2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 23:18   #2941
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Ojej, ale sie zaniedbalam w czytaniu watku... Zlapal mnie stres zwiazany z moimi problemami. U ilu lekarzy w tak krotkim czasie bylam to nawet nie zlicze. A i na kilka USG sie zalapalam.
Cale szczescie moja kochana mama jak zwykle jest bardzo pomocna (nie ma to jak rodzinka w sluzbie zdrowia ).
Poszlam na USG, wyszly zrosty, to ze sie przeciazylam itp itd.
Poszlam z tym do zaprzyjaznionego (dzieki mamie) lekarza ogolnego, ktory sie bardzo przejal, kazal pojsc do gina, nawet napisal mi skierowanie do hematologa, zeby wszystko sprawdzic. Do tego skierowanie na kolejne badania i kazal lykac jakies tabletki, zebym nie dostala zakrzepicy.
Poszlam do gina, ktory mnie olal. Zbagatelizowal wszystko. Nawet nie chcial obejrzec brzucha, tylko powiedzial zebym przyszla jak wroce od hematologa.
Pozniej wizyty u ginow, rozne USG..
W koncu zaprzyjazniony gin, od mojej mamy. Jak przyszlam od razu mnie zbadal, sprawdzil wyniki, dokladnie "wymacal" brzuch. Zadzwonil do szpitala, w ktorym mnie cieli (on pracuje w innym szpitalu), zapytal co robic, bo niby nie jest tak zle, ale on nie chce mnie po szpitalach ciagac. Porozmawial z kims, prosil jeszcze o jakies swojego kolege i wyszlo na to, ze mozna poczekac, jesli z czasem nie bedzie lepiej to znowu mnie trzeba poogladac i wtedy ew. otworzyc na nowo.
Michalek zrobil sie glodny, wiec posiedzielismy tam w pokoju lekarskim, a wiadomo jak to jest. Zaraz jakas rozmowa sie wywiazuje. Powiedzial, ze nie wie czy takie tabletki przeciwzakrzepowe to dobry pomysl w moim stanie, bo boi sie, ze zaczne krwawic i te, ktore mi lekarz zapisal moga byc za mocne, dla pewnosci do kogos zadzwonil. Kazali mi brac jakies inne, do tego zrobic wyniki na zelazo. I znowu ku***cy dostaje, ze jak ide normalnie do lekarza to nic, a jak po znajomosci to wszyscy mili. Nigdy mnie to nie przestanie wkurzac

Ale faktycznie! Wyniki z zelaza - 3,7 szok. Podobno przez to moge miec takie zle wyniki.
Jutro bede nadrabiac

Bierzecie juz jakas antykoncepcje? Zastanawiam sie nad NuvaRing lub tabletkami Yaz...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 23:26   #2942
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Swoją drogą ciekawe która z nas pierwsza postara się o kolejnego potomka
Ja
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 23:28   #2943
falbala
Raczkowanie

czytalyscie?? http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html

ciekawa jestem co o tym myslicie?

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

NIKaP-n a kiedy zaczynacie staranka?? bo my jakos kolo wakacji zeby ok 10 miesiecy chociaz odczekac po cc
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 23:51   #2944
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
U nas akurat problemu z kredytem być nie powinno, bo Tż dostanie na 100 tys. bez żadnego problemu, a jak będziemy we 2 pracować to już całkiem Tylko nie wiem jak damy radę z kredytem i 2 dzieci
Kochana 100tysiaków to strasznie mało -jeśli chodzi o dom, a nawet mieszkanie...My wzięliśmy 340tysiaków, i na dzień dzisiejszy brakuje nam jakieś 18tyś na wprowadzenie- a nie szalejemy aaa i tylko dół chwilowo wykańczamy

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
ale pewnie okolo 50 tys.
Ale jak to mowi stare powiedzenie krazace w srodkowisku fotograficznym "to nie apart robi zdjecia tylko człowiek" (co udowania np. Zdjecie syna nikip-n)

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Dawidek konczy dzis 2 miesiace
gratulujemy

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
czytalyscie?? http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html

ciekawa jestem co o tym myslicie?

NIKaP-n a kiedy zaczynacie staranka?? bo my jakos kolo wakacji zeby ok 10 miesiecy chociaz odczekac po cc

Nie wierzę, nie chcę się nerwować

Nie no tak se strzeliłam, chcieliśmy też w miarę szybko, ale chcę się Pawełkiem nacieszyć- i co najważniejsze- żeby On się nami nacieszył
Zobaczymy jak pójdzie nam spłacanie kredytu
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 07:01   #2945
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
dziewczyny -a mnie sie serce kraje -nie dosć ze ten cholerny katar trwa, to jeszcze dziecko ma rany na pupie od odparzenia. wokól odbytu i na części pośladków ma dosłownie zywe rany i płacze, cały dzień praktycznie nie przespany, zapada w taki płytki sen i rzuca rączkami i wybudza się z płaczem i robi takie żałosne miny, ni i płacze przeraźliwie.
jezeli kremy nie pomagaja..... to moze zdejmij pieluche kilka razy dziennie i niech "powietrzy"pupcie. Czesto odparzenia sa od pieluch, jak nie przepuszczaja powietrza. Moze tez zmienic pieluszki na inne (innej firmy)? ale najlepiej potrzymaj dzieciatka bez, zsika ci sie, kuope zrobi owszem ale niech pupka ma dostep do powietrza!!! Okryj najwyzej zwykla pieluszka tetrowa (bez folii).

Przeciwbolowo przed ukonczeniem 3 miesiaca stosuje sie paracetamol w czopkach, ale ty masz malenstwo jeszcze (3 tyg) wiec skontaktuj sie z lekarzem moze najpierw.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-11-09 o 07:07
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 07:36   #2946
Ray
Zakorzenienie

dzieci do 3 lat maja za free

takie zmiany w okolicach odbytu to nie sa odparzenia od pieluchy itp to sa zmiany grzybicze, i tu nie pomoga masci alantany itp. coltrimazolum w patece do kupienia pomoze smarowac kilka razy dziennie
Stary 2010-11-09, 07:43   #2947
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

http://wiadomosci.onet.pl/fotoreport...rtaz-maly.html wow ale masakra!Ma niecałe trzy lata i waży... 45 kg
Stary 2010-11-09, 07:53   #2948
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.onet.pl/fotoreport...rtaz-maly.html wow ale masakra!Ma niecałe trzy lata i waży... 45 kg
pewnie chora ;( ale duza wina tez jest rodzicow ze przekarmiaja dzieci.
Stary 2010-11-09, 08:05   #2949
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ojej, ale sie zaniedbalam w czytaniu watku... Zlapal mnie stres zwiazany z moimi problemami.

Bidulka...mam nadzieje, ze będzie dobrze i rana nie będzie doskwierać
A z tymi lekarzami to już faktycznie tak jest, jak nie masz znajomości to Ci "g" pomoga

Bierzecie juz jakas antykoncepcje? Zastanawiam sie nad NuvaRing lub tabletkami Yaz...
Ja ide do gina w piątek i zobacze co mi zaproponuje, bo sama się nie orientuje.
Musi mnie też wybadac bo przy stosunku dalej boli...fakt mniej ale jeszcze czuje ogoromny dyskomfort

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
opaska piękna usmiecha zachwyca.... ale mama dalej po swojemu zdjecia robi Gabisun naprawde mozna duzo łądniejsze zdjecia zrobic bez flasha.... flash zwlaszcza taki prosto w twarz splaszcza obraz.... nawet switalo przy takiej pogodzie jak dzis jest lepsze niz lampa blyskowa... oczywiscie juz nie o tej porze... potrenuj... masz piekna córunie szkoda jakby nie miała łanaych zdjec

Mszu to powiedz prosze jak zrobić zdjęcie jak włacze Makro a moja dzidzia się rusza i wszystkie wychodzą takie zamazane
chce zrobić jakis ładny portrecik Milci...

masakra.... ja bym chyba sobie w łeb strzeliła jakbym teraz znowu w ciaze zaszła

Mam dokladnie tak samo
I wciaż powtarzam męzowi, ze następne dziecko to Jack Russel Terier -ten na dole - i juz imie dla niej mam- Raksa albo Szekla - tak po żeglarsku hehe
Cytat:
Dawidek konczy dzis 2 miesiace
Nio to gratulejszyn moja 21ego skończy 3
ale czas leci....

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A z Pascalka proszę nie naśmiewać Dla mnie wielkolud W porównaniu z tym jaki był mały pierwszego dnia, to dziś jest wielkolud A kiedyś będzie z niego chłopisko - ma po kim
Kochaniutka nikt się nie nasmiewa z Pascalka!Super chłopak z niego i ładnie przybiera- ja tez moja Milenke tak samo kąpałam - jak wyszlysmy ze szpitala to miala 2650 wiec super sie miesciła. teraz tez ja myje ale tylko tyłeczek

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
U nas dziś marudny dzień był. Skarb najchętniej cały czas by przy cycu siedział Nawet na spacerku nie spał . Dopiero usnął i 15.30 i śpi dalej może się uda pospać jeszcze chwilkę Mama zje kolację
A to my na spacerku i tuż przed nim po jedzonku
U nas wczoraj senny był dzionekladnie spala

Super rodzinka ładne osiedle macie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Tyle miałam napisać, ale odechciało mi się wszystkiego, jak zobaczyłam znowu wyniki Martynki, dalej ma anemię I pewnie znowu nie będzie szczepienia, a ona ma już 10 tygodni Masakra jakaś, tyle tych witamin w nią wlewam i NIC
smutne, ze MArtynka od początku tak musi cierpieć.miejmy nadzieje, że wyniki szybko się poprawią -buziaczki od Milenki dla Martynki

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Gabisun- ja małej przekuje uszka jak sama sobie tego zażyczy. Ja uwielbiam kolczyki i mam ich "tonę", a przekułam uszy przed pierwszą komunią.

a mnie się marzy taka malunia dziewczynka ok6miesięczna z kolczyczkami))
Juz nawet dostala od babci

Moja w 6 tygodniu 4100 niezła różnica
Moja miala 3330g

A my dzis mamy jakis marudny dzionek, malutka marudna i płaczliwa- wlasnie do wozka ja polozyłam bo była niedozniesienia.. dalej nie spi tylko smoka ciagnei jak oszalała a o 6.20 jadla o 7.20 dostala herbatki ..bo tak bardzo płakała..

Moje przyszłe dziecko -

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-11-09 o 09:06
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 08:50   #2950
funia1979
Raczkowanie

na pożegnanie ze śpiworkiem cyknęłam małemu parę fotek pora wyciągnąć śpiworek na 6 miesięcy. Jajlepsze, że Filiś mając 2 miesice ledwo skończone nosi ubranka 3-6 miesięcy lub 68 jak chcę mu kupić coś wiekszego to chyba ubranka na roczniaka hehe[/QUOTE]

Hej mam pytanko.Tez dostałam śpiworek dla małego tylko chciałam podpytać jak go zakłądasz.Mój Wojtuś skończył miesiąc, zakładasz go na ciuszki i tak .spi bez przykrycia czy jeszcze przykrywasz?Bo sie własnie zastanawiam czy jak go tak połoze w samym spiworku to nie bedzie mu zimno w rączki jak ma np same body na długi rękaw czy pajaca?

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

I jeszcze inna sprawa.Mój Wojtuś strasznie męczy się, stęka, jęczy i napreża zanim zrobi kupkę lub pierdka.Tak bardzo ze aż go to wybudza.Najgożej jest w sumie nad ranem,potrafi tak nawet prawie 1,5 godz.Niby pomiedzy przysypia ale za chwile od nowa.Głośno tak że aż go słychac w drugim pokoju.Jak już po wilekich męczarniach i wyginaniach i fikaniach nóżkami zrobi kupkę to spokój.Dodam że kupki są normalne, nie ma zatwardzenia a pierdki głośnie i dośc sporo.Czy to coś nie tak czy po prostu tak ma i minie z wiekiem?Czy któreś z waszych pociech tak miało?Mi pediatra nie powedziała ze to coś nie tak ale nie wiem czy dotarło do niej ze to na taką skalę i tak długo.Może myślała ze tylko troche posteka i już.Wojtuś ma 1 miesiąc.Poradźcie
funia1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 08:55   #2951
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
czy mam kasować bilet za dziecko??
do 3 lat jeżdżą za darmo

Paula bosko... jak idziesz bez znajomości to mają cię głęboko.. weź... mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy

ktoś pisał o odparzeniach forsiczka chyba - nam pomogło leżenie dużo z gołą pupą i tormentiol - nikło w oczach.. no ale jak są rany to może lepiej iść do pediatry?

mszu mpik ciesze sie że nie jestem jedyna jak bym teraz zaszła w ciąze to bym się pochlastała.... jaki hardcore...
Stary 2010-11-09, 09:43   #2952
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ja
to trzymam kciuki ja jeszcze poczekam parę lat

My też musimy jakieś 300tyś. wziąć ale to dopiero jak pójdę do pracy na razie odkładamy co się da
Cytat:
boszzzz tylko 5 kg mniej ode mnie

U nas spadł wczoraj śnieg

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 09:52   #2953
bordowa
Wtajemniczenie

forssiczka Ja proponuję nie zkładać pieluchy w ogóle. I tak siedzisz z córcią w domu, więc połóż ją na jakieś pieluchy i niech leży z gołą pupą nawet kilka dni.

falbala Najlepiej podejdź i zapytaj kierowcy czy nie ma u Was jakiejś opłaty za wózek.

Paula Współczuję biegania po lekarzach ...
Ja idę dziś i też się boję, że mam jakieś zrosty albo inne cudo, bo zgrubienia są, boli. Najbardziej się boję, że będą chcieli ponownie otwierać ranę ...

Nika A kiedy chcecie maluszka?
Wiem, że 100 tys. to mało, chodziło mi o to, że skoro na taką kwotę dostanie na pewno to z większym też problemów wielkich być nie powinno

martucha84 Ja też bym się pochlastała

gabi Ja też chcę śnieg, uwielbiam śnieg!! Chociaż jak ostatniej zimy mieszkałam w Olsztynie i BIEGŁAM na autobus w śniegu do ud to przestałam lubić ... :cwaniak:

Włączcie TVP2!
Oj, skończyło się ...

Moje Kochanie wygrało dla mnie wczoraj telefon Pan w realu kazał mu zakręcić jakimś kołem no i mam W internecie sprawdzaliśmy to kosztuje 500 zł A takiego pecha zawsze ma ...

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-11-09 o 09:55
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 09:53   #2954
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez funia1979 Pokaż wiadomość
Hej mam pytanko.Tez dostałam śpiworek dla małego tylko chciałam podpytać jak go zakłądasz.Mój Wojtuś skończył miesiąc, zakładasz go na ciuszki i tak .spi bez przykrycia czy jeszcze przykrywasz?Bo sie własnie zastanawiam czy jak go tak połoze w samym spiworku to nie bedzie mu zimno w rączki jak ma np same body na długi rękaw czy pajaca
wszystko zależy ile macie st w pokoju ja nagrzewam przy kąpieli tak do 24 więc zakładam tylko body na dugi rękaw pod śpiworek i tak mały zasypia. Ok 24 jest już chłodniej więc przykrywam na to kocykiem

co do brzuszkowych problemów, mieliśmy podobnie. Karmiąc małego w nocy nie pionizowałam do odbijania i nad ranem nagrmadzone gazy przeszkadzały przeszło jakiś czas temu

Cytat:
Moje przyszłe dziecko -
ale słodziuka córeczka!!
Stary 2010-11-09, 10:01   #2955
bordowa
Wtajemniczenie

Apropo temperatury. Zbijam jak się da, kaloryfery na "1" ustawione a nadal mam w domu 23 stopnie ... Podobno około 20-21 najlepiej dla dzieci. Ale mi już i tak zimno, bo mamy nieszczelne okna w pokoju to nie wiem co mam jeszcze zrobić ...
Stary 2010-11-09, 10:04   #2956
Klarissa
Zakorzenienie

Co do drugiego maleństwa to powiem wam, że mnie strasznie kusi żeby od razu... A jak byłam w ciąży to wydawało mi się, że następne dziecko to za 10 lat a teraz bym chciała żeby nie było za dużej różnicy wieku.
Stary 2010-11-09, 10:24   #2957
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
dziewczyny -a mnie sie serce kraje -nie dosć ze ten cholerny katar trwa, to jeszcze dziecko ma rany na pupie od odparzenia. wokól odbytu i na części pośladków ma dosłownie zywe rany i płacze, cały dzień praktycznie nie przespany, zapada w taki płytki sen i rzuca rączkami i wybudza się z płaczem i robi takie żałosne miny, ni i płacze przeraźliwie. jezu jak ono cierpi. robiona maść z hydrokoztizonem nie pomogła, mąka ziemniaczana nie pomogła ani inne specyfiki typu sudokrem, maści.
jutro kupię tormentiol, ponoć skuteczny, choć grzmią ze nie dla noworodków. a huk, nie mogę patrzec jak dziecko cierpi. nawet nie wiem czy cos przeciwbolowego mogę mu teraz podać? noc się na maxa nieprzespana szykuje.myślałam ze moze ma zapalenie ucha, bo od cycka sie odrywał, ale nie ma (poki co) goraczki, wiec to na szczescie nie ucho. poszlismy dzis na ten pierwszy spacer i myslalam ze od razu przewiało uszko.
straszne patrzec jak dziecko cierpi i nie da sie szybko pomoc
A może to nie odparzenia? Bo z tego co piszesz to morze to byc jakas ran infekcyjna hmm ciężka sprawa Albo przejdź na tetrę tak jak dziewuszki piszą u mnie sudokrem ran na kilka smarowań na przemian z Bambino ochronnym i nie ma odparzeń .

Cytat:
kaska1980 wodniaczka wykryli zaraz po porodzie. Podczas pierwszej wizyty pediatra powiedziala, że sie wchłonie do 2 lat. Na nastepnej wizycie stwierdzila, że chyba sie troszke powiekszył ale dla pewnosci, żeby sie nie stresowac dostalismy skierowanie do chirurga. Idziemy jutro na 10 i zobaczymy co i jak.
Mi w szpitalu nic o wodniaczku nie powiedzieli A położna stwierdziła że chyba mały ma małego wodniaczka choć ja nic nie widzę i ona przy kolejnej wizycie też mówi że może nie Byłam na kontrolnej też nic lekarz nie powiedział więc chyba go nie ma Ale czytałam że spora cześć chłopców go ma i że do roku czasu się wchłaniają

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
wszystko zależy ile macie st w pokoju ja nagrzewam przy kąpieli tak do 24 więc zakładam tylko body na dugi rękaw pod śpiworek i tak mały zasypia. Ok 24 jest już chłodniej więc przykrywam na to kocykiem

co do brzuszkowych problemów, mieliśmy podobnie. Karmiąc małego w nocy nie pionizowałam do odbijania i nad ranem nagrmadzone gazy przeszkadzały przeszło jakiś czas temu
No właśnie ja tez mam śpiworek i go nie używam bo nie bardzo wiem jak

Mój Franio też tak od 4-5 rano zaczyna stęki jęki ale nie płacze wtedy najczęstszej robi 1 kupkę tego dnia i pierdzi sporo. Ja staram się jednak żeby w nocy odbąknął choć czasem wymiękam po 20 minutach kładę go i zasypiam.

u nas noc jak co noc choć dziś mały pierwsze dwa spania miał 2,5 godzinne potem co dwie godzinki pobudka Zaczynam się do tego przyzwyczajać
Zastanawiam się tylko dlaczego do południa tak od 8 do 12-stej on chce jeść co godzina i trzymam go jak mogę jak najdłużej ale co godzina zaczyna się domagać ??

ładna pogoda dziś u nas wiec zabiorę małego na spacerek dziś sama bo TZ na siłownię wygnałam bo zaniedbał to kolano po operacji i musi troszkę nadrobić.
Mieszkanko już posprzątane, pranie zrobione, obiad też zostało prasowanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Co do drugiego maleństwa to powiem wam, że mnie strasznie kusi żeby od razu... A jak byłam w ciąży to wydawało mi się, że następne dziecko to za 10 lat a teraz bym chciała żeby nie było za dużej różnicy wieku.

A ja na razie dziękuję
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 10:27   #2958
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Apropo temperatury. Zbijam jak się da, kaloryfery na "1" ustawione a nadal mam w domu 23 stopnie ... Podobno około 20-21 najlepiej dla dzieci. Ale mi już i tak zimno, bo mamy nieszczelne okna w pokoju to nie wiem co mam jeszcze zrobić ...
dużo wietrzyć i lekko odziewać Joannę

Cytat:
gdybym miała męża i gdyby nie konieczność odczekania po cc mogłabym mieć nawet za rok tyle że dziewczynkę
Stary 2010-11-09, 10:35   #2959
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dziewczyny ktore robily juz chrzciny. Czy ktoras z was robila w domu? jezeli tak to prosze napiszcie co podawalyscie do jedzenia, bo ja caly czas mysle i wymyslic nie moge. Oczewiscie co poza obiadem, ciastami...
Stary 2010-11-09, 10:37   #2960
gabisun
Zakorzenienie

Ilona u mnie ten sam zestaw "antyodparzeniowy" jak coś się zaczyna dziać to od razu sudocrem, a tak na codzień to bambino

Młoda smacznie śpi, a ja mam lenia

Stary 2010-11-09, 10:40   #2961
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie 5w1 kosztuje 95 zł, 6w1 - 150 chyba
hmm- takie spore różnice w cenie? U mnie w przychodni 5w1 kosztuje 140 zł a 6w1 190zł
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
tu kilka dziewczyn bierze Azalię

Edytowane przez ninaad
Czas edycji: 2010-11-09 o 10:43
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 10:41   #2962
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ktore robily juz chrzciny. Czy ktoras z was robila w domu? jezeli tak to prosze napiszcie co podawalyscie do jedzenia, bo ja caly czas mysle i wymyslic nie moge. Oczewiscie co poza obiadem, ciastami...
my robilismy w lokalu i jestem bardzo zadowolona bo potem wracasz do czystego domku i nic cię nie obchodzi a nie masz jakiegoś fajnego lokalu blisko? to naprawdę duża wygoda i koszt podobny, my akurat płaciliśmy 50zł za osobę

Stary 2010-11-09, 10:47   #2963
bordowa
Wtajemniczenie

Czy ja wiem czy koszt podobny U mnie będzie 18 osób ale raczej 900 zł na chrzciny w domu nie wydam
Stary 2010-11-09, 10:49   #2964
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Włączcie TVP2!
Oj, skończyło się ...

Moje Kochanie wygrało dla mnie wczoraj telefon Pan w realu kazał mu zakręcić jakimś kołem no i mam W internecie sprawdzaliśmy to kosztuje 500 zł A takiego pecha zawsze ma ...
gratuluję telefonu
a co było na 2?

Cytat:
ja też nie chce duzej różnicy - 2-3 lata ale nie teraz o nieeee

Cytat:
przychylam się do pytania..

Cytat:
my robilismy w lokalu i jestem bardzo zadowolona bo potem wracasz do czystego domku i nic cię nie obchodzi a nie masz jakiegoś fajnego lokalu blisko? to naprawdę duża wygoda i koszt podobny, my akurat płaciliśmy 50zł za osobę
my bardzo chcieliśmy w lokalu no i cena nie byłą złą bo 60-80 zł zależy od menu od osoby aleeeeee że to ma być 2 dzień świąt to życzą sobie 120 zł bo więcej muszą zapłacić obsłudze itd itd itd.. z jednej strony się im nie dziwie ale z drugiej to dla mnie za dużo i mimo że cholernie chcieliśmy w lokalu to jednak decydujemy się na dom...
Stary 2010-11-09, 10:49   #2965
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Cytat:
Ja chyba wyjdę na jakąś bezbożnicę heheh Bo o ile ochrzcimy małego (raczej tak) to zrobimy to dopiero koło kwietni a może maja jak już będzie ciepło i ładnie Najpierw padła propozycja od Teściów żeby w święta ale w naszych kościołach zimno jak cholera i ja nie chce małego męczyć.
A przyjęcie na pewno w lokalu Koszt coś koło 40 zł za osobę
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 11:02   #2966
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja chyba wyjdę na jakąś bezbożnicę heheh Bo o ile ochrzcimy małego (raczej tak) to zrobimy to dopiero koło kwietni a może maja jak już będzie ciepło i ładnie Najpierw padła propozycja od Teściów żeby w święta ale w naszych kościołach zimno jak cholera i ja nie chce małego męczyć.
A przyjęcie na pewno w lokalu Koszt coś koło 40 zł za osobę
No co ty ... jaka bezbożnica ?? My jakoś w marcu mamy zamiar :P Ale jeszcze nie wiem czy w lokalu czy w domu, raczej przychylam się w stronę lokalu

Tak mniej więcej już was nadrobiłam... matko człowiek ma jeden dzień zajęty i ledwo daje radę nadrobić tyle produkujecie gaduły !!!

Ja w skrócie co wczoraj było
Na 12 na szczepienie Wzięliśmy 5 w 1. Jak mały się wydarł to myślałam że padnę.... dobrze że TŻ go trzymał a nie ja. Najbardziej małego wkurzyło to że ktoś krępował jego ruchy. Jak tylko piguła wyciągnęła igłę z jego nóżki to momentalnie się uspokoił. Jestem z niego dumna Zuch chłopak Narazie żadnej gorączki nie mamy ani nic więc mam nadzieję że wszystko dobrze
Potem była krótka wycieczka do sklepu dziecięcego po dużą wannę bo w tej z FP już nam niewygodnie No i kupiłam przy okazji podgrzewacz samochodowy do butelek Super sprawa
TŻ z małym pojechali do domu a ja do fryzjera Wkońcu trzeba się odhamić :P
A na koniec pojechaliśmy do Poznania odebrać ciuszki dla małego od jednej laski z Allegro. Nówki z H&M za bardzo małą kasę Tak że do domu zlądowaliśmy o 19.30...
wszyscy padnięci i nasz synuś chyba też bo jak zasnął o 1.00 to obudził się o 7.10
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 11:05   #2967
bordowa
Wtajemniczenie

W "Pytaniu na śniadanie" było o prawdziwym obliczu bycia mamą O frustracji, zmęczeniu.
Stary 2010-11-09, 11:07   #2968
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
A na koniec pojechaliśmy do Poznania odebrać ciuszki dla małego od jednej laski z Allegro. Nówki z H&M za bardzo małą kasę Tak że do domu zlądowaliśmy o 19.30...
wszyscy padnięci i nasz synuś chyba też bo jak zasnął o 1.00 to obudził się o 7.10
ja ostatnio zamówiłam 27 szt [w większości nowe] ciuszków Zara H&m za... 55 zł kocham Allegro! teraz poluję na wózek
Stary 2010-11-09, 11:08   #2969
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy ja wiem czy koszt podobny U mnie będzie 18 osób ale raczej 900 zł na chrzciny w domu nie wydam
u nas tez 15 osob i bardziej nam sie kalkuluje w domu zrobic. Zreszta moja mama obiecala ze zrobi obiad, 4 ciasta i salatke warzywna. Wiec nam pozostaje tylko reszta.

My mamy cala rodzine spoza po 300 km (rodzice, tesciowie), siosta przyleci z Anglii wiec i tak bysmy im musieli cos dac do jedzenia w domu. Wiec jakos lokal od razu odpadl, chociaz musze przyznac ze napewno odchodzi problem z glowy jak sie ma wszytsko zamowione a nie w domciu

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-11-09 o 11:13
Stary 2010-11-09, 11:09   #2970
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
podbny, bo do jedzenia dolicz jeszcze gaz, prąd, a poza tym sprzątanie przed przyjeciem i po- dla mnie to już za dużo może nie powinnam tego użyc jako argumentu ale wydana kasa zwróciła nam się ponad dwukrotnie więc tak naprawde wydatek żaden, a ja byłam wypoczęta i wyglądałam "jakoś"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości