|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27331 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w pierwszej chwili rzeczywiście myślałam, że są bardzo krótkie Cytat:
Od początku mi się za bardzo nie podobała, ale to raczej na podstawie mojego przeczucia ![]() Cytat:
![]() Rozumiem - 60 zł to sporo jak za podcięcie samych końcówek Napisz, na którego fryzjera się zdecydujesz. |
||||
|
|
|
#27332 |
|
Wtajemniczenie
|
*Basia*
Dzieki za zaufanie :P Nie wiem czy będę fryzjerka akurat w Dębicy. Okaze sie ![]() Kurka_Paulina Dokladnie...
|
|
|
|
#27333 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe używam zawsze tego olejku http://www.helfy.pl/amla-olejek-do-wlosow. Trzymałam go godzinę, zmyłam tym szamponem (zawsze nim zmywam olejki) http://www.helfy.pl/szampon-shikakai. Potem standardowe OMO zrobiłam. Dodam, że bez OMO efekt jest taki sam.
Co do tych kremów do lokow to chcialabym coś wzmacniającego skręt i żeby włosy mi się nie puszyły. U mnie w pracy (biblioteka) jest bardzo suche powietrze. Ale w sumie na podkreśleniu skrętu najbardziej mi zależy. Kilka let temu był głębszy, ale prostowania mi się zachciało |
|
|
|
#27334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
użyłam lorys girl - wcześniej zawsze miałam po nim ładne zbite loki a teraz już nie... dziś oprócz stylizatora użyłam joanny b/s miód i mleko
|
|
#27335 |
|
Rozeznanie
|
Eloe77 u kogoś w podpisie znalazłam coś z odżywkami, poszukam Mann & Schroder (chyba jakąś literkę zgubiłam) Dulgan - odżywka do włosów suchych i zniszczonych, Mango i awokado. Dostałam dziś jakieś coś do stylizacji z Avonu.
Pytałam o ten olejek rycynowy bo nie wiedziałam czy zmyje się go samą odżywką. Wstawię za niedługo zdjęcie swoich włosów.
|
#27336 |
|
Zakorzenienie
|
eloe
komp papiery grzejniki sa przed kompem spedzam sporo czasu ale..sa dni kiedy nachodzi mnie na ostre gotowanie i wtedy az para osiada na oknach w calym mieszkaniu (zdarza sie to wlasnie w okresie grzejnikowym) a ze mam kuchnie otwarta z barem tzw amerykanska to moze za duzo wilgosci ![]() no niewiem ..kropcia czekam na inspirujace foto znow ![]() bernadka siostro drogo a nie przemeczaja/wykorzystuja ciebie tam w tej pracy? ![]()
|
|
#27337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
potem raz na jakis czas (tydzien/dwa, moze dluzej) w zaleznosci od tego jakich produktów bedziesz uzywać. małgosiu - kształt fryzury i mnie sie podoba, ale skret -zupełnie nie Twój ![]() pokaż jak bedzie po Twojemu - mam nadzieje ze dobrze
|
||
|
|
|
#27338 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli jutro będzie ładnie to na pewno wstawię
![]() a teraz właśnie spryskałam włosy waxem (polmax) i isaną z jakimś olejkiem by rozczesać po lakierze włosy spryskałam obficie i nałożyłam olejek swami na całą nockę rano będzie pielęgnacja i zobaczymy ciecie w codziennych warunkach
|
#27339 |
|
Wtajemniczenie
|
anka.d
Mam taki sam szampon jak nasza matka. One mi go polecila i zadowolona jestem. Jest swietny ![]() Caskada Nie...ja sama tez chce, by widzialy, ze zalezy mi na tym, by cos wyniesc z tych praktyk ![]() Eloe Matko na próbę, bo fajne te wałki były. ![]() Miło mi moja droga, ze tez masz do mnie zaufanie. Narazie strzyc nie umiem. Ale kiedy naucze się. Wizażanki maja u mnie fory !! ![]() nie wiem czy bede na Podkarpaciu :P Taka jest prawda...Poza tym zajęcia z marketingu i pssychologii same za siebie mówią Zartuję. Ale dla fryzjera to powinno byc motto zyciowe. W koncu klienci placa za czynsz u fryzjera i za uslugi. Fryzjer pokrywa koszty z zaplaty klienta ! ![]() Fryzjerka u ktorej mam praktyke to moja stała fryzjerka, ktora mnie scina. Zawsze jestem zadowolona, bo zawsze robi jak ja chcę i sobie zycze. Jej pracownica takze.
|
|
|
|
#27340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli domyslam sie ze fitomed? w takim razie dlaczego trzymałas go tak długo na włosach? jakiś cel w tym mialas? |
|
|
|
|
#27341 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka.d
Tak tak Fitomed to był. Lepsze zmycie substancji jakie mi nałozyły na włosy ? Dobrze zrobiłam, ze tak długo trzymałam szampon jak 5 minut ? |
|
|
|
#27342 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam mniej loków. Zwykle moje włosy są całe w lokach (co prawda chaotycznych i denerwuje mnie, że nie umiem ich opanować, ale wszędzie są loki: na wierzchu i pod spodem), a teraz nie zawsze. Tu lok, tu półlok. Nie błyszczą się bardzo i są jakieś takie ciężkie. Nie zawsze są ładne do końca dnia. Teraz kiedy wysuszę suszarką są ładniejsze niż bez suszarki. Myślę, że włosy mam dobrze nawilżone. Są miękkie i przyjemne w dotyku. Nie plączą się. Mogę je przeczesać palcami już po umyciu odżywką (przed jej spłukaniem). Zamiast bardziej orientować się w tym co dobre dla moich włosów, motam się coraz bardziej. Na dodatek beznadziejnie podcięłam sama włosy i widzę to. Czekam aż odrosną. Chcę mniej więcej takiej długości jak Małgosia. Poczekam sobie. Spróbuję dziś dodać trochę oleju kokosowego do odzywki ds. Jutro mam długi i męczący dzień w pracy, potem 2 godz. przerwy i impreza w zadymionym pomieszczeniu. Ciekawe jak włosy będą wyglądać. |
||
|
|
|
#27343 | |||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Kropciu dzięki za relację. Chętnie zobaczę Twoje zdjęcie
:Cytat:
Przykro mi z powodu problemów ze zdrowiem.Cytat:
Rozjaśnialam swoje loki od 15 roku życia. Trochę czasu zajeło mi nim zrozumiałam, co się naprawdę stało. Dziś mam niemal wylącznie włosy w naturalnym kolorze. Fakt - mam sporo szczęścia, bo przy swoich latach I już nie jestem blondynką Nie musisz się ze mną zgodzić, to tylko moja opowieść i moje zdanie. Wybór jest Twój. Ja się i tak bardzo cieszę, że coraz więcej dziewczyn zaczyna świadomie pielęgnowac loki Cytat:
Cytat:
Obserwujesz scenę jak zza weneckiego lustra. Fryzjer udaje, że tnie klienta (swoją droga lokowanego). Wokół niego chodzi asystent i spryskuje włosy klienta, a fryzjer ciacha nożyczkami powietrze, przeczesuje palacmi włosy klienta i gada o darmowych rozmowach. One mu się nie podobają, nic mu się nie podoba - malkontent i pesymista. Klient pyta, czy telefony w niskich cenach na urodziny też mu się nie podobają. Fryzjer jest zaskoczony i podnosi rękami włosy klienta, mówiąc, że zakola mu lecą (złośliwie moim zdaniem, bo skoro klient go zaskoczył, to fryzjer mu powiedział do słuchu - klient się zmartwił i zacząl uwaznie przyglądac się własnemu odbiciu). A to taka paralela do tych urodzin... hehe Nieśmieszne. Cytat:
Cytat:
podetniemy końcówki i już. Znowu będzie ślicznie Cytat:
Charakterek w pierwszym sezonie to mniał cokolwiek... hm... niegodziwy Cytat:
Na początek - jeśli grzebień z szerokim rozstawem daje Ci niewiele, możesz użyć szczotki z włosia i czesać na mokro z odżywką od końcówek do nasady włosa. Inaczej nie rozczeszesz. Poczekaj... coś jako wzór czesania i stylizacji oraz kolejny (to dziewcze jest akurat miłośniczką szczotki, ale metoda ta sama) i następny (z tą samą panią od szczotki). Obejrzyj, by się zainspirować. Nawilżacze i oleje - jeśli będziesz dobierać odżywki, to szukaj głownie z masłem shea (nieśmiertelny Ganier Karite), olejkiem jojoba, olejem kokosowym. Oczywiście nawilżacze typu aloes wskazane. Im delikatniejsze mycie tym lepiej, czyli możesz spróbowac z myciem odżywką, byleś delikatnie masowała skalp - nie poplączesz w ten sposób włosów, które teraz i tak trudno rozczesać. Możesz lekko niedopłukiwać włosów tak, byś pod palcami czuła delikatną, śliską powłoczkę. A jeśli już spłuczesz dokładnie, to nałóż odżywkę b/s (zresztą zawsze o niej pamiętaj). U mnei sprawdzała się Joanna Naturia z lnem i rumiankiem. Możesz dodac do niej nieco oleju kokosowego rozpuszczonego w dłoniach. Nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego i nie wiem, co poleciły Ci do tej pory dziewczyny, ale napisz, proszę, co masz teraz. Poza tym do czego masz dostęp? Widziałam, ze chyba masz Alverde w sklepach. Morelka powinna sobie radzić. Cytat:
Cytat:
Czy podobnie reagujesz na inne kosmetyki zawierające parafinę? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ten olejek jest dość tępy, więc uważaj - trudno go nałożyć (najlepiej podgrzać i dopiero nakładać albo nawet wymieszać z innym olejem) oraz trudno zmyć (na początku szampon będzie konieczny). Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oraz coś na jesienną nostalgię - utwór należy do moich ulubionych (film, do kórego został użyty też, bo to uwspółcześniona wersja książki z czasów oświecenia). Jednak co innego zwróciło moją uwagę - póki pani w obrazi jedzie pociągiem, jest OK. Ale gdy jest na dworze, to bolą mnie cebulki włosów
|
|
#27344 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Matko...:P Naprawdę tylko szkoda, ze nakładały mi tego mnóstwo (kosmetykow)...Ja tam lubię wałki :P, ale nie uzywam, bo nie mam ![]() Moja mama za to przez noc ma wałki na włosach i w nich śpi Kwestia przyzwyczajenia jak mi to powiedziała ![]() Tak tak Fory Także za 2-3 lata szukajcie mnie
|
|
|
|
#27345 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczka wy moje, byłam dziś w naturze i oglądałam jak zwykle włosowe cuda
Wpadła mi w oczy z NaturVital taka maska zielona, nie z tej niebieskiej serii, tylko zielonej i o ile mnie oczęta nie myliły, po wodzie ma wyciąg z aloesu. Ma tam chyba bodajże jeszcze cyclomethicone i inne rzeczy. Miałyście ją - bo mam na nią chęć, a na KWC nie widzę.
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-11-04 o 20:23 |
|
|
|
#27346 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj też bez zmian, używam tych samych odżywek i masek co latem
|
#27347 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2303893 5]dziękuję za analizę
to maseczka apis, maska błotna do pielęgnacji włosów z minerałami z morza martwego.[/QUOTE] Dopisz też proszę nawę do posta w wątku analizowym (edytując posta). |
|
|
|
#27348 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz w 100% rację że to przypominają moją wizytę u fryzjera! Cytat:
Cytat:
ale później się zmienił Cytat:
wydawało mi się, że robi coś złego włosom, ale nie umiałabym tego dokładnie okreslić On nie wytłumaczył mi niczego Po prostu podszedł do mnie, gdy miałam umyte włosy i zaczął je ciąć brzytwą. Dopiero dopytałam się o to, jaką długość będą miał włosy, to wytłumaczył, że brzytwą dokładnie przytnie na określoną długość (gdyby je od razu cieniował to mogłoby to nie wyjść na taką długość jak chce).Fryzjer miał swoją koncepcję cięcia, której mi nie przedstawił i której ja nie znałam, tak jest niestety prawda ![]() Jak ma wyglądać moja fryzura dowiedziałam się już z samego cięcia. |
||||
|
|
|
#27349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podczas służenia zakonowi odkrywam w sobie nowe Miejmy nadzieję że to nic poważnego ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- no niezłe ciacho ![]() to ja Wam pokaże moje z serialu gossip girlzdjęcie zdjęcie zdjęcie ![]() filmik Serene blondynkę też uwielbiam
|
|
#27350 | |||
|
Raczkowanie
|
ojej przykro mi
Cytat:
jak milo ze tyle osob o mnie pamietalo Cytat:
i już planuje przyszly rok w Indonezji Cytat:
dzien dobry ![]() widze, ze powazne ciecia wlosow... ja tez sie szykuje do wizyty u fryzjera, ale zanim pojde chce jednak wlosy troche podratowac malo ich sie zrobilo dziewczyny, przed samym wyjazdem zaczely mi wlosy okropnie wypadac,. jednak jak tylko przylecialam do azji wypadanie w ciagu 2 dni ustalo - organizm poczul cieplo i stwierdzil, ze to jednak nie jesien i nie czas na wypadanie? czekam az wypadanie znowu sie zacznie bede chyba lysanie moge sie ogarnac po zmianie czasu, chociaz mija tydzien od powrotu - od godziny 19:00 oczy mi sie zamykaja, a budze sie o 4 lub 5 rano |
|||
|
|
|
#27351 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe, dawałam zdjęcia włosów w pierwszym poście https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post22848928 a potem jeszcze po pierwszym dniu z nową pielęgnacją https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post22875616
Co do parafiny to nie mam pojęcia, dopiero teraz zaczęłam zwracać uwagę na składy kosmetyków. Pamiętam, że jeszcze to mi włosy wyprostowało, były jak druty https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ej.html&next=1 Edytowane przez morrigan1986 Czas edycji: 2010-11-04 o 20:57 |
|
|
|
#27352 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dobrze teraz przestawić się na emolienty w odżywkach. Jeśli wtedy miałaś choćby Garniera z awokado, to możesz dolać nawet nieco olejku do niego.
A z innej beczki - jak u Ciebie z proteinami? Cytat:
Cytat:
Jestem pod wrażeniem.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo sympatyczne ciasteczko. Mogę się założyć, że za kilka lat będzie bardzo męski Cytat:
koniecznie podratuj zanim pójdziesz do fryzjera. Na pewno nie jest tak źle, jak sądzisz.Cytat:
czyli coś w tym jednak musi być!Cytat:
![]() Jeśli mogę - zapuść obowiązkowo włosy - to, co masz obecnie, to nie jest Twoja długość. Tutaj widać nawet korkociąg. Ja bym dała więcej niż 2a/2b, ale potrzebujesz długości Przynajmniej kilka centymetrów za ramiona. Efekty rzeczywiście już widać Cytat:
Ale po opiniach celuję, że mamy tutaj albo silikon albo parafinę. Coś sprawia, że włosy błyszczą, więc obstawiam te dwa składniki.
|
|
#27354 |
|
Raczkowanie
|
Po tygodniu intensywniejszej pielęgnacji i OMO wklejam zdjęciam moich włosów, "lepszej" i "gorszej" strony. Jako O stosuje na razie odżywkę z baobasem, do mycia babydream, drugie O to Isana Haarkur Liquid Silk, odżywka bez spłukiwania Joanna mak i bawełna, później nivea FC i żel z lnu. Olejku Vatika użyłam dwa razy, mam wrażenie, że włosy się po nim nie kręcą, dać mu jeszcze czas, czy szukać czegoś innego? Czym jeszcze powinnam wzbogacić pielęgnację?
|
|
|
|
#27355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam garniera ale dawno go nie używałam, sprawdzę jak zadziała co do protein to używam ich ale przeplatając z innymi odżywkami bez nich choć w sumie zapomniałam, że dość często myłam kallosem latte ale to już było kilka tygodni temu, po tym przez około tydzień używałam szamponu do mycia i czasami odżywki proteinowej a może to te proteiny, w takim razie na jakiś czas je wykluczę z pielęgnacji - ale kurczę one są w wielu moich odżywkach i to tych ulubionych ![]() no i zacznę częściej olejować, jutro też wybiorę się po kokosa póki co najlepszym dla mnie rozwiązaniem jest wiązanie włosów w kucyk włosy od nasady przez jakieś kilkanaście cm wcale się tak dziwnie nie zachowują jak dalsza ich część, pewnie dlatego, że najzdrowsze są
|
|
#27356 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciekawe sa takze te produkty, ale ich chyba u nas nie dostane![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
do utrwalenia skretu czy jak to tam nazwac mam teraz serum balea do wlosow kreconych (wyrzucilam opakowanie i nie wiem co ma w skladzie, ale zajezdza troche alkoholem) i biosilk style smoothing balm (nie jest zly, ale chyba sklad nie ciekawy, wrzuce pozniej do analizy). gdzies mi sie jeszcze poniewiera gliss kur asia straight, dla mnie ok do reanimacji,loki sa troszke wygladzone, nie pusza sie chociaz przez chwile, ale strasznie nie wydajny i silikonowy. teraz kupilam do lokow toni&guy , zobaczymy jak wyjdzie, ale chyba jeszcze czegos bym potrzebowala do ujarzmienia tej mojej grzywy
Edytowane przez H4LI Czas edycji: 2010-11-05 o 08:03 |
||||
|
|
|
#27357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#27358 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Dziś już mogę powiedzieć że jestem zadowolona z cięcia Włosy mogłam przeczesać palcami po samym szamponie Są co prawda trochę krótsze ( z 4 cm)ale się opłacało Dodaję foteczki
|
#27359 |
|
Rozeznanie
|
Piękne, jak zwykle
![]() Dziwi mnie, że fryzjer powiedział, że włosy Ci się przerzedzają - wyglądają na bardzo zdrowe i gęste.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#27360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na mokro dopiero to widać ...
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

Generalnie znam wszystkie szczegóły, zatem nie ma potrzeby dodatkowej PW - dziękuję Ci za pamięć o mnie i zaangażowanie moja łodzianko 

Mija 4 miesiące od ostatniego cięcia.
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

no niewiem ..

Taka jest prawda...Poza tym zajęcia z marketingu i pssychologii same za siebie mówią

:
nie ma to sensu..?

Ale po opiniach celuję, że mamy tutaj albo silikon albo parafinę. Coś sprawia, że włosy błyszczą, więc obstawiam te dwa składniki.