|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja jestem dumna z mojego dziecka, bo dzisiaj położyłam ją na brzuszki i uniosła główkę i przyglądała się nam, proszę, o to dowody ![]()
![]() |
#4982 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Witam Mamcie
![]() U nas intensywna niedziela. Byli goście, spacerek, wybory i dzień szybko minął. Teraz zmykam spać, bo pewnie za 4 godzinki obudzi się mały głodomorek ![]() Apropo spania dzieci: Dagusia śpi w łóżeczku tylko w nocy. Nad ranem po karmieniu ok. 7-8 biorę ją zawsze do siebie (uwielbiam to wspólne spanie do 10-tej ![]() ![]() A widzisz jakie masz mądre dziecko- wie kiedy się postarać ![]() Fajnie, że dałaś znać. A termin zabiegu już znacie? Twoja Lenka to niezła Pyzunia ![]() Cytat:
Znajomi nawet jak wpadają to tylko na chwilę, bo każdy się czai ze względu na dziecko.... Mam nadzieję, że niedługo wszystko wróci do normy. Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli masz lekarza blisko to może skonsultuj ten katar i chrypienie. Co Ci szkodzi zajść w ramach spacerku. Moja ma często ok 36,2. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ona się śmieje i cieszy poprostu non stop. I od 3 dni gada też non stop, aż nadziwić się nie mogę jak to szybko się zmienia. Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraż z Was po pierwszej wizycie bioderkowej, ma drugą dopiero po 3 miesiącach? Czy wszystkie idziecie znowu po 6 tyg? Bo mi lekarz napisał w wypisie z wizyty-- że kontrola za 3 miesiące. I chyba to dziwne jest?
![]() |
#4983 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
cześć
a ja was podczytuje,ale coś chęci na pisanie nie mam ![]() klarissa aż zazdroszcze,ze córcia już tyle przesypia ja to czekam na dzień,aż mój tak będzie spał,ale póki co nie da rady w dzień już unormował je co 2,5-3h a nie jak ostatnio co 1,5-2,w nocy normalnie co 3h,a raz dałam mu mm mówie dłużej pośmi może,ale pomyliłam się po tym był głodny za 2h ja tak czytam o tym karmi tak zachwalacie, ja mam dość pokarmu,ale chciałam w tyg, parę spraw pozałatwiać i mleczko by się przydało ,ostatnio nakupowałam karmi i dziś już 3 dzień pije, nic nie działa,cycki jakie miękkie były takie są ,ale to od początku miałam taki, moze raz miałam tylko twarde,ale mówie,moze wiecej ściagne niż normalnie,ale niestety nie,a na was kiedy zadziałało po ilu butelkach ?? jeszcze zamierzam pić,ale jak nic nie będzie to nie piję,bo nie lubie takich piwek bezalkoholowych,a w dodatku takich słodkich szczesliwa tak następna wizyta po 3 miesiącach Ilona moze nic się nie wydarzy,jak karmisz regularnie raczej nic nie powinno być,ale wiadomo róznie bywa i niestety to są gumki ja nigdy im nie wierzyłam,wole tableteczki
#4984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kontroli bioderek to ja również mam wizytę za 3 miesiące. Klarissa ale super Natalka podnosi główkę. Moja nie dość że się wkurza jak leży na brzuszku to ostatnio głowy wcale nie chce podnosić a wcześniej dźwigała i to całkiem ładnie. Aha i co do karmi to ja również próbowałam i na mnie też działa, więc jeśli tylko dopadnie mnie kryzys laktacyjny to znów po nie sięgam ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | |||||
Rozeznanie
|
Hello z ranca
![]() ycan, naked Zosia dziękuje za komplementy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zosia w sumie od 3 dni tak trzyma główke ale nie długo bo strasznie nie lubi byc na brzuszku ![]() sliczna Toja córeczka i jakie ma fajne długie włoski ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to zależy od lekarza albo rodzaju dolegliwości? My mamy w najbliższy czwartek wizytę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-12-06 o 07:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
Wtajemniczenie
|
to na usg bioderek trzeba jeszcze raz isc? ja bylam w 6 tyg i nic nam lekarz nie mowil. Powiedzial ze jest wszytsko ok i nic nie mowil o nastepnych wizytach....?
![]() |
#4988 |
Zakorzenienie
|
Klarissa - Michas sie ostatnio przez 2 nocki buntowal, ze spac nie chce
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Nam tez nic nie mowili
#4989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak dziecko ladnie przybiera na wadze to nie martw sie niech je mniej jezeli mu wystarcza tyle. Gorzej jaklby nie przybieral na wadze lub przybieral za duzo.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-06 o 07:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
Zakorzenienie
|
hej hej hej
![]() a raczej ho ho ho ![]() proszę oto Mikołajowy prezent dla grzecznych cioć ![]() ![]()
![]() |
#4991 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4992 |
Zakorzenienie
|
mszu naked jeśli chodzi o avatar to hahahahah musiałam go zmienić bo sama siebie nie poznawałam i zapominałam że to moje posty
![]() ![]() no ale teraz czuję się już lepiej ![]() ![]() mszu ninaad ycnan wypiłam jednego drinka i miałąm humorek hahahaha spałąmpotem do 4 rano nic nie słysząc ani jednego kwęknięcia ale się wyspałam ![]() ![]() linzey słodziutki skarbek ![]() Weronisia hahah tez po foteliku poznaje, jak patrze na fotki z przed iluś tam to nogi miał czy głowę tylko tan na samym środku a teraz na całej długości ![]() ycnan to trzymam kciuki żeby wpadło trochę grosza i żebyście szybko kupili... Klarissa super!!!! Szczęśliwa my tak mamy - tzn robili nam usg w szpitalu, potem poszliśmy w 6 tygodniu no i mamy iść na kontrolę po 2-3 mce, bo wszystko jest prawidłowo
![]() |
#4993 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ola dzisiaj coś częściej się budziła w nocy na jedzenie- aż się zdziwiłam, bo od dawna jada wieczorem i w nocy o tych samych porach: 20, 2, 6. A dziś: 20, 24, 2, 4.30 7 ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- martucha84 no to super, że imprezka udana. Ale co tak wcześnie jesteś na nogach ![]() ![]() Mnie do drinków jakoś nigdy nie ciągnęło, ale wypiłabym sobie o tej porze roku grzane winko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4994 | |
Zakorzenienie
|
dziękujemy
![]() Cytat:
![]() a Pata pewno łaskotało bo śmiał się, recholił ![]() ![]() maż jak wróci to mu pstrykniemy kilka rodzinnych mikołajowych ![]() wcześnie na nogach? maż w pracy więc trzeba było się dzieckiem zająć ![]() ![]() a ja alko też nie lubie, ale jakoś tak mnie naszło ![]() a wina i piwa to już wybitnie... fuj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Rozeznanie
|
witam,
dzisiejsza noc była gorsza niż wczorajsza wstawałam do małej chyba z 8 razy. nim zdążyłam zasnąć ona już się budziła i chciała cyca, do tego od piątej przez godzinę trzeba było ją usypiać. zastanawiam się czy gdybym karmiła ją przed snem mlekiem modyfikowanym spałaby dłużej. Pytanie do mam czy jest ktoś kto krami cyckiem i tylko na noc daje butelkę z mm - czy macie jak zaczęłyście dawać mm to czy pojawiły się jakieś problemy z laktacją i czy dzieciaki rzeczywiście przesypiają noc? dziewczyny jak u was wygląda sprawa z dżemkami w dzień, jak zasypiają wasze maluchy, jak je usypiacie? ja ciągle nie mogę znaleźć sposobu na moją małą. raz zasypia sama położona do łóżeczka ze smokiem innym razem drze się, nie chce smoka nie chce leżeć nie chce na rękach - masakra, po czym po usilnym wpychani smoka i bujaniu na rękach zasypia, choć też nie zawsze. nie wiem czy coś robię źle? co do kontrolo bioderek to my na drugą wizytę mamy w trzecim miesiącu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4996 |
Zakorzenienie
|
Martucha ale słodki ten twój Pat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja tak polubiła zabawe w "idzie rak...." że rechocze głośno za każdym razem, ale mam z niej ubaw ![]() I jeszcze sie pochwalę,że sprzedałam ubranko od chrztu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Raczkowanie
|
szczesliwa my po pierwszej wizycie u ortopedy z usg bioderek mamy przyjsc na kontrole za 3 mce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Idziemy w piatek. Widze, ze sie Dziewczynki rozmarzylyscie wczoraj o spaniu z Maluszkami. ![]() ![]() Moje dziecko budzi sie najczesciej z placzem, wiec trzymanie go w naszym lozku niczego by nie zmienilo... Za to gdy wstaje do niego w nocy, bo juz slysze, ze wcina rączki, to jest cichutko i patrzy tymi wielkimi ślipkami. A wczoraj po kapieli moje dziecko mnie ogromnie rozczulilo- konczyl drugiego cycusia, ale sie nim juz w zasadzie bawil- chwytal, cmokał, puszczał i tak dziesiatki razy (CZY WASZE DZIECI TEZ TAK ROBIĄ?), w koncu -zapatrzyl mi sie w oczy, usmiechnal sie pełna gębą i ... A guuu! i sie tak cieszyl z 5min. Myslalam, ze go zjem ![]() Klari- nie zgodze sie z toba co do Karmi- mialam cycki jak kamienie wczoraj po karmi ![]() ![]() Martucha- alez zes wystroila swego syna, kiedys sie na Tobie za to zemsci ![]() Moze sie przebierzemy za mlode malzenstwo z wyjącym dzieckiem?? ![]() Linzey- Zosia przeslodka i masz superfajny avatarek- homemade?? Co do Mikołaja dzisiejszego, to u nas to byl zawsze mikolaj - slodyczowy, czyscilismy buty czy tam wieszalismy skarpety (ale buty czesciej) i rano byly tam slodycze. I coz, zamierzam kontynuowac ta tradycje ![]() Prawdziwe prezenty sa na wigilie. Zapomnialam sie WAm pochwalic, ze zakupilam Olowi lepszejsza karuzelke. O taką, jak nizej: http://allegro.pl/show_item.php?item=1340813061 I wreszcie sie cos mojemy dziecko podoba z zabawek ![]()
![]() |
#4999 |
Rozeznanie
|
Dla wszystkich dzidziusiów z wizażu życze duuuuużo prezentów od św.Mikołaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#5000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#5001 |
Rozeznanie
|
Amelka jak poszła spać wczoraj o 20 to wstała po 2
![]() ![]() ![]() DZIŚ dostałam piękny prezent na Milołaja od AMELKI cały ranek się usmiechała do mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jesli chodzi o karmi to ja chyba jakas spaczona jestem bo na mnie nie dziala ![]() ![]() tak pochwalilam moja corke ze grzeczna i ladnie spi to wczoraj dala koncert...o 21 byla nakarmiona, przebrana i juz juz prwie spala ale dostala czkawki i sie rozbudzila. Czkawka przeszla a Majce wlaczyl sie maruder - i o taki placzaco-piszczacy - i tak walczylismy do 24 ![]() ![]() ![]() ![]() a wczorajszy caly dzien spedzilismy w sklepach szukajac pralki i teraz mam dylemat miedzy polar a whirpool ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Rozeznanie
|
aannaa-pewnie że wszystko w trybie przyspieszonym,nie do opisiania jest to hee
![]() ![]() Jak dzici wyrosną z rożka to w czym ich karmicie normalnie bez niczego ?? bo moja jeszcze troche i koniec rożka, ledwo zapinam juz ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- kotekk-my z tż kupiliśmy 2 tygodnie temu whirpool REWELKA |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5004 |
Wtajemniczenie
|
Ola w rożek była zawijana w szpitalu (10 dni) i potem kilka dni w domu. Teraz śpi pod kocykiem/kołderką (a właściwie to pod rozwiniętym rożkiem). Do karmienia brałam i biorę ją z łóżeczka, kładę główkę na jaśka (bo tak mi wygodniej karmić) i ew. przykrywam kocykiem (ale to głównie w nocy, w dzień często niczym nie przykrywam)
|
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Zakorzenienie
|
Martucha mikołaj świetny
![]() ![]() My mamy strój mikołajki, ale jest za duży... Zuziczka ale ja się o karmi pytałam i kilku lekarzy mi powiedziało, że to mit i działa jedynie jak placebo ![]() malwina ja mam poduche do karmienia, od dawna już nie używam rożka ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-12-06 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#5006 |
Rozeznanie
|
witam i ja w ten piekny mikołajkowy dzien
![]() u nas prezentow jeszcze nie bylo ![]() ![]() ![]() za to dobra wiadomoscia jest to ze zdazymy sie przeprowadzic na swieta ![]() moja mala olcia generalnie jest grzeczna ale zauwazylam ze jesli mamunia jest wkurzona to ona bez powodu placze (pewnie to czuje) i tak tez bylo wczoraj... mamusia sprzatala i sie wkurzala w miedzyczasie na tatusia, atmosfera w domu byla beznadziejna a Ola darła sie wnieboglosy nawet noszona na rekach... moje nowe postanowienie to OPANOWAC NERWY, oczywiscie to drugie to wznowic odchudzanie ![]() no i... martucha piekny mikołajek. a własnie na naszym watku nie ma Mikołaja ![]() ![]() ilona co do pekniecia gumki to miałam w klasie rodzenstwo jeden był ze stycznia a drugi z grudnia tego samego roku ![]() ![]() gabisun co sie nie chwalilas ze sprzedajesz stroj na chrzciny ![]() ![]() maliwnia ja karmie bez niczego, w rozku trzymałam małą ok 2,5 tyg ewentualnie jak jest zimno to nakrywam ja kocykiem podczas karmienia szczesliwa ja usg bioderek miałam raz wynik to 1b i nikt nic nie mowil o kolejnej wizycie ![]() klarissa to moze corcia da Ci odsapnac po tej nieprzespanej nocy i bedzie dzisiaj w dzien długo spała aaannnaaa mam identycznie i powiem szczerze ze nie moge sie na niczym skupic... a ludzi ogl;adac to juz wogole nie mam ochoty... poprostu zdziwaczałam ![]() niuniuniał temperatura ciałka ojego dziecka jest raczej nizsza niz 36,6 cos ok 36,1 najczesciej
#5007 | |||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zaraz się szykujemy na spacer tylko moje cudo się obudzi. Chyba znów ciśnienie niskie bo mała ma dzień śpiocha ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak wogóle to witam po wekendzie ![]() Nei mam jak Was nadrobić, bo kiepsko sie czuje a w dodatku czasu mi brak... Wczoraj bylismy u teściów i po 2 godzinnym noszeniu non stop mojego Patrola młodemu na tyle to sie spodobało, że poraz pierwszy od narodzin wieczorem musiałam Go usypiać chodząc i bujając Go na rękach ![]() ![]() Nosz kurka..mówiełam teściowej że dziecka nie bieże sie na rece jak tylko zajęknie..ale nie..ona musi robić swoje..jeszcze sie podśmiechywała, ze późnej mamusie go nosić będzie ![]() Tak jakby mi na złość chciałą zrobić ![]() udało jej sie... Musz sie w koncu rozgladnąc za tym strojem do chrztu, ale bede musiała chyba juz 74 zakupic bo młody teraz nosi 68, do chrzcin 3 tygodnie więc jeszcze urośnie... ![]() Mam po Domiku ale jest juz zżółkły i troszke w kurteczce chodził wiec sie nei nada... A dzis cisnienie szaleje..normalnie chodze jak pijana..tak mi sie w głowie kreci że szok...do tego ucho dalej boli ![]() ![]()
![]() |
#5009 |
Rozeznanie
|
niuniuniau moja mała ma 2 i pół miesiąca, myślę żeby jeszcze poczekać aż skończy 3. jeśli się nic nie zmieni to poważne zacznę myśleć o mm bo inaczej się wykończę. póki co żyje nadzieją że dziś w nocy będzie lepiej.
najgorzej że mój mąż często wyjeżdża, taką ma pracę, i teraz znów kilka nocy będę sama więc usypianie ryczącej małej będzie całą noc na mojej głowie. ale może dziś będzie lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Zakorzenienie
|
Elenka nie wymieniaj rozmiaru
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aneczka no to na co czekasz, przecież już nie karmisz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.