|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Hej Mamusie.
Moja córcia szalała dzisiaj od 4 do 6, później spała do 9, zjadła i od 10 spała aż do teraz właśnie pałaszuje cycocha, porypały nam się godziny karmień wrrrr mam nadzieję że do jutra się jakoś naprostuje.niestety jej poranny sen mimo, że długi to nie jest spokojny. Co kilka minut wybudza się na stękanie i puszczenie bąka. Widać, że bardzo boli bo pręży się strasznie, wije i nie raz zapłacze. Czasami nie mogę na to patrzeć. Sama nie wiem od czego to, nie jem nic wzdymającego. podaję jej w dzień herbatkę koperkową a w nocy espumisan. Wszystko się nasiliło ponad tydzień temu. Czy to możliwe, że to Bebiko którym dokarmiam od 4 tygodni? Ale czemu dopiero teraz? Sama nie wiem czy zmieniać mleko, rozważam bebilon comfort bo to jest ta sama firma co bebiko. Ale to mleko jest na zaparcia i kolki, czy więc pomoże na zwykłe wzdęcia? Wacham się, bo nie powinno się zmieniać mleka ot tak, no i cena 3x tyle co Bebiko ![]() sama nie wiem.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
długaśną aż po sam biust.Cytat:
|
|
#3092 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
dash- ja tez mam
|
|
|
|
#3093 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak zawsze zresztą. Cytat:
Cytat:
![]() Co do wagi to ja dzisiaj odkryłam, że doszłam już do tej sprzed ciąży. Jak ładnie fika ![]() Ja dzisiaj robiłam test obciążęnia glukozą 75g - pamiętacie to jeszcze? ![]() Teraz do piątku czekam na wyniki i okaże się czy mam nadal cukrzycę czy nie.
|
|
#3094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() może się da...pokombinuj dziewczyno ![]() królewna śliczna Ja bym się bała, że dziecko mi się utopi- Ola dalej nie znosi leżeć na brzuszku
|
||
|
|
|
#3095 |
|
Rozeznanie
|
Jak u was z spaniem ja kąpe o 19 ssa cycka i spi do po 22 i zajmuje sie nią tak 1.5 godziny kupa,jedzenia,siki,kupa,j edzenia i tak mija , potem spi 2h i znów to samo po 2 i po 4 lub 5 tez tak miałyscie na poczatku??? Najgorsze jest to wybudzenie i chodzenie 1,5godziny przewijanie,karmienie i na odwot,a czasem spi z nami bo jak uspie po 5 to juz ja zostawiam z nami w łozku,wasze dzieci spią z wami czy w lozeczku????
|
|
|
|
#3096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja juz powoli zaczęlam myśleć, że to jakieś sporadyczne ataki kolki i zaopatrzyałm się na wszelki wypadek w krople.My byliśmy jakieś 4 dni po wyjściu tylko na samym zważeniu aby zobaczyć ile i jak mały przybiera. A na wizycie u pediatry byliśmy jak mały miał 2 tygodnie. Koeljna wizyta podczas szczepień czyli gdzieś po 6 tygodniu. |
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
ze spaniem nistety u nas mala ma tryb nocny....do 1 nie sypia...
dzis wyjatkowo nie bylo najgorzej... o 23 sie obudzila ja o 20 padlam stwierdzilam ze musze zie zdrzemnac 2 h poki spi bo nie dam rady do 1... ale o 23 sie obudzila zjadla i do 2 spala o 2 wstala i do 4:30 ja nosilam echhhh
|
#3098 |
|
Raczkowanie
|
Ja poszłam w 16 dobie dokładnie,ale dlatego że sama chciałam zobaczyć jak mały i w ogóle.Nikt mi nie mówił kiedy mam iść więc poszłam sama.Przynajmniej zważyli małego,zbadali,mogłam dopytac co i jak.I człowiek od razu spokojniejszy.Umówić się na wizyte samemu można, ja tak przynajmniej zrobiłam
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- kaska1980 no ja tez na początek podawałam Esputicon i nawet wode koperkową ale nie zauwazyłam żadnej różnicy w sumie.Więc przestałam.Ale widze ze to chyba coraz mocniej ma i to typowo napręża sie do czasu aż kupki nie zrobi i parę pierdków.I wtedy sie uspokaja.Najgorsze ze to go wybudza i jego sen sie tak niespokojny stał.Ale dlaczego jak mówię o tym lekarzowi to nie widzi problemu.Może ja jestem przewrażliwiona ale co innego jakby to było chwilke przed kupką ale tyle czasu?Chcicłabym mu jakoś ulżyć ale nie wiem jak.Może jakaś inna dziewczyna też miałą takie problemy z maluszkiem i ma jakies porady czy rozwiązanie?Dziewczyny piszcie |
|
|
|
#3099 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie odniosę się do niczyich postów bo nie mam czasu czytać.
Wychwaliłam rano moje dziecko i co od 11 nie śpi w ogóle tyko na cyckach Mi już sama skóra została a on jak tylko odbeknie to znowu zaczyna jeść
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki zeby Franio tez szybko z tego "wyrosł" bo wiem ze mozna szału dostac... powodzenia!
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
Oj potrafi długo, nawet 2 godziny.
Generalnie w łóżeczku, czasami ze mną.
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Ray cudne te twoje pociechy obie
![]() Mpik82 ale się fajnie kąpie ![]() malwina1204 po 6 tyg na szczepieniu Szczęśliwa ale ci nasi doktorzy zabawni... Klarissa wowwww jak dużo ubranek, ja mojemu zakładam tylko kombinezon - na ciuchy domowe czyli na półspiochy i body z długim nic więcej, i zawsze mu ciepło..aaa no i czapa
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-11-10 o 17:09 |
|
|
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gabisun.. moja mama tez nie umie zdjec robic, ale jak bylam mala to kumplowala sie pewna "fotografka" (bo to troche duzo o niej powiedziane) i mam cale masy zdjec z dziecinstwa. Bo urzadzały mi sesje foto w roznych sukienkach i roznych pozach . Wiec moze jesli rzeczywiscie tego nie czujesz, albo po porstu najzwyczajniej na swiecie nie lubisz robic zdjec, moze warto byloby poprosic kogo zeby pstrynal Kini pare ładnych zdjec? ![]() Mpik super foteczki, Mlika to juz duza dziewczyna, taka dorosla sie wydaje w stosunku to mojej MarudyZ przykadlu Ray doskonale widac, ze wcale nie trzeba super aparatu zeby robic fajne zdjecia ![]() Klarissa, jesli moga cos podpowiedziec, to zeby zdjecia byly mnie ziarniste warto zmiejszyc ISO. Widze mamuska, ze masz sile stroic swoje dziecie. Wiec albo masz do tego zadania wyjatkowy talent, albo wyjatkowo cierpliwe dziecie. Mojej dzis 3 razy zmienilam pajaca (do pierwszego zdjecia ![]() ycnan... Ty sie tak nie skradaj, bo widze, ze nas podczytujesz
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-10 o 18:04 |
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No starałam się słuchać rad z "Języka Niemowląt " ale w takich sytuacjach jest ciężko jak dziecko już "kaszle" przy płaczu to znaczy że jest głodne a on cały czas tak miał. Puszcza cały czas bąki robiąc kupki od czasu do czasu Brzuch jest miękki więc nie wiem Zaraz ja łyknę espumisam Z moich piersi leci jak je naciskam ale na wszelki wypadek pije dziś sporo mlek i uwaga zrobiłam sobie BAWARKĘ . Oj mam nadziej że to dziś miał taki dzień
|
|
|
|
|
#3105 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny super fotki, widzę że nasz mszu koleżanka- podniosła poprzeczkę i teraz będziemy bardziej kombinować
![]() martucha- zmartwiłam się wycyztałam w tym artykule kupowym- że jednak mamy problem. Pawełek ma zielone kupy, wszystkie luźnawe- a nie o konsystencji modeliny- ale bebilon comfort jest też na zaparcia więc pewnie mu kupke rozluźnia. Ale dlaczego jest zielona? Moja pediatra twierdzi, że tak może być, a ja się z tym nie zgadzam do tego ma właśnie kwaśny "zapach"...Nie mamy juz kolek, myślę czy nie wrócić do zwykłego bebilonu. Tyle, że on jest mniej kaloryczny i Pawcio nie da się nabrać- może mieszać na początku obydwa? Czy tak można? co sądzicie? |
|
|
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe... no cieszy mnie to niesamowicie A po co zmieniac mleko ktore bylo dobre?kasienka... mi nawał, a wlasciwie to deprecha poprodowa, (bo nic mi sie wtedy nie chcialo, nawet smarowac kremem) zmaskarowala cycyki mam pelne rozstepow. Uzywam jednak teraz musteli (zostala mi po ciazy)Na niej wyraznie jest napisane, ze mozna uzywac w czasie karmienia piersią) i moje rozstepy... jakby odrobine zjasnialy... sprobuj a noz widelec i u Ciebie zadziała...
|
|
#3107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do testu współczuję Ja chyba bym drugi raz tego świństwa nie wypiła Aż mi się niedobrze zrobiło bleee Cytat:
A mnie nawala brzuch ale nie macica czy te sprawy tylko wątroba albo żołądek nie wiem Ale wiem że zaczął mnie boleć jak szybko jadłam obiad bo do małego się spieszyłam bo płakał i połknęłam ten obiad ehh jeszcze się wrzodów nabawię Aha przyszła chusta Jutro dam zdjęci Ogólnie jest bardzo fajna Tyle że to wiązanie nie takie proste Tzn wiązanie jeszcze ok ale włożenie samemu tam dziecka to nie za bardzo Więc chce znaleźć takie wiązanie z dzieckiem od razu Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-11-10 o 18:22 |
||
|
|
|
#3108 |
|
BAN stały
|
Nasze dzisiejsze wspólne aa guuuuuuuuuuu
wczorajsze mycie![]() I upolowane w komisie ciuszki |
|
|
|
#3109 |
|
BAN stały
|
http://allegro.pl/krzeselko-karmieni...298894162.html
Mam możliwość kupienia takiego używanego w stanie idealnym- jakby było nowe- za 197zł- co sądzicie? |
|
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
BAN stały
|
mszu bo jak był na zwyklym bebilonie- to kupy były ok. - pisza jedna reka bo moj klopsik sie obudzil.
Teraz all time jest na comforcie- na kolki i wciaz sa zielone kupencje... teraz kolek juz nie ma- a ja mam duze pudlo zwyklego bebilonu i nie wiem czy do niego nie wrocic? po co tuczyc Pawcia comfortem jesli mu dodatkowo chyba nie sluzy? mszu Nadia jest sliczna i jak zawsze super pozuje ![]() Mpik szok jak Milenka sie zmieniła, wydoroslala slodziarka Klari obie panie super, a ten sloneczno- zabkowy szkrabik- do schrupania ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Ray obie Twoje dziewczyny sa urocze, zdjecia i filmik tez mi sie widza Ty też fajna kobitka no i masz tą cegłę na ścianie, którą chcemy tam, gdzie tv będzie wisaił zadowolonaś z niej?
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Nika Fajne to krzesełko, moim zdaniem warto, bo predzej czy pozniej bedzie trza takie cos kupic.
Zdjecie "szóste" moim fawortem! Nie wiem tylko dlaczego kolezanki preferujecie robic zdjecia wieczorem, kiedy sztuczne oswietlenie jest duzo trudniejsze. Bo jesli bylo by odworotnie to spejcalistyczne lampy studyjne nie byly tak cholernie drogie... naprawde zachcam po raz enty do wykorzytwania swiatla dziennego. Ja nie robie praktycznie zadnych zdjec po zapadnieciu zmroku, a po drugie moje dziecko z rana jest w zdecydowanie lepszym humorze niz wieczorami ![]() Kurcze ja totalnie sie nie znam na tych MM... ale wydaje mi sie ze jesli zachwouje sie spokojnie, nie widac, zeby go brzuszek bolal to moze olac te zielone kupy i zostac przy tym mleku...? Zawsze mozesz spobowac mu podac ten zwykly bebilon i zobaczyc jak bedzie reagowal, moze i kupa bedzie ok i kolki nie wroca...?
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-10 o 18:40 |
|
|
|
#3113 |
|
Raczkowanie
|
kaska1980 chirurg powiedzial, że wodniaczek sie wchłonął i juz powinno byc ok, cos tam ma jeszcze lekko spuchniete ale podobno po wodniaku to norma, kontrola za 2 tyg
|
|
|
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3115 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
No właśnie chcę wrócić do tego, na którym kupa była ok- czyli zwykły bebilon. Boję się podawać ten comfort bez powodu- a jeśłi nie ma kolek to podaję je właśnie niepotrzebnie. A ono bardziej kaloryczne, po co chłopaka tuczyć tylko czy ja dobrze kombinuję?---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
No właśnie, teoretycznie ![]() Moje dziecko nie da się oszukać o żadne 15minut, tylko w nocy robi śpioch przerwy większe niż 3 h ![]() Czasem zje o 23 i śpi do 6- później już mu wciskam nawet przez sen butlę, bo aż mu w brzusiu burczy... |
||
|
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
Witam, choć tylko na sekundkę, bo zaraz będziemy małego kapać, potem cyc i muszę (chcę
) grzać do teskacza po toilet paper bo nam jedna rolka została ![]() A to ,mMąż wynalazł i muszę się podzielić: http://www.milanos.pl/vid-23019-Magi...a-Marleya.html ![]() ![]() Wszystkie dzieciaczki i mamunie cudne ![]() mszu, nie ukrywam się, tylko Borysina moja kochana ostatnio ma problem z zasypianiem w ciągu dnia i non stop domaga się uwagi. Także jak tylko włączam wizaż i zaczynam czytać, to zaraz mnie woła do siebie, żeby pogadać A zdjęcia postaram się porobić przez weekend i się z moim Boryskiem-gadułą zaprezentujemy Weekend spędzamy u rodziców, więc mi brat napstryka zdjęć, a i sama się troszkę postaram, obiecuję ![]() Miłego wieczoru mamusie |
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mały ciągle śpi twardym snem nie obudziłam go do kąpieli i chyba już nie obudze Czy budzić?
|
|
|
|
#3118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Niech śpi maluszek.
|
|
#3119 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli jednak okaże się Wam niepotrzebny odezwij się do mnie na priv ![]() Cytat:
kiedy to koleś mi dzwoni, że niestety adaptery od quinny nie pasują do fotelika. A bardzo mi zależy żeby móc montować fotelik na stelażu. A ceny adapterów oscylują w granicach 30-200 złi tak się zastanawiam czy skapnę się jakie dokładnie adaptery są potrzebne, myslałam że są jedne a sie okazuje,że jest ich sporo ![]() mam i moja tez nie schodzi ![]() Cytat:
Cytat:
ojej jaka silna! no i slicznotka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-11-10 o 20:12 |
||||||||
|
|
|
#3120 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie poci się, ani jej nie zimno, więc chyba jest ok. Cytat:
![]() Powiedz mi dokładnie co mam zmniejszyć, bo nie rozumiem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
------------------------- My mamy chyba ten skok rozwojowy bo moje dziecko od 2 dni jest nie do wytrzymania Nie może zasnąć, budzi się z wrzaskiem, ręce mi odpadają od lulania... mam nadzieję, że to się niedługo skończy.Byłam na tej konsultacji z ortopedą po usg. Pani doktor to jakaś taka przedwieczna prukwa była, miała chyba ze 100 lat. Mam wrażenie, że się jej nie spodobalam z wyglądu (czy raczej z ubioru) bo oczywiście skrytykowała niby dziecko że "na strojenie to jest jeszcze czas" (niby to do dziecka było, ale miałam wrażenie, że do mnie). Potem mi nagadała, że jest mała źle ubrana bo ma spodenki i bluzkę a nie śpioszki i przez to ma nierówno coś tam w nóżkach co mi pokazywała... (taaa, tyle, że w domu głównie jest w śpioszkach o czym ekspertka nie pomyślała), mówiąc szczerze nic tam nie równego nie widziałam, co zresztą powiedziałam ku jej wielkiemu oburzeniu (potem pokazywałam mężowi i on też nic nie widzi). Same takie teskty puszczała typu "to pierwsza ciąża? można się tego domyślić", "młode mamy coś tam coś tam" itd. W sumie to nic nie zrozumiałam z tych jej zaleceń, wiem tylko że mam ćwiczyć z dzieckiem, ale nie wiem ani jak, ani po co, na koniec mi powiedziała, że niby małej nic nie jest, i wszystko w porządku ale jest coś tam krzywe ścięgno czy coś takiego i mam za miesiąc przyjść do kontroli. Chyba się skonsultuję z kimś innym bo nic mi wizyta u tej kobiety nie dała... a jak oglądam dziecko to niczego krzywego nie widzę. Wg mnie obie nóżki są takie same, wg badania usg wszystko jest w jak najlepszym porządku.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

właśnie pałaszuje cycocha, porypały nam się godziny karmień wrrrr mam nadzieję że do jutra się jakoś naprostuje.

. Ja juz powoli zaczęlam myśleć, że to jakieś sporadyczne ataki kolki i zaopatrzyałm się na wszelki wypadek w krople.

w stosunku to mojej Marudy
tylko czy ja dobrze kombinuję?