|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
agravka sliczna diablica
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() sprzedalismy bo misiek wcale w niej nie chcial byc. kilka razy sie udalo ale musialam siedziec przy nim i machac zabawkami zgapiara ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() oby Maja jednak juz spala na noc misiek znow mi zasnal przy jedzeniu ![]() medela sprzedana czyli juz wszystko poszlo ![]() ![]() spadam ogladac Tokio Drift ![]() wlasnie co z itakasia? hd powodznia jutro ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- kasandra co tam u was? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
#633 |
Zakorzenienie
|
Miałam coś pisać ale mi się odechciało i zapomniało
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Raczkowanie
|
Moje Kochane! ZDAŁAM INDEKS
![]() ![]() ![]() dzisiaj złożyłam go w dziekancie, podbiłam legitymacje i OFICJALNIE jestem na V roku ![]() chyba zaraz upije sie sokiem przecierowym z radości ![]()
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-0208...nastazja_4.jpg ![]() www.facebook.com/elisa.piotrowska Edytowane przez Morgana le Fay Czas edycji: 2010-11-04 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz sie boje w takim razie tego skoku... ![]() trzymam kciuki za nocke!!! a itakasi faktycznie dlugo nie bylo...\ hd, ja tez , tak jak obiecywalam trzymam juz kciuki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
ania - w golfie też miałam
![]() ![]() morgana - gratulacje ![]() SIALA - och ty...pewnie o strażaku
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Rozeznanie
|
oj ciężko, u nas w końcu poszło od znajomego choć w wyobrażeniach malża miało być trochę inne, ale wszystko co niby było fajne okazywalo się kombinowane
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
Karolcia - też kupowalismy samochód ostatnio i czeka na rejestracje i opłaty
![]() ![]() Lazurek - Kochanie nie martw się, że nie masz z kim pogadać, zawsze masz nas ![]() agravka- ale że co słyszałas o kąpieli ?? kurcze pogubiłam się gdzieś :S ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie, moja kuzynka brała prysznic razem ze swoją córka od kiedy ta miała jakieś 2 miesiące do 6 miesiąca ( jak się przeprowadziła). Wcześniej miała tak malutkie mieszkanie, że nie było gdzie wanienki postawić normalnie, więc brała ją ze sobą do kąpania. co do wypadania włosów - też się tego boje strasznie. Biorę Centrum Materna, żeby nie miec niedoborów witamin w miarę możliwości. moja fryzjerka powiedziała, że niestety i tak przyjdzie dzień, że zaczną wypadać i żadna z nas z tym nie wygra ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- jaszczka - humory i nastrój mają taki wpływ na ilośc mleka, że trudno w to aż uwierzyć. A Twoje mleko jest na pewno dobre ( tak jak dzidzia mówi zawsze ![]() ![]()
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-0208...nastazja_4.jpg ![]() www.facebook.com/elisa.piotrowska Edytowane przez Morgana le Fay Czas edycji: 2010-11-04 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
Właśnie.. odnośnie włosów miałam pisać.
Pisałam już conajmniej dwa razy.. rozumiem, że ktoś mógł przegapić ale tyle osób? Dziwi mnie, że znów jest tyle pytań bo nawet kilka osób ze mną rozmawiało na tym forum na ten temat i odnosiło się do informacji które podałam. W ciąży hormony powodują zatrzymanie naturalnego wypadania włosów.. po porodzie (ok 3 miesiące) wypadają nam włosy te co i tak miały wypaść w ciągu tych 9 miesięcy - dlatego nam się wydaje, że bardzo dużo i że łyse zostaniemy. Tyle. Dziś byłam u fryzjerki i ona mi poleciła jakieś tabletki.. zapytałam o nie w aptece i Pani powiedziała, że jeśli to po ciąży to nic mi nie dadzą żadne tabletki świata bo to hormony i witaminki nic nie dadzą. Co miało wypaść to i tak wypadnie, hormony wrócą do normy i stopniowo będziemy się sypać coraz mniej. Ja się całą ciążę cieszyłam, ze mi się kłaki zagęściły a teraz co.. łysieję bo taka kolej rzeczy. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Prysznic jest okej bo i mama i córka nie moczą pipek w tej samej wodzie tylko myją się pod wodą bieżącą.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spadam spac. misiek juz zaczal swoje stekanie wiec nie zapowiada sie ciekawie. dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania powodzenia i cierpliwosci zycze ![]() Tak wracajac do tematu kapieli z dzieckiem, jesli zalecaja siebie umyc i wanne to przeciez jak sie cos ma to mydlo tego nie zmyje ![]() Jesli chodzi o szczegolna higiene to calowac tez nie powinnismy, bo tez mozna czyms dziecko zarazic, siostra mojej kolezanki zabrania i sama nie caluje dziecka, bo uwaza, ze nabawi sie plesniawek ![]() Ja uwielbiam kapiele z moja mala, sama sie kapalam z moja mama tez i nic mi nie bylo. Bakterie sa wszedzie i sie ich nie uniknie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ta z tymi pleśniawkami to przesadziła i tera nie wiem czy się śmiać czy płakać.. pleśniawki od całowania xD Całować się nie powinno jak mamy na przykład opryszczkę taką wykwitniętą na twarzy no bo jednak ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-11-04 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mimo wszsytko wyobrazilam sobie wyparzanie zadka w wannie ![]() No przesadzila, ale w to wierzy! Ja jak mialam opryszczke to nie calowalam kilka dni-bylo to dla mnie straszne nie moc malej pocalowac ![]() A tak serio to ja bardzo uwazalam jak bylam w ciazy, na bakterie( toxoplazmoza, listerioza, salmonella) unikalam kontaktu zywnosci, mylam kazdy listek salaty i 10 razy przecieralam zlew, w ktorym bylo surowe mieso np. ale teraz moj stosunek do zarazkow jest mniej drastyczny i uwazam, ze nie obronie Mai przed wszystkim zlm tego swiata, jak byla taka malenka nie kapalam sie z nia, robie to od kad skonczyla 3 misiace. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Przyczajenie
|
![]() moja córeczka też jest z lipca
Julia ur.07.07.2007 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Bo to trza wannę nad żywym ogniem ustawić, nalać wrzątku z gara i gotować dalej.. samemu się wygotować, wannę wygotować, dziecko wygotować i wszystko
![]() Ale zaraz, zaraz.. ona się boi zarazić pleśniawkami przez całowanie czy boi się, że dziecko dostanie pleśniawek od jej całowania? Naprawdę nie dowiedziała się znikąd, że to się robi od mleka i braku higieny ust? Albo, że można to leczyć i nie mieć wcale? ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Wspaniale.. tylko, że nasze dzieci mają 3, 4 miesiące a nie 3 lata ![]() To wpis z Twojego profilu: "hej wszystkim mam taki problem okres powinnam dostać 18 września a mamy listopad robiłam jeden test w wrześniu co robić mogę być w ciąży" Masz 23 lata, jedno dziecko i nie wiesz co robić w przypadku podejrzenia ciąży?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-11-04 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
ze dziecko zarazi sie plesniawkami
![]() A ona ma plesniawki? Pije mleko całe życie i nie myje zębów? ![]() Jezuuus to straszne, biedne dzieciątko.. takie nie całowane.. a przytula je chociaż czy też nie bo się zarazi..trądem, świerzbem czymśtam? Weź no kobito uświadom jakoś to niebożątko bo to o pomstę woła.
![]() ![]() |
![]() |
#650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym mydłem chodzi raczej o to, że zmniejszasz ryzyko zakażenia dzięki temu, że umyjesz te zalążki, które są po zewnętrznej stronie pochwy. Ale to równie dobrze można po prostu się podmyć przy umywalce i wtedy brać kąpiel, choć dla mnie to bez sensu i tak ![]() Cytat:
A całowanie- ja jestem nosicielką toxo i teoretycznie mogłabym dziecko zarazić, a dzieci kiepsko to znoszą, ale mimo to nie potrafię sobie odmówić bliskości z dzieckiem. I ona chyba też gorzej by to zniosła. Tak apropos mydła- ostatnio odsłuchałam z Alisą piosenki dla dzieci i....mydło wszystko umyje, nawet uszy i szyję, mydło, mydło pachnące, jak kwiatki na łą-ce!! ![]()
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do toxo to ja znowu słyszałam, że dzieci przechodzą to podobnie jak grypę ![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- No nic, ja idę luli, może choć raz zasnę wcześniej niż o 3:00 ![]() Mój synek coś ostatnio robi sobie pobudkę o 5 ![]() ![]() No i dziś pięknie dotrzymał do 20:00 do kąpieli ![]() zazwyczaj mi już ok 18:00 zasypiał snem nocnym ![]() I rytm dnia mamy (tfu tfu) stały jak w mordę strzelił. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiadomo, ze higiena powinna byc utrzymana na jakims poziomie, ale przesadzac sie nie powinno.
![]() |
#653 | |||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() scoobs jeny wspolczuje ![]() ania super ze sprzedalas wszystko ...dzidzia czuje ze niebawem w twoim uzytku bedzie medela ![]() agtavka swietny stroj i super demoty ![]() agamarcio to jaki mialas wczesniej kolor ? ja bylam się obciąć tak aby tylko spiac wlosy czyli z jakies 30 centow ...chcialam grzywe czy cus ogolnie jakas zmiane Tż w tym czasie spacerowal z wozkiem... w sumie fryzjerka obciela mi z 15 cm moze i zrobila poldluga grzywke ktora i tak spinam...efekt jest taki ze brak efektu ![]() ![]() ![]() entertete współczuje ![]() karolcia gratki zakupu auta..my tez mamy ciemne...wizualnie mi sie nie podobalo ale teraz jestem zadowolona ...gdy jezdzilismy do malego dwa razy na dzien to ja z medela na tylnym siedzeniu sciagalam mleko i nikt mnie nie widzial za to ja kazdego ![]() morgana jeszcze raz gratulacje ![]() linka zdrówka ![]() ![]() lilka no ładnie ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do podkladow to wlasnie taki urok tych mineralnych ze duzo wyglada kolorystycznie odpowiednio jednak czasem zle dobrany moze podbic np rozowy kolor twarzy itp....super ze jestes zadowolona Cytat:
![]() fajny filmik tutejszej wizazanki i watek pixie oraz all ![]() co do miesniaczka to oby nie ![]() eleonoremio myslalam ze mala ma ciemne oczka,filmik super ![]() ![]() Cytat:
![]() bo od wczoraj zas mamy mostki ![]() ![]() niezawsze Adasiek tez tak huka tylko ze u niego jest "u u u u u u o o o o o " a pierwszy wyraz ktory mu wyszedl i czesto powtarza to "nie " ![]() wiolek pewnie tez macie skok ![]() Dzis mamy miec wyniki tego posiewu z noska... czy wasze dzieci nad ranem po nocy tez maja tak ze sie krztusza jakby katarkiem a w nosie sucho ![]() a i przyszly mi pampki ...pierwszy polecial do kosza bo urwalam rzep ![]() skoncze 3 co mamy bo juz sie robia malawe i bedziemy przechodzic na 4 ale chce kupic te rosmanki i biedronkowe a pampki na noc .... Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-11-05 o 06:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Witam, nastka dziś rano wstała i nie chciała spać
![]() ![]() ![]() papeteria - dlatego ja też lubię jak ja widzę wszystkich a mnie nikt ![]() mała właśnie zasnęła, lubi chyba wyżej bo jak jej poduszkę dałam odrazu zasnęła....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-11-05 o 06:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. U nas znowu wieje bardzo,choć na termometrze 14stopni. Za nami fajna noc,mała ze dwa razy przebudziła się o smoka. No i jak jadła przed 19 tak dopiero przed 7 kolejny raz. Właśnie mamy chwilę aktywności i dalej pójdzie spać.
Wiecie jak czytałam was trochę wstecz-teraz przy karmieniu to śmiać mi się chce z tego dmuchania, chuchania a najbardziej z cudowania z kąpielą itd. Dla mnie a za mnie nie ma co przeginac. Nasi rodzice tak nie cudowali,żadnych schematów się nie trzymali,bo takich nie było, nie trzęsli się aż tak nad nami i co? Zdrowi jesteśmy, problemów nie ma. Nikt aż tak nie cudowal i było dobrze. Kto wcześniej słyszał o tym że dziecko to i to,od tego miesiąca,że wcześniej nie wolno,albo o szczepionkach cudach,to wszystko co teraz jest wg mnie to kasa kasa kasa. By nabić jej jak najwięcej. Która matka nie chce najlepiej dla swojego dziecka? Sobie woli odmówić,a dziecku dać. Ale czy to co media uważają za najlepsze takie w rzeczywistości jest. Przepraszam dziewczyny ale wkurza mnie takie totalne ogłupienie medialne |
![]() ![]() |
![]() |
#656 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ojejejej, może to dla Was będzie obrzydliwe i że narażam dziecko, ale mi sie zdarza oblizac smoczek przed daniem, np na dworze, czasem w domu jak widzę nitki a pilnie muszę włożyć. Też kiedyś wydawało mi się to okropne.... no ja nie jestem z tych co by myły siebie przed kąpielą z dzieckiem, na nieszczęście mam tylko brodzik ![]() I generalnie zgadzam sie z basienką, ja wychowałam się na wsi i zawsze śmiać mi sie chciało jako dziecku jak przyjeżdzała stryjenka z wnuczkami i łaziła za nimi krok w krok, bo wszędzie zarazki, i to czy tamto brudne, ziemia brudna, trawa brudna, patyk zły ![]() nasz poranek na razie normalny, kończymy dziś 17 tygodni - i wypada nam ten piorun na wykresie skoków hehhhe Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-11-05 o 08:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Za nami okropna noc, już nie wiem co mam robić. Lili budzi się bardzo często - dobrze, ze nie płacze. Dziś wyglądało to tak poszła spać o 20 spała do 23.30 potem do 0.50 następnie pobudka o 3.15 nie spała do 4 potem od 5 do 5.30 i od 5.30 jesteśmy na nogach. Mam nadzieję, ze to skok. Wogólke od soboty wstaje ok 6 dzisiaj wstała pół godziny wczesniej. gratuluję ![]() ![]() ![]() agravka śliczna Niunia papi ![]() ![]() ![]()
#659 |
Zakorzenienie
|
Entertete ja ze wsi nie pochodzę, ale tez mnie to zawsze śmieszyło... brudne dziecko - szczęśliwe dziecko i nie interesuje mnie w sumie co myślą na ten temat inni... choć nie mówię, że nie szanuję tego jak ktoś dzieci chowa... każdy ma swój rozum i chowa po swojemu... to normalne. Nie mam zamiaru kogoś obrażać czy kłócić się z kimś odnośnie wychowania...
KAŻDA MATKA NAJLEPIEJ WIE CO JEST DOBRE DLA JEJ DZIECKA a co z tego wyniknie... to już czas pokaże... w każdym bądź razie nie kąpie dziecka każdego dnia... nie mam wanienki, kąpie w misce oblizuję smoczek, jak nie mam innej możliwości... a czasem nawet jak mam inną to i tak obliżę nie wyparzam butelek nie smaruję dziecka niczym, nawet dupki nie smaruje jak nie ma takiej potrzeby nie dmucham, nie chucham biorę Julkę do supermarketów jak jedziemy na zakupy, bo nie chcę nikogo kłopotać by z nią został i pewnie tysiąc innych rzeczy tak samo ze starszą córką... jak np bratanek jest chory, czy przeziębiony czy coś, nie trzymam jej z daleka... nim wyjdzie z domu nieraz to już jest brudna... tarza się w liściach, piasku i innych paściach... zdarzy jej się coś zjeść jak jej upadnie biega, poci się, nie truchlam przez to upadnie to nie lecę od razu... sama się zbiera, otrzepie i leci dalej i nigdy nad nią dupska nie trzęsłam... całkiem sobie dobrze w życiu dziewczyna radzi |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis tez przetestowalam pamka premium care na noc i jest super, zostawilam na blacie w lazience, specjalnie by tz mogl zobacczyc i od razu stwierdzil, ze je kupi na noc dla Mai, bo suchutki wsiaklo ladnie wszystko. Papi wlanie mi sie korektor pod oczy konczy to moze ja sprobuje ten z pixie tez, to zamowienie zbiorowe to tylko na lusha czy na wsio? Tam na stronie napisane, zeby zolty z rozowym zmieszac to konieczne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.