|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Ja nie czeszę włosów, przeczesuję tylko palcami podczas nakładania odżywki d/s i przez resztę "cyklu" do następnego mycia nie czeszę ich
|
#28682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ktorej wspominalam wczesniej, patrzac na wypowiedzi pan ktore uzyly nie do konca wiadomo czy pomoze, a jesli to jak szybko. Ciekawy do sprobowania ale czy napewno tak skuteczny? tylko test odpowie i to konkretnej osoby niestety (czyli standard)
|
|
#28683 |
|
Zakorzenienie
|
Kropciu bardzo ładne masz włoski.
![]() Ja czasem wyciągam też taką kępkę, choć teraz mniej, samo mi przeszło. Wreszcie wizaż, brakowało mi Was Kupiłam żel mocny bielendy grafiti - bardzo fajnie utrwala fale |
|
|
|
#28684 |
|
Raczkowanie
|
Kropciu ja tez w umywalce zostawiam duzo wlosow a jak napisalktos wczesniej,masz dlugie wiec tym bardziej wydaje sie ich wiecej,moze brak ci witamin w organizmie,ja tak mialam,pozatym stres itp.
hm no moje tez sie buntuja i strasznie prostuja zwlaszcza te pod spodem co znimi zrobic?a stosowalyscie moze zel z joanny do stylizacji? tez mi brakowalo wizazu
|
|
|
|
#28685 |
|
Zakorzenienie
|
czesc lokaski kochane
kropcia jak na moje oko to sporo wlosow ci wypadlo mi sie tyle nie zdarza zeby wypadlo ale moze to tez jest spowodowane ze rzadko wloski czeszesz moja siostra tak ma np czesze wlosy moze raz w tyg
|
|
#28686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie byłoby tak źle gdyby nie fakt że przez ostatni tydzień nawet w ciągu dnia wyciągam dużo włosów, wcześniej takie coś nie miało miejsca więc było logiczne że podczas mycia może wypaść więcej marzenie o włosach do pasa staje się co raz bardziej nierealne bo nie chcę mieś długich cienkich piór wolę krótsze i gęste
|
|
#28687 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przed myciem przeczesuje je grzebieniem o szerokich "zębach" ![]() Nooo przerwa techniczna troche trwala mozna bylo w tym czasie na saneczkach pośmigać ![]() dziewczyny mam pytanko, czy farbujecie wlosy? jesli tak czy jest jakas farba ktora szczegolnie jest przez krecone wizażanki polecana????? prosze o informacje ![]() dzis przyszedl do mnie olej kokosowy...na noc go naloze chyba na wloski ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-12-01 o 14:16 |
||
|
|
|
#28688 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny , juz miesiac czasu w przyzwyczajeniu do CG ale przede wszytskim bez prostowania, narazie stosuje podstawowe kosmetyki to:
-szampon z propolisu(walka z łupiezem) -odzywka YOUNG -odzywka d/s garnier avocado i karite -odzywka b/s apteczka babuni miod i proteiny mleczne -stylizacja Nivea FC na zdjeciu ponizej po suszeniu dyfuzorem. i jak?
|
#28689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kropcia: włosy rosną przez ok. 1000 dni, a przez kolejne 100 pozostają w spoczynku, cykl wzrostu włosa to przeważnie 5 lat, a po tym okresie włosy pozostają statyczne, a następnie... wypadają lub są wyczesywane - jeśli wypada ok 100 włosów dziennie to norma. Widzę że każda z dziewczyn daje ci dobre rady, myślę że kontynuuj leczenie + konsultacja u lekarza. Jeśli nie to daj trochę odpocząć włosom i skalpowi od wszelkich produktów i nic nie używaj i nic nie wcieraj przez jakiś okres?? Czy miałaś już przeprowadzany komputerowy test włosa i skóry głowy, na tej podstawie można by ocenic stan włosów i skalpu.
|
|
#28690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wiem ze za czesto myje...ale tylko w ten sposob czuje sie z nimi dobrze moze to takie moje male zboczenie hehe raczej z tego nie zrezygnuje bo poki co nie potrafie
|
|
#28691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i nie moge powiedziec ze to zle wplywa na wlosyCurlySuzy z NC w jednej z odpowiedzi na takie pytanie odpowiedziala dokladnie to co napisalam wyzej, bardzo lubie ta pania i swoje inspiracje w zakresie pielegnacji znajduje w jej artykulach tak ze dziewczyny kto lubi myc codziennie - nie bac sie, poprostu trzeba wtedy wybrac delikatne srodki myjace jak np. odzywki bez szkodzacych skladnikow
|
|
#28692 | |
|
Zakorzenienie
|
...tak są różne szkoły to prawda, ale dermatolodzy raczej odradzają (codzienne mycie)
, oprócz mycia delikatnymi produktami powinno się jeszcze pomyśleć o wodzie przegotowanej i o tym żeby włosy nie były suszone suszarką tylko schły naturalnie, o to przecież nie jest możliwe dla osoby pracującej??---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
w ofercie gazetowej widziałam dużo fajnych rzeczy, ale żadnych masek i odżywek tylko szampony z ekstraktem z papai i zielonej herbaty, olejkiem z pestek granatu i awokado
|
|
#28693 |
|
Rozeznanie
|
Rybiorek, moglabys mi doradzic jakis szampon w UK z sls-em bo okazuje sie,z e moj ma pq10. DZieki
|
|
|
|
#28694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze powinnysmy sluchac co dla nas jest najlepsze, zgadzam sie ze suszarka szkodzi ale niestety ulatwia zycie, jednak moge powiedziec ze odkad uzywam dyfuzora z takim lekko cieplawym powietrzem do suszenia widze roznice w kondycji wlosa, nie wysuszaja sie dla proby w zeszlym tygodniu wysuszylam goracym, tak sprawdzenia co sie zmieni, owszem zajelo mi to tylko 8 minut i po zakonczeniu roznicy nie widzialam, jednak w ciagu 2 godzin wlosy zrobily sie troche sianowate, jakby suche tak wiec staram sie rano zorganizowac te 20-25 min na suszenie lekko cieplym powietrzem bo to i tak mniej niz 3-godzinne naturalne schniecie a wloski caly dzien sa miekkie i nawilzone a co do przegotowanej wody.... unikanie za wszelka cene wszystkich zanieczyszczen i bakterii prowadzi do wzrostu alergii, wlasnie w krajach najczystszych jest najwyzsza liczba alergikow a na pytanie jak czesto myc wlosy? niech kazda z nas patrzy w lustro i tam jest odpowiedz ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
ale jesli chodzi o UK/Irlandie .... jedno co mi przychodzi do glowy to Aussie, mialam jakies pol roku temu, seria ColorMate, mialam i szampon i odzywke, w obu produkach nie bylo silikonow i pq, szampon oczywiscie z sls, bardzo fajne w uzyciu, odzywki nawet do mycia uzywalam choc tak w dluzszym okresie to raczej sie nie nadaje bo jest naladowana skladnikowo, szamponu uzywalam raz na tydzien, fajnie oczyszczal, Aussie jest dostepne w Bootsie, Tesco i pewnie lokalnych drogeriach tutaj masz sklad Aussie ColorMate shampoo Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide MEA, Propylene Glycol, Avocado Oil (persea gratissima), Peach Extract (prunus persica), Eucalyptus Globulus Oil, Glycol Distearate, Citric Acid, Fragrance, Sodium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tetrasodium EDTA, DMDM Hydantoin, Methylparaben.
|
|
#28695 |
|
Zakorzenienie
|
ammm
Na twoim miejscu spróbowałabym myc włosy trochę rzadziej, bardzo łagodnym środkiem myjącym oraz suszenie włosów bez pomocy suszarki, na 2 dzień możesz zawsze odświeżyć włosy, mycie włosów wodą przegotowaną miękką bardzo dobrze wpływa na poprawę kondycji włosów (rewelacja), ostatnie płukanie ostudzoną/chłodną.
|
#28696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu wlosy to najwazniejsza ozdoba kobiety (powiedzmy jedna z najwazniejszych )
|
|
#28697 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kreciolkowe maniaczki
Ja mam takie pytanie z innej beczki, a wy pewno bedziecie potrafily mi na nie odpowiedziec:Co wy sadzicie o niemieckiej naturalnej, roslinnej farbie Sante (chna, łupiny orzechy, kawa, kurkuma, proteiny pszenne, alginat i jeszcze kilka innych dodatków)... szukalam troche po forum. W sumie opinie w miare pozytywne, aczkolwiek chcialabym Was zapytac o zdanie. Myslicie, ze nie niszcza wlosow(nie maja zadnego wplywu na ich kondycje)? Jezeli macie chociaz malutkie watpliwosci to prosze podzielcie sie z nimi. A poza tym milo Was znowu czytac po awarii :P
|
|
|
|
#28698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#28699 | ||
|
Raczkowanie
|
Stęskniłam się za wami, ale już jesteście
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj spałam w masce z awokado, oliwy z oliwek, miodu, żółtka, d-panthenolu 75% i olejowego ekstraktu z rozmarynu. Cudowne jest to awokado Oczywiście na zdjęciu jest to przesadzone przez użycie flesza, ale dla porównania wklejam zdjęcie sprzed miesiąca, również robione z fleszem |
||
|
|
|
#28700 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wlasnie dziewczyny czy macie cos takiego ze stan waszych wlosow najlepszy jest podczas owulacji????? ja tak mam w te dni wlosy sa najlepsze bo przed okrasem masakra ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
oby tak dalej brawo
|
|
#28701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Inhaltsstoffe / tech. Angaben Hydrolyzed Wheat Protein, Algin, [+/- Lawsonia Inermis (Henna CI 75480), Cassia Auriculata (Cassia), Juglans Regia (Walnut Shell Powder), Indigofera Tinctoria (Indigo Leaves), Indigofera Argentea (Indigo Leaves), Rheum Undulatum (Rhubarb Root), Krameria Triandra (Rhatany Root), Coffea Arabica (Coffee), Curcuma Longa (Curcuma Root), Beta Vulgaris (Beet Root)], - Bestandteile: Weizenprotein, Alginat, Henna, Cassia, Walnußschalenpuder, Indigo-Blätter, Rhabarberwurzel, Rathaniawurzel, Kaffee, Kurkuma, Rote Beete. *aus biologischem Anbau Rybiorku przede wszystkim dzieki za tak szybka odp. Wydaje mi sie, ze sa to dobre farby, ale boje sie czy mimo wszystko nie wysusza mi i tak juz zniszczonych roznymi zabiegami wlosow. Bardzo zaczelam o nie dbac, kierujac sie Waszymi radami i wskazowkami, nie chcialabym tego zepsuc przez farbowanie-. |
|
|
|
|
#28702 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ponawiam takie moje pytanko, jaka farba najmniej niszczy wlosy krecone i falowane?
co myslicie o farbie Casting L'oreal
|
#28703 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Siostry Curlitanki
Tęskniłam strasznie za wami praktyki sie skonczyly... Siedze teraz z mezczyzna i skoki ogladamy ![]() A co do opinii częstego mycia włosów to zależy od ich rodzaju i od tego, czy nie ma łupieżu i od przetłuszczania...a przetłuszczanie do tego, ze zbyt czesto je myjemy nic do tego nie ma...Są to problemy, które należy załatwic z dermatologiem. Kropciu Jeśli chodzi o Twój problem to masz rację, ze się o to martwisz, bo sama bym sie tym martwiła. Takie zdjęcie pewnie pokazałaś dermatologowi przy ostatniej wizycie prawda ? Jak dla mnie to jest problem i z loxonu zrezygnuj. I jak Rybiorek napisala (bo sama sobie parzylam herbaty z pokrzywy i masowalam skalp po splukaniu maski z włosów) o masazu skalpu podczas polewania go herbatą z pokrzywy ...Mi wypadały po tabletkach na trądzik...przestałam brać te tabletki i wracaja powoli do normy ![]() Jestesmy z Tobą Kathy Fakt test włosa, by sie przydał Kropci, ale wykonują go w salonie fryzjerskim z dośc duzym standardem :P ammmm Ja farbowałam ostatnio Castingiem...Ale o dziwo spłukał mi się dość szybko i byłam, ze tak powiem w szoku ![]() Tak w ogole to zakupilam sobie pianke do włosów Nivea FC i jestem nią zachwycona...Stwierdziłam , ze od czasu do czasu będę ją stosować na specjalne okazje z moim mezczyzna (Ktory jak powiedzial "Świetnie dziś Skarbiczku wyglądają Twoje kręciołki :P) ![]()
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-12-01 o 17:21 |
|
|
|
#28704 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam Was po przerwie
Cytat:
Cytat:
naprawde coraz ładniejsze Cytat:
![]() Cytat:
(kupiłam jedną sobie )Cytat:
|
|
#28705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jaki sposób? Opisz proszę, technicznie sobie tego nie wyobrażam (a polewanie z butelki nie nadaje się do porządnego mycia przy gęstych kłakach). |
|
|
|
|
#28706 |
|
Zakorzenienie
|
Edith3F
A czy Ty miałaś przeprowadzony taki test? Jeśli tak to ile kosztował i gdzie go robiłas? ![]() ....tak miałam na targach kosmetycznych w Expo za darmo, proponowano mi też kiedyś w Aptece...też za darmo (nie pamiętaj w której aptece), ![]() AjriszMarta W jaki sposób? Opisz proszę, technicznie sobie tego nie wyobrażam (a polewanie z butelki nie nadaje się do porządnego mycia przy gęstych kłakach). Ugotuj wodę w dużym garnku, ostudź a potem nalewaj wodę do dzbanka i tym polewaj włosy.
|
#28707 |
|
Rozeznanie
|
Rybiorek i Kurka Paulina, dzieki za rady. Kurka, widac zmiane, super
|
|
|
|
#28708 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do związku między hormonami a stanem włosów, kiedy zaczęłam stosować antykoncepcję hormonalną bardzo mi zaczęły włosy wypadać Kiedyś miałam gęste. Mam nadzieję, że kiedyś wrócą do czasów sprzed hormonów, ale chyba sobie muszę zrobić badania hormonalne i tak. Nie zauważyłam, żeby wyglądały lepiej/gorzej zależnie od części cyklu ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Nie ma za co i dziękuję
|
||
|
|
|
#28709 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny chcialabym uzyc juz oleju jakiegos do olejowania-czy moge zacząc od jakiegokolwiek czy sa jakies szczególnie polecane na początek tej 'przygody'?
|
#28710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

o ktorej wspominalam wczesniej, patrzac na wypowiedzi pan ktore uzyly nie do konca wiadomo czy pomoze, a jesli to jak szybko. Ciekawy do sprobowania ale czy napewno tak skuteczny? tylko test odpowie i to konkretnej osoby niestety (czyli standard)
co znimi zrobic?
mi sie tyle nie zdarza zeby wypadlo

) i nie moge powiedziec ze to zle wplywa na wlosy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
w ofercie gazetowej widziałam dużo fajnych rzeczy, ale żadnych masek i odżywek tylko szampony z ekstraktem z papai i zielonej herbaty, olejkiem z pestek granatu i awokado

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !!