Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 948 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-24, 16:58   #28411
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
A próbowałaś plunkingu? Nie pamiętam niestety czy o tym pisałaś.
DMkAnia, a gdzie zdjęcia w codzienniku? Napisałaś o nich . Chętnie obejrzę
Próbuję wciąż plunking, tzn uczę się odpowiednio robić ale za krótkie włosy chyba i nieodpowiedni ręcznik ;/ z mikrofibry mam za mały, może zwykłym spróbuję następnym razem...
Zdjęcia postaram się dodać, z wczoraj mi się nie udało zrobić, choć próbowałam. Pod innym kątem zrobię, oby wyszły, wtedy edytuję post i dodam

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 17:09   #28412
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
piekne
moj wlosowy ideal
a Twoja grzywka to juz w ogole
mam na bok, ale duzo dłuzsza, jest niesforna pisalas ze ukladasz ja na szczotke? jak mozesz to przypomnij bo nie pamietam chce taka sobie zrobic, ale boje sie ukladania

sliczna jestes
Kropcia chyba przeczesuje włosy palcami tylko.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Próbuję wciąż plunking, tzn uczę się odpowiednio robić ale za krótkie włosy chyba i nieodpowiedni ręcznik ;/ z mikrofibry mam za mały, może zwykłym spróbuję następnym razem...
Zdjęcia postaram się dodać, z wczoraj mi się nie udało zrobić, choć próbowałam. Pod innym kątem zrobię, oby wyszły, wtedy edytuję post i dodam
Koniecznie dodaj zdjęcia

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 17:20   #28413
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Ja uzywam koszulki bawelnianej mojego Tz

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 18:40   #28414
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Pytanko: Czy jak suszycie wlosy dyfuzrem to:
1.Zimne czy cieple powietrze?
2.Glowa w dol?
3.Robicie okrezne ruchy czy dociskacie do skory glowy zabki?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704

1. zimnym to bym sie chyba zestarzała zanim wlosy by wyschly
2. ja tak, ale nie wszystkim to pasuje
3. zadnego majtania dyfuzorem po włosach. minimalna ilość ruchów. dociskaniem ciezko to nazwać. moj dyfuzor ma zabki, które maja dziurki z boku, a nie na czubku, wiec moge sobie je oprzeć na głowie i robie tak, dopoki skalp nie jest suchy (schnie szybciej niż włosy na długości)

wyszukiwarka nie gryzie

kropciu - kolejny raz czuje sie powalona
tez chce taka dlugosc!

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2010-11-24 o 18:41
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 18:50   #28415
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Kropciu, jest cudnie. Bardzo wysoko zakręciły Ci się loki. Naprawdę pięknie, jestem pod wielkim wrażeniem. Na zdjęciach wyglądają super, aż trudno uwierzyć, że wypadają.

Mnie ostatnio tigi amplifier nie służy. Mam już chyba 6 opakowanie. Mam drobniejsze loki i jakby mniej skręcone (albo przesadziłam z jakimś innym składnikiem)

Ale i tak na jakiś tigi się w końcu skuszę. Muszę najpierw jednak choć trochę uszczuplić swoje zapasy kosmetyczne.
ja też jestem w trakcie wykorzystywania tego co mam

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
piekne
moj wlosowy ideal
a Twoja grzywka to juz w ogole
mam na bok, ale duzo dłuzsza, jest niesforna pisalas ze ukladasz ja na szczotke? jak mozesz to przypomnij bo nie pamietam chce taka sobie zrobic, ale boje sie ukladania

sliczna jestes
mam taką szczotkę z naturalnego włosia i tylko nią 2 razy przeczesuje grzywkę gdy jest mokra i później już nic z nią nie robię

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 18:57   #28416
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Kropcia chyba przeczesuje włosy palcami tylko.
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
mam taką szczotkę z naturalnego włosia i tylko nią 2 razy przeczesuje grzywkę gdy jest mokra i później już nic z nią nie robię
dzieki chyba odgapie grzywke, w sumie zawsze podcinam sama moze dlatego sie wywija
Stary 2010-11-24, 19:02   #28417
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Kropcia
Yasmin
W grudniu sie podejme strzyzenia u swojej wykladowczyni (stylizacja-strzyzenie) Mowila, ze posiada wiedze jesli chodzi o włosy kręcone. Mowila, zxe są 2 typy strzyzenia takich włosów dla bardzo skręconych (trójkącikowa) i dla mniej liniowa :P
W ogole to mowila tez, ze pasemka takim włosom sie tez inaczej robi.
Metodą trojkącikowa :P Nie mogłam wierzyc, ale jednak. Metody są swietne. Pokazywala nam swoje nozyczki do metody ślizgowej...Takze takiej fryzjerce idzie zaufac (chyba?) Przekonam sie 11 grudnia
Bernadka, strasznie jestem ciekawa co to za metody strzyżenia i czy rzeczywiscie sprawdza sie na kreciolkach. Ja kolejny dzien odwlekam wizyte u fryzjera... boje sie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Chodziło mi o coś innego: ogólnie "dół" włosów Ci się najmocniej kręci (co do końcówek, to są takie, bo po prostu potrzebują cięcia, długość włosów nie ma tu znaczenia). Kiedy moje włosy nie były pocieniowane (lata przed CG), miałam podobnie, tylko że na mniejszą skalę
(włosy były obcięte na jedną długość, ale wiadomo, że jak rosną, to niektóre kosmyki stają się dłuższe, inne krótsze, różnica to było pewnie ok. 2 cm; właśnie tam, gdzie była ta różnica, czyli na końcówkach, włosy mi się kręciły - reszta była praktycznie prosta)

W moim odczuciu, to oznacza, że włosy potrzebują mocnego cieniowania, a najlepiej znacznie krótszej długości. Włosy pod swoim własnym ciężarem się prostują i jak jest ich dużo, to nie mają przestrzeni do kręceni się. Dlatego Twoje włosy od końca (na zdjęciu trudno to ocenić, ale wydaje mi się że to będzie ok. 20cm od końca kosmyka) kręcą się najmocniej.

Nie mogę powiedzieć, że jak zetniesz na krótko włosy to na 100% będą Ci się mocniej kręcić. Ale wydaje mi się, że są duże szanse na mocniejszy skręt.
Choć masz na tyle długie włosy, że żeby się przekonać, nie musisz ścinać do takiej długości jak ja mam. W takiej sytuacji dobrze byłoby je ściąć chyba do wysokości łopatek, czyli ściąć ok. 1/3 obecnej długości. Ale ja to mówię na podstawie jednego zdjęcia Ty na pewno sama to lepiej ocenisz

Podjęłaś już decyzję, ale może kiedyś Ci się przyda, to co napisałam
Małgosiu, dziękuje za ten szczegółowy opis chciałabym zaryzykowac i sprawdzic krotsza dlugosc, ale mogloby mnie kilka osob zabic
tyl mam wycieniowany, i wycieniuje jeszcze mocniej, zeby sciac te wysuszone rude konce (no moze nie calkiem).
Szkoda, ze nikt nie jest w stanie przewidziec co sie bedzie dzialo na mojej glowie po skroceniu np o 20 cm wlosy...

Cytat:
[COLOR=Silver]
Dziewczyny dziś jestem w końcu po długim czasie zadowolona
Kropciu jak ja Ci zazdroszcze, pieknie wygladaja włosy
jaki piekny kolor
mam nadzieje, ze to przelom i teraz beda wypadac coraz mniej
ja u siebie moge chyba juz stwoerdzic, ze wypadanie mija - ostatnie 3 mycia bylo juz duzo mniej wlosow
nadal jednak jest ich zdecydowanie za duzo

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
volyova
Robi sie trojkaciki na włosach :P (Podobnie jak zygzaki od czola do karku (nie raz sie robilo takie fryzurki w dziecinstwie mama mi robila ) Podobnie sie robi tylko, ze takie trojkaciki a nie pionowo tylko poziomo...
nic nie rozumiem

Przychodzi Wam do głowy jakaś fajna odżywka z parafiną w składzie?
Zrobiło się tak sucho, że czas humektanty odstawic. Myślałam, żeby włosy zabezpieczyć przed utrata wody parafina - mam nadzieje, ze nie obciazy mi włosow.

A wogole to dzis jakis senny dzien, zasypiam juz,a dopiero 19:00
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 19:06   #28418
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Kropciu jak ja Ci zazdroszcze, pieknie wygladaja włosy
jaki piekny kolor
mam nadzieje, ze to przelom i teraz beda wypadac coraz mniej
ja u siebie moge chyba juz stwoerdzic, ze wypadanie mija - ostatnie 3 mycia bylo juz duzo mniej wlosow
nadal jednak jest ich zdecydowanie za duzo

kolor wypłukany
Może już ten okres wypadania powoli mija Bo dziś była u mnie koleżanka która ostatnio narzekała na wypadanie i mówiła że teraz od tygodnia się to uspokoiło

Cytat:
ja mam to samo leżę już herbatkę zrobiłam świeczkę zapachową zapaliłam i jakiś filmik obejrzę ale dziś był mega śpiący nudny dzień

Stary 2010-11-24, 19:16   #28419
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
nic nie rozumiem

Zrobiło się tak sucho, że czas humektanty odstawic. Myślałam, żeby włosy zabezpieczyć przed utrata wody parafina - mam nadzieje, ze nie obciazy mi włosow.

bs czy ds?
bs ziaja jest niezla

o te metode bernadki trojkatowa wydaje mi sie ze chodzi o to, ze wlosy dzieli sie na takie trojkatne sekcje (w sensie trójkat na skalpie, tak jak sie kiedys zygzakowate przedzialki robilo) i je tnie. widzialam nawet chyba kiedys taki filmik na yt.
Stary 2010-11-24, 19:23   #28420
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:

kolor wypłukany
ale i tak piekny
Cytat:
Może już ten okres wypadania powoli mija Bo dziś była u mnie koleżanka która ostatnio narzekała na wypadanie i mówiła że teraz od tygodnia się to uspokoiło
oby....
bo mnie malo cos nie trafi, ciagle odplyw w brodziku zatkany

Cytat:
ja mam to samo leżę już herbatkę zrobiłam świeczkę zapachową zapaliłam i jakiś filmik obejrzę ale dziś był mega śpiący nudny dzień
chyba sie dzis wczesniej położe spać

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
bs czy ds?
bs ziaja jest niezla
a nie wiem, obojetne
ide popatrzec na ziaje....
Cytat:
o te metode bernadki trojkatowa wydaje mi sie ze chodzi o to, ze wlosy dzieli sie na takie trojkatne sekcje (w sensie trójkat na skalpie, tak jak sie kiedys zygzakowate przedzialki robilo) i je tnie. widzialam nawet chyba kiedys taki filmik na yt.
chyba jakas nieprzytomna jestem, musze poszukac o co chooo

Aniu, ale macie fajnie, spotkanie
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 19:41   #28421
anka.d
Wtajemniczenie

nooo na razie male zainteresowanie spotkaniem niestety.

Wrocławianki! śpicie?!?!
Stary 2010-11-24, 19:49   #28422
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
j

Skąd mi się wzięło, że palcami przeczesujesz?.
Cytat:

Ja miałam zwariowany. Dzieci tak dały mi w kość, że płakać mi się chciało. Nawet do toalety nie mogę wyjść spokojnie, bo słyszę krzyki (Pani Basiu, on mnie, szarpie, bije, kopie, zabiera lalkę, klocki, przeklina.......). Dziś dwie koleżanki zostały na parę minut i nie dały sobie rady (kiedy byłam w łazience). Ale za to jeden 9-letni pampersiak już bez pampersa i pierwszy raz wysiusiał się do toalety, a nie na dywan. Co 15 minut chodzenia do toalety przez tydzień dało efektMusiałam się pochwalić. Mogłabym tak bez końca

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:08   #28423
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704

1. zimnym to bym sie chyba zestarzała zanim wlosy by wyschly
2. ja tak, ale nie wszystkim to pasuje
3. zadnego majtania dyfuzorem po włosach. minimalna ilość ruchów. dociskaniem ciezko to nazwać. moj dyfuzor ma zabki, które maja dziurki z boku, a nie na czubku, wiec moge sobie je oprzeć na głowie i robie tak, dopoki skalp nie jest suchy (schnie szybciej niż włosy na długości)

wyszukiwarka nie gryzie

kropciu - kolejny raz czuje sie powalona
tez chce taka dlugosc!
Gryzc nie gryzie ale chcialam zapytac indywidualnie
Czytalam wszystko - spokojnie...

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:15   #28424
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
jak d/s to może te:
Joanna, Naturia, Maseczka nawilżająca 'Miód i cytryna'
Joanna, Z Apteczki Babuni, Maseczka jajeczna

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:45   #28425
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

A może lorysy? W auchanie są, ja je bardzo lubię, choć mnie parafina odrobinkę obciąża. Aktualnie mam tego --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,37684,lorys-crystal-radiance-krem-nawilzajacy-do-wlosow-matowych-i-bez-polysku.html&next=1.
Dobre są do wzbogacania, bo same w sobie odżywczych rzeczy specjalnie nie mają, ale ja lubię dołożyć a to miodek, a to keratynkę, a to jakiś olej

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2010-11-24 o 20:47 Powód: dopisek
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 22:31   #28426
malgosia86
Zadomowienie

Yasmin Cieszę się, jak mogę pomóc
Kropciu Piękne loczki

Trochę nie na temat, ale z drugiej strony stan całego naszego organizmu ma wpływ na włosy

Dziewczyny, dzisiaj zdarzyło mi się skaleczyć w palec (rana niewielka, zwykła zadraśnięcie) i krew leciała mi z niego ok.1-1,5 godz. Na szczęście już (prawie) przestała i teraz myślę, że powinnam pójść do lekarza po skierowanie na jakieś badania (wcześniej takich problemów z krzepnięciem nie miałam). Ma ktoś doświadczenie w tym temacie i może poradzić, jakie ew. badania powinnam zrobić?

Pytam, bo w mojej przychodni lekarze nie są chętni do dawania skierowań na jakiekolwiek badania. Często trzeba walczyć o nie samemu i uzasadniać, czemu akurat chce je zrobić (nie raz już mi - i nie tylko mi - odmówili najprostszych badań )

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 23:00   #28427
Asica5
Przyczajenie

Cytat:
Żel lniany koniecznie ukręć. Na początku zrobią Ci się takie "chrupki" (sztywne loczki), ale nie dotykaj mokrych włosów. Dopiero kiedy wyschną ugnieć je delikatnie i wtedy będą miękkie.
Żel już zrobiony jutro go wypróbuję. Dzięki za wskazówki co do stosowania. Ale ile go dać?
Dziś do stylizacji użyłam pianki Wella loki i fale i nie wiem może za dużo dałam ale się posklejały w strączki i sztywne były. Dałam tak około wielkości jabłka podzielone na 2 razy.
Asica5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 23:24   #28428
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

malgosiu, nie wiem
lekarz pierwszego kontaktu powinien cos zaradzic, wiedziec co zbadac (pewnie slaba krzepliwosc krwi, niektorzy maja tak slaba, ze pobieranie krwi konczy sie krwotokiem, krew leci curkiem) jedyne co mi przychodzi do glowy to plytki krwi/krwinki, zbyt mala ilosc. Mysle, ze podstaowe badanie to wyjasni w sensie pobranie krwi. Moze za malo zelaza hmmm...cos mi swita z wykladow

to obowiazek lekarza dac skierowanie!!!

na studiach, mialam problem z gardlem, niby bylo podejrzenie migdalkow. Zapisalam sie do najblizszej przychodni, dostalam skierowanie na badania moczu itp, krwi, mirkoelementow. Bylam w szoku ze tak sie mna zajmowali jak chodzilam do chirurga to bez kolejki, zdjecia rentgen robione w 5 minut. Czasem sie zastanawiam czy mi jakies pismo za to nie przyjdzie placic juz nie wspomne o laserowych zabiegach na sciegna. O ubezpieczenie nie pytali bo ja student

a w rodzinnym miescie,tragedia....tak mi sie przypomnialo

usuneli mi zamowienie w dozie, jak to?! zlozone 6 dni temu, jutro mialam odebrac. status "odebrane przez uzytkownika" jak to! poza tym, obcielam sobie grzywke, durna baba

Edytowane przez _Ewelka___
Czas edycji: 2010-11-24 o 23:25
_Ewelka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 23:50   #28429
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
malgosiu, nie wiem
lekarz pierwszego kontaktu powinien cos zaradzic, wiedziec co zbadac (pewnie slaba krzepliwosc krwi, niektorzy maja tak slaba, ze pobieranie krwi konczy sie krwotokiem, krew leci curkiem) jedyne co mi przychodzi do glowy to plytki krwi/krwinki, zbyt mala ilosc. Mysle, ze podstaowe badanie to wyjasni w sensie pobranie krwi. Moze za malo zelaza hmmm...cos mi swita z wykladow

Żebym tak dostała skierowanie na badanie poziomu żelaza

Cytat:
to obowiazek lekarza dac skierowanie!!!
Lekarze są rozliczani, z tego, ile skierowań wypisują (bo za wykonanie każdego badania ze skierowania płaci poradnia, która zatrudnia lekarza). O ile wcześniej w mojej poradni można było jeszcze dostać jakieś skierowanie, tak teraz to szkoda mówić.
Osoba z mojej rodziny w krótkim czasie dużo schudła. Więc sama poprosiłam, żeby poszła do lekarza po skierowanie na podstawowe badania, żeby się upewnić, że wszystko jest w porządku.
Nawet nie dostała skierowania na morfologię Tylko: cukier, mocz i jakieś 2 hormony Tak wygląda u nas leczenie.

Cytat:
usuneli mi zamowienie w dozie, jak to?! zlozone 6 dni temu, jutro mialam odebrac. status "odebrane przez uzytkownika" jak to!
dziwne

Cytat:
poza tym, obcielam sobie grzywke, durna baba
Coś poszło źle?

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 08:44   #28430
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:

usuneli mi zamowienie w dozie, jak to?! zlozone 6 dni temu, jutro mialam odebrac. status "odebrane przez uzytkownika" jak to! poza tym, obcielam sobie grzywke, durna baba
Lepiej zadzwoń do apteki i zapytaj. U mnie zawsze wyświetla się status "odebrane przez użytkownika" a przesyłka spokojnie na mnie czeka w aptece

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:18   #28431
Volyova
Rozeznanie

Dzisiaj kolejny raz udał mi się plunking, a ktoś niedawno o niego pytał, więc napiszę jak to wygląda u mnie.

0. Włosy są z odżywką b/s i żelem, kilka razy odciśnięte
1. Na stołku rozkładam koszulę z długim rękawem, kołnierzykiem w moją stronę, rękawy zwisają po bokach
2. Na koszuli układam złożoną na czworo pieluszkę flanelową
3. Nachylam się, czubkiem głowy celuję pionowo w dół, delikatnie rękami pomagam włosom zebrać się blisko czubka głowy, powoli opieram głowę na stołku.
4. Ciągle opierając czubek głowy na stołku zarzucam dół koszuli na kark, potem przerzucam przez kark jeden rękaw, następnie drugi - rękawy krzyżują się na karku
5. Zawiązuję oba rękawy na czole
6. Prostuję się
7. Chowam się w łazience, żeby mnie nikt nie widział na 10 minut.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2010-11-25 o 09:30
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:21   #28432
gumecka
Raczkowanie

Witam.

a ja takie pytanko mam,czy stosujecie jedwab na wlosy?
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:29   #28433
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Skąd mi się wzięło, że palcami przeczesujesz?.
nie wiem
Cytat:
Ja miałam zwariowany. Dzieci tak dały mi w kość, że płakać mi się chciało. Nawet do toalety nie mogę wyjść spokojnie, bo słyszę krzyki (Pani Basiu, on mnie, szarpie, bije, kopie, zabiera lalkę, klocki, przeklina.......). Dziś dwie koleżanki zostały na parę minut i nie dały sobie rady (kiedy byłam w łazience). Ale za to jeden 9-letni pampersiak już bez pampersa i pierwszy raz wysiusiał się do toalety, a nie na dywan. Co 15 minut chodzenia do toalety przez tydzień dało efektMusiałam się pochwalić. Mogłabym tak bez końca
9 lat i pampres -szok
miałam iść szybko spać a wyszło jak zwykle odwiedziłam kolezankę i zeszło do północy

Stary 2010-11-25, 09:29   #28434
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość
Witam.
Hydrolizowany? Czasami tak.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:29   #28435
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.

Nie stosujemy jedwabiu, bo to same silikony, a większość z nas myje włosy odżywką i rzadko szamponem, który te silikony jest w stanie zmyć.

No chyba że chodzi o hydrolizowany, jak napisała Volyova, to tak.

Dzień dobry lokaski Teraz dzień zaczynam od kubka kawy i wejścia na nasze zakręcone forum

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2010-11-25 o 09:31 Powód: dopisek
Stary 2010-11-25, 09:30   #28436
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Kropciu Piękne loczki

tak jak ostatnio pierwszy dzień był nieciekawy a 2 i 3 lepszy, tak teraz kiedy wczoraj było ładnie dzis włosy smętnie wiszą

Stary 2010-11-25, 09:36   #28437
gumecka
Raczkowanie

dzieki tak myslalam

dopiero odkrylam moje wlosy krecone i zaczynam przygode hehehe
dzis jade zakupic odpowiedni szampon i odzywke
Stary 2010-11-25, 09:41   #28438
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki tak myslalam

dopiero odkrylam moje wlosy krecone i zaczynam przygode hehehe
dzis jade zakupic odpowiedni szampon i odzywke
Poczytaj dokładnie podwieszone wątki
Przyda ci się jeszcze odżywka bez spłukiwania (np. joanna naturia lub mleko i miód z apteczki babuni) i jakiś stylizator (np. różowy żel z rossmanna).
Stary 2010-11-25, 09:51   #28439
gumecka
Raczkowanie

tak wlasnie wczoraj czytalam i ciezko mi sie rozeznac jaki rodzaj fal mam
no i troche zakrecona jestem z tym wszystkim
bowiem,przez polowe zycia mialam proste wlosy,po urodzeniu dziecka mi sie pozmienialo ale non stopa prostowalam,ostatnio olalam sprawe i stwiedzilam,ze skoro sie same faluja to trzeba im pomoc w tym,pozatym lepiej wygladam w falujacych
Stary 2010-11-25, 12:50   #28440
Edith3F
Zadomowienie

Witam kręcone

Eloee dobrze że przypomniałaś mi o terminie ważności kokosa!
Całkiem o tym zapomniałam Zużyję go najszybciej jak się da (jako balsam na skórę będzie).

Zaczęłam bardziej dbać o włoski i mają się coraz lepiej Kupiłam nawet ściereczkę z mikrofibry i widzę zmianę na lepsze.Szkoda tylko że jest taka malutka

Cytat:
po urodzeniu dziecka mi sie pozmienialo ale non stopa prostowalam,ostatnio olalam sprawe i stwiedzilam,ze skoro sie same faluja to trzeba im pomoc w tym,pozatym lepiej wygladam w falujacych
Witam i od razu za słuszną decyzję.
Jeśli wstawiłabyś zdjęcia swoich fal to mogłybyśmy doradzić coś więcej odnośnie typu skrętu czy pielęgnacji

Mam do Was pytanie, czy któraś z Was słyszała o czymś takim:

"W wybranych perfumeriach i aptekach możesz zbadać włosy, korzystając z mobilnego aparatu Kapiliskop. Opracowane dla marki René Furterer urządzenie pozwala nie tylko skontrolować stan skóry głowy, występowanie łupieżu, zaczerwienień czy podrażnień, ale umożliwia też określenie morfologii korzeni włosów i stwierdzenie, na jakim etapie rozwoju się znajdują (anagen, katagen, telogen). Aparat mierzy natłuszczenie skóry głowy i włosów oraz dzieli je na grube lub cienkie. Na podstawie wyników tego bezpłatnego badania zostanie ci zaproponowany indywidualny program pielęgnacyjny."

Może któraś z Was wie gdzie szukac takich bezpłatnych badań tym aparatem? lub któraś robiła takie badania?

Bardzo mnie to zainteresowało

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)

Edytowane przez Edith3F
Czas edycji: 2010-11-25 o 12:52
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości