|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
To ja pochwale się moimi ślicznymi włoskami
![]() 100% natural.. zastosowałam się do rad jak myc włosy, a następnie je ''wycisnąc'' i zawinac w koszulke.
|
|
|
|
#27662 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27663 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() Włoski umyłam normalnym szamponem, na końcówki nałożyłam odżywke fructis, następnie spłukałam. Wode z włosów wyciskałam tak jak sie coś ugniata z dołu do góry i wtedy już mi się zrobiły loczki. UŻYŁAM JEDYNIE Pianki wielkości jajka :p i tak je zostawiłam do wyschnięcia. Tyle. a i jak już wyschły to spryskalam troche lakierem, co by się dłużej trzymały. ![]() Nie używam specjałów dla kręconych, bo w moich sklepach takowych nie ma. PS. najważniejsze to ugniatac, ugniatac, ugniatac ale bardzo delikatnie i powoli
Edytowane przez Doris_91 Czas edycji: 2010-11-11 o 16:06 |
|
|
|
#27664 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Odżywkę śmiało nakładaj na całą długość włosów (będą lepiej nawilżone). Nakładaj też jakąś odżywkę bs. Np. z Joanny z serii Naturia. Jeśli pianka to najlepiej bez alkoholu, bo wysusza włosy. Kosmetyki do włosów kręconych niekoniecznie nadają się do kręconych .Ugniatanie i harmonijkowanie powoduje właśnie ładny skręt już na mokrych (np. u mnie). |
|
|
|
|
#27665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odżywke nakładam tylko na końce, bo na całości mi się szybko przetłuszczały i były takie oklapnięte. Tak mi poradziła fryzjerka. A pianka bez alko to np jaka ?? |
|
|
|
|
#27666 |
|
Raczkowanie
|
czym sie rózni żel z polimerami od tych bez???
"[...]ja właśnie płakałam. Nie po wierzchu. Czułam coś takiego, jakby z drugiej strony moich oczu, łzy do wewnątrz mnie spływały. Doświadczył pan może takiego płaczu?" Etorebeczkowy kod zniżkowy ! ![]() 8aaea585
|
|
|
|
#27667 |
|
Zakorzenienie
|
doris niezle loki
jaki to szampon francuski ktorego uzywasz ?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#27668 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Tak samo jak niektóre odżywki. Nie wiem skąd jesteś, ale jest tu trochę popularnych kosmetyków, które są dostępne (niektóre faktycznie trudno dostać niestety).Fryzjerki nie zawsze dobrze doradzają niestety. Są tu dziewczyny z przetłuszczającym się skalpem (przetłuszcza się skóra głowy, a nie włosy). Ja mam raczej suche. Tu Ci nie doradzę. Ale z tego co wiem dziewczyny nie nakładają odżywek tylko na końce. Pianka bez alkoholu to na pewno Wella do loków i fal (sprawdziłam i Tobie też polecam sprawdzić ). Jednak w dalszym ciągu polecam żel lniany (siemię lniane zakupisz np. w aptece)O analizę szamponu możesz poprosić jeśli jeszcze nie był analizowany ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...82&postcount=3 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=35 Przepraszam Was bardzo dziewczyny. Chętnie odpowiem, ale naprawdę wystarczy trochę poszukać Wiem, że informacji jest całe mnóstwo. Trzeba poświęcić trochę czasu żeby to choć trochę ogarnąć, zdaje sobie z tego sprawę
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-11-11 o 16:56 |
|
|
|
|
#27669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do przetłuszczania to mi też kiedyś fryzjer doradził nakładanie odżywki na końce włosów, troche pomogło, ale i tak drugiego dnia po myciu miałam smalec (zamiast wieczorem tego samego dnia) od kiedy przestałam myć włosy szamponem z sls skóra głowy sie uspokoiła (swoją drogą przestała swędzieć) teraz myje co 3 dni, ale np wczoraj poszłam do pracy 4 dnia od mycia i włosy wyglądały dobrze, nic nie było widać, żeby były nieświeże (zostały oczywiście upięte w koczek) spróbuj swoje włosy i skórę delikatniej potraktować daj znać co to za szampon, ja przez ostatni miesiąc myłam szamponem francuskim, hehe ale raczej bym go na codzień nie poleciła ![]() Ojej chciałam się pochwalić ![]() włoski dziś naprawdę dobrze wyglądają dzięki alverde, i polubiłyśmy się z żelem, który przez przypadek znalazłam w domku - został kupiony dla TŻta. Żel jest mocny, i trzyma loki w ryzach ![]() Rybiorku zdrówka dla Cycka Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-11-11 o 17:11 |
|
|
|
|
#27670 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
Dla zainteresowanych szampon to; ''Le petit Marseiliais'' Włoski mam po nim super, a pachnie cuuuudnie ![]() Cytat:
Na następny raz nałoże odżywke na całe włosy i zobacze jaka będzie reakcja.
Edytowane przez Doris_91 Czas edycji: 2010-11-11 o 18:27 |
||
|
|
|
#27671 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Twoje włosy skojarzyły mi się z włosami Yasmin. Zobacz w dzienniku https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=22173627&p ostcount=104 . Są piękne i takie błyszczące. Zobacz jakich używa kosmetyków. Może masz kogoś znajomego, kto ma dostęp do interesujących Cię kosmetyków. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-11-11 o 18:51 |
|
|
|
|
#27672 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na razie mam jeszcze czas ... też łykam cynk ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
#27673 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Bernadka20 fajnie widzieć sympatyczną buzię.
Andzka89 na problemy, o których pisałaś, działa odpowiednia pielęgnacja. Zapraszamy, pomożemy. Cytat:
Napisz, proszę, do administracji, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś. Uważajmy na emocje, bo nie zawsze są najlepszym doradcą. Czasem warto policzyć do 10 i przemyśleć kilka razy, czy dobrze zrozumieliśmy drugą osobę. Zapytać, bo forum to tylko słowo pisane, kolejny pośrednik, który sprawia, że nie rozumiemy do końca przekazu. Czasem osoba z drugiej strony jest w gorszej formie i czyta między wierszami coś, czego nie ma. Dlatego warto dopytać, sprawdzić. Ech, to boli. Cytat:
Pogrzebałabym jednak jeszcze w produktach, których wówczas używałaś. Może tu chodzi raczej o całośc pielęgnacji? ![]() Przed cg pokracznym używałam lakieru na co dzień i wysuszenia były straszliwe, ale nie tylko lakier był wówczas moim grzechem. Spryskiwałam włosy też w odpowiedniej odległości, ale ze względu na chroniczny brak objętości spryskiwałam z opuszczoną głową od nasady (więc wychodziło od skalpu), a dopiero później na resztę włosów w pozycji stojącej. Jest jednak jeszcze jedno ale - nie miałam nigdy problemów z przetłuszczaniem Cytat:
Cytat:
, ale zakładałoby choćby istnienie komórek nerwowych we włosie. Moim zdaniem jednak włos przy cebulce nie wie, w jakim stanie jest włos w końcówce. Ale to niestety tylko gdybani Czuję, że trzeba pogrzebać w temacie, bo jest frapujący i może rozwiąże się czyjeś problemy? ![]() A ja zrozumiałam, że chodzi o test pojedynczego silikonu Cytat:
Ale to u mnie. Ciekawam, jak Twoje testy ![]() Cytat:
Chciałabym, byś była zadowolona ze swoich włosów. Wówczas mogłabym sie z Tobą cieszyć, a tak to będe czekać na postępy.Cytat:
|
|
#27674 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia
A te wypadanie nie kojarzy ci się czasami z używaniem henny? Eloe Pomogłaś, jestem bardziej świadoma co używam i jak się pozbyć nadmiaru - a to już dużo, dzisiaj 2 dzień od ostatniego odżywiania i nie są w złym stanie, spryskałam wodą, odżyweczka w sprayu, trochę dyfuzor,żadnych stylizatorów i było naprawdę dobrze, myślę że moje włosy już się tak jak by uporały z tym że były obcinane na gorąco i zaczynają lepiej się układac, i teraz nie wiem co robic bo sobie na jutro zamówiłam fryzjera żeby te końce podciąć - a tu nagle włosy układają się fajnie. Wydaje mi się że loki też się układają inaczej w zależności od dnia cyklu miesiączkowego.
|
#27675 | ||||||
|
|
Kropcia007 bardzo bym chciała, by zdiagnozowano coś niegroźnego i byś szybko wróciła do zdrowia
![]() Rybiorku mam nadzieję, że Cycek wraca do zdrowia. To, co napisałaś o jego stanie tylko jeszcze bardziej mnie zasmuca. W ogóle od wczoraj jakoś tak potwornie nieprzyjemnie. Jedyna pociecha, że włosy na zdjęciu jak zawsze cudowne Ja zrobiłam dziś kuracją proteinową ) i nałożyłam proteinki od Ciebie. Później morelka z olejem z linianki siewnej. Na koniec oczywiście najlepsi z najlepszych: KCKT i KCCC Jutro będzie efekt.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Magdus1747 uzupełnij dietę o proteiny (może Artiste z różową naklejką?) i humektanty. Na dziś możesz dodawać miód do Garniera. Na ocenę loków przydałyby się nieco lepsze zdjęcia. Mogłabyś je obrócić, by otwierały się pionowo? a zdjęcia? ![]() Cytat:
Paulinka675 jeśli Cię to pocieszy, to i owszem - wczoraj i dziś tragiczne dni włosowe. Nałożyłam Delię i lipa Nie mogę jednak winić tylko jej, bo było sporo różności. może to taki czas? Nałożyłam dziś proteiny i nieco więcej emolientów, spłukałam wodą z octem jabłkowym, więc mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. za Twoje włosy też ![]() Cytat:
z Twoimi włosami kompleks?! ![]() Cytat:
|
|
#27676 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Eloe,cięcie jest minimalne, po kilka milimetrów dosłownie
. Ale postaram się w najbliższym czasie coś popstrykać. Tylko poczekam aż włosy będą ładne ![]() Obiecałam sobie szlaban na zakupy. Nic z tego nie wyszło. Mam już chyba wszystkie odżywki z garniera (jednej nie mam, bo jest do włosów blond), które były w sklepie. Karite nawet podwójnie. Do tego zamówienie na półprodukty. Wydałam masę pieniędzy. Czas się leczyć z zakupoholizmu (ubraniowego też niestety)... Droga z pracy do domu usłana jest mnóstwem przeszkód w odwyku (tu apteka, tam rossman, jeszcze dalej drogerie). To straszne co się ze mną dzieje . Wchodzę do sklepu pod byle pretekstem po jedną rzecz, a wychodzę z pięcioma innymi...
|
|
|
|
#27677 | |
|
Wtajemniczenie
|
raczej z nieużywaniem henny...
Nie uzywam naturalnej już ponad pół roku (z lenistwa) teraz farbuje balsamami ziołowymi. Ale rozważam powrót do naturalnej bo miałam fajne włosy po niej pewnie naczytałaś się że henna oblepia obciąza itd a to nieprawda przynajmniej u mnie ... ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
|
#27678 | |||||||||
|
|
Cytat:
Nie wiem czy w naszym kraju poza żelem lnianym, który robimy same, dostaniesz żel bez polimerów. Do takowych należy KCCC, gdzie miast polimera masz naturalną pektynę. Polimerów zwykle nie zmyjesz łagodnym środkiem myjącym, ale są one niezbędne do odpowiedniego utrwalenia włosów. A co sprawiło, że zadałaś to pytanie? Cytat:
Co za żel znalazłaś? Cytat:
Ja wrócę jeszcze do odżywki nakładanej na końcówki - to rzeczywiście mało i za jakiś czas na dobre to włosom nie wyjdzie. Szczególnie w zestawie z pianką. Odżywki, które niegdyś nakłądałaś mogły obciążac Ci włosy. To nie tak, że wszystkie będą włosy obciażały i kiedy nie będziesz ich nakładała, to problem zniknie. Zadziałają obciążająco tylko te, które mają nieodpowiednie dla włosa skałdniki. Niestety nie powiem Ci, co tak podziałało, ponieważ każdy włos jest idywidualny i musisz sama to przetestować. Może przypomnisz sobie, czego używałaś wcześniej? Wiele odżywek zawiera składniki, które tworzą na włosie film zapobiegający ucieczce wody. Najczęściej on stanowi przyczynę obciążenia (u mnie działa tak parafina, q-80, amodimethicone najprawdopodobniej, większa dawka dimethiconu, olej słonecznikowy). To trzeba i tak sprawdzić na sobie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uff... odszukałam post, który mi zjadło: Cytat:
Cytat:
|
|
#27679 |
|
Rozeznanie
|
Czy ktoś ma doświadczenia z tą maseczką:
Clairol, Herbal Essences, Hello Hydration, Intensive Mask Autorka blogu Natural Haven bardzo ją lubi ("so nice I bought it twice"), a skład wydaje mi się bardzo przeciętny (szczególnie źródła tytułowego nawilżenia nie mogę znaleźć).
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#27680 |
|
Raczkowanie
|
Eloe kochana dziekuje za odp.
co do polimerów zadałam pytanie odnośnie listy z kosmetykami którą sobie pobrałam i był tam taki podział.![]() a co do stylizacji moich włosów no właśnie nie nakładałam nic oprócz mycia OMO ale pomyślę chyba nad żelem bo po piance są jakies takie..... nie takie
"[...]ja właśnie płakałam. Nie po wierzchu. Czułam coś takiego, jakby z drugiej strony moich oczu, łzy do wewnątrz mnie spływały. Doświadczył pan może takiego płaczu?" Etorebeczkowy kod zniżkowy ! ![]() 8aaea585
|
|
|
|
#27681 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny może Wy mi coś podpowiecie bo ja już nie mam siły ani pomysłów.
![]() Podobnie jak Kropcia od jakiegos czasu borykam się ze strasznym wypadaniem włosów. ![]() zawsze wypadały mi mocno ale od wrzesnia leca mi garsciami. Zaczeło się to po wizycie u fryzjera, ukladac zaczely sie super ale z mycia na mycie wypadalo ich coraz wiecej. Moze nieslusznie wiaze te dwa fakty, ale niestety przed wizyta wszystko bylo "normalnie", od obciecia moje wlosy oszalaly. Dodatkowo borykam sie tez z przerazliwym swiadem skalpu i lupiezem. To z kolei pojawilo się od momentu gdy do OMO regularnie zaczelam stosowac Babydream. Pojawil sie swiad i lupiez, wiec odstawilam, wrocilam do odzywki ktora mylam wczesniej, ale zadnej poprawy. Kupilam Nizoral kilka razy(zawsze dzialal),ale tym razem nic. Teraz myje Fitomedem do suchych i zniszczonych i dalej to samo. Jestem przerazona. Wciaz drapie się po glowie, jest to uciazliwe i krepujace, Do tego te wlosy, przejezdzajac reka po wlosach cala ich garsc zostaje mi na rece. Poszlabym do dermatologa, ale od wrzesnia nie ma go w mojej przychodni bo skonczyl sie kontrakt z NFZ, a na prywatna wizyte nie mam kasy. Dbam o wlosy jak zwykle, dwa razy w tyg olejuje, odzywiam,zaczelam wcierac przed myciem mgielke radicala w skalp, a one nie dosc ze smetnie ostatnio wygladaja to jeszcze leca jak szalone. Co robic? Macie jakies pomysly? Jestem zalamana;( |
|
|
|
#27682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam film na YouTube, polka dziewczyna z loczkami właśnie ją chwaliła - pokazywała tam kosmetyki które lubi, a które nie.
|
|
#27683 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Choć ja ostatnio też popełniłam parę grzeszków, jednym z nich jest maseczka Joanny Miód i cytryna, w składzie: parafina, amodimethicone, pq-10 ![]() No nic, nie wiem co mnie na nią naszło. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
Jest w Babydream'ie i Fitomedzie. Mówię o łupieżu i swędzeniu Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-11-11 o 23:32 |
||
|
|
|
#27684 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o odżywianie, to gdy używałam lakieru, to standardowo - mycie szamponem z SLSem codziennie i jakaś sklepowa odżywka d/s. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Film jest wciągający i nie można przejść obok niego obojętnie, więc mam nadzieję, że Ci się spodoba (film między innymi daje niepowtarzalną okazję zobaczenia... kubeczka menstruacyjnego Cytat:
![]() (ja bym na pewno nie wytrzymała) Cytat:
Żele bez polimerów są 100% zgodne z CG. Natomiast musiałam osobno wypisać żele z polimerami z uwagi na ich niejednoznaczność. Cytat:
Kiedyś też wspominałam o leku, który przepisał mi lekarz. Pisałam o tym w obecnym albo poprzednim wątku, ale teraz już nie pamięta dokładniej nazwy. Jutro mogę poszukać ![]() Cytat:
Żel aloesowy powinien Ci pomóc - wcieranie go w skalp. Podobnie Jantar. Tak mi przyszło do głowy (nigdy tego nie próbowałam) - może dodanie do szamponu albo odżywki, którą myłabyś włosy żelu lub soku aloesowego mogłoby zapobiec/złagodzić podrażnienie? Działanie antybakteryjne ma chyba miód, ale nie wiem, czy to jest dobry pomysł, żeby kłaść go na podrażniony skalp ![]() Cytat:
Do dermatologa nie trzeba mieć skierowania, w najgorszym wypadku będziesz musiała trochę poczekać na wizytę. Ale zawsze możesz zapytać w różnych przychodniach, może akurat w którejś trafisz, że przyjmie Cię od razu ![]() Cytat:
Może lepiej odstaw je do czasu aż wyleczysz skalp? |
||||||||||
|
|
|
#27685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mogłam ja pomylić ze składem kompresu joanny. Pamiętam ze smakowałam moje wszystkie maski i odżywki jak kiedyś pisałyśmy o tym na forum, ze jeśli smak neutralny to maska jest ok a jak gorzki to chemii ma dużo i ta jako jedyna była gorzka więc oddałam mamie ![]() o efektach nie powiem bo nie pamiętam
|
|
#27686 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
kropciu uwazaj na czarne barwniki na swoich wloskach bo jednak to prawda ze one sie osadzaja na wloskach w przypadku rozjasniania znowu kolor jest odbarwiany dlatego sa takie cienkie jak mialam czarne to wypadlo mi ich wiecej niz jak teraz mam blond moja siorka miala o tym ostatnie zajecia...doris znam ten szampon a moglabys napisac konkretnie jaki ci sluzy czyzby byl to szampon" karite- miel" ? nigdzie narazie nie moge znalesc skladu jak pojde niedlugo do sklepu to lukne sobie ale z tego co pamietam nie zainteresowaly mnie skladowo
|
|
#27687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wydaje mi się że czarny jak i blond "wżerają" się we włos wiec wolałam użyc ciemnego brązu (ostatnia farba chemiczna ponad rok temu)użyłam czarnego kremu ziołowego ale to całkiem inna bajka nigdy nie wychodzi czarny i po 3 -4 tygodniach śladu po nim nie ma
|
|
#27688 | |||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Tez nie wiem nad czym się tutaj zachwycać, chociaż jako baza mogłaby się nadać. Cytat:
Cytat:
Natalczak tak jak napisały dziewczyny - odstaw wszystko, czego używasz do tej pory. Czy nie masz jakiś kłopotów ze zdrowiem? Nie przeszłaś jakiś zabiegów, stresów nawet pół roku temu? Kup jakiś super prosty szampon z samym sls (Familijny albo Czarna Rzepa z Rossmanna - te zwykle mają po max 5 składników), jeśli stosowałaś ostatnio silikony. Do tego odzywkę do mycia, by stosować ją później. Przyda się też żel aloesowy - dokładnie jak pisały dziewczyny. Możesz też zakupić żel z arniką (będzie działał łagodząco), np. z Flos Leku. Mnie pomaga na świąd skalpu. Jaki dokładnie jest ten łupież? Bo jeśli jest związany z chorobą, to trzeba będzie pójść do lekarza, a jeśli po prostu kosmetyczny (a to dość prawdopodobne, że jest suchy i drobny), to działania doraźne powinny przynieść skutek. Oczywiście nie od razu, ale do 2 tygodni powinno się wszystko uspokoić. Odstaw koniecznie olejowanie skalpu i Radical na rzecz aloesu i arniki. Poza tym jak długo go wcierałaś? No i szukaj dermatologa albo przynajmniej idź do lekarza pierwszego kontaktu, jeśli jest aż tak źle. Cytat:
Cóż, moje włosy tych składników nie lubią Ale zapach jest oszałamiający ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poczekam, aż nieco się rozluźni Co za ludzie - nie biorą urlopu, by mieć 4 dni wolnego?!Cytat:
Uff - moje wczorajsze próby przyniosły efekty - na głowie jest kręcono, chonie tak, jak przywykłam. Czyżby to miało oznaczać, że osiągnęłam optymalna długość? ![]() I chyba będzie padać - ręka boli jak diabli (wg prognozy 30% szans na opady )
|
|
#27689 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czym w takim razie powinnam myć włosy? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przyznam się Wam, ze od momentu zmiany pielegnacji, czyli od stycznie tego roku, wciaz mam problemy ze skalpem- glownie lupiez i wlasnie swedzenie,ale zawsze po jeden saszetce nizoralu mialam spokoj na jakis czas. Nie wiem dlaczego moj skalp nie moze sie przyzwyczaic do lagodniejszego traktowania ![]() Dziękuję Wam bardzo za zainteresowanie i odzew, mam nadzieję, że wspólnie coś temu zaradzimy ![]() ELOE dziekuję. Cytat:
Robilam przy ostatnim myciu oczyszczanie SLS czarna rzepa wlasnie. CO z tego jak myslam ze sie zadrapie. Mycia odzywka nie stosuje od dawna bo niestety moj skalp nie wiem czy nie lubie odzywki, ale mam jeszcze wiekszy lupiez(pomimo dokladnego i dlugiego plukania) wiec wolalabym pozostac przy OMO tylko nie wiem jaki szampon stoswac do oczyszczania skoro nawet Fitomed nie pomaga. Hmm ten lupiez nie jest calkiem suchy-nie sypie sie na ubrania, ale nie jest tez tlusty- mam wrazenie ze TERAZ to tylko skora ktora zostaje pod paznokciami kiedy drapie sie po skalpie. Tak jak pisalam skalpu nie olejuje, radical wcieram jakis miesiac dwa razy w tygodniu. Kurcze jestem zalamana. Jeszcze do tego jak sobie pomysle ze musze myc glowe i znow zapcha mi sie wanna od ilosci wlosow ktora wypadla to plakac mi sie chce. Czy to wypadanie moze byc spowodowane tym swiadem i lupiezem? Edytowane przez natalczak Czas edycji: 2010-11-12 o 10:32 |
||||||||
|
|
|
#27690 | |||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam ten wpis i też dziwiłam się, że jest taka zadowolona z produktów Herbal Essences Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dlatego, że to od mycia odżywką się różne problemy zaczęły. Raczej poszukałabym prostego szamponu (bez SLSu czy SLESu) do codziennego mycia. Cytat:
(a o podpaskach wielokrotnego użytku?Niby chodzi o ekologię... ale co, kto lubi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W każdym razie, ja bym jednak nie stosowała na stałe szamponów z SLSem i odżywek też nie. Cytat:
Cytat:
To straszneEloe ma rację, w takim razie zostaje Ci lekarz pierwszego kontaktu (tylko ja bym uważała na to, co Ci zaproponuje do leczenia - to jednak nie jest specjalista od skóry, ale może Ci podpowie gdzie/jak dostać się do dermatologa; przecież to niemożliwe, żeby do końca roku nie można było się w żaden sposób do niego dostać) Cytat:
Od kilkunastu dni myję codziennie włosy wyłącznie szamponem (BD) i jest dobrze (włosy nie są przesuszone, problemów ze skalpem nie mam). Wcześniej też rzadko używałam odżywki do mycia, choć chcę wrócić do tego sposobu. Cytat:
Ja bym na razie zrezygnowała z OMO i myła delikatnym szamponem. Najważniejsze jest teraz żebyś zapanowała na skalpem. Cytat:
|
|||||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.

Odżywke nakładam tylko na końce, bo na całości mi się szybko przetłuszczały i były takie oklapnięte. Tak mi poradziła fryzjerka. 

Ale ja i tak dalej będę werbować nowe nieuświadomione siostry... "
Ale to u mnie. Ciekawam, jak Twoje testy

Nie mogę jednak winić tylko jej, bo było sporo różności.
z Twoimi włosami kompleks?! 

)

(a o podpaskach wielokrotnego użytku?