymi składnikami czy bez - nastroszenie się pojawia

może to wina żelu Delii??

tego lorysa chciałam jakoś urozmaicić żeby był dla mnie bardziej odżywczy, mnie nie obciążał nawet jak stosowałam go jako stylizator po nałożeniu uprzednio odżywki b/s - masz rację spróbuję z kokoskiem wymieszać w ręku

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 20:07   #27284
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Kropcia,

Muszę nad tym popracować!

Rybiorek,
Widziałam twój kolorek szczególnie na jednym zdjęciu był piękny rudzielec!! masz dużo włosków i przypuszczam że są dość grube, wczoraj olejowałam Vatiką 4 godziny potem biovax do zniszczonych+miód, szczerze nie widzę poprawy, kolor za to bardziej się wypłukuje. Muszę znaleźć coś fajnego do stylizacji, chyba znowu skuszę się na Alfaparf Seduction do loków.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-11-03, 20:08   #27285
malgosia86
Zadomowienie

to mnie nie pocieszyłyście
idę teraz umyć włosy szamponem z SLSem bo okazało się, że z cięcia na sucho nic nie wyszło i miałam włosy myte produktami Loreala

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 20:15   #27286
Paulinka675
Zakorzenienie

byłam dzisiaj w Sephorze i w TBSie - nic nie znalazłam dla siebie

czy w tym kraju nie ma dobrej odżywki bez spłukiwania? chyba nie, a jak jest to nie wiadomo jak trzeba kombinować by ją zdobyć albo kosztuje krocie

czaję się na TIGI love peace coś tam ale z allegro z przesyłką wychodzi 55zł

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Stary 2010-11-03, 20:15   #27287
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Produkujecie posty z szybkością światła, codziennie mam kilka stron do nadrobienia. Muszę przyznać, że moje włosy wyglądają coraz lepiej, ale mam nadzieję, że stać je na więcej. W weekend olejowałam włosy i znowu mi się rozprostowały po olejku z amlą. Może powinnam zmienić olejek? Chwalicie kokosowy, ale ja nienawidzę zapachu kokosów. Czy możecie mi poradzić co do skrętu będzie lepsze Boots, o którym pisała chyba Eloe czy ten krem do loków z TBS?
To może ja-mi też amla rozprostowała włosy i też sie okazało, że nie cierpię zapachu kokosa /ale pół litra Parachute zdążyłam zakupić/ polecam olejek ze słodkich migdałów. Ja daję w takim ciągu /bo niestety oleje zmywam szamponem ze SLES /inaczej oleje nie chcą opuścic mych włosów/.
-amla
-mycie odżywką
-rycyna
-mycie odżywką
-migdały
-mycie odżywką
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 20:17   #27288
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Rybiorek

Zaraz złożę zamówienie na tej stronie, czyli co radzisz do stylizacji:Strech Silkening Creme ?

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-11-03, 20:43   #27289
3mkm3
Przyczajenie

Ale się popisałam dzisiaj

Poleciałam dzisiaj do Rossmanna kupić odżywkę Garniera z Awokado i Karite. Ludzi tłum, ale udało mi się cudem dorwać ostatnią butelkę. Byłam przeszczęśliwa, dopóki nie spróbowałam nałożyć jej na włosy. Okazało się, że wzięłam szampon...

No trudno, oddam siostrze a sama wybiorę się jeszcze raz na zakupy.
3mkm3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 20:47   #27290
malgosia86
Zadomowienie

Włosy mam dość krótkie
Jutro postaram się opisać dokładniej wizytę u fryzjera.
Zobaczę, jak będę wyglądały, gdy wyschną.
Trudno mi jeszcze ocenić samo cięcie. W zasadzie długość mi odpowiada, bo chciałam mieć krótsze włosy. Ciągle nie wiem, jak odnieść się do tego cięcia brzytwą...
Już widzę, że włosy się lepiej kręcą, bo są lżejsze. Obawiałam się trochę, czy nie okażą sie zbyt krótkie na to by się kręcić, ale na szczęście nie

Jeśli zdążą mi niedługo wyschnąć, to może nawet dzisiaj pokażę ich zdjęcie.

Stary 2010-11-03, 21:15   #27291
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
Włosy mam dość krótkie
Jutro postaram się opisać dokładniej wizytę u fryzjera.
Zobaczę, jak będę wyglądały, gdy wyschną.
Trudno mi jeszcze ocenić samo cięcie. W zasadzie długość mi odpowiada, bo chciałam mieć krótsze włosy. Ciągle nie wiem, jak odnieść się do tego cięcia brzytwą...
Już widzę, że włosy się lepiej kręcą, bo są lżejsze. Obawiałam się trochę, czy nie okażą sie zbyt krótkie na to by się kręcić, ale na szczęście nie

Jeśli zdążą mi niedługo wyschnąć, to może nawet dzisiaj pokażę ich zdjęcie.
Ja czekam z niecierpliwoscia

I nie ukrywam, ze troche sie zniechecilam do i tak czekajacej mnie wkrotce wizyty u fryzjera. Chyba wydam te 60 zl. i pojde do zaufanego tomka.
Chodzi mi o te brzytwe oczywiscie, bo co do dlugosci, to mam nadzieje,ze jakkolwiek krotka jest wynikiem Twoich ustalen z fryzjerem? Ciekawi mnie tez czemu nie wyszlo strzyzenie na sucho...

No, ale juz nie marudze, czekam cierpliwie i na relacje i na fotki

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:39   #27292
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Yasmin, jak miło, że już jesteś .
Małgosiu, z niecierpliwością czekam na zdjęcia. Zżera mnie ciekawość .

A teraz przepraszam, ale będzie tylko o mnie.
Nie wiem co robię nie tak. Przed rozpoczęciem cg (powiedzmy, że to jest cg) moje włosy najczęściej mi się podobały. Były mocno skręcone i ładne.
Początki cg to fascynacja, efekty bardzo zauważalne, potem kryzys i potem znów ładne. A teraz... szkoda słów.
Mam mniej czasu żeby zajmować się włosami (a i tak dużo czasu wg mnie im poświęcam). Kiedyś nie miałam problemów ze zmianą pory roku. Może teraz mam?
Bez względu na to czym umyję i czym odżywię efekt jest taki sobie. Trochę lepiej z suszarką.
Dziś miałam naprawdę ładne mocne loki, ale w pracy z dziećmi powiedzmy, że szalałam, było mi za gorąco i nie wyglądały już tak dobrze (na to jestem w stanie przymknąć oko, bo wiem co się dziś z nimi działo ). Koniec był taki, że musiałam je związać, bo mi przeszkadzały (przypuszczam, że tak już teraz częściej będzie, ze względu na pracę czasem wygodniej w związanych, nie pytajcie co nauczycielka robi z dziećmi, że musi wiązać włosy).
Dziś umyłam maską Leo kokosową, potem wymieszałam garniera aloesowego z kallosem placenta. Odżywka bs ziaja plantica, stylicacja: żel lniany (za rzadki mi wyszedł) i żel grafitti. odciskanie i harmonijkowanie. Będę suszyć, ale już widzę, że nie są takie jak wczoraj.
Mam wrażenie, że to przez maskę LEO.
Wczoraj umyłam szamponem fitomed do suchych, maska gloria wymieszana z biovaxem do suchych, odżywka ds ziaja plantica, stylizacja żel lniany i zielony z rossmana. Suszarka, wcześniej podpięłam klipsami fryzjerskimi. I podobało mi się nawet.

Skończyła mi się mrs potters aloesowa. Myłam balsamem, a do zabezpieczenia stosowałam odżywkę aloesową mrs potters, reszta pielęgnacji różnie. Ale wtedy najczęściej włosy miałam ładne.
Może tu leży pies pogrzebany? Może nie służą mi proteiny? Nie wiem naprawdę.
Teraz dłużej odciskam, krócej harmonijkuję.
Hmm, nie wiem co jeszcze. Nic mi nie przychodzi do głowy. Jakaś niepozbierana jestem

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 22:24   #27293
oli_lbn
Raczkowanie

ja dzis byłam u fryzjera.
minusy to to ze rozjasniałam co oczywiscie nie służy włosom[no ale akurat sie robie blondynka], drugi minus, jak to u fryzjera mnostwo najrozniejszych odzywke, kosmetykow i psikadel, itp-czyli pewnie dawka silikonow,polyqatow,i innych szkodnikow, a trzeci..prostownica.
ale jest plus-podciecie zniszczonych koncówke.
a drugi plus? ze teraz juz prostownica na bok! zakup kosmetyków! i ratuje swoje włosy i ich skręt
pierwsza przystan na ocenę i podsumowanie efektow? kolejne rozjasnianie u fryzjer-bo niestety bedę musial to robic ale raz na jakis czas wiadomo wstepnie bedzie to okolo sylwetra albo po nim, zalezy jak odrosty bedą wygladac. wiec do tego czasu biore sie za skret włosów i ich pielegnacje, a moje wdrazanie sie w to i zobaczę jak to idzie.
dzis robilam test i wyszło mi ze jestem typem 2b
Stary 2010-11-03, 22:28   #27294
malgosia86
Zadomowienie

Dodaję na razie zdjęcie, które pokazuje mniej więcej jakiej długości mam teraz włosy.
Postaram się w niedługim czasie dać bardziej wyraziste zdjęcie
(włosy umyłam SLSem + odżywka d/s Garnier Karite+odżywka b/s Joanna z apteczki babuni)

Cytat:
Napisane przez convallaria Pokaż wiadomość
Ja czekam z niecierpliwoscia

I nie ukrywam, ze troche sie zniechecilam do i tak czekajacej mnie wkrotce wizyty u fryzjera. Chyba wydam te 60 zl. i pojde do zaufanego tomka.
sama nie wiem, co Ci doradzić
nie mam porównania z Tomkiem

Cytat:
Chodzi mi o te brzytwe oczywiscie, bo co do dlugosci, to mam nadzieje,ze jakkolwiek krotka jest wynikiem Twoich ustalen z fryzjerem? Ciekawi mnie tez czemu nie wyszlo strzyzenie na sucho...
Kiedy pani poprosiła mnie do mycia włosów, to powiedziałam, że miałam mieć cięcie na sucho.
Okazało się, że w ogóle na sucho nie obcinają włosów i nie ma takiej możliwości
Kiedy umawiałam się na wizytę, to pytałam, ile kosztuje cięcie włosów kręconych na sucho, ale pani, która zapisywała widocznie tego nie dosłyszała. Wydaje mi się, że później jeszcze pytałam o to cięcie na sucho... w rozmowie telefonicznej jednak może coś umknąć

Zrobiło się trochę zamieszanie w salonie, ale w końcu zdecydowałam się na mycie
W ogóle fryzjer pytał mi się, czemu chcę ciąć na sucho, ale raczej moje argumenty go nie przekonały (mówiłam, że chodzi o to, żeby, kiedy włosy wyschną i się skręcą, to nie okazało się, że są za krótkie)

Co do ustaleń długości - powiedziałam, że chcę je skrócić i zaznaczyłam, jaka chcę mieć minimalną długość (nie chcę krótszych niż do linii twarzy).
Szczerze mówiąc, to trochę brakowało mi ustaleń moich i fryzjera co do kształtu fryzury i długości włosów. W trakcie cięcia się pytałam i dostawałam odpowiedzi. Ale tak naprawdę to do końca nie wiedziałam, z jak długimi włosami (i jaką fryzurą) wyjdę.
Wydaje mi się, że dobrze byłoby też, gdyby fryzjer zapytał się, czy nie mam nic przeciwko cięciu włosów brzytwą (nie wiem, czy wymagam za dużo?)

Muszę dodać, że ogólnie to było bardzo miło i dobrze się czułam w tym salonie
Jak na razie to z obcięcia jestem zadowolona i dobrze się w nim czuję, tzn. podoba mi się, jak wyglądam (mojej mamie też się podoba, jeszcze nie miałam okazji nikogo więcej pytać o zdanie).
W dodatku taka fryzura mnie odmłodziła (ostatnio sporo osobom wydaje się, że właśnie zaczęłam I rok studiów (w tym także dzisiaj - fryzjerowi), a ja w tym roku studia magisterskie skończyłam). Zawsze uważałam, że w krótkich włosach wyglądałam poważniej, a tu niespodzianka

Stary 2010-11-03, 22:29   #27295
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oli_lbn Pokaż wiadomość
ja dzis byłam u fryzjera.
minusy to to ze rozjasniałam co oczywiscie nie służy włosom[no ale akurat sie robie blondynka], drugi minus, jak to u fryzjera mnostwo najrozniejszych odzywke, kosmetykow i psikadel, itp-czyli pewnie dawka silikonow,polyqatow,i innych szkodnikow, a trzeci..prostownica.
ale jest plus-podciecie zniszczonych koncówke.
a drugi plus? ze teraz juz prostownica na bok! zakup kosmetyków! i ratuje swoje włosy i ich skręt
pierwsza przystan na ocenę i podsumowanie efektow? kolejne rozjasnianie u fryzjer-bo niestety bedę musial to robic ale raz na jakis czas wiadomo wstepnie bedzie to okolo sylwetra albo po nim, zalezy jak odrosty bedą wygladac. wiec do tego czasu biore sie za skret włosów i ich pielegnacje, a moje wdrazanie sie w to i zobaczę jak to idzie.
dzis robilam test i wyszło mi ze jestem typem 2b

czekamy na zdjęcia

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-11-03, 22:35   #27296
H4LI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

piękny, cudowny, wspaniały skręt. Jestem zakochana, zauroczona i w ogóle nie wiem co napisać.
Najdziwniejsza jest dla mnie jednak różnica między stanem włosów ze zdjęcia 1 - widać ewidentny puch i wysuszenie oraz zdjęcia 2 i zdjęcia 4. Czy nakładałaś coś na włosy?
dzieki!
zawsze packalam co tam wpadlo pod reke, byleby wlosy sie kupy trzymaly, na 1. zdjeciu wlosy po kilku dniach od mycia a na reszcie swiezutkie jeszcze wilgotne i czyms utrwalone
H4LI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 22:36   #27297
bernadka20
Wtajemniczenie

Dobra dziewczyny.
Wiem jedno, ze po tej regeneracji mam mniejszy puch i lepiej sie kręcą włosy eh.
W ogole to nalozylam troche olejku kokosowego na suche włosy. I do maski Elseve Total Repair dodałam olejku kokosowego. Jest o niebo lepiej !
Jutro zobaczymy rano ha Bo chwale przed pojsciem spac a potem to roznie jest haha
Regeneracje musze kilkakrotnie wykonac by były efekty.
Dziewczyny...Dlatego ja jak jestem na salonie i mi cos robią. To zgadzam się na suszarkę. Zadne prostownice !
U mnie w salonie bedzie zielony żel Rossmann a dla klientek, ktore wymagaja beda z silikonami haha
Stary 2010-11-03, 22:41   #27298
oli_lbn
Raczkowanie

jeszcze chcialam spytac takie niby proste, ale..częstosc mycie odzywka czy Omo to w zaleznosci od indywidualnej potrzeby? nie trzeba codziennie?
moge na przyklad taka opcje robic: 2x w tyg mycie odzywka, 2x w tyg olej?

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

zdjecie moich włosow po pierwszym razie, naprawde?zaszczyt
dam, dam napewno
tylko cierpliwosci bo jutro duzo zajec.. moze piatek
Stary 2010-11-03, 22:42   #27299
bernadka20
Wtajemniczenie

Oli
Oczywiscie. Indywidualna potrzeba. I jak najbardziej. Ja bym tak robiła, ale cały miesiąc w zakładzie a weekendy niektóre szkoła ;/ Dopiero w grudniu cho**** a juz chciałam tak kokosowy nakładać jak ostatnio. Ale daje na końcówki to juz cos prawda ?

A własnie po tych wszystkich zabiegach. Szorowałam skalpik i włosy masowałam, pozostawiłam szampon na głowie na 5 minut. Potem umyłam włosy odzywką. Nałozyłam ta sama odzywke, ale w celu takim, by potem włącznie z ta maska elseve regenerowały się ha! :P Ręcznik ogrzałam suszarką, gdyz problem był chwilowy z ogrzewaniem

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2010-11-03 o 22:43
Stary 2010-11-03, 22:44   #27300
gasolina84
Zakorzenienie

oli_lbn a gdzie byłaś u fryzjera??

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości