Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 957 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-01, 11:59   #28681
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Ja nie czeszę włosów, przeczesuję tylko palcami podczas nakładania odżywki d/s i przez resztę "cyklu" do następnego mycia nie czeszę ich

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 12:00   #28682
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
taki Rybiorku
wyglada fajnie skladowo ale tak praktycznie patrzac - olejek odzywia cebulki, takie jest jego zadanie, a odzywiajac wzmacnia je, w skladzie jest wit.E o ktorej wspominalam wczesniej, patrzac na wypowiedzi pan ktore uzyly nie do konca wiadomo czy pomoze, a jesli to jak szybko. Ciekawy do sprobowania ale czy napewno tak skuteczny? tylko test odpowie i to konkretnej osoby niestety (czyli standard)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 12:03   #28683
myszka2020
Zakorzenienie

Kropciu bardzo ładne masz włoski.
Ja czasem wyciągam też taką kępkę, choć teraz mniej, samo mi przeszło.

Wreszcie wizaż, brakowało mi Was
Kupiłam żel mocny bielendy grafiti - bardzo fajnie utrwala fale
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 13:03   #28684
gumecka
Raczkowanie

Kropciu ja tez w umywalce zostawiam duzo wlosow a jak napisalktos wczesniej,masz dlugie wiec tym bardziej wydaje sie ich wiecej,moze brak ci witamin w organizmie,ja tak mialam,pozatym stres itp.

hm no moje tez sie buntuja i strasznie prostuja zwlaszcza te pod spodem co znimi zrobic?

a stosowalyscie moze zel z joanny do stylizacji?

tez mi brakowalo wizazu
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 13:14   #28685
caskada
Zakorzenienie

czesc lokaski kochane tez szalalam juz z braku wizazu

kropcia jak na moje oko to sporo wlosow ci wypadlo mi sie tyle nie zdarza zeby wypadlo ale moze to tez jest spowodowane ze rzadko wloski czeszesz moja siostra tak ma npczesze wlosy moze raz w tyg
Stary 2010-12-01, 13:28   #28686
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
czesc lokaski kochane tez szalalam juz z braku wizazu

kropcia jak na moje oko to sporo wlosow ci wypadlo mi sie tyle nie zdarza zeby wypadlo ale moze to tez jest spowodowane ze rzadko wloski czeszesz moja siostra tak ma npczesze wlosy moze raz w tyg
witaj shakirko
nie byłoby tak źle gdyby nie fakt że przez ostatni tydzień nawet w ciągu dnia wyciągam dużo włosów, wcześniej takie coś nie miało miejsca więc było logiczne że podczas mycia może wypaść więcej
marzenie o włosach do pasa staje się co raz bardziej nierealne
bo nie chcę mieś długich cienkich piór wolę krótsze i gęste

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 14:06   #28687
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie czeszę włosów, przeczesuję tylko palcami podczas nakładania odżywki d/s i przez resztę "cyklu" do następnego mycia nie czeszę ich
Kropcia007 ja robie identycznie...podczas nakladanie odzywki swietnie sie wlosy poddają rozczesywniu ale przed myciem przeczesuje je grzebieniem o szerokich "zębach"
Nooo przerwa techniczna troche trwala mozna bylo w tym czasie na saneczkach pośmigać
dziewczyny mam pytanko, czy farbujecie wlosy? jesli tak czy jest jakas farba ktora szczegolnie jest przez krecone wizażanki polecana????? prosze o informacje
dzis przyszedl do mnie olej kokosowy...na noc go naloze chyba na wloski

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
dziękuję rybiorku na pewno wypróbuję
takie domowe sposoby mi najbardziej odpowiadają bo funduszów aktualnie brak a pokusiłabym się na olejek sesa na wypadanie ...
dodaję foto dzisiejszych włosów troche siankowate bez żadnego stylizatora nie chciałam ich obciążać dodatkowo użyłam tylko garniera avocado i odrobinę naturii len i rumianek b/s. Zobaczcie co robi się z najdłuższą warstwą włosów- przerzedziła się po raz kolejny bo tylko te najdłuższe włosy mi wypadają, myślałam że po obcięciu to ustąpi a nadal jest to samo. Dodaję również mało atrakcyjną fotkę tego co mam co mycie w umywalce
Kropciu007 duzo wlosow hmmmm ja to widze tak skoro ich nie czeszesz to nie zostaja na grzebieniu tylko w wannie i na Twoich dloniach...u mnie jest podobnie..jest ich troche mniej ale są ... a wlosy mam podobnej dlugosci do Twoich- mozliwe ze widzialas bo kilka dni temu dalam fotke

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2010-12-01 o 14:16
ammmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 14:07   #28688
oli_lbn
Raczkowanie

hej dziewczyny , juz miesiac czasu w przyzwyczajeniu do CG ale przede wszytskim bez prostowania, narazie stosuje podstawowe kosmetyki to:
-szampon z propolisu(walka z łupiezem)
-odzywka YOUNG
-odzywka d/s garnier avocado i karite
-odzywka b/s apteczka babuni miod i proteiny mleczne
-stylizacja Nivea FC
na zdjeciu ponizej po suszeniu dyfuzorem. i jak?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SP_A0170.jpg (26,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SP_A0171.jpg (44,3 KB, 33 załadowań)
Stary 2010-12-01, 14:56   #28689
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
Ja rowniez myje wlosy codziennie..nie przetluszczaja mi sie nigdy..ale myje bo wtedy są fajnie ulozone..a po calej nocy to masakra takie poodgniatane
ja sama sobie to wmawiam i myje nawet nie probując ich ukladac
...włosów nie powinno się myc codziennie, trzeba traktowac włosy jak najcenniejszy jedwabny sweterek - a co by się stało z sweterkiem gdybyśmy go codziennie poddawały praniu, nawet w najwspanialszych środkach myjących?

Kropcia: włosy rosną przez ok. 1000 dni, a przez kolejne 100 pozostają w spoczynku, cykl wzrostu włosa to przeważnie 5 lat, a po tym okresie włosy pozostają statyczne, a następnie... wypadają lub są wyczesywane - jeśli wypada ok 100 włosów dziennie to norma.

Widzę że każda z dziewczyn daje ci dobre rady, myślę że kontynuuj leczenie + konsultacja u lekarza.
Jeśli nie to daj trochę odpocząć włosom i skalpowi od wszelkich produktów i nic nie używaj i nic nie wcieraj przez jakiś okres??

Czy miałaś już przeprowadzany komputerowy test włosa i skóry głowy, na tej podstawie można by ocenic stan włosów i skalpu.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 15:03   #28690
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
...włosów nie powinno się myc codziennie, trzeba traktowac włosy jak najcenniejszy jedwabny sweterek - a co by się stało z sweterkiem gdybyśmy go codziennie poddawały praniu, nawet w najwspanialszych środkach myjących?

Kropcia: włosy rosną przez ok. 1000 dni, a przez kolejne 100 pozostają w spoczynku, cykl wzrostu włosa to przeważnie 5 lat, a po tym okresie włosy pozostają statyczne, a następnie... wypadają lub są wyczesywane - jeśli wypada ok 100 włosów dziennie to norma.

Widzę że każda z dziewczyn daje ci dobre rady, myślę że kontynuuj leczenie + konsultacja u lekarza.
Jeśli nie to daj trochę odpocząć włosom i skalpowi od wszelkich produktów i nic nie używaj i nic nie wcieraj przez jakiś okres??

Czy miałaś już przeprowadzany komputerowy test włosa i skóry głowy, na tej podstawie można by ocenic stan włosów i skalpu.
Ktos kiedys powiedzial ze tzeba myc wlosy tak czesto jak tego wymagaja...wiec jest kilka szkol na ten temat
ja wiem ze za czesto myje...ale tylko w ten sposob czuje sie z nimi dobrze moze to takie moje male zboczenie hehe
raczej z tego nie zrezygnuje bo poki co nie potrafie
Stary 2010-12-01, 15:05   #28691
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

na temat czestosci mycia wlosow sa rozne opinie, jednak jesli ktos na codzien myje delikatnymi produktami jak odzywki bez silikonow, pq i sls a szampon z sls stosuje raz na jakis czas to nie jest to powod do pogorszenia stanu wlosow, ja myje codziennie (prawie ale to prawie to ostatnio z powodu braku czasu, lubie myc codziennie) i nie moge powiedziec ze to zle wplywa na wlosy

CurlySuzy z NC w jednej z odpowiedzi na takie pytanie odpowiedziala dokladnie to co napisalam wyzej, bardzo lubie ta pania i swoje inspiracje w zakresie pielegnacji znajduje w jej artykulach

tak ze dziewczyny kto lubi myc codziennie - nie bac sie, poprostu trzeba wtedy wybrac delikatne srodki myjace jak np. odzywki bez szkodzacych skladnikow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-12-01, 15:21   #28692
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

...tak są różne szkoły to prawda, ale dermatolodzy raczej odradzają (codzienne mycie), oprócz mycia delikatnymi produktami powinno się jeszcze pomyśleć o wodzie przegotowanej i o tym żeby włosy nie były suszone suszarką tylko schły naturalnie, o to przecież nie jest możliwe dla osoby pracującej??

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nooo witajcie
Już prawie delirę miałam przez niedobór wizażu we krwi

Kropcia - próbowałaś wcierać olejek rycynowy? Mi pomógł na wypadanie po jednym razie!
Swoją drogą może lepiej kontynuuj leczenie - może to chwilowy spadek formy przed cudowną poprawą?

Jestem z siebie dumna: byłam w pon w Lidlu i nic nie kupiłam
...czy jest coś ciekawego z ,,Suhada Nature,, w ofercie gazetowej widziałam dużo fajnych rzeczy, ale żadnych masek i odżywek tylko szampony z ekstraktem z papai i zielonej herbaty, olejkiem z pestek granatu i awokado

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-01, 15:28   #28693
scoobs
Rozeznanie

Rybiorek, moglabys mi doradzic jakis szampon w UK z sls-em bo okazuje sie,z e moj ma pq10. DZieki
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 15:52   #28694
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
...tak są różne szkoły to prawda, ale dermatolodzy raczej odradzają (codzienne mycie), oprócz mycia delikatnymi produktami powinno się jeszcze pomyśleć o wodzie przegotowanej i o tym żeby włosy nie były suszone suszarką tylko schły naturalnie, o to przecież nie jest możliwe dla osoby pracującej??
generalnie wszystko jest szkodliwe, nie powinnismy nawet oddychac

zawsze powinnysmy sluchac co dla nas jest najlepsze, zgadzam sie ze suszarka szkodzi ale niestety ulatwia zycie, jednak moge powiedziec ze odkad uzywam dyfuzora z takim lekko cieplawym powietrzem do suszenia widze roznice w kondycji wlosa, nie wysuszaja sie

dla proby w zeszlym tygodniu wysuszylam goracym, tak sprawdzenia co sie zmieni, owszem zajelo mi to tylko 8 minut i po zakonczeniu roznicy nie widzialam, jednak w ciagu 2 godzin wlosy zrobily sie troche sianowate, jakby suche

tak wiec staram sie rano zorganizowac te 20-25 min na suszenie lekko cieplym powietrzem bo to i tak mniej niz 3-godzinne naturalne schniecie a wloski caly dzien sa miekkie i nawilzone

a co do przegotowanej wody.... unikanie za wszelka cene wszystkich zanieczyszczen i bakterii prowadzi do wzrostu alergii, wlasnie w krajach najczystszych jest najwyzsza liczba alergikow

a na pytanie jak czesto myc wlosy? niech kazda z nas patrzy w lustro i tam jest odpowiedz

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Rybiorek, moglabys mi doradzic jakis szampon w UK z sls-em bo okazuje sie,z e moj ma pq10. DZieki
obecnie tez uzywam szamponu z pq akurat 7, pozostale mam bez sls a jeden z sls a bez pq to niemiecki alvedre z avocado

ale jesli chodzi o UK/Irlandie .... jedno co mi przychodzi do glowy to Aussie, mialam jakies pol roku temu, seria ColorMate, mialam i szampon i odzywke, w obu produkach nie bylo silikonow i pq, szampon oczywiscie z sls, bardzo fajne w uzyciu, odzywki nawet do mycia uzywalam choc tak w dluzszym okresie to raczej sie nie nadaje bo jest naladowana skladnikowo, szamponu uzywalam raz na tydzien, fajnie oczyszczal, Aussie jest dostepne w Bootsie, Tesco i pewnie lokalnych drogeriach

tutaj masz sklad Aussie ColorMate shampoo

Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide MEA, Propylene Glycol, Avocado Oil (persea gratissima), Peach Extract (prunus persica), Eucalyptus Globulus Oil, Glycol Distearate, Citric Acid, Fragrance, Sodium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tetrasodium EDTA, DMDM Hydantoin, Methylparaben.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-12-01, 16:09   #28695
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

ammm

Na twoim miejscu spróbowałabym myc włosy trochę rzadziej, bardzo łagodnym środkiem myjącym oraz suszenie włosów bez pomocy suszarki, na 2 dzień możesz zawsze odświeżyć włosy, mycie włosów wodą przegotowaną miękką bardzo dobrze wpływa na poprawę kondycji włosów (rewelacja), ostatnie płukanie ostudzoną/chłodną.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-01, 16:12   #28696
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ktos kiedys powiedzial ze tzeba myc wlosy tak czesto jak tego wymagaja...wiec jest kilka szkol na ten temat
ja wiem ze za czesto myje...ale tylko w ten sposob czuje sie z nimi dobrze moze to takie moje male zboczenie hehe
raczej z tego nie zrezygnuje bo poki co nie potrafie
i to sie liczy

w koncu wlosy to najwazniejsza ozdoba kobiety (powiedzmy jedna z najwazniejszych)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-12-01, 16:23   #28697
pooolka
Raczkowanie

Witajcie Kreciolkowe maniaczki Ja mam takie pytanie z innej beczki, a wy pewno bedziecie potrafily mi na nie odpowiedziec:
Co wy sadzicie o niemieckiej naturalnej, roslinnej farbie Sante (chna, łupiny orzechy, kawa, kurkuma, proteiny pszenne, alginat i jeszcze kilka innych dodatków)... szukalam troche po forum. W sumie opinie w miare pozytywne, aczkolwiek chcialabym Was zapytac o zdanie. Myslicie, ze nie niszcza wlosow(nie maja zadnego wplywu na ich kondycje)? Jezeli macie chociaz malutkie watpliwosci to prosze podzielcie sie z nimi.

A poza tym milo Was znowu czytac po awarii :P
pooolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 16:29   #28698
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pooolka Pokaż wiadomość
Witajcie Kreciolkowe maniaczki Ja mam takie pytanie z innej beczki, a wy pewno bedziecie potrafily mi na nie odpowiedziec:
Co wy sadzicie o niemieckiej naturalnej, roslinnej farbie Sante (chna, łupiny orzechy, kawa, kurkuma, proteiny pszenne, alginat i jeszcze kilka innych dodatków)... szukalam troche po forum. W sumie opinie w miare pozytywne, aczkolwiek chcialabym Was zapytac o zdanie. Myslicie, ze nie niszcza wlosow(nie maja zadnego wplywu na ich kondycje)? Jezeli macie chociaz malutkie watpliwosci to prosze podzielcie sie z nimi.

A poza tym milo Was znowu czytac po awarii :P
tu by sie Jumaatt przydala bo Sante zdaje sie jest niemieckie, z tego co mi Jumaatt pisala to jest to firma stawiajaca na nature, mialam probke maski i podobala mi sie, a masz gdzies sklad tej farby?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-12-01, 16:29   #28699
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Stęskniłam się za wami, ale już jesteście

Cytat:
A ja ci polecam produkty Aubrey Organics Jestem zakochana w ich szamponie i odżywce J.A.Y. Składają się właściwie z samych ekstraktów, nawet konserwant jest z pestek grejpfruta. Ale oprócz tego w szamponach jest mydło, a to nie jest polecane w analizowym (szczególnie osobom z twardą wodą w domu). Mi osobiście nie przeszkadza, ale może tobie będzie. W każdym razie odżywki AO to samo dobro

Cytat:
nie byłoby tak źle gdyby nie fakt że przez ostatni tydzień nawet w ciągu dnia wyciągam dużo włosów, wcześniej takie coś nie miało miejsca więc było logiczne że podczas mycia może wypaść więcej
Współczuję. Odkąd włoski są zdrowsze i się zaczęły dzielić na loki, wyglądam jak łysa. A nie chcę ścinać

Dzisiaj spałam w masce z awokado, oliwy z oliwek, miodu, żółtka, d-panthenolu 75% i olejowego ekstraktu z rozmarynu. Cudowne jest to awokado Piórka są mięciutkie i lśnią Oczywiście na zdjęciu jest to przesadzone przez użycie flesza, ale dla porównania wklejam zdjęcie sprzed miesiąca, również robione z fleszem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.12.2010 - 45 dni CG - z tylu.JPG (107,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26.10.2010 - 9 dni CG - z tylu.JPG (81,8 KB, 40 załadowań)
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 16:42   #28700
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
ammm

Na twoim miejscu spróbowałabym myc włosy trochę rzadziej, bardzo łagodnym środkiem myjącym oraz suszenie włosów bez pomocy suszarki, na 2 dzień możesz zawsze odświeżyć włosy, mycie włosów wodą przegotowaną miękką bardzo dobrze wpływa na poprawę kondycji włosów (rewelacja), ostatnie płukanie ostudzoną/chłodną.
kathy579 jak bylam w ciazy nawet co trzy dni mylam..dzieki hormonom byly naprawde extra
wlasnie dziewczyny czy macie cos takiego ze stan waszych wlosow najlepszy jest podczas owulacji????? ja tak mam w te dni wlosy sa najlepsze bo przed okrasem masakra

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Stęskniłam się za wami, ale już jesteście

A ja ci polecam produkty Aubrey Organics Jestem zakochana w ich szamponie i odżywce J.A.Y. Składają się właściwie z samych ekstraktów, nawet konserwant jest z pestek grejpfruta. Ale oprócz tego w szamponach jest mydło, a to nie jest polecane w analizowym (szczególnie osobom z twardą wodą w domu). Mi osobiście nie przeszkadza, ale może tobie będzie. W każdym razie odżywki AO to samo dobro

Współczuję. Odkąd włoski są zdrowsze i się zaczęły dzielić na loki, wyglądam jak łysa. A nie chcę ścinać

Dzisiaj spałam w masce z awokado, oliwy z oliwek, miodu, żółtka, d-panthenolu 75% i olejowego ekstraktu z rozmarynu. Cudowne jest to awokado Piórka są mięciutkie i lśnią Oczywiście na zdjęciu jest to przesadzone przez użycie flesza, ale dla porównania wklejam zdjęcie sprzed miesiąca, również robione z fleszem
musze przyznać że bardzo ale to bardzo widać poprawe oby tak dalej brawo
Stary 2010-12-01, 16:47   #28701
pooolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
tu by sie Jumaatt przydala bo Sante zdaje sie jest niemieckie, z tego co mi Jumaatt pisala to jest to firma stawiajaca na nature, mialam probke maski i podobala mi sie, a masz gdzies sklad tej farby?
oto i on:
Inhaltsstoffe / tech. Angaben
Hydrolyzed Wheat Protein, Algin, [+/- Lawsonia Inermis (Henna CI 75480), Cassia Auriculata (Cassia), Juglans Regia (Walnut Shell Powder), Indigofera Tinctoria (Indigo Leaves), Indigofera Argentea (Indigo Leaves), Rheum Undulatum (Rhubarb Root), Krameria Triandra (Rhatany Root), Coffea Arabica (Coffee), Curcuma Longa (Curcuma Root), Beta Vulgaris (Beet Root)], - Bestandteile: Weizenprotein, Alginat, Henna, Cassia, Walnußschalenpuder, Indigo-Blätter, Rhabarberwurzel, Rathaniawurzel, Kaffee, Kurkuma, Rote Beete. *aus biologischem Anbau

Rybiorku przede wszystkim dzieki za tak szybka odp.
Wydaje mi sie, ze sa to dobre farby, ale boje sie czy mimo wszystko nie wysusza mi i tak juz zniszczonych roznymi zabiegami wlosow. Bardzo zaczelam o nie dbac, kierujac sie Waszymi radami i wskazowkami, nie chcialabym tego zepsuc przez farbowanie-.
pooolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 16:59   #28702
ammmm
Wtajemniczenie

dziewczyny ponawiam takie moje pytanko, jaka farba najmniej niszczy wlosy krecone i falowane?
co myslicie o farbie Casting L'oreal
Stary 2010-12-01, 17:10   #28703
bernadka20
Wtajemniczenie

Hej Siostry Curlitanki
Tęskniłam strasznie za wami praktyki sie skonczyly...
Siedze teraz z mezczyzna i skoki ogladamy

A co do opinii częstego mycia włosów to zależy od ich rodzaju i od tego, czy nie ma łupieżu i od przetłuszczania...a przetłuszczanie do tego, ze zbyt czesto je myjemy nic do tego nie ma...Są to problemy, które należy załatwic z dermatologiem.

Kropciu
Jeśli chodzi o Twój problem to masz rację, ze się o to martwisz, bo sama bym sie tym martwiła. Takie zdjęcie pewnie pokazałaś dermatologowi przy ostatniej wizycie prawda ?
Jak dla mnie to jest problem i z loxonu zrezygnuj. I jak Rybiorek napisala (bo sama sobie parzylam herbaty z pokrzywy i masowalam skalp po splukaniu maski z włosów) o masazu skalpu podczas polewania go herbatą z pokrzywy ...Mi wypadały po tabletkach na trądzik...przestałam brać te tabletki i wracaja powoli do normy
Jestesmy z Tobą

Kathy
Fakt test włosa, by sie przydał Kropci, ale wykonują go w salonie fryzjerskim z dośc duzym standardem :P

ammmm
Ja farbowałam ostatnio Castingiem...Ale o dziwo spłukał mi się dość szybko i byłam, ze tak powiem w szoku

Tak w ogole to zakupilam sobie pianke do włosów Nivea FC i jestem nią zachwycona...Stwierdziłam , ze od czasu do czasu będę ją stosować na specjalne okazje z moim mezczyzna (Ktory jak powiedzial "Świetnie dziś Skarbiczku wyglądają Twoje kręciołki :P)

Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2010-12-01 o 17:21
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 17:13   #28704
Edith3F
Zadomowienie

Witam Was po przerwie

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość
hm no moje tez sie buntuja i strasznie prostuja zwlaszcza te pod spodem co znimi zrobic?
A próbowałaś je jakoś stylizowac?
Cytat:
też stawiałabym na naturalne sposoby ,zobaczysz będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez oli_lbn Pokaż wiadomość
na zdjeciu ponizej po suszeniu dyfuzorem. i jak?
naprawde coraz ładniejsze
Cytat:
A czy Ty miałaś przeprowadzony taki test? Jeśli tak to ile kosztował i gdzie go robiłas?
Cytat:
...czy jest coś ciekawego z ,,Suhada Nature,, w ofercie gazetowej widziałam dużo fajnych rzeczy, ale żadnych masek i odżywek tylko szampony z ekstraktem z papai i zielonej herbaty, olejkiem z pestek granatu i awokado
z Shuada Nature nic ciekawego nie widziałam, ale za to odżywki Cien aloesowe są (kupiłam jedną sobie )
Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Dzisiaj spałam w masce z awokado, oliwy z oliwek, miodu, żółtka, d-panthenolu 75% i olejowego ekstraktu z rozmarynu. Cudowne jest to awokado Piórka są mięciutkie i lśnią
Widać dużą różnicę

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 17:20   #28705
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie się uśmiechnął właśnie olejek z Avocado i granatem, że może by się i do olejowania nadał, no ale udało mi się go nie kupić.
Cytat:
mycie włosów wodą przegotowaną miękką bardzo dobrze wpływa na poprawę kondycji włosów (rewelacja), ostatnie płukanie ostudzoną/chłodną.
W jaki sposób? Opisz proszę, technicznie sobie tego nie wyobrażam (a polewanie z butelki nie nadaje się do porządnego mycia przy gęstych kłakach).

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 17:57   #28706
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Edith3F

A czy Ty miałaś przeprowadzony taki test? Jeśli tak to ile kosztował i gdzie go robiłas?

....tak miałam na targach kosmetycznych w Expo za darmo, proponowano mi też kiedyś w Aptece...też za darmo (nie pamiętaj w której aptece),

AjriszMarta

W jaki sposób? Opisz proszę, technicznie sobie tego nie wyobrażam (a polewanie z butelki nie nadaje się do porządnego mycia przy gęstych kłakach).

Ugotuj wodę w dużym garnku, ostudź a potem nalewaj wodę do dzbanka i tym polewaj włosy.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-01, 18:33   #28707
scoobs
Rozeznanie

Rybiorek i Kurka Paulina, dzieki za rady. Kurka, widac zmiane, super
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 19:00   #28708
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Cytat:
kathy579 jak bylam w ciazy nawet co trzy dni mylam..dzieki hormonom byly naprawde extra
wlasnie dziewczyny czy macie cos takiego ze stan waszych wlosow najlepszy jest podczas owulacji????? ja tak mam w te dni wlosy sa najlepsze bo przed okrasem masakra

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

musze przyznać że bardzo ale to bardzo widać poprawe oby tak dalej brawo
Dziękuję bardzo
Co do związku między hormonami a stanem włosów, kiedy zaczęłam stosować antykoncepcję hormonalną bardzo mi zaczęły włosy wypadać Kiedyś miałam gęste. Mam nadzieję, że kiedyś wrócą do czasów sprzed hormonów, ale chyba sobie muszę zrobić badania hormonalne i tak. Nie zauważyłam, żeby wyglądały lepiej/gorzej zależnie od części cyklu

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Widać dużą różnicę
Dziękuję

Cytat:
AjriszMarta

Ugotuj wodę w dużym garnku, ostudź a potem nalewaj wodę do dzbanka i tym polewaj włosy.
Nie wiem, czy to dobry pomysł Odkąd pierwszy raz zaczęłam brać antykoncepcję hormonalną (16-17 lat miałam, mam 20) moje włosy były w tragicznym stanie. I różnych rzeczy próbowałam, między innymi mycia w miękkiej wodzie. Przez 3-4 miesiące (!) myłam tylko wodą destylowaną kupowaną w baniakach 5l , czasem jak mi się skończyła to przegotowaną. Było z tym strasznie dużo zachodu, polewałam głowę z garnuszka nad umywalką. Po włosach widać było minimalną poprawę mniej więcej po tygodniu, a potem już nic. Ale odkąd trafiłam tutaj i zaczęłam siedzieć z tymi wszystkimi maskami, to zaczęłam myć normalną wodą pod prysznicem, bo po prostu inaczej musiałabym z godzinę myć i by mi ze 20l wody zeszło tej destylowanej. Teraz destylowanej używam raz na jakiś czas do zrobienia płukanki tylko. A i tak widać ogromną poprawę, taka zadowolona z włosów nie byłam od lat Więc z mojego doświadczenia wynika, że mycie w miękkiej wodzie jest tak pracochłonne w porównaniu do prysznica, że po prostu dla tej minimalnej poprawy nie warto

Cytat:
Rybiorek i Kurka Paulina, dzieki za rady. Kurka, widac zmiane, super
Nie ma za co i dziękuję
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 19:04   #28709
oli_lbn
Raczkowanie

dziewczyny chcialabym uzyc juz oleju jakiegos do olejowania-czy moge zacząc od jakiegokolwiek czy sa jakies szczególnie polecane na początek tej 'przygody'?
Stary 2010-12-01, 19:18   #28710
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oli_lbn Pokaż wiadomość
dziewczyny chcialabym uzyc juz oleju jakiegos do olejowania-czy moge zacząc od jakiegokolwiek czy sa jakies szczególnie polecane na początek tej 'przygody'?
Ja ze swojej strony polecam jojobę i kokosowy Możesz też spróbować z łatwo dostępnym rycynowym
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości