Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 960 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-02, 20:14   #28771
Edith3F
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
A przy szyi robia mi sie takie kołtuny, że ostatnio TŻ musiał mi takiego...przyciąć przy skórze :/
Dobrze, że są długie, mają dobry skręt to czegoś takiego nie będzie widać
Mi jakieś 2miesiące temu też takie kołtuny się robiły ale pomogło olejowanie i większa różnorodność w pielęgnacji chyba
Dobry skręt i długie pokaż nam je
Cytat:
2 razy w tyg. amla i ok 2-3 razy w tyg. Jantar
Dodatkowo odżywki, maski hinduskie, masowanie skalpu etc.
Myślę, ze amla i te inne zioła dały im takiego kopa
Szkoda tylko, ze nadal wypadają
Jakby mi się udało zahamować wypadanie i dalej rosłyby w takim tempie to byłaby rewelacja
A może te wypadanie ma związek z tymi hinduskimi odżywkami lub zbyt mocnym masowaniem skalpu gdybam
A co to za hinduskie maski i odżywki?
Cytat:
Kurczę...to jakie Twoje muszą być rewelacyjne!
Do ślubu zapuszczasz?
Właściwie tak chociaż i tak już wcześniej miałam postanowienie że zapuszczam
Słabo się kręcą( a raczej falują) bo są coraz dłuższe i mało wycieniowane.Przy najbliższej okazji chce je jednak ciut bardziej wycieniowac
Trzymam kciuki za awans

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 20:29   #28772
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
ja używam woda przegotowana w sprayu+ odrobina stylizatora, lub jantar+woda+odżywka (zobacz wątek o psikadłach)
problem z psikadlami jest taki ze nie wszystkim pasuja i mozna szukac i szukac i nic z tego, jest rodzaj wlosow ktore na reanimacje reaguja fatalnie, jest tu wiele dziewczyn z tym problemem i to nie ich wina ze zle dobieraja produkty, takie maja wloski i juz

Cytat:

...no to życzę powodzenia, a jeśli chodzi o twoją farbę to ma opinię najbardziej agresywnej farby na rynku drogeryjnym, która wręcz zżera i pali włos...poszukaj więcej opinii na wizażu na temat tej farby
kazdy ma rozne doswiadczenia kathy, to ze trafilas na super profesjonalna farbe ktora nie wysusza i daje Ci super kolor to tylko pogratulowac, moze pokazesz nam fotke na dowod?

na watku o farbowaniu jest tak wiele opinii o tak wielu farbach i tych sklepowych i tych profesjonalnych ze nie ma zlotego srodka, jak z kazdym produktem trzeba sprobowac

ja bylam raz w zyciu u fryzjera na farbowaniu, farba matrix, co z tego ze kolor ladny jak po 2 tygodniach wyplowial? a farba wysuszyla wloski jak zwykle przy kazdym farbowaniu, bo jak Malgosia juz napisala kazda farba niszczy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 20:56   #28773
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

[QUOTE=[B]Indios Bravos[/B];23536192]Ja też mam wrażenie, że wypada coraz więcej i zostaje na głowie coraz mniej
Kiedyś miałam takie grube i gęste włosy...

...zima ma niestety niekorzystny wpływ na włosy, noszenie czapek, suche powietrze...

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 20:59   #28774
ammmm
Wtajemniczenie

ja przed swoim ślubem poszlam do fryzjera...do lepszego salon.
Zrobiono mi taka maske, i wlaczono tzw. saune. To podobno bardzo odzywia. Farbe mi odradzono, bo stwierdzono po co???? jestem brunetka..w sumie nie bylo sensu.
Wydalam troche kasy efekt ok ale chyba nie jakis powalajacy
Stary 2010-12-02, 22:01   #28775
Gagz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Gagz - co włos to metoda, u mnie na drugi dzień sprawdza się odrobina odżywki b/s nałożona mokrymi rękami (mam suche i sztywne włosy).
Arafatka do ręcznikowania ci się sprawdza czy używasz z braku laku?
heh skoro muzycznie... Nightwish z Tarją czy z Anette?
Cytat:

z aloesem sama mam ochotę kiedyś spróbować
u mnie do odświeżania najlepiej sprawdza się zwykła woda rozpylona na włosy plus (czasami) odrobina stylizatora, natomiast nie przepadają za większością żeli - efekt suchych włosów. Jeśli na 2 dzień czuje że włosy są suche spryskuje je ,,Jantarem+woda+Joanna b/s,,. Z produktów używanych na forum przez wizażanki najlepiej sprawdził się u mnie Nivea krem do loków.Jestem bardzo zadowolona bo już ponad tydzień włosy bez puchu

........Nothing Else Matters - bardzo lubię
Kurde niby te Pantine miało ten sylikon ale te loczki u mnie zawsze były po nim inne i takie ładne... no cóż ale będę walczył. Jak znajdę trochę czasu to pójdę w to miasto ale pogoda + komunikacja miejska nie idą ze mną w parze...chociaż jedno co cieszy to że wszystkie babcie w beretach itp. jak mnie widzą to się odsuwają albo pierwszeństwo mam xD

Nothing else matters tez lubię śpiewałem i uczyłem się grać ale granie z totalnie marnym skutkiem może w wakacje się za to zabiore?
Ale metallice wole ostrzej ogólnie.

Nightwish tylko i wyłącznie z Tarią teraz jej nie ma więc śledzę jej solową dyskografie bardzo namiętnie!

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!

Edytowane przez Gagz
Czas edycji: 2010-12-02 o 22:08
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 22:11   #28776
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Mi jakieś 2miesiące temu też takie kołtuny się robiły ale pomogło olejowanie i większa różnorodność w pielęgnacji chyba
Dobry skręt i długie pokaż nam je
Załączam zdjęcia jeszcze z jesieni- teraz są jeszcze dłuższe

Cytat:
A może te wypadanie ma związek z tymi hinduskimi odżywkami lub zbyt mocnym masowaniem skalpu gdybam
A co to za hinduskie maski i odżywki?
Hmm...może masz rację- ale amla ciężko się zmywa...
Od następnego mycia postaram się jednak masować delikatniej, dziękuję
A hinduskie maski to takie w proszku Np. Kalpi tone, Amla itp.- do kupienia na helfach
Bardzo fajne

Cytat:
Właściwie tak chociaż i tak już wcześniej miałam postanowienie że zapuszczam
Słabo się kręcą( a raczej falują) bo są coraz dłuższe i mało wycieniowane.Przy najbliższej okazji chce je jednak ciut bardziej wycieniowac
Trzymam kciuki za awans
No ja też teraz zapuszczam po prostu dlatego, że im dłuższe tym są ładniejsze
Jeszcze jakby przestały wypadać to już w ogóle byłby czad
Ale do ślubu też mam wizję siebie w pięknych lokach niemalże do pasa

A za kciuki dziękuję
Jak już wszystko będzie pewne to wtedy pochwalę się Wam ze szczegółami

[QUOTE=kathy579;23538055]
Cytat:
Napisane przez [B
Indios Bravos[/B];23536192]Ja też mam wrażenie, że wypada coraz więcej i zostaje na głowie coraz mniej
Kiedyś miałam takie grube i gęste włosy...

...zima ma niestety niekorzystny wpływ na włosy, noszenie czapek, suche powietrze...
No tak...ale czapki i tak myślę są lepsze niż noszenie ich rozpuszczonych, bez żadnej ochrony- wystawianie na tak niszczące działanie czynników zewnętrznych...

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
ja przed swoim ślubem poszlam do fryzjera...do lepszego salon.
Zrobiono mi taka maske, i wlaczono tzw. saune. To podobno bardzo odzywia. Farbe mi odradzono, bo stwierdzono po co???? jestem brunetka..w sumie nie bylo sensu.
Wydalam troche kasy efekt ok ale chyba nie jakis powalajacy
Też miałam to kiedyś
Ale raczej nie będę szła na taki zabieg ponownie, bo podobne efekty otrzymuję podgrzewając odżywkę pod czepkiem suszarką

Zastanawiam się też nad osławionym Henna Treatmen Wax'em...
Kiedyś go używałam, ale jeszcze przed CG...on chyba nie ma zbyt dobrego składu niestety, prawda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA160361rotjhm.jpg (288,6 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA160435drownm.jpg (521,9 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA160379hadm.jpg (368,0 KB, 52 załadowań)

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 22:30   #28777
ammmm
Wtajemniczenie

Też miałam to kiedyś
Ale raczej nie będę szła na taki zabieg ponownie, bo podobne efekty otrzymuję podgrzewając odżywkę pod czepkiem suszarką

Zastanawiam się też nad osławionym Henna Treatmen Wax'em...
Kiedyś go używałam, ale jeszcze przed CG...on chyba nie ma zbyt dobrego składu niestety, prawda? [/QUOTE]
tez sie nad tym Waxem zastanawiam nawet dzis o nim czytalam, na allegro jest... dziewczyny go chwalą
Ładnie błyszczą Twoje wloski
Stary 2010-12-02, 23:02   #28778
bernadka20
Wtajemniczenie

Kropcia
Jak coś to daj znać jakie efekty po tym omega-3 :P

Kathy
Ja np. nie zgadzam się z tym co napisałaś odnośnie farb a zgadzam się z dziewczynami.
Włosy nasze są różne i każde z nich potrzebują czego innego.
Składniki farb z reguły kazde zawieraja to samo co profesjonalne z tym, ze oksydant sobie same mozemy wymieszac i dostosowac a fryzjerzy ekhm nie skomentuje..."Siedze" w tym interesie to wiem jak to wszystko wyglada...
Oczywiscie co do naturalnego farbowania to różnie jest w zależności od włosa.
I nie ma się co wykłócać. Moje włosy przeszły dość dużo prób z farbowaniem.
Moje farbowanie zaczęło się od klasy 6 na szamponetkach mahoniowych ...w gimnazjum farby Joanna

Do tego co napisałaś o fryzjerach. Są bardzo omylni...Oczywiscie nie wszyscy
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 23:05   #28779
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
ps. zazdroszcze jak czytam ze tak zadko myjecie wloski..ja myje codziennie, jestem w nalogu
To nie jest żaden nałóg
Nie powinnaś się w ogóle przejmować tym, że myjesz włosy codziennie (chyba że nie masz na to czasu, to rozumiem). Włosom to nie szkodzi Wręcz mam podejrzenie, że przez to szybciej rosną, bo codziennie masujesz skalp (kiedy je myjesz)
Ja też myję włosy codziennie, nawet miałam takie okresy że myłam codziennie szamponem (Babydream lub Hipp) i włoski miały się bardzo dobrze. Jeśli pamiętasz o ich odżywianiu i olejowaniu, to w codziennym myciu nie ma niczego złego.

Cytat:
za kilka dni musze zrobic jakies zakupy do wloskow..nie wiem co zakupic...bede pewno w realu badz w tesco co w tych sieciwkach byscie mi poradzily???
Stosujesz oleje? W takich sklepach powinnaś dostać np. oliwę z oliwek, olej z pestek winogron. Poza tym to odżywki Joanny bez spłukiwania powinny być, Mrs Potters do mycia włosów (w Realu na pewno). Może gdzieś w pobliżu masz aptekę doz. pl ? Tam wybór dobroci do włosów byłby jeszcze większy

Cytat:
źle mnie zrozumiałaś - z mojego tekstu wynika:
,,farbuj sama - farbami profesjonalnymi,,
Możliwe Jednak nie napisałaś wprost, co Twoim zdaniem Nolley powinna zrobić, jeśli sama sobie włosów będzie farbowała.
Twoje wypowiedź sugerowała, że powinna pójść do fryzjera, bo farby profesjonalne którymi tam farbują są najlepsze.
Ale w porządku, nie wracajmy do tematu farbowania u fryzjera.

Cytat:
...a ja się z tobą nie zgadzam, i mojego zdania nic nie zmieni, akurat w temacie ,,farbowania,, mam spore i wieloletnie doświadczenie.
Ale ja wcale nie chciałam Twojego zdania zmieniać
Padło pytanie o farbowanie włosów, więc napisałam, jakie mam zdanie na ten temat.

Cytat:
Widać po twojej wypowiedzi że nigdy nie farbowałaś farbą profesjonalną - ponieważ te farby również mają skład na opakowaniu.
Farbowałam tylko farbami sklepowymi (nie swoje włosy), ale wiem, jakie doświadczenia mają osoby, które takich farb u fryzjerów używały.

Nie znam się dokładnie na farbowaniu farbami profesjonalnymi. Kiedyś trochę o tym czytałam i jeśli dobrze pamiętam, to trzeba odpowiednio odmierzyć składniki, co wcale nie jest proste.

Moją koleżankę, która miała podobne zdanie do Ciebie, tzn. że mniej niszczy włosy farbowanie u fryzjera, bo on dobiera odpowiednio do włosów klientki skład farby, spotkała niemiła sytuacja.

Miała sprawdzony salon, do którego od dawna chodziła i jeden raz fryzjer się pomylił Spalił jej włosy (czuła nawet zapach palonego włosa)
Z włosów długości do łopatek (zapuszczała) musiała obciąć mniej więcej do długości do ucha, a i tak nie pozbyła się wszystkich spalonych włosów. Poza tym włosy wypadały jej garściami. Bardzo długo trwało, zanim wróciły do normalności.

Podsumowując, możesz oczywiście polecać farbowanie włosów farbami profesjonalnymi, ale uważam, ze powinnaś także napisać, jakie to niesie ze sobą niebezpieczeństwo (tzn. ryzyko złego dobrania lub odmierzenia składników i efekt zniszczenia - mniejszego lub większego - włosów, tak, jak przy każdym farbowaniu) i przede wszystkim powinnaś napisać, o jakie konkretnie farby Ci chodzi (podać producenta i nazwę farby, którą stosowałaś i która się sprawdziła, fajnie by było, gdyś podała także jej skład).
Nie wierzę w to, że każda profesjonalna farba jest taka dobra (o czym pisała Paulinka).

Poza tym, nie twierdzę, że na farbach profesjonalnych nie ma składu. Natomiast chciałam podkreślić, że nie ma znaczenia, to że producent nazwie farbę "profesjonalną". Liczy się skład farby i to przede wszystkim on powinien decydować o wyborze kosmetyku.

Cytat:
Niektóre nawet mają dołączone olejki chroniące skalp przed pieczeniem spowodowanym przeważnie przez wodę utlenioną.
W farbach sklepowych też zdarzają się odżywki które nakłada się przed farbowaniem

Cytat:
Jeśli chodzi o henne to słyszałam bardzo kontrowersyjne wypowiedzi jedni ją kochają inni nie, wiem jedno nie jest to farba dla moich kręconych włosów - po farbowaniu czuję oblepienie włosów i rozprostowanie loczków.
Miałam na myśli to, że przed farbowaniem włosów warto wypróbować inne metody. Henna może nie wszystkim odpowiadać, ale czemu jej nie spróbować? Sama napisałaś, że są osoby, które ją z powodzeniem stosują.
Poza tym mamy także szampony koloryzujące. Może są jeszcze inne metody? Sama się tym nigdy szczególnie nie interesowałam, ale na pewno warto poszukać informacji, zanim zdecydujemy się na farbowanie.

Cytat:
Farby chemiczne bez amoniaku które polecasz są na bardzo średnim poziomie - są dużo lepsze.
To zależy co rozumiesz przez średni poziom
Joanna o której pisałam:
- nie wypłukiwała się pomimo codziennego mycia szamponem z SLSem/SLESem,
- kolor był taki jak oczekiwałam,
- włosy wyglądały na mniej przesuszone niż po farbowaniu farbami z amoniakiem
- bardzo dobrze pokrywa siwe włosy,
- cena farby jest przystępna.
Nie zmienia to jednak faktu, że tak, jak inne farby, także Joanna bez amoniaku w pewnym stopniu niszczy włosy.

Jeśli uważasz, że są lepsze farby to podaj ich producentów i nazwy.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 00:21   #28780
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
czesc lokaski

musze sie zgodzic z tym ze farby profesjonalne sa lepsze od tych sklepowych te sklepowe to szajs krotkotrwaly nawet jesli pisze ze trwaly jestem przykladem ze kladac blond nie trzeba za kazdym razem malowac calych wlosow zawsze mam robiony sam odrost od kilku lat a reszta nie ruszana farbujac sie na blond sklepowa farba trzeba malowac i odrost i calosc bo kolor sie wyplukuje
bardzo chwale sobie farby GOLDWELLa sa nie tylko trwale ale i odzywcze zawieraja miedzy innymi keratyne....

indios witaj ale dawno cie nie bylo....

Małgosia

Dlaczego, nie opowiedziałaś koleżance caskada - skoro ma podobne zdanie, tylko mnie atakujesz.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

...wygląda na to że cokolwiek bym napisała, to są tu takie osoby które będą wszystkie moje pisane słowa negować, nawet jak napiszę że czarne jest czarne - to te osoby będą się upierać że jednak w świetle dziennym czarne jest bardziej szare...

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-03, 00:30   #28781
bernadka20
Wtajemniczenie

Kathy
Moja Droga my się nie chcemy wykłocać z Toba...Tylko tłumaczymy, ze troszkę na to ze złej strony patrzysz. Naprawdę to fryzjerzy to są takimi samymi ludźmi jak my.
Popełniają błędy...i na błędach sie też uczą. Oczywiscie co nie znaczy, ze wszyscy są takimi "zdolnymi"fryzjerami. Są oczywiscie dobrzy w swoi fachu, ale takimi ze świeczką szukać, czyli bardzo rzadko widzimy. Kazdy fryzjer ma swoja inna wspaniałą specjalizację.
Tam, gdzie chodziłam na praktyke to farbowanie, rozjasnianie, pasemka i strzyzenie idzie rewelacyjnie. No wlasnie teraz moje ALE...Dlaczego te degażówki ?
Zawsze sie jednak pytają, czy sobie klient zyczy ciecię degazowkami...Inni jednak się juz o to nie pytają i klienci niektorzy wychodzą ze "schodami"...
No dobrze wybiegłam jednak z tematu. Mysle, ze teraz rozumiesz o co nam chodzi.
A jakie farby profesjonalne stosowalas ?
Ja np. miałam na swoich włosach Emmebi, Artego. Nie polecam tej pierwszej spłukuje się a włosy są masakrycznie suche ! ;/
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 00:46   #28782
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

...ponieważ jestem stale i nie słusznie atakowana - na obecną chwilę nie będę wyrażać żadnych opinii...

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-03, 05:43   #28783
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
tez sie nad tym Waxem zastanawiam nawet dzis o nim czytalam, na allegro jest... dziewczyny go chwalą
Ładnie błyszczą Twoje wloski
Ja kiedyś go miałam, używałam razem z mamą i spisywał się nawet nieźle Zastanawiam się, bo skoro regularnie myję włosy szamponem (od następnego mycia Dermeną) to może jednak bym się na niego znowu skusiła?
Kończę powoli Kallosa Placentę, która nic, totalnie nic mi nie dała Zresztą tak jak osławiona Gloria
A po Waxie były efekty...

Chyba jednak się skuszę

Na zimę można sobie pozwolić na silikony w moim przypadku. A Wax z tego, co pamiętam je zawiera...
Zaraz zobaczę czy jest zanalizowany...jak nie to go wrzucę

Ty też kup- będziemy dzielić się wrażeniami

A za pochwalę odnośnie blasku moje włosiska Ci dziękują
Na jednym ze zdjęć było dobrze widać długość, ale niestety nie chciało się dodać

Stary 2010-12-03, 08:19   #28784
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Indios, masz śliczny skręt
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 08:53   #28785
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Indios, masz śliczny skręt
Dziękuję
Kiedyś takiego nie miałam- zmiana pielęgnacji wpłynęła na niego bardzo pozytywnie Zobaczymy co będzie dalej

Ja mam taki skręt, ze im włosy dłuższe tym bardziej skręcone, ujarzmione i piękniejsze
Dlatego tak strasznie chcę zapuścić...tylko jak będą tak wypadać to kiepsko to widzę...

Stary 2010-12-03, 09:25   #28786
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Szanowne Panie,

od jakiegoś czasu widzę, że toczy się tu mała wojenka z jedną z wizażanek. Ona jedno słowo, a Wy dziesięć, a jedna mądrzejsza od drugiej . Proponowałabym zaprzestać tych podjazdów w białych rękawiczkach - to oficjalne ostrzeżenie.
Jeśli sprawa się nie zakończy nie będę już taka pobłażliwa - wręcz przeciwnie, więc jeśli nie chcecie przymusowego odwyku od wizażu dobrze radzę spuścić z tonu i przypomnieć sobie drugi punkt regulaminu forum

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:39   #28787
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Szanowne Panie,

od jakiegoś czasu widzę, że toczy się tu mała wojenka z jedną z wizażanek. Ona jedno słowo, a Wy dziesięć, a jedna mądrzejsza od drugiej . Proponowałabym zaprzestać tych podjazdów w białych rękawiczkach - to oficjalne ostrzeżenie.
Jeśli sprawa się nie zakończy nie będę już taka pobłażliwa - wręcz przeciwnie, więc jeśli nie chcecie przymusowego odwyku od wizażu dobrze radzę spuścić z tonu i przypomnieć sobie drugi punkt regulaminu forum
czy jest ktoś w stanie mi przybliżyć tę sytuację? Bo nie kojarzę

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:48   #28788
myszka2020
Zakorzenienie

Cześć lokaski
Zima mi wyjątkowo nie służy, olejuję, nawilżam, a i tak puszek nieco większy jest, denerwujące to
Chwilowo będę się nieco mniej udzielać, bo mam mniej czasu
Pokażę się znowu, jak mi urosną włoski kilka cm
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:01   #28789
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Ja też nie, ale mnie długo nie było i nie nadrabiałam...

Czy jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć gdzie jest Eloe?

Stary 2010-12-03, 10:09   #28790
anoska
Zakorzenienie

nieszczęsna zima
włosy rozprostowują się pod czapką, wyglądają jakby chciały a nie mogły. ja chcę wiosnę! ja chcę wiosnę!

dziewczyny wgrajcie na nowo swoje awatary i jeśli nadal macie to załączniki
apel AgiZ https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=133

Stary 2010-12-03, 10:11   #28791
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nie, ale mnie długo nie było i nie nadrabiałam...

Czy jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć gdzie jest Eloe?
Eloe, Syrenka, Jumaat. i Rybiorek teraz są z doskoku kujonki nasze
uczą się do egzaminów

Stary 2010-12-03, 10:28   #28792
ammmm
Wtajemniczenie

malgosia86, indianos bravos dzieki za porady.
A jakie efekty byly po tym waxie do ciemnych wlosow???
dzis na noc nie dalam kokosa ale o 5 rano jak sie przebudzilam, posmarowalam odrobine wlosy glownie koncowki, po 3 godzinach zmylam- przed tym jeszcze je rozczesalam a wczoraj tego nie zrobilam..i efekt jest zupelnie inny.
Stary 2010-12-03, 10:29   #28793
Paulinka675
Zakorzenienie

zapomniałam dodać że po Majirel okropnie piecze skalp, jakby mi ktoś włosy podpalił, nigdy wcześniej mi się coś takiego nie zdarzyło, a po farbowaniu na czole w miejscu gdzie zaczynają rosnąć włosy miałam czerwony podrażniony pas na skórze

nigdy więcej i nie za tą cenę

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:39   #28794
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
nieszczęsna zima
włosy rozprostowują się pod czapką, wyglądają jakby chciały a nie mogły. ja chcę wiosnę! ja chcę wiosnę!

jeszcze 108 dni
moje na drugi dzień już się rozprostowują od czapki/kaptura

Stary 2010-12-03, 10:44   #28795
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Eloe, Syrenka, Jumaat. i Rybiorek teraz są z doskoku kujonki nasze
uczą się do egzaminów
Ohoho
Ja też zaraz muszę usiąść
12.12. mam przedtermin a wiem tylko tyle, że nic nie wiem

Cytat:
malgosia86, indianos bravos dzieki za porady.
Plosę

Cytat:
jeszcze 108 dni
moje na drugi dzień już się rozprostowują od czapki/kaptura
Już też nie mogę się doczekać
Ja swoje upinam spinkami pod czapką...wtedy jest jakoś lepiej
Przez dłuższy czas upychałam je do czapki rozpuszczone i nieźle je sobie poszarpałam :/
Ale cóż...trening czyni mistrza...nigdy nie nosiłam czapek ;P
Poza podstawówką, ale wtedy zbyt nie interesowałam się fryzurą

Stary 2010-12-03, 11:03   #28796
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Ohoho
Ja też zaraz muszę usiąść
12.12. mam przedtermin a wiem tylko tyle, że nic nie wiem

Plosę

Już też nie mogę się doczekać
Ja swoje upinam spinkami pod czapką...wtedy jest jakoś lepiej
Przez dłuższy czas upychałam je do czapki rozpuszczone i nieźle je sobie poszarpałam :/
Ale cóż...trening czyni mistrza...nigdy nie nosiłam czapek ;P
Poza podstawówką, ale wtedy zbyt nie interesowałam się fryzurą
ja tez nie lubie czapek, czasem z przymusu zakladalam kapelusze i kaszkiety
teraz zamowilam na allegro komin taki duzy i kaptur polaczony z szalikiem, obie rzeczy cieple mam nadzieje ze lepsze od czapek bo tak wlosy nie sa "duszone"
mam dziołszki pytanko...jesli chodzi o wewnetrzne odzywianie wlosow, skory no i pazurkow..co stosujecie? ja bore ballisse i cynk..ale cos ostatnio myslalam o zmianie... napiszcie co sie sprawdza przy krecono falowanych wlosach z natury niestety suchych
powiem Wam jeszcze ze podczytuje ten watek od tygodnia...i sobie mysle ze jeszcze miesiac temu to ja bylam mega nieswiadoma jak postepowac z wlosami...myslalm tylko zeby je umyc dac odzywke i pianke. olejowanie????? hehe to nawet na mysl mi nie przyszlo lata temu tylk oolej rycynowy dalam...efekt byl fatalny..i pomyslalam ale glupia ta moja fryzjerka ze kazala mi go uzyc
jeszcze chcialam was zapytac czy spicie w wlosach zwiazanych, spietych????

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2010-12-03 o 11:11
ammmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 11:18   #28797
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
ja tez nie lubie czapek, czasem z przymusu zakladalam kapelusze i kaszkiety
teraz zamowilam na allegro komin taki duzy i kaptur polaczony z szalikiem, obie rzeczy cieple mam nadzieje ze lepsze od czapek bo tak wlosy nie sa "duszone"
mam dziołszki pytanko...jesli chodzi o wewnetrzne odzywianie wlosow, skory no i pazurkow..co stosujecie? ja bore ballisse i cynk..ale cos ostatnio myslalam o zmianie... napiszcie co sie sprawdza przy krecono falowanych wlosach z natury niestety suchych
powiem Wam jeszcze ze podczytuje ten watek od tygodnia...i sobie mysle ze jeszcze miesiac temu to ja bylam mega nieswiadoma jak postepowac z wlosami...myslalm tylko zeby je umyc dac odzywke i pianke. olejowanie????? hehe to nawet na mysl mi nie przyszlo lata temu tylk oolej rycynowy dalam...efekt byl fatalny..i pomyslalam ale glupia ta moja fryzjerka ze kazala mi go uzyc
jeszcze chcialam was zapytac czy spicie w wlosach zwiazanych, spietych????
Większość z nas dowiaduje się tu, jak bardzo była nieświadoma
Nie jesteś wiec wyjątkiem w tej kwestii
Co do wewnętrznej pielęgnacji...
Zaczęłam od wczoraj łykać Humavit- TŻ powiedział, że możemy łykać razem, bo rzeczywiście włosów leci mi na potęgę...
Wcześniej nie chciał mi "pozwolić", bo łykam już Sensilab Cerin a z witaminami można łatwo przedobrzyć i skutki wtedy są opłakane niestety
Jednak Sensilab na włosy niestety chyba nic nie daje, dlatego zaczynam wspomagać się Humavitem
Dodatkowo zaparzam sobie codziennie siemię lniane
Tzn. jak pamiętam, bo np. na dzisiejszy poranek zapomniałam, o!
Ale to przez tego zęba
No i zaczęłam popijać herbatkę pokrzywową...dokupię do niej niebawem skrzyp, żeby jeszcze bardziej te włosiska od wewnątrz wzmocnić...
Zobaczymy czy da jakieś efekty
No i ja w większości śpię w związanych włosach- tzn. podpinam je klamerkami
Są długie i bardzo łatwo się plączą i haczą- nie mówiąc o tym, ile razy TŻ nieświadomie przez sen wyrwał mi prawie kępkę kudłów

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2010-12-03 o 11:19
Stary 2010-12-03, 11:20   #28798
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Małgosia

Dlaczego, nie opowiedziałaś koleżance caskada - skoro ma podobne zdanie, tylko mnie atakujesz.
Odniosłam się do Ciebie, bo zacytowałaś moją odpowiedź (przedstawiłam argumenty n/t farb profesjonalnych więc siłą rzeczy to też odnosiło się do tego, co napisała Caskada).
Poza tym, nie chciałam Ciebie atakować, tylko starałam się uzasadnić moje stanowisko i uzyskać od Ciebie argumenty na poparcie Twojego stanowiska. Dla mnie to dyskusja, a nie atakowanie.
Jeśli odczułaś, że Cię atakowałam, to przepraszam, ale to naprawdę nie było moim zamiarem.

Cytat:
Domyślam się, że to chodzi o to, co Kathy napisała na temat farbowania farbami profesjonalnymi i fakt, że nikt oprócz Caskady nie poparł jej stanowiska.

Cytat:
Szanowne Panie,

Jeśli dotyczy to moich ostatnich dwóch wypowiedzi, to uważam, że niesprawiedliwe jest to, co napisałaś.
Skoro takie są warunki udzielania się (tzn. że nie można dyskutować przedstawiając i wymagając od innych osób racjonalnych argumentów) to przez najbliższy czas z własnej woli nie będę udzielała się na zakręconym forum.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 11:20   #28799
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Szanowne Panie,

Dziękuję

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-03, 11:23   #28800
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Większość z nas dowiaduje się tu, jak bardzo była nieświadoma
Nie jesteś wiec wyjątkiem w tej kwestii
Co do wewnętrznej pielęgnacji...
Zaczęłam od wczoraj łykać Humavit- TŻ powiedział, że możemy łykać razem, bo rzeczywiście włosów leci mi na potęgę...
Wcześniej nie chciał mi "pozwolić", bo łykam już Sensilab Cerin a z witaminami można łatwo przedobrzyć i skutki wtedy są opłakane niestety
Jednak Sensilab na włosy niestety chyba nic nie daje, dlatego zaczynam wspomagać się Humavitem
Dodatkowo zaparzam sobie codziennie siemię lniane
Tzn. jak pamiętam, bo np. na dzisiejszy poranek zapomniałam, o!
Ale to przez tego zęba
No i zaczęłam popijać herbatkę pokrzywową...dokupię do niej niebawem skrzyp, żeby jeszcze bardziej te włosiska od wewnątrz wzmocnić...
Zobaczymy czy da jakieś efekty
No i ja w większości śpię w związanych włosach- tzn. podpinam je klamerkami
Są długie i bardzo łatwo się plączą i haczą- nie mówiąc o tym, ile razy TŻ nieświadomie przez sen wyrwał mi prawie kępkę kudłów
tylko uważaj z tymi suplementami by nie przedobrzyć ... Czytałam by nie stosować suplementów z pokrzywą gdy pijesz już herbatę pokrzywową ... Mnie humavit zażywany niecałe 2 miesiace nie dał zupełnie nic... Także postawiłam na inne tabsy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości)

Zasady wysyłania wiadomości