|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
trzymam za was kciuki... Cytat:
trzymam kciuki żeby Natalce szybko to zeszło.. jaka rewelacyjna mina
|
|
|
#3692 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
hej ja wlasnie wrocilam ze szczepionki 6 w 1 plus rotawirusy kosztowalo mnie to 515 zł.Normalnie załamka... mała płakała teraz odsypia...
mam nadzieje ze nie bedzie marudna no i waży 5 kg jeszcze na 17 20 usg bioderek.. dzien pelen wrazen dla mojej OlciKlarissa ja tam przeniosłabym sie na mm, ja tez zamierzam do świat karmic piersia chociaz i tak juz daje mm bo sie nienajada, co zrobić Misqa Mszu super sklejka i podziwiam za cierpliwość.. Lenka ja sadze ze dzieci placza jak sie je wyjmie z wody bo poprostu im zimno, moja raz placze, dwa razy nie i w sumie tez nie moge rozgrysc od czego to zalezy Nika ale ci sie nalezy lanie za to zdjecie piwka
|
#3693 | |
|
Zadomowienie
|
mszu, świetna robota
![]() Gratulacje dla Nadii za te dwa miesiące i dla mamusi, że wytrzymuje jej marudzenie ![]() NIKaP-n, nie drażnij mamuś, karmiących cycem, takimi zdjęciami ![]() Aha, co do numeru PESEL, to ja zadzwoniłam do urzędu i mi podali. Nie musiałam iść. Spróbuj, bo tak to w rok nie zdążysz z becikowym ![]() Lenka*, kurcze, no nie będzie Ci łatwo znieść tą operację, ale musisz dać radę. Skoro dzięki niej mała będzie zupełnie zdrowa i nie będzie na lekach to super. Tylko ta blizna na klatce u dziewczynki... Ale to chyba malutkie cięcie będzie i się nie powiększy jak Martynka będzie rosła, nie? Cytat:
![]() Jak śmiałaś nie rozpoznać mojej Borysinki? Zuziczka, bidulko Ty nasza I nie wygłupiaj się z pisaniem, że jesteś kiepską matką, czy żoną tym bardziej. Żoną byłaś przed porodem i dobrze spisywałaś, a z niemowlakiem, wiadomo, jest ciężko. Niektórym lżej, niektórym ciężej, ale to mija. MisQa, ![]() ![]() A ja już po wizycie kontrolnej u pediatry. Wszystko jest już ładnie, ale policzki są nadal szorstkie i mam się nie bać i przez 5 dni smarować preparatem ze sterydami, bo inaczej będzie się tego ciężko pozbyć. Przy okazji zważyłam Boryska. Na szczęście nie ma 6kg, jak myślałam tylko 5580g I tak klocek z niego Brakuje mu tylko 180g do podwojenia wagi urodzeniowej, ma dopiero niecale 2,5 miesiaca. I na samym cycku jedzie... Mam mu tylko dawać herbatkę na uspokojenie, bo ma straszne problemy z zasypianiem, jest bardzo niespokojny. Podaje któraś z Was? Możecie jakąś polecić? Wczoraj mąż wpadł na (cytuje go) "za***isty plan wyspania się" - położylismy się wszyscy po wykąpaniu młodego, około 21. I co? Borys też miał za***isty plan - nie spać do 1:30
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do herbatki to my mamy uspokajającą z Hippa, ma w składzie melisę, rumianek i lipę
|
|
|
|
|
#3695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my dajemy z Hippa nawet mu smakuje raz na 3 dni tak do zgaszenia pragnienia niby ![]() no i koperkowa na kupsko ale to codziennie ![]() no to Borys pokazał tacie kto tu rządzi
|
|
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja ubrałam małego i zamierzam wyjść a tu co Leje deszcz no kurczelka a sprawdzałam chwile wczesnej Więc otworzyłam balkon i troszkę małego powietrznika żeby go nie rozbierać od razu Mały ma dzień snu dziś ciekawe co w nocy pokaże Jutro idę do tego lekarza na 15-sta zobaczymy ile mały waży w dzięń zakończenia 4 tygodnia Dziewczyny mój Franek się prawie w każdej drzemce dziennej budzi z ostrym płaczem Łzy mu lecą i nie wiem czy coś go boli czy coś się śni Jak tak płacze to dam mu smoczek albo pogładzę po czułku i przestaje ale często mu się to zdarza
|
|
|
|
|
#3698 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie seksi mama w ciuchach ciążowych (eh..kiedy te kilogramy sobie pójdą...)![]() Cytat:
![]() Moje słonko znowu dziś przespało wieczorem/w nocy prawie 7 godzin bez przerwy, od 20 do 2.45. Jak będzie jej się to zdarzać częściej, to chyba będę ją budzić na karmienie ok. 23-24, to może wtedy będzie spała do rana ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Oli znowu wyskoczyły na buźce jakieś krostki A tak się już cieszyłam, że przez kilka dni było ok. Na razie jest ich niewiele- mam nadzieję, że to przez dżem z czarnej porzeczki, który zjadłam wczoraj i przedwczoraj- bo jeśli nie to ja już nie mam bladego pojęcia co...
|
||
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
mszu pokazałam mężowi twoje dzieło i powiedział że weźmie linijke i zmierzy bo wydaje mu się ze Pat ma najmniejsze foto hahahahahah
po czym dodał ze za to wybrałaś rewelacyjne zdjęcie i bardzo mu się podoba hahahahah i powiedział że domyśla się że w jego otoczeniu jest większość dziewcząt (po popatrzeniu na fotki) i to ładnych więc on prosi żebym was poprosiła o numeryt telefonów bo ich mamy musza być równie piękne ![]() za co dostał w łep i poszedł się kąpać krzycząc że skoro syn się potrafił do zdjęcia ustawic to tata też chce ![]() ![]()
|
|
#3700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziekuje Gratuluje udanej wizyty u pediatry. Niezly klocuszek z Borysinka. Pieknie!Co do planow to Maly wzial was na sposob. Moj TZ tez ciagle obmysla jakies plany i najlepiej to by nasze dziecko zaprogramowal, by sie budzilo nie wczesniej niz co 3h. O to tez sie poklocilismy... Ech, pal szesc. ![]() Donosze, ze wizyta u neurologa udana i udalo mi sie wyciagnac cwiczenia dla Olka na NFZ. Lekarz stwierdzil, ze Olek zdrow i napiecia miesniowego nie ma, a to ze sie uklada w rozek to przejdzie i glowka krzywa tez Kontrola za miesiac. Na brzuchu ma lezec jak najczesciej.Cholery mozna dostac, co lekarz to opinia. Pogoda paskudna u nas. Aha, Klari nie wiem czemu sie umartwiasz Marchewka i Ziemniakami tylko - ja jestem na diecie od miesiaca i jem kurczaka, sery kozie, makarony, jagody, jablka, ryz, kasze, wieprzowine, zupy ![]() To prawda, ze mozna dostac na łeb jedzac tylko to, szczegolnie jak wszyscy wokol jedza pysznosci, ale takie swiadome ograniczanie sie do marchewki?? Po co? Ja Olka niczym nie dopajam. Czasem jak idziemy do lekarza i wiem ze bedzie krzyk to biore rumianek- na zapelnienie brzuszka. Zapomnialam sie pochwalic, ze Olek mial pierwsze postrzyżyny ![]() obcielismy mu dlugie wloski z tylu na jeża, bo robily mu sie dredy od paproszków. No i tym sposobem syn choc dalej łysy z przodu, wyglada bardziej jak czlowiek. A to Maly terrorysta z Babcia. |
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mowilam juz ze Twoj maz to zaj... isty facet? ![]() ycnan... ja juz tez przerabialam podobny scenariusz. Nasz dziecko zwykle do 21 zasypia, wiec wkapalismy ja, odlozylam do lozeczka prawie spiacaca i maz mowi czy mam ochote na kieliszek wina. Poszlam jeszcze sprawdzic czy spi- spała, wiec mowie no dobra.... jak tylko wypilam ten kielszek to ryk z sypialni, nie spala do 24! w dodatku w koncu musialam ja nakramic, wiec od tametego razu nie pije w ogole... ![]() Zuzi u nas sa klotnie o to ze TŻ nie umie Małej uspokoic, np ona sie drze a on do nie gada "ale dziewczynko dlaczego placzesz, nie placz..." i mnie szlag trafia, bo z nia trza kombinowac a nie do niej gadac, bo przeciez logiczne ze nie powie o co jej kaman...
|
|
#3702 | ||||||
|
Rozeznanie
|
A my własnie wróciłyśmy z babskich zakupów. Pogoda paskudna więc się odstrzeliłyśmy z mamą i poszłyśmy się "lansować" do centrum handlowego,a co
![]() No bo któraś tu pisała,że SS jednak się wchłania i gdzieś tam w szpitalu był dzieciak z powiększoną wątrobą z tego powodu. Ale ja myślę,ze maleństwo ogólnie musiało już mieć problemy z wątrobą bo moja znajoma lała dzieciakom SS na potęgę,a nie te marne 15 kropelek przed jedzeniem,a dzieci duże, silne i zdrowe ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
martucha chyba wesoło masz z mezem
![]() cellaris ja tez mam wyszczuplajace majty, ale narazie nie widze efektów ściskania sie nimi
|
#3704 |
|
BAN stały
|
A ja Wam powiem tak:
Jak Wy mnie możecie drażnić z tym, że karmicie piersią To dajcie choc trochę satysfakcji, że czasem se Redsa walnę ![]()
|
|
|
|
#3705 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A marchewke jem dopiero do wczoraj, także zobaczymy jeszcze do przyszłego tygodnia. Cytat:
Kurcze tak się plułam na początku na to karmienie piersią a teraz to jakoś mi szkoda żeby przestać... Cytat:
Cytat:
w sumie moja Natalka też nieźle bo w 6 tygodniu ważyła prawie 5 kg... A co do waszego planu to my też czasem takie miewamy i z ich powodzeniem to różnie bywa ![]() Cytat:
Mała była strasznie zaskoczona dźwiękiem deszczu. A poszłyśmy na pocztę zapłacić rachunek, szkoda tylko, że nie wzięłam sobie nr konta na które chce wpłacić ![]() Co do płakania to Natalka tak miała po urodzeniu - myślę, że śniło jej się coś złego. Teraz raczej śpi spokojnie, czasem coś pokwęka. Cytat:
Cytat:
Będę wprowadzać po 1 produkcie i patrzeć na efekt.Cytat:
Na cellulit to mi najbardziej pomogła mikstura z fusów z kawy parzonej zmieszanej z oliwą z oliwek. Normalnie robiłam z tego peeling codziennie. Trochę człowiek wygląda jakby się za przeproszeniem gównem wymazał, ale super pachnie i świetnie wygładza. Oprócz tego robiłam masażerem masaż (masażerem takim ręcznym, ja go dostałam w promocji za 1 gr Na schudnięcie zastosowałam dietę opartą na niskim indeksie glikemicznym (łatwo znajdziecie w sieci) oraz pomniejszyłam porcje jedzenia o połowę. Pierwsze 3 dni byłam bardzo głodna, ale potem już szło coraz lepiej. Tym sposobem w ciągu 2 miesięcy schudłam o 12kg, łącznie w ciągu 5 miesięcy schudłam 15kg, a w ciągu pół roku wygładziłam swoje ciało, wyrobiłam płaski brzuch itd. No i cieszyłam się tym ekstra ciałem jakieś niecałe pół roku bo zaszłam w ciążę Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() misqa kurcze przykro mi ze tak ci sie uklada .... ale na pewno wyjdzie kiedys sloneczko, trzymaj sie dzielnie klarissa, moja mala tez ciagle ma jakas wysypke ale nie poddaje sie i karmie dalej piersia.. a zycie na marchewce wcale nie jest dobre, a swoja droga marchewka moze bardziej uczulac niz inne rzeczy ja jem w miare normalnie... ale z umiarem pewne produkty i tyle... mysle tez ze dziecko musi sie dobrze oczywscic po porodzie.. i moze wcale nie czuluac je jedzenie moze np puder jesli uzywasz, albo proszek do prania z twoich ubran.. generalnie wszystko. lepiej pogadaj z lekarzem co on na to moze cos wymysli maz ma mi dzis przywiesc chuste.. po kilku dniach wertowania opinni itp zdecydowalam sie na lenny lamb elastyczna, mam nadzieje ze dobry wybor i kasa nie pojdzie w bloto bo do najtanszych nie nalezy echh ja tez musze sobie jakis pas sciskajacy kupic pod sukienki... podajcie prosze linki do pasow z ktorych jestescie zadowolone. ja tez mam od dwoch dni jakos dolujacy humor.... chodze na ten areobik 3 razy w tyg, jestem na diecie jako takiej a jakos chodze zdolowana ze to nic nie da i dalej bede gruba co do walki z ceululitem to zaraz po porodzie mialam straszne uda pod tym wzgledem jak u staruszki, ale jak chodze na ten areobik, podczas prysznicu szoruja ostra gabka uda kilka minut i wklepuje zel poporodowy mustelii po mc jest znacznie lepiej..
|
#3707 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() Jak zwykle nadrabianie zajęło mi ok. 2 h no i przy okazji wcięło część cytatów ![]() Nika- za to zdjęcie piwa należy Ci sie lańsko tak kusić i znęcać się nad karmiącymi![]() Ciekawe jak długo ja będę karmiąca, bo mała gardzi cycusiem uparcie. Opracowałam system "podmianki", zaczyna od butelki i po wypiciu ok 20-30 ml podmieniam jej butlę na cycka szybkim ruchem jak narazie udaje się oszukać przy lewej piersi, a przy prawej jest ryk. Ale lepsze odciąganie z 1 niż z 2 piersi. ![]() Byłyśmy dzisiaj na ważeniu i związanej z tym wizycie u lekarki. Dagusia w końcu przytyła książkowo- 480 gr w 13 dni, a więc ani za mało ani za dużo. Zdaniem Pani Doktor buźka małej jest lekko alergiczna i mam przygladać się co jem (wysypka już znika, była ok 3 tyg ale lekko widoczna raczej wyczuwalna pod palcami i ja obstawiałam pomidory, ale raczej to nie to bo zjadłam i nic nowego się nie pojawiło. Teraz moim faworytem są orzechy bo je jadłam ok. 3 tygodnie temu w cieście przez 3 dni z rzędu i mniej więcej wtedy się pojawiły krostki). Na te utrzymujące się bolesne stękanie i wzdęcia mam spróbować zmienić espumisan na esputicon bo one mają inny składnik. No i proponuje mi zmienić Bebiko na Bebilon Comfort. Podobno Bebiko jest uważane za najbardziej ciężkostrawne z mlek. Ale czytam że u Was po tym comforcie są zielone kupki? Może zmienię na zwykły Bebilon? Całe szczęście moja lekarka nie ma ciśnienia na karmienie piersią i powiedziała, że jeśli est płacz to trudno, mam odpuścić piersi. Jej zdaniem dzisiejsze mleka są coraz lepsze i zawierają coraz więcej niezbędnych składników. Chociaż są też takie których nic nie zastąpi ![]() Cytat:
gromadzę już nawet ulubiony alkohol mam butlę Martini, uwielbiam z ogromną ilością plastrów limonki i lodem i kilka butelek ulubionych win (podczas ciąży przynosili goście a ja wszystko odkładałam). Nie pogardzę też whisky z colą i lodem mam też Becherovkę (mam przywiozła z Czech) i marzę o drinku z limonką i spritem. Cytat:
Pewnie nie prędko razem z mężem sobie wypijemy jednocześnie, przy dziecku ktoś musi być trzeźwy a nie mamy na miejscu nikogo z kim można by było dziecko na całą noc zostawić. Cytat:
A córcia cudna ![]() Cytat:
Ja wczoraj też się poryczałam i nagadałam mężowi (troszkę podburzona przez Wasze posty, bo wydawało mi się, że mąż mi sporo pomaga ale jak poczytałam Wasze wypowiedzi, to stwierdziłam, że jednak za dużo biorę na siebie. Bo w pracach domowych pomaga i bardzo ale pomoc przy dziecku w sumie ogranicza się do kąpieli i zabawiania w czasie aktywności, noszenia do bekania). Zażądałam usypiania chociaż co 2-gi dzień, bo to mi schodzi wieczorem 2 godziny (karmienie, przewijanie, usypianie) i nie mogę ani nic obejrzeć w tv ani spędzić wieczoru normalnie tylko podając smoczka itp. Mąż jest kochany i oczywiście to rozumie Cytat:
).ehh ten Tój TŻ- jaka szkoda, że tuż po ślubie takie hece mam nadzieję, że mimo wszytko się ułoży. No i że malutki blondasek da mamie tyroszkę więcej spokoju ![]() Dobre zdjęcie Cytat:
Cytat:
No i Olek już zdecydowanie urósł, i ma nawet spore pultynki
|
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
najważniejsze że nie ma napięcia, a ćwiczenia się przydadzą
![]() a terrorysta jest świetny ![]() yhy... on czasem jak coś walnie.. to mi ręce opadaja.. ostatnio jak kupowaliśmy meble to mówię do pani żeby zaznaczyła że dostawa ma być między 17 a 19 bo ja przecież tego nosić nie będę, a mąż na to, no jasne sama nie, ale weźmiesz sobie mamę do pomocy - mina pani była rewelacyjna... to ja se myślę boże jaki obciach, a on na to - wie pani ja sobie muszę tak czasem pogadać przy ludziach bo w domu to nie mogę bo widzi pani to rude jest więc mam przewalone... kobieta nie wiedziała co ma zrobić, ja myślałam że go uduszę a on sobie jaja robi w najlepsze... uroki ![]() czasem aż za ![]() Cytat:
mrrrrrrrrr pycha ![]() Cytat:
![]() my też pijemy jedną butlę bebiko, no i teraz zaczęły się zaparcia... za tydzień pójdziemy to zapytam czyt o przez to czy jak... trzymam kciuki żeby już nic nie uczulało królewny
|
|
|
#3709 |
|
Raczkowanie
|
Człowiek przez 2 dni forum nie czyta i już takie zaległości. Całe popołudnie mi zeszło żeby nadgonić !!! To ja tak tylko po krótce...
mszu dzięki za załapanie się w "zestawieniu" i tak się zastanawiam koło kogo mnie tzn. Daniela umieściłaś... Poza tym ... RĘKĘ MU OBCIĘŁAŚ !! czy ci wybaczę ?? ![]() Co do chodzików to też jestem przeciw !! Do tego rehabilitantka na szkole rodzenia utwierdziła mnie w tym przekonaniu My mamy Jumpera z FP ![]() U mnie było średnio przez ostatnie 2 dni... mały chyba wkraczał w kolejny skok bo kurcze nie szło nad nim zapanować, non stop ryk, non stop tylko na rękach a i tak źle..... ehh no ale dziś chyba odrabia, bo tylko jeść i spać i tak cały dzień więc wkońcu miałam czas nadrobić ![]() We wtorek byłam u gina, przeglądu nie zrobił, bo dostałam okres w poniedziałek :/ Obejrzał tylko bliznę po CC, zatwierdził że można zacząć smarować NO-SCAR ![]() Zapisał też tabletki anty Jako że nie karmię, dostałam Yasminelle Przed ciążą brałam Yasmin i było ok, więc myślę że ich ulepszona wersja też będzie mi służyć ![]() Cytologię zrobimy w styczniu ![]() A my wieczorami w ramach relaksu po dobiciu małego, gramy sobie na konsoli :P Kurcze prawie jak stare dobre czasy Wczoraj TŻ przejął małego a ja zrobiłam od dawna wytęskniony szpinak w cieście francuskim... pychotaaaaa :ślina:Swoją drogą ciekawa jestem ile z was paliło papierochy przed ciążą ?? Ja paliłam...przestałam jak tylko zobaczyłam 2 kreski Od razu wszystkie zapasy fajkowe sprezentowałam sąsiadce... a niech ma w ramach akcji zdrowotnej No i stwierdzam teraz, że mnie wogle nie ciągnie BA!!! nawet mi fajki śmierdzą !!!--------------------------- ano bo bym zapomniała wkońcu udało mi się zrobić jakoś logicznie stronę www mojego synusia Teściowa opłaca domenę więc grzech nie skorzystać, przynajmniej nikomu nie muszę non stop wysyłać fotek, wgrywam tylko na serwer i spokój
Edytowane przez czita18 Czas edycji: 2010-11-18 o 18:05 |
|
|
|
#3710 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie facet z jajami ![]() uwielbiam takich!!!!
|
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to musiało być jakieś jedzonko. No nic, zobaczymy. Ty to masz przeboje z tym karmieniem... nie zazdroszczę Cytat:
rzuciłam jak ciąża miała jakieś 3-4 tygodnie. Ale kusi mnie i mam ochotę zapalić sobie, a dym mi zawsze przeszkadzał (taki ze mnie dziwny palacz był) więc pod tym względem nic się nie zmieniło
|
|
#3713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pediatra bardzo fajnaMoże zaparcia faktycznie od Bebiko?
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
uhum ja też
bardzo ale wiesz ile razy najadłam się w wstydu bo ten mój jajcarz olewa system i powagę sytuacji...? czasem to dla mnie aż za dużo...ale bynajmniej potrafi się śmiać z siebie bo jak ta babka w sklepie powiedziała mu że może do pomocy przy wnoszeniu mebli będzie jeszcze jego mama, to ten jej odrzekł że nie bo jego mama ma taką samą przypadłość jak on - lenia... więc hmm tu akurat się nie pomylił ![]() nie wiem może faktycznie... teraz nam się kończy to weźmiemy ten bebilon comfort na zaparcia.. albo nan sensitiv... Klarissa ty masz nan jak po nim Natalka? a po bebilonie jest zielona kupa? laski z dzidziami i zaparciami, który lepszy na zaparcia? nan czy bebilon?
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
boshe a mnie zamkna gdzies w psychiatryku
chce by ten dzien sie juz skonczyl.. starsza corka tak mi dzis siada na nerwy ze wymiekam po prostu, poryczlama sie juz teraz bo nie daje rady psychicznie... nie mgoe spokojnie dziecka nakarmic bo kopie mnie po plecach albo drze sie jej nad uchem... ciagle musze ja pilnowac zeby malej nic nie zrobila bo lazi do niej jak spi i ja niby gilgocze... zwariuje .... nie pamietam kiedy normalnie moglam sie umyc, wklepac krem i stanac pod prysznicem dluzej niz 2 minuty.... ![]() wieczory mam przeje... krotko mowiac bo caly dzien starsza corka daje czadu, a wieczorem kiedy bym chciala sie polozyc mala nie spi do 1..... nie wspomne ze juz nawet zapomnialam ze mam meza.... caly dzien w pracy ja do tego smigam 3 razy w tyg na areobik wiec jak on wraca przejmuje dzieci to ja wychodze.... jak jest wczesniej w miare do mala do 1 nie spi wiec ja ja nosze albo on.... po prostu rewelka..... dobrze ze starsza corke zawoze babci na kilka dni bo inaczej oszaleje.... jeszcze mam kupe spraw do pozalatwiania, juz mi sie swiat odechcilao... nie mam czasu grzebac i wynajdywac prezentow.. po prostu chyba jednego dnia pojade do supermarkietu i kupie zabawki jakie uwazam i bede miala z glowy.. jeszcze czeka mnie impreza rodzinna, i pewnie znow sie nalsucham jak to gruba po ciazy jestem.... jak mi ktos wyskoczy z tym tematem to nie recze za siebie... po prostu odpowiem tak ze piety pojdzie komus.. bo mam dosc dowartosciowywania sie na mnie... echhh
|
#3716 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3717 |
|
Raczkowanie
|
My mamy zaparcia od samego początku, bez względu czy był to PreNAN, potem Enfamil Premature... potem przeszliśmy na Bebilon Comfort i trochę się poprawiło, ale loozik jest dopiero jak zaczęliśmy brać regularnie Bobotic. Kupa jest co 2-3 dni ale robi ją bez męczarni. Chwilę postęka i jest :P Bo wcześniej to krzyki takie że żal....
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast po NAN sensitive Natalka robi raz dziennie, po zwykłym wcale
|
|
#3719 | |||
|
Rozeznanie
|
Nie mogę, odpaliłam kompa dwie godziny temu i nie umię doczytać was do końca. Moja mała tradycyjnie zero drzemki w ciągu dnia, tak,że coś za coś. W nocy śpi jak kamień,ale w ciągu dnia nie ma szans na drzemkę. Za to wypiła 80mll herbaty. No w szoku jestem,córy swej nie poznaję. Najpierw koperkowej 40,a potem rumiankowej. Chyba miałyście rację,ze podawałam jej za zimną i nie chciała pić. Jak ją podgrzałam to wsuwała aż miło. No chyba,że się zestresowała,że glukozą ją będę faszerowała a to dla figury niezbyt dobre
![]() Cytat:
Cytat:
A co do mleka to może rzeczywiście jakieś dobre antyzaparciowe....może bebilon comfort ? Cytat:
A co do tekstów rodzinki to moja teściowa dokładnie 6 dni po porodzie wyjechała do mnie z tekstem..."no to teraz musisz się pilnować bo po tej ciąży to ci tych kilkogramów zostało..." Dodam,że miałam wtedy 8kg więcej niż przed ciążą,a ona i jej córeczka to ponad 80kg ważą, no ale cóż.... teraz na każdej imprezie jak sięgam po ciastko to na mnie wymownie patrzy. Ja chyba na złość jej schudnę no.... Co do MM i zaparć to nie pomogę. Marta po Comforcie robiła 7 kup dziennie,a teraz po humanie 2-3 na dobę i to raczej rzadkie a nie ciastolinowate jak to niby przy MM są. Dobra lecę małej mleko szykować...kurcze czekam do poniedziałku,jak jej ten śluz nie przejdzie to zmieniam mleko tak jak lekarka sugerowała....ech znów to już 5 będzie
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-11-18 o 20:31 |
|||
|
|
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba jutro pójdziemy do pediatry. Oprócz tego powrotu wysypki Olcia ma czerwone całe powieki. We wtorek pod jednym okiem miała taką jakby podkówkę czerwoną- myślałam, że się zadrapała albo obtarła o coś. Wczoraj zaczerwienione powieki a dziś jeszcze takie chropowate i jakby strupki się na nich robiły
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

wczoraj zdenerwowałam się na nią, a później byłam wściekła na siebie, że się na nią zezłościłam... 

mam nadzieje ze nie bedzie marudna no i waży 5 kg
i podziwiam za cierpliwość..

czyżby wszystko jednak po tż miała
A tak się już cieszyłam, że przez kilka dni było ok. Na razie jest ich niewiele- mam nadzieję, że to przez dżem z czarnej porzeczki, który zjadłam wczoraj i przedwczoraj- bo jeśli nie to ja już nie mam bladego pojęcia co...
Kontrola za miesiac. Na brzuchu ma lezec jak najczesciej.

no ale dziś chyba odrabia, bo tylko jeść i spać i tak cały dzień więc wkońcu miałam czas nadrobić