2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-10, 14:35   #3091
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Hej Mamusie.

Moja córcia szalała dzisiaj od 4 do 6, później spała do 9, zjadła i od 10 spała aż do teraz właśnie pałaszuje cycocha, porypały nam się godziny karmień wrrrr mam nadzieję że do jutra się jakoś naprostuje.

niestety jej poranny sen mimo, że długi to nie jest spokojny. Co kilka minut wybudza się na stękanie i puszczenie bąka. Widać, że bardzo boli bo pręży się strasznie, wije i nie raz zapłacze. Czasami nie mogę na to patrzeć. Sama nie wiem od czego to, nie jem nic wzdymającego. podaję jej w dzień herbatkę koperkową a w nocy espumisan. Wszystko się nasiliło ponad tydzień temu. Czy to możliwe, że to Bebiko którym dokarmiam od 4 tygodni? Ale czemu dopiero teraz? Sama nie wiem czy zmieniać mleko, rozważam bebilon comfort bo to jest ta sama firma co bebiko. Ale to mleko jest na zaparcia i kolki, czy więc pomoże na zwykłe wzdęcia? Wacham się, bo nie powinno się zmieniać mleka ot tak, no i cena 3x tyle co Bebiko
sama nie wiem....

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja miałam tak samo pan doktor mówił że musi sprawdzić czy wszytko się oczyściło a potem żartował że szuka nowego lokatora ...
Mój mówi:" Kolejna wizyta powinna być po 3 cyklach, zrobimy wtedy cytologię no chyba, że zajdzie pani w ciążę to zapraszam wcześniej..."

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Co sądzicie o tekim prezencie dla dziadków na święta??
http://allegro.pl/kalendarz-foto-z-t...295945738.html
Ja co roku robię kalendarze ze zdjęciami rodzinnymi dla babć

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam pytanie, czy macie dalej brązową krechę na brzuchu? bo ja mam i coś nie chce schodzić.
Ja mam długaśną aż po sam biust.

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Lejdis end..... lejdis.... Uwaga uwaga wprost z wybiegu swiatowej sławy agencji modelarskiej NEXT w kolekcii jesien-zima 2010.... zaprezentuje sie Państwu Nadia Lypinksy ( i zdjecie z cyklu "komentarz do"... pt "WTF" )
Jak się słodko uśmiecha pomysł bardzo fajny.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 14:43   #3092
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

dash- ja tez mam

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 14:43   #3093
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Klarissa mam pytanko Jak ty w taką pogodę jak wczoraj czy dziś ubierasz malucha na spacer bo ja głupieje chwilami ?
Dzisiaj ubrałam jej body z krótkim rękawem, rajstopki, podkoszulek z długim, skarpetki, czapkę i łożyłam ją do kombinezoniku. Na 100% jest jej tak ciepło. W chłodniejsze dni przykrywam kocykiem, a zamiast podkoszulka z długim zakładam jej bluzę.

Cytat:
Lejdis end..... lejdis.... Uwaga uwaga wprost z wybiegu swiatowej sławy agencji modelarskiej NEXT w kolekcii jesien-zima 2010.... zaprezentuje sie Państwu Nadia Lypinksy ( i zdjecie z cyklu "komentarz do"... pt "WTF" )
Piękne fotki.
Jak zawsze zresztą.

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
jak dziecko sie zachłyśnie mlekiem przy piersi, to na kolano główką w dół tak?
Moją wystarczy tylko podnieść do góry.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja sie pochwale fotkami jakie kiedys pstryknelam mojej starszej corce zwykla cyfrowka
Świetne
Co do wagi to ja dzisiaj odkryłam, że doszłam już do tej sprzed ciąży.

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
A Tu moja królewna w czasie wczorajszej kąpieli
Jak ładnie fika

Ja dzisiaj robiłam test obciążęnia glukozą 75g - pamiętacie to jeszcze?
Teraz do piątku czekam na wyniki i okaże się czy mam nadal cukrzycę czy nie.
Stary 2010-11-10, 14:45   #3094
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
własnie zmieniłam mlekio na nan pro..może to przez to?? wczesniej dawałam nan zwykłe..
może być...daj dziecku trochę czasu, niech się brzuszek przyzwyczai do nowego
Cytat:
Co sądzicie o tekim prezencie dla dziadków na święta??
http://allegro.pl/kalendarz-foto-z-t...295945738.html
to był mój pomysł. Ale jeszcze nie zdecydowałam jaki kalendarz zamówię. Widziałam, że w rossmannie można też zamawiać kalendarze ze zdjęciami ale jakoś nie miałam czasu podejrzeć jakie mają szablony
Cytat:
Dziewczyny a mam pytanie, czy macie dalej brązową krechę na brzuchu?
Ale jakoś mi nie przeszkadza- zaprzyjaźniłyśmy się ze sobą
Cytat:
Ach tifiooo dziekujemy...zeby jeszcze na tym kase szło zarabiac
może się da...pokombinuj dziewczyno
Cytat:

królewna śliczna Ja bym się bała, że dziecko mi się utopi- Ola dalej nie znosi leżeć na brzuszku
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 15:17   #3095
malwina1204
Rozeznanie

Jak u was z spaniem ja kąpe o 19 ssa cycka i spi do po 22 i zajmuje sie nią tak 1.5 godziny kupa,jedzenia,siki,kupa,j edzenia i tak mija , potem spi 2h i znów to samo po 2 i po 4 lub 5 tez tak miałyscie na poczatku??? Najgorsze jest to wybudzenie i chodzenie 1,5godziny przewijanie,karmienie i na odwot,a czasem spi z nami bo jak uspie po 5 to juz ja zostawiam z nami w łozku,wasze dzieci spią z wami czy w lozeczku????

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 15:28   #3096
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez funia1979 Pokaż wiadomość
Hej a jak długo tak potrafi stękać i pręzyć się i jęczeć?U mnie to nawet ponad 2 godziny,czasami mam wrażenie ze nawet jak mu sie nie chce kupki to tez tak robi.Ja karmię piersią i nie wiem co jest.Przeanalizowałam co jem ( a jem niewiele) więc raczej to nie od mojego jedzenia.Nie wiem czy to jakiś problem tam z jelitkami czy coś,chociaż pediatra powiedziałą ze z jelitkami wszystko ok.I stwoerdziła ze tak mają dzieci tylko ja nie wiem czy ona jest swiadoma ze to az tak bardzo,Pierdki ma strasznie głosne a to pręzenie go wybudza az sie czerwony na buźce robi i sie zwija,podkurcza nóżki i nawet płaknie co chwila.Tak byłoby ok tylko to mi sen z powiek spędza.Ale byam juz u dwóch pediatrów i żadna jakos sie tym nie zaniepokoiła.Nie wiem co robic
funia1797 u nas jest tak samo. Jednego dnia mały jest w miarę spokojny a innego pręży się, stęka, jęczy. W nocy jest jeszcze w miare spokojny ale nad ranem już ponownie jękanie, prężenie się. Puszcza bąki, robi kupki więc tez sen mi z powiek spędzają te jego grymasy. Najgorsze, że nie wiem co to i z tej bezsilnośći płaczę razem z nim. Ja juz powoli zaczęlam myśleć, że to jakieś sporadyczne ataki kolki i zaopatrzyałm się na wszelki wypadek w krople.

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Po jakim czasie od wyjscia ze szpitala po porodzie byłyscie z dziecmi u leekarza na kontrole???
My byliśmy jakieś 4 dni po wyjściu tylko na samym zważeniu aby zobaczyć ile i jak mały przybiera. A na wizycie u pediatry byliśmy jak mały miał 2 tygodnie. Koeljna wizyta podczas szczepień czyli gdzieś po 6 tygodniu.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 15:29   #3097
Ray
Zakorzenienie

ze spaniem nistety u nas mala ma tryb nocny....do 1 nie sypia...
dzis wyjatkowo nie bylo najgorzej...
o 23 sie obudzila ja o 20 padlam stwierdzilam ze musze zie zdrzemnac 2 h poki spi bo nie dam rady do 1... ale o 23 sie obudzila zjadla i do 2 spala o 2 wstala i do 4:30 ja nosilam echhhh
Stary 2010-11-10, 15:59   #3098
funia1979
Raczkowanie

Ja poszłam w 16 dobie dokładnie,ale dlatego że sama chciałam zobaczyć jak mały i w ogóle.Nikt mi nie mówił kiedy mam iść więc poszłam sama.Przynajmniej zważyli małego,zbadali,mogłam dopytac co i jak.I człowiek od razu spokojniejszy.Umówić się na wizyte samemu można, ja tak przynajmniej zrobiłam

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

kaska1980 no ja tez na początek podawałam Esputicon i nawet wode koperkową ale nie zauwazyłam żadnej różnicy w sumie.Więc przestałam.Ale widze ze to chyba coraz mocniej ma i to typowo napręża sie do czasu aż kupki nie zrobi i parę pierdków.I wtedy sie uspokaja.Najgorsze ze to go wybudza i jego sen sie tak niespokojny stał.Ale dlaczego jak mówię o tym lekarzowi to nie widzi problemu.Może ja jestem przewrażliwiona ale co innego jakby to było chwilke przed kupką ale tyle czasu?Chcicłabym mu jakoś ulżyć ale nie wiem jak.Może jakaś inna dziewczyna też miałą takie problemy z maluszkiem i ma jakies porady czy rozwiązanie?Dziewczyny piszcie
funia1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 16:14   #3099
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewczyny nie odniosę się do niczyich postów bo nie mam czasu czytać.
Wychwaliłam rano moje dziecko i co od 11 nie śpi w ogóle tyko na cyckach Mi już sama skóra została a on jak tylko odbeknie to znowu zaczyna jeść Wyć mi się chce i mam moment w którym zastanawiam się nam mm
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 16:37   #3100
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Wychwaliłam rano moje dziecko i co od 11 nie śpi w ogóle tyko na cyckach Mi już sama skóra została a on jak tylko odbeknie to znowu zaczyna jeść Wyć mi się chce i mam moment w którym zastanawiam się nam mm
ilona ja przerabialam dokladnie taki sam scenariusz... myslalam ze sie wykoncze... ale jakos samo jej przeszlo chyba... co prawda byc moze zlozyly sie dwa fakty podanie jej smoczka drugie zalecenie Tracy hogg karmienia o regularnych porach i nie ma bata ze wczesniej... jedyne ustepsto to max 20 min wczesniej...
trzymam kciuki zeby Franio tez szybko z tego "wyrosł" bo wiem ze mozna szału dostac... powodzenia!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-11-10, 16:47   #3101
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funia1979 Pokaż wiadomość
Hej a jak długo tak potrafi stękać i pręzyć się i jęczeć?
Oj potrafi długo, nawet 2 godziny.

Cytat:
wasze dzieci spią z wami czy w lozeczku????
Generalnie w łóżeczku, czasami ze mną.

Stary 2010-11-10, 17:08   #3102
martucha84
Zakorzenienie

Ray cudne te twoje pociechy obie

Mpik82 ale się fajnie kąpie

malwina1204 po 6 tyg na szczepieniu

Szczęśliwa ale ci nasi doktorzy zabawni...

Klarissa wowwww jak dużo ubranek, ja mojemu zakładam tylko kombinezon - na ciuchy domowe czyli na półspiochy i body z długim nic więcej, i zawsze mu ciepło..aaa no i czapa

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-11-10 o 17:09
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 18:02   #3103
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
ja mojemu zakładam tylko kombinezon - na ciuchy domowe czyli na półspiochy i body z długim nic więcej, i zawsze mu ciepło..aaa no i czapa
martucha ja tak samo. teoria ze dziecko powinno miec jedna warstwe wiecej niz dorosly sie u nas nie sprawdzila, bo Młodej zaczeły wychodzic potowki na pleckach.

gabisun.. moja mama tez nie umie zdjec robic, ale jak bylam mala to kumplowala sie pewna "fotografka" (bo to troche duzo o niej powiedziane) i mam cale masy zdjec z dziecinstwa. Bo urzadzały mi sesje foto w roznych sukienkach i roznych pozach. Wiec moze jesli rzeczywiscie tego nie czujesz, albo po porstu najzwyczajniej na swiecie nie lubisz robic zdjec, moze warto byloby poprosic kogo zeby pstrynal Kini pare ładnych zdjec?

Mpik
super foteczki, Mlika to juz duza dziewczyna, taka dorosla sie wydaje w stosunku to mojej Marudy

Z przykadlu Ray doskonale widac, ze wcale nie trzeba super aparatu zeby robic fajne zdjecia

Klarissa
, jesli moga cos podpowiedziec, to zeby zdjecia byly mnie ziarniste warto zmiejszyc ISO. Widze mamuska, ze masz sile stroic swoje dziecie. Wiec albo masz do tego zadania wyjatkowy talent, albo wyjatkowo cierpliwe dziecie. Mojej dzis 3 razy zmienilam pajaca (do pierwszego zdjecia) i przy trzecim juz byla bardzo niezadowlona, musialam sie niezle nagimastykowac zeby nie wyszla ryczaco na zdjeciu

ycnan... Ty sie tak nie skradaj, bo widze, ze nas podczytujesz czekam na zdjecia mamy z obywatelem Borysem

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-10 o 18:04
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 18:07   #3104
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
ilona ja przerabialam dokladnie taki sam scenariusz... myslalam ze sie wykoncze... ale jakos samo jej przeszlo chyba... co prawda byc moze zlozyly sie dwa fakty podanie jej smoczka drugie zalecenie Tracy hogg karmienia o regularnych porach i nie ma bata ze wczesniej... jedyne ustepsto to max 20 min wczesniej...
trzymam kciuki zeby Franio tez szybko z tego "wyrosł" bo wiem ze mozna szału dostac... powodzenia!
Jezu usnął Ale masakra dzień Oczy mu opadały a on dalej się darł Tzn nie był to jakiś straszny płacz tzn był No starałam się słuchać rad z "Języka Niemowląt " ale w takich sytuacjach jest ciężko jak dziecko już "kaszle" przy płaczu to znaczy że jest głodne a on cały czas tak miał. Puszcza cały czas bąki robiąc kupki od czasu do czasu Brzuch jest miękki więc nie wiem Zaraz ja łyknę espumisam Z moich piersi leci jak je naciskam ale na wszelki wypadek pije dziś sporo mlek i uwaga zrobiłam sobie BAWARKĘ . Oj mam nadziej że to dziś miał taki dzień
Stary 2010-11-10, 18:07   #3105
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczyny super fotki, widzę że nasz mszu koleżanka- podniosła poprzeczkę i teraz będziemy bardziej kombinować

martucha- zmartwiłam się wycyztałam w tym artykule kupowym- że jednak mamy problem. Pawełek ma zielone kupy, wszystkie luźnawe- a nie o konsystencji modeliny- ale bebilon comfort jest też na zaparcia więc pewnie mu kupke rozluźnia. Ale dlaczego jest zielona? Moja pediatra twierdzi, że tak może być, a ja się z tym nie zgadzam do tego ma właśnie kwaśny "zapach"...
Nie mamy juz kolek, myślę czy nie wrócić do zwykłego bebilonu. Tyle, że on jest mniej kaloryczny i Pawcio nie da się nabrać- może mieszać na początku obydwa? Czy tak można? co sądzicie?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 18:16   #3106
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Dziewczyny super fotki, widzę że nasz mszu koleżanka- podniosła poprzeczkę i teraz będziemy bardziej kombinować

martucha- zmartwiłam się wycyztałam w tym artykule kupowym- że jednak mamy problem. Pawełek ma zielone kupy, wszystkie luźnawe- a nie o konsystencji modeliny- ale bebilon comfort jest też na zaparcia więc pewnie mu kupke rozluźnia. Ale dlaczego jest zielona? Moja pediatra twierdzi, że tak może być, a ja się z tym nie zgadzam do tego ma właśnie kwaśny "zapach"...
Nie mamy juz kolek, myślę czy nie wrócić do zwykłego bebilonu. Tyle, że on jest mniej kaloryczny i Pawcio nie da się nabrać- może mieszać na początku obydwa? Czy tak można? co sądzicie?

hehe... no cieszy mnie to niesamowicie A po co zmieniac mleko ktore bylo dobre?

kasienka
... mi nawał, a wlasciwie to deprecha poprodowa, (bo nic mi sie wtedy nie chcialo, nawet smarowac kremem) zmaskarowala cycyki mam pelne rozstepow. Uzywam jednak teraz musteli (zostala mi po ciazy)Na niej wyraznie jest napisane, ze mozna uzywac w czasie karmienia piersią) i moje rozstepy... jakby odrobine zjasnialy... sprobuj a noz widelec i u Ciebie zadziała...

Stary 2010-11-10, 18:19   #3107
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dzisiaj ubrałam jej body z krótkim rękawem, rajstopki, podkoszulek z długim, skarpetki, czapkę i łożyłam ją do kombinezoniku. Na 100% jest jej tak ciepło. W chłodniejsze dni przykrywam kocykiem, a zamiast podkoszulka z długim zakładam jej bluzę.

Ja dzisiaj robiłam test obciążęnia glukozą 75g - pamiętacie to jeszcze?
Teraz do piątku czekam na wyniki i okaże się czy mam nadal cukrzycę czy nie.
A no to ja też tak ubieram i spoko Nie kładę mu kilku warstw Ale sprawdzam i ani się nie poci ani mu zimno

Co do testu współczuję Ja chyba bym drugi raz tego świństwa nie wypiła Aż mi się niedobrze zrobiło bleee

Cytat:
Jak u was z spaniem ja kąpe o 19 ssa cycka i spi do po 22 i zajmuje sie nią tak 1.5 godziny kupa,jedzenia,siki,kupa,j edzenia i tak mija , potem spi 2h i znów to samo po 2 i po 4 lub 5 tez tak miałyscie na poczatku??? Najgorsze jest to wybudzenie i chodzenie 1,5godziny przewijanie,karmienie i na odwot,a czasem spi z nami bo jak uspie po 5 to juz ja zostawiam z nami w łozku,wasze dzieci spią z wami czy w lozeczku????
Ja tez kąpie koło 19-stej potem godzinka na jedzonko i uśniecie Potem mały się budzi tak 22-23 zależy od dnia i do wczoraj budził się regularnie co dwie godzinki a wczoraj już co trzy i tak go chwaliłam a tu dziś cały dzień nie śpi a ja się martwię Tz właśnie spotkał sąsiada tam mają małą miesiąc starszą od mojego Franka i ona też dziś cały dzien szaleje Może coś z ciśnieniem w Krakowie
A mnie nawala brzuch ale nie macica czy te sprawy tylko wątroba albo żołądek nie wiem Ale wiem że zaczął mnie boleć jak szybko jadłam obiad bo do małego się spieszyłam bo płakał i połknęłam ten obiad ehh jeszcze się wrzodów nabawię

Aha przyszła chusta Jutro dam zdjęci Ogólnie jest bardzo fajna Tyle że to wiązanie nie takie proste Tzn wiązanie jeszcze ok ale włożenie samemu tam dziecka to nie za bardzo Więc chce znaleźć takie wiązanie z dzieckiem od razu

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-11-10 o 18:22
Stary 2010-11-10, 18:21   #3108
NIKaP-n
BAN stały

Nasze dzisiejsze wspólne aa guuuuuuuuuuu wczorajsze mycie
I upolowane w komisie ciuszki
Stary 2010-11-10, 18:22   #3109
NIKaP-n
BAN stały

http://allegro.pl/krzeselko-karmieni...298894162.html

Mam możliwość kupienia takiego używanego w stanie idealnym- jakby było nowe- za 197zł- co sądzicie?
Stary 2010-11-10, 18:29   #3110
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Mam możliwość kupienia takiego używanego w stanie idealnym- jakby było nowe- za 197zł- co sądzicie?
Moja znajoma je ma i jest bardzo zadowolona I już sobie u niej zarezerwowałam
Stary 2010-11-10, 18:33   #3111
NIKaP-n
BAN stały

mszu bo jak był na zwyklym bebilonie- to kupy były ok. - pisza jedna reka bo moj klopsik sie obudzil.
Teraz all time jest na comforcie- na kolki i wciaz sa zielone kupencje... teraz kolek juz nie ma- a ja mam duze pudlo zwyklego bebilonu i nie wiem czy do niego nie wrocic? po co tuczyc Pawcia comfortem jesli mu dodatkowo chyba nie sluzy?

mszu Nadia jest sliczna i jak zawsze super pozuje

Mpik szok jak Milenka sie zmieniła, wydoroslala slodziarka

Klari obie panie super, a ten sloneczno- zabkowy szkrabik- do schrupania

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Moja znajoma je ma i jest bardzo zadowolona I już sobie u niej zarezerwowałam
szczesciara

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Ray obie Twoje dziewczyny sa urocze, zdjecia i filmik tez mi sie widza
Ty też fajna kobitka no i masz tą cegłę na ścianie, którą chcemy tam, gdzie tv będzie wisaił zadowolonaś z niej?
Stary 2010-11-10, 18:33   #3112
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Nika Fajne to krzesełko, moim zdaniem warto, bo predzej czy pozniej bedzie trza takie cos kupic.
Zdjecie "szóste" moim fawortem! Nie wiem tylko dlaczego kolezanki preferujecie robic zdjecia wieczorem, kiedy sztuczne oswietlenie jest duzo trudniejsze. Bo jesli bylo by odworotnie to spejcalistyczne lampy studyjne nie byly tak cholernie drogie...naprawde zachcam po raz enty do wykorzytwania swiatla dziennego. Ja nie robie praktycznie zadnych zdjec po zapadnieciu zmroku, a po drugie moje dziecko z rana jest w zdecydowanie lepszym humorze niz wieczorami

Kurcze ja totalnie sie nie znam na tych MM... ale wydaje mi sie ze jesli zachwouje sie spokojnie, nie widac, zeby go brzuszek bolal to moze olac te zielone kupy i zostac przy tym mleku...? Zawsze mozesz spobowac mu podac ten zwykly bebilon i zobaczyc jak bedzie reagowal, moze i kupa bedzie ok i kolki nie wroca...?

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-10 o 18:40
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 18:38   #3113
falbala
Raczkowanie

kaska1980 chirurg powiedzial, że wodniaczek sie wchłonął i juz powinno byc ok, cos tam ma jeszcze lekko spuchniete ale podobno po wodniaku to norma, kontrola za 2 tyg
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 19:02   #3114
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
z czasem powinno się to unormować- przerwy między jedzeniem będą coraz większe i "oporządzenie" dziecka w nocy będzie zajmować coraz mniej czasu...przynajmniej teoretycznie. Ola budzi się teraz tylko raz w nocy a nakarmienie jej i przewinięcie zajmuje mi ok. pół godziny (a wcześniej też trwało to do 1,5 h). Nie zapalam w nocy górnego światła tylko lampkę dającą lekkie przytłumione światło, więc mała się nie rozbudza mocno i zasypia zaraz po włożeniu do łóżeczka.- a przynajmniej nie ryczy tylko coś sobie mruczy- ja ją od razu zostawiam, gaszę światło i wychodzę z pokoju. Kilka minut gada do siebie a potem usypia
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 19:06   #3115
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Nika Fajne to krzesełko, moim zdaniem warto, bo predzej czy pozniej bedzie trza takie cos kupic.

Tym bardziej, że za pół ceny i jeszcze babcia się zaoferowała, że da 50zł, a prababcia 100 więc 50zł nas będzie kosztować. Myślę tylko, czy nie lepsze byłoby takie, co potem można na stolik rozłożyć i krzesełko dla większej dzidzi.

Zdjecie "szóste" moim fawortem! Nie wiem tylko dlaczego kolezanki preferujecie robic zdjecia wieczorem, kiedy sztuczne oswietlenie jest duzo trudniejsze. Bo jesli bylo by odworotnie to spejcalistyczne lampy studyjne nie byly tak cholernie drogie...naprawde zachcam po raz enty do wykorzytwania swiatla dziennego. Ja nie robie praktycznie zadnych zdjec po zapadnieciu zmroku, a po drugie moje dziecko z rana jest w zdecydowanie lepszym humorze niz wieczorami

Bo my jesteśmy niezorganizowani od rana (śpimy do ok. 10- 11)- potem bieganie- spacer, zakupy, sprzątanie i nagle się ciemno robi ale masz rację, muszę zmienić grafik

Kurcze ja totalnie sie nie znam na tych MM... ale wydaje mi sie ze jesli zachwouje sie spokojnie, nie widac, zeby go brzuszek bolal to moze olac te zielone kupy i zostac przy tym mleku...? Zawsze mozesz spobowac mu podac ten zwykly bebilon i zobaczyc jak bedzie reagowal, moze i kupa bedzie ok i kolki nie wroca...?

No właśnie chcę wrócić do tego, na którym kupa była ok- czyli zwykły bebilon. Boję się podawać ten comfort bez powodu- a jeśłi nie ma kolek to podaję je właśnie niepotrzebnie. A ono bardziej kaloryczne, po co chłopaka tuczyć tylko czy ja dobrze kombinuję?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
z czasem powinno się to unormować- przerwy między jedzeniem będą coraz większe i "oporządzenie" dziecka w nocy będzie zajmować coraz mniej czasu...przynajmniej teoretycznie.

No właśnie, teoretycznie
Moje dziecko nie da się oszukać o żadne 15minut, tylko w nocy robi śpioch przerwy większe niż 3 h
Czasem zje o 23 i śpi do 6- później już mu wciskam nawet przez sen butlę, bo aż mu w brzusiu burczy...
Stary 2010-11-10, 19:43   #3116
ycnan
Zadomowienie

Witam, choć tylko na sekundkę, bo zaraz będziemy małego kapać, potem cyc i muszę (chcę ) grzać do teskacza po toilet paper bo nam jedna rolka została
A to ,mMąż wynalazł i muszę się podzielić:
http://www.milanos.pl/vid-23019-Magi...a-Marleya.html

Wszystkie dzieciaczki i mamunie cudne

mszu, nie ukrywam się, tylko Borysina moja kochana ostatnio ma problem z zasypianiem w ciągu dnia i non stop domaga się uwagi. Także jak tylko włączam wizaż i zaczynam czytać, to zaraz mnie woła do siebie, żeby pogadać
A zdjęcia postaram się porobić przez weekend i się z moim Boryskiem-gadułą zaprezentujemy Weekend spędzamy u rodziców, więc mi brat napstryka zdjęć, a i sama się troszkę postaram, obiecuję

Miłego wieczoru mamusie
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 19:48   #3117
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

dziewczyny mały ciągle śpi twardym snem nie obudziłam go do kąpieli i chyba już nie obudze Czy budzić?
Stary 2010-11-10, 20:04   #3118
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam pojęcia ale chyba gdzieś czytałam, że właśnie tak powinno się wprowadzać nowe mleko- stopniowo dodając nowe do starego.

Cytat:

Fajne. My dostaniemy krzesełko na chrzciny od mojego brata i bratowej (chrzestnej), ale takiej z niższej półki za to też fajne

Cytat:
dziewczyny mały ciągle śpi twardym snem nie obudziłam go do kąpieli i chyba już nie obudze Czy budzić?
Niech śpi maluszek.

Stary 2010-11-10, 20:11   #3119
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
My wczoraj bylismy na zakupach. Malemu na chrzciny kupilam dwa tygodnie temu kombinezon bialy- takiego misia. Ale po pogodzie jaka jest w Krk stwierdzilam ze to nie pora jeszcze na futerko wiec kupilismy mu wczoraj komplecik polarowy i buciki i tak to mam pelno ubranek na chrzest no ale najwyzej sprzedam potem na allegro...

Komplecik - spodnie, kurteczka, czapeczka, buty - beda do kosciola. W domu przebiore go w body. A z futerka zrezygnuje
piekny ten kombinezon! ja bym nie sprzedawała na pewno sie przyda na siarczyste mrozy jeśli jednak okaże się Wam niepotrzebny odezwij się do mnie na priv

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
naked21 my kupilismy uzywany quinny i w uk, wiec nas w sumie bardzo tanio wyszło ok 800zł (gondola, spacerówka i maxi cosi-nosidełko). Ale fakt spacerówka jakas taka mało poreczna sie wydaje, zobaczymy?
Teraz choruje na taka mini spacerówke mcLarena ale zobacze co z tego wyjdzie
ja dziś kupiłam [tzn jeszcze nie zapłaciłam, bo odbiór osobisty w sobotę] QUINNY FREESTYLE jest piękny granatowa spacerówka, granatowa gondola, fotelik maxi cosi i śpiworki- letni, zimowy, moskitiera, parasolka itd za całe 450 zł już myślałam, że mam niezły łeb do interesów kiedy to koleś mi dzwoni, że niestety adaptery od quinny nie pasują do fotelika. A bardzo mi zależy żeby móc montować fotelik na stelażu. A ceny adapterów oscylują w granicach 30-200 zł

i tak się zastanawiam czy skapnę się jakie dokładnie adaptery są potrzebne, myslałam że są jedne a sie okazuje,że jest ich sporo

Cytat:
Dziewczyny a mam pytanie, czy macie dalej brązową krechę na brzuchu?
mam i moja tez nie schodzi

Cytat:
piekności no i zdjęcia jak zwykle zachwycają, zwłaszcza B&W

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
hej
ja sie pochwale fotkami jakie kiedys pstryknelam mojej starszej corce zwykla cyfrowka
SLICZNE!! obrabiasz w jakims programie, czy tak ładnie ostro Ci aparacik umie cykać??

Cytat:
ojej jaka silna! no i slicznotka

Cytat:
nie przejmuj sie kochana! mój miał z początku tak samo- jadł co godzinę, 1.5 całą dobę! chodziłam nieprzytomna. Nie wprowadzałam, żadnych łatwych planów, samo sie wyregulowało- je raz na 2,3 godz w nocy budze się max 2 razy tyle, że nie mamy stałych pór

Cytat:
wspaniałe ale przystojniak a Pawlątka

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
kaska1980 chirurg powiedzial, że wodniaczek sie wchłonął i juz powinno byc ok, cos tam ma jeszcze lekko spuchniete ale podobno po wodniaku to norma, kontrola za 2 tyg
super!! nasz wodniaczek też prawie wchłonięty

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Witam, choć tylko na sekundkę, bo zaraz będziemy małego kapać, potem cyc i muszę (chcę ) grzać do teskacza po toilet paper bo nam jedna rolka została
A to ,mMąż wynalazł i muszę się podzielić:
http://www.milanos.pl/vid-23019-Magi...a-Marleya.html

Wszystkie dzieciaczki i mamunie cudne

mszu, nie ukrywam się, tylko Borysina moja kochana ostatnio ma problem z zasypianiem w ciągu dnia i non stop domaga się uwagi. Także jak tylko włączam wizaż i zaczynam czytać, to zaraz mnie woła do siebie, żeby pogadać
A zdjęcia postaram się porobić przez weekend i się z moim Boryskiem-gadułą zaprezentujemy Weekend spędzamy u rodziców, więc mi brat napstryka zdjęć, a i sama się troszkę postaram, obiecuję

Miłego wieczoru mamusie
miłego weekendu, czekamy na fotki

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-11-10 o 20:12
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 20:12   #3120
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Spróbuj kochana zabawiać i wydłużać czas między karmieniami. Bo inaczej to się zamęczysz, wiem coś o tym, bo przerobiłam takie 3 dni na początku i w ten sposób zakończyło się karmienie wtedy kiedy mała chce. Teraz jemu wtedy kiedy ja uważam, że potrzeba. I zdecydowanie lepiej to wychodzi.

Cytat:
Klarissa wowwww jak dużo ubranek, ja mojemu zakładam tylko kombinezon - na ciuchy domowe czyli na półspiochy i body z długim nic więcej, i zawsze mu ciepło..aaa no i czapa
Ja wiem czy tak dużo? Ja mam na sobie tyle samo co ona, z tym że wiadomo, ja się nie okrywam kocykiem Nie poci się, ani jej nie zimno, więc chyba jest ok.

Cytat:
Klarissa, jesli moga cos podpowiedziec, to zeby zdjecia byly mnie ziarniste warto zmiejszyc ISO.
Że co? Ale nie obraziłaś mnie, prawda?
Powiedz mi dokładnie co mam zmniejszyć, bo nie rozumiem

Cytat:
Widze mamuska, ze masz sile stroic swoje dziecie. Wiec albo masz do tego zadania wyjatkowy talent, albo wyjatkowo cierpliwe dziecie. Mojej dzis 3 razy zmienilam pajaca (do pierwszego zdjecia) i przy trzecim juz byla bardzo niezadowlona, musialam sie niezle nagimastykowac zeby nie wyszla ryczaco na zdjeciu
Zdjęcia są z różnych dni, poza tym ja czasem ją po 3 razy dziennie przebieram jak się posika lub pomoczy mlekiem, bo moje dziecko je jak świnia. Serio. Jest cała brudna i ona, i ja po tym jej jedzeniu...

Cytat:
Słodkie

Cytat:
Klari obie panie super, a ten sloneczno- zabkowy szkrabik- do schrupania
Dziękujemu za wyrazy uznania.

-------------------------
My mamy chyba ten skok rozwojowy bo moje dziecko od 2 dni jest nie do wytrzymania Nie może zasnąć, budzi się z wrzaskiem, ręce mi odpadają od lulania... mam nadzieję, że to się niedługo skończy.

Byłam na tej konsultacji z ortopedą po usg. Pani doktor to jakaś taka przedwieczna prukwa była, miała chyba ze 100 lat. Mam wrażenie, że się jej nie spodobalam z wyglądu (czy raczej z ubioru) bo oczywiście skrytykowała niby dziecko że "na strojenie to jest jeszcze czas" (niby to do dziecka było, ale miałam wrażenie, że do mnie). Potem mi nagadała, że jest mała źle ubrana bo ma spodenki i bluzkę a nie śpioszki i przez to ma nierówno coś tam w nóżkach co mi pokazywała... (taaa, tyle, że w domu głównie jest w śpioszkach o czym ekspertka nie pomyślała), mówiąc szczerze nic tam nie równego nie widziałam, co zresztą powiedziałam ku jej wielkiemu oburzeniu (potem pokazywałam mężowi i on też nic nie widzi). Same takie teskty puszczała typu "to pierwsza ciąża? można się tego domyślić", "młode mamy coś tam coś tam" itd. W sumie to nic nie zrozumiałam z tych jej zaleceń, wiem tylko że mam ćwiczyć z dzieckiem, ale nie wiem ani jak, ani po co, na koniec mi powiedziała, że niby małej nic nie jest, i wszystko w porządku ale jest coś tam krzywe ścięgno czy coś takiego i mam za miesiąc przyjść do kontroli. Chyba się skonsultuję z kimś innym bo nic mi wizyta u tej kobiety nie dała... a jak oglądam dziecko to niczego krzywego nie widzę. Wg mnie obie nóżki są takie same, wg badania usg wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości