Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 959 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-02, 11:38   #28741
Volyova
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
Volyova nie zrezygnuje tak latwo z tego kokoska moze cos nie tak zrobilam, byc moze za dlugi czas 8 godzin jak dla moich wlosow... ale plusem jest swietne rozprowadzanie go na wlosach...jest taki jedwabisty w dotyku, nie splywa tak jak oliwa
Może też za dużo go dajesz?
Tak pomyślałam o tym, gdy napisałaś o spływającej oliwie.
Spróbuj wziąć 1 łyżkę stołową i taką ilość rozprowadzić po włosach.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 12:07   #28742
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Amm- mógł Ci kokos nie podpasować niestety
Ale aby być pewnym powinnaś go użyć jeszcze na kilka sposobów
Mi np. rewelacyjnie sprawdza się jako ostatni element stylizacji i codzienny reanimator

Edith- dziękuje Siostrzyczko za ciepłe słowa
Niestety jest kiepsko, ale teraz się wezmę za siebie i za te kudły
Tzn. wtedy kiedy będę mogła się ruszyć, bo właśnie pół godziny temu wyrwano mi ząb i trochę obolała jestem
A włosy? Włosy są do łopatek Czasem krótsze jak się bardziej kręcą Na prosto za łopatki

Lil Bon Bon- mi zawsze bardzo mocno wypadały włosy. W sumie różnicę zauważyłam tylko wtedy, gdy używałam Joanny Rzepy- toniku
I będę musiała do niego wrócić, chcę skończyć tylko Jantara do końca, który nic mi nie daje
Zobaczymy też jak się sprawdzi ta wychwalana pod niebiosa sesa

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 12:23   #28743
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Mi też mnóstwo wypada właśnie podczas mycia
Ostatnio zaczęłam mniej intensywnie masować skalp, bo mam wrażenie, że mocny masaż nasila to zjawisko
I ciepła woda - nie wiem, czy też to zaobserwowałyście?
U mnie też wychodzi wiele włosów przy myciu a szczególnie przy etapie rozczesywania włosów pokrytych odżywką b/s, a robię to bardzo delikatnie, palcami. Pocieszam się tym, że czeszę je w ten sposób 2 razy w tygodniu, wieć mają prawo sie nagromadzić przez te 4 dni. Przy myciu nie wychodzą.

Cytat:
Ja aplikuję olej kokosowy w takiej ilości, że włosy nim ociekają i dla mnie to optimum, ale moje włosy są mega suche.

Indios- ja bym spróbowała wizyty u trychologa, jeśli jest naprawdę źle.

Ostatnio jeden jedyny raz zgrzeszyłam z prostownicą. Nie wiem, czy to możliwe, ale zauważyłam znaczny spadek ich nawilżenia. Nie chce mi się wierzyć, że po jednej sesji prostowania z użyciem kosmetyków ochronnych, tak się wysuszyły.
Wczoraj obciachałam sama 4 cm... czyli efekt 8 miesięcy zapuszczania. Znowu wyglądam jak Kopernik

Edytowane przez Lil Bon Bon
Czas edycji: 2010-12-02 o 12:26
Lil Bon Bon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 12:37   #28744
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Tzn. wtedy kiedy będę mogła się ruszyć, bo właśnie pół godziny temu wyrwano mi ząb i trochę obolała jestem
A włosy? Włosy są do łopatek Czasem krótsze jak się bardziej kręcą Na prosto za łopatki
ojej, to musiało bolec
To długie już są!ciekawe jak wyglądają Dzięki czemu Ci tak szybko urosły?
Moja też sobie rosną,obecnie linię stanika pokonują.Mam jednak coraz większą ochotę zapisac się w ciągu najbliższego miesiące na podcięcie bo te jasne końce mnie irytują.Mam wrażenie że przez nie moje włosy wolniej rosną

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 12:52   #28745
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Nie zgadzam się.
Ile z nas naprawdę ufa fryzjerom? Myślicie, że to co oni zrobią z naszymi włosami jest lepsze dla włosów nić to, co my robimy*? Wierzycie, że fryzjer zadba o to, żeby włosy nie były wysuszone i zniszczone przez farbowanie?

Nie wspominając o tym, że fryzjerzy też się mylą i śmiem twierdzić, że szybciej fryzjer nam spali włosy (źle dobierze składniki farby) niż my same sobie to zrobimy (farbą sklepową)

*Kupując farby sklepowe przynajmniej możemy sprawdzić skład, a nigdy do końca nie wiemy, co fryzjer kładzie na włosy. Może powiedzieć, że np. farba nie ma amoniaku, a co rzeczywiście położy, tego nie sprawdzisz.

To, że farba będzie "profesjonalna" nie gwarantuje, że mniej zniszczy włosy
Ile "profesjonalnych" kosmetyków ze słabym składem przewinęło się przez to forum? Lepszym rozwiązaniem jest sprawdzenie składów różnych kosmetyków i na tej podstawie ocenianie, które mniej szkody mogą wyrządzić włosom, bez względu na to, czy mają określenie "profesjonalne".
(przykładowy temat o "profesjonalnych" farbach)
Radziłabym raczej farbowanie naturalnymi składnikami (henna itp.) lub farbą bez amoniaku, dostępną w sklepie (np. Joanna).
źle mnie zrozumiałaś - z mojego tekstu wynika:
,,farbuj sama - farbami profesjonalnymi,,

...a ja się z tobą nie zgadzam, i mojego zdania nic nie zmieni, akurat w temacie ,,farbowania,, mam spore i wieloletnie doświadczenie. Widać po twojej wypowiedzi że nigdy nie farbowałaś farbą profesjonalną - ponieważ te farby również mają skład na opakowaniu. Niektóre nawet mają dołączone olejki chroniące skalp przed pieczeniem spowodowanym przeważnie przez wodę utlenioną.

Jeśli chodzi o henne to słyszałam bardzo kontrowersyjne wypowiedzi jedni ją kochają inni nie, wiem jedno nie jest to farba dla moich kręconych włosów - po farbowaniu czuję oblepienie włosów i rozprostowanie loczków.

Farby chemiczne bez amoniaku które polecasz są na bardzo średnim poziomie - są dużo lepsze.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Volyova nie zrezygnuje tak latwo z tego kokoska moze cos nie tak zrobilam, byc moze za dlugi czas 8 godzin jak dla moich wlosow... ale plusem jest swietne rozprowadzanie go na wlosach...jest taki jedwabisty w dotyku, nie splywa tak jak oliwa

Na mnie lepiej działa 30 min z oliwką z oliwek niż cała noc z olejem kokosowym.Używałam Vatike i jeszcze jeden który kupiła w sklepie ze zdrową żywnością (nie pamietam już nazwy).

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
niedawno na natural haven pojawił się post Heat on wet hair - Bubble hair
blogerka pisze o tym, że suszenie/prostowanie mokrych włosów prowadzi do zagotowania się wody we włosie i niszczenia jego struktury (jest nawet zdjęcie obrazujące co się dzieje z włosem)

jak sobie pomyślę, że kiedyś gdy prostowałam byłam przekonana, że najlepiej jak z włosów unosi się para przy prostowaniu

aby temu zapobiegać nalepiej suszyć na powietrzu (no jasne), a jeżeli to niemożliwe, to przynajmniej obsuszyć włosy wcześniej ręcznikiem, żeby nie były ociekające wodą
im mniej wody tym lepiej

i lepiej aby włosy były jak najbardziej oddalone od dyszy suszarki, a nawiew był zimny lub lekko ciepły

Ja teraz przy tych mrozach zrezygnowałam całkiem z suszenia rano.
Myję włosy wieczorem, nie stylizuję (jak nałożę żel, to mam na głowie po spaniu dużo większy bałagan), schną sobie same, a rano tylko odświeżam (ostatnio przeciągam po włosach na sucho rękami z odżywką b/s).

Może nie jest super kręcono, ale poprawnie, można się ludziom pokazać na oczy.
Przy tym wietrze i chodzeniu w kapturze i tak bym nie wyglądała lepiej, co bym tam z głową nie zrobiła, he he

...bardzo dobrze że zrezygnowałaś, teraz jest tak zimno że pomijając odżywianie itp..można się dorobić przeziębienia

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 13:13   #28746
caskada
Zakorzenienie

czesc lokaski

musze sie zgodzic z tym ze farby profesjonalne sa lepsze od tych sklepowych te sklepowe to szajs krotkotrwaly nawet jesli pisze ze trwaly jestem przykladem ze kladac blond nie trzeba za kazdym razem malowac calych wlosow zawsze mam robiony sam odrost od kilku lat a reszta nie ruszana farbujac sie na blond sklepowa farba trzeba malowac i odrost i calosc bo kolor sie wyplukuje
bardzo chwale sobie farby GOLDWELLa sa nie tylko trwale ale i odzywcze zawieraja miedzy innymi keratyne....

indios witaj ale dawno cie nie bylo....

Edytowane przez caskada
Czas edycji: 2010-12-02 o 13:15
caskada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 13:36   #28747
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
U mnie też wychodzi wiele włosów przy myciu a szczególnie przy etapie rozczesywania włosów pokrytych odżywką b/s, a robię to bardzo delikatnie, palcami. Pocieszam się tym, że czeszę je w ten sposób 2 razy w tygodniu, wieć mają prawo sie nagromadzić przez te 4 dni. Przy myciu nie wychodzą.
U mnie najwięcej wychodzi przy myciu właśnie- przy czesaniu dodatkowa porcja :/
Opisywałam Kropci, że okropnie boli mnie skora głowy gdy czeszę te włosy
Do tej pory wystarczało im tylko przeczesanie palcami- teraz bez grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami ani rusz
A przy szyi robia mi sie takie kołtuny, że ostatnio TŻ musiał mi takiego...przyciąć przy skórze :/
Dobrze, że są długie, mają dobry skręt to czegoś takiego nie będzie widać

Cytat:
Indios- ja bym spróbowała wizyty u trychologa, jeśli jest naprawdę źle.
Z tym jeszcze poczekam
Jak na razie planuje zakup Rzepy Joanny, która zdziałała na moich włosach cuda
Popróbuję tez z płukankami, olejkiem sesą i maską drożdżową (dzięki Rybiorek )
Jeśli to nie pomoże to wtedy się przejdę- chwilowo muszę przyoszczędzic na wizytach u specjalistów.
Na szczęście wędrówka po chirurgach stomatologach dziś zakończyła się sukcesem, wiec od jakichkolwiek specjalistów dam sobie na razie odpoczynek

Cytat:
Ostatnio jeden jedyny raz zgrzeszyłam z prostownicą. Nie wiem, czy to możliwe, ale zauważyłam znaczny spadek ich nawilżenia. Nie chce mi się wierzyć, że po jednej sesji prostowania z użyciem kosmetyków ochronnych, tak się wysuszyły.
Wczoraj obciachałam sama 4 cm... czyli efekt 8 miesięcy zapuszczania. Znowu wyglądam jak Kopernik
Mi jak kiedyś fryzjerka raz wyprostowała włosy to pół roku wracały do siebie
Miałam wtedy jakieś 15 lat
Jak ostatnim razem prostowałam (na studniówkę) to nie zauważyłam nic takiego...ale wtedy to mi do CG jeszcze trochu brakowało ;P

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
ojej, to musiało bolec
Nie było źle- lekarz specjalista i wyciągnął go w całości Trwało to może z jakieś 10 minut razem ze znieczuleniem i czekaniem aż zadziała

Teraz trochę boli, bo znieczulenie puszcza...Ale i tak da sie przeżyć

Cytat:
To długie już są!ciekawe jak wyglądają Dzięki czemu Ci tak szybko urosły?
Wyglądają fajnie, ale zaraz po wyschnięciu Ogólnie to na codzień noszę je pod czapką, wiec trochę tracą na kształcie
Ale wolę wyglądać trochę gorzej a mieć spokojne sumienie, ze końcówki są zabezpieczone

Szybko urosły, bo jak to mówi mój TŻ: "Jakby mnie tak nawozili to też bym rósł jak na drożdżach"
2 razy w tyg. amla i ok 2-3 razy w tyg. Jantar
Dodatkowo odżywki, maski hinduskie, masowanie skalpu etc.
Myślę, ze amla i te inne zioła dały im takiego kopa
Szkoda tylko, ze nadal wypadają
Jakby mi się udało zahamować wypadanie i dalej rosłyby w takim tempie to byłaby rewelacja

Cytat:
Moja też sobie rosną,obecnie linię stanika pokonują.Mam jednak coraz większą ochotę zapisac się w ciągu najbliższego miesiące na podcięcie bo te jasne końce mnie irytują.Mam wrażenie że przez nie moje włosy wolniej rosną
Kurczę...to jakie Twoje muszą być rewelacyjne!
Do ślubu zapuszczasz?

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
indios witaj ale dawno cie nie bylo....
Oj to prawda...ale cóż...TŻ, szkoła, praca a w niedalekiej przyszłości awans...
Wszyscy ode mnie czegoś chcą
Jednak postaram się zaglądać w miarę możliwości
Nie obiecuję, ze regularnie, ale będę

Stary 2010-12-02, 13:56   #28748
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie najwięcej wychodzi przy myciu właśnie- przy czesaniu dodatkowa porcja :/
Opisywałam Kropci, że okropnie boli mnie skora głowy gdy czeszę te włosy
Do tej pory wystarczało im tylko przeczesanie palcami- teraz bez grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami ani rusz
A przy szyi robia mi sie takie kołtuny, że ostatnio TŻ musiał mi takiego...przyciąć przy skórze :/
Dobrze, że są długie, mają dobry skręt to czegoś takiego nie będzie widać

jestem z Tobą w tym cierpieniu, wiem dokładnie co czujesz ...
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Kropciu
Jeśli chodzi o Twój problem to masz rację, ze się o to martwisz, bo sama bym sie tym martwiła. Takie zdjęcie pewnie pokazałaś dermatologowi przy ostatniej wizycie prawda ?
Jak dla mnie to jest problem i z loxonu zrezygnuj. I jak Rybiorek napisala (bo sama sobie parzylam herbaty z pokrzywy i masowalam skalp po splukaniu maski z włosów) o masazu skalpu podczas polewania go herbatą z pokrzywy ...Mi wypadały po tabletkach na trądzik...przestałam brać te tabletki i wracaja powoli do normy
Jestesmy z Tobą

hej
rezygnuję z loxonu ...
stawiam teraz na naturę
mamusia kupiła wczoraj mi kwasy omega -3

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
kropcia a jak czesto myjesz wlosy? z tego co pokazalas ile wypada ci wlosow to mi conajmniej 2 razy wiecej ale myje co 4 dni... i nie wiem czy tez nie powinnam sie zaczac martwic...
co 3 dni

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość

Kropciu....ja po moich szaleństwach z rozjaśniaczem<zmoro idź i nie wracaj> też miałem problem z wypadającymi już się bałem że łysieje czy coś bo farbowanie na czarno potem rozjaśnianie i znowu farbowanie + prostowanie....ach szkoda mówić.
Mi ustało gdzieś po 1,5 jak ściąłem co miałem może cm grzywkę...teraz zdarza się jakieś 10 czy coś ale to norma...
Nie załamuj się dziewczyny mogą mieć rację z tą pokrzywą i da rezultaty. Wierzę że ci się uda i będziesz miała długaśnie lokaski...!!!
Ja chce mieć takie to ramion ale to chyba mi potrwa z 2 lata......ach czekam i czekam
ja mam do zapięcia od stanika iii ....
nie farbuje chemicznie od dwóch lat ;]
Cytat:
Witam,
Wracam po długiej przerwie. Do powrotu "zmobilizował" mnie post Kropci...

Słonko- piszę z Tobą na PW o tym wypadaniu, ale...ale jakby mi tyle wypadało, co Tobie to bym sie chyba cieszyła jak głupia

Myję włosy razy w tyg. i wypada mi ich ok. razy więcej
Myśleliśmy z TŻtem, że to przez długość...ostatnimi czasy niesamowicie urosły...ale co z tego?
Ty masz podobną długość do mnie i wypada Ci ich o wiele mniej

Kurczę...zdołowałam się jeszcze bardziej
Zastanawia mnie czy jeszcze jest coś w stanie mi pomóc?
Moze zacznę stosować maskę z drożdży przed myciem, jak poradziła Rybiorek?
Płukankę z pokrzywy czy skrzypu dołączę już od następnego mycia koniecznie...
Może coś mnie jeszcze poratuje
Bo mi sie wydaje, ze one całe się przerzedziły...u nasady też
Moze przesadzam, ale jak ostatnio TŻ wszedł do łazienki i zobaczył jak wygląda koszyczek odpływu to aż sam powiedział, ze trzeba coś z tym zrobic, bo to za dużo

Kurczę...tak o nie dbam już przeszło od roku a one mi takie figle płatają, no

Jestem załamana...
Ja myję co 3 dni a Ty co tydzien wiec to też jest różnica

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:07   #28749
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
jestem z Tobą w tym cierpieniu, wiem dokładnie co czujesz ...
Ech...dziękuję

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Ja myję co 3 dni a Ty co tydzien wiec to też jest różnica
Ja też myję co 3 dni...widzę, że w poprzednim poście nie wybiło mi cyferki :/
Tzn. może nie regularnie co 3 dni, ale 2 razy w tyg.
Zazwyczaj w środę bądź czwartek i niedzielę...

Wiec nie jest dobrze skoro wypada mi ich o wiele więcej niż Tobie a mam troszkę krótsze...

Stary 2010-12-02, 14:14   #28750
caskada
Zakorzenienie

a ja myje dwa razy w tyg staram sie zeby wypadlo mycie na wekend i po

kropcia indios dziewczyny trzymam kciuki za wasze wlosy
Stary 2010-12-02, 14:15   #28751
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe to ja chyba przesadzilam z iloscia jestenm chyba nadgorliwa i zachlanna...to ile tego kokoska mialam nalozyc..mam takiego w sloiku szklanym

ps. zazdroszcze jak czytam ze tak zadko myjecie wloski..ja myje codziennie, jestem w nalogu
za kilka dni musze zrobic jakies zakupy do wloskow..nie wiem co zakupic...bede pewno w realu badz w tesco co w tych sieciwkach byscie mi poradzily???

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2010-12-02 o 14:17
ammmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:26   #28752
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
a ja myje dwa razy w tyg staram sie zeby wypadlo mycie na wekend i po

Czyli myjesz systemem podobnym do mnie

Dziękuję kochana za kciuki Przydadzą się na pewno

Ammm-
mi po zmianie pielęgnacji wszystko sie z włoskami uregulowało- w sensie przetłuszczanie
Kiedyś myłam codziennie lub co 2 dni.
A teraz?
Ostatnio trafił mi się taki zwariowany tydzień, ze nie myłam...5 dni!
I nic nie było widać W ostatni dzień już definitywnie nadawały się so spięcia, ale było ok ;]

Stary 2010-12-02, 14:32   #28753
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też myję co 3 dni...widzę, że w poprzednim poście nie wybiło mi cyferki :/
Tzn. może nie regularnie co 3 dni, ale 2 razy w tyg.
Zazwyczaj w środę bądź czwartek i niedzielę...

Wiec nie jest dobrze skoro wypada mi ich o wiele więcej niż Tobie a mam troszkę krótsze...
no to rzeczywiście nieciekawie to wygląda
Cytat:

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:37   #28754
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli myjesz systemem podobnym do mnie

Dziękuję kochana za kciuki Przydadzą się na pewno

Ammm- mi po zmianie pielęgnacji wszystko sie z włoskami uregulowało- w sensie przetłuszczanie
Kiedyś myłam codziennie lub co 2 dni.
A teraz?
Ostatnio trafił mi się taki zwariowany tydzień, ze nie myłam...5 dni!
I nic nie było widać W ostatni dzień już definitywnie nadawały się so spięcia, ale było ok ;]
indianos bravos ja juz wczesniej pisalam o tym ze u mnie nie chodzi i nigdy nie chodzilo o przetluszczanie, nigdy nie mialam wlosow sklonnych do przetluszczania...ja poprostu mam tak ze lepiej czuje sie po umyciu, lepiej sie ukladaja, sa swieze..i tylk odlatego co rano zaczynam wszystko od nachybalnia sie nad wanna hehe szczerze mam czasem tego dosc
Stary 2010-12-02, 14:46   #28755
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Ale u mnie też to była bardziej kwestia psychiki niż przetłuszczania
Aczkolwiek to sie wyregulowało po zmianie pielęgnacji

Przez ponad pół roku myłam głowę rano, wstając ok. 4 rano żeby mogły naturalnie wyschnąć...
Z czasem jednak człowiek chyba mądrzeje :P
Teraz myję tylko pod wieczór kiedy juz nigdzie nie będę wychodzić i jak na razie ten system mi odpowiada
Jakbym znowu miała się tak rano zrywać to chyba bym się ogoliła na łyso

Stary 2010-12-02, 14:51   #28756
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
indianos bravos ja juz wczesniej pisalam o tym ze u mnie nie chodzi i nigdy nie chodzilo o przetluszczanie, nigdy nie mialam wlosow sklonnych do przetluszczania...ja poprostu mam tak ze lepiej czuje sie po umyciu, lepiej sie ukladaja, sa swieze..i tylk odlatego co rano zaczynam wszystko od nachybalnia sie nad wanna hehe szczerze mam czasem tego dosc
...spróbuj w weekend, może ci się spodoba i włosy będą w lepszej kondycji - wydaje mi się że u ciebie problem leży w tym że nie znalazłaś dobrego odświeżacza fryzury...

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Ale u mnie też to była bardziej kwestia psychiki niż przetłuszczania
Aczkolwiek to sie wyregulowało po zmianie pielęgnacji

Przez ponad pół roku myłam głowę rano, wstając ok. 4 rano żeby mogły naturalnie wyschnąć...
Z czasem jednak człowiek chyba mądrzeje :P
Teraz myję tylko pod wieczór kiedy juz nigdzie nie będę wychodzić i jak na razie ten system mi odpowiada
Jakbym znowu miała się tak rano zrywać to chyba bym się ogoliła na łyso
...zgadza się - tym bardzie że na drugi dzień puchu już nie ma, z drugiej strony podziwiam że miałaś takie zaparcie do tego wczesnego wstawania

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-02, 14:53   #28757
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
hehe to ja chyba przesadzilam z iloscia jestenm chyba nadgorliwa i zachlanna...to ile tego kokoska mialam nalozyc..mam takiego w sloiku szklanym
Ja na włosy do barków biorę 1 łyżkę stołową. Rozpuszczam w mikrofali, moczę palce i partia po partii rozprowadzam po włosach na całej długości.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:53   #28758
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja teraz sie glowie ja sie pozbyc puchu No i co zrobic zeby na drugi dzien moje wlosy zyly!!!

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:40   #28759
Kirima
Lifthrasir

Dziewczyny... łączę się z Wami w bólu... tylko że mnie, tak jak Indios wypada ich znacznie więcej, powiedziałabym, że jakieś 3, 4 razy niż Tobie Kropciu... Myję również 2 razy w tygodniu... W moim przypadku niestety zadziałały tony bardzo silnych antybiotyków praktycznie przez cały czas... + jeszcze możliwe, że hormony tarczycy - mam niedoczynność. Już naprawdę nie wiem co mam z tym zrobić. Wcieram i piję pokrzywę i skrzyp, wody brzozowej nie mogę ze względu na podrażnienie skalpu, więc obawiam się kupić cokolwiek innego z alkoholem... Może zainwestuję w jeszcze jakieś suplementy, ale po prostu tracę już nadzieję... z każdym dniem wypada ich coraz więcej...

Siostra Zakonu Curlitanek

Edytowane przez Kirima
Czas edycji: 2010-12-02 o 15:41
Kirima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:50   #28760
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
...spróbuj w weekend, może ci się spodoba i włosy będą w lepszej kondycji - wydaje mi się że u ciebie problem leży w tym że nie znalazłaś dobrego odświeżacza fryzury...

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

...zgadza się - tym bardzie że na drugi dzień puchu już nie ma, z drugiej strony podziwiam że miałaś takie zaparcie do tego wczesnego wstawania
odswiezacza ? czyli czegos do stylizacj? pianka badz spray????
Stary 2010-12-02, 16:19   #28761
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
W salonie używane sa tylko i wyłącznie farby profesjonale - które mają dużo więcej zalet niż te drogeryjne:
1.kolor taki jak na palecie bez rozczarowań
2.nie farbują skóry
3.łagodniejsze dła włosów niż drogeryjne

Jeśli potrafisz zafarbować włosy sama proponuję kupno profesjonalnej farby do włosów w hurtowni fryzjerskiej bądź sklepie internetowym, jedynym mankamentem jest to że oddzielnie musisz kupic aktywator, polecam tej samej firmy - i zafarbowanie włosów samemu w domu

nie zgadzam się z tym
1.kolory nie wychodzą wcale jak na palecie, np. farbowałam u fryzjera Majirel i jakikolwiek kolor naturalny chłodny mysi taki szary nie wiem jak go określić wychodzi jakoś rudo
2.nie farbują skóry bo fryzjerka ją omija a jak przypadkiem dotknie skóry to zaraz wyciera
3.łagodniejsze na pewno nie są, Majirel wysusza je na wiór

do tego w ciągu miesiąca nie ma koloru, po 2óch tygodniach zaczyna się wypłukiwać, a siwych wcale nie łapie

jakiś miesiąc temu zafarbowałam sobie włosy szamponem koloryzującym za 10zł i efekt mogę porównać do farbowania "profesjonalną" farbą u fryzjera za 220zł

tydzień temu zafarbowałam sobie włosy palette intensive color creme W6 imbir i jestem mile zaskoczona-piękny kolor jak na pudełku, włosy ładnie się błyszczą, nie są przesuszone
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg shade_strang_w6_16.jpg (57,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w1.jpg (20,0 KB, 36 załadowań)

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 16:32   #28762
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
odswiezacza ? czyli czegos do stylizacj? pianka badz spray????

ja używam woda przegotowana w sprayu+ odrobina stylizatora, lub jantar+woda+odżywka (zobacz wątek o psikadłach)

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
nie zgadzam się z tym
1.kolory nie wychodzą wcale jak na palecie, np. farbowałam u fryzjera Majirel i jakikolwiek kolor naturalny chłodny mysi taki szary nie wiem jak go określić wychodzi jakoś rudo
2.nie farbują skóry bo fryzjerka ją omija a jak przypadkiem dotknie skóry to zaraz wyciera
3.łagodniejsze na pewno nie są, Majirel wysusza je na wiór

do tego w ciągu miesiąca nie ma koloru, po 2óch tygodniach zaczyna się wypłukiwać, a siwych wcale nie łapie

jakiś miesiąc temu zafarbowałam sobie włosy szamponem koloryzującym za 10zł i efekt mogę porównać do farbowania "profesjonalną" farbą u fryzjera za 220zł

tydzień temu zafarbowałam sobie włosy palette intensive color creme W6 imbir i jestem mile zaskoczona-piękny kolor jak na pudełku, włosy ładnie się błyszczą, nie są przesuszone
...no to życzę powodzenia, a jeśli chodzi o twoją farbę to ma opinię najbardziej agresywnej farby na rynku drogeryjnym, która wręcz zżera i pali włos...poszukaj więcej opinii na wizażu na temat tej farby

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-02, 16:38   #28763
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Ja też mam bardzo przykre doświadczenia jeśli chodzi o farbowanie u fryzjera (farbowałam u różnych fryzjerów może z 5 razy). Już nigdy więcej (suche włosy, raz wręcz spalone, miałam czerwone pasemka, daaawno temu). Ale co kto lubi i co komu służy . Farbuję tylko odrosty (Wellatonem cena około 10-12 zł) nic się nie zmywa i nie wymywa. Jestem bardzo zadowolona (farbuję ciemnym kolorem i jest on zawsze taki sam).

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 16:51   #28764
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Ja też uważam że farbowanie w domu jest lepsze, u fryzjera nie raz miałam źle ufarbowane włosy albo nie taki jak chciałam kolor ale bywały też wizyty u fryzjera że byłam zadowolona - ale jak mam wybierac jestem za farbowaniem w domu farbami profesjonalnymi i tylko takimi,....poza tym ogromna oszczędnośc czasu.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Paulinka675

na temat twojej farby Palette,

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196510

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-12-02 o 16:46
Stary 2010-12-02, 17:33   #28765
Paulinka675
Zakorzenienie

mi zżrała włosy majirel, włosy odpadały mi po 5-10cm po farbowaniu zresztą co mi po tej farbie jeśli co miesiąc trzeba farbować całe włosy? bo spiera się okropnie

a co do palette to w tym watku są opinie ogólnie, a oni mają kilka rodzajów farb - ja kiedyś farbowałam permanent natural colors to nie byłam zadowolona

a po tej nic mi się z włosami nie stało

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 17:47   #28766
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Amm- mógł Ci kokos nie podpasować niestety
Ale aby być pewnym powinnaś go użyć jeszcze na kilka sposobów
Mi np. rewelacyjnie sprawdza się jako ostatni element stylizacji i codzienny reanimator

Edith- dziękuje Siostrzyczko za ciepłe słowa

Lil Bon Bon- mi zawsze bardzo mocno wypadały włosy. W sumie różnicę zauważyłam tylko wtedy, gdy używałam Joanny Rzepy- toniku
I będę musiała do niego wrócić, chcę skończyć tylko Jantara do końca, który nic mi nie daje
Zobaczymy też jak się sprawdzi ta wychwalana pod niebiosa sesa
kokos jako element stylizacji???? jak to zrobic..czy nie bedzie wygladal na wlosach jak "smalec"???? hehe
prosze o wyjasnienie
a do stylizacji piszac "psikadla" co macie na mysli??? pianke badz sprey?? bo cos nie kumam
Stary 2010-12-02, 17:57   #28767
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Psikadła

Psikadło czyli coś czym psikamy włosy

Tu masz fajne przepisy na psikadła. Ja lubię od czasu do czasu miodowy utrwalacz. Fajnie utrwala, tylko włosy trochę sztywne niestety.

Kokosu do stylizacji używa się dosłownie kropkę. Rozcierasz w dłoniach i nakładasz na włosy.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-12-02 o 19:37
Stary 2010-12-02, 18:11   #28768
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Psikadła

Psikadło czyli coś czym psikamy włosy

Tu masz fajne przepisy na psikadła. Ja lubię od czasu do czasu miodowy utrwalacz. Fajnie utrwala, tylko włosy trochę sztywne niestety.

Kokosu do stylizacji używa się dosłownie kropkę. Rozcierasz w dłoniach i nakładasz na włosy.
Dziewczyny wy to jestescie mega doswiadczone skarbnica wiedzy
zaczelam czytac o tym szamponie fitomed i zainteresowaly mnie inne produkty tej firmy, podobno bardzo naturalne i fajne..juz mnie kusi zeby zamowic ale sie hamuje bo ostatnio kupe kaski na allegro wydalam
nie otwieraja mi sie te psikadla kurcze

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2010-12-02 o 18:12
ammmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 19:36   #28769
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Nie otwierają, bo dałam niewłaściwy link .
Poprawiam

psikadła

Stary 2010-12-02, 19:44   #28770
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Kirima Pokaż wiadomość
Dziewczyny... łączę się z Wami w bólu... tylko że mnie, tak jak Indios wypada ich znacznie więcej, powiedziałabym, że jakieś 3, 4 razy niż Tobie Kropciu... Myję również 2 razy w tygodniu... W moim przypadku niestety zadziałały tony bardzo silnych antybiotyków praktycznie przez cały czas... + jeszcze możliwe, że hormony tarczycy - mam niedoczynność. Już naprawdę nie wiem co mam z tym zrobić. Wcieram i piję pokrzywę i skrzyp, wody brzozowej nie mogę ze względu na podrażnienie skalpu, więc obawiam się kupić cokolwiek innego z alkoholem... Może zainwestuję w jeszcze jakieś suplementy, ale po prostu tracę już nadzieję... z każdym dniem wypada ich coraz więcej...
Ja też mam wrażenie, że wypada coraz więcej i zostaje na głowie coraz mniej
Kiedyś miałam takie grube i gęste włosy...

Cytat:

kokos jako element stylizacji???? jak to zrobic..czy nie bedzie wygladal na wlosach jak "smalec"???? hehe
prosze o wyjasnienie
a do stylizacji piszac "psikadla" co macie na mysli??? pianke badz sprey?? bo cos nie kumam
Za duża ilość kokosa może tak wyglądać
Ja daję jego kropelkę jako ostatni składnik stylizacji na mokro, zaraz po umyciu i codziennie reanimuję kropelką loki z rana
Nic tak nie zmiękcza włosów i nie podkreśla skrętu jak właśnie kokos- coś niesamowitego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości