|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
![]() Ale powiedzmy za 2 odżywki Freemana z dostawą zapłacę 30 zł. Odżywki mają po 400 ml więc sporo. Odżywki Freemana chętnie bym kupiła, ale raczej w dalszej przyszłości
|
|
|
|
|
#27452 |
|
Zakorzenienie
|
co do merlina jeszcze: http://merlin.pl/Joanna-Rzepa-Zel-z-...19,552245.html przecież ten kosztuje z 6zł
|
|
|
|
#27453 |
|
Raczkowanie
|
kropciu i małgosiu swiadomie uzyłam szamponu z SLS-wybrałam go z dostępnej listy szamponów z SLS I SLES do oczyszczenia włosow i skalpu- zeby najpierw oczyscic moje włosy i skalp po długim stosowaniu produktow z silikonami itp. dalej wiem zeby go nie uzywac bądz uzywac raz na jakis czas.
źle zrobilam? powinnam zrobic jakis czasowy odstep od SLS i mycia odzywka? ahh i jeszcze, czy dobrze pisałam ze moje włosy to typ 2b?
|
#27454 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mycie odżywką zastępuje mycie włosów szamponem. Dlatego, jeżeli umyłaś włosy szamponem, nie ma potrzeby myć ich jeszcze raz odżywką Oczywiście, włosom to nie zaszkodziło, ale nie miało też większego sensu
|
||
|
|
|
#27455 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
Farbowałam wczoraj włosy Castingiem Bursztyn :P Zdjęcia jutro, gdyz włosy....Masakra tak się zdenerwowałam...;/ św. Curla mi wybaczy... ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1967 ;/ Dajcie spokoj co tego dnia przezylam... |
|
|
|
#27456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tej Joanny to się zawsze naszukam edit: jak można nie wstawiac skladów kosmetyków, wrrr czyli merlin już zjedzony został
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-11-07 o 18:29 |
|
|
|
|
#27457 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie zakręcone
Ostatnio strasznie się napaliłam na Seboradin Lotion, ale nigdzie nie mogę go znaleźć. Znacie może jakiś kosmetyk, który również przyśpieszy porost włosów i nie będzie dla nich szkodliwy? Moje włosiska muszą urosnąć, bo mam powoli ich dosyć. Chyba dopada mnie jakiś kryzys, będę musiała to przetrwać, no i się nie poddawać...
|
#27458 |
|
Zakorzenienie
|
robię eksperyment i próbuję umyć włosy z głowa w dół, żeby zakręcić je od nasady i właśnie siedzę z odżywką
i tak się zastanawiam, po spłukaniu odżywki, odciskam nadmiar wody, rozczesuję grzebieniem, nakładam odzywkę b/s i ugniatam?? dobrze będzie tak?
|
#27459 |
|
Raczkowanie
|
gdzies na wątku ktoryms dla początkującym widzialam etapy mycia odzywka od 1 do 4, ale przed tymi etapami był etap '0'-mycie szamponem sls, myslalam ze pozniej odrazu lece jeszcze 1,2 ,3,4.
widac ze początkująca jestem ale skoro to nie zaszkodziło to ulga, tyle ze sie troszke wyglupiłam..:pteraz sie zastanawiam co dalej-na tym sie chyba zatrzymam narazie az sie włosy troche przyzwyczają..
|
#27460 | |||
|
Zadomowienie
|
w polskich sklepach internetowych niestety bardzo rzadkie jest podawanie składów
(a może by tak odpowiedni mail do nich wystosować ?)Cytat:
Edit: jeszcze nie http://www.crn.pl/news/wydarzenia/um...na-w-tym-roku/ Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to Merlin zostanie przejęty 30 stycznia 2011 Cytat:
ale po co jeszcze rozczesujesz włosy po spłukaniu odżywki d/s? jeżeli już, to bym rozczesała z odżywką d/s na włosach, żeby ją dobrze rozprowadzić ![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=464979 Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-11-07 o 19:46 |
|||
|
|
|
#27461 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
- spłukuję odżywkę/ maskę d/s głową w dół - nakładam odżywkę b/s na ociekające wodą (nie czeszę), myślę, że to jest czas na rozczesanie włosów - ugniatam koszulką/ pieluszką, ręcznikiem mikro odciskając nadmiar wody - nakładam coś do stylizacji i harmonijkuję ręcznikiem mikro - teraz dodatkowo podpinam klipsami fryzjerskimi Czytałam, że dziewczyny nakładają odżywkę b/s właśnie na ociekające włosy. Edycja: Widzę, że Małgosia już odpowiedziała
|
|
|
|
|
#27462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki Basia tak zrobie
|
|
#27463 |
|
Zakorzenienie
|
dość tanio można zamówić odżywki Freemanna - http://www.telma.pl/x_C_I__P_47310528-47310001.html
10 zł odżywkę to dość kusząca cena [/QUOTE]Małgosia kiedyś te odżywki były dostępne w Superpharm, tak jak Karite z Home, teraz niestety nie ma, a skład zachęcający, zapach pewnie też ![]() ..ten karite mam na myśli https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...w-z-karita.htm
|
#27464 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może spróbuj kiedyś tak zrobić. Odżywka b/s powinna zapobiec plątaniu się włosów (albo je rozplątać jeśli są splątane). Mam wrażenie, że czesanie odkształca loki ![]() (dlatego Cię namawiam, żeby spróbować ich nie czesać )---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Jednak w tych granicach cenowych wolałabym już Waxa L'Biotici - dostępny w SuperPharm, fajny skład, trochę tańszy i większe opakowanie od Karite |
||
|
|
|
#27465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuję nastepnym razem ![]() a teraz widzę że jak wyschna to będzie czupiradło, bo mi sie te włosy dziwnie pozawijały podczas odrzucenia do tyłu, szczególnie spodnia warstwa
|
|
#27466 |
|
Zakorzenienie
|
Małkosia
Waxa mam do włosów suchych i zniszczonych, a teraz chcę kupi ten w niebieskim opakowaniu z jednym silikonem w składzie.
|
#27467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ja również byłabym zainteresowana zróbmy zamówienie zbiorowe
|
|
#27468 |
|
Strażnik Wizażu
|
Witam dziewczęta...kolejna kręconowłosa wstępuje do szeregu
dopiero zaczynam, tzn próbuję przebrnąć przez wątek i niebawem się to uda, ale mam pytań kilka. Mianowicie, chciałabym prosić Was o pomoc w eliminacji zbędnych kosmetyków, które mam, a których nie będę więcej używać, bo nie spełniają "wymogów CG" będę bardzo wdzięczna...dobra, zaczynam ![]() Maski, odżywki: ProfiSilk Kallos Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor Gloria Wax Henna Treatment Isana odżywka do włosów suchych z rozdwajającymi się końcówkami CHI Keratin Mist Stylizatory: Tigi S-Factor Tigi Camera Ready Pantene pro-v Ultimate Finish Perfecting Creme Studio L'oreal Hotliss krem wygładzający Wella fluid do układania włosów Inne: CHI Iron Guard Pianka Taft L'biotica Biovax A+E serum wzmacniające Do tego Amla, Efavit, Joanna Rzepa kuracja wzmacniająca, Radical mgiełka wzmacniająca, Seboradin lotion... Dajcie mi proszę znać co mam wyrzucić bądź komuś oddać, co powinnam wymienić, może jakieś zamienniki...ewentualnie co do czego się przyda, tzn w którym momencie pielęgnacji użyć. Od czego powinnam zacząć? Nie bijcie za niektóre produkty wiem, że zgrzeszyłam ![]() Do mycia zakupiłam już odżywkę Hegron, szukałam też Joanny b/s z lnem i rumiankiem - nigdzie nie mogę jej dostać (!), no i Nivea Flexible Curls... Niebawem wrzucę też zdjęcia (niestety robione tel.) swoich lichych 'spuszonych' włosów z prośbą o określenie skrętu i propozycje ich pielęgnacji... ![]() dziękuję za poświęcony czas na czytanie tego elaboratu i udzielenie wskazówek
|
|
|
|
#27469 |
|
Rozeznanie
|
Ja muszę się przyznać, że bardzo rzadko czesze włosy
No, ale chociaż ładnie się kręcą
|
#27470 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bez składu kosmetyków nie możemy za wiele pomóc. Jeśli chcesz wiedzieć, co jest zgodne z CG to zadaj to pytanie na wątku analizowym i wklej tam składy swoich kosmetyków. Poszukaj też, czy jakieś produkty nie były już analizowane - jeśli były to najprawdopodobniej jest przy nich napisane czy są zgodne z CG. Co dokładnie Efavitu masz na myśli? I jaką konkretnie Amlę? (najlepiej podaj skład, ew. firmę) Cytat:
Cytat:
![]() Napisz koniecznie jak się ten Wax będzie sprawował. Sama jest bardzo ciekawa, bo skład ma obiecujący. |
|||
|
|
|
#27471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27472 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia
Właśnie czytałam opinie na temat tego Waxu - no i takie różne są, wnioskuję że dobra jako odżywka nie maska regenerująca...może uda mi się kupic saszetkę bo ponoc są takie.
|
#27473 |
|
Wtajemniczenie
|
kathy
Wax jest emolientowy. Ale ja się boję kupowac tego z miodem (polecila mi go Eloe), gdyz niedawno sie dowiedzialam o uczuleniu na miod...rodzinne moja babcia miała. |
|
|
|
#27474 |
|
Raczkowanie
|
Mpx, ślicznie wyglądają twoje włoski. Zdecydowanie widać efekty zmian w pielęgnacji
|
|
|
|
#27475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27476 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (o ile nie będzie problemów z dostępnością) Cytat:
Cytat:
Bo może jak masz jedną, to wcale nie musisz mieć drugiej? Cytat:
|
||||
|
|
|
#27477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno masz duże doświadczenie, zgadzam się z toba ![]() Ja też stosuję olej ,,Vatika,, - jak już czuję potrzebę, ale zauważyłam że mi bardzo farbę wypłukuje i jak by były ciemniejsze. Za tydzień farbuję włosy - więc nie będę stosowała chyba już oleju (sama nie wim) - mam zamiar wypróbować jeszcze maskę ,,yes to carots,, - Eloe ją polecała, fajna seria ja używałam rok temu masła do ciała i byłam zadowolona. Wiesz co Małgosiu - tak bym chciała miec zdrowe włosy i nie farbować - czy z twojego doświadczenia mogła bym używac czegoś mniej drastycznego niż farba chemiczna (mam włosy ciemne a farbuje na rudy taki na poziomie 7, 8).
|
|
#27478 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ehh ja tylko w pracy mam jakiś sensowny internet (za to nie mam możliwości oglądania, ani generalnie ściągania Cytat:
u mnie ślinienie się zapoczątkował jako X-Men - Wolverine ) z Someone Like You (nasza wersja to "Serce nie sługa" bodajże - gra w nim niepoprawnego podrywacza, daje popis...geeez jak widziałam scenę w barze gdzie podrywa dziewczynę spojrzeniem to po prostu klękajcie narody ) z Kate&Leopold, z Kodu Dostępu, z VanHelsinga. Z bardziej ambitnych The Fountain (Źródło; dla mojego TŻta film ciężkostrawny ).A co do TŻta. Ja robię to tak oglądamy film z Wiadomo-którym-aktorem On strzela uśmieszek i komentarz - "O, zdaje się, że to Twój ulubiony aktor" Ja: "Tak? Aaa no faktycznie." Miło popatrzeć i już a TŻtowi zawsze dobitnie pokazuję kto jest moim nr 1 ![]() Edit: hahahaha zobaczcie to zdjęcie ten moment w filmie jest też super >klik<Cytat:
![]() O matko...strach się bać co będzie jak teraz napiszę, że nadal ich nie zgrałam... I dobrze, szkoda by było ![]() Cytat:
Przecież nie będą się skręcały w nieskończoność! A mocny skręt jest BOSKI Napij się meliski na uspokojenie i pokrzywki na porost ![]() Cytat:
tacy fryzjerzy istnieją?Cytat:
Cytat:
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia 175cm/64,5 kg - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY Edytowane przez venealin Czas edycji: 2010-11-08 o 12:24 |
||||||||
|
|
|
#27479 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo motywujące ![]() Cytat:
poszukam albo Ziaji Nuno albo tego czarnego Yunga Cytat:
Wiecie co kręciołki moje kochane? Chyba moje kłaczki domagają się sls'u już, bo po powtórce z Pottersa+olej było już niezbyt ciekawie ![]() Obciążone, osłabiony skręt, takie zmęczone i ogólnie niefajne. Dzisiaj zafunduje im oczyszczanie, zobaczymy co będzie jutro. (Obiecuję przy okazji jutrzejszego "update'u" zgrać tamte zaległe zdjęcia )
|
|
#27480 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do yes to carrots to skład mi się podoba (może poza silikonem). Jak Eloe polecała to musi być dobra To mam pozytywną niespodziankę jeśli chodzi o maski dostępne w Polsce. Choć ja maskami (stosowanymi jako maski) nigdy specjalnie nie interesowałam. Ze względów ekonomicznych i czasowych wolę nakładać oleje. Ale żeby nie wyglądało, że ja je aż tak często stosuję Średnio to pewnie będzie 1 raz na tydzień, ale na pewno zdarza się i 1 raz na 2 tygodnie.Cytat:
Wiem, że niektóre dziewczyny stosują hennę i to pewnie jest najbezpieczniejsze rozwiązanie dla włosów. Poza tym można farbować szamponetkami - kiedyś bardzo popularny był Marion. Ale są też szamponetki innych firm, np, Joanny. Nie wiem jednak, na ile szamponetka może Ci pomóc rozjaśnić włosy ![]() Z farb (z doświadczenia na mojej mamie) mogę polecić farby Joanny bez amoniaku - Joanna ma dwie serie farb - z amoniakiem i bez. Te bez amoniaku na moje oko aż tak bardzo włosów nie zniszczyły i są dość trwałe. I jeszcze został najłagodniejszy dla włosów sposób, czyli płukanki - na rozjaśnienie np. płukanki z rumianku - tutaj przeczytasz więcej: http://www.laboratoriumurody.pl/foru...ow,t10721.html |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

?)

)
u mnie ślinienie się zapoczątkował jako X-Men - Wolverine

tacy fryzjerzy istnieją?

)