|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#29041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
|
|
#29042 |
|
Zadomowienie
|
Pytałyście o krem do włosów. Polecam https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=28.
Tylko uwaga na glicerynę. |
|
|
|
#29043 |
|
Mod-Śnieżynka
|
A gdzie go można dostać? Nie kojarzę po opakowaniu. Tani jest, sprawdziłam na allegro po 6 zł. Zawiera silikon.
|
|
|
|
#29044 |
|
Rozeznanie
|
Moje włosy chyba przechodzą bunt. No, ale to jakoś chyba trzeci tydzień cg (używam odżywki d/s z q-87, ale jak się skończy umyję włosy szamponem z SLS i zacznę używać zgodnej). Mam właśnie biovaxa na włosach, ostatnio dodałam trochę olejku rycynowego, ale właśnie od tego mycia włosy zaczęły się przetłuszczać. Myję co dwa dni i czasem jak mi się strasznie nie chciało myć włosów to mogłam zostawić na 3 i wyglądały w miarę ok, a teraz pod wieczór w pierwszym dniu (myje na noc, śpię z mokrymi) takie niektóre pasma nieświeże są. A właśnie na wieczór, gdy chcę myc włosy to mi się robią takie śliczne rurki
|
#29045 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
punkt rosy to temperatura w jakiej skrapla sie wilgoc obecna w powietrzu. jesli temperatura punktu rosy jest równa temperaturze powietrza to oznacza, ze powietrze jest mocno nasycone tą wilgocią. (przynajmniej tak ja to rozumiem)
to niestety jest wszystko powiazane i sama informacja o wilgotnosci/punkcie rosy/temperaturze niewiele daje. dopiero z kompletu informacji mozemy wyciagac wnioski Cytat:
czeszesz włosy? kiedy? czym? jak stylizujesz? jak myjesz? (na koncowkach masz resztke czarnej farby czy to swiatlo tak padlo?) Cytat:
Cytat:
nafte 15 - maks 30 minut mozna trzymac, olej jest bezpieczny (tylko lepiej go nie pic )Cytat:
![]() nawet mama mi to mowi. jak ostatnio spielam wlosy i jeszcze zalozylam okulary to uslyszalam ze wygladam jak stara rura :P nie wolno tak! kryzys trzeba przetrwac, a nie grzeszyc!![]() Cytat:
polimer daleko w skladzie, chyba nie utrwala za mocno? boje sie troche tego wosku w skladzie, moze obciaza, ale za 6 zł chetnie wyprobuje gdzie to mozna kupic? |
|||||
|
|
|
#29046 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj nie nie ma to konsystencji wosku. Jest to sztywny krem ktory po roztarciu mieknie i mozna go fajnie nalozyc na czupryne. Powiem Ci, że moje wlosy na caly dzien utrwalał- uzywalam go na poczatku roku(zima), musze znow sprobowac. Mnie nic nie obciazalo, ale ja regularnie oczyszczam wlosy SLS-em. Sprobujcie, kosztuje chyba niecale 5 zl a moze akurat Wam podpasuje. Tylko tak jak mowie, uwaga bo moze byc puszak. |
||
|
|
|
#29047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ponieważ w zimnym powietrzu wilgoci mieści się mniej, to i o 100% łatwo, mimo, że tej wody jak na lekarstwo tak przynajmniej ja zrozumiałam artykuły o pkt rosy
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#29048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z kolei ja to sobie tlumaczylam tak - nasycenie powietrza wilgocią + punkt rosy równy temperaturze - lada chwila ta wilgoc sie skropli. musi znalezc tylko odpowiednie warunki - minimalnie wyzsza/nizsza (?) temperaturę i powierzchnie na ktorej moze sie osadzic. |
|
|
|
|
#29049 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki wam dziewczyny za natchnienie, motywacje do dbania o moje przesuszone straki. Dzieki waszym postom uwierzylam ze i ja moge miec loki o ktorych nawet nie snilam. Zabawne jest to, ze zawsze marzylam o prostych wlosach, pewnie dlatego, ze nie umialam zadbac o moje puszace sie wlosy podatne na krecenie. Mialam bzika na punkcie prostowania, wygladzania itp. Pieniedze, ktore wydalam na rozne prostownice, balsamy, cementy eh.. Natlok wiedzy dot. wydobywania skretu, pielegnacji wlosow kreconych, oraz wasze zdjecia pchnely mnie do zmiany looku
Juz od kilku dni obserwuje to forum, czytam FAQ, pigulke, poczatki watku. Zwariowalam ;p Jeszcze raz dzieki za to forum! Pozdrawiam wszystkich ;p
Program odnowy - Czas, start: 05.12.2010 Koniec z suszarką, prostownicą i drogimi kosmetykami. Rozsądek! Stan aktualny: Zmęczone stylizacją, wypadające włosy do ramion. Sianowate, cienkie, mała objętość. Cel: Nawilżone, odżywione, mięsiste loki. Zahamowanie wypadania oraz zagęszczenie włosów. |
|
|
|
#29050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za nową pielęgnacjęnapisz jakie będą efekty
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#29051 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o wlasnie i ja tez tak mialam,nie warto niszczyc tego co natura stworzyla hehehe powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- wczoraj wlosy mylam a po nocy hm,burza na glowie hehe rano reanimacja i ujarzmienie,jest oki |
|
|
|
|
#29052 |
|
Rozeznanie
|
To chyba jestem tu jedną z niewielu osób która nie prostowała stale swoich loków
Prostownice miałam, głównie do grzywki. Czasem próbowałam prostować całe włosy, ale nie wychodziło mi to, a czasu dużo zajmowało, więc nie prostowałam bo mi się nie chciało Tylko koleżanki prostujące włosy kilka lat czasem mi prostują, a ja za wiele do gadania nie mam w tym temacie Choć następnego dnia już nic nie widać po prostowaniu, może tylko to, że są gładsze. Dziś moje włosy wyglądają nawet ok, ale po wyjściu z domu znów będzie puch. Śnieg, minusowe temperatury
|
#29053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#29054 | |
|
Przyczajenie
|
Dzieki
Na pewno bede pisac, na razie musze wszystko sobie przyswoic i porozgladac sie w sklepach za nowymi kosmetykami, przez internet zamawiam olejki itd. Milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Program odnowy - Czas, start: 05.12.2010 Koniec z suszarką, prostownicą i drogimi kosmetykami. Rozsądek! Stan aktualny: Zmęczone stylizacją, wypadające włosy do ramion. Sianowate, cienkie, mała objętość. Cel: Nawilżone, odżywione, mięsiste loki. Zahamowanie wypadania oraz zagęszczenie włosów. |
|
|
|
|
#29055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie umiem się tym posługiwać ;PDziewczyny, tak jak się obawiałam, razem z końcówkami z trwałą zostawiłam u fryzjerki całą falę, jeszcze pomiętoszę to, wrzucę zdjęcie i pewnie do zobaczenia za pół roku jak odrosnę ![]() W każdym razie cieszę się że trafiłam na zakręcone forum, mogę mieć ładne i zadbane włoski pomimo nasilenia AZS, i do tego naturalnie i bezpiecznie Nauczyłam się od Was rozróżniać kilka składników w kosmetykach, może dzięki temu czeka mnie mniej wpadek na zakupach włosowych
|
|
|
|
|
#29056 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech, a ja dziś śmigam w zaplecionych włosach. I niestety grzeszę szamponem Head&Shoulders, ale siła wyższa. Szampon z dax cosmetics spowodawał taki masakryczny łupież, że muszę go podleczyć. To nawet nie jest zwykły łupież, tylko jakieś takie "kuleczki", wygląda to trochę jak gnidy
Już tak kiedyś mialam, Nizoral nie pomógł ale zo to Head&Shoulders owszem.
|
|
|
|
#29057 |
|
Konto usunięte
|
danusiaes podsumuwująco
![]() ja po pielęgnacji od 20 lipca wedle wskazań własnie z tego wątku -scielam stare włosy -nowe rosnie b.szybko -a to co jest na głowie od spodu jest korkociagami, na wierzchu jest proste, wiec wyglądam jakbym przerwała kręcenie lokówką w połowie -przyciemniłam moje włosy /reakcja na amle i rycyne/ -ominelo mnie jesienne wypadanie /mi zawsze włosy mocno wypadały, od kilku miesiecy kolo 30 na tydzien/ -zawsze błyszcząły mi włosy, ale teraz zdarza sie, że nieznajome osoby pytają czego używam, bo są naprawdę śliczne -wiem, że nowych cebulek mi nie przybędzie i moje włosy nie zgrubieja, ale nigdy nie myślałam, że mogą byc aż tak piękne ![]() Jednym słowem warto ![]() -a do tego wątku wrócę jak będę zdecydowanym lokasem
|
|
|
|
#29058 |
|
✌
|
Bernadko wiem. Ale nie wiedziałam czy dobrze trafiłam. A napisałam bo zaintrygowało mnie to co pisały Dziewczyny.
|
#29059 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki dzis nie umylam wlosow w po raz pierwszy od dawna
probowalam ratowac radicalem w sprayu i woda..nastepnie zawinelam raczej zrolowalam w pieluszke tetrowa...po chwili bylo ok ...jednak po 5 minutach oklaply zaplotlam dobieranego ale nie przejelam sie tym bo dzis czekalo mnie jedynie mycie okien...wiec fryzura byla w sam raz...
|
#29060 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po dzisiejszym myciu zauważyłam, ze włosków wypadło troszku mniej
![]() Może rzeczywiście za bardzo szarpałam skalp... Zapowiadają się ładnie...i super się kręcą...coś z nich chyba jeszcze będzie
|
#29061 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula66
Tez mam równo ścięte :P I w ten week będzie mnie strzygła wykładowczyni przedmiotu specjalizacja-strzyżenie Więcej szczegółów ujawnię po strzyżeniu, na które się nie mogę doczekać... Cholera...włosy wypadają mam głupie wrażenie, że brakuje mi witamin...Sama nie wiem |
|
|
|
#29062 |
|
Mod-Śnieżynka
|
U mnie na początku zmiany pielęgnacji bardzo wypadały włosy. Nie umiałam ich myć odżywką. Teraz wypada mi zaledwie parę włosów. Więcej zdarza się kiedy myję BD.
Po nocy mam ładne loki, nie ma potrzeby reanimacji. Ale w pracy... no cóż nieciekawie. Gorąco, a warunki pracy raczej nie sprzyjają ładnej fryzurze, na dodatek ciągle dotykam włosów, bo opadają na twarz. Dziś, po paru godzinach skończyło się na gumce do włosów. |
|
|
|
#29063 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja widze efekty po zeszlorocznych jesiennnych wcierkach, mam duzo wiecej wlosow (sporo stracilam po farbowaniu, dekoloryzacji i poparzeniu skory glowy w liceum). nie moge sie doczekac momentu mierzenia obwodu kucyka (ale to brzmi :P ). Cytat:
bylam dzis w nowootwartym TBSie w Pasażu Grunwaldzkim ![]() skusilam sie na cottonseed curl boost, korcil mnie tez zel, ale troche za drogi. dostalam za to ksiazeczke z promocjami i mam kupon 30% znizki na 2 produkty do pielegnacji wlosow
|
||
|
|
|
#29064 |
|
Zakorzenienie
|
anka.d, a ja się skusiłam na te maseczki mariona co ostatnio polecałas
fatalną mają dostępność, musiałam wysłać TŻta na poszukiwania, a że TŻ potrafi to je dla mnie zdobył, niestety przywiózł je 5 min po tym jak nałożyłam waxa![]() no i nie mogę się doczekac następnego razu mam i do czerwonych i do brązowych, mam nadzieję że podzialają, hopefully, bo pociągnę Cię do odpowiedzialności![]() ja się uporałam z wypadaniem, thx God już dawno nie byłam taka szczęśliwa
|
#29065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszę się razem z Tobą i marzę by mnie również spotkało takie szczęście
|
|
#29066 |
|
Wtajemniczenie
|
anka.d
Nie mozesz sobie mnie wyobrazić....(tez sie nie mogę oczywiscie doczekać )I zrobie sobie włosy szamponetką płomienny rudy z Joanny (nowość) Zobaczymy jaki kolor mi wyjdzie :d |
|
|
|
#29067 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dzis pierwszy raz uzylam Tigi Curlesque Mam odzywke d/s, odzywke b/s i apmfier (cz jak to sie tam pisze) ![]() I powiem tak: Najlepszy zestaw jaki do tej pory uzywalam bo i skret sie trzyma i wlosy nie sa napuszone ![]() Jutro umyje glowe to wkleje zdjecia
|
|
|
|
#29068 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro bede buszowac po realu, ah oby byla joanna
![]() na mariona od dawna sie czaje ja dzis zmienilam przedzialek i grzywke na druga strone, mam nadzieje ze przykryje siwe wlosy bo sa tylko z jednej strony ufff
|
#29069 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no... chociaz jedna przestala narzekac na wypadanie (no w sumie druga, bo indios tez ). trzymamy jeszcze w takim razie kciuki za kropcie! Cytat:
) czyli w feniksie we wroclawiu. drogeria ktora tam jest to taka niby natura. niby, bo ma szyld natury, ale ma inne kosmetyki niz zazwyczaj (np. nie widzialam mypy, czy artiste, ktore są markami naturowymi własnie).
|
||
|
|
|
#29070 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jestem załamana...! Jak wszystkie iwecie, zapuszczam włosy. Ale wczoraj ze szczotki wyjęlam dwie garści włosów, dzisiaj jedną. I problem nie w tym, że wypadają a w tym, że je WYRWAŁAM...! Tak mi się kołtunią strasznie, że aż mnie skóra boli od czesania. Zaczęłam głowę myć codziennie, bo jak nie umyję kilka dni, to po prostu aż chce mi się na jeża ściąć, taka to mordęga je rozczesać!!!! Zawsze miałam z tym problem, ale ostatnio to jest jakiś koszmar po prostu....
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

kryzys trzeba przetrwac, a nie grzeszyc!

za nową pielęgnację

Choć następnego dnia już nic nie widać po prostowaniu, może tylko to, że są gładsze.
ale nie przejelam sie tym bo dzis czekalo mnie jedynie mycie okien...wiec fryzura byla w sam raz...