|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chciałam wygooglować zdjęcia dziewczyn o podobnym typie urody do mojej, i trafiłam na tą dziewczynę: http://meeentos.deviantart.com (Nie chcę wklejać zdjęć bo prawa autorskie itp). Ma taki sam kolor oczu jak ja i chyba naturalny kolor włosów też (9 strona w galerii). Może taki kolor? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zadomowienie
|
lipcowa rudy, ostatnio kocham rudy kolor włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Raczkowanie
|
Ja mam podobny typ urody - brązowe oczy, ciemnobrązowe włosy i jasna cera. I od kilku farbuję się na brąz z rudą poswiatą, miedziany mahoń lub jakiś fajny kasztan. Dobrze się w nich czuję. Kiedyś próbowałam wrócić do naturalnego koloru, bo miałam dość odrostów, ale brązy są z reguły bardzo ciemne i wychodził kolor dębowy, albo kawowy i wyglądałam bardzo niezdrowo
![]() [W kwestii kolorystyki ja osobiście mam ciągle problem czy jestem jesienią czy zimą.] Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Co do tematu włosów to ja mam inny typ urody od lipcowej. Ale też przez jakieś dwa lata chyba farbowałam się na różne odcienie rudości. Mam ciemno brązowe oczy i bardzo dobrze się w takim kolorze czułam. Teraz niedawno postanowiłam, że robię urlop od farbowania włosów. ![]() No i niedziela... A jutro znów nieszczęsny poniedziałek. ![]() Wczoraj sobota z tż jak zawsze, ale te soboty tak strasznie szybko mijają, że mam wrażenie jakbyśmy się godzinę widzieli a nie cały dzień. Dzisiaj w planach: - jakoś za dwie godziny spotkanie z przyjaciółką i zrobienie protokołu na fizykę - musiałabym chociaż trochę zrobić drugi protokół potem sama (mam do odrobienia jedne laboratoria z fizyki, a nic z tego nie czaję ![]() - redoksy - przepisać wykład z matmy - przygotować notatki na laboratoria z chemii - zrobić śniadania na jutro (zawsze przygotowuje śniadania wieczorem i wkładam do lodówki, bo jak się wstaje po 5 to chyba bym nie dała rady ;p) - druga przyjaciółka ma wpaść na chwilkę dosłownie - trochę kurze powycierać - spakować się na jutro - uzupełnić kalendarz - matematyka! najgorsze z najgorszych - odłożyć pranie - poczytać książkę - angielski - ćwiczenia - zrobić porządek na biurku - przygotować ciuchy na jutro (to tak jak ze śniadaniami) Hahaha... No i jak zobaczyłam ile tego wypisałam to mnie to trochę rozśmieszyło. To chyba plan na tydzień, a nie na jedną niedzielę. Zacznę od rzeczy najważniejszych i tyle ile uda mi się zrobić to zrobię. A teraz jeszcze chwilka na komputerze, bo dopiero co wstałam.
#636 |
Raczkowanie
|
lipcowa87 a chcesz zmienić tylko kolor czy też cięcie? ja przez 4 lata farbowałam się na czarno
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Był kiedyś czas gdy dziewczyny masowo farbowały się na czarno i na siłę robiły z siebie mulatki (solarium i te sprawy) nieważne czy pasowało to do ich typu urody czy nie. A nic mnie bardziej nie odstrasza na ulicy niż gimnazjalistko-licealistki z kruczoczarnymi, sztuczno wyglądającymi włosami i z mocną czarną kręchą pod okiem ![]() Ja obejrzałam kilka modowych blogów, spokojnie usiadłam, zamknełam oczy ![]() ![]() Cenie oryginalność w modzie, ale raczej nie podoba mi się za bardzo wileki eksperymentowanie i pajacowanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coma, a czy Ty po tych wszystkich latach i sytuacjach zauważyłaś jakieś zmiany w poglądach i zachowaniach swojego Tż ![]() ![]() ![]()
![]() |
#637 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też b. często robię sobie listę co mam danego dnia do zrobienia i zazwyczaj robię gdzieś tak.. połowę. Ogólnie to jestem ciężkim charakterem, lubię nakładać na siebie zbyt dużo obowiązków, planować, że zrobię tyle i tyle, no i potem rozczarowanie. Z całych sił próbuje mnie tego oduczyć TŻ, np. jeśli chodzi o naukę to cały czas mówi "załóż sobie z góry, że dzisiaj w ogóle nie otworzysz podręcznika, wtedy będziesz zadowolona, że w ogóle zajrzałaś". Jakoś to na mnie nie działa, niestety. ![]() Zazwyczaj zakładam, że będę się uczyła powiedzmy 4-5h, siadam na 1h, bo zawsze jest co innego do roboty, no i lament, że nic się nie nauczyłam. ![]() Little brown, zdradzaj szybciutko swój sposób na odchudzanie! ![]() Widzę, że podobnie jak ja masz mało do zrzucenia, a chyba jednak gorzej chudnąć 5kg niż 20kg. W tym drugim przypadku na początku waga szybko leci, a to daje kopa do dalszych starań. Tak mi się przynajmniej wydaje. ![]() Dietujesz jakoś, ćwiczysz?
![]() |
#638 |
Zadomowienie
|
W ogóle to dziewczyny strasznie wam dziękuję za wszystkie rady, nie spodziewałam się że będzie aż taki odzew
![]() ![]() ![]() Ja dziś miałam iść na basen, ale mnie przedwczoraj w ucho przewiało. Już chciałam i tak pójść mimo to, ale mnie TŻ powstrzymał. W sumie dopiero co byłam chora ![]() Moje plany na dzisiaj? - sprzątanie mieszkania (w tym tygodniu moja kolej) - znów sesja z notatkami do przepisania - pouczyć się angielskiego - zrobić pranie (no, prawie się samo zrobi, ale trzeba je rozwiesić a wcześniej ściągnąć wczorajsze) i pewnie więcej nie zdążę zrobić, bo na 18:00 umówiłam się z koleżankami z "byłej" pracy na małą imprezkę. Mam nadzieję, że moja silna wola nie nawali tym razem i uda mi się nie pić dużo i wrócić wcześniej do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja bym się dołączyła z chęcią, bo mi potrzeba chyba mobilizacji, kopa w tyłek i wsparcia.
Na wstępnie muszę rzec, że nie lubię siebie. Jestem leniwa, nieasertywna, mam tendencje do poddawania się, odkładania wszystkiego na potem i znajdywania wymówek. Poza tym pozwalam ludziom skakać sobie po głowie, wykorzystywać się i jest mi straszliwie głupio walczyć o swoje, więc zwykle tego po prostu nie robię. Ale mam już prawie (shit!) 23 lata i czasami czuję, jakby życie mi uciekało przez palce, wiec pora się ogarnąć nieco i zacząć wprowadzać zmiany, o których od dawna marzę. Wiem, że nie będzie łatwo, ale chyba wszystko, co wartościowe w życiu wymaga wysiłku... Zaczęłam od swojego wyglądu, którego też nie cierpię. Schudłam już 7,5kg. Przede mną drugie 7,5. Traktuję rzęsy rycyną, staram się dbać regularnie o cerę, łykam tabletki na paznokcie i poświęcam nieco więcej czasu na zabiegi kosmetyczne. Od grudnia zapiszę się na angielski (jeśli nie będzie takiej możliwość, to od przyszłego semestru). Chce poprawić maturę z anglika (nie będę składała papierów na inne studia, ot tak, dla własnej satysfakcji) i zdawać we wrześniu FCE - też dla samej siebie. Muszę się też w końcu zabrać za to prawko i je zdać, bo to porażka mego życia - od 3 lat nie siedziałam nawet za kółkiem ![]() Zawsze chciałam się nauczyć grać na gitarze - kupiłam sobie nawet 1,5 roku temu akustyka. I leżał sobie nieużywany. Teraz staram się codziennie coś na nim pobrzdękać. Ciężko idzie - nie mam zbyt dużo czasu, ani talentu, ale zorientowałam się, że daje mi to dużo frajdy. Gorzej wychodzą mi zmiany w charakterze. Cięgle jestem zbyt mało pewna siebie, mam za dużo kompleksów, nie umiem się wkręcić w nowe towarzystwo, wyjść z inicjatywą, ani odmówić, kiedy ktoś prosi mnie o coś, na co nie mam ochoty... Będę z tym walczyć na bieżąco. Pozdrawiam wszystkie biorące się życiem za baru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Raczkowanie
|
Wiedzmo_com_pl witamy
![]() Dziewczyny! Mi ostatnio po głowie chodzą szalone pomysły dotyczące dalszej edukacji. Po zdaniu licencjatu (mam nadzieje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja na dziś mam właściwie tylko jeden plan - ogarnąć się wreszcie z rozdziałem magisterki który powinnam na czwartek oddać. Biorąc pod uwagę że na razie mam gdzieś połowę (a pisałam ją przez ponad miesiąc) może być ciężko, ale chce dziś zrobić większość bo jak nie zrobię to będę pewnie musiała wziąć urlop we wtorek albo środę żeby dokończyć ![]() ![]() Właściwie to niedawno wstałam, byłam na baletach wczoraj i poszłam spać o 5 ![]() ![]()
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że sporo się tu dzieje ostatnio...
![]() Wypisywanie sobie rzeczy do zrobienia bardzo mi pomaga, choć codziennie przekładam coś na następny dzień... nie jestem z tego zadowolona. Wczoraj znowu opuściłam angielski, dzisiaj muszę nadrobić. Gdybym tylko miała więcej czasu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#644 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że znalazłaś coś*co sprawia Ci przyjemność (gitara). I gratuluje utraty wagi... Imponująca jest Twoja determinacja ![]() Cytat:
![]() Ale może by się*udało? Może powinnyśmy postawić wszystko na jedną kartę*i spróbowac ?
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() "Nie odkładam życia na potem" bardzo to mądre! niestety zdałam sobie sprawę, że niezbyt to praktykuję dlatego postanowiłam się dołączyć ![]() Może kilka słów o mnie. Na imię mam Karolina, mam 19 lat i jestem z Poznania ![]() ![]() Dzisiaj muszę się nauczyć na wejściówki z chemii i fizyki dlatego zaraz się za to biorę, później czas na małe przyjemności, odwiedzam na chwilę moją przyjaciółkę, której nawet jeszcze nie miałam okazji dać prezentu urodzinowego! Swoją drogą to fioleciasto, z którą znamy się już kilka ładnych lat ![]() ![]() Po za tym biorę się za siebie! i to ostro pod każdym względem, ale może o tym później! :P Mam nadzieje, że z chęcią przyjmiecie mnie do swego grona korzystających z życia ;D pozdrawiam i życzę miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Haha
![]() ![]() A tak w ogóle to coś mi dzisiaj nie idzie... Zrobiłam sobie duży kubek kawy i uciekam do mojego miliona redoksów. Tylko tak porządnie muszę się wziąć, a nie ciągle rozpraszać czymś innym.
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama ![]() 2021 ![]() 2022 ![]() Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2010-11-28 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście domyślam się, że stopień trudności zadań dużo wyższy. ![]() Na mnie czeka prawo międzynarodowe i angielski. ![]()
![]() |
#649 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wybaczcie mi kompromitacje i moją niewiedzę. Do liceum chodziłam, dobrze się w nim miałam, ale za cholerę nie wiem co to są REDOKSY
![]()
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale powoli, powoli ogarniam. A ja wczoraj byłam na małych zakupach z tż. I tak oto jestem bogatsza o dwa sweterki i jeden wisiorek. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pochwale się - dziś po raz pierwszy udało mi się zalogować na swoje konto on-line w BUWie i przedłuzyć książki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#653 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zakupów - od tygodnia czaję się na piękne kozaczki na obcasie, ale kosztują ponad 400zł no i tak nie mogę się zdecydować. Tym bardziej, że w tym roku już jedne kozaki kupiłam, czarne płaskie muszkieterki.
![]() |
#654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś jak i wczoraj poświęciłam cały dzień na rozwiązywanie głupich zadań i najgorsze jest to, że nawet polowy jeszcze nie zrobiłam. Zamiast się uczyć na kolokwia muszę to robić, bez sensu, już mam dość siedzenia przed komputerem. A co do dziwnych kierunków studiów, które wydają wam się nierealne w waszym przypadku, odpowiadam: warto. W moim przypadku był to co prawda pierwszy kierunek, miałam iść na coś innego, w pierwszym terminie się nie dostałam i przypadkiem zobaczyłam inny kierunek, o którego istnieniu nie miałam pojęcia, nie wiedziałam, o co w nim tak naprawdę chodzi, nie wiedziałam czy tam sobie poradzę, ale sobie wymyśliłam, że chce tam iść i racjonalne przekonywanie innych, że może jednak nie nic mi nie dawało. I wiecie co, to była moja najlepsza decyzja w życiu, ani przez moment jej nie żałowałam. Rozpoczęcie tych studiów to był początek zmian w moim życiu, zmian na dobre i strasznie się cieszę, że wtedy się odważyłam tak postąpić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
wjosna20, no z tą wagą to ciężka sprawa. Moją wagę od której zaczynałam było 54. Jestem niską raczej osobą- 161cm. Nigdy nie byłam gruba. Do Lo byłam szczupła. Zawsze jadłam kiedy chciałam, co i ile chciałam a waga się nie zmieniała. Chodziłam też ok 4 km do szkoły w jedną stronę
![]() ![]()
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie mam czasu dziś Was nadrabiać, chociaż pewnie napisałyście dużo mądrych i motywujących rzeczy
![]() ![]() W ten weekend miałam straszne problemy z wzięciem się za cokolwiek! W sobotę tylko odkupiłam swoje winy i wysprzątałam ganek i łazienkę, żeby mama nie uznała mnie za niewdzięcznicę ![]() Witam nowe uczestniczki wątku! Jak będę mieć czas, to poczytam, co tam napisałyście ![]() ![]()
#657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie lubię dietować i odmawiać sobie dobrych rzeczy więc wolę zamiast tego po prostu więcej się ruszać. Ważę 55-56kg przy wzroście 165cm. Też nie jestem gruba, ale przydałoby się zrzucić kilka cm tu i ówdzie. Na razie chodzę 2x w tygodniu na basen, planuję dołożyć 1x w tygodniu aerobik i w pozostałe dni ćwiczenia w domu, trochę aerobowych, trochę siłowych. No i chyba muszę odstawić słodycze, bo inaczej nigdy nie schudnę... Potrafię za jednym zamachem zjeść tabliczkę czekolady. ![]()
![]() |
#658 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Cytat:
A tak poza tematem, czemu nie polecasz bloga na onecie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Uh zwróciłaś uwagę na coś co mnie wczoraj załamało...mianowicie wygląd...zaniedbałam się do potęgi entej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja idę pisać dalej pracę, nienawidze dokańczać prac, robić korekt...uhh..ale muszę to dziś skończyć ![]() Miłego wieczoru;* |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Musze sie ze wstydem przyznać że zarzuciłam ćwiczenia, 4 dni cwiczylam pod rząd, a potem już coś zaczęło mi wstawać na przeszkodzie co wieczór ![]() ![]()
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
No to pora na podsumowanie mojego dzisiejszego planu:
Dzisiaj w planach: - jakoś za dwie godziny spotkanie z przyjaciółką i zrobienie protokołu na fizykę spotkanie było, ale z protokołem coś nam nie wyszło.. - musiałabym chociaż trochę zrobić drugi protokół potem sama (mam do odrobienia jedne laboratoria z fizyki, a nic z tego nie czaję ![]() ![]() - redoksy siedzę nad nimi prawie cały dzień, ale kurde nadal jeszcze wiele przede mną, a to co zrobiłam i tak chyba nie za bardzo pamiętam ![]() - przepisać wykład z matmy przepisałam, ale tylko część - przygotować notatki na laboratoria z chemii nie ruszyłam w ogóle - zrobić śniadania na jutro (zawsze przygotowuje śniadania wieczorem i wkładam do lodówki, bo jak się wstaje po 5 to chyba bym nie dała rady ;p) zrobione - druga przyjaciółka ma wpaść na chwilkę dosłownie chwilka, nie była taką chwilką, ale miło. - trochę kurze powycierać doszłam do wniosku, że jeszcze nie ma takiej potrzeby, ogarnęłam tylko trochę w szafie - spakować się na jutro przygotowane - uzupełnić kalendarz zrobione - matematyka! najgorsze z najgorszych nie ruszone - odłożyć pranie zrobione - poczytać książkę parę stron, ale zawsze coś - angielski jedno czytanie - ćwiczenia malutko, ale zawsze - zrobić porządek na biurku nie zrobione - przygotować ciuchy na jutro (to tak jak ze śniadaniami) zrobione i tak to wygląda... Teraz lecę do redoksów znów potem jeszcze fizyka na szybko i kąpiel.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.