|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28351 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
|
|
|
|
#28352 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
|
|
|
|
#28353 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,mam falowane włosy.W sumie nigdy o nie specjalnie nie dbałam w sensie takim intensywnym ale tez nie maltretowałam, prostownicami itd.dlatego wydaje misie ze postaram sie bardziej o nie zadbac i odwdziecza mi sie pięknym skrętem
poczytałam sobie te przypiete wątki na górze i sporo sie dowiedziałam.Używam szamponu farmony z żen-szeniem i jest zgodny z CG ku mojej uciesze to juz cos xd.Wypisze teraz jak zmaierzam dbac o wlosy a wy mi powiedzcie co bym mogła dodac czy moze sie pozbyc,ok? To tak:*pokrzywa+wit b *magnez *szampon farmona z żeń-szeniem *placenta *odzywka garnier z masłem karite(zamierzam kupic,czytałam ze ma niezły skład) *oliwa z oliwek na wilgotne końcówki włosów przed myciem,lub oliwka babydream dla dzieci xd *zamierzam oczyścic włosy dodając do szamponu aspiryny lub sody oczyszczonej,oraz zrobić peeling skóry głowy szmpon + cukier. no i zainwestowac w jakas maske ale nie wiem jaką tutaj preferujecie ;p bede niedługo w Naturze wiec moze Mypa z masłem shea? jesli chodzi o oleje to miałam kokosowy ale nie podszedł mi zbytnio moze zainwestuje w inny narazie oliwa z oliwek poszła w ruch
|
#28354 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Wiecie może gdzie można kupić konkretnie tą maskę?https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ia.html&next=1 Czy jest ona dostępna w DOZ-ie? bo na ich stronie jej nie widziałam a bardzo mi na niej zależy. Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2010-11-24 o 00:35 |
|
|
|
#28355 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia
Tak...I z Welli Color Touch też bez amoniaku ![]() ale to oksydant jest specjalny do tego rodzaju farbowania :P 1 i1/8 czy cos takiego :P Jesli ten Goldwell podobny do Garniera to spluka się od razu no dobra góra 3 mycia i Garniera nie mam na głowie :P ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Yasmin W grudniu sie podejme strzyzenia u swojej wykladowczyni (stylizacja-strzyzenie) Mowila, ze posiada wiedze jesli chodzi o włosy kręcone. Mowila, zxe są 2 typy strzyzenia takich włosów dla bardzo skręconych (trójkącikowa) i dla mniej liniowa :P W ogole to mowila tez, ze pasemka takim włosom sie tez inaczej robi. Metodą trojkącikowa :P Nie mogłam wierzyc, ale jednak. Metody są swietne. Pokazywala nam swoje nozyczki do metody ślizgowej...Takze takiej fryzjerce idzie zaufac (chyba?) Przekonam sie 11 grudnia
|
|
|
|
#28356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile olejku migdałowego bierzecie do olejowania? Na włosy średnio do ramion dałam jakoś z łyżeczkę żeby nie przesadzić i chyba przesadziłam w drugą stronę :P różnicy nie widać ale włoski miękkie ;D Mój nie pachnie - czyżby rafinowany? W każdym razie nic nie swędzi <happy> Niedawno ktoś podał filmik, gdzie pani ugniata włosy z dużą ilością wody i potem w ręcznik - spróbowałam na moich wierzchnich (krótkie cieniowane, spód faluje góra prosta) włosach i coś ruszyły Czyżby coś na sztywne włosy? ;DCzy żel aloesowy działa na włosy podobnie jak kisiel lniany, w sensie takiego "kopa nawilżenia"? Jesteście kochane że odpowiadacie na te moje pytania Dobranoc
|
|
|
|
|
#28357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28358 |
|
Raczkowanie
|
no to mazidla i ecospa odpowiedzialy, ze przesylki so czech sa mozliwe za 23 zl czyli cena taka sama ile wynosi koszt przesylki z czeskich sklepow do czech
![]() teraz wystarczy zdecydowac, co kupic...amla wam sie przydaje?
|
|
|
|
#28359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), miałam podobnie, tylko że na mniejszą skalę (włosy były obcięte na jedną długość, ale wiadomo, że jak rosną, to niektóre kosmyki stają się dłuższe, inne krótsze, różnica to było pewnie ok. 2 cm; właśnie tam, gdzie była ta różnica, czyli na końcówkach, włosy mi się kręciły W moim odczuciu, to oznacza, że włosy potrzebują mocnego cieniowania, a najlepiej znacznie krótszej długości. Włosy pod swoim własnym ciężarem się prostują i jak jest ich dużo, to nie mają przestrzeni do kręceni się. Dlatego Twoje włosy od końca (na zdjęciu trudno to ocenić, ale wydaje mi się że to będzie ok. 20cm od końca kosmyka) kręcą się najmocniej. Nie mogę powiedzieć, że jak zetniesz na krótko włosy to na 100% będą Ci się mocniej kręcić. Ale wydaje mi się, że są duże szanse na mocniejszy skręt. Choć masz na tyle długie włosy, że żeby się przekonać, nie musisz ścinać do takiej długości jak ja mam. W takiej sytuacji dobrze byłoby je ściąć chyba do wysokości łopatek, czyli ściąć ok. 1/3 obecnej długości. Ale ja to mówię na podstawie jednego zdjęcia Ty na pewno sama to lepiej oceniszPodjęłaś już decyzję, ale może kiedyś Ci się przyda, to co napisałam
|
|
|
|
|
#28360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Dziewczyny już Ci odpowiedziały, ja od siebie dodam, że u mnie to podstawowe wyposażenie na zakręconej półeczce, mogą mi wszystkie inne odżywki zabrać ds i bs - jak będe miała tego Garniera to sobie poradzę ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- A co to znaczy, napisz proszę coś więcej?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#28361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bernadko - napisz prosze cos wiecej o tych metodach strzyżenia. jak to 'technicznie' wyglada? i cos o pasemkach tez poprosze, bo latem mialam ochote na delikatne refleksy optycznie wydobywające skręt, ale w koncu sie nie odważyłam (boje sie rozjasniania). |
|
|
|
|
#28362 |
|
Zakorzenienie
|
bernadko
farby z goldwelli sa podobno jednymi z najlepszych zawieraja keratyne i jakies inne cuda dla wlosow (ostatnio tak mi powiedziala fryzjerka jak zapytalam)no i jak w przypadku blondu nie musze malowac calych wlosow bo nic sie nie splukuje robie tylko odroscik z pasemek a kolor jest staly od ok 7 lat odkad mam blond nie maluje calych wlosow
|
|
#28363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehh tak to już u Nas jest niestety... a nie masz Dziewczyny dziś jestem w końcu po długim czasie zadowolona włosów wypadło około 100 (liczyłam ) i włoski wyglądają dziś bardzo ładnie użyłam mojej tajnej broni - awaryjnego zestawu tigi po nim nie ma bata musi być ładnie. Jako dowód dodaję fotki ![]() Niestety zanim zdążyłam zrobić jakieś sensowne ujęcie tyłu rozładowały mi sie baterie w aparacie ![]() Ponarzekałabym jeszcze trochę na nawilżenie włosów No i grzywka jest już do podcięcia bo najdłuższy koniec zaczynają się wywijać
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-24 o 10:02 |
|
|
|
|
#28364 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia gdzie ci te wlosy wypadaja
a grzywka jest
|
|
#28365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
grzywkę w tyg trzeba troszku podciąć
|
|
#28366 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia zaraz zawalu dostane!!!!!!!! Piekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
A co stosujesz do stylizacji, ze masz takie sliczne, nieposklejane loczki? |
|
|
|
#28367 |
|
Zakorzenienie
|
Może jednak któras mi odpowie
|
#28368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szampon (bez sles ale niestety ma silikon) odżywka nawilżająca d/s odżywka b/s w ociekające wodą włosy +ugniatanie krem do loków (amplifier) +ugniatanie to wszystko opiszę dokładniej w codzienniku
|
|
#28369 |
|
Wtajemniczenie
|
volyova
Robi sie trojkaciki na włosach :P (Podobnie jak zygzaki od czola do karku (nie raz sie robilo takie fryzurki w dziecinstwie mama mi robila ![]() Kropciu Przypuszczałam, ze zestaw Tigi zastosowałas :P Odkad wchodzilam na forum to czytalam Twoje komentarze (po tym jak mnie sama zachecilas do skorzystania z tego forum) i dalej chyba pisac nie musze :P Bardzo pieknie dzis wyglądaja Twoje włosiska ! Wierzyc mi sie nie chce, ze tak mocno Tobie wypadają ;/ (mnie zaczely ostatnio wypadac po tabletkach na pryszcze, ale przestalam je brac bo żołądek odmówił wspolpracy ;/ Poza tym dawka 300 mg sama mowi za siebie ;/) I wypadanie ustapilo wlasnie dzis podczas mojego porannego mycia (tabletek nie biorę od niedzieli). Naprawde piękne masz ! I zycze Ci powodzenia, by przestały tak mocno wypadać. Trzymam kciuki |
|
|
|
#28370 |
|
Rozeznanie
|
nic nowego nie powiem - piękne i trudno uwierzyć, że wypadają
![]() a gdzie kupujesz Tigi?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#28371 |
|
Zakorzenienie
|
No i co? I karta w ruch :P Piekne!
|
|
|
|
#28372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz sobie wybrac ktoras co dziewczyny testowaly do oleji dorzucic olejek migdalowy jesli kokos ci nie pasowal oliwa z oliwek jest ok rowniez no i jesli masz falowane-->> to plunking harmonjkowanie ugniatanie oraz dobor wlasciwego stylizatora
|
|
|
#28373 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
trzeba zrobić atak na TIGI. Aaa, wczoraj ukręciłam żel lniany, ale trochę rzadszy...dziewczyny, on jest świetny!!! A jakie fajne loki po nim znaczy się moje loki
|
|
|
|
|
#28374 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bernadko
Cytat:
![]() widziałam też pojedzyncze jak i całe zestawy na allegro ale troszku drogo te pojedyncze ... co juz kupiłaś gadaj Cytat:
Hmm może też ukręcę
|
|
#28375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja???? Nic!!! :P
|
|
|
|
#28376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co to ale moze doczytam ;p a stylziator to chodzi o pianke cos do stylizowania tak?a czego wy uzywacie?
|
|
#28377 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#28378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie uzywam nic ale dziewczyny uzywaja roznych rzeczy trzeba doczytac ..sa wymienione gdzies kosmetyki do kreconowlosych bodajze w blogu"malgosi" jak znajde wkleje linka![]() oo tu taka piekna sciaga https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-11-24 o 11:12 |
|
|
|
|
#28379 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia
Moze i mój mężczyzna pomyśli o takim prezencie dla mnie ? Wczoraj mówił, ze uwielbia "moje kręciołki" Jak jemu powiedziałam, ze chciales, zebym dzien w dzien prostowała to wtedy się głupio zrobiło i powtorzył "moje kręciołki" W koncu sie doczekałam tego dnia ! ![]() Co do zestawu Tigi...to racja taniej wychodzi kupując zestaw, bo pojedyncze rzeczy wychodzą o wiele drożej ;/ I napisalam, ze w hurtowni fryzjerskiej ? Popytam w swoim Londexie (hurtownia fryzjerska xD)
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-11-24 o 11:14 |
|
|
|
#28380 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

poczytałam sobie te przypiete wątki na górze i sporo sie dowiedziałam.Używam szamponu farmony z żen-szeniem i jest zgodny z CG ku mojej uciesze
To tak:

Dobranoc

Ty na pewno sama to lepiej ocenisz