|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Eloe
U fryzjerki na salonie to mi wałkami robiły to jeszcze tez w porządku. Niech sobie dziewczyna-praktykantka poćwiczy, ale lokówka o moj Boże...:x Tak w ogole to Maska Elseve Total Repair ma proteiny, Artiste z Natury też...ile ja dzis nakladalam odżywek to olaboga Ale włosy będą mi wdzięczne ! ![]() A keratyne gdzie mogę kupic i w jakich cenach ? Jak droga To siostro, ale bezrobotną nie stac ![]() :P Tak w ogole to nie dziekuje, by nie zapeszyć. Takie są moje plany :P |
|
|
|
#27512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#27513 |
|
Wtajemniczenie
|
caskada
Współczuje... Jakby u mnie nie było sklepu zielarskiego to bym sie załamała...;/ |
|
|
|
#27514 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Uboższa i tańsza, ale dająca podobny efekt, jest niemiecka Balea, więc postawiłam na nią. Powedz, naprawdę ona Ci pomogła? W jaki sposób/kiedy ją stosowałaś?
|
|
#27515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystk ie uliczki i zakamarki a ja poprostu najzwyklej nie mam ochoty lazic w taka pogode po miescie
|
|
|
#27516 | ||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Kropciu już ciemno i zaraz będzie wieczór. Połóż się do łóżka i udawaj, że jest noc
A jutro będzie lepiej ![]() Cytat:
i modły do Św. Curli odprawię, by z daleka trzymano od Twoich włosów takie urzadzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i nie dziękuj ![]() Moje włosy kochają być w domu - pójdę do pracy - puch i rozprostowane włosy; pójdę na angielski - jeszcze gorzej i gardło od klimy wysiada (zaraz będziemy tam się udawać...); u rodziców - puch i jakieś oklapstwo (za gorąco!). A w domu... każdy włosek zadowolony ![]() Wychodzę
|
|
#27517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
używam około miesiąca codziennie. włosy zdają się 'grubieć' i są po niej puszyste, lepiej się rozczesuja i w miejscach, gdzie psikam jej więcej (np. nad karkiem) widzę wyraźną poprawę (miałam w tym miejscu fatalne włosy po dredach, szkoda mi było ściąć i dobrze zrobiłam - stan diametralnie się poprawił włosy 'zregenerowane', grubsze, nie kruszą się jak wcześniej i nie niszczą tak od np. wiązania ciasną gumką. i są bardzo lekkie i sypkie (mam bardzo gęste i ciężkie włosy, którym zawsze tej lekkości brakowało) |
|
|
|
|
#27518 |
|
Wtajemniczenie
|
caskada
Mnie by sie tez nie chciało chodzić. Takze doskonale Cie rozumiem :P Eloe a na pracowni mialam zajęcia i mowila mi bym sobie jeszcze pianke dała...Ja stanowczo odmawialam...Strasznie byla, ze tak powiem nie ładnie upierd**** a nie znoszę tego zaznaczam. Mialam wczesniej żel nałozony, bo myslalam, ze sie z tego jakos wytaraskam a tu kicha...;/ Pianki nie nałozyła bo odpowiedziano mi tak: Jak pani chce ! ...Ja sobie mysle MHM, ale nie skomentowalam. W ogole to zaraz w codzienniku napiszę co moje włosy za zabiegi dzis miały ![]() ZSK ? Mazidła to tak wiem...Ale co to tamto jest ? :co jest?: ![]() Widze, ze mnie rozumiesz (w sprawie egzaminu czeladnika )No u mnie w domu tez gorąco i włosy mają swietny puch, ale naloze jeszcze kokosowego troche :P na koncowki i beda sie cieszyc jak tralala
|
|
|
|
#27519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bernadko ZSK - zrób sobie krem
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
|
|
#27520 |
|
Wtajemniczenie
|
kropcia
Dziekuje Ci Kochana ;* A ten ZSK to jakis sklep internetowy tak ? Jutro wam zdjęcia przeslę...Dzisiaj nie mam sił. I poza tym nienaturalne światło. xD |
|
|
|
#27521 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#27522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kosmetolog1 zakwalifikowała go do silikonów nierozpuszczalnych w wodzie. Co do maseczek, ja ostatnio olejuję w mixie z jakąś odżywką; raz w miesiącu nakładam też mocno proteinową emulsję. |
||
|
|
|
#27523 |
|
Raczkowanie
|
Witam drogie Panie/Siostry!
Byłem dzisiaj w sklepie takim jakimś z różnymi artykułami na grabiszyńskiej tam kremy, farby odżywki itp. Szukałem Glorii maski ale nie znalazłem bo nie mają tam, ale za to kupiłem sobie: -Do mycia Ziaja Placenta odżywka z pszenicą - Balsam Mrs. Potters? z aloesem bo miałem dość po wczorajszej imprezie urodzinowej i dzisiejszym dniu w szkole i nawet siły analizować składu nie miałem. A po za tym widziałem jeszcze Kallosa Latte, Jakąś Placentę w podobnym opakowaniu co kallos, Hergon? i szampon np. Ziai Aloesowy nad którym się zastanawiałem ale wolałem wziąć do mycia ta odżywkę bo jednak takiej metodzie ufam. Teraz mam kilka pytań w ogóle dobre kupiłem te rzeczy bo o MRS. różne opinie widziałem. Co to za odżywka ten Hergon? czy jakoś tak? I tak z ciekawości czy wiecie coś o tym szamponie? Dziękuje za wszystko ![]() ![]() Zdjęcia włosków w tym tygodniu czekam na aparat z urodzin. ![]()
|
#27524 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Zamierzam zrobić swoje pierwsze zamówienie półproduktów. Sprawdziłam tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=35 co polecacie.
Wybrałam: - hydrolat aloesowy (zamierzam dodawać do odżywek i dodawać do psikadła reanimującego) - olej jojoba (dodawać do masek i do psikadła wg Volyovej) - kwas hialuronowy (do masek, odżywek?) Zamówić coś jeszcze? Dziękuję
|
|
|
|
#27525 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Balsam mrs Potters nadaje się do mycie podobnie jak Hegron. Kallos można i do mycia i odżywiania Cytat:
|
||
|
|
|
#27526 |
|
BAN stały
|
Gagz co za sklep na grabiszyńskiej?? Bo muszę uzupełnić brak mrs. potters i się czaję na kallosa
|
|
|
|
#27527 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale powiem Wam, że bardzo mi ostatni pomogła nalewka z propolisu. W ciągu dwóch tygodni zachorowałam dwa razy, ostatnio zaczęłam pić tę nalewkę i szybko wracam do zdrowia Cytat:
Cytat:
Rzeczywiście amodimothicone jest wyjątkowy jak na silikon. Być może rozważę kupienie jakiegoś produktu z nim. To chyba jest w tym wszystkim najważniejsze. Amodimethicone wyobrażam sobie u mnie tylko w odżywce d/s. W brytyjskich produktach, myślę, że skład jest bardziej przemyślany. Natomiast w polskich, silikony chyba często zastępują inne, "bardziej wartościowe" emolienty takie, jak oleje ![]() Cytat:
Niedawno sobie przypomniałam, ze po raz pierwszy udało mi się ograniczyć przetłuszczanie włosów, kiedy zaczęłam regularnie utrwalać fryzurę lakierem. Wtedy myślałam, że lakier wysuszał mi włosy i zapobiegał przetłuszczaniu. Teraz wiem, że on obciążał w pewnym stopniu włosy i dzięki temu wolniej się przetłuszczały. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edit: Basiu przeczytałam że to wszystko napisałaś. Nie wiem, jak czytam ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Basiu, to może ekstrakty, mieszankę witamin (All-in-one), keratynę, o której napisała Syrenka, jakieś zioła w proszku, jeśli zamawiasz z Mazideł, masło shea? Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-11-08 o 20:31 |
|||||||
|
|
|
#27528 |
|
Wtajemniczenie
|
małgosia
ja uwielbiam mleko ![]() O widzisz ja slyszalam o syropie cebulowym haha
|
|
|
|
#27529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co kładłaś tyle masek i odżywek? z tego co zrozumiałam (choć przyznam, że średnio rozumiem Twój post...) isaną zmyłaś olej z długości? później szamponem znów myłaś długość + skalp. zmyłaś i położyłaś artiste z isaną + kokos. zmyłaś i elseve + kokos. jaki miałaś w tym wszystkim cel? nie lepiej było zmyć kokos i nałożyć jedną treściwą maskę po nim z olejem keratyną i co tam jeszcze masz niż bawić się z nakładaniem i zmywaniem? ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
|
#27530 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Jeszcze szukam czegoś do pielęgnacji twarzy, ale to nie to forum . Zrobię jedno większe zamówienie. Ehh, te wydatki![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
. Domawiam |
||
|
|
|
#27531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27532 |
|
Rozeznanie
|
Basiu, ja niedawno zamawiałam w mazidłach i bylam zła bo zapomniałam o ... paskach do mierzenia pH. Może ci się przyda.
A propos zamówień - czy ktoś ma doświadczenia z masłem shea z Mypa? Widziałam w Naturze, że jest tańsze od tego z mazideł, ale może gorsze
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#27533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest jakaś taka pasmanteria czy jakoś tak z tymi produktami. Jak się Jedzie tramwajem przez Grabiszyńską od strony orląt to wysiada się na pereca i przechodzi przez przejście w stronę bankomatów i potem przechodzi się przez drugie po lewej stronie i idzie się tam w stronę takiego Kebabu czy jakieś budki z fast food na rogu? ni i tam jest zaraz taka pasmanteria na pewno znajdziesz.
|
|
#27534 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Właśnie patrzyłam na te paski i zastanawiałam się po co mi one
. Zamawiać będę też pipetkę, pojemnik do psikania i pojemnik z dozownikiem kropli.I tak już spora kwota wyszła. A miałam nic już nie kupować...
|
|
|
|
#27535 |
|
Strażnik Wizażu
|
Dobra dziewczyny, wrzucam swoje włosiątka (przepraszam za jakość zdjęć, ale nie mam aparatu
do tego pracuję w godzinach "dziennych", gdy wychodzę z domu i wracam to już jest ciemno) ...przez ostatnie 1,5 roku wypadło mi sporo włosów...na szczęście teraz się to unormowało i nie muszę panikować myjąc je zaznaczam, że od kilku tygodni staram się nawilżać (zapewne za słabo) - olejuję przed co drugim myciem - Amla na skalp i Efavit (swoją drogą, czy Parachute jest zgodny z CG?) na długość, bądź tylko jeden na całość, odżywki nawilżające (chociaż już wiem, że muszę kupić jakąś bardzo dobrą, bo dotychczasowe nie spełniają wymogów zbytnio), mam też keratynę hydrolizowaną - do tej pory mieszałam kilka kropel z porcją odżywki i kładłam pod czepek na 30-60 minut. Prostownicy nie używam, bo nie mam suszarka baaaardzo rzadko (a dyfuzora brak ), lakieru nie lubię, pianki też niezbyt lubię swobodny ruch na głowie dla porównania wrzucam zdjęcie rudego niewypału sprzed 5 lat, podczas pobytu w USA, gdzie wilgotność powietrza wynosi czasem 90% i tak to właśnie wyglądało. Aaa, moja mama ma kręcone włosy od zawsze, moje są takie od niedawna, bo do tej pory były zupełnie proste (nawet się nie puszyły!). Widocznie taka ich uroda, więc postaram się im pomóc .Będę bardzo wdzięczna za dobre rady, pomoc i uzasadnioną krytykę i trzymam się kręciołków.Mokre Wysuszone Rude No i jak widać, kręcą się od połowy tylko... :/ da się coś z nimi zrobić? Jak uważacie? Co to jest za typ skrętu? Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2010-11-08 o 22:33 |
|
|
|
#27536 |
|
Wtajemniczenie
|
DMkania parachute to w 100 % czysty olej kokosowy więc jak ma być niezgodny z cg
|
#27537 |
|
Strażnik Wizażu
|
No tak
za dużo czytania, różnych wątków, informacji niezbędnych i potem się kiełbasi. Jak te włosy wyglądają...tragedia
|
|
|
|
#27538 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczęta, jak szybko może pojawić się kryzys włosowy?
Dzisiaj rano 3 raz umyłam włosy odżywką ISANA, potem Garnier Karite, odciskanie, żel lniany plunking. Pierwszy raz od dawna byłam zmuszona użyć suszarki. Suszarę mam taką wielką Remingtona z różnymi bajerami - nałożyłam dyfuzor i traktowałam je zimnym strumieniem. Niestety moje włosy bardo długo schną - jeśli umyję je wieczorem to rano wciąż są wilgotne. Do tego zupełnie nie mam cierpliwości do suszenia i po prostu tego nie znoszę. Wyszłam we włosach dość mokrych, a dziś było zimno i padało. Mimo mojego poświęcenia, moja dzisiejsza fryzura w ogóle mi się nie podobała. Mało błyszcząca, sporo puchu i skręt jakiś słaby. Po dwóch pierwszych razach byłam zachwycona, tylko niestety dość szybko mi się czubek głowy przetłuścił (już na drugi dzień). Teraz nie wiem, czy to ja nie umiem porządnie umyć włosów, czy to zła odżywka, czy pogoda, czy suszarka...
|
|
|
|
#27539 | |
|
Rozeznanie
|
Ja bym paskami sprawdzała pH płukanek z octem, bo kombinuję ze stężeniem (różne są przepisy na wizażu i na naturally curly)
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#27540 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem dziś po teście amodimethicone w Biovaxie latte i powiem, że jestem pod wrażeniem efektu
Loki jakby większe choć skręt mocniejszy, nawet takie jedno pasmo z tyłu, które nigdy nie chce mi się kręcić tym razem jest takie jak reszta. Jakby wszystkie loczki bardziej regularne były Moja Rodzicielka stwierdziła, że mam dziś włosy jak od lokówki Zobaczymy jak jutro ale ja już wiem, że będę testowała również dimethicone. A łudziłam się, że może nieudany test odwiedzie mnie od dalszych zakupów![]() Btw widziałam ostatnio w tesco żele do włosów, 2,99zł za całkiem spore opakowania , niestety nie pamiętam nazwy. Bardzo mocny chyba był zielony(morski), mocny był niebieski. Odstraszył mnie lekko zapach tego zielonego ale znając życie szybko się taki ulatnia W składzie żadnego alkoholu, vp/va copolymer i zagęszczacze, humektantów chyba brak ale nie pamiętam dokładnie . Ciekawią mnie, żałuję, że wtedy nie kupiłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Ale włosy będą mi wdzięczne ! 
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

) i faktycznie pomogła mi doprowadzić włosy do porządku wraz z innymi produktami, mogę ją z czystym sumieniem polecić
wszystk ie uliczki i zakamarki

i nie dziękuj

...przez ostatnie 1,5 roku wypadło mi sporo włosów...na szczęście teraz się to unormowało i nie muszę panikować myjąc je