|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Ray nie tylko ty, ja przed chwilą dopiero się ubrałam
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() Klarissa no i moim zdaniem to jest zdrowe podjescie do zycia i partnerstwa, oczywscie w relacji takiej jakiej jestescie, u gabisun moze rzeczywiscie wyglada to inaczej. Ja czasem mam tak, ze prosze o cos mojego TZ a do niego jak grochem o sciane, wiec w koncu sie musze sie wydrzec i dopiero wtedy zaskakuje i wykonuje polecenie, najczesciej przy tym gwizdujac, co doprowadza mnie do szewskiej pasji bo ja wiem on pogwizduje sobie przy zajeciach, ktorych nie ma ochoty robic i kotre ewidentnie go wkurzaja A propos ogumienia, to chyba musicie kupic jakies super extra nawilzajace, bo ja nie wiem jak Ty, ja TAM jestem sucha jak jesienne liscie (dobrze ze szeleszcze jak chodze ), nawet plyn do higieny intymnej mnie podraznia i ostatnio myje sie tam tylko strumieniem wody... ![]() tifio... ja tam jak Szczesliwa, nie wierze w teorie jakich skokow, bo moje dziecko nie wykazuje zadnych symptomow temu towarzyszacych, a jakos rosnie i sie rozwija chyba w porządku... ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- ray... ja robie ciasto nalesnikowe na oko! ale tez bym wciagnela sobie nalesniczka
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu u mnie też posucha "tam"
ciekawe jak długo to trwa dziwne to takie, muszę się przestawić bo wcześniej to czop mi jakieś 3 tygodnie odchodził Martucha jak tam u ciebie z wilgotnością
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do suchości polecam żele Durexa Zjadłam obiad i mały jeszcze śpi ale strasznie niespokojnie Co chwilkę się przebudza coś tam pomruczy postęka i dalej śpi Dziewczyny tak patrze na te maty edukacyjne Może któraś z Was kupowała na allegro i ma coś pewnego ?? Mszu kochana jak ty rozpoznajesz że zdjęcie jest z fleszem?? Ja to taki laik jestem hehehhe |
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
wciagnelam parowke
nalesniki pozniej zrobie ![]() ie sie polozyc na chwile jak dzieci spia... dzis chodze w byle czym nie umalowana, nie uczesana w d.. mam dzis mam dzien lenia
|
#3486 | |
|
Rozeznanie
|
tifio to jest mata Rain Forest z Fisher Price'a
Jest fajna, zabawki można odczepiać, przestawiać, przyczepiać nowe ![]() Cytat:
![]() U mojej Małej się unormowało i robi kupkę co 2-3 dni. Ale nie męczy się przy jej robieniu więc się nie stresuję. Ostatnie 2 razy to nawet nie przyuważyłam kiedy je robiła. Zabierałam ją na standardową zmianę pampka a tu taaaka "niespodzianka" ![]() Tak piszecie o nieprzespanych nockach a ja muszę się pochwalić, że nie wiem jak to jest ![]() Kąpiemy Jagódkę około 19-20 potem jeszcze trochę "pogadamy", powisi na cycku i o 22 butla (120ml mm) i śpi do rańca, tzn do około 5. Ostatnie 2 dni musiałam ją budzić o 5:30 bo mi już piersi przeciekały. No i nie ma mowy o dyskretnej lampce itp. bo by przyspiała po zaspokojeniu pierwszego głodu. Zapalam główne światło, odpalam TV. Dostaje jedną pierś- jak już przysypia, to idziemy zmienić pieluchę, dostaje drugą. Poje z pół godzinki i jest odlot. Śpimy potem jeszcze do około 8-9 Ja tam się cieszę- anioł nie dziecko ![]() Chociaż, dla szczerości, muszę przyznać, że gorzej ze spaniem w dzień, bo ma jedno dłuższe spanie i kilka drzemek ale mi taki układ nie przeszkadza, bo nie jestem przez to wymęczona ![]() Lecę uszykować siebie i Jagodę i idziemy na spacer bo wprawdzie zimnawo ale ładnie słoneczko świeci a trzeba trochę witaminy D złapać w tej pochmurnej (zazwyczaj) Anglii
Edytowane przez anilkadro Czas edycji: 2010-11-16 o 14:28 |
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
Ilona dziewczyny dobrze radzą, odpuść trochę i niech Twój TZ też się włącza w obowiązki domowe. U nas wygląda to tak, że w tygodniu jestem sama więc robię wszystko ale w weekend jak przyjeżdża TZ to w sobotę on sprząta, robi zakupy dla mnie na cały tydzień oraz zajmuje się małą. Obiad też często on gotuje a ja odsypiam Malwina ja mam tą karuzelkę z Fisher Price'a i jest bardzo fajna. Mała jest nią zafascynowana i błyskawicznie zasypia jak włączę tylko muzyczkę. gabisun co do prezentu na mikołaja to nie wiem, rodzice chyba kupią młodej leżaczek bujaczek (apropos macie? jak się sprawdza?) a ja nie wiem, jak coś będzie potrzebne to kupimy, teraz np dostała karuzelkę powiedzmy że z okazji skończenia miesiąca ![]() Mszu bardzo dobrze odpowiedziałaś TZ Klarissa to nic tylko zaczynać starania o drugie
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#3488 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Chyba źle się zrosło a ten szew doprowadza mnie do szewskiej pasjiCytat:
![]() Dziewczyny a czy Wy jakoś usuwałyście lub usuwacie swoim maluszkom taki biały nalot z języka co po mleku pozostaje ![]() Mój szkrab dziś mało śpi i tak nieraz zapłacze, wydrze się wręcz - jakby go ze skóry obdzierali albo do wrzątku wsadzali. Nie wiem co mu dolega ale płaczę razem z nim
|
|||
|
|
|
#3489 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nallesniki na oko robie..a nie miszeam mikserem tylko trzepaczką ![]() Cytat:
Przynajmniej to..mój ani raz nie kąpał..bo wychowanie dzieci jest tylko i wyłącznie w moim zadaniem...Podzrucam mu tylko wieczorami jak chce wziac prysznic..(ale straaasznie długie te prysznice mam )Cytat:
i tez jestem TAM straaasznie sucha ![]() Ja tam nie narzekam na swoje dziecko ..narazie...śpi sporo w dzieć.....wieczoraem ok 20 dostake 120 mleczka..budzi sie ok 1 i 4 na mleczko..zmienie pieluche i bez zbędnych przytulanek i noszenia usypia ...Tak wogóle to mało rozpieszczam to swoje bejbe... ![]() Chyba ani raz go nie bujałam w nocy do uspienia..zawsze usypia przy mleczku... aha usypiałam..wtedy co pleśniawek dostał i cycka mi odrzucił a ja nie wiedziałąm o co mu kaman.... Rano sie dowiedziałm że szwagierka poroniła... przykre..bo wiem co teraz przechodzi.. przy okazji dowiedziałam sie że teście mnie nieżle obgadali jak ja poroniłam 2 lata temu... Że to niby moja wina była, że źle sie odrzywiałąm, ze nei dbałąm o siebie, że pewno jakas chora jestem i wogóle nieteges... Dlatego szwagierka woli to trzymać w tajemnicy bo boi sie że i jej du.e obrobia.... ![]() co za ludzie... A w niedziele fajny tekst teść trzasnoł... teściowa mówo.. "ale ten patryk podobny do dziadka jaśka" (mojego ojca) a teść na to "to nic..byle zdrowy był" ![]() nosz kurka...myślałam ze z krzesła spadne
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis szczepilam Dawidka na rotawirusa
![]() W dwa tygodnie przybral na wadze 700dkg. Nie wiem czy to nie za duzo..... ale co zrobic? czy dawac mniej jesc , czy moze czyms dopajac np woda czy rumiankiem???
|
#3491 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
mięsko mielone z szynki w ziołach, podsmażone i duszone z cukinią, brązowy ryż, kalafior
takie dziecko powinno chyba spać ok. 15 h na dobę. Ale wiadomo- z dziećmi to różnie bywa. Myślę, że jeżeli dobrze się rozwija i wygląda na zdrowe dziecko to chyba taki jego urok Tak mi się wydaje...Cytat:
Ale następnym razem będę się wykłócać.Wysłałam jeszcze zapytanie do *******, żeby się upewnić i w razie czego będę maila pokazywać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A może po prostu ma dziś dzień marudy?My dziś byłyśmy z Olą w centrum handlowym (specjalnie rano, żeby było pusto)- musiałam kupić kilka rzeczy, a że to dosyć daleko, więc był dłuższy spacerek I prawie kupiłam sobie kozaczki- tzn na jutro mają mi z innego sklepu dowieźć rozmiar- jak kupię to się pochwalę---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Ważyłam się dziś z Olą na domowej wadze- mała waży już ok. 5,5 kg A teraz idziemy jeść- tzn mała jeść i pewnie się zastanawia czy się domyślę, że obudziła się głodna czy się nie domyślę i będzie musiała zaraz odstawić koncert
|
||||||
|
|
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak powaznie, to flash widac na zdjeciu, bo zazwyczaj pierwszy plan jest bardzo oswietlony (niekiedy nawet przeswietlony) a drugi o wiele ciemniejszy. Zwlaszcza widac to na zdjeciach robionych zwyklmi cyfrowkami, gdzie wbudowana lampa rzuca swiatlo na wprost. W lustrzankach, masz mozliwosc podlączenia zew. lampy blyskowej i wobec tego korzystania z odbitego swiatła. Np. odbija sie swiatlo od sufitu, co daje znacznie bardziej natrualny obraz.
|
|
#3493 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie np jest tak,że ja cały dzień siedzę z Małą,Tż wraca w pracu i ją przejmuje i nawet nie mruknie,bo wie,że od razu bym go wzrokiem zjadła i guzik mnie obchodzi,że on z pracy po całym dniu.A ja to co niby?Cały dzień do góry dupą leżałam czy co?Jeszcze większy zapieprz przy dziecku...POza tym Tż kąpie Mała i potem usypia.W nocy ja nie wstaje do Małej w ogóle.On mi ją tylko podaje w łóżeczka do karmienia,a przewijanie i usypianie jak po cycku nie śpi nalezy do niego,no chyba,że coś mu dolega,to wtedy ja wstaję,ale do tej pory tylko raz się tak zdarzyło Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Całe życie naleśniki robię "na oko" i nawet mi do głowy nie przyszło, że może być coś takiego jak przepis na nie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale od jakiegoś czasu już mnie kusi na małe co nieco, więc pewnie przeprowadzę jakieś testy.Mam do was być może głupie pytanie, ale jeśli ktoś może mi odpowiedzieć to bardzo proszę - wyglądam TAM jak wczesna nastolatka, dziewica nieużywana , lekarka mi dzisiaj powiedziała, że niestety tak nie zostanie i aż tak dobrze nie będzie (a szkoda ) tylko z czasem wrócę do "mojego wyglądu". Też tak macie? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie, ze obowiazki musza byc podzielone, wiec on zazwyczaj przejmuje ją po powrocie z pracy, z tym, ze fakt ze jestem obok jakos lepiej na niego działa niz wtedy jak wybylam.Ze NIEwstawaniem to niestety zazdroszcze, bo u nas taki scenariusz nie przejdzie. A jak to bylo u Was? Powiedzialas mu ze tak to bedzie wygladac czy sam sie zaoferowal? No i kochana nie wierze, ze dziewczyna o tak sympatyczynej ładnej buzi jest taka hetera dla swojego meża ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() Bo ja nie bardzo czaje...
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
zrobilam nalesniki na oko i wyszlo
![]() aneczka muahhaahaha obslinie monitor co za tekst ![]() ja dzis w ogole jakas zdolowana... hormony czy jak nie wiem bo powodu zbytnio nie mam ![]() jakis glupi sen mialam ze tz mnie zostawil dla jakiejs 17 latki bo ja gruba i brzydka jestem
|
#3497 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Klarissa;23276962]
Mam do was być może głupie pytanie, ale jeśli ktoś może mi odpowiedzieć to bardzo proszę - wyglądam TAM jak wczesna nastolatka, dziewica nieużywana , lekarka mi dzisiaj powiedziała, że niestety tak nie zostanie i aż tak dobrze nie będzie (a szkoda ) tylko z czasem wrócę do "mojego wyglądu". Też tak macie./QUOTE]Klarissa doskonale rozumiem Twoje zapytanie i nawet wczoraj mówilam o tym mężowi, że tak dziwnie teraz wyglądam. Porównując wygląd "mojej małej" z okresu przed ciążą, w trakcie ciąży a teraz to naprawdę wyglądam TAM teraz jak nastolatka.
|
|
|
|
#3498 |
|
Raczkowanie
|
Kochane
![]() Raduś po szczepieniu i był bardzooooo dzielny,jestem w szoku i chyba my byliśmy bardziej spanikowani niż on.Popłakał ok.minute,jak wkłucia były a potem jak pielęgniarka odeszła i tata przytulił to zaraz cisza...Mia ł smutne oczka i buźke w podkówkę ale nic a nic już nie płakał.Kochany nasz aniołek.Teraz się nakarmiliśmy i leży sobie grzecznie w leżaczku i ogląda cienie na ścianie ![]() Dziękujemy za kciukasyyyy.Przydały się i podziałały. Buźka. a no i tata dzielny był
|
#3499 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do podobienstwa do dziadka, moj Olek to cały moj tata tip top! Wszyscy znajomi mowia, ze to maly Andrzejek (zeby bylo smieszniej to tesc ma tak na imie tez). No i biedni tesciowie ciagle udowadniaja (chyba sobie najbardziej) ze Olo do mego TZ podobny. Wyciagaja zdjecia, podtykaja mi i mowia, no zobacz- taka sama bródka! Chyba kompleksy leczą ![]() Klari- ja juz dawnom orzekla , ze jak dziewica sie czuje i wygladam. Pozmniejszalo mi sie wszystko. Mszu pewnie nie kumasz, bo to od budowy zalezy. Ja mam wszystko mniejsze o jakies 200%. Gin mowil, ze to mija. Naked- moje dziecko (2msc) tez ogolnie duzo spi, po kazdym karmieniu przynajmniej 1-1,5h, oczywiscie nie zawsze, ale tak usredniajac. Fifek swietnie wyglada, ![]() Mam dzis ciezki dzien... Rycze razem z Olkiem. Strasznie krzyczy przy karmieniu, kupy dalej nie ma, bąki sadzi jak najety i tez go to boli. Teraz spi na brzuchu i jest cisza. Wymiekam. Zjadlam wczoraj pomidora troche i dzis Olek wyglada znow koszmarnie Jestem tym wszystkim wykonczona. I tymi nocami nieprzespanymi i rykiem Olka. Normalnie dół nie tylko psychiczny ale tez fizyczny. ![]() Ja chyba mam dosc macierzynstwa (nie mylic, z tym ze mam dosc Olka, bo to nieprawda...) Ja nie wiem czy u nas kiedykolwiek cale te spanie, jedzenie, aktywnosc bedzie normalnie... Co do karuzelek, lezaczkow- Olek nie znosi. Patrzy wtedy na mnie jak na gamonia z wyrazem twarzy typu- i po cos mnie tu wsadzila, przeciez bede ryczal. Ech, za to kocha byc na rączkach. |
|||
|
|
|
#3500 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny niżej lepiej mnie zrozumiały
![]() Cytat:
To chyba sprawka hormonów.Cytat:
A szkoda, przynajmniej w moim przypadku ![]() Cytat:
Cytat:
dobre i tyle. Cytat:
![]() -------------------------- A moje małe dzielnie znosi zmiany No i odebrałam wyniki z krzywej - nie mam już cukrzycy!
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-11-16 o 17:59 |
|||||
|
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wyglądam jak zombie Zrobiłam obiad i go nei zjadłam bo nie miała kiedy TZ zaraz wróci i co mały do kąpania i tyle z jego pomocy Zastanawiam się czy nie wjechać do rodziców to tak serio Ja chyba nie mam siły siedzieć po 13 h sama i w nocy wszystkiego robić a tam mi przynajmniej w dzień pomogą
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Klarii u mnie tak samo
w ogóle to bardzo dziwne było bo od razu po porodzie tak się zrobiło mała wyszła, pstryk i jest wszystko inne
|
|
|
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cudne maleństwo ![]() jak jest dobre przygotowanie to jest ok, a jak na szybko w czasie akcji "jak Pat pozwoli" to bez żelu ani rusz;D Cytat:
![]() Klarisko nie wiem o co ci chodzi jeśli chodzi ci o "ciasność" to tż sie śmieje że ma żonę dziewicę, ale jak długo to jeszcze potrwa to nie wiem, aaa już doczytałam o co chodziło, hahaha no faktycznie jest troszku subtelniej ![]() ania współczuje szwagierce, a teksty teścia tragedia...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-11-16 o 18:19 |
||
|
|
|
#3504 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie.
Jak zwykle nadrabianie na raty zajęło mi pół dnia. Mój mąż dzisiaj w pracy od rana do wieczora i Dagusia zlitowała się nad mamą i śpi już 2 godziny- co się w dzień nie zdarzało od kilku tygodni WOW! U nas pojawiły się problemy z karmieniem piersią. W nocy jest ok, ale za to w dzień od 4 dni, jest bunt. Poje chwilkę i zaczyna się plucie i płacz. 3 razy pociągnie i wypluwa i płacze. A jak ją "przymuszam" to trzyma pierś i żałośnie cicho płacze- takie charakterystyczne "ejo ejo ejo ejo", mina w podkówkę i straszny żal na twarzy. Chyba jest coraz cwańsza i po 4 tygodniach dokarmiania butlą zaczyna być wygodna i nie chce jej się męczyć i ssać. niefajnie.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
wściekłabym się jakbym coś takiego usłyszała.U nas w sumie nie ma problemów w tym względzie. W nocy robię wszystko sama. Mąż pomaga po pracy ile może. Ale głównie ja przebieram, karmię (butlą), usypiam. On jest głównie od zabawy, zabaiwiania i trzymania do "odbeknięcia". Na co dzień robi zakupy, sprząta, pomaga przy obiadach, prasowaniu itp. Jednak jak zostaje sam z małą ( max 2 h kiedy jestem na zakupach), to też po po moim powrocie robi się taki ważny" jakby zrobił nie wiadomo co. I mówi do córci " a kto siedział dzisiaj z tatusiem CAŁE popołudnie?" Jak co jakiś czas poczuję, że się angażuje za mało to mu to powiem wprost co go stawia do pionu i zaczyna się ziej starać. Ostatnio było spięcie co do spacerów, bo ja oczekuje od niego żeby w weekendy chodził sam na spacery bo ja chodzę w tygodniu. Co innego jeśli mam ochotę to idziemy razem, a On był zdziwiony w sobotę, że mi się na spacer nie chce iść. Sam iść zamiaru nie miał, bo był w piątek i niby była moja kolej Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to fajnie, u mnie też niby ok. Ale ja jeszcze nie czuje się tak dobrze "naprawiona". Czuje szef. Ja robię "na oko". Cytat:
Wg mojej lekarki to za dużo, ale skoro Tobie nic nie powiedziała. Mi kazała trzymać przerwy 3 godzinne.
|
|
#3505 |
|
Raczkowanie
|
Klarii Brawooo!!fajnie,ze mała pospała dłużej i że z karmieniem sobie łatwo poradziłaś
![]() Ilona ja też miałam taki jeden dzien ostatnio.Zaczęło się od 4 rano,przy przebieraniu zwymiotował troche mleka a potem po kazdym karmienu duzo ulewała co wczesniej prawie nigdy mu sie nie zdarzało i zadzwoniłam do poloznej bo ulewał takie to mleko jakby serkowe i najczesciej po piersi a nie po sztucznym.Połozna spytała czy zjadłam cos innego niz dotychczas a ja dzien wczesniej na wieczor zjadłam muller mix ten taki deser niby jak fantasia z danona ale inna firma i moze to to,bo mi ten deser tak na kwasno troche smakował i wogole niedobry był....a fantasie jem i jest ok.Wiec moze tez cos wszamałas nietypowego?? aha no i małemu przeszło,jak na jedno karmienie dałam samą butle a zpiersi odczekałam i dopiero przy nastepnym karmieniu dostał.Piłam przez ten czas duzo wody mineralnej,zeby wypukac ten wstrętny deserek i pomogło,Radek nie ulewał juz wiecej,Dziewczyny,poniewaz Radus dzielny na szczepieniach to mam do sprzedania krem znieczulający EMLA.Oryginalny,nieuzywany kupiony w aptece na recepte za 22,50.Kumpelka stosuje do swojego dzieciątka bo ma troche starszego i mi poleciła bo jej maluch bardzo płakał az sie zanosił przy pierwszym a teraz juz z tym kremikiem jest spokojniejszy.Ale Radzio go nie potrzebuje na szczescie.Moze którejs przyda sie do szczepien??Odsprzedam taniuuutko
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Klarissa, no pytam bo u mnie totalnie nic sie nie zmienilo (poza maxymalna suszą), wiec nie wiem o czym piszesz... i jestem ciekawa
![]() Szczesliwa... moj TŻ to inny typ, on nigdy sie niczym nie chwali, (choc czasem moglby troche)... wiec on tylko byl sfoszony, (na niewiadomo kogo) ze akurat w tym czasie Nadia marudziła no i wkurzajace to ze nasi TŻci zachwoują sie inaczej wobec naszych dzieci przy rodzicach, prawda?
|
#3507 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że udało się bez noszenia. Ja dziś miałam wyrzuty sumienia, że Franek ciągle musi leżeć (bo dziś się wcale nie domagał rączek i przytulania), więc Go troszkę wzięłam, ale tak jak wczoraj pisałam tylko na siedząco. Powodzenia w uzmysłowieniu Natalce, że w dzień też nie będzie ciągle noszona! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję pozbycia się cukrzycy
|
|
#3508 |
|
Rozeznanie
|
Kochane może macie jakiś sposób na szybkie usypianie naszych szkrabów
Mi już po prostu ręce opadają od noszenia, tulenia i kołysania. Po kąpieli mały dostał flaszkę i jak każde grzeczne dziecko powinien juz spać a on nie i płacz, krzyk i prężenie się. W nocy nieraz to samo. Zanim zaśnie po karmieniu to mamusię z równowagi wyprowadzi - mały ale kochany złośnik.Chyba muszę znaleść na niego sposób albo znaleść przyczynę tych prężeń, jęków i stęków bo inaczej to |
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny mam ochote zrobic cos kreatywnego, dlatego zglaszam swoja propozycje wykonania kolażu zdjeć naszych pociech. Co Wy na to?
![]() (Tym sposobem bedzie widac ile mam sie tak naprawde udziela )Jak mi sie uda wystrugac cos ładnego to martucha moglaby zalaczyc do naszej listy?
|
#3510 | |
|
Raczkowanie
|
TIFIO chyba mocniutko trzymałaś kciuki
![]() a co do gopsu to fakt fajnie,ze dają pampersiaki i to oryginalne pampers ale oczywiscie gdyby nie kumpelka co rodziła dwa lata temu to bym niewiedziłała bo "miłe" panie w gopsie nie informują o tym,ze sie nam nalezy cos od panstwa,no bo po co i jak sama zapytałam niby od niechcenia czy jeszcze dają pieluchy to nagle jakby sobie przypomniały "tak,tak białe drzwi po lewej,prosze spytac czy jeszcze są na ten miesiąc i można wziąć"no ale dobre i to a teraz chcemy składac wniosek o płatny wychowawczy bo chce z Radziem byc jak najdłuzej sie da(i jak finansowo damy rade) bo to wazne dla dziecka,zeby z nim byc te dwa lata,wiec jak wzielismy te wnioski i papióry co trzeba pozałatwiac i poskładac to masakra jakas,z gminy ,z US,z zakł pracy,pity itp no ale warto sprobowac.Składała juz któras ten wniosek o płatny wychowawczy?? ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- kurcze ale ja jestem mama....z tego wszystkiego zapomniałam napisac,ze Radzio zdrowy jak rybka,pani doktor kazała mi zablokować te wszystkie strony w necie o różnych dziwnych przypadłościach i cieszyć się zdrowym i pięknym synem-tak powiedziała ![]() a Raduś waży 5,500 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! i ma 58 cm !!!!!!!!!!!!!!!!!!! i przybrał bardzo prawidłowo bo 1,1 kg na miesiąc wiec spoko zresztą niebawem wkleję fotki mojego skarbolkaPozdrawiamy wszystkie maluszki i mamy!!a szczególnie te przed szczepieniem-powodzooonka kochani będzie dobrze---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
popieram pomysł
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

muszę się podszkolić, bo jak kolejne zdjęcie z fleszem wstawię to Mszu mnie ..

), nawet plyn do higieny intymnej mnie podraznia i ostatnio myje sie tam tylko strumieniem wody... 
ale tez bym wciagnela sobie nalesniczka

mała wyszła, pstryk i jest wszystko inne
wściekłabym się jakbym coś takiego usłyszała.