|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28771 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Dobry skręt i długie ![]() Cytat:
gdybam![]() A co to za hinduskie maski i odżywki? Cytat:
chociaż i tak już wcześniej miałam postanowienie że zapuszczamSłabo się kręcą( a raczej falują) bo są coraz dłuższe i mało wycieniowane.Przy najbliższej okazji chce je jednak ciut bardziej wycieniowac ![]() Trzymam kciuki za awans ![]()
|
|
#28772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na watku o farbowaniu jest tak wiele opinii o tak wielu farbach i tych sklepowych i tych profesjonalnych ze nie ma zlotego srodka, jak z kazdym produktem trzeba sprobowac ja bylam raz w zyciu u fryzjera na farbowaniu, farba matrix, co z tego ze kolor ladny jak po 2 tygodniach wyplowial? a farba wysuszyla wloski jak zwykle przy kazdym farbowaniu, bo jak Malgosia juz napisala kazda farba niszczy
|
|
#28773 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=[B]Indios Bravos[/B];23536192]Ja też mam wrażenie, że wypada coraz więcej i zostaje na głowie coraz mniej
![]() Kiedyś miałam takie grube i gęste włosy... ![]() ...zima ma niestety niekorzystny wpływ na włosy, noszenie czapek, suche powietrze...
|
#28774 |
|
Wtajemniczenie
|
ja przed swoim ślubem poszlam do fryzjera...do lepszego salon.
Zrobiono mi taka maske, i wlaczono tzw. saune. To podobno bardzo odzywia. Farbe mi odradzono, bo stwierdzono po co???? jestem brunetka..w sumie nie bylo sensu. Wydalam troche kasy efekt ok ale chyba nie jakis powalajacy
|
#28775 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nothing else matters tez lubię śpiewałem i uczyłem się grać ale granie z totalnie marnym skutkiem może w wakacje się za to zabiore? ![]() Ale metallice wole ostrzej ogólnie. Nightwish tylko i wyłącznie z Tarią teraz jej nie ma więc śledzę jej solową dyskografie bardzo namiętnie!
Nasze Covery http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee Bez prostownicy od: 18.09.2010!! Edytowane przez Gagz Czas edycji: 2010-12-02 o 22:08 |
||
|
|
|
#28776 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Od następnego mycia postaram się jednak masować delikatniej, dziękuję ![]() A hinduskie maski to takie w proszku Np. Kalpi tone, Amla itp.- do kupienia na helfach ![]() Bardzo fajne ![]() Cytat:
![]() Jeszcze jakby przestały wypadać to już w ogóle byłby czad ![]() Ale do ślubu też mam wizję siebie w pięknych lokach niemalże do pasa ![]() A za kciuki dziękuję ![]() Jak już wszystko będzie pewne to wtedy pochwalę się Wam ze szczegółami ![]() [QUOTE=kathy579;23538055] Cytat:
Cytat:
![]() Ale raczej nie będę szła na taki zabieg ponownie, bo podobne efekty otrzymuję podgrzewając odżywkę pod czepkiem suszarką ![]() Zastanawiam się też nad osławionym Henna Treatmen Wax'em... Kiedyś go używałam, ale jeszcze przed CG...on chyba nie ma zbyt dobrego składu niestety, prawda?
|
|
#28777 |
|
Wtajemniczenie
|
Też miałam to kiedyś
![]() Ale raczej nie będę szła na taki zabieg ponownie, bo podobne efekty otrzymuję podgrzewając odżywkę pod czepkiem suszarką ![]() Zastanawiam się też nad osławionym Henna Treatmen Wax'em... Kiedyś go używałam, ale jeszcze przed CG...on chyba nie ma zbyt dobrego składu niestety, prawda? [/QUOTE]tez sie nad tym Waxem zastanawiam nawet dzis o nim czytalam, na allegro jest... dziewczyny go chwalą Ładnie błyszczą Twoje wloski
|
#28778 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia
Jak coś to daj znać jakie efekty po tym omega-3 :P Kathy Ja np. nie zgadzam się z tym co napisałaś odnośnie farb a zgadzam się z dziewczynami. Włosy nasze są różne i każde z nich potrzebują czego innego. Składniki farb z reguły kazde zawieraja to samo co profesjonalne z tym, ze oksydant sobie same mozemy wymieszac i dostosowac a fryzjerzy ekhm nie skomentuje..."Siedze" w tym interesie to wiem jak to wszystko wyglada... Oczywiscie co do naturalnego farbowania to różnie jest w zależności od włosa. I nie ma się co wykłócać. Moje włosy przeszły dość dużo prób z farbowaniem. Moje farbowanie zaczęło się od klasy 6 na szamponetkach mahoniowych ...w gimnazjum farby Joanna ![]() Do tego co napisałaś o fryzjerach. Są bardzo omylni...Oczywiscie nie wszyscy
|
|
|
|
#28779 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie powinnaś się w ogóle przejmować tym, że myjesz włosy codziennie (chyba że nie masz na to czasu, to rozumiem). Włosom to nie szkodzi ![]() Ja też myję włosy codziennie, nawet miałam takie okresy że myłam codziennie szamponem (Babydream lub Hipp) i włoski miały się bardzo dobrze. Jeśli pamiętasz o ich odżywianiu i olejowaniu, to w codziennym myciu nie ma niczego złego. Cytat:
![]() Cytat:
Twoje wypowiedź sugerowała, że powinna pójść do fryzjera, bo farby profesjonalne którymi tam farbują są najlepsze. Ale w porządku, nie wracajmy do tematu farbowania u fryzjera. Cytat:
![]() Padło pytanie o farbowanie włosów, więc napisałam, jakie mam zdanie na ten temat. Cytat:
Nie znam się dokładnie na farbowaniu farbami profesjonalnymi. Kiedyś trochę o tym czytałam i jeśli dobrze pamiętam, to trzeba odpowiednio odmierzyć składniki, co wcale nie jest proste. Moją koleżankę, która miała podobne zdanie do Ciebie, tzn. że mniej niszczy włosy farbowanie u fryzjera, bo on dobiera odpowiednio do włosów klientki skład farby, spotkała niemiła sytuacja. Miała sprawdzony salon, do którego od dawna chodziła i jeden raz fryzjer się pomylił Spalił jej włosy (czuła nawet zapach palonego włosa)Z włosów długości do łopatek (zapuszczała) musiała obciąć mniej więcej do długości do ucha, a i tak nie pozbyła się wszystkich spalonych włosów. Poza tym włosy wypadały jej garściami. Bardzo długo trwało, zanim wróciły do normalności. Podsumowując, możesz oczywiście polecać farbowanie włosów farbami profesjonalnymi, ale uważam, ze powinnaś także napisać, jakie to niesie ze sobą niebezpieczeństwo (tzn. ryzyko złego dobrania lub odmierzenia składników i efekt zniszczenia - mniejszego lub większego - włosów, tak, jak przy każdym farbowaniu) i przede wszystkim powinnaś napisać, o jakie konkretnie farby Ci chodzi (podać producenta i nazwę farby, którą stosowałaś i która się sprawdziła, fajnie by było, gdyś podała także jej skład). Nie wierzę w to, że każda profesjonalna farba jest taka dobra (o czym pisała Paulinka).Poza tym, nie twierdzę, że na farbach profesjonalnych nie ma składu. Natomiast chciałam podkreślić, że nie ma znaczenia, to że producent nazwie farbę "profesjonalną". Liczy się skład farby i to przede wszystkim on powinien decydować o wyborze kosmetyku. Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym mamy także szampony koloryzujące. Może są jeszcze inne metody? Sama się tym nigdy szczególnie nie interesowałam, ale na pewno warto poszukać informacji, zanim zdecydujemy się na farbowanie. Cytat:
Joanna o której pisałam: - nie wypłukiwała się pomimo codziennego mycia szamponem z SLSem/SLESem, - kolor był taki jak oczekiwałam, - włosy wyglądały na mniej przesuszone niż po farbowaniu farbami z amoniakiem - bardzo dobrze pokrywa siwe włosy, - cena farby jest przystępna. Nie zmienia to jednak faktu, że tak, jak inne farby, także Joanna bez amoniaku w pewnym stopniu niszczy włosy. Jeśli uważasz, że są lepsze farby to podaj ich producentów i nazwy. |
||||||||
|
|
|
#28780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małgosia Dlaczego, nie opowiedziałaś koleżance caskada - skoro ma podobne zdanie, tylko mnie atakujesz. ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- ...wygląda na to że cokolwiek bym napisała, to są tu takie osoby które będą wszystkie moje pisane słowa negować, nawet jak napiszę że czarne jest czarne - to te osoby będą się upierać że jednak w świetle dziennym czarne jest bardziej szare...
|
|
#28781 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathy
Moja Droga my się nie chcemy wykłocać z Toba...Tylko tłumaczymy, ze troszkę na to ze złej strony patrzysz. Naprawdę to fryzjerzy to są takimi samymi ludźmi jak my. Popełniają błędy...i na błędach sie też uczą. Oczywiscie co nie znaczy, ze wszyscy są takimi "zdolnymi"fryzjerami. Są oczywiscie dobrzy w swoi fachu, ale takimi ze świeczką szukać, czyli bardzo rzadko widzimy. Kazdy fryzjer ma swoja inna wspaniałą specjalizację. Tam, gdzie chodziłam na praktyke to farbowanie, rozjasnianie, pasemka i strzyzenie idzie rewelacyjnie. No wlasnie teraz moje ALE...Dlaczego te degażówki ? Zawsze sie jednak pytają, czy sobie klient zyczy ciecię degazowkami...Inni jednak się juz o to nie pytają i klienci niektorzy wychodzą ze "schodami"... No dobrze wybiegłam jednak z tematu. Mysle, ze teraz rozumiesz o co nam chodzi. A jakie farby profesjonalne stosowalas ? Ja np. miałam na swoich włosach Emmebi, Artego. Nie polecam tej pierwszej spłukuje się a włosy są masakrycznie suche ! ;/ |
|
|
|
#28782 |
|
Zakorzenienie
|
...ponieważ jestem stale i nie słusznie atakowana - na obecną chwilę nie będę wyrażać żadnych opinii...
|
#28783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się, bo skoro regularnie myję włosy szamponem (od następnego mycia Dermeną) to może jednak bym się na niego znowu skusiła? ![]() Kończę powoli Kallosa Placentę, która nic, totalnie nic mi nie dała Zresztą tak jak osławiona Gloria ![]() A po Waxie były efekty... Chyba jednak się skuszę ![]() Na zimę można sobie pozwolić na silikony w moim przypadku. A Wax z tego, co pamiętam je zawiera... Zaraz zobaczę czy jest zanalizowany...jak nie to go wrzucę ![]() Ty też kup- będziemy dzielić się wrażeniami A za pochwalę odnośnie blasku moje włosiska Ci dziękują Na jednym ze zdjęć było dobrze widać długość, ale niestety nie chciało się dodać
|
|
#28784 |
|
Raczkowanie
|
Indios, masz śliczny skręt
|
|
|
|
#28785 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Kiedyś takiego nie miałam- zmiana pielęgnacji wpłynęła na niego bardzo pozytywnie Zobaczymy co będzie dalej ![]() Ja mam taki skręt, ze im włosy dłuższe tym bardziej skręcone, ujarzmione i piękniejsze ![]() Dlatego tak strasznie chcę zapuścić...tylko jak będą tak wypadać to kiepsko to widzę...
|
#28786 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Szanowne Panie,
od jakiegoś czasu widzę, że toczy się tu mała wojenka z jedną z wizażanek. Ona jedno słowo, a Wy dziesięć, a jedna mądrzejsza od drugiej . Proponowałabym zaprzestać tych podjazdów w białych rękawiczkach - to oficjalne ostrzeżenie.Jeśli sprawa się nie zakończy nie będę już taka pobłażliwa - wręcz przeciwnie, więc jeśli nie chcecie przymusowego odwyku od wizażu dobrze radzę spuścić z tonu i przypomnieć sobie drugi punkt regulaminu forum
|
|
#28787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy jest ktoś w stanie mi przybliżyć tę sytuację? Bo nie kojarzę
|
|
#28788 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć lokaski
Zima mi wyjątkowo nie służy, olejuję, nawilżam, a i tak puszek nieco większy jest, denerwujące to ![]() Chwilowo będę się nieco mniej udzielać, bo mam mniej czasu ![]() Pokażę się znowu, jak mi urosną włoski kilka cm
|
|
|
|
#28789 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie, ale mnie długo nie było i nie nadrabiałam...
Czy jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć gdzie jest Eloe?
|
#28790 |
|
Zakorzenienie
|
nieszczęsna zima
![]() włosy rozprostowują się pod czapką, wyglądają jakby chciały a nie mogły. ja chcę wiosnę! ja chcę wiosnę! dziewczyny wgrajcie na nowo swoje awatary i jeśli nadal macie to załączniki ![]() apel AgiZ https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=133
|
#28791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uczą się do egzaminów
|
|
#28792 |
|
Wtajemniczenie
|
malgosia86, indianos bravos dzieki za porady.
A jakie efekty byly po tym waxie do ciemnych wlosow??? dzis na noc nie dalam kokosa ale o 5 rano jak sie przebudzilam, posmarowalam odrobine wlosy glownie koncowki, po 3 godzinach zmylam- przed tym jeszcze je rozczesalam a wczoraj tego nie zrobilam..i efekt jest zupelnie inny.
|
#28793 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam dodać że po Majirel okropnie piecze skalp, jakby mi ktoś włosy podpalił, nigdy wcześniej mi się coś takiego nie zdarzyło, a po farbowaniu na czole w miejscu gdzie zaczynają rosnąć włosy miałam czerwony podrażniony pas na skórze
nigdy więcej i nie za tą cenę
|
#28794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moje na drugi dzień już się rozprostowują od czapki/kaptura
|
|
#28795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zaraz muszę usiąść ![]() 12.12. mam przedtermin a wiem tylko tyle, że nic nie wiem ![]() Plosę ![]() Cytat:
![]() Ja swoje upinam spinkami pod czapką...wtedy jest jakoś lepiej ![]() Przez dłuższy czas upychałam je do czapki rozpuszczone i nieźle je sobie poszarpałam :/ Ale cóż...trening czyni mistrza...nigdy nie nosiłam czapek ;P Poza podstawówką, ale wtedy zbyt nie interesowałam się fryzurą
|
|
#28796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz zamowilam na allegro komin taki duzy i kaptur polaczony z szalikiem, obie rzeczy cieple mam nadzieje ze lepsze od czapek bo tak wlosy nie sa "duszone" ![]() mam dziołszki pytanko...jesli chodzi o wewnetrzne odzywianie wlosow, skory no i pazurkow..co stosujecie? ja bore ballisse i cynk..ale cos ostatnio myslalam o zmianie... napiszcie co sie sprawdza przy krecono falowanych wlosach z natury niestety suchychpowiem Wam jeszcze ze podczytuje ten watek od tygodnia...i sobie mysle ze jeszcze miesiac temu to ja bylam mega nieswiadoma jak postepowac z wlosami...myslalm tylko zeby je umyc dac odzywke i pianke. olejowanie????? hehe to nawet na mysl mi nie przyszlo lata temu tylk oolej rycynowy dalam...efekt byl fatalny..i pomyslalam ale glupia ta moja fryzjerka ze kazala mi go uzyc jeszcze chcialam was zapytac czy spicie w wlosach zwiazanych, spietych????
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-12-03 o 11:11 |
|
|
|
|
#28797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jesteś wiec wyjątkiem w tej kwestii ![]() Co do wewnętrznej pielęgnacji... Zaczęłam od wczoraj łykać Humavit- TŻ powiedział, że możemy łykać razem, bo rzeczywiście włosów leci mi na potęgę... Wcześniej nie chciał mi "pozwolić", bo łykam już Sensilab Cerin a z witaminami można łatwo przedobrzyć i skutki wtedy są opłakane niestety ![]() Jednak Sensilab na włosy niestety chyba nic nie daje, dlatego zaczynam wspomagać się Humavitem ![]() Dodatkowo zaparzam sobie codziennie siemię lniane ![]() Tzn. jak pamiętam, bo np. na dzisiejszy poranek zapomniałam, o! Ale to przez tego zęba ![]() No i zaczęłam popijać herbatkę pokrzywową...dokupię do niej niebawem skrzyp, żeby jeszcze bardziej te włosiska od wewnątrz wzmocnić... Zobaczymy czy da jakieś efekty ![]() No i ja w większości śpię w związanych włosach- tzn. podpinam je klamerkami ![]() Są długie i bardzo łatwo się plączą i haczą- nie mówiąc o tym, ile razy TŻ nieświadomie przez sen wyrwał mi prawie kępkę kudłów
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-12-03 o 11:19 |
|
|
|
|
#28798 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym, nie chciałam Ciebie atakować, tylko starałam się uzasadnić moje stanowisko i uzyskać od Ciebie argumenty na poparcie Twojego stanowiska. Dla mnie to dyskusja, a nie atakowanie. Jeśli odczułaś, że Cię atakowałam, to przepraszam, ale to naprawdę nie było moim zamiarem. Domyślam się, że to chodzi o to, co Kathy napisała na temat farbowania farbami profesjonalnymi i fakt, że nikt oprócz Caskady nie poparł jej stanowiska. Cytat:
Skoro takie są warunki udzielania się (tzn. że nie można dyskutować przedstawiając i wymagając od innych osób racjonalnych argumentów) to przez najbliższy czas z własnej woli nie będę udzielała się na zakręconym forum. |
||
|
|
|
#28799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
#28800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

Spalił jej włosy (czuła nawet zapach palonego włosa)

czy jest ktoś w stanie mi przybliżyć tę sytuację? Bo nie kojarzę