|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biżuteria Poppy
Wyróżnienie zasłużonego w pełni gratuluję, a kolczyki są jak zwykle piękne
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Wcale się nie dziwię, że dostałaś wyróżnienie
![]() . Twoje prace są przepiękne. Gratulacje . Z ostatniego wrzutu obie pary nosiłabym bez zastanowienia, ale pierwsza mnie szczególnie oczarowała. Cudowne |
|
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
zastanawiam sie które ładniejsze...ale jakoś nie moge wybrać
Jesteś mistrzynią w tym co robisz |
|
|
|
|
#1474 |
|
www.dulcedo.pl
|
Na żywo to wszystko jest jeszcze ładniejsze. Gdybyście słyszały jak pan ogłaszając werdykt łamał sobie język hahaha Gratuluję i ja
|
|
#1475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A miałam tam być
|
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Rozeznanie
|
poppppy nie chwal się nieśmiało, tylko na całego
i gratuluję!![]() Z ostatnich kolcy, obie pary piękne, ale ja jednak wybieram gronka |
|
|
|
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje !!!!!!!!
Tym bardziej mi przykro, że nie dotarłam.
|
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
Do Poppy:
Mam pytanie natury techniczno- plastycznej odnośnie robienia takich zawijasów jakie wyczyniasz na ogół z drutem Np. twoje ostatnie wrzucone dwie pary kolczyków-(konkretnie chodzi to o wywijanie drutem prawdopodobnie 0,7 ~ 1,2 próby 999 wokół bazy twożąc fikuśne symetryczne zawijasy), kiedy ja robilem swoje prymitywne zawijasy pomyslalem ze lepiej by się drut ukladal gdyby go podgrzec jekko palnikiem ( tak jakby wyżarzyć ) staje sie wtedy plastyczny niemal ze jak nitka .Czy Ty w tych kolczykach wyżarzałaś ten drut? czy poprostu nic z nim nie robiłas uzywając zwyklego 999 który i tak z założenia jest miekki? i jakiej grubości drutu użyłaś w tych kolczykach? Jeśli dodatkowo wyżarzyłaś to czy po zkończeniu kolczyków ponownie musiałaś go utwardzić poprzez włożenie do polerki bębnowej czy choćby mechaniczne polerowanie dremlakiem?
|
|
#1479 |
|
Rozeznanie
|
Serdeczne gratulacje!
![]() Za każdym razem, gdy zaglądam na ten wątek to głos z zachwytu tracę. Marzy mi się, aby kiedyś na żywo pooglądać te wspaniałości
|
|
|
|
|
#1480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1481 |
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE !!!!!!!! - Twoje prace zasługują na wszystkie możliwe wyróżnienia i dyplomy, kolczyki z ostatniego wrzutu są bezbłędne, do przepięknych zawijasków dochodzi niezwykłe wyczucie koloru w doborze kamyków, co najlepiej widać w gronkach
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Przyczajenie
|
A ja chciałam napisać że szczególnie te ostatnie prace są świetne!!!
Pomysł z gronkami miodzio! No i precyzja jaka. Podziwiam was wszystkie które wrapujecie, nie osiągalne to dla mnie. Aneta, naprawdę super tworzysz!
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Rozeznanie
|
A ja ostatnio chyba widziałam piękne prace Poppy w Katowicach na giełdzie.
Tylko mój kolega tak szybko szedł, że nie zdążyłam ani pomacać ani nasycić się samym widokiem tych cudeniek, bo musiałam go gonić, żeby mi nie zniknął z oczu. Musze czekać na następną okazję!
|
|
|
#1484 |
|
BAN stały
|
Poppy rządzi
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
Jakieś zaległości mi się tu piętrzą....zmniejszyło się u mnie ciut tempo bo jesteśmy w trakcie przygotowywania przeprowadzki....ot taka mała rewolucja, czyli to co ja lubię najbardziej
![]() Pięknie dziękuję za wszystkie miłe słowa i za gratulacje...jesteście kochani JANEUSZ - przepraszam że dopiero teraz odpowiadam - we wskazanych kolczykach jest drut 999 0,8.....czasem robie też zawijasy z 1 mm - przy większych projektach...Czasem wyżarzam - czasem nie....zależy jak ciasno przeplatają się zawijasy.....czasem podgrzewam nawet w czasie pracy, gdy część drutu jest już uformowana....czasem nawet jak już jest zamocowany kamień (wspomagam się wtedy coolpasta żeby nie bylo zniszczen ). Na koniec - i dremel i polerka bębnowa.A teraz czas na jakieś zdjęcia..... 1. Spike Speedwell z kolekcji Waterfalls of Nature - turmalin, ametyst różowy, kwarc różowy, srebro 2. Poison Ivy z kolekcji Waterfalls of Nature - turmalin, srebro, gold-filled CDN Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2011-01-15 o 22:04 |
|
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
I ciąg dalszy:
1. Komplet Celeste - opal różowy, srebro 2. Komplet Winter...- kryształ górski, perły Swarovski, srebro |
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zobaczyłam nową wiadomość w Twoim wątku i to na dodatek napisaną przez Ciebie, nie mogłam się doczekać, żeby zobaczyć co tym razem. Cudeńka same, aż nie wiadomo na co milej popatrzeć
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1489 |
|
Rozeznanie
|
Komplet winter jest bajecznych, a i pierwszy fajniutki- taki romantyczny
![]() ![]() k laski:
|
|
|
|
|
#1490 |
|
Rozeznanie
|
Komplet Winter jest ... no właśnie, chyba brakło mi słów, żeby powiedzieć, jak bardzo mi się podoba
Obłędny!!!
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
Staska_Stasia, Ailil, Uniqalna_Art - dziękuję dziewczyny
Nie no co Ty Polerka najprostsza, ale kupiona - Lortone 3a....tak na marginesie to nawet kupiona we Wrocławiu, jeśli chcesz namiary na sklep to daj znać
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko - piękne i tak misterne - po prostu doskonałe
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Rozeznanie
|
Komplet Winter
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Cudna każda sztuka, a dla mnie najbardziej urzekające są kolcyzki Spike Speedwell oraz komplet Winter!
Poison Ivy na ostatnim miejscu, bo ze złotem, nie lubię osobiście, ale tu, kurczę, pasuje... |
|
|
|
|
#1496 |
|
Rozeznanie
|
Spike Speedwell jest cudny obłędnie, no i Winter genialny
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Rozeznanie
|
Zachwycają mnie Twoje prace. Są takie nasycone kolorystycznie. Trzeba odwagi i ogromnego wyczucia koloru. I jeszcze te zdjęcia roślin (jestem na razie przede wszystkim ogrodniczą
) są mi tak bliskie. Jestem też absolutną fanką Twoich nazw. I gratuluję wyróżnienia na targach, w pełni zasłużone
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
Od momentu jak zobaczyłam Twój wisior jestem w nim po prostu zakochana
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

. Twoje prace są przepiękne. Gratulacje
. Z ostatniego wrzutu obie pary nosiłabym bez zastanowienia, ale pierwsza mnie szczególnie oczarowała. Cudowne 

Tylko mój kolega tak szybko szedł, że nie zdążyłam ani pomacać ani nasycić się samym widokiem tych cudeniek, bo musiałam go gonić, żeby mi nie zniknął z oczu.
Musze czekać na następną okazję!
k laski:
jestem również