|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#29071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Wypadają niestety nadal ![]() Cytat:
![]() Wiele dziewcząt dzięki regularnemu olejowaniu pozbyło się plątania włosów ![]() Ja też miałam ostatnio z tym problem, a włosy mam od Ciebie duuuuuuuuuużo krótsze ![]() Rozczesałam jednak kilka razy porządnie grzebieniem z głęboko rozstawionymi zębami (a ile mi ich wtedy wypadło to szok! ), teraz daje dużo odżywki i rozczesuję palcami...Na razie, nie zapeszając, jest ok ![]() Cytat:
Mnie dawno nie było, nie nadrobiłam tylu stron i nie wiem, co polecała Anka.d
|
|
#29072 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś olejowałam ale i tak mi się plątały, niemniej jednak dzisiaj idę kupić olej kokosowy, trzeba coś z tym zrobić, bo nigdy ni zapuszczę, zostanę łysa. Zwykle psikanie gliss kurem pomagało, ale wczoraj i przedwczoraj wymślałam że po prostu zwariuję. Powiedzcie, gdzie kupujecie mypę? i dajcie linka jak mozecie, kończy mi się mrs potters ichyba czas na zmianę.
|
#29073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i wyhaczył je na Kościuszki, to jest na obrzeżach Wrzeszcza, po drodze na plażę ale looknij na stronie producenta, tam są wypisane sklepy, pewnie są gdzieś u Ciebie bliżej mam nadzieję że i Ciebie spotka i trzymam kciuki Cytat:
skoro u Ciebie było widać efekt, to i u mnie powinno, bo ja mam zdaje się trochę jaśniejsze włosy od Twoich, niestety ![]() tylko że ja znałam przyczynę wypadania i w sumie wystarczyło przeczekać co nie znaczy że nie działałam prewencyjnie, bo działałam i działam, ofkorsCytat:
|
|
#29074 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanko.. Pol roku temu po okolo 2-3 latach udalo mi sie zwalczyc powazny problem lysienia (ile mnie to kosztowalo..). Niecale pol roku mialam spokoj, niestety z przyjsciem jesieni/zimy moja wlosy znowu zaczely wypadac, ok. 60-70 wlosow, ale nie kilkaset jak wczesniej. Domyslam sie ze to przez pore roku. Zaczelam olejowanie i zaobserwowalam ze leci ich teraz ponad 100..az nie moge patrzec na to wszystko
Czy ktoras moze z wizazanek miala podobna sytuacje i po jakims czasie po olejowaniu przestaly jej calkowicie wypadac? Badz za sprawa pielegnacji? Jestem bardzo uczulona na tym punkcie, po tym wszystkim co przeszlam. Wlosow malo zostalo i wciaz wypadaja ;( Bylabym wdzieczna za wasze spostrzeżenia dot. waszych sytuacji.No i oczywiscie milego dnia zycze
Program odnowy - Czas, start: 05.12.2010 Koniec z suszarką, prostownicą i drogimi kosmetykami. Rozsądek! Stan aktualny: Zmęczone stylizacją, wypadające włosy do ramion. Sianowate, cienkie, mała objętość. Cel: Nawilżone, odżywione, mięsiste loki. Zahamowanie wypadania oraz zagęszczenie włosów. |
|
|
|
#29075 |
|
Rozeznanie
|
Pisałam wczoraj, że ładne włosy mam po myciu. Tylko, że przy skalpie były i tak tłuste. Dziś na szczęście nie szłam na 8 do szkoły i właśnie sobie wymyłam włosy Barwą SLS. Mam nadzieję, że to coś pomoże. Bo rano jak je zobaczyłam to się załamałam. To może być ten kryzys włosowy, czy co innego?
|
#29076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak powaznie to moze przez zmieniajaca sie pore roku..badz faktycznie przez rozpoczecie nowego etapu czyli olejowania...zobaczymy co bedzie dalej
|
|
#29077 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej, w koncu te olejki to nie zadna przykra chemia ;p Ok, jestem pozytywnej mysli, a jak wlosy beda mi zostawac na dloniach to bede zaciskac zeby ;p ammmm powodzenia zycze )P.S. Co jak co ale dawno nie mialam tak milych wlosow w dotyku. Jak nie moje!! Niesamowite ))
Program odnowy - Czas, start: 05.12.2010 Koniec z suszarką, prostownicą i drogimi kosmetykami. Rozsądek! Stan aktualny: Zmęczone stylizacją, wypadające włosy do ramion. Sianowate, cienkie, mała objętość. Cel: Nawilżone, odżywione, mięsiste loki. Zahamowanie wypadania oraz zagęszczenie włosów. |
|
|
|
|
#29078 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#29079 |
|
Raczkowanie
|
hej lokasy
ja dzis mam spiete bo tragedia,jedna strona oki a druga ble |
|
|
|
#29080 |
|
Wtajemniczenie
|
gumecka mialam tak kiedys
I tez gumeczka (zrobilam sobie taki niby koczek) a potem opaska
|
|
|
|
#29081 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robią się nad szyją na najdłuższych włosach ![]() Cytat:
Pomyśle nad tę szczotką. Cytat:
Cytat:
Ja polecam podobnie jak Kropcia Yunga i tak jak Indios oleje Glisskura bym odstawiła.Chociaż ale jeśli uważasz że Ci pomaga no to nie wiem.Ogólnie mniej środków do stylizacji jeśli włosy się bardzo plączą - moim zdaniem.
|
|
#29082 | ||
|
Wtajemniczenie
|
u mnie jest to samo
za to ostatnio pojawił się inny problem. Mianowicie na drugi dzień po myciu włosy są tłuste i boli mnie skóra głowy Dziś przy myciu wypadło troszku mniej włosków ![]() Cytat:
![]() http://www.kalamis.pl/product-pol-85...rsuk-duza.html też mam jeszcze starą wersję isany -Yung'a Cytat:
) i nałożę olej to włosy mogę przeczesywać palcami zaraz po nałożeniu oleju a po spłukaniu są gładziutkie i się nie plączą
|
|
#29083 |
|
Wtajemniczenie
|
Edith
Pewnie kolezanka miala na mysli szampon aloesowy Mypa ![]() Obejrzałaś moje propozycje fryzur ? ![]() Kropcia Kupilam sobie wczoraj tonik Subriny przeciw wypadaniu włosów. I kupie cynk niedlugo..Dzisiaj zaczelam z powrotem pić pokrzywę (naczczo) xD |
|
|
|
#29084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spłukałam wodą z octem ... co to za tonik - bo go nieznaju
|
|
#29085 |
|
Zadomowienie
|
Ja z sylikonów nie zrezygnuję, zresztą Ci co mnie pamiętają wiedzą, że ja lubię sylikony i że moim wlosom ładnie służą. Ja raczej obserwuję włosy i łączę Wasze metody z moimi. Np. mi służy bardzo szampon familijny jajeczny a pokrzywowy nadaje sie do kosza.
Yunga używam, ale aktualnie mam mrs potters. Gdyby nie Gliss Kur to bym w ogóle nie rozczesała włosów, tym bardziej, ze kołtuny nie robią mi się podczas mycia, tlko podczas spania, ja się strasznie wiercę. A kucyka do spania nie zrobię czy czegokolwiek innego, bo nie zasnę po prostu, ja lubię spać na płasko i nawet poduszka większa niż jasiek powoduje u mnie bezsenność <upiłam dzisiaj na próbę szampon familijny z czarną rzepą, jak mi się baby dream skończy to zastosuję no i znów kupiłam olej kokosowy, będę olejować.... Mam pytanie co do Joanny Naturii - jest tylko szampon z makiem czy odzywka też? Bo byłam dziś w carrefour'ze i był tylko szampon. To samo tyczy sie Joanny z czarną rzepą. Myślałam, że jest jakaś odżywka... Czy robicie sobie płukanki ze skrzypu? Jeśli tak to jak to robicie? Po prostu zaparzacie torebkę naparu i płuczecie tym głowę? Jak to wygląda? Po prostu polewacie głowe i już?
|
#29086 |
|
Zakorzenienie
|
czesc lokaski piekne
zaraz nadrobie o czym piszecie
|
|
#29087 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia
A to nie dobra mama ![]() Moja mama, by tez wypiła...Ale miesiąc temu jak chciałam, zeby dla mnie zaparzyła (przepisywałam papierska z maska na głowie ) to oczywiscie zaparzyła i pilnowała, bym na głowe sobie nią polała ![]() A co to za tonik ? Juz Tobie zdjęcie pokazę (jak chodziłam do zakładu na praktyke, to pracownica szefowej miała własnie ten tonik, bo jej też bardzo wypadają włosy) ![]() wilczex Moja droga mnie się wydaje, ze jest odżywka z makiem...a co do czarnej rzepy to nie mam zielonego pojęcia. I się nie myliłam...Wczoraj u siebie w drogerii ją widziałam (robiłam tez zakupy...Kupiłam balsam Mrs. potter z aloesem, odzywka Garnier NP ten czerwony z żurawiną i arganowym..wyprobowalam wczoraj i nieźle się tez potter aloes u mnie spisuje jak i odżywka, ale beda czekac w kolejce do wykorzystania...Mam dosc duzo tego juz
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-12-09 o 13:20 |
|
|
|
#29088 |
|
Zadomowienie
|
Ano właśnie tak myślałam, ze jest taka odzywka, ale, że nigdy jej nie widziałam w sklepach a dzisiaj natknęłam się na szampon to w końcu zwątpiłam. Dziekuje za rozwianie wątpliwości|!
|
#29089 |
|
Zadomowienie
|
wilczex a próbowałaś do spania związywać włosy na samym czubku głowy? tak, żeby podczas spania nie leżeć na włosach a pozwolić im swobodnie zwisać.
|
#29090 |
|
Zadomowienie
|
Próbowałam wszystkiego - jak mówilam strasznie się kręcę i śpię wwielu pozycjach dziwnych, żadne związywanie nie wchodzi w grę - nie mogę zasnąć i kaplica
|
#29091 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja nie narzekam nie robia mi sie koltuny na szczescie i dzis mimo ze rano latalam troche po miescie (Kropcia
) to wlosy sa w dobrym stanie no takie wlasnie shakirki czyli lekko ..na dowod tego jak wygladaja dzis moje loki wrzucam foto zrobione dzis wczoraj wieczorem byly myte wiec ta lekkosc jescze jest i nic mi nie obciaza nawet pantene do lokow ktory nakladam chyba codziennie rano ..grzywka dzis nie prostowana jak widac nie mialam czasu rano pewnie pozniej ja rozprostuje bo czuje sie golo![]() wilczex a spalas w warkoczu ktorego sie wyrzuca za lozko lub za poduszke?
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-12-09 o 14:29 |
|
|
|
#29092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
a ta odżyweczka joanny świetna do mycia choć rzadko myję odżywką i pięknie pachnie
|
|
#29093 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jest tez odzywka - wystarczy zajrzec do kwc :P i naturia ma odzywki (prawie wszystkie wersje, bo widzialam ostatniojakis szampon z pomaranczaa takiej odzywki nigdy), i joanna rzepa tez (nawet mam, ale jeszcze nie testowalam) |
|||||
|
|
|
#29094 |
|
Rozeznanie
|
Myje tym od początku, koło 20 listopada zaczęłam (to jednak nie będzie 3tygodni
) myć odżywką Isana z Babassem potem albo odżywka d/s (Isana z jakimiś witaminami, ale niezgodna z cg) albo maska Biovax, balsam Joanny jako odżywka b/s i utrwalenie skrętu ten krem z nivei do kręconych. Wtedy akurat miałam maskę, a nie odżywkę. Wcześniej było ok, ładnie wyglądały, tak jak pisałam, że można było wytrzymać trzeci dzień jeszcze bez mycia, a teraz jak wieczorem umyję to rano przy skalpie (znaczy gdzieś tak z 5cm od czubka głowy) włosy są tłuste w dotyku i na nie wyglądają. A nie chce codziennie myć włosów. Nawet spięte źle wtedy wyglądają. Dziś niestety musiałam je wysuszyć bo by nie zdążyły mi wyschnąć i wyglądają ok (wymyłam szamponem z SLS).
|
#29095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On rewelacyjnie zmiękcza i wygładza ![]() Możesz też, jak radzi Kropcia, zmoczyć troszkę włosy i nałożyć na wilgotne ![]() Cytat:
![]() Codziennie piję jedna pokrzywę i jeden skrzyp ![]() Torebek nie wyrzucam, tylko odkładam do kubeczka. W dniu mycia głowy przerzucam je do litrowego garnka, zalewam wrzątkiem i parzy sie to wszystko pod przykryciem aż wystygnie. Wtedy gdy umyję głowę, nałożę odżywkę to na sam koniec płuczę tym chłodnym wywarem ![]() Włosy są niesamowicie piękne Moze pomoże też bardziej na wypadanie ![]() Cytat:
|
|
#29096 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe.. jak nie znajdę jej w Toruniu to może zamówię Tylko nie teraz bo trochę dużo wydatków mam ostatnio przed świętami. Kupiłam dziś olej z Evafitu i Joanna b/s z miodem Cytat:
![]() Poszukam tego sprayu.Dziękuję za poradę Tak! oczywiście Bardzo mi się podobały, coś w tym stylu właśnie mi się podoba ![]() Pokażę Wam niżej co mi się dotychczas najbardziej podoba ![]() Cytat:
![]() Jeśli mówisz że nie dasz rady ich odgarnąć ani spiąć to nie wiem co Ci poradzić ![]() Cytat:
|
|
#29097 |
|
Zadomowienie
|
A i zdjęcia fryzur które najbardziej mi wpadły w oko załączam
![]() Najbardziej podoba mi się ta pierwsza -bo z grzywką Jak widzicie muszę miec wysoko uniesione (bo tak mi pasuje do twarzy )A na końcu dodałam 3 upięcia które też mi wpadły w oko
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-12-09 o 18:01 |
|
|
|
#29098 |
|
Raczkowanie
|
Wilczex ogladalam dzis twoja stronke ze zdjeciami,cudne a wlosy wow-zachwycona jestem.
moje wlosy wczoraj(zdjeci nr 1) po przyjsciu z pracy wygladaly oki a wieczorem juz nie bardzo(zdjecie nr2) |
|
|
|
#29099 |
|
Raczkowanie
|
no i nie wiem czego używać żeby włosy dłużej trzymały fale
![]() na mokro nakładam żel z rossmana ale nie trzyma się długo poza tym moje włosy szybko się obciążają |
|
|
|
#29100 | |
|
Lifthrasir
|
Cytat:
Ja na samym początku pielęgnacji zawędrowałam do zielarskiego i się zaopatrzyłam, trzeba było zapytać. Jak znajdziesz szczotkę z włosia dzika, to daj znać, też jestem chętna. Zbaczając trochę z tematu, znasz może jakiegoś dobrego fryzjera u nas w mieście? Planuję cieniowanie, ale naprawdę się boję, że w takim momencie, kiedy skręt jest coraz lepszy, coś mi zepsuje...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

). 
), teraz daje dużo odżywki i rozczesuję palcami...
mam i do czerwonych i do brązowych, mam nadzieję że podzialają, hopefully, bo pociągnę Cię do odpowiedzialności

) i wyhaczył je na Kościuszki, to jest na obrzeżach Wrzeszcza, po drodze na plażę
mam nadzieję że i Ciebie spotka i trzymam kciuki
Czy ktoras moze z wizazanek miala podobna sytuacje i po jakims czasie po olejowaniu przestaly jej calkowicie wypadac? Badz za sprawa pielegnacji? Jestem bardzo uczulona na tym punkcie, po tym wszystkim co przeszlam. Wlosow malo zostalo i wciaz wypadaja ;( Bylabym wdzieczna za wasze spostrzeżenia dot. waszych sytuacji.