|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
naked Wiem, że są takie, ale zastanawiam się czy większe dzieci się w nich nie nudzą
![]() forssiczka Nam też nocne wstawanie zajmuje pół godziny A raz była tak głodna, że wypiła całą butelkę w 5 minut ![]() aaneczka1984 A ja uwielbiam jak mój Tż chrapie ![]() Nika Chodziki szkodzą na kręgosług, dziecko nie uczy się chodzić samo tylko "siedząc", lekarze odradzają. IlonaN2 Moje dziecko dostało butlę w pierwszych kilku dobach życia i nadal chciała pierś ![]() gabi Ja mam za opakowaniu, żeby witaminę K podawać do 3-4 miesiąca, tylko oczywiśnie nie napisali,czy do skończenia 4 miesiąca (czyli tak naprawdę 3 miesiące) czy włacznie z czwartym ![]() martucha Jedna butelka mm wiąże się z odstawieniem K? Przecież ta jedna butla nie zawiera tyle, ile te krople ... Mpik82 Ostrzegam przed żółtymi kolorami Mój pokój miał być cytrynowy a jest sraczkowaty, ochydnie to wygląda ...Kurcze, teraz mi się zachciało zmieniać wygląd ścian, Tż mnie chyba zabije, ja ciągle coś chcę z mieszkaniem robić ![]() malwina Twoja córka jest jeszcze malutka, to że dziewczyny w 2 miesiącu wprowadzają butlę to nie znaczy, że ona też poterzbuje Prawie ażdy maluch na początku je kiedy chce i ile mu się podoba
|
#3572 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
mój Franio też w szpitalu jako pierwszą dostał butlę ale tylko jeden raz ja na razie wytrzymuje choć sa chwilę takie jak dzień wczorajszy że mam dość i już idę do kuchni robić mleko ale odpuszczam ...---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() JA uwielbiam odcienie fioletów (wrzos) i taką miałam sypialnie Ale Franio przechwycił pokój i teraz tam jest MIGDAŁ który jest ochydny dla mnie |
||||
|
|
|
#3573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale straszne jest to co piszesz... a matka tej dziewczynki co z rąk wypadła to psyche ma zrąbaną do końca życia.. Cytat:
![]() co lekarz to opinia.. Cytat:
kazała odstawić z powodów bóli brzucha i powiedziała że i tak już podanie 1 butelki wystarczy i nie trzeba dawać osobno wita k więc wiem to od niej ale się w to nigdy nie zagłębiałam bo i tak jej nie dajemy...
|
|
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#3575 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale wczoraj przeprowadziliśmy pierwsze "testy" i muszę powiedzieć że szału nie ma Cytat:
całe ciałko miała zimne. A wszystko dlatego, że odkopała się spod kołderko - kocyka. Kołderki jej nie dam, bo jest jeszcze dla niej za ciężka, ale dzisiaj włożę ją w śpiworek właśnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja miała przy urodzeniu podobno 56 cm, a teraz ma 57 cm i 7 tygodni. Cytat:
mam ochotę ich udusić wszystkich... nie mam nawet na mikołajkowe prezenty dla rodziny, przecież nie powiem tż-towi żeby mi pożyczył kasę to mu prezent kupię... ![]() Moja mała kontempluje bujaczek z miną pt. "foch stulecia" No i znowu wróciła wysypka, wygląda tragicznie, ja już mam dosyć i chwilami myślę, czy nie przestać jej karmić piersią... przynajmniej by nie była taka obsypana. Jedyne dobre to to, że przynajmniej dzisiaj normalnie kupa była. Ale noc miałam straszną, tż z litości rano dał mi pospać do 7:50 (zresztą młoda też spała wraz ze mną) a on nawet kuchnie trochę sprzątnął przed pójściem do pracy. -------------------------- Odkryłam w mojej okolicy nowy szmateks i ostatnie 50 zł wydałam na ciuszki dla małej, wiem nienormalna jestem ale b yły takie ładne, że nie mogłam się oprzeć. Poza tym kusiło mnie żeby sobie kupić fajki, a tak to już nie mam kasy więc pokusę mam z głowy... ![]() Oglądałam ten filmik o chuście - mnie by się nie chciało
|
|
#3576 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Super!!!! Ponoć po 3 miesiacu jest tylko lepiej
koniec z kolkami, dzidzius juz fajny, gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
też bym chciała załączyć zdjęcie swojej Małej, ale umówiliśmy się z Tż-tem, że nigdzie nie dodajemy jej zdjęć. Na żadne portale itd... Was dziewczyny nie traktuję jak jakiegoś tam portalu społecznościowego, ale umowa to umowa. Za to pomysł super![]() Cytat:
jstem ogromnie ciekawa jak będzie...![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mpik mieszkanko jest świetne, bardzo mi się podoba Ja muszę zacząć więcej pić bo czuję, że mam coraz mniej pokarmu... Co do spania to dzisiaj Maja przespała 4,5 godz na raz a później już budziła się częściej, ale ja już byłam wyspana W nocy Maja się budzi, ja ją przewijam, później karmię i ona od razu zasypia, więc luzPrzypomniało mi się, od jutra w lidlu są ciuszki dla niemowląt, m.in.kombinezony Ja chcę kupić rajstopki, skarpetki zobaczcie:http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=14327 Co prawda już o tym pisałam, ale może komuś się przyda. Maja też miała paskudną wysypke skazową i kąpiemy ja z dodatkiem krochmalu a pózniej smaruje ja kosmetykami emolium. Cała głowke smaruje emulsja z tej serii i póki co odpukac wszystko jej znikneło. Klarissa moze wam tez pomoze.... Edytowane przez dash Czas edycji: 2010-11-17 o 12:58 |
||||||
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio ktoś pytał o maty edukacyjne ale swojej nie mogłam znaleźć w necie
no i dziś ją wyhaczyłam na allego ja mam taką tyle że na żywo ma bardzo soczyste kolory a tu takie trochę na fotkach wyblaknięte coś mi link szwankuje zaraz go wkleje - udało się ![]() http://allegro.pl/mata-edukacyjna-kw...320536344.html
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-11-17 o 13:07 |
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
CZEŚĆ
Byłąm dziś u fryzjera, a w tym czasie Tż zajął się Szymkiem i obyło się bez podania mojego mleczka w butli, bo nakarmiłam synka po powrocie. Później trochę mi popłakał, pokrzywił się, ale teraz śpi przy mnie wtulony w pieluszkę (uwielbia mieć nosek przy pieluszce tetrowej) Dziewczyny - dziękuję za komplementy pod adresem mojego przystojniachy Nika - skąd taki pogląd że simetikon szkodzi? Czytałam, że jest bezpieczny i nie uzależnia, bo nie trafia do krwiobiegu itd. tylko działa w żołądku. Weronisia podawała dawkowanie jako 4x7 kropli, a ulotka Sab simplex mówi, że można 15 kropelek przed każdym jedzeniem, a ja podaję 2x5 kropel, więc wydaje mi się, że to malutka dawka. Pytam o szkodliwość simetikonu, bo nic o tym nie znalazłam, dlatego każda rada i informacja jest cenna. martucha - super, że kupka się pojawiła malwina - ja podaje od 9 dnia wit.k a od 19 dnia już kompleks wit.k+d Te pryszczyki na buziulce małego to chyba trądzik niemowlęcy, pasuje mi opis i fotki jakie znalazłam w necie. Dziewczyny czy wszystkie podajecie dodatkowo butlę poza piersią? Kiedy ją wprowadziłyście i ile razy dziennie i jakie mm? Mój synek ma 4 tyg. i dostaje tylko cyca, zobaczymy za 2 tyg. na szczepieniu jak przybiera i co owie pediatra, ale chciałam karmić samym cyckiem przez min. 3 m-ce, a tu czytam, że większość dokarmia modyfikowanym... Co do spacerów to my byliśmy na razie 3 razy, bo pogoda była do bani. Dziś też kiepsko, ale chyba zaraz ubiorę synka i pójdziemy albo i nie, bo nie chce mi się... Wy spacerujecie codziennie, ile czasu?
|
#3580 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was kochała się pierwszy raz po porodzie wczesniej niż 6tyg???
dash-mam nadzieje że sie spanie poprawi i przerwy miedzy nimi wydłużą i żeby zjadła i szła od razu spać czekam na to
|
|
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3582 |
|
Rozeznanie
|
gabisun- i jak wrazenia???mi mineło dopiero 2 tyg jeszcze mysle 2 i moze cos zaczne działać chociaż próbowac , już bym mogła heheee ale powstrzymam sie niech sie troche zagoi
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Majka232 spokojnie my daliśmy małemu butlę jak skończył 2 mce a tak wcześniej tylko moje plus moje ściągnięte
![]() dostał butlę jedną wieczorem żeby lepiej spał bo po mm spał 5 godzin a po cycu z 3... aczkolwiek teraz śpi tyle samo bez względu czy dostanie butlę czy nie więc się zastanawiam czy jest sens dawać mu sztuczne skoro i tak wstanie wcześniej.. bo po co wydawać kasę jak i tak po 3 godzinach pobudka... ale my np jak skończymy 4 miesiąc zaczniemy podawać już już słoiczki z jabłuszkiem itd.. te które są oczywiście po 4 mce a nie skłamałabym mały dostaje od ukończenia 1 mce jeszcze herbatkę, wcześnie sporadycznie, ostatnio koperkową jedną codziennie
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie, ale jak bylam w 6 tyg u gina to pytala czy juz spalam. Powiedzila ze jest wszytsko ok, wiec mozna juz cos dzialac. Wiec jak czujesz sie dobrze to nie ma przeciwskazan.
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
MAJKA mm wprowadziłam bo mały się nie najadał samym cyckiem i pediatra kazała,tez bym wolała na piersi jak najdłuzej ale nie bede dzieciaka głodzic
![]() ale teraz pije duzo i zawsze dostaje piers a potem butle.Widocznie mam mniej pokarmu ale jest i jak tylko sie da to bede dawac cyca bo tam najzdrowsze rzeczy dla małego !!Wiec karm piersią i nie martw sie tylko ciesz,ze nie musisz dokarmiac butlą ![]() Martucha dzieki za kciukaski,oby sie udało !! a ja mysle,ze chodziki sa ok.Wkoncu ja miałam,moja kuzynka i wiele innych dzieciakow w tamtych czasach(lata 80) i jakos zadnych wad do tej pory!!mi sie wydaje,ze to trzeba przez rozum brac,czyli nie za długo w chodziku i juz.Tak samo pediatrzy jedni sa za nosidłami inni za chustami,jedni każą sciągać napletek inni nie!!jedni popierają leżaczki drudzy kategorycznie zabraniają,więc...co człowiek to inne zdanie i trzeba polegac w wiekszosci na rozumie i dosiadczeniu wlasnym a mam zdjecia w chodziku i jestem zdrowa! teraz dopiro czuje kregosłup jak nosze te moje 5,5 kg najsłodszego ciężaru ale i tak jestem najszczesliwasza pod słoncem
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() : jupi:![]() ![]() :j upi:![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs Edytowane przez Eveliouses Czas edycji: 2010-11-17 o 13:31 |
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun, matucha - dzięki za odp.
Ja chciałabym na samym cycu te min. 3 m-ce a później jak już będzie można to wprowadzę te inne pokarmy, ale dobrze by było, żeby obeszło się bez mm, żeby cycuszki produkowały tyle ile trzeba i ja długo będzie trzeba
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
czuje sie dobrze,leci tylko troche brązu,nic nie boli ale to 2 tyg chyba za krótko poczekam jeszcze troszke jutro ide do gina,wypisze na becikowe i zobaczy co i jak , też chciałam od razu tabletki żeby nie zajsc w ciąże od razu
|
|
|
|
#3589 |
|
Raczkowanie
|
a i laseczki-mam leżaczek do sprzedania,tzn moja kumpela
śliczny,kawowo-bialy z funkcją wibrowania i kołysanki,kupiony za 280 zł a dowiem sie za ile chce go sprzedac to napisze!sama bym kupiła ale dostałam od dziadka i taty na urodzinki wiec juz mam.Mysle ,ze ok.100 za niego bedzie chciała ale napisze wam jak sie zdzwonimy,ok?i fotki ma mi przysłac to wkleje.Jej Bartus ma 7 mcy i wazy 9 kg i dopiero teraz juz jest za duzy na ten lezaczek.Jak cos to na PW piszcie
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() : jupi:![]() ![]() :j upi:![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs Edytowane przez Eveliouses Czas edycji: 2010-11-17 o 13:38 |
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Eveliouses - cieszę się bardzo, ale jak to ja martwię na zapas czy cyculki podołają apetytowi synka i czy przybiera, chociaż chyba tak, bo robi się z niego mały słodki pucuś
ale ssie krótko, bo zazwyczaj ok.10-15 min a najdłużej to dwadzieścia-kilka min.
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Temat spaceru odroczony - leje deszcz
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno większą szkodą są np. ławki i krzesła w szkołach niedopasowane do wzrostu, ale po co wydawać kasę na chodzik ,który może zaszkodzić naturalnemu rozwojowi dziecka? to co keidyś uwaząno za dobre nie konieczne jest takei teraz, medycyna idzie do przodu..tak smao chore jest sadzanie dziecka na siłę i podpieranie poduszkami...a babcie ( przeważnie) zadowolone jak to dzieck ładnie siedzi już w 4 miesiącu chore! Każdy oczywiście zrobi jak uważa, ale ja dzieckou pozowlę rozwijać się w jego własnym tempie, bez przyspieszania niczego zresztą jakbyś miała do czynienia z tyloma wadami u dzieci to też byś postawiła naj ego naturalny rozwój
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
W połogu nie można brać tabletek.
|
#3595 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3597 | ||
|
Zadomowienie
|
Moja córa nadal śpi- od 10-tej!!!!! Co daje łącznie 15 godzin z przerba j
wami na jedzenie! WOW chyba ją obudzę, bo to aż dziwne. Cytat:
Cytat:
A braku macierzyńskiego współczuję- chyba trzeba zrobić aferę. Ja tydzień temu wzięłam zaświadczenie ale nikomu się nie chce iść zanieść wniosku
|
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo on z gatunku raczej pantoflarzy na szcześciea nikt mi o tym nie mówił nie, nie dopajam, tylko luminalCytat:
Cytat:
my dzis konczymy az MIESIĄC ![]() majka, waniliaania sliczne bobasy ok, nadrabiam dalej z ssakiem u piersi, pospał całe pół godziny... |
|||
|
|
|
#3600 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mniej więcej tyle ile dostawałaś wypłaty na konto . Mniej więcej, bo oni liczą chyba średnią z ostatniego roku Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

A raz była tak głodna, że wypiła całą butelkę w 5 minut 

tylko u mnie lepsza sytuacja jestr, ale jak ktoś ma rachunki do popłacenia itp. to masakra