|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Teraz się włoski suszą
|
|
#28082 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#28083 |
|
Rozeznanie
|
a plopping jaki daje u Ciebie rezultat? nie żeby coś było nie tak z Twoim skrętem
ale ciekawa jestemto może jeszcze taki filmik dla grubych i gęstych najpierw pani opowiada o swojej odżywce, kremie do włosów i żelu ![]() potem myje włosy, nakłada odżywkę i krem i rozczesuje, co ponoć jest bardzo ważne (hmmm, a do tego ciągle leje się woda wreszcie najciekawsze wg mnie (min 05:10) - namacza je dłońmi pełnymi wody, delikatnie zamykając dłonie (bez energicznego ściskania) i na takie ociekające daje żel a potem plopping to namaczanie ponoć pozwala jej uzyskać "clumps", czyli takie zbite w grube kosmyki kręcioły. taka ciekawostka może się przyda komuśopis po ang tutaj
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#28084 | |||
|
Zadomowienie
|
Ewelka Bardzo mi się Twoje włosy podobają
![]() Cytat:
ale obawiam się obciążenia (odżywka Garniera)Ostatnio jakoś niechętnie nakładam żele sklepowe, marzy mi się coś bardziej naturalnego, a nie polimery ![]() Jakbym zapamiętała, to miałabyś całą butelkę Cienia Cytat:
A może coś podobnego do henny? (bo henna chyba przyciemnia?) Muszą być jakieś naturalne sposoby poza płukankami Cytat:
![]() Widzę jakie moje włosy są suche po całym dniu i po prostu nie mogę ich nie odżywić. Eloe ![]() za cięcie u fryzjera(miałaś takie wątpliwości, że nie chciałam Ci przypominać o naszej umowie )Na razie to trudno coś więcej powiedzieć. Czekam z niecierpliwością na Twoje kręciołki. |
|||
|
|
|
#28085 | ||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pierwszy, drugi, trzeci. Obawiam się, że wśród nas nie znajdziesz entuzjastek - nasze włosy należą do suchych z natury i staramy się nie fundować im dodatkowych wrażeń. Post Volyovy też jest bardzo cenny. Poczytałam, że włosy przebywają podczas takiego zabiegu w temperaturze 40 stopni - to nie jest dla nich zabójcze, jak się jednak okazuje bezcelowe jest podgrzewanie odżywki suszarką do włosów (temperatura ciała i czepek plus ręcznik w zupełności wystarczą). Nie wiem zatem, czy warto płacić za coś, co sama możesz sobie zafundować w domu - w temperaturze bezpieczniejszej dla włosa i z odzywkami, które sama sobie dobierzesz (podobno idzie o keratynę i d-panthenol, więc żaden problem dolać je do Biowaxa choćby). Cytat:
Cóż - u mnie albo emolientowa odżywka albo nie ma mięsistego loka.
|
|
#28086 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zadzwonie chyba do nich i umowie sie na 'polecanych fryzjera' jedna dziewczyna rok temu pisala o tym salonie - byla u P. Pawla i calkiem ok Cytat:
Cytat:
![]() ale juz coraz lepiej, prawie juz nie swedzi Cytat:
ale te pottersy to maja podobne sklady z tego co pamietam, a byl taki jeden co mnie mocno zaintrygowal zapachem Cytat:
dziz rozmawialam z TŻtem zeby mi sie nie obijal (aktualnie jest juz w Kambodzy) tylko zeskalowal moje fotki z wyjazdu i wysylal ![]() jak sie nie doczekam to pstrykne cos w weekend przy najblilzszym myciu Cytat:
moze po pocieniowaniu rzeczywiscie zrobia sie bardziej pokrecone? ja jestem tez falowana, wlosy mam dlugie, pocieniowane, ale ciagle sie zastanawiam czy przy krotszej dlugosci nie krecilyby sie bardziej... Cytat:
niech sobie wsadza takie zabiegi gdzies Cytat:
szczegolnie fragment o czesaniu jakims strasznym narzedziem do tortur szczerze to wlosy tej pani mi sie nie podobaja - od czubka leza plasko przylizane, lacznie z dziwna grzywka ( a wiemy, ze kreconowłose mogą mieć piękne gładkie grzywki ![]() musi miec mocny skret, bo przy czesaniu widac bylo, ze wloski dalej sie kreca - moje to by po takiej szczotce byly prawie gladkie ;( |
||||||||
|
|
|
#28087 | ||||||||||
|
|
Ojej, byłoby cudownie
Pamiętaj o mnie, gdyby pojawiła się ponownie w Lidlu Odkupię z przyjemnością.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko się cieszyć z tak wspaniałych rezultatów Cytat:
Mial być listopad No i stało się.Cytat:
Jutro się okaże, ale już musze powiedzieć, że rozumiem Twoją radość z cięcia - naprawdę łatwiej się obchodzić z krótszymi włosami Dziękuję Cytat:
A nakładasz aloes albo arnikę? U mnie działają zapobiegawczo i łagodząco.Cytat:
Fakt, one są podobne, więc kupuj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobranoc i niech lok będzie z Wami (ku uciesze Św. Curli )
|
|
#28088 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe hm..... jakby to napisac...... podobaly mi sie Twoje wloski przed scieciem, jak dla mnie nic im nie brakowalo ale skoro Ty uwazasz ze musialals to jest to najwazniejsze (herbatke na uspokojenie wypilam zanim fotki obejrzalam, na szczescie faktycznie nie scielas za duzo z dlugosci
)to ze weszlas w lokach a wyszlas z falami to jakby norma, na tych fotkach z mokrymi loki prezentuja sie lepiej i mam nadzieje ze jak wyschna beda jak przed fryzjerem, mam nadzieje ze wrzucisz w najblizszych dniach fotke po dojsciu wloskow do siebie, no i ocenisz czy lubisz ciecie
|
#28089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko to od Syrenki wiedziałam, że akurat jest w Lidlu (rzadko robię tam zakupy)Jak napiszesz, że jest w Lidlu, to postaram się kupić Cytat:
|
||
|
|
|
#28090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw mi na swędzenie pomaga masło shea (Mypa) i wszelkie oleje ale mi dermatolożka zabroniła bo oleje przeszkadzają lekom
|
|
|
|
|
#28091 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o odżywkę a raczej serum (jak to nazwał producent) Pantene nature fusion to jestem zadowolona:
-nie obciąża, a nałożyłam dość sporo i dodałam jeszcze serum olejkowego -zero puszaka -gładkie ładnie porozdzielane loczki -mega błyszczące włosy -zdrowo wyglądające pasma -trzyma włosy w ryzach - czyli nie mam wrażenia, że najlżejszy podmuch wiatru roztrzepie mi włosy na wszystkie strony świata jestem mile zaskoczona, na pewno na stałe zagości w moim zbiorze szkoda tylko, że same najfajniejsze rzeczy ma na końcu składu - ale pewnie dlatego też jest taka lekka - zresztą producent nie obiecuje nawilżenia a ochronę przed zniszczeniami, aczkolwiek ma też fajne właściwości kondycjonujące dziewczyny ile nakładacie odżywki b/s? bo ja nakładam mniej więcej 5 porcji wielkości 2 złotówki i jakoś mam wrażenie, że to dużo, ale jak nałożę mniej to puszak jest
|
#28092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja zdaje relację z żelu mariza. Nie musiałam specjalnie się starać, a fale szybko mi się 'pofalowały' Ładnie utrwala, delikatnie pachnie no i taniutki - 2zł Za to nie wiem, co robić rano, bo wieczorem po umyciu włoski mam ładne, a rano dość sporo się rozprostowują, a niestety muszę częściej myć wieczorem. Poprawianie rano żelem czy odżywką bs daje efekty, ale nie takie jak włoski zeszłego dnia. Nie mogę spać z włosami przewieszonymi za łożko, bo po 1 mam za krótkie włosy, bo 2 nieodpowiednie do tego łóżko W ananasa też próbowałam, ale jeszcze bardziej się potrafiły od niego prostować. Nie lubię tego |
|
|
|
|
#28093 |
|
Zakorzenienie
|
paulinko piszesz o tej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ce.html&next=1
|
|
#28094 | |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiście !!!
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
no ja na razie dzielnie wcieram zobaczymy co z tego wyjdzie
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-19 o 10:03 |
|
|
|
|
#28095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#28096 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie, bo moje włoski już całkiem pusciły kolor wypłukał się zupełnie i chciałam je pofarbować tym balsamem tylko czy przy moim wypadaniu to wskazane? Derma mi powiedziała bym ich nie farbowała ale zastanawiam sie czy taki balsam tez sobie darować? Składzik tu
|
#28097 | ||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mycie było wieczorem, spanie ze spinkami na głowie, nieco pary z przysznica, wypięcie spinek tuż przed... założeniem kaszkietu. Na zdjęciach jesteśmy już w najgorszym dla włosów miejscu - w pracy ![]() Musze powiedzieć, że zostały dziś z każdej strony skomplementowane ale mnie się one nie podobają. Jakieś są takie niezdecydowane, co zrobić. Dezorientacja na głowie Wychodzi na to, że muszę poprzestać albo na krótkich albo mocno cieniowanych włosach. Cytat:
Cytat:
tylko cytryna i rumianek do głowy mi przychodzą. Problem jest jednak innej natury - już od fryzjera wróciłam z włosami w innym kolorze (ileż robi samo suszenie! ), w jaśniejszym kolorze i czułam się nieswojo.Nie wiem, sama, czego chcę - do takiego dochodzę wniosku. Ale wiem, że chcę kręcono i tylko to się liczy ![]() w postaci żelu. Obecnie żele firmy Flos Lek mam na tapecie, ale ostrzegam - w składzie też glikol propylenowy - jeśli go nie tolerujesz, to nie kupuj. Cytat:
![]() A jak spisuje się w zastępstwie produktu do loków i fal ten inny Pantene (o tym samym składzie )Cytat:
Sama nakładam - w zależności od używanej odżywki b/s - 1 lub 2 podobne porcje.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-11-19 o 10:11 |
||||||||
|
|
|
#28098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to ta ![]() Eloe - tego Pantene (intensywna regeneracja) jeszcze nie próbowałam ![]() lubię konsystencję odżywek Pantene i to, że nie kleją się do rąk i jak dotykam włosów jeszcze na mokro to nie mam wrażenia, że nałożyłam sporo odżywki wogóle mało na naszym rynku odżywek bez spłukiwania, w TBSie nie ma chyba wogóle a powinny być
|
|
#28099 |
|
Zadomowienie
|
Eloe włosy super
dobrze zrobiłaś, że je trochę podcięłaśDziewczyny, tak się zastanawiam, jaki ja mam typ włosów? ![]() Ale wg klasyfikacji na NC, nie naszej (my jednak podchodzimy do klasyfikacji bardziej liberalnie ). tutaj zdjęcia typu 2: http://www.naturallycurly.com/pages/hairtypes/type2 Zdjęcia 2b są dla mnie zupełnie różne
|
|
|
|
#28100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że u mnie też się sprawdzi![]() Eloe, ale masz ciemne włosy ![]() Małgosiu, Ty też jakieś ciemne masz to kwestia fotek czy czymś przyciemniałaś? btw, piękne macie włoski, dziewczyny ![]()
|
|
#28101 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe super kręciołki i jakie ciemne ale to chyba przez światło??
ale znalazłam włosy na wizażu marzenie ....post z 2008 r
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-19 o 11:29 |
|
|
|
#28102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#28103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego wolę klasyfikację Fia (link w moim podpisie). Tam są też zdjęcia (klikaj na linki na górze strony).
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#28104 | |||||||
|
|
Cytat:
świetnie wyglądają. Uważaj na kręgosłup ![]() Moje niestety tez się odkształcają po spaniu, ale para z prysznica robi swoje. Fakt, nie wyglądają tak samo jak po myciu, dlatego gdy myję wieczorem nie odgniatam żelu. Kropciu wiem, że lubisz siebie w kolorze, ale proszę, nie farbuj Daj im do siebie dojść Nawet jeśli to delikatny środek, to zawsze chemia... ![]() Cytat:
Ojej jak miło, a one takie dziś nie w formie...Cytat:
Cytat:
A co masz na myśli, że podchodzimy bardziej liberalnie? Zresztą to wszystko i tak jest tylko orientacyjne Cytat:
ale zdradzę, że jestem już zadowolona - naprawdę się uniosły Agisno, a nie przyciemniają Ci włosów oleje? U mnie to naprawdę skuteczny środek barwiący - w sensie domykający łuskę. Nareszcie, bo od poniedziałku było po prostu ciemno i nie dało się żyć. Teraz znowu chmury ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Wszystko w jednym jak hamburger. Nie jest źle, opis można zrobić w miarę dokładny.Cytat:
Może to wina przeglądarki, a może coś się stało
|
|
#28105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oleje przyciemniały mi włosy, i to dość skutecznie, zwłaszcza że używałam tych szpecjalnych, amli itd teraz chyba już mija to wypadanie - przynajmniej mam taką nadzieję więc może wrócę do olejowania ... zacznę z tą rycynką w odżywce chociaz na punkcie rycyny mam straszną traumę![]() a skoro Tobie marzy się zmiana koloru, to może henna? ja ostatnio choruję na hennę, ale chciałabym pofarbować jednorazowo, bo podobno po 1 razie się wypłukuje, zwłaszcza jeżeli przed nałożeniem henny umyje się włosy szamponem z silikonami![]() zaznaczam że wiem to "ze słyszenia", bo sama nigdy nie miałam z henną do czynienia
|
|
#28106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja musze Wam zburzyc teorie objetosci (choc mozna uznac ze jestem wyjatkiem potwierdzajacym regule), mam najlepsza objetosc jak mam rowne wlosy
|
|
#28107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#28108 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Widzę,że parę historii mnie ominęło...niektore osiwiały,niektóre prawie wyłysiały... Ja ze swojej strony mogę polecić hardcorowe stylizatory.Grunt do ścian i farba lateksowa.Hold maksymalny,minimum 3 dni... |
|
|
|
#28109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i to najlepiej z jakimś olejem pod spodem, wtedy stylizatory malarskie schodzą najłatwiej.wiem bo sama się ostatnio bawiłam w malarza pokojowego
|
|
#28110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do hardcorowych stylizatorow - polecasz bo probowalas i mozesz zagwarantowac ten 3-dniowy hold betonowy? co do osiwienia mnie to spotkalo (na razie w ilosci minimalnej) i na dodatek za manekina teraz robie, trenuje w oknie wlasnego domu
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-11-19 o 12:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

Teraz się włoski suszą

Widoki z wakacji też się nadają

ale mnie się one nie podobają. Jakieś są takie niezdecydowane, co zrobić. Dezorientacja na głowie
tylko cytryna i rumianek do głowy mi przychodzą. Problem jest jednak innej natury - już od fryzjera wróciłam z włosami w innym kolorze (ileż robi samo suszenie!
a powinny być
jak miło, a one takie dziś nie w formie...
ale zdradzę, że jestem już zadowolona - naprawdę się uniosły
i to najlepiej z jakimś olejem pod spodem, wtedy stylizatory malarskie schodzą najłatwiej.