Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 953 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-26, 22:35   #28561
myszka2020
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość

dzieki Myszka
rzeczywiscie ako baza, bo strasznie ubogie...

zapoluj na te mype, fajniutka jest, strasznie ja lubie
Poluję na mypkę, ale nie było
A loryski dają takie mięciutkie włoski z olejem albo glicerynką albo proteinkami
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 22:55   #28562
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Cytat:
naprawde? to cudownie, bo właśnie 2 dni temu pytalam o jakas odzywke z parafina
nie skleja mi włosów, nie obciąża, użyłam ja co prawda 2 razy, ale włosy były ładne - co prawda rozprostowały się w dzień wyjątkowo - myślę, że woda uciekła z włosów (przez gliceryne wysoko w składzie)
zwariowac można

A wogole to masz fajny nick, dostałam wczoraj w nowej pracy ksywke Kurka co prawda nie Paulina, hihi
To dobrze, że ci pasuje Ja bym z nią wyglądała jak przyklepana, zmokła kura

Z TŻem mówimy do siebie Kurko i Kogucie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Yasmin
Olejek z wyciągiem z minerałów...
http://en.wikipedia.org/wiki/Mineral_oil
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 23:02   #28563
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Yasmin
Olejek z wyciągiem z minerałów...

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Kto mnie pocieszy? Mam od dermatolog szampon=lek z SLS (nawet nie SLES!!) i kupą silikonu... I bana na zioła i oleje :/ A już coś było widać Włosy mam jak wycior Chlip! ;(
a coz to za swinstwo i z jakiej okazji?
czemu na oleje? rafinowany nie szkodzi alergikom, moja alergolog i dermatolog ( 2 inne babeczki) polecaly mi oleje i masla rafinowane
a alergie mam taka, ze podobno dziwne ze normalnie funkcjonuje

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Poluję na mypkę, ale nie było
A loryski dają takie mięciutkie włoski z olejem albo glicerynką albo proteinkami
musze zajrzec do auchan, ale nigdy jakos nie po drodze
zreszta teraz to rozmyslam juz o poniedzialku i zakupach w Lidlu
ale loryska tez nabede, a co tam ostatnio bylam grzeczna z zakupami

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
To dobrze, że ci pasuje Ja bym z nią wyglądała jak przyklepana, zmokła kura
wiesz co, sama sie zdziwilam ze wlosy po niej mialam bardzo puszyste
dalej w skladzie jeszcze silikon, a wogole sklad taaaki dlugi, ze zwatpilam przy przepisywaniu do analizowego i sobie odpuscilam
ale za to zapach tej odzywki, kwiatowy, mhhh
i nazwa Oriental Princess

Cytat:
Z TŻem mówimy do siebie Kurko i Kogucie
jak słodko

dzieki
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 23:47   #28564
wilczex
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że mnie pamiętacie. Mam już neta na chodzie, smiga jak malowanie, będę więc mogła częściej do Was zaglądać. A teraz i w ramach przypomnienia siebie i w ramach prośby taki o to link do wizażowego konkursu włosowego:

http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...ok-251361.html

Zagłosujcie prosze na mnie I pozdrawiam wszystkie kręciołki które mnie pamiętają jeszcze i te które mnie nie znają również!

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 23:50   #28565
bernadka20
Wtajemniczenie

Kurka_Paulina
Wybacz, ale ja nie znać angielski Poważnie...ja znam tylko szwabski :P
Ta definicja to do urzadzen mechanicznych a nie kosmetycznych (przełumaczył mi wujek google)
Cosmetics

Mineral oil is a common ingredient in baby lotions, cold creams, ointments and cosmetics.
Olej mineralny jest częstym składnikiem płynów dla dzieci, kremy zimno, maści i kosmetyki.
It is a lightweight inexpensive oil that is odorless and tasteless.
Jest to lekki olej, który jest tani, bezwonny i bez smaku.
It can be used on eyelashes to prevent brittleness and breaking and, in cold cream , is also used to remove creme make-up and temporary tattoos.
Można go stosować na rzęsy , aby zapobiec kruchości i łamaniu, a kremu , jest również stosowany do usuwania creme makijaż i tatuaże.
One of the common concerns regarding the use of mineral oil is its presence on several lists of comedogenic substances.
Jednym z najczęstszych problemów dotyczących stosowania oleju mineralnego jest jego obecność na wielu listach zatyka porów substancji.
These lists of comedogenic substances were developed many years ago and are frequently quoted in the dermatological literature.
Te listy zostały stworzone zatyka porów substancji wiele lat temu i są często cytowane w literaturze dermatologicznych.
A study reported in the Journal of Cosmetic Dermatology (2005) found that the type of highly refined and purified mineral oil found in cosmetic and skincare products is noncomedogenic (does not cause acne). [ 5 ]
Badania przedstawione w Journal of Cosmetic Dermatology (2005) stwierdził, że rodzaj wyrafinowanej i oczyszczony olej mineralny znaleźć w produktach kosmetycznych do pielęgnacji skóry i jest noncomedogenic (nie powodować trądzik). [5]
Dermatolog czy kosmetolog, by nie wcisnął ropę do kremów i produktów do włosów

Yasmin
Pokręciłam coś ?
http://translate.google.pl/translate...ineral-oil.htm
z wikipedii
Cosmetics

Mineral oil is a common ingredient in baby lotions, cold creams, ointments and cosmetics.
Olej mineralny jest częstym składnikiem płynów dla dzieci, kremy zimno, maści i kosmetyki.
It is a lightweight inexpensive oil that is odorless and tasteless.
Jest to lekki olej, który jest tani, bezwonny i bez smaku.
It can be used on eyelashes to prevent brittleness and breaking and, in cold cream , is also used to remove creme make-up and temporary tattoos.
Można go stosować na rzęsy , aby zapobiec kruchości i łamaniu, a kremu , jest również stosowany do usuwania creme makijaż i tatuaże.
One of the common concerns regarding the use of mineral oil is its presence on several lists of comedogenic substances.
Jednym z najczęstszych problemów dotyczących stosowania oleju mineralnego jest jego obecność na wielu listach zatyka porów substancji.
These lists of comedogenic substances were developed many years ago and are frequently quoted in the dermatological literature.
Te listy zostały stworzone zatyka porów substancji wiele lat temu i są często cytowane w literaturze dermatologicznych.
A study reported in the Journal of Cosmetic Dermatology (2005) found that the type of highly refined and purified mineral oil found in cosmetic and skincare products is noncomedogenic (does not cause acne). [ 5 ]
Badania przedstawione w Journal of Cosmetic Dermatology (2005) stwierdził, że rodzaj wyrafinowanej i oczyszczony olej mineralny znaleźć w produktach kosmetycznych do pielęgnacji skóry i jest noncomedogenic (nie powodować trądzik). [5]

:P Przetłumaczył mi ten fragment wujek google
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 00:15   #28566
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że mnie pamiętacie. Mam już neta na chodzie, smiga jak malowanie, będę więc mogła częściej do Was zaglądać. A teraz i w ramach przypomnienia siebie i w ramach prośby taki o to link do wizażowego konkursu włosowego:

Zagłosujcie prosze na mnie I pozdrawiam wszystkie kręciołki które mnie pamiętają jeszcze i te które mnie nie znają również!
kolezankojuz dawno na Ciebie zaglosowalysmy

solaola - masz identyczne korkociagi jak ja! w tym samym miejscu. Czasem mnie to wkurza, bo wydaje mi sie ze taki korkociag zwija za duzo wlosow i calosc ma malo objetosci Podobny typ wlosa troche, tylko mi sie tyl tak nie kreci i na jednym zdjeciu zauwazylam ze zdazaja Ci sie proste pasma? mniej skrecone? bo ja mam z tym probem wieeeeeeeeeelki.

Mieciutkie Twoje wlosy sie wydaja
Stary 2010-11-27, 00:24   #28567
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
a coz to za swinstwo i z jakiej okazji?
czemu na oleje? rafinowany nie szkodzi alergikom, moja alergolog i dermatolog ( 2 inne babeczki) polecaly mi oleje i masla rafinowane
Moja pani dr nie lubi naturalnych...
Gdzieś już to pisałam, ale nie pamiętam gdzie - mam takie kombo: alergia+sucha skóra+skłonność do podrażnień+często łapię rzeczy nietypowe, np. ostatnio dziecięce (eh ta mina panów w aptece: chcieli wiedzieć ile lat ma dziecko a dziecko jest dawno pełnoletnie ). Na stan zapalny skóry mam steryda (z SLS, silikonem i alkoholem), a olej zaburzyłby wchłanianie leku. Zioła pewnie też coś. Przemycałam trochę olejów i mam moralniaka czy sobie nie zaszkodziłam... Nowy lek - 100% dimetikon i diagnoza której wolałabym nie znać ;/
Wiem, marudzę ;] Ja już się będę słuchać pani doktor, to mądra kobieta... Tylko mam włosy jak wycior i czuję się niefajnie
----
Nie mogę się doczekać końca leczenia, coś mi mówi że czekają mnie spirale a nie fale
----
Nie dość, że marudzi, to jeszcze huśtawka nastrojów, co nie?
----
Wilczex - tu już pewnie wszystkie na Ciebie głosowały Witam

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2010-11-27 o 00:44
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 04:32   #28568
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Cytat:

Niedawno się przewinęłaś w wątku, głosujemy

Cytat:
Kurka_Paulina
Wybacz, ale ja nie znać angielski Poważnie...ja znam tylko szwabski :P
Ok, w tym linku było napisane, że Mineral Oil to parafina

Cytat:
Dermatolog czy kosmetolog, by nie wcisnął ropę do kremów i produktów do włosów
Cytat:
Napisane przez Wikipedia
Parafina (z łac. parum affinis – "niskie powinowactwo") – mieszanina stałych alkanów (powyżej 15 atomów węgla w cząsteczce), wydzielana z ciężkich frakcji o temperaturze wrzenia ponad 350 °C (i pozostałości po destylacji) ropy naftowej, z frakcji smół wytlewnych z węgla brunatnego lub syntetycznie.
Cytat:
Napisane przez Italiana Pokaż wiadomość
Ślicznie proszę o analizę (działanie na włosy + zgodność bądź nie z CG)
Roland UNA HairFood - Sesame Oil Hair Treatment - maska:
water, cetrimonium chloride, cetearyl alcohol, myristyl alcohol, paraffinum liquidum (mineral oil), sesamum indicum (sesame), seed oil, lauryldimonium hydroxypropyl hydrolyzed keratin, sodium cocoyl glutamate, quaternium-80, parfum, citric acid, magnesium nitrate,magnesium chloride, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, CI 16035 (FD&C Red40), CI 19140 (FD&C Yellow5), CI 42090 (FD&C Blue 1)
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Maska, więc winna być nieco cięższa:
antystatyk - rozprowadzi produkt na włosie i sprawi, że łatwiej go zmyjemy
emolient - zmiękczy włos i otoczy go powłoczką zapobiegającą ucieczce wody - w tym olej sezamowy wspomniany w nazwie
Jednak jest też parafina, która może włosy obciążać. Warto pamiętać o używaniu szamponu.
-
surfaktant - pomoże w zmyciu
-
pq-80, które jest silikonem, więc wymaga zmycia szamponem i czyni całość niezgodną z cg.

Jak podziała na włosy? To dość indywidualne, ale na zdrowe włosy winna podziałać obciążająco. Oczywiście nagromadzenie emolientów sprawi, że włos utrzyma wodę, jednak na wielkie wartości odżywcze bym nie liczyła - jedyna nadzieja w olejku sezamowym.

Powinna być dobra na zimę, ale używana w lekkim zestawie, bo inaczej klapek miast włosów

Niezgodna z cg.
Wcisnąłby, wcisnął
Stary 2010-11-27, 08:24   #28569
wilczex
Zadomowienie

Dziewczyny, jesteście niesamowite! Działacie szybciej niż ja myślę! ;D Dziękuję Kochane!!

To się pochwalę przy okazji - namówiłam przyjaciłkę, która całe życie katuje włosy prostownicą, żeby dała szansę swoim loczkom. Tj. nie namawiałamjej ciągle w stylu " przestań prostować" ( bardzo ładnie jej z prostymi) tylko od czasy do czasu, podczas rozmowy o włosach " daj szansę swoim loczkom, zobacz jak będziesz wyglądać". I jak na razie z tego co wiem jest zadowolona, bo włosy po odstawieniu prostownicy są o wiele fajniejsze. No i czyta pierwszą część tego wątku, ale ma mętlik w głowie. Ale pomagam na ile umiem.

A co do mnie - ja ciągle tkwię w sylikonach i już wiem, że nie zrezygnuję z nich. Stosuję Wasze metody plus to, co jak zauważyłam najlepiej wpływa na moje włosy. To chyba zdrowe podejście?

Stary 2010-11-27, 10:43   #28570
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Dziekuje! hhehee raczej Kropci nalezy dziekowac Ja tez nigdy nie uzywalam odzywki b/s - bo mi sie wlosy przetluszczaja. Teraz musze sie zastanowic co zrobic zeby sie mniej puszyly no i jak je jutro rano reanimowac
Cieszę sie że komuś to służy ale ja też zgapiłam to od koleżanek z naszego wątku Ten moment jest najlepszy by nałożyć (przynajmniej u mnie) odżywkę b/s

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Mnie też, ale w szkole to co innego. Często zagryzam zęby, bo mam ochotę powiedzieć coś brzydkiego albo wychodzę przed klasę żeby ochłonąć...

domyślam się ...

Cytat:
Tak się zastanawiam kiedy oglądam konkursowe zdjęcia Rowenty "co miał na myśli autor" wstawiając niektóre zdjęcia, bo na pewno nie chodziło o włosy. Kropciu, już Cię nie namawiam do wstawiania zdjęć

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem ocen, które te zdjęcia dostają.
Np. ta dziewczyna ma 3,5 gwiazdki, a ta 2,5 (czyli tyle samo co TA ).
Ja bym Kropcię namawiała, gdyby nie te dziwne oceny. Tylko się będziemy wkurzać, jeśli nie wygra
tak jak napisałam Wy tu jesteście dla mnie wyrocznią bo wiecie o co w lokach chodzi a dziewczyny specjalnie jedna drugiej daje niskie noty by zwiększyć swoje szanse ehh my kobiety niedobre

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość

jestem, tylko jak pisała Rybiorka czas wolny lekko mi się skrócił
Ale staram się podczytywać wątek pielęgnacyjny i w miarę na bieżąco analizować kosmetyki

W razie czego można do mnie stukać na PW
jesteśmy z Tobą i Twoimi lokami myślami

Cytat:

Kochana! Już dawno wkleiłam linka z konkursu do Naszego wątku
i głosowałyśmy oczywiście na te piękne loczki

Dziś zobaczymy jak moje loki się spiszą i ile ich wypadnie ...
Dziś będzie Tigi bo ma być ładnie więc nie eksperymentuje
będę dziś na 3 imprezach
ur psiółki z nich jadę na domówkę, a z domówki do clubu potańczyć
Tylko nie wiem jak to pogodzić jeżeli chodzi o strój
Bo u psiółki spokojnie przy jedzonku drinki (niedawno dzidzię urodziła) a w klubie wiadomo ... Chciałam spódniczkę krótka i kopytka ale czy na te ur tak będzie wypadało
Już widzę jak po pracy ciuchy będą latały w garderobie i kto to później posprząta

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-11-27 o 10:49
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 11:10   #28571
gumecka
Raczkowanie

Witam sie i ja

po porannym myciu wlosow
odzywce
zawijaniu w t-shirt
harmonijkowaniu

wlosy bosko skrecone hm ale pogoda do bani bo snieg proszy,wiec zapewne nie na dlugo moje kreciolki

az milo byloby pokazac ale aparatu nie posiadam

kupilam odzywke ziaji witaminka-fajna jest naprawde

po wczorajszym zastosowaniu zelu z rossmana wlosy sie przetluscily hm

Wilczek ja juz aglosowalam,powodzenia

a pytanko w jakim sklepie kupujecie mypa?
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 11:33   #28572
wilczex
Zadomowienie

Taka to ma dobrze - ja dzisiaj na nockę do Auchan idę. Jak bedziecie rozwalać zabawki na półkach to pamietajcie, ze Wilczex to potem układa

Stary 2010-11-27, 11:39   #28573
gumecka
Raczkowanie

Wilczex hm no to właśnie moja córcia przyczynia się do tego rozwalania zabawek

zapodam z telefonu zdjęcie
Stary 2010-11-27, 12:15   #28574
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja sie wlasnie sprysznicowalam Teraz sie zastanawiam nad jakims lepszym stylizatorem bo pod koniec dnia wloski mi sie bardziej prostuja

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 12:21   #28575
gumecka
Raczkowanie

Cytat:
Ja sie wlasnie sprysznicowalam Teraz sie zastanawiam nad jakims lepszym stylizatorem bo pod koniec dnia wloski mi sie bardziej prostuja

mam to samo
tez myślę i narazie nic
Stary 2010-11-27, 12:25   #28576
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość

podoba mi sie to ze sa tak nawilzone jakby mokre
Stary 2010-11-27, 12:38   #28577
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:

Już Kropcia zrobila Ci reklame
sliczne wloski,
pamietam Cie z czasu kiedy tylko podczytywalam watek, ale sie nie udzielam, tylko pilnie uczylam

Cytat:
Yasmin
Pokręciłam coś ?
:P Przetłumaczył mi ten fragment wujek google
ale sie usmialam z translatora google -nigdy nie korzystalam z niego, ale smiesznie sie czyta takie tlumaczenie, haha

Parafine lubie w kosmetykach, duzo osob narzeka, ze jest zapychajaca, ale przy mojej mega suchej skorze daje fajne dzialanie
widze, ze chyba wlosy tez ja polubily

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Moja pani dr nie lubi naturalnych...
Gdzieś już to pisałam, ale nie pamiętam gdzie - mam takie kombo: alergia+sucha skóra+skłonność do podrażnień+często łapię rzeczy nietypowe, np. ostatnio dziecięce (eh ta mina panów w aptece: chcieli wiedzieć ile lat ma dziecko a dziecko jest dawno pełnoletnie ). Na stan zapalny skóry mam steryda (z SLS, silikonem i alkoholem), a olej zaburzyłby wchłanianie leku. Zioła pewnie też coś. Przemycałam trochę olejów i mam moralniaka czy sobie nie zaszkodziłam... Nowy lek - 100% dimetikon i diagnoza której wolałabym nie znać ;/
Wiem, marudzę ;] Ja już się będę słuchać pani doktor, to mądra kobieta... Tylko mam włosy jak wycior i czuję się niefajnie
----
Nie mogę się doczekać końca leczenia, coś mi mówi że czekają mnie spirale a nie fale
wspolczuje Ci
wiem co znaczy alergia+sucha skora+ bardzo wrazliwa skora+ atopowe zapalenie skory
ale ja juz dawno powiedzialam, ze sterydow stosowac nie bede
tak samo jak nie stosuje antybiotykow od pewnego wydarzenia...

Cytat:
A co do mnie - ja ciągle tkwię w sylikonach i już wiem, że nie zrezygnuję z nich. Stosuję Wasze metody plus to, co jak zauważyłam najlepiej wpływa na moje włosy. To chyba zdrowe podejście?
najwazniejsze, zeby wlosy byly zdrowe, jesli to im odpowiada to nie ma co na sile wyrzekac sie silikonow

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość

jestem, tylko jak pisała Rybiorka czas wolny lekko mi się skrócił
Ale staram się podczytywać wątek pielęgnacyjny i w miarę na bieżąco analizować kosmetyki

W razie czego można do mnie stukać na PW
Syrenko, własnie sie ostatnio skarzylam Jumatt, że nie piszesz na watku piekegnacyjnym.
Smutno
Jummatt tez zapracowana, ale obiecała zajrzeć
Stary 2010-11-27, 12:41   #28578
gumecka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
podoba mi sie to ze sa tak nawilzone jakby mokre

dzieki
Stary 2010-11-27, 12:46   #28579
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
a jakie silikony? jakie produkty ?

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
będę dziś na 3 imprezach
Bo u psiółki spokojnie przy jedzonku drinki (niedawno dzidzię urodziła) a w klubie wiadomo ... Chciałam spódniczkę krótka i kopytka ale czy na te ur tak będzie wypadało
Już widzę jak po pracy ciuchy będą latały w garderobie i kto to później posprząta
eee tam, ja mysle ze taki stroj jak najbardziej ok! co innego gdybys byla na urodzinach a potem bys szła w koku, sukni i brokacie na bal andrzejkowy
Stary 2010-11-27, 12:52   #28580
syrenka
Wtajemniczenie

[QUOTE=Yasmin;23476831]

Cytat:
Syrenko, własnie sie ostatnio skarzylam Jumatt, że nie piszesz na watku piekegnacyjnym.
Smutno
oj, nie smuć się
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 12:54   #28581
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

Ja niestety szukam nowej szkoly dla synka, ta integracyjna jest jednak ze szkoda dla dzieci zdrowych
Zastanawiam się po co są szkoły integracyjne? (integracja w szkole, to trochę fikcja) Coraz więcej rodziców przenosi dzieci niepełnosprawne do szkół specjalnych i jak widać ta tendencja idzie w drugą stronę. Rodzice dzieci w normie - do szkół masowych. Ehhh...., a szykują się jeszcze nowe zmiany... Integracja i masówka... (tylko czy to takie dobre?)

Cytat:

A wogole to masz fajny nick, dostałam wczoraj w nowej pracy ksywke Kurka co prawda nie Paulina, hihi

Czekam i czekam kiedy napiszesz coś o nowej pracy, a tu tylko o ksywce. Kiedy będzie coś więcej?

Cytat:
Olej kupialm na allegro taki w sloiku...teraz mnie zmartwilas nie wiem czy dobry wzielam
A na zakupach kupilam odzywke bez splukiwania z joanny, i kupilam bez Waszego polecenia i nie wiem czy dobrze zrobilam szampon i odzywke do splukiwania wloskow- MRS. POTERS do wlosow suchych...
A patrzyłaś na blog Małgosi? Poters jest polecany. Używam aloesowego potersa do mycia Przy zakupach wypisz albo wydrukuj sobie listę, to na początku pomaga, później już się pamięta

Cytat:

będę dziś na 3 imprezach
[/QUOTE]

Samo się posprząta. Oglądałam Twoje wieszaki. Na każdym wyglądasz obłędnie. Wobec tego myślę, że na pewno ubierzesz się stosownie do każdej sytuacji

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość

Bardzo podoba mi się Twoje cięcie. Masz piękne włosy, gęste

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 13:06   #28582
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiam się po co są szkoły integracyjne? (integracja w szkole, to trochę fikcja) Coraz więcej rodziców przenosi dzieci niepełnosprawne do szkół specjalnych i jak widać ta tendencja idzie w drugą stronę. Rodzice dzieci w normie - do szkół masowych. Ehhh...., a szykują się jeszcze nowe zmiany... Integracja i masówka... (tylko czy to takie dobre?)

Czekam i czekam kiedy napiszesz coś o nowej pracy, a tu tylko o ksywce. Kiedy będzie coś więcej?

A patrzyłaś na blog Małgosi? Poters jest polecany. Używam aloesowego potersa do mycia Przy zakupach wypisz albo wydrukuj sobie listę, to na początku pomaga, później już się pamięta

będę dziś na 3 imprezach
Samo się posprząta. Oglądałam Twoje wieszaki. Na każdym wyglądasz obłędnie. Wobec tego myślę, że na pewno ubierzesz się stosownie do każdej sytuacji

Bardzo podoba mi się Twoje cięcie. Masz piękne włosy, gęste[/QUOTE]

Ktore Tigi?

Stary 2010-11-27, 13:24   #28583
ammmm
Wtajemniczenie

dziewczyny zrobilam takie wyrazniejsze zdjecie, na ktorym widac moje wlosy dokladniej.
Dzis uzylam szapon i odzywke Mrs. Poters do wlosow suchych.
Nastepnie odzywke bez splukiwania Joanny do wlosow suchych.
Do stylizacji troszke pianki nivea i Spray Loreal HotCurl.
Mam pytanko czy uwazacie ze powinnam uzywac kosmetykow bez sylikonow jesli tak moze polecicie mi cos... juz poczytalalm troche skrotowcow orientuje sie nie co bardziej ale i tak licze na rady doswiadczonych Wizażanek
Suszarke posiadam z rowenty z dyfuzatorem..jednak uzywalam go na poczatku potem odlozylam..i zaczynam do niego wracac..ale hmmm dla mnie jest sredni.
Moze jest cos lepszego o czym nie wiem?
Stary 2010-11-27, 13:25   #28584
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
mam juz wizję ale przymiarki później

Cytat:
Ktore Tigi?
zestawik curlesque
szampon bez znaczenia (jakiś z sles) na skalp dermena
odżywka tigi d/s
-II- b/s
tigi amplifier krem do loków

dzis byłam podciąć grzywkę po myciu zobaczymy co tam jest grane
i przeciągając kucyka z góry w dół wyciągnęłam z 20 włosów
i miały takie białe końcówki
nie wiem co to było cebulki? bo końce włosów mam zdrowe nie są zakończone tym białym czymś

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Taka to ma dobrze - ja dzisiaj na nockę do Auchan idę. Jak bedziecie rozwalać zabawki na półkach to pamietajcie, ze Wilczex to potem układa

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 13:29   #28585
Jennifer85
Zakorzenienie

Zawsze mozesz sie na pokazac

Stary 2010-11-27, 13:49   #28586
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

[QUOTE=syrenka;23477123]
Cytat:

oj, nie smuć się
dobrze, ze napisalas o PW
ale zagladaj czasem
dziewczyny pisza tyle, ze po 2-3 dniach ciezko mi jest nadrobic, a w tygodniu tez ciezko z czasem bywa

Cytat:
no niestety Basiu...
sama wiesz, ze sie tego obawialam, ale nastawilam sie pozytywnie - takze dzieki Tobie
niestety po tych paru miesiacach wyglada to marnie
to dopiero zerowka, wiec prawdziwa szkola zacznie sie za rok
wogole to zastanawiam sie nad szkola prywatna,bo jednak nieodpowiada mi, zeby moj syn mial 'kolegow' z rodzin, ktore wlasnymi dziecmi sie nieinteresuja i ktore to ucza mojego syna przeklenstw jakich nie slyszalam nigdy wczesniej

Cytat:
oj przepraszam, jakos nie wiedzialam czy kogos to interesuje
bardzo duza zmiana nastapila, nawet znajomi zauwazyli, ze zrobilam sie jakas spokojniesza
jest rzeczywiscie duuuzo mniej stresow, potrzebuje wiadra kawy zeby nie zasnac (wczesniej kawa nie byla potrzeba, tak mi podnosili cisnienie)
praca jest glownie projektowa, dodatkowo wspieram kolezanke w pracy audytorskiej, a od nowego roku maja tez dojsc delegacje
wiec nudzic sie nie bede
ale duzo mam do ogarniecia nowych rzeczy - tyle ze ja tak lubie

aaa i nowe kolezanki mowia, ze mam baaardzo ladne loczki

Musze isc je umyc, nalozyc maske z panthenolem, ale mnie len dopadl

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
dzis byłam podciąć grzywkę po myciu zobaczymy co tam jest grane
i przeciągając kucyka z góry w dół wyciągnęłam z 20 włosów
i miały takie białe końcówki
nie wiem co to było cebulki? bo końce włosów mam zdrowe nie są zakończone tym białym czymś
pewnie cebulka włosa
nie martw się na pewno to wypadnie niedlugo minie

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-11-27 o 13:51
Stary 2010-11-27, 13:51   #28587
Jennifer85
Zakorzenienie

Moje juz prawie suche i chyba mi sie nie podobaja dzisiaj

Stary 2010-11-27, 13:59   #28588
caskada
Zakorzenienie

no ja rowniez dzis wieczorem lece ze znajomymi do resto posiedziec pojesc popic poplotkowac ....
takze tez ogarniam juz co na siebie wlozyc

kropcia napewno bedziesz ladnie wygladac bo twoja ozdoba beda wlosy
Stary 2010-11-27, 14:00   #28589
gumecka
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny zrobilam takie wyrazniejsze zdjecie, na ktorym widac moje wlosy dokladniej.
Dzis uzylam szapon i odzywke Mrs. Poters do wlosow suchych.
Nastepnie odzywke bez splukiwania Joanny do wlosow suchych.
Do stylizacji troszke pianki nivea i Spray Loreal HotCurl.
Mam pytanko czy uwazacie ze powinnam uzywac kosmetykow bez sylikonow jesli tak moze polecicie mi cos... juz poczytalalm troche skrotowcow orientuje sie nie co bardziej ale i tak licze na rady doswiadczonych Wizażanek
Suszarke posiadam z rowenty z dyfuzatorem..jednak uzywalam go na poczatku potem odlozylam..i zaczynam do niego wracac..ale hmmm dla mnie jest sredni.
Moze jest cos lepszego o czym nie wiem?

sliczne
Stary 2010-11-27, 14:01   #28590
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Cytat:
no niestety Basiu...
sama wiesz, ze sie tego obawialam, ale nastawilam sie pozytywnie - takze dzieki Tobie
niestety po tych paru miesiacach wyglada to marnie
to dopiero zerowka, wiec prawdziwa szkola zacznie sie za rok
wogole to zastanawiam sie nad szkola prywatna,bo jednak nieodpowiada mi, zeby moj syn mial 'kolegow' z rodzin, ktore wlasnymi dziecmi sie nieinteresuja i ktore to ucza mojego syna przeklenstw jakich nie slyszalam nigdy wczesniej
Niekoniecznie prywatna musi być pod tym względem lepsza. Chodziłam do jednej podstawówki prywatnej i do dwóch publicznych - tylko w jednej z nich (publicznej) zdarzały się "takie" dzieci. Gimnazjum było publiczne, a oba licea prywatne. I w moim pierwszym liceum dyrekcja nie płaciła czynszu i nas w końcu wyrzucili z siedziby szkoły, a my robiliśmy takie rzeczy, że mi do tej pory za to wstyd. Za to w drugim liceum wszystko było bardzo na poziomie. Z doświadczenia ci też powiem, że w prywatnej szkole twój synek będzie miał możliwość więcej się nauczyć, ale tylko jeśli będzie chciał. Jeśli nie będzie tego chciał, to i tak zda bardzo łatwo, a mało który rodzic tego chce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości