|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
convallaria zdrowe lśniące wloski...i to co ja chce osiagną te zdrowe koncowki z takim blaskiem !!!!!! jak to zrobic?????????????????
|
#28652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie zamówiłam
|
|
#28653 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam grzywkę, ale spinam wsuwkami bo i tak się kręci
po ostatnim myciu prostowałam samą grzywę i mogłabym taką mieć, ale czesanie u mnie nic nie da, rano, jak wyschnie i tak będzie falowana.
|
#28654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy ma inne włosy koleżanka convallaria ma inny rodzaj włosa niż ty. Powiem ci że oglądając twoje włosy, nie widzę żeby były zniszczone, odrobinę tylko się puszą - może taki akurat był dzień sprzyjający puszeniu , chyba masz włosy bardziej falowane niż kręcone?Moim skromnym zdaniem trzeba też bardzo uważać z nadmiarem używania tych wszystkich specyfików - bo można osiągnąć cel wręcz odwrotny do zamierzonego.
|
|
#28655 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze wrzucisz zdjecia twoich włosów, w kontekscie grzywki i nie tylko (chyba że wrzucałas wczesniej, to przepraszam )Dziękuję Cytat:
Objętosc zdecydowanie przydałaby mi sie wieksza - spada wraz z dlugoscia ![]() No chyba ze wieksze cieniowanie cos by zmienilo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czas i pielegnacja = bedzie efekt, na pewno! Aha, no i cierpliwosc ![]() Cytat:
Ogólnie dziewczyny dziekuje Wam za odzew i Wasze opinie ![]() Jeszcze bardziej intensywnie bede myslsla o tej grzywce i moze jak przyjda wyczekiwane zmiany w moim zyciu to wlasnie wtedy pojde do fryzjera i sprawie sobie grzywke ![]() Bo to tez bylaby dla mnie ogromna zmiana, ostatnio grzywke mialam chyba w przedszkolu ![]() Jestescie wspaniale z Waszym zaangazowaniem na tym forum i pomoca Jak zawsze
|
||||||
|
|
|
#28656 |
|
Zakorzenienie
|
convallaria u mnie w profilu w albumie wszystko jest
|
|
#28657 |
|
Raczkowanie
|
A tak, tak, widzialam nawet przeciez wczesniej przegladajac forum twoje zdjecia (shakira
), a teraz trochę za dużo odpisywania i forumowych informacji jak dla mnie na raz i troche mi się pomieszałoA teraz przyjrzałam się jeszcze grzywce w albumie i faktycznie jestes kolejna osoba ktora bedzie dla mnie argumentem ZA Ehh, muszę sie zdecydowac i odwazyc
|
|
|
|
#28658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdenerwowalam sie i zapuscilam majac nadzieje ze wtopie ja razem do reszty wlosow niestety bez grzywki poczulam sie lysa i praktycznie myslalam zeby znow ja sciac az zobaczylam kiedys u kropci jak to wyglada i mam scieta na skos czasami sama ja tne scinaj smialo takie grzywy na bok sa bardzo praktyczne i raczej pasuja kazdemu bo nie "przytlaczaja" jak to robia niektore grzyweczki do brwi
|
|
|
#28659 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. No i pochodna miodu...Hmmm, wczoraj zrobiłam ogromne zamówienie na ZSK, właśnie przypomniałam sobie o szlabanie. Ale on dotyczył włosów, a ja zmówiłam do buzi .Cytat:
.
|
||
|
|
|
#28660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() syn zgarnął loki hehe a mi najwyrazniej pozostawil fale..choc mam nadzieje ze jeszcze odzyskam choc delikatny skret ![]() moj problem wlasnie tkwi w cienkich koncowkach takich dziwnych
|
|
#28661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis z ciekawosci w Tesco sprawdzilam i sklad byl ten pierwszy a mieszkam w UK. |
|
|
|
|
#28662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuje trochę podciąć z 5 cm, trochę mocniej pougniataj i będzie gitBardzo lubię nw serię: http://www.redken.com/products/hairc...rls-curl-boost
|
|
#28663 |
|
Rozeznanie
|
Convallaria, jakie masz ladne wlosy, a jaeszcze na drugo dzien, super.
U mnie wlasnie drugi dzien to jest masakra, tz mi dzisiaj nalozyl curl cream z bootsa, przekonany, ze bedzie cudownie, a tu porazka. Zeby ladnie wygladac, musialabym mys codziennie. A ten olej z orzecha, to moze byc cos takiego myslicie: http://cgi.ebay.co.uk/Hazelnut-Carri...item4aa4622efd |
|
|
|
#28664 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
|
|
|
|
#28665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mysle,ze jak zaczniesz stosowac sie do porad dziewczyn i przeczytasz to wszystko co tu zamiescily beda z nich piekne fale-loki
|
|
|
|
|
#28666 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam wkoncu ten szampon z propolisem KORANA, ale jest nie do konca zgodny z CG..
'aqua, sodium laureth sulfate/lauryl glucoside, betaine, PEG-75 Lanolin, Glycereth-2-cocoate, etyl alkohol propolis ex, hydrolized keratin, polyquaternium-39, glycerrhiza glabra ex, carbomer, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, alkohol denat.,passiflora quadrangularis fruit extract, ananas satiyus fruit extract, vitis vinifera fruit extract.' narazie go uzywam w OMO, ale jak nie bedzie roznicy, to chyba sie poddam i do specjalisty sie udam..
|
#28667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę ci nieutonięcia w ogromie informacji i niepopadnięcia w manię zakupową ![]() Mi się póki co najbardziej podobają olejki, włosy się dużo nie zmieniły ale ta satysfakcja że to zdrowe i naturalne
|
|
|
|
|
#28668 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#28669 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
ja parafine moge stosowac tylko poniżej pasa. nawet dekolt i ramiona mi zapycha :/
Cytat:
dla mnie nie ma nic lepszego. pokaż zdjecie swojego, sa rozne typy, rozne ksztalty Cytat:
ilosc zelu musisz wypracować sam. ja daje calkiem sporo - w zaleznosci od rodzaju zelu od 2 lyzeczek do 2 lyzek (wlosy do pachy) to czy loki sa grubsze czy drobniejsze zalezy od uzytych kosmetyków, odżywki, żelu itp. generalnie wiecej emolientów w pielegnacji - tym grubsze pasma. loczki po zelu zawsze sa sklejone. po wyschnieciu musisz je pougniatac, wygniesc żel. wróci miękkosc i nie bedziesz czul ze cokolwiek jest na wlosach. Cytat:
ale musze sprobowac tego mieszania z lnianym - wydaje mi sie ze moze to zdac egzamin i u mnie ![]() co do sekcji to calkowicie sie zgadzam. bez tego sie nie da rownomiernie nalozyc kosmetyku. lepiej kilka razy wziac na rece mala porcje niż raz za dużo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
milej lektury i w razie watpliwości - pomożemy ![]() Cytat:
mozesz edytować posty, ja twarz zamazuje w paintcie, zmieniam rozmiar w paintcie albo windows picture managerze (jedno klikniecie, ale mam go tylko na stacjonarnym), a kolaze robie w picassie. Cytat:
mi tylko moje rece nie szkodza :P z doswiadczenia moge powiedziec ze drugie dni przychodza z czasem i to nie zawsze i nie każdemu
|
||||||||
|
|
|
#28670 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz juz wiem oleje i inne ciekawostki ![]() poza tym mysle ze gdybym duzo sciela zaczelyby sie skrecac tak jak kiedys...ale w sumie nie potrzebuje tego jakos bardzo co do stylizacji to mam pianke nivea do kreconych i spray loreala do loczkow.... ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Masz piekne delikatniutkie fale...ale chyba Ci zalezy na loczkach to juz inna sprawa ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Anka.d tak tak dyfuzor ja tak czasami sobie "gadam" dyfuzator hehehe ja mam z rowenty...musze zrobic fotke zebyscie ocenily czy jest ok. ale pewnie nie na dniach postaram sie dodac zdjecie
|
|
#28671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakos mi sie nie chce wierzyc, ze drugi dzien nastapi kiedys, ale oczywiscie trzeba probowac |
|
|
|
|
#28672 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja rowniez myje wlosy codziennie..nie przetluszczaja mi sie nigdy..ale myje bo wtedy są fajnie ulozone..a po calej nocy to masakra takie poodgniatane
![]() ja sama sobie to wmawiam i myje nawet nie probując ich ukladac
|
#28673 |
|
Wtajemniczenie
|
anka.d
Droga siostro mam podobnie ;/ na rękach te strupy to od parafiny i sls w plynach do kąpieli a nie od miodu ![]() Przy miodzie, by mnie bardziej swedzialo Bo te strupy co mam to nie swedzą takze to te sls i parafina niestety :PKropcia U mnie Tigi, by sie chyba nie sprawdzilo. Sprawdzilam sklad zwlaszcza kremu amplifier eh... |
|
|
|
#28674 |
|
Wtajemniczenie
|
Nareszcieeee
Witam dziewczyny po technicznej przerwie ![]() U mnie lipa straszna co przeciągam włosy wypada ich troche czasem po 20 za jednym przeciągnięciem ;/ dziś myłam włosy i wypadło około 200 więc chyba odstawię ten loxon nic nie pomógł (nawet chyba pogorszył) a już troszkę go wcieram... Różnice są już widoczne, jeszcze troche ich wypadnie i będę zmuszona obciąć z 10 cm
|
#28675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze mi jeden pomysl przychodzi do glowy, jest to wprawdzie maska do bardzo powaznych problemow skornych skalpu ale ja bym sprobowala a mianowicie maska z drozdzy - rozrabiasz drozdze w wodzie i mieszanke nakladasz na skalp i wlosy, zawijasz czyms na godzine, splukujesz i myjesz jak zwykle, tu akurat nie jestem pewna czy to powstrzyma wypadanie ale ta maska dziala cuda na skalp przy wszelkiego rodzaju skalpowych podraznieniach.
|
|
#28676 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo witajcie
![]() Już prawie delirę miałam przez niedobór wizażu we krwi ![]() Kropcia - próbowałaś wcierać olejek rycynowy? Mi pomógł na wypadanie po jednym razie! Swoją drogą może lepiej kontynuuj leczenie - może to chwilowy spadek formy przed cudowną poprawą? Jestem z siebie dumna: byłam w pon w Lidlu i nic nie kupiłam
|
|
|
|
#28677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie domowe sposoby mi najbardziej odpowiadają bo funduszów aktualnie brak a pokusiłabym się na olejek sesa na wypadanie ...dodaję foto dzisiejszych włosów troche siankowate bez żadnego stylizatora nie chciałam ich obciążać dodatkowo użyłam tylko garniera avocado i odrobinę naturii len i rumianek b/s. Zobaczcie co robi się z najdłuższą warstwą włosów- przerzedziła się po raz kolejny bo tylko te najdłuższe włosy mi wypadają, myślałam że po obcięciu to ustąpi a nadal jest to samo. Dodaję również mało atrakcyjną fotkę tego co mam co mycie w umywalce
|
|
#28678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#28679 |
|
Wtajemniczenie
|
taki Rybiorku
|
#28680 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też miałam delire, hihi - super to ujęłaś ![]() Cytat:
) to to co zostaje w wannie przyprawia mnie o słabości i mdłości Może kiedyśteż wrzucę taką fotkę, może faktycznie nie jest atrakcyjna, ale miarodajna i moim zdaniem dobrze zrobiłaś że ją wrzuciłaśTym niemniej rozumiem oczywiscie Twoje obawy, że włosów wypada za dużo i chęć zniwelowania problemu. Dodam jeszcze, że oczywiście nei czeszę włosów na sucho, jedynym momente kiedy je czeszę, jes po umyciu odżywką, przed nałożeniem odzywki d/s. Rozczesują się bez najmniejszego problemu, paroma pociągnięciami grzebieniem z szerokimi zębami. I chcę właśnie opisać zjawisko jak myję włosy odżywką. To z długości, podczas mycia, wypada mi cały taki jeden pęk włosów. One nie wypadająpodczas rozczesywania (choćwtedy też, ale własnie tak bardziej pojedyńczo), a podczas mycia to taki gruby, zbity pęk, ze środką mytych włosów. No przy tym jest mi słabo, czy ty Kropciu też tak masz, czy wypadają ci po prostu przy rozczesywaniu? Ale sie rozpisałam, ale tak się stęskniłam za wizazem ze szok!!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

z krótką pocieniowaną grzywką jest ci bardzo dobrze, ale myślę że z długą też byś super wyglądała.
po ostatnim myciu prostowałam samą grzywę i mogłabym taką mieć, ale czesanie u mnie nic nie da, rano, jak wyschnie i tak będzie falowana.

, chyba masz włosy bardziej falowane niż kręcone?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)