Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 936 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-18, 17:24   #28051
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
A na pocieszenie przesylam wam swoje włosy jak wygladaja po nocnym spanku...:P Poszłam z polmokrymi spać. Jestem zadowolona, kiedys inaczej wyglądały :P
A tak w ogole to mogłabym juz je ścieniować ? Czy lepiej odczekać jeszcze ? W sumie 2 dni temu były podcinane 1,5 cm Pracownica mojej fryzjerki dała sobie radę z nimi :P Tez jej zaufałam i zaufania mojego nie stracila.
Masz bardzo gęste włosy, super. Wygląda na to, że będą się mocniej kręcić.
Ja bym lekko pocieniowała.

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Ostatnio robię różne kombinacje z żelem lnianym : dodaję żelu Yunga, żelu Octagon (różowy żel) i jest fajnie. Po samym żelu lnianym było niefajnie
Wczoraj pomieszałam sobie żel lniany z zielonym z rossmana i dodałam kroplę garniera karite. Komfort nakładania na włosy super. Schły naturalnie. A efektem byłam zachwycona. Dziś padało, więc zmokłam i koniec zadowolenia.
W moim rossmanie nie ma czarnego yunga, a do innych mam za daleko.

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
cieniowanie na okraglo,moze to takjak zawsze chce i mowie fryzjerce a ona tnie w trojkat. Z tylu zostaje ogonek, super to wyglada ale przygestych i najlepiej prostych wlosach

ja mam tak na okraglo, jesli o to chodzi, ostatnie ciecie z lipca, a z tyu byl ogonek ktory niedawno obcielamijest bardziej prosto ale nielad
Bardzo ładne cięcie, a loki super.

Kropciu, trzymaj się. Powodzenia w kuracji. Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez magdus1747 Pokaż wiadomość
moje włosy dzisiaj:
1. mokre
2-5.suche
Piękne loczki

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 17:44   #28052
bernadka20
Wtajemniczenie

anka.d
Przy cienkich to ciezko z dodaniem objetosci. Ale na pewno nie degazowanie ani efilacja
Cieniowac mozna, ale tez trzeba uwazac, by nie za bardzo
Boje sie własnie tego, ze jak beda za krotkie i beda się tak mocno kręcic ?
Moja siostra ma 3 warstwy :P
Poza tym to zetne po siostry weselu. Ma 8 stycznia. Narazie zapuszczam :P
Naprawde mam gęste ? :P

Dzieki aniu i Basiu ) milo mi slyszec takie komplementy
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 18:42   #28053
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

Boje sie własnie tego, ze jak beda za krotkie i beda się tak mocno kręcic ?
Tzn, że nie chcesz mieć mocno kręconych? Nie wiem czy zrozumiałam

Stary 2010-11-18, 19:00   #28054
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Eloe
Tak kochana mam cięte na prosto, a co do cieniowania chcę miec dluzsze i tak ciete jak moja siostra spytam sie jej przy najblizszej okazji jak ma cieniowane
Ja bym lekko pocieniowała - mimo wszystko. Chyba że chcesz na wesele upinać. Ale włosy masz gęste - to widac na zdjęciu I zapowiada się na nich rewolucja
za brodę bez kłopotliwych kwiatków
Cytat:
Napisane przez magdus1747 Pokaż wiadomość
moje włosy dzisiaj:
1. mokre
2-5.suche
No prosze - a po czym tak ładnie?
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
jak kocha to zrozumie, moj maz poprostu chce zebym byla szczesliwa, wiem ze go ciagle chwale ale naprawde jest wyjatkowy, do tego meski i wiekszosc ludzi troche sie go boi, wiecie zolnierska postawa i niski glos
pejczyk...
Cytat:
ja tez, moje ulubione filmy z nia to 'Za wczesnie umierac' i 'Sypiajac z wrogiem', mam zreszta wiekszosc jej filmow, te jej wlosy sa niesamowite
Tez kocham loki Julii. Ale nad nią stawiam jednak Nicole. Miała, oj, miała piękne 3c w kolorze rudym... Ech... A to było dawno temu w Australii
Cytat:
dlatego jeszcze nie zamierzam farbowac
Uff...
Cytat:
oj, oj Eloe mysli o farbowaniu
Z pałą na Matke Przełożoną?!
Ale powaznie - ktoś tu doskonale odczytal moje zapędy... Ale nici z farbowania. Dziś pozachwycano się kondycja moich włosów, więc nie ma szans na zmianę koloru. Szkoda by mi było niszczyć.
Cytat:
Napisane przez Alciaaa Pokaż wiadomość
ak dziś wymyję tym szamponem włosy to od razu też odżywką, czy dziś tylko Barwą, a odżywką od następnego razu?
Możesz odżywką umyć po szamponie, ale to nei ma sensu. Lepiej nałóż treściwą odżywkę d/s (choćby Garniera awokado i karite). Mycie odzywką warto zrobić dopiero następnym razem - wówczas to ma sens.
Cytat:
czy L'biotica jest w aptece?
najcześciej w Superpharm, w innych nie sprawdzałam. Pytaj tez o Biowax- to to samo.
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
maszynką kiedyś cieli w JLD. kiedys bylam na takim cieciu (z 7-8 lat temu ) ponoć obcina wlosy idealnie pod katem prostym i koncowki sa w lepszym stanie. ale już sie wycofali z tej metody i tna normalnie - nożyczkami.
Dziękuję za wyjaśnienia
No i jesteś

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 19:09   #28055
bernadka20
Wtajemniczenie

*Basia*
Boje sie krótkich włosów u Siebie
A moga się mocno pokręcic :P Takze chce zapuscic, by byly te loki jakos wydajniejsze :P

Eloe
Bede wlasnie na wesele tez upinac. Bede robila na bok warkocza takiego :P i kwiatek bedzie wpięty... :marzyciel:
Po weselu podetne inaczej
Stary 2010-11-18, 19:14   #28056
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
*Basia*
Boje sie krótkich włosów u Siebie
A moga się mocno pokręcic :P Takze chce zapuscic, by byly te loki jakos wydajniejsze :P

Eloe
Bede wlasnie na wesele tez upinac. Bede robila na bok warkocza takiego :P i kwiatek bedzie wpięty... :marzyciel:
Rozumiem, zwłaszcza, że ma być warkocz. Loki zapowiadają się naprawdę fajne. Nie mogę się doczekać kiedy loki będą większe i pocieniujesz włosy

Stary 2010-11-18, 19:32   #28057
Eloe77

To teraz prywata. Zdenerwowałam się i poszłam do fryzjera. Jednak nie było samodzielnego cięcia. Raz do roku fryzjer. Zgodnie z obietnicą złożona Małgosi

I przed wejściem umarłam... A potem dostałam się do przedsionka nieba dla kręconowłosych!

Wybrałam pierwszą lepsza fryzjerkę w drodze do domu. Widziałam panią przez okno - ogromny puszak na głowie. Przemknęło mi przez myśl, że jest kręcona. I była! Ponieważ włosy myła 3 dni temu, to trudno było ocenić skręt, ale daję jej jak nic 3c! O Święta Curlo!
Cudnie!

Porozmawiałyśmy na początek, bo ja nie chciałam myć, a tylko spryskać wodą. Pani nie zgodziła się, stwierdziła, ze trzeba, bo nie rozczesze.
No to spytałam czym. Pani pokazała mi szampony, pozwoliła wybrać ten, który chciałam i nim umyła. Naprawdę zatroskała się nad moimi reakcjami na betainę kokamid. i nie szorowała skalpu. UMYŁA WŁOSY Nałożyła Kallosa, którego widziałam na półce
Włosy odcisnęła w papierowy ręcznik

Hops na fotel przed lustrem. Rozczesana grzebykiem, ale nie widziałam, by włosy stawiały jakikolwiek opór.
Pani złapała za... NOŻYCZKI! Degażówka została na stojaku To nawet nie musiałam pytać...

Wycieniowała, nie zdjęła sporo z długości. Zadziwła ją różnica między naturalnymi a rozjaśnianymi końcowkami (zostało jeszcze z przodu nieco ). I wyjaśniła mi sprawę dziwnych przestrzeni między moimi włosami z boku czoła.
Poszło do 1 do 4 cm.

Umówiłyśmy się, że nie będzie modelowania, a tylko wysuszenie, bym się nie przeziębiła. pani nałozyła mi piankę, którą wczesniej pokazała. Ogromna, czerwona butla Big Sexy Hair przywieziona przez klientkę prosto z USA (rzeczywiście - ni słowa po polsku i etykieta z ceną w dolcach) i podobno dostępna u nas. Nie nałożyła jej, póki się nie zgodziłam. A ja czytałam skład - zero denata, 2 polimery - PVP i PEG-25 (bodajże taka liczba) Dimethicone. Umarłam z wrażenia w tym przedsionku kręconego nieba.

A przedsionek, bo pani wysuszyła mi włosy gorącym i silnym nawiewem No, ale nie mówiłam nic, bo na wstepie zaznaczyłam, ze sama będę sobie je później stylizować w domku.
Czy jestem zadowolona z wizyty? Tak, bo czułam, że moim włosom poświęcono należytą uwagę.
A czy z cięcia jestem zadowolona? Jeszcze nie wiem. Poczekam na to, aż włosy się przyzwyczają.

Teraz dla wzrokowców - nie ma się czym chwalić, bo to nie loki, ale obcięte włosy po przyjściu do domu i zdjęciu czapki. Takie jeszcze pokraczne i zdezorientowane.

Proszę bardzo - oglądajcie, nie bójcie się, bo stylizacji naprawdę zero (pani chyba tylko ze 2 razy ugniotła, bośmy trochę gadały o kręciołach ). A ja w tym czasie idę zmyć marchewę z olejem borkułowym, elastyną i keratynką.

A jakby kto chciał porównania - to proszę - zdjęcie z 5 listopada (tak głosi aparat - wieczór piątkowy po całym dniu i chyba czwartkowym myciu).

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-11-18 o 19:39
Stary 2010-11-18, 19:32   #28058
Alciaaa
Rozeznanie

No to będzie bez odżywki A maska z L'biotica będzie czekała na mnie jutro w aptece
A balsam Flexible curls po tym szamponie z SLS mogę?

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 19:34   #28059
bernadka20
Wtajemniczenie

*Basia*
Powaznie myslalam o cieniowaniu, ale po weselu :P
O wysle wam swoj pomysl na fryzure
Stary 2010-11-18, 19:38   #28060
bernadka20
Wtajemniczenie

Eloe
Widzisz
Ja to w ogole marze o swoim zarabistym zakładzie fryzjerskim, gdzie zadbam o kazdego klienta i kazdy inny szampon i odzywka beda podawane moim klientom/klientkom w zaleznosci od gatunku wlosow.
Stary 2010-11-18, 19:46   #28061
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Proszę bardzo - oglądajcie, nie bójcie się, bo stylizacji naprawdę zero
Ale objętość lepsza, co?

czyli albo loki, albo objętość?
ja mam takie wrażenie u siebie - albo gorszy skręt, ale bardziej napompowane, albo zbite w skręcone mięsiste kosmyki (uwielbiam) i klapnięte z prześwitującym skalpem (nie cierpie)

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 19:56   #28062
Paulinka675
Zakorzenienie

ja ostatnio będąc przypadkiem na regulacji brwi w salonie spa Ce Ce of Sweden na Świętokrzyskiej podsłuchałam jak jedna z klientek zapisywała się specjalnie do kręconej pani fryzjerki i recepcjonistka mówiła, że ta pani zna się na takich włosach - ciekawe, może kiedyś tam pójdę

mi kiedyś w JLD fryzjerka podcinała włosy maszynką i krzywo jej wyszło

ja strasznie nie lubię cieniowanych włosów czy to prostych czy kręconych - fruwają takie pasma nierównej długości samowolnie - zawzięcie dążę do tego by moje pasma z przodu - niegdyś pazurki i grzywa były takiej długości jak reszta włosów

wczoraj szłam sobie po hali marketu i jakaś dziewczyna do znajomej mówi: "o matko jakie piękne loki! ale bym chciała takie mieć" i na tyle to głośno powiedziała, że usłyszałam i aż mi się miło zrobiło, a przy okazji kupiłam odżywkę pantene b/s intensywna regeneracja ( w kit bo one wszystkie takie same składy mają) i serum nature fusion, a przy kasie się okazało że jest jakas promocja na produkty pantene i jedną odżywkę miałam gratis

szkoda tylko, że to serum nature fusion ma same dobre ekstrakty na końcu składu:/ ale specjalnie je kupiłam takie ubogie, żeby bez obaw o obciążenie dodawać do niego olejku kokosowego

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 20:04   #28063
bernadka20
Wtajemniczenie

Paulinka
Wątpie w to, by wyszlo tej fryzjerce równo jak tnie maszynka..i brak inwencji twórczej.

Mnie by sie tez milo zrobilo po takich komentarzach :P I bylo nie raz milo jak przyszly klientki do zakladu i mnie widziały
Stary 2010-11-18, 20:17   #28064
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinka
Wątpie w to, by wyszlo tej fryzjerce równo jak tnie maszynka..i brak inwencji twórczej.

Mnie by sie tez milo zrobilo po takich komentarzach :P I bylo nie raz milo jak przyszly klientki do zakladu i mnie widziały
wogóle ja nie wiem ale praktycznie za każdym razem wychodzę od fryzjera z krzywo obciętymi włosami - czy to JLD czy to osiedlowy zakładzik

a ja mam bzika na punkcie takich szczególików i lubię mieć wszystko równo

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Stary 2010-11-18, 20:30   #28065
bernadka20
Wtajemniczenie

Paulinka
Ludzie lubia miec wszystko równo. Czy tam przy cieniowaniu...Ja mialam tak cieniowanie 2 lata temu, ze wole nie mowic...z krzywo ostrzyzonymi włosami chodziłam

Ja u fryzjerek z reguly jak bylam i mowilam, ze prosze nie duzo tak 1-2 cm...scinały mi 5 cm Dopoki nie znalazlam swojej fryzjerki :P
W ogole nie sluchaly mnie poprzednie czego ja chce i czego sobie zycze.
A tam, gdzie chodze...Panie w podeszłym wieku przychodza...Panie po 40...przed 30.
Mężczyzni starsi tez przychodza i wszyscy zadowoleni, bo wiedza, ze im nie spitoli.
Stary 2010-11-18, 20:37   #28066
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinka
Ludzie lubia miec wszystko równo. Czy tam przy cieniowaniu...Ja mialam tak cieniowanie 2 lata temu, ze wole nie mowic...z krzywo ostrzyzonymi włosami chodziłam

Ja u fryzjerek z reguly jak bylam i mowilam, ze prosze nie duzo tak 1-2 cm...scinały mi 5 cm Dopoki nie znalazlam swojej fryzjerki :P
W ogole nie sluchaly mnie poprzednie czego ja chce i czego sobie zycze.
A tam, gdzie chodze...Panie w podeszłym wieku przychodza...Panie po 40...przed 30.
Mężczyzni starsi tez przychodza i wszyscy zadowoleni, bo wiedza, ze im nie spitoli.
mnie za to cięły dokładnie tyle ile chciałam - pewnie dlatego, że ja zawsze podkreślam, że ma być 2-3cm a nie 10

wogóle nigdy nie przepadałam za wizytami u fryzjera - jak mnie nie ciągną za włosy to źle obetną czy wyjdzie nie taki kolor jak chciałam

a ostatnio największy ból przeżyłam jak poszłam w kręconych na farbowanie i mi te loki na sucho grzebieniem rozczesywała

no właśnie dziewczyny jak się powinno farbować kręcone? bo rzeczywiście na takie nie rozczesane ciężko jest nałożyć farbę

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-11-18, 20:53   #28067
myszka2020
Zakorzenienie

Wróciłam, pogoda straszna i na głowie miałam barana, musiałam umyć
Znalazłam w okolicznym spożywczaku żel do włosów mariza, o ten --> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post18394512.
Użyję dziś i zdam relację, jak się sprawuje

Zmęczona strasznie dziś coś jestem, chyba przez tą pogodę.
Siedzę teraz na głowie z maską bingo shea i kilkoma kroplami jojoby i słucham namiętnie Urszuli i jej 'Dmuchawce latawce wiatr'
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 20:55   #28068
Eloe77

Cytat:
Eloe
Wspaniały pomysł! Rzeczywiście - nie cieniuj przed weselem, bo możesz musieć to podpinac z każdej strony.
Oglądałam dziś pudla i znalazłam takie coś. Polecam zdjęcia upięcia włosów - końcówka moim zdaniem fatalna, na Twoich zdjęciach dużo, dużo lepsza, ale za to ciekawe rozwiązania tego, co na samej głowie (mam tu na myśli głownie boki, bo przód też średni).

Cytat:
Napisane przez Alciaaa Pokaż wiadomość
A balsam Flexible curls po tym szamponie z SLS mogę?
Wyłącznie? Nie masz żadnej odzywki d/s? balsam może sobie średnio poradzić z włosami oczyszczonymi szamponem.

Cytat:
Eloe
Widzisz
Ja to w ogole marze o swoim zarabistym zakładzie fryzjerskim, gdzie zadbam o kazdego klienta i kazdy inny szampon i odzywka beda podawane moim klientom/klientkom w zaleznosci od gatunku wlosow.
To ja się już zapisuję Ale po prawdzie byłam zachwycona, że Pani zaproponowała mi, bym sama zerknęła, co mi pasuje, a co nie.

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Ale objętość lepsza, co?
Jeszcze nie wiem Po czapce i cięciu była kompletna dezorientacja i oklaptus. Klapek na głowie jak nic Ale już się suszę (zdjęcia niżej jeszcze na mokro - dziś Was pozasypuję, a co! ).
Cytat:
I tak i nie. Ja dążę do optymalnej długości, przy której będzie dobry skręt i dobra objętość. Włosów mam mało, więc siłą rzeczy musze uważać na długość.
A prześwity u Ciebie? jakie prześwity? Widziałam zdjęcia, które zamieszczałaś - myślę, że powinnaś tylko dopracować podpięcia.
Sama mam braki w zakolach (fryzjerka czesząc mnie do ślubu powiedziała wręcz, że jestem tam łysa ), ale pani fryzjerka mnie dziś pocieszyła (zresztą sama nie wiedziała, że to robi). W zakolach moje włosy uzyskały juz długośc ok. 15 cm Była zdziwiona, że grzywkę mam dłuższą o jakieć 3-4 cm od włosów z zakoli. A to świeżynki Wyrównała

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
ja ostatnio będąc przypadkiem na regulacji brwi w salonie spa Ce Ce of Sweden na Świętokrzyskiej podsłuchałam jak jedna z klientek zapisywała się specjalnie do kręconej pani fryzjerki i recepcjonistka mówiła, że ta pani zna się na takich włosach - ciekawe, może kiedyś tam pójdę
Obowiązkowo. I opisz wizytę!
Cytat:
wczoraj szłam sobie po hali marketu i jakaś dziewczyna do znajomej mówi: "o matko jakie piękne loki! ale bym chciała takie mieć" i na tyle to głośno powiedziała, że usłyszałam i aż mi się miło zrobiło
Cudownie!
Cytat:
szkoda tylko, że to serum nature fusion ma same dobre ekstrakty na końcu składu:/ ale specjalnie je kupiłam takie ubogie, żeby bez obaw o obciążenie dodawać do niego olejku kokosowego
Raport będzie, mam nadzieję?

Co do farbowania, to niestety nie wiem, czy da się zrobić np balejaż bez rozczesania. Farbę trzeba położyć równomiernie. Ale zawsze możesz próbowac użyć któregoś ze specyfików, które nakłada się jak szampon, potem uzyskuje pianę.
A w ogóle musisz farbować?

Edit: na 1. zdjęciu specjalnie dla Bernadki fragment mojego czoła. W całej krasie niemal na zdjęciu ostatnim

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-11-18 o 21:01
Stary 2010-11-18, 20:56   #28069
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
A co do efilacji to napisałam Kochana, ze musi miec dosc gęste włosy i naprawdę oporne skoro zastosowała fryzjerka u Yasmin efilację.
Ale nie rozumiem o strzyzeniu damskim maszynka i to przy włosach długich ?
nie mam wcale grubych włosów
mam dosc cienkie, chociaz bylo ich do niedawna bardzo duzo i moze stad to wrazenie
ale do tego pana juz nie pojde, chce normalnego ciecia!!

Bernadko
masz bardzo ładny kolor włosów
moje po umyciu wieczorem i spaniu rankiem wygladaja podobnie
ale ja tego nie lubie, sa slabo krecone - co prawda dzis to byla taka objetosc ze szok

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Hej
Zdaję relacje z dermatologa, heh chyba za dużo się spodziewałam
Wizyty ustalane co 5 min Jak była moja kolej weszłam pani dokturka przedzieliła moje włosy, zadała kilka pytań i zapisała loxon 5% na 3 miesiące i cynk ale nie 10 mg jak brałam sobie dotychczas a 150 mg. Kazała przyjść w styczniu do kontroli.
Kropciu, co za dawka cynku, Ao loxonie 5 mowila mi moja dermatolog, ale ze wzgledu na wrazliwy skalp przepisana inna wcierke ( musze w koncu isc do apteki, bo straci waznosc)

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Ale objętość lepsza, co?

ja mam takie wrażenie u siebie - albo gorszy skręt, ale bardziej napompowane, albo zbite w skręcone mięsiste kosmyki (uwielbiam) i klapnięte z prześwitującym skalpem (nie cierpie)
oooo widze, ze nie tylko ja tak mam

Cytat:
o kurcze, kuszace...
moze tam sie wybiore

Cytat:
wczoraj szłam sobie po hali marketu i jakaś dziewczyna do znajomej mówi: "o matko jakie piękne loki! ale bym chciała takie mieć" i na tyle to głośno powiedziała, że usłyszałam i aż mi się miło zrobiło
ale milutko
ja sie jakas próżna ostatnio zrobiłam i strasznie mnie cieszy jak słyszę komplementy od koleżanek,
albo słowa TŻ 'jakie pokręcone włoski '

Eloe
kochana, mialam zapytac WHY???
no ale widze, ze juz po fakcie i wlosy podciete
mam nadzieje, ze beda sie ladnie ukladac, bo na razie to rzeczywiscie trudno cokolwiek powiedziec
ale ciesze sie, ze duzo nie obcielas

Dziewczyny, mam dylemat
po miesiacu mycia szamponem z SLS włosy źle znoszą mycie odzywka - swedzenie i obciazenie chwilowo przerzucilam sie na OMO
mylam isana z babasu i w sumie bylo (kiedys) ok, skonczyla mi sie i zastanawiam sie co kupic??

A wogole to troche mi żal obcinać włosy, bo sięgają do zapięcia od biustonosza i bardzo mi sie ta dlugosc podoba - i podobam sie sobie w takiej dlugosci
o ja NARCYZ
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 20:59   #28070
caskada
Zakorzenienie

ja juz po farbowaniu odrostow wlosy zostaly rozczesane do tej czynnosci troche mnie bolalo serducho ale innego wyjscia nie bylo jest dobrze a lokom nic sie nie stalo
jutro czas na sesje fotograficzna
Stary 2010-11-18, 21:03   #28071
andzka89
Raczkowanie

mam takie pytanko . czy byla ktoras z was na zabiegu "nawilzanie wlosow metoda parowa " lub tzw "sauna do wlosow" ? poniewaz ja bylam jakis rok temu i po pierwszej wizycie bylam bardzo niezadowolona wydawalo mi sie ze mam wlosy jeszcze suchsze jak przed zabiegiem ... czy ma ktos jakies dluzsze doswiadczenie z ta metoda ? bo zamierzam chyba znowu sie przejsc na taki zabieg tym razem czesciej
andzka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 21:06   #28072
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Raport będzie, mam nadzieję?
oczywiście dziś go użyję pierwszy raz i mam zamiar dodać kilka kropel winogronowego serum z TBSu to opiszę wrażenia, bo na KWC ma dosyć słabe opinie

ale naprawdę takie miłe opinie działają budująco

salon Ce Ce to już taki ekskluzywny, ładnie w środku wygląda i jest bardzo czysto, mam cennik i podpatrzyłam, że cięcie z modelowaniem kosztuje 80-90zł . BTW: pani zrobiła mi idealne brwi, co chwilę pytała mnie czy chcę takie czy cieńsze i z henną tak samo stopniowo przyciemniała i pytała czy mi pasuje, aż z wrażenia wzięłam od niej wizytówkę - bo ostatnio u mnie na dzielnicy w salonie to nikt mnie nie spytał jakie chce mieć brwi i wyszłam z takimi cienkimi

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-11-18, 21:11   #28073
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
oczywiście dziś go użyję pierwszy raz i mam zamiar dodać kilka kropel winogronowego serum z TBSu to opiszę wrażenia, bo na KWC ma dosyć słabe opinie
brzmi apetycznie co to za serum?
bylam ostatnio w TBSie, ale skonczylo sie na balsamach i maslach mango
Cytat:
salon Ce Ce to już taki ekskluzywny, ładnie w środku wygląda i jest bardzo czysto, mam cennik i podpatrzyłam, że cięcie z modelowaniem kosztuje 80-90zł . BTW: pani zrobiła mi idealne brwi, co chwilę pytała mnie czy chcę takie czy cieńsze i z henną tak samo stopniowo przyciemniała i pytała czy mi pasuje, aż z wrażenia wzięłam od niej wizytówkę - bo ostatnio u mnie na dzielnicy w salonie to nikt mnie nie spytał jakie chce mieć brwi i wyszłam z takimi cienkimi
Paulinko, a masz moze nr telefonu do nich? nie wiesz czy terminy na strzyzenie sa jakies odlegle?
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 21:15   #28074
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
brzmi apetycznie co to za serum?
bylam ostatnio w TBSie, ale skonczylo sie na balsamach i maslach mango

Paulinko, a masz moze nr telefonu do nich? nie wiesz czy terminy na strzyzenie sa jakies odlegle?

To jest grapeseed glossing serum - gdzieś na zakręconym składowym była analiza

mam tel 22 828 04 04 - co do terminów to nie wiem, ale wydaje mi się, że terminy normalne raczej

no i pracują na kosmetykach Ce Ce Med

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-11-18, 21:16   #28075
Eloe77

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Znalazłam w okolicznym spożywczaku żel do włosów mariza, o ten --> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post18394512.
Użyję dziś i zdam relację, jak się sprawuje
Obowiązkowo

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Eloe
kochana, mialam zapytac WHY???
no ale widze, ze juz po fakcie i wlosy podciete
mam nadzieje, ze beda sie ladnie ukladac, bo na razie to rzeczywiscie trudno cokolwiek powiedziec
ale ciesze sie, ze duzo nie obcielas
Why? Bo mnie doprowadziły na skraj rozpaczy - problem objętościowo-skrętowy się pojawił, choć nie powiem - zaczal się idealnie sprawdzać plopping. Na kolejny będe musiała poczekać, ale nie tęsknię specjalnie. Cudownie szybko stylizowało mnie się dziś włosy Ale by nie przezyć jutro szoku były same pewniaki KCKT i KCCC od Rybiorka (plus marchewa jako d/s)
Ponieważ dziewczyny pisały, bym jednak nie cięła z długości, postanowiłam ulec Poza tym prosili: TŻ, teściowa, mama, koleżanka z pracy, koty sąsiadow ... studio zamiatał...
Cytat:
Dziewczyny, mam dylemat
po miesiacu mycia szamponem z SLS włosy źle znoszą mycie odzywka - swedzenie i obciazenie chwilowo przerzucilam sie na OMO
I dobrze. Powolutku wprowadzaj odżywkę. Przecież masz delikatna skórę alergika
Cytat:
mylam isana z babasu i w sumie bylo (kiedys) ok, skonczyla mi sie i zastanawiam sie co kupic??
Polecam Pottersa balsam aloesowy - mój ulubieniec do mycia.
Cytat:
A wogole to troche mi żal obcinać włosy, bo sięgają do zapięcia od biustonosza i bardzo mi sie ta dlugosc podoba - i podobam sie sobie w takiej dlugosci
o ja NARCYZ
Zdjęcia będą? Widoki z wakacji też się nadają Ale włoski i tak chciałabym zobaczyć
Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
ja juz po farbowaniu odrostow wlosy zostaly rozczesane do tej czynnosci troche mnie bolalo serducho ale innego wyjscia nie bylo jest dobrze a lokom nic sie nie stalo
jutro czas na sesje fotograficzna
No, mam nadzieję Bo coś tylko ja dziś wrzucam i przeciążam serwery Poprosze o towarzystwo
Cytat:
Napisane przez andzka89 Pokaż wiadomość
mam takie pytanko . czy byla ktoras z was na zabiegu "nawilzanie wlosow metoda parowa " lub tzw "sauna do wlosow" ? poniewaz ja bylam jakis rok temu i po pierwszej wizycie bylam bardzo niezadowolona wydawalo mi sie ze mam wlosy jeszcze suchsze jak przed zabiegiem ... czy ma ktos jakies dluzsze doswiadczenie z ta metoda ? bo zamierzam chyba znowu sie przejsc na taki zabieg tym razem czesciej
Skoro odniosłaś wrażenie, że włosy są bardziej suche niż wcześniej, to dlaczego chcesz iśc znowu?
Poza tym mogłabyś określić dokładniej na czym ten zabieg polega? Bo sauna nie jest dobrym wyjściem dla włosów - łuski się unoszą i mogą to zrobić do tego stopnia, że ulegną zniszczeniu. Wówczas efekt jest odwrotny do zamierzonego -łuska ma swoją ograniczoną wytrzymałość, a proces otwierania i zamykania dokonuje się w nanoskali, więc mówimy o czymś niezmiernie małym.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-11-18, 21:21   #28076
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
anoska, a powiedz mi jak u Ciebie ze spłukiwaniem takiego mixu rycyna&odżywka? ja kiedyś używałam olejku rycynowego właśnie w celu przyciemnienia, tyle że przed myciem, ale straaasznie ciężko mi się zmywał, nawet szamponem i zrezygnowałam, bo nie cierpię szorować włosów więcej niż raz
pewnie kiedyś spróbuję takiej kombinacji, ale najpierw wolę dopytać

btw, dziękuję Wam moje zakręcone Krakowianki za przemiłe spotkanie świetnie spędziłam z Wami czas po stresującym wyjeździe, rewelacyjnie się bawiłam i mam nadzieję że Wy też
i niniejszym meloduję że żyję, kaca brak
zmywało się dobrze tylko, że ja dodawałam pół łyżeczki na porcję odżywki garnier z karite i to na kłaczki. nie miałam jakoś większych problemów, żeby to spłukać czy coś. Gorzej było jak miałam samą rycynę na kłakach (to był mój pierwszy olej) i w ogóle wystraszyłam się, bo 2x myłam szamponem metodą kubeczkową. ogólna masakra i zrezygnowałam z tego. ale generalnie lubię do odżywki dodać rycynę i oprócz przyciemniania widzę, że włosy są bardziej ujarzmione i pod kontrolą
Stary 2010-11-18, 21:25   #28077
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Edit: na 1. zdjęciu specjalnie dla Bernadki fragment mojego czoła. W całej krasie niemal na zdjęciu ostatnim
a ja sobie podglądam Twoje podpięcie - wydębiłam już takie spinki od mojej fryzjerki i eksperymentuję

Dumna fala (klik)

Stary 2010-11-18, 21:29   #28078
bernadka20
Wtajemniczenie

Paulinka
co do farbowania to Cię zmartwię :P Muszą delikatnie je zmoczyć i rozczesac tak, by sie rozprostowaly choc trochę :P Bo ja tez bym czula sie okropnie jak suche by mi zaczęto rozczesywac :P
Ale szczerze to nie wiem...:P Tylko ja bym tak np zrobila :P

Eloe
Ta aktorkę lubię, ale fakt niezbyt ładnie ona wyglada w takich włosach :P
A mnie irokez nie pasuje tylko bardziej mi chodzi o samo upiecie wiesz Mnie by nawet nie pasowal taki irokez
Wizazanki-kręciołki mam zapisane i niektore dziewczyny, ktore do mnie na maila się zgłaszaja i na PW hehe

Yasmin
Dziekuje za komplemencik :P
U mnie sie chyba inaczej nie skręcą są ciężkie i gęste..
Stary 2010-11-18, 21:36   #28079
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andzka89 Pokaż wiadomość
ja nie mam doświadczenia, ale się wypowiem (a co )
z dwóch stron zapamiętałam sceptyczne opinie na ten temat:
1) tiffany z live curly live free, pisze, że nie warto płacić za taką saunę, lepiej zagotować w domu wodę, wlać do miski, nakryć głowę ręcznikiem i zrobić sobie parówkę - przy okazji skorzysta też cera
2) jc z natural haven, pisze, że wodą włosy nasycają się po 15 minutach, a parą po 18 godzinach, więc lepiej jest polać głowę wodą

Dumna fala (klik)

Stary 2010-11-18, 21:36   #28080
andzka89
Raczkowanie

Eloa77
to jest zabieg nawilzenia wlosow ... ale moze wlasnie po pierwszym zabiegu stan sie pogarsza dopiero po wiekszej ilosci widac poprawe , dlatego pytam sie moze ktos korzystal z tego dluzej ?
andzka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości