|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
|
|
|
|
#28562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z TŻem mówimy do siebie Kurko i Kogucie ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Mineral_oil |
|
|
|
|
#28563 | ||||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
czemu na oleje? rafinowany nie szkodzi alergikom, moja alergolog i dermatolog ( 2 inne babeczki) polecaly mi oleje i masla rafinowane a alergie mam taka, ze podobno dziwne ze normalnie funkcjonuje ![]() Cytat:
zreszta teraz to rozmyslam juz o poniedzialku i zakupach w Lidlu ale loryska tez nabede, a co tam ostatnio bylam grzeczna z zakupami ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
dalej w skladzie jeszcze silikon, a wogole sklad taaaki dlugi, ze zwatpilam przy przepisywaniu do analizowego i sobie odpuscilam ale za to zapach tej odzywki, kwiatowy, mhhh i nazwa Oriental Princess ![]() Cytat:
dzieki |
||||
|
|
|
#28564 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że mnie pamiętacie. Mam już neta na chodzie, smiga jak malowanie, będę więc mogła częściej do Was zaglądać. A teraz i w ramach przypomnienia siebie i w ramach prośby taki o to link do wizażowego konkursu włosowego:
http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...ok-251361.html Zagłosujcie prosze na mnie I pozdrawiam wszystkie kręciołki które mnie pamiętają jeszcze i te które mnie nie znają również!
|
#28565 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurka_Paulina
Wybacz, ale ja nie znać angielski Poważnie...ja znam tylko szwabski :PTa definicja to do urzadzen mechanicznych a nie kosmetycznych (przełumaczył mi wujek google) Cosmetics Mineral oil is a common ingredient in baby lotions, cold creams, ointments and cosmetics. Olej mineralny jest częstym składnikiem płynów dla dzieci, kremy zimno, maści i kosmetyki. It is a lightweight inexpensive oil that is odorless and tasteless. Jest to lekki olej, który jest tani, bezwonny i bez smaku. It can be used on eyelashes to prevent brittleness and breaking and, in cold cream , is also used to remove creme make-up and temporary tattoos. Można go stosować na rzęsy , aby zapobiec kruchości i łamaniu, a kremu , jest również stosowany do usuwania creme makijaż i tatuaże. One of the common concerns regarding the use of mineral oil is its presence on several lists of comedogenic substances. Jednym z najczęstszych problemów dotyczących stosowania oleju mineralnego jest jego obecność na wielu listach zatyka porów substancji. These lists of comedogenic substances were developed many years ago and are frequently quoted in the dermatological literature. Te listy zostały stworzone zatyka porów substancji wiele lat temu i są często cytowane w literaturze dermatologicznych. A study reported in the Journal of Cosmetic Dermatology (2005) found that the type of highly refined and purified mineral oil found in cosmetic and skincare products is noncomedogenic (does not cause acne). [ 5 ] Badania przedstawione w Journal of Cosmetic Dermatology (2005) stwierdził, że rodzaj wyrafinowanej i oczyszczony olej mineralny znaleźć w produktach kosmetycznych do pielęgnacji skóry i jest noncomedogenic (nie powodować trądzik). [5]Dermatolog czy kosmetolog, by nie wcisnął ropę do kremów i produktów do włosów ![]() Yasmin Pokręciłam coś ? ![]() http://translate.google.pl/translate...ineral-oil.htm z wikipedii Cosmetics Mineral oil is a common ingredient in baby lotions, cold creams, ointments and cosmetics. Olej mineralny jest częstym składnikiem płynów dla dzieci, kremy zimno, maści i kosmetyki. It is a lightweight inexpensive oil that is odorless and tasteless. Jest to lekki olej, który jest tani, bezwonny i bez smaku. It can be used on eyelashes to prevent brittleness and breaking and, in cold cream , is also used to remove creme make-up and temporary tattoos. Można go stosować na rzęsy , aby zapobiec kruchości i łamaniu, a kremu , jest również stosowany do usuwania creme makijaż i tatuaże. One of the common concerns regarding the use of mineral oil is its presence on several lists of comedogenic substances. Jednym z najczęstszych problemów dotyczących stosowania oleju mineralnego jest jego obecność na wielu listach zatyka porów substancji. These lists of comedogenic substances were developed many years ago and are frequently quoted in the dermatological literature. Te listy zostały stworzone zatyka porów substancji wiele lat temu i są często cytowane w literaturze dermatologicznych. A study reported in the Journal of Cosmetic Dermatology (2005) found that the type of highly refined and purified mineral oil found in cosmetic and skincare products is noncomedogenic (does not cause acne). [ 5 ] Badania przedstawione w Journal of Cosmetic Dermatology (2005) stwierdził, że rodzaj wyrafinowanej i oczyszczony olej mineralny znaleźć w produktach kosmetycznych do pielęgnacji skóry i jest noncomedogenic (nie powodować trądzik). [5] :P Przetłumaczył mi ten fragment wujek google
|
|
|
|
#28566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() solaola - masz identyczne korkociagi jak ja! w tym samym miejscu. Czasem mnie to wkurza, bo wydaje mi sie ze taki korkociag zwija za duzo wlosow i calosc ma malo objetosci bo ja mam z tym probem wieeeeeeeeeelki.Mieciutkie Twoje wlosy sie wydaja
|
|
#28567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś już to pisałam, ale nie pamiętam gdzie - mam takie kombo: alergia+sucha skóra+skłonność do podrażnień+często łapię rzeczy nietypowe, np. ostatnio dziecięce (eh ta mina panów w aptece: chcieli wiedzieć ile lat ma dziecko a dziecko jest dawno pełnoletnie ). Na stan zapalny skóry mam steryda (z SLS, silikonem i alkoholem), a olej zaburzyłby wchłanianie leku. Zioła pewnie też coś. Przemycałam trochę olejów i mam moralniaka czy sobie nie zaszkodziłam... Nowy lek - 100% dimetikon i diagnoza której wolałabym nie znać ;/Wiem, marudzę ;] Ja już się będę słuchać pani doktor, to mądra kobieta... Tylko mam włosy jak wycior i czuję się niefajnie ![]() ---- Nie mogę się doczekać końca leczenia, coś mi mówi że czekają mnie spirale a nie fale ![]() ---- Nie dość, że marudzi, to jeszcze huśtawka nastrojów, co nie? ![]() ---- Wilczex - tu już pewnie wszystkie na Ciebie głosowały Witam
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2010-11-27 o 00:44 |
|
|
|
|
#28568 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#28569 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jesteście niesamowite! Działacie szybciej niż ja myślę! ;D Dziękuję Kochane!!
![]() To się pochwalę przy okazji - namówiłam przyjaciłkę, która całe życie katuje włosy prostownicą, żeby dała szansę swoim loczkom. Tj. nie namawiałamjej ciągle w stylu " przestań prostować" ( bardzo ładnie jej z prostymi) tylko od czasy do czasu, podczas rozmowy o włosach " daj szansę swoim loczkom, zobacz jak będziesz wyglądać". I jak na razie z tego co wiem jest zadowolona, bo włosy po odstawieniu prostownicy są o wiele fajniejsze. No i czyta pierwszą część tego wątku, ale ma mętlik w głowie. Ale pomagam na ile umiem. A co do mnie - ja ciągle tkwię w sylikonach i już wiem, że nie zrezygnuję z nich. Stosuję Wasze metody plus to, co jak zauważyłam najlepiej wpływa na moje włosy. To chyba zdrowe podejście?
|
#28570 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
domyślam się ... Cytat:
![]() Cytat:
tak jak napisałam Wy tu jesteście dla mnie wyrocznią bo wiecie o co w lokach chodzi a dziewczyny specjalnie jedna drugiej daje niskie noty by zwiększyć swoje szanse ehh my kobiety niedobreCytat:
![]() Cytat:
i głosowałyśmy oczywiście na te piękne loczki Dziś zobaczymy jak moje loki się spiszą i ile ich wypadnie ... Dziś będzie Tigi bo ma być ładnie więc nie eksperymentuje ![]() będę dziś na 3 imprezach ![]() ur psiółki z nich jadę na domówkę, a z domówki do clubu potańczyć Tylko nie wiem jak to pogodzić jeżeli chodzi o strój ![]() Bo u psiółki spokojnie przy jedzonku drinki (niedawno dzidzię urodziła) a w klubie wiadomo ... Chciałam spódniczkę krótka i kopytka ale czy na te ur tak będzie wypadało ![]() Już widzę jak po pracy ciuchy będą latały w garderobie i kto to później posprząta
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-27 o 10:49 |
||||||
|
|
|
#28571 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja
po porannym myciu wlosow odzywce zawijaniu w t-shirt harmonijkowaniu wlosy bosko skrecone hm ale pogoda do bani bo snieg proszy,wiec zapewne nie na dlugo moje kreciolki ![]() az milo byloby pokazac ale aparatu nie posiadam ![]() kupilam odzywke ziaji witaminka-fajna jest naprawde po wczorajszym zastosowaniu zelu z rossmana wlosy sie przetluscily hm Wilczek ja juz aglosowalam,powodzenia ![]() a pytanko w jakim sklepie kupujecie mypa? |
|
|
|
#28572 |
|
Zadomowienie
|
Taka to ma dobrze - ja dzisiaj na nockę do Auchan idę. Jak bedziecie rozwalać zabawki na półkach to pamietajcie, ze Wilczex to potem układa
|
#28573 |
|
Raczkowanie
|
Wilczex hm no to właśnie moja córcia przyczynia się do tego rozwalania zabawek
![]() zapodam z telefonu zdjęcie
|
|
|
|
#28574 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie wlasnie sprysznicowalam
Teraz sie zastanawiam nad jakims lepszym stylizatorem bo pod koniec dnia wloski mi sie bardziej prostuja
|
|
|
|
#28575 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#28576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#28577 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sliczne wloski, pamietam Cie z czasu kiedy tylko podczytywalam watek, ale sie nie udzielam, tylko pilnie uczylam Cytat:
Parafine lubie w kosmetykach, duzo osob narzeka, ze jest zapychajaca, ale przy mojej mega suchej skorze daje fajne dzialanie widze, ze chyba wlosy tez ja polubily Cytat:
![]() wiem co znaczy alergia+sucha skora+ bardzo wrazliwa skora+ atopowe zapalenie skory ale ja juz dawno powiedzialam, ze sterydow stosowac nie bede tak samo jak nie stosuje antybiotykow od pewnego wydarzenia... Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Smutno Jummatt tez zapracowana, ale obiecała zajrzeć |
|||||
|
|
|
#28578 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#28579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#28580 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Yasmin;23476831]
Cytat:
|
|
|
|
|
#28581 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, to na początku pomaga, później już się pamięta![]() Cytat:
Dziś będzie Tigi bo ma być ładnie więc nie eksperymentuje ![]() będę dziś na 3 imprezach ![]() ur psiółki z nich jadę na domówkę, a z domówki do clubu potańczyć Tylko nie wiem jak to pogodzić jeżeli chodzi o strój ![]() Bo u psiółki spokojnie przy jedzonku drinki (niedawno dzidzię urodziła) a w klubie wiadomo ... Chciałam spódniczkę krótka i kopytka ale czy na te ur tak będzie wypadało ![]() Już widzę jak po pracy ciuchy będą latały w garderobie i kto to później posprząta [/QUOTE] Samo się posprząta. Oglądałam Twoje wieszaki. Na każdym wyglądasz obłędnie. Wobec tego myślę, że na pewno ubierzesz się stosownie do każdej sytuacji ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#28582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo podoba mi się Twoje cięcie [/QUOTE]Ktore Tigi?
|
|
|
|
|
#28583 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny zrobilam takie wyrazniejsze zdjecie, na ktorym widac moje wlosy dokladniej.
Dzis uzylam szapon i odzywke Mrs. Poters do wlosow suchych. Nastepnie odzywke bez splukiwania Joanny do wlosow suchych. Do stylizacji troszke pianki nivea i Spray Loreal HotCurl. Mam pytanko czy uwazacie ze powinnam uzywac kosmetykow bez sylikonow jesli tak moze polecicie mi cos... juz poczytalalm troche skrotowcow orientuje sie nie co bardziej ale i tak licze na rady doswiadczonych Wizażanek ![]() Suszarke posiadam z rowenty z dyfuzatorem..jednak uzywalam go na poczatku potem odlozylam..i zaczynam do niego wracac..ale hmmm dla mnie jest sredni. Moze jest cos lepszego o czym nie wiem?
|
#28584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zestawik curlesque szampon bez znaczenia (jakiś z sles) na skalp dermena odżywka tigi d/s -II- b/s tigi amplifier krem do loków dzis byłam podciąć grzywkę po myciu zobaczymy co tam jest grane i przeciągając kucyka z góry w dół wyciągnęłam z 20 włosów i miały takie białe końcówki nie wiem co to było cebulki? bo końce włosów mam zdrowe nie są zakończone tym białym czymś ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
|
#28585 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze mozesz sie na pokazac
|
|
|
|
#28586 | |||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=syrenka;23477123]dobrze, ze napisalas o PW
ale zagladaj czasem dziewczyny pisza tyle, ze po 2-3 dniach ciezko mi jest nadrobic, a w tygodniu tez ciezko z czasem bywa ![]() Cytat:
sama wiesz, ze sie tego obawialam, ale nastawilam sie pozytywnie - takze dzieki Tobie niestety po tych paru miesiacach wyglada to marnie to dopiero zerowka, wiec prawdziwa szkola zacznie sie za rok wogole to zastanawiam sie nad szkola prywatna,bo jednak nieodpowiada mi, zeby moj syn mial 'kolegow' z rodzin, ktore wlasnymi dziecmi sie nieinteresuja i ktore to ucza mojego syna przeklenstw jakich nie slyszalam nigdy wczesniej Cytat:
![]() bardzo duza zmiana nastapila, nawet znajomi zauwazyli, ze zrobilam sie jakas spokojniesza jest rzeczywiscie duuuzo mniej stresow, potrzebuje wiadra kawy zeby nie zasnac (wczesniej kawa nie byla potrzeba, tak mi podnosili cisnienie) praca jest glownie projektowa, dodatkowo wspieram kolezanke w pracy audytorskiej, a od nowego roku maja tez dojsc delegacje wiec nudzic sie nie bede ale duzo mam do ogarniecia nowych rzeczy - tyle ze ja tak lubie aaa i nowe kolezanki mowia, ze mam baaardzo ladne loczki ![]() Musze isc je umyc, nalozyc maske z panthenolem, ale mnie len dopadl ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
nie martw się Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-11-27 o 13:51 |
|||
|
|
|
#28587 |
|
Zakorzenienie
|
Moje juz prawie suche i chyba mi sie nie podobaja dzisiaj
|
|
|
|
#28588 |
|
Zakorzenienie
|
no ja rowniez dzis wieczorem lece ze znajomymi do resto posiedziec pojesc popic poplotkowac ....
takze tez ogarniam juz co na siebie wlozyc kropcia napewno bedziesz ladnie wygladac bo twoja ozdoba beda wlosy
|
|
#28589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sliczne |
|
|
|
|
#28590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

co prawda nie Paulina, hihi

Mam od dermatolog szampon=lek z SLS (nawet nie SLES!!) i kupą silikonu... I bana na zioła i oleje :/ A już coś było widać 
I pozdrawiam wszystkie kręciołki które mnie pamiętają jeszcze i te które mnie nie znają również!

). Na stan zapalny skóry mam steryda (z SLS, silikonem i alkoholem), a olej zaburzyłby wchłanianie leku. Zioła pewnie też coś. Przemycałam trochę olejów i mam moralniaka czy sobie nie zaszkodziłam... Nowy lek - 100% dimetikon i diagnoza której wolałabym nie znać ;/

).
ehh my kobiety niedobre