Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 967 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 13:50   #28981
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Kropciu
prostenal nie zaszkodzi Ci raczej, ale ja bym uwazala
prosze Cie tylko zebys nie eksperymentowala z hormonami typu finasteryd - moj TŻ to bierze na lysienie androgenowe i nie jest to lek obojetny dla zdrowia
fakt, ze efekty spektakularne, ale zaraz po odstawieniu wlosy mu polecialy
gdybyś byla w Warszawie to polecilabym Ci moja dermatolog - ciezko sie do niej dostac ale jest najlepsza

Ja mysle, ze u Ciebie to jednak te tabletki anty....

Mi tez wlosy ostatnio strasznie sie przetluszczaja, skalp swedzi - nie moge dojsc do ladu a wcierka czeka na otwarcie
Kropciu, moze ja Ci dam sklad tej wcierki i poprosisz w aptece zeby Ci zrobili?

U mnie wypadanie juz sie konczy, wlosow podczas mycia leci coraz mniej
Kochana poproszę o ten składzik a dużo kosztowała ta wcierka? Dla mnie ostatnio każdy grosik ważny

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
kropcia
nie boisz sie przyrostu owlosienia i w innych miejscach jak nogi rece wasikbo skoro rosna na glowie wiec gdzie indziej tez
swoja droga wiekszosc lyka tam vitapil czy biotyne to naprawde nic specjalnego nie mowiac o pokrzywie ktora tez sie tam przewinela
mam mieszane odczucia co do tego srodka na prostate balabym sie ze moze zaburzyc kobieca gospodarke hormonalna wiekszosc osob tam to osobki sporo starsze nawet sporo starsze odemnie majace dzieci ....maja inna zapotrzebowania hormonalne ..
też łykam tabletki z biotyną pokrzywą i skrzypem

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
A ja też teraz mam przerwę w tabletkach...
Miałam zrobić ją na miesiac i zobaczyć czy dostanę okres w terminie...
Oczywiscie powinien być już ponad tydzień temu a jego ani widu ani słychu :/
Bez tabletek zawsze miałam nieregularne, ale TŻ wczoraj stwierdził, ze możnaby było się przejść po test
O mamuniu...oby to były tylko zaburzenia spowodowane odstawieniem tabletek

Ja bym z chęcią poprosiła o skład tego toniku-to on Ci tak pomógł?

Dokładnie...ja bym osobiście nie zaryzykowała...i bez tego mam wahania hormonów :/
ja też mam przerwę pierwszy raz po tabsach i okresu jeszcze nie mam, też chcę isć po test ale się stresuję
libido wprawdzie wzrosło bo było wcześniej gdzieś około zera ale stres i odliczanie do okresu -masakra

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:52   #28982
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
indios nie chcesz jeszcze byc mamunia ?
yasmin swietnie ze znalazlas swoj sposob na wypadanie

mi antykoncepcja sluzy i na cere i na wlosy i na cialo( znaczy sie na niektore jego elementy jak biust) dluga droge przeszlam zanim trafilam na odp tabsy rozmawiajac z ginem powiedzialam co chce zeby sie zmienilo to raczej on mnie sluchal niz ja jego
Chyba jeszcze nie- Szef by się załamał
Już powiedział, ż emnie nigdy na urlop nie puści, bo skoro po jednym wróciłam zaręczona to teraz pewnie wrócę z obrączką na palcu ;P
I podobna to wielka strata dla płci brzydkiej będzie

A ja i tak pod koneic grudnia pójde do gina jak tego okresu nie dostanę...
No cóż...bez tabletek to ja potrafiłam jeden na 3 miechy dostawać :/
A tabletki brałam bez przerwy ok. roku...to jeszcze chyba neistety za krótko
Moja mam po kilku latach bez przerwy, jak odstawiła to już miała wszystko uregulowane...
U mnie na to chyba jeszcze za wcześnie

Kropcia- o libido nie mów
Zawsze miałam wysokie- gin dobrał dobre tabsy- ale teraz TŻ jest biedny

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2010-12-06 o 13:53
Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:58   #28983
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
A ja też teraz mam przerwę w tabletkach...
Miałam zrobić ją na miesiac i zobaczyć czy dostanę okres w terminie...
Oczywiscie powinien być już ponad tydzień temu a jego ani widu ani słychu :/
Bez tabletek zawsze miałam nieregularne, ale TŻ wczoraj stwierdził, ze możnaby było się przejść po test
O mamuniu...oby to były tylko zaburzenia spowodowane odstawieniem tabletek
pierwszy miesiac po odstawieniu tabletek łatwo ponoc zajść
moj TŻ tez biegal do apteki po testy, bo prawie histerii dostalam, hehe

Cytat:
Ja bym z chęcią poprosiła o skład tego toniku-to on Ci tak pomógł?
Indios, przepisze z recepty potem - lece teraz po młodego do szkoły
jeszcze go nie otworzyłam, al moja derma go zachwalala - wzmacnia cebulki, wiec mozna stosowac nie tylko przy wypadaniu
nie wiem co mi pomoglo, lykalam od 3 miesiecy merz special, bo TŻ mi zakupil set
a od miesiaca lykam cynk, ale to jeszcze za wczesnie

Cytat:
indios
yasmin swietnie ze znalazlas swoj sposob na wypadanie

mi antykoncepcja sluzy i na cere i na wlosy i na cialo( znaczy sie na niektore jego elementy jak biust) dluga droge przeszlam zanim trafilam na odp tabsy rozmawiajac z ginem powiedzialam co chce zeby sie zmienilo to raczej on mnie sluchal niz ja jego
zaden sposob, samo przeszlo

jak bralam tabsy tez mialam super cere i wlosy
teraz na twarzy krosty sie pojawiaja jak u nastolatki
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 14:06   #28984
caskada
Zakorzenienie

tak to prawda ja odstawilam tabsy po kilku latach brania bo chcielismy dzidzie i zaszlam w 1 miesiacu po odstawieniu 1 test i to bylo to
Stary 2010-12-06, 14:11   #28985
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
tak to prawda ja odstawilam tabsy po kilku latach brania bo chcielismy dzidzie i zaszlam w 1 miesiacu po odstawieniu 1 test i to bylo to
weź mnie nie strasz lekarz rodzinny mi powiedział bym czase 5raczków nie strzeliła bo po odstawieniu tabsów jest się nadpłodą ...
i jeszcze każdy mi ciągle o ciąży gada-maskara

Stary 2010-12-06, 14:17   #28986
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
weź mnie nie strasz lekarz rodzinny mi powiedział bym czase 5raczków nie strzeliła bo po odstawieniu tabsów jest się nadpłodą ...
spokojnie powinnas sama najlepiej wiedziec czy to mozliwe teraz
ja o dzieciach myslalam wchodzac w 26 wiosenektakze spokojnie masz czas najpierw zabawa pozniej stabilizacja zyciowo-materialna i wtedy czas na dziecko inaczej tego nie widze...
Stary 2010-12-06, 14:20   #28987
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
spokojnie powinnas sama najlepiej wiedziec czy to mozliwe teraz
ja o dzieciach myslalam wchodzac w 26 wiosenektakze spokojnie masz czas najpierw zabawa pozniej stabilizacja zyciowo-materialna i wtedy czas na dziecko inaczej tego nie widze...
małe prawdopodobieństwo, ale zawsze....
jestem takiego samego zdania najpierw ustabilizowana sytuacja materialna i pewność że jest się na to gotowym psychicznie nie tylko samemu ale również partner.
Choć nie zawsze da się to zaplanować życie samo pisze dla nas scenariusz ...

Stary 2010-12-06, 14:31   #28988
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Cytat:
Cytat:
małe prawdopodobieństwo, ale zawsze....
jestem takiego samego zdania najpierw ustabilizowana sytuacja materialna i pewność że jest się na to gotowym psychicznie nie tylko samemu ale również partner.
Choć nie zawsze da się to zaplanować życie samo pisze dla nas scenariusz ...
Zgadzam się z Wami kobitki całkowicie
TŻ się śmiał, że trzeba uważac, bo teraz pewnie moje biedaki wypuściły z 5 komórek...wyposzczonych
I choć myślę, że nie możliwe żebym została w ten sposób pobłogosławiona to lepiej zawsze się upewnić

Stary 2010-12-06, 19:35   #28989
ammmm
Wtajemniczenie

Indianos Bravos do ślubu zdazysz urodzić jak cos
bedziesz miala takiego lokaciorka jak ja hehe
Stary 2010-12-06, 20:18   #28990
morrigan1986
Wtajemniczenie

Bernadko, który to szampon? Ten http://www.*******/apteka/p49314-Sza...ydlnica_200_ml czy ten http://www.*******/apteka/p1400-Fito...y_suche_250_ml ?

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:24   #28991
miriuri
Raczkowanie

Przetłuszczające się i suche naraz!

To mój pierwszy post w tym dziale, przeczytałam FAQ i spis wątków, użyłam wyszukiwarki i nie znalazłam rozwiązania dokładnie mojego problemu, jednak jestem tu trochę zagubiona i bardzo przepraszam, jeżeli jednak się powtarzam. Byłabym wdzięczna za ewentualne skierowanie na właściwe tory

Zacznę od tego, że sama się dziwię, ale całe życie używałam tylko zestawu szampon + odżywka i moje kręciołki były bardzo ładne, i zimą, i latem, nigdy nie miałam z nimi problemów, fryzjerki się zachwycały. No i skończyło się

Jakiś czas temu zaczęły wyglądać strasznie. Problem jest podwójny: u nasady przetłuszczają się, choćbym i codziennie je myła, tworzą się brzydkie strąki a reszta włosów - suchutka i się puszy!

Próbowałam przebić się przez wątek o kosmetykach, ale strasznie jest tego dużo Czy ktoś mógłby mi poradzić jakie konkretnie kosmetyki mogłabym wypróbować? Może ktoś miał podobny problem? Zawsze używałam szamponu i odżywki Nivea do kręconych, ale jestem skłonna wydać więcej pieniędzy na lepsze kosmetyki, albo też wypróbować coś, czego nigdy nie używałam (czyli coś innego niż szampon i odżywka, więc trudno nie będzie ).

Zaraz wczytam się jeszcze raz w pigułkę i inne porady, ale kosmetyki chyba muszę zmienić natychmiastowo....i dlatego prosiłabym o radę. Jutro mnie czeka wycieczka do hurtowni fryzjerskiej. Potrzebuję czegoś, co by je nawilżyło i jednocześnie nie obciążyło...bo niestety są też cieniutkie i obciążone jakąś ciężką maską też nie będą wyglądać dobrze No i to przetłuszczanie...Nie wiem za co się zabrać najpierw

Dodam, że kwestie czesania, suszenia i tak dalej opanowałam już dawno intuicyjnie, a odżywiam się naprawdę zdrowo (jeżeli dieta ma jakiś wpływ na przetłuszczanie, to nie wiem już, co miałabym zmienić).

Z góry dziękuję.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Trochę się pospieszyłam z tym wątkiem

Przejrzałam bardzo dokładnie całe forum i znalazłam właściwie wszystko, co chciałam wiedzieć: bardzo tu ładnie wszystko uporządkowane Przepraszam za zaśmiecanie forum i mam nadzieję, że wkrótce będę mogła opisać pozytywne skutki zastosowania się do Waszych rad
Stary 2010-12-06, 21:06   #28992
MidnightPoison
Raczkowanie

Dziewcyzny mam problem.
Kurcze nie mam kasy, zapłąciłam ponad 40 zł na mazidłach za zamówienie.
Pani z mazideł napisała mi potem maila kiedy pieniądze wpłyną bo jeśli nie to w ciagu tygodnia anuluje zamówienie.
Ja że w ogóle jak to i wysłałam jej print screena. Nie odpisała mi. Napisąłam jej dziś co z tymi kosmetykami a ona napisała że wpłaty nie ma print screen jest niewiarygodny.
Jak mam to załatwić?
Jestem zła jak cholera bo naprawdę nie mam kasy, a teraz nie mam ani kasy ani produktów do włosów..

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 21:11   #28993
Gagz
Raczkowanie

Cytat:
czy to bedzie intensywna czerwien a'la wisniewski
wiesz ze za prostowanie u nas to
Nie skądże przecież bym musiał je rozjaśnić prawie na biało!! Co by je mi zabiło..... xD

To szamponetka http://www.goldmax.pl/marion-szampon...a-p-11946.html

Co w połączeniu z moimi włosami kilkanaście stron wcześniej może dać ciekawego xD Ufam jedynie marionowi bo jak kiedyś zrobiłem palette na kawałeczku tez coś czerwonego to miałem przez 2 miesiące...

A prostuje bo to bedzię taki pseudo protest klasowy bo z kumplami przychodzimy cali na czarno w 4 no i tak mi się te czerwone proste wgrają jakoś w to będzie fajnie Zdam relację jak coś

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 21:15   #28994
Kurka_Paulina
Raczkowanie

MidnightPoison - sprawdź, czy wpłaciłaś pieniądze na dobre konto (jeśli już tego nie zrobiłaś).

Zadzwoń/napisz i zaproponuj, że wyślesz potwierdzenie pocztą.

Wejdź na swoje konto bankowe w ten przelew i go wydrukuj. Na dole tej strony powinno być napisane coś w stylu "ten dokument jest dokumentem elektronicznym i nie wymaga potwierdzenia pieczątką ani podpisem". Wtedy zapakuj to do kopertki z listem, w którym napiszesz jak sprawa wygląda i kiedy zrobiłaś przelew. Chociaż jeśli Print Screenowi nie wierzy, to może lepiej pójść do banku i to jeszcze podbić

Powodzenia
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 21:17   #28995
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Dziewcyzny mam problem.
Pani z mazideł napisała mi potem maila kiedy pieniądze wpłyną bo jeśli nie to w ciagu tygodnia anuluje zamówienie.
Ja że w ogóle jak to i wysłałam jej print screena. Nie odpisała mi. Napisąłam jej dziś co z tymi kosmetykami a ona napisała że wpłaty nie ma print screen jest niewiarygodny.
Jak mam to załatwić?
Jestem zła jak cholera bo naprawdę nie mam kasy, a teraz nie mam ani kasy ani produktów do włosów..
W jakim banku masz konto? Na dobry numer przelewałaś pieniądze? Musisz mieć coś takiego jak potwierdzenie transakcji...zapisać na dysk i przesłać na e-mail.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 21:36   #28996
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Przetłuszczające się i suche naraz!

Właśnie zabierałam się za pisanie odpowiedzi . Widzę, że sobie poradziłaś. Koniecznie zdaj relację co kupiłaś i jak efekty Twoich poczynać.
Może poproś Eloe o przyłączenie Twojego wątku do pielęgnacyjnego

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 22:06   #28997
miriuri
Raczkowanie

Zdecydowałam się na metodę OMO, i jeżeli wszystko dobrze zrozumiałam, to ma ona w moim przypadku sens: włosy odżywką do mycia z właściwościami nawilżającymi, skalp delikatnym szamponem przeciw przetłuszczaniu się, i odżywka do pielęgnacji do spłukiwania, i - jeżeli to nie będzie wzmagać przetłuszczania, sprawdzę eksperymentalnie - odżywka b/s. Dobrze myślę? Do tego może maskę raz na jakiś czas na same włosy, żeby pomóc im z regeneracją. Na pewno nie będę używać żadnych produktów wydobywających/utrwalających skręt - od zawsze sprawiały, że włosy miałam ciężkie i klapnięte, nie chcę ryzykować Wydrukowałam sobie wszystkie polecane kosmetyki, poczytam o nich, sprawdzę dostępność i zobaczymy, co z tego będzie. Plan wdrażam od przerwy świątecznej - jeżeli początki będą trudne i włosy przyzwyczajając się do nowych zasad (czyli po raz pierwszy od dobrych kilku lat koniec z silikonem chociażby ) będą wyglądać strasznie, to rodzina jakoś to przetrwa, natomiast wolałabym nie chodzić w takim stanie na uczelnię

Relację zdam na pewno

Edytowane przez miriuri
Czas edycji: 2010-12-06 o 22:09
miriuri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 22:16   #28998
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Wg mnie dobrze myślisz
A do spłukiwania odżywkę wypróbuj jak najbardziej. Np. z joanny naturii. Służą one do zabezpieczenia włosów przed plątaniem min.
Rozumiem, że nie chcesz stosować stylizatora, ale jeśli zdecydowałabyś się, polecam żel lniany robiony samodzielnie. Nie powinien obciążyć Ci włosów. Ale to do rozważenia.
Pamiętaj, że po jakimś czasie stosowania nowej pielęgnacji może pojawić się kryzys włosowy. Nie poddawaj się i przetrwaj .
Wstaw zdjęcia swoich włosów
Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwać odżywkowo - szamponowo-maskowych

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 22:36   #28999
bernadka20
Wtajemniczenie

morrigan
http://www.spragnieninatury.pl/foto/...d-sz-suche.jpg
To ten szampon
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 05:31   #29000
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
Indianos Bravos do ślubu zdazysz urodzić jak cos
bedziesz miala takiego lokaciorka jak ja hehe
No...mój TŻ też ma loczki, więc nie ma innego wyjścia jak urodzić się dziecko-afro
Swoją drogą...test negatywny

Stary 2010-12-07, 09:08   #29001
gumecka
Raczkowanie

ech

witam

dzis koszmar na glowie,musialam spiac

chyba musze do fryzjera pojsc

o widze temat dzieci

no ja wam musze powiedziec,ze urodzilam mloda majac 28 lat a i tak mysle,ze za wczesnie ale za to mam juz wyrosnieta panne, w przyszlym roku do szkoly idzie
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 09:26   #29002
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość
ech

witam

dzis koszmar na glowie,musialam spiac

chyba musze do fryzjera pojsc

o widze temat dzieci

no ja wam musze powiedziec,ze urodzilam mloda majac 28 lat a i tak mysle,ze za wczesnie ale za to mam juz wyrosnieta panne, w przyszlym roku do szkoly idzie
Ja urodzilam syna jak mialam skonczone 26 teraz niebawem konczy 2 lata. Gumecka zgadzam się ja też uwazam że wczesnie w sumie...chociaz moj syn byl jak najbardziej wyczekany i zaplanowany.
Chociaz kobiety rodzaca po 30 maja czasem mnie cierpliwosci...przyzwyacz ajone sa do wolnosci.
Stary 2010-12-07, 09:53   #29003
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Dziewcyzny mam problem.
Jak mam to załatwić?
powinnaś raczej wysłać jej jako załącznik potwierdzenie przelewu, jeżeli robiłaś to p rzez net zawsze możesz taki plik otworzyć i zapisać sobie na kompie.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Swoją drogą...test negatywny
u mnie też
wynik negatywny czyli jest pozytywnie

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość

o widze temat dzieci

28 to wcześnie?

Tak w ogóle to dziś obciełam grzywkę bo krzywo mi fryzjera obcięła
a włosów wypadło jeszcze więcej niż ostatnio.
wieczorem nasmarowałam głowę eliksirem (Rybiorek )
włosy spryskałam odżywką isany w sprayu i nałożyłam kokos. Rano umyłam szamponem vishi na wypadanie (dostałam próbkę) i nałożyłam maskę elseve total. Spłukałam odcisnęłam, ugniatałam dałam odrobinkę nivea FC i kokosa. Efekt ok ale włosów mało
Co raz poważniej myślę o obcięciu, już nawet wyszukałam fryzurkę

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-12-07 o 10:11
Stary 2010-12-07, 10:39   #29004
anka.d
Wtajemniczenie

dziewczyny - jesli wypowiadacie sie o dzieciach, tżtach, czy czymkolwiek poza wlosami w swoich postach gdzies na marginesie, to ok, nikt sie nie czepia, ale to watek wlosowy i za calym szacunkiem, ale nie wszystkich to interesuje. i jesli piszecie posta TYLKO o dzieciach czy czymkolwiek innym to jest na to podforum plotkowe.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

przy okazji - informacja dla dziewczyn przyciemniajacych włosy, a unikajacych farby
ostatnio wrzucalam do skladowego maske regenerującą do ciemnych włosów (marion, w saszetkach).
musze napisac, że rzeczywiscie wplywa delikatnie na kolor.
trzymalam oczywiscie dluzej niz producent zaleca (ok godziny) i wlosy byly troszke ciemniejsze i dostaly kasztanowego połysku (to akurat zla wiadomosc dla tych co nie chce rudosci )

po zachwytach rybiorka nad kremami stylizujacymi skusilam sie też na krem-żel dyscyplinujący z loreala. no i niestety porażka.
skleja, nie da sie w przeciwienstwie do żelowego sklejenia - wygniesc tego z wlosów. matowi, wlosy sa gumowate i nieprzyjemne w dotyku. utrwala za to mocno, mimo ze ma stopien utrwalania 2 na 5.

czy my mamy w polsce cos stylizującego w formie kremu (oprocz oczywiscie nivei, ale ona mi totalnie nie pasuje)?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

ale loczki! http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od..._2-351757.html

i te http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od..._2-743262.html - myslicie ze to naturalne? niesamowita objetosc, troche suszy i puchu jest, ale wrazenie i tak robi ta fryzura.

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2010-12-07 o 10:30
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 10:41   #29005
gumecka
Raczkowanie

to przepraszam,ze tak wyjechalam z dziecmi,dziewczyny zaczely wczesniej i sie dolaczylam

kurcze musze ten olejek kokosowy wyprobowac

naprawde dzis jakas masakra z wlosami,takie siano mam,ze szok
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 10:43   #29006
ammmm
Wtajemniczenie

dokladnie, czasem rozmowa o wlosach konczy sie na tż, dzieciach itp. nie ma sie co oburzać...to byl tylko maly odnosnik do rozmowy...od wlosow, po hormony, ciąże no i dzieci
ja teraz siedze z oliwą na włosach ... dzis kupie olej migdalowy
Stary 2010-12-07, 10:52   #29007
caskada
Zakorzenienie

moim zdaniem to normalna rzecz ze wyszedl inny temat czasami tak jest ze o wlosach nie ma juz tematu i wywiazuje sie inna rozmowa na kilka postow
lepiej pogadac o czyms co jest w temacie zblizone do "wlosow" niz zeby forum swiecilo pustka...
Stary 2010-12-07, 10:56   #29008
kropcia007
Wtajemniczenie

na oftopowym nik nie pisze więc czasem nawiązać to chyba żaden grzech ...

Anka d loki z drugiego linka to moje marzenie ta objętość skręt od nasady i takie uniesione zresztą te pierwsze też boskie
obydwóm przydałoby się podciąć końce i tej czarnowłosej nawilżenie ..

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-12-07 o 10:59
Stary 2010-12-07, 11:07   #29009
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
czy my mamy w polsce cos stylizującego w formie kremu (oprocz oczywiscie nivei, ale ona mi totalnie nie pasuje)?
już pytałam o to kiedyś w wątku i nikt nie potrafił nic doradzić niestety

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Anka d loki z drugiego linka to moje marzenie ta objętość skręt od nasady i takie uniesione
moje marzenie to loki kropci

a naprawdę myślicie, że drugim przypadku to objętość, bo mi się wydaje, że po prostu opięła wszystkie włosy na bok
a że ma ścisły (i bardzo ładny) skręt to i uniesione są

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 11:09   #29010
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
już pytałam o to kiedyś w wątku i nikt nie potrafił nic doradzić niestety
mi też nivea FC nie służy, dziś użyłam by potwierdzić moje przekonanie ...

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość

moje marzenie to loki kropci
miło mi to słyszeć/czytać
ale niedługo z tych loków mało co zostanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości)

Zasady wysyłania wiadomości