|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
indios
zaglosowalam zapuszczaj wloski bo beda piekne loki a tak wogole to witam wszystkie lokaski
|
|
#28892 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Czekam z niecierpliwością ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Chodzi o to jakie kosmetyki stosujemy, o nawilżanie włosów, delikatne traktowanie, nie przesuszanie. A nie o to czy codziennie mamy olśniewające loki. ![]() Czy musisz mieć codziennie super fryzurę? Daj sobie trochę luzu, szczególnie teraz jak jesteś taka zabiegana. Myj tyle razy ile potrzebujesz, żeby czuć się świeżo (ja zwykle myję 2-3 razy w tyg.). W pozostałe dni możesz: 1. popsikać psikadełkiem, albo 2. rozetrzeć w dłoniach odżywkę b/s, przeciągnąć po włosach, lekko je pougniatać, albo 3. pougniatać mokrymi rękami z żelem/odżywką, albo 4. upiąć wierzchnią warstwę włosów, żeby pokazać mniej spuszoną spodnią (ja po nocy zwykle spód mam w lepszej kondycji niż wierzch włosów) lub całkiem spiąć włosy Stosując CG zapewnisz włosom zdrowie - pomyśl o tym. Loki to efekt uboczny
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|||
|
|
|
#28893 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zdjęcia takie dlatego, że mój zdolny TŻ jest fotografem ![]() Dziękuję- zapuszczam, ale muszą zacząć mniej wypadać, bo do pasa na takich strąkach to nie dojdę... ![]() Cytat:
![]() Twoje są rewelacyjne! Nie musisz codziennie reanimować skrętu, co? ![]() Cytat:
![]() Bardzo dobrze ![]() Mi musi kupa włosów wypadać żebym się za siebie wzięła :/ Cytat:
Dziękuję Dziękuję kochana No chcę zapuścić...ale TŻ mi przy wcieraniu Jantara właśnie powiedział, że najbardziej to mi się po bokach przerzedziły i może lepiej jak bym ścięła na krótko i zaczęła wzmożenie dbać... Kurczę- nie wiem ![]() Dziękuję
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-12-04 o 11:08 |
||||
|
|
|
#28894 |
|
Wtajemniczenie
|
Indianos Bravos juz sie zalogowalam na ten doz...choc apteka w ktorej moge odbierac nie jest jakos bliziutko niestety
ale tez nie daleko ![]() cos niebawem pewnie zamowie ale musze sie zapoznac z ta stronka bo narazie z doskoku zerknelam na nia...przy moim malym brzdacu ciezko sie skupic ![]() dolaczam jeszcze raz fotke mnoich wlosow..zdj sprzed tygodnia.. DZIEWCZYNY ONE MI SIE DZIWNIE placzą i puszą z tylu..az z profilu czasem tak odstaja i to mnie wkurza...jak to zmienic???
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-12-04 o 11:31 |
|
|
|
#28895 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#28896 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pielegnuj ten skarb---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-12-04 o 11:37 |
||
|
|
|
#28897 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
![]() co do tajników cięcia ja miałam cięte "trójkącikami" a wygląda to następująco: Dzielimy włosy na 4 trójkąty. Odmierzając od potylicy (czubka głowy) dwie kreski do skroni by powstał pierwszy trójkąt ( jakby się chciało uciąć prostą grzywkę z trójkąta) Następną kreskę robimy pod ucho w ten sposób mamy następny trójkąt. Potem odmierzamy od potylicy (od tego naszego obranego punktu na czubku głowy) i uzyskujemy kolejny trójkąt. Czwarty zostaje z tego co nam pozostaje nad szyją pomiędzy uszami. Zaczynamy ciąć ten trójkąt przy szyi obierając pasmo na potylicy -ustalając ile chcemy skrócić włosy i później do tego pasma dobieramy kolejne z dołu i przycinamy. Następnie w ten sam sposób obcinamy boki i na końcu przód. W ten sposób uzyskamy stopniowe cieniowanie włosów które dla mnie np jest odpowiednie ![]() Dodaję amatorski obrazek ![]() Nie pamiętam dokładnie czy taka była kolejność odmierzania tych trójkątów ale napisałam tak byście wiedziały mniej więcej o co chodzi
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-12-04 o 11:45 |
|
|
|
#28898 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego zaczęłam to wszystko łykać, bo mi tyle włosów wypadło przez ostatnie kilka lat Miałam tyle, ile moja siostra kiedyś. A teraz ona ma 3 razy więcej ![]() Ammmm, ładnie błyszczą i fajna długość Edytowane przez Kurka_Paulina Czas edycji: 2010-12-04 o 11:39 |
||
|
|
|
#28899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chcialabym skret ten ktory kiedys mialam moze sie uda z Wasza pomoca i radami i tak duzo mi juz pomoglyscie za co jestem wdzieczna dobrze bylo Was odnaleźć hihihihi---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
#28900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to cięcie jest bardzo "łagodne"
|
|
#28901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bylam teraz na doz i nie ma Biovaxu psikadla, nie ma fitomedu szamponu, nie ma olejku migdalowego!!!!!! wrrrrrrrrrrrrrr czyli zakupy zawieszone
|
|
#28902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak zawsze narzekałam na tę gęstość...to teraz mam Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#28903 |
|
Raczkowanie
|
Indios Bravos piękne masz te loki i zdjęcia też są cudowne- gdzie/jak mogę na Ciebie zagłosować? Pozdrawiam!
|
|
|
|
#28904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj możesz: http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...ok-374201.html
|
|
#28905 |
|
Zakorzenienie
|
indios
nie sadze aby sciecie wlosow jeszcze krocej ci je zagescilo moze poczekaj co bedzie dalej sie dzialo wlosy wypadaja co kilka lat w zmozonym tempie by dac miejsce na nowe rosnace lub te ktore juz sa wydaje mi sie ze to przejsciowy okres
|
|
#28906 |
|
Wtajemniczenie
|
dziwczyny ponawiam pytanie jak czesto olejowac???
|
#28907 |
|
Zakorzenienie
|
to zalezy od zapotrzebowania wlosow
ja olejuje teraz rzadziej czyli raz na dwa tyg
|
|
#28908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy nakladaniu raz w tygodniu efekt również bedzie ![]() nakladaj i obserwuj włosy, musisz sama dojsc do tego ile twoje wlosy potrzebują olejowania i spokojnie - nie ma potrzeby powtarzania pytania po 2 godzinach od napisania posta :P
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2010-12-04 o 13:16 |
|
|
|
|
#28909 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie lubię ostatnio moich włosów. Nie chcą się ładnie kręcić, a jak już im się to uda to prostują się pod czapką/kapturem. Pytałam Was o szampon Dax Cosmetix https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ieli-2-w-1.htm Babydream mnie podrażnił i plątał wlosy, więc postanowiłam spróbować czegoś innego. I się bardzo zawiodłam. Zdaje się, że ten szampon nie robi nic. A wlaśnie odkąd go używam włosy przestały się tak ładnie kręcić. A jak dodać do tego kaptur to już w ogóle masakra. Zanim dojadę do pracy są już praktycznie proste.
|
|
|
|
#28910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie reanimuję ich nigdy, bo zawsze chodzę w koku. Jakoś dziwnie z taką pudlową szopą wśród ludzi się pokazać. Dlatego zależy mi na długości. Może objętość się optycznie zmniejszy. Ja też spinam w ananasa.CZasem nawet zdarza mi siętak wybiec do pracy. Mój TŻ najchętniej by mnie oglądał w prostych. Ja siebie też lubię w gładkich włosach. Jednak odkąd zaczęłam czytać to forum stawiam na zdrowie włosów, nie na ładny wygląd i praktycznie nie prostuję. Na zdjęciu nie widać tego plątania i puszenia. Ja mam coś podobnego, z tyłu głowy tworzy mi się taka poduszka z włosów. W moim wypadku mam zniszczone i suche włosy na spodniej warstwie, więc logiczne, że są wiecznie poplątane. A spinasz włosy do spania?
|
|
#28911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i z krótszymi trochę łatwiej...np. z wcierkami itp. Nie wiem...cały czas się zastanawiam-z chęcią trochę bym je podcięła... Cytat:
![]() Na tych wypadających to już raczej mniej Mój TŻ za to przepada tylko i wyłącznie za mną w lokach ![]() Jak wyprostowałam na studniówkę to mu się niby podobało, ale coś tam się "boczył" ![]() Potem jednak po fikaniu oczywiście zaczęły się skręcać-i wtedy był szczęśliwy
|
|
#28912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajomi nie wierzyli, byli pewni ze zrobilam trwala ![]() wiekszosc dziewczyn tutaj odzyskuje dawny skret, niektore z fal wydobywaja. A ja -z zupelnie prostych. Sama nie wiem czy nagle w wieku 17 lat hormony jakies czy co warto dbac i wycisnac z nich ile sie da!Cytat:
Chociaz dzisiaj podczas mycia tez sporo wypadlo ![]() Cytat:
![]() a czestotliwosc olejowania, mysle ze raz w tygodniu na noc byo by super, mozesz odrobine oleju dodawac do masek (ja lubie troche rycynowego Cytat:
A co do cięcia prosto, ja zawsze powtarzam, jestem tego absolutnie pewna że moje wlosy obciete na prosto, lekko by sie falowaly. To zalezy jaki masz typ wlosow - moje nie mogą byc prosto obciete i dlugie - bo są ciezkie i sie prostuja. Podcinam co 3 miesiace, ostatnio w lipcu sporo bylo, teraz w grudniu sie wybieram.Cieniowanie je unosi, daje przestrzen do krecenia. Dlatego zawsze radzę chociaz lekkie cieniowanie
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-12-04 o 15:47 |
||||
|
|
|
#28913 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewelka
Ja też włosy prostowałam...Od 3 klasy gimnazjum...Skonczyłam prostować dopiero w te wakacje takze wiesz ![]() Kurka_Paulina Ahh mnie sie też podoba Volyova No to Kochana czekaj :P Bo juz tylko tydzien został :P Kropcia Wszystko zalezy od typu skrętu. Do Twoich włosów nadała sie ta metoda idealnie. Tak w ogóle to tak dokładnie nie znałam tej metody, ale zapiszę sobie do notatek
|
|
|
|
#28914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech...Coś mi się wydaje, ze w tygodniu przejdę się do jednej fryzjerki, którą mi znajoma z kręconymi włosami poleca... Pójdę tylko podciąć kilka cm- moja fryzjerka w Jaworze raczej nie potrafi ścinać inaczej niż teraz...a ja bym zrobiła tak, jak ma ta moja koleżanka...może akurat się sprawdzi?
|
|
#28915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj gloria z Isana sie spisala jako maska nie mam aparatu zeby to pokazac, moze byscie cos zaradzily
|
|
#28916 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kręconowłose
Pewnie mnie już tu nikt nie pamięta, tak dawno się nie udzielałam Czasem jednak podczytywałam Was i nie zaniedbałam swoich loczków Ostatnio bardzo się buntowały, pewnie przez pogodę, kaptury, czapki etc. Dziś wyjątkowo dobrze posłużył im olej ze słodkich migdałów, a potem ułozyłam je na rossmanowy żel. Nie umiem sobie tylko poradzić z takimi pojedynczymi prostymi wloskami, które tak jakby wystają ze sprężynek bo się z nimi nie skręciły :/ Tak się zastanawiam, czy są to zniszczone włosy, które straciły zdolność kręcenia się? Macie coś takiego?
|
|
|
|
#28917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No...prawie każda ![]() Ja jutro myciam włosiska, postaram się zastosować do kilku rad- zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() A Twój fryz Ewelko sobie wyobrażam- też kiedyś tak miałam, ale częściej zdarzało się na odwrót- spirale u góry a na dole rozprostowane strąki...a fe! Cytat:
![]() Hmm...też mi sie tak czasem robi, ale po jakimś czasie z jakimiś tam sie skręcą i już tego nie widać...hmm...dziwne, ze u Ciebie tak nie robią- długo tak masz?
|
|
#28918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28919 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
moj obecnie maz jeszcze przed slubem zobaczyl mnie w wyprostowanych i z tego powodu wrecz sie poklucilismy on biedny jak to facet myslal ze to juz na stale hehehea mama jak mnie zobaczyla to az usiadla..a co do dlugosci to jak mialam do ramion to byly bardziej pokrecone, zdrowsze..im dluzsze tym skret mi sie zmniejszyl albo przez to ze nic a nic nie dbalamile czasu zajmie mi regeneracja i doprowadzenie ich do "zdrowotnosci"????? ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
nie znam tez fryzjerki z prawdziwego zdarzenia ![]() a jak mi pocieniuje a ja nie dojde do ladu i skladu??? tego sie obawiam ![]() a co do wypadania dziewczyny to podobno o tej porze roku tak sie dzieje niestety
|
|
#28920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poco miec dlugie wlosy ale narzekac na nie, lepiej podciac, czuc sie w nich dobrze a miec krotsze, i z tej dlugosci probowac robic cos dalej, zapuszczac
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Dobijalo mnie codzienne mycie (taaaak po umyciu to mam piekne loczki
). Teraz znowu wracam do kreciolkow ale problem pozostal ten sam. Nie mam czasu na codzienne mycie bo mam malego synka.

. Są w kiepskiej kondycji po zaledwie jednej próbie z prostownicą.
Stosuję też kwasy 

Miałam tyle, ile moja siostra kiedyś. A teraz ona ma 3 razy więcej 

wlosy wypadaja co kilka lat w zmozonym tempie by dac miejsce na nowe rosnace lub te ktore juz sa