Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-18, 19:43   #1351
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Ma ktoś namiar na dobre 3D w okolicach Łodzi?
Moria jest chyba z Łodzi, zapytaj ją gdzie była.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 19:54   #1352
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Tav, masz rację ten czas tak szybko leci że szok Niedługo będzie nowy rok i połowa ciąży. U mnie kończy się 18 tydzień
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:00   #1353
Renessme1985
Rozeznanie

a jak tak na Was dziewczyny klikam i klikam... i się z tego wszystkiego sama zapisałam Eweska widzę suszarka już blisko, więc klikamy... Zaraz odpalę drugiego kompa poklikam na Nas wszystkie hehe... Co tam nie spróbować... chociaż szampon i odżywkę skosić hehe

Co do dzieciaczka i łóżeczka, to My na razie postanowiliśmy umieścić malucha u Nas w sypialni. Też mamy dla niego wolny pokoik (tzn będziemy mieli, bo na razie brakuje w nim ściany hehe... mamy za to ogromniasty salon ) ale mamy podłużne mieszkanie i nasza sypialnia na jednym końcu, a pokoik na drugim, więc to by było dla mnie ciężej biegać do niego co 2 h w nocy na drugi koniec mieszkania, a tak to będzie pod ręką. Też nie wyobrażam sobie spać z maluchem w łóżku... cały czas bym się bała, że go TŻ zgniecie, bo on jakieś niekontrolowane ruchy ma we śnie hehehe Ale będę chciała malucha odstawić do swojego pokoju jak będę już na dobre wracała do pracy... czyli jak będzie miał jakieś 6 m-cy... taki jest wstępny plan, a co z tego będzie to zobaczymy

Dziewczyny mam ogromnie wyrzuty sumienia, że nic dzisiaj nie zrobiłam... jak patrze na mieszkanie to normalnie ... a jutro TŻ ma choinkę przywieźć... ehhh nasz Syneczek najważniejszy teraz

Listopadowa bardzo dziękuję za linki

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

a tak w ogóle to mam ochote na grzane wino z owocami i goździkami zaraz padnę chyba....
normalnie bym się takim ululała

Eweska gorąca noc się szykuje z Małżem...

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:06   #1354
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
a jak tak na Was dziewczyny klikam i klikam... i się z tego wszystkiego sama zapisałam Eweska widzę suszarka już blisko, więc klikamy... Zaraz odpalę drugiego kompa poklikam na Nas wszystkie hehe... Co tam nie spróbować... chociaż szampon i odżywkę skosić hehe

Co do dzieciaczka i łóżeczka, to My na razie postanowiliśmy umieścić malucha u Nas w sypialni. Też mamy dla niego wolny pokoik (tzn będziemy mieli, bo na razie brakuje w nim ściany hehe... mamy za to ogromniasty salon ) ale mamy podłużne mieszkanie i nasza sypialnia na jednym końcu, a pokoik na drugim, więc to by było dla mnie ciężej biegać do niego co 2 h w nocy na drugi koniec mieszkania, a tak to będzie pod ręką. Też nie wyobrażam sobie spać z maluchem w łóżku... cały czas bym się bała, że go TŻ zgniecie, bo on jakieś niekontrolowane ruchy ma we śnie hehehe Ale będę chciała malucha odstawić do swojego pokoju jak będę już na dobre wracała do pracy... czyli jak będzie miał jakieś 6 m-cy... taki jest wstępny plan, a co z tego będzie to zobaczymy

Dziewczyny mam ogromnie wyrzuty sumienia, że nic dzisiaj nie zrobiłam... jak patrze na mieszkanie to normalnie ... a jutro TŻ ma choinkę przywieźć... ehhh nasz Syneczek najważniejszy teraz

Listopadowa bardzo dziękuję za linki

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

a tak w ogóle to mam ochote na grzane wino z owocami i goździkami zaraz padnę chyba....
normalnie bym się takim ululała

Eweska gorąca noc się szykuje z Małżem...
Kliknęłam w Twój banerek
A co do nocy to nie wiem czy będzie taka gorąca, na pewno nie taka jak sprzed ciąży

Jejku, jejku ale mam stresa hehehe już mógłby przyjechać
Sorry za to marudzenie ciągłe, ale nie mogę się doczekać, to czekanie jest straszne.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:10   #1355
amarcia
Wtajemniczenie

Taverneyno już, już 17-ty jak ten czas zasuwa.....
Teraz kiedy usg?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:11   #1356
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Czesc kochane, ja sobie jeszce troche na Tz po czekam to mysle do Was zajrze, drzemke strzelilam i chodza za mna lody......
Listpopadowa, ja mysle ,ze moj maly do tz sie udal, bo on przy 180 cm wazy 115 kg...
Anulinka, widzisz martwilas sie o ruchy, nadszedl i Twoj czas teraz dzidzia Ci da popalic.
Mimbi, wlasnie mnie zastanawia czy ten vat tak bardzo poczujemy, tez bym chciala juz cos zamowic malemu, ale jakos niewiem co, i chyba to co mam na dziewczyne zaczne wsatwiac na allegro bo mam z reserverda itp. a skoro siusiak to beda zbedne..
Eweska klikamy klikamy i mam nadzieje,ze cos Ci na swieta wyklikamy No i wreszcie dzis faceta sie doczekasz, grzeczna badz
Andziot, no grtaulacje, ale jaka Twoja dziewczynka dorodna no no mama dobrze wcina, masz buzi Kochana, wiem jaka jestes podekscytowana, przerabialam to wczoraj.
Renessme, witaj w gronie susiakow, kolejna siweitna wiadomosc co za dzien i dolacze sie do klikania
Volisia pikam i u Ciebie Stale Cie goscie nawiedzaja, oj wiem jak to meczy...
Monia, eh co tu Ci poradzic, wiem jak facet potrafi dac w kosc, niewiem czy to ja tylko juz taka nerwowa mi czasem cos slodkiego na to pomaga.
Anula tylko sprzata i sprzata, ja dwie godziny po sprzatalam i myslalam ,ze ducha wyzione, bol brzucha i kregoslupa mnie dopadl,ze musialam lezec, wiec Cie podziwiam za te porzadki.
Stary 2010-12-18, 20:24   #1357
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Ja tam kawki w weekend sobie nie odmawiam. mama tez musi miec chwile przyjemnosci

Dzieki Ci za te slowa... juz sobie wyobrazam jak analizowalas sytuacje.. skad moglabys miec hiva? musialo to byc okropne
No to mysle, ze jak im puscisz Slayera to beda tanczyc w brzuszku walca ja musze wyprobowac jakichs mocniejszych brzmiec by pobudzic mojego Dzidka do dzialania Mama czeka!!!!!

Kochane trzymajcie za mnie kciuki, bo.... bede lepic pierogi... pierwszy raz sama z kapusta i grzybami

I male pytanko... Dzidzius bedzie z Wami w pokoju czy robicie mu osobny? Bo ja mam jedna sypialnie wolna, a mam bardzo malutkie pokoiki i zastanawiam sie czy nie zrobic mu/jej swojego pokoiku by tam tez spal/a
Na poczatku uparlam sie by Dzidziol byl z nami w pokoju, ale teraz sie zastanawiam czy nie lepiej jak bedzie mial swoj pokoj. Jak z tym u Was? Co myslicie?
ja jestem za zeby na poczatku dziecko bylo w pokoju z nami, bo chyba bym umarla z nerwow, albo wogole nie spala jakby dziecko bylo osobno.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dziewczynki dziękuję za kciukasy
byliśmy jeszcze na zakupach świątecznych po wizycie i dopiero co wróciliśmy (ludzi tyle ze szok, po prostu nie ma gdzie nogi postawić)
naszczęście to co najważniejsze kupione, uffff

teraz też nie mam czasu odpisywać,
wybaczcie
bo musze się uszykować na wieczorną imprezkę na mieście,
bo mój mężul ma dziś urodzinki i idziemy ze znajomymi do pubu

no więc ..................
będzie DZIEWCZYNKA
żadnego siusiaczka nie było widać
nawet o dziwo strasznie żal mi nie było, bo jak zobaczyłam tą piękną twarzyczkę na 3D to się zakochałam od razu
dzidzia waży 420g
jedyne co mnie trochę zmartwiło to gin powiedział że minimalnie powiększona miedniczka w nerce, ale dwa razy powtórzył że to bez znaczenia, ale mnie już się alarm włączył
będę musiała mu nastepnym razem przypomnieć żeby się dobrze przyjrzał znów

zdjęcie wkleję chyba jutro,
jeszcze raz dzięki za kciukasy
zmykam się szykować
a!!!!! gratuluje!!! super jezuuuuuuu normalnie bomba!!!!

Cytat:
No właśnie ja o Wejherowie słyszałam też bardzo dobre opinie. Ponad to można tam wynająć oddzielną salę dla siebie i malucha po porodzie. Mąż może w niej przebywać z żoną i dzieckiem, kiedy mu się podoba, a nawet cały czas i zostać na noc. Kosztuje chyba ok 300-400 zł obojętnie jak długo zostaje się w szpitalu.

Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe słowa o mnie i brzusiu

Ale jak już odważyłam się zamieścić zdjęcie, to się sp.....yło i dzisiaj od rana w szpitalu byłam Rano jak wstałam to miałam takie plamienia jakby śluz zabarwiony na różowo... Ja już nauczone jestem poprzednią ciążą, którą de facto straciłam, że trzeba szybko działać i nie bagatelizować takich spraw, a już na pewno nie w połowie ciąży...
Pojechałam właśnie do szpitala w Redłowie i jestem bardzo zadowolona z obsługi i szczerze mogę polecić... Najpierw Pani z recepcji podłączyła mnie do KTG i zaczęłam szukać serduszka. Oczywiście nic nie było słychać i ja już panika w głowie, że o co chodzi, że nie słychać ale w końcu znalazła uffff... pod KTG leżałam jakieś 20 minut u robił się zapis...

Aha no i jeszcze w tym wszystkim czuje już ruchy w nocy dzieciaczek tak fikał, że szok i pod tym KTG tak samo.

Potem musiałam poczekać na lekarza, bo akurat robili cesarskie cięcia i nikt nie mógł zejść do izby przyjęć. W końcu przyszła młoda Pani doktor, najpierw zrobiła mi normalne badanie ginekologiczne i stwierdziła, że mam lekką nadżerkę i że możliwe, że to plamienie od tego, ponad to możliwe zapalenie pęcherza bo strasznie często do toalety chodzę, chociaż nic mnie nie boli Kazała kupić Urosept i herbatkę żurawinową. W poniedziałek zaniosę mocz do badania, to wtedy będę miała pewność. Potem zrobiła mi USG, żeby zobaczyć, czy z dzidzią i łożyskiem ok. Stwierdziła, że w środku wszystko w jak najlepszym porządku, że widzi jak dzieciaczek kopie i że nie ma się czym martwić.
... i potem mówi do mnie, że widzi płeć i jak chce znać to żebym obstawiała co jest na co ja, że myślę, że chłopak... no i Pani doktro potwierdziła... będziemy mieli SYNKA prawdopodobnie Oliwera (ale to jeszcze nie na 100%)
Poza tym zakaz kategoryczny noszenia czegokolwiek i sexu

A dzisiaj chciałam sprzątać na święta i co??? leżę cały dzień
A teraz mykam Was nadrobić
gratuluje kolejnego siusiaka!!! dobrzze ze wszystko ok,

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
No makijaż znajomej zrobiony
Małż dzwonił jest już w PL, czyli jeszcze około 3-4 godzinki i będzie w domku

Violisia powodzenia Rewanżuję się i będę klikać
ale masz fajnie, ja juz wiem ze moj tz ma opozniony lot niecala godzinke, zobaczymy co to bedzie dalej....
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:25   #1358
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Ups... rozbilam lustro..
Stary 2010-12-18, 20:32   #1359
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Ups... rozbilam lustro..

nie przejmuj sie, ja notorycznie rozbijam lustra, jakbym faktycznie to mialo przynosic pecha to moje prawnuki tez musialby byc obciazone bo na mnie juz lat zabraklo hahahah
Stary 2010-12-18, 20:33   #1360
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ups... rozbilam lustro..
yyyyyyyyyyy no to tego... na szczęście
Stary 2010-12-18, 20:36   #1361
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z małżem i ma jeszcze 120km do domku, jej okropne jest to czekanie, robię mu kolację na ciepło bo bidulek dziś nic konkretnego nie jadł, samo suche.

Monia jesteś tak samo zawzięta jak ja
no to bedzie mily wieczorek

Cytat:
Ups... rozbilam lustro..
no na pewno na szczescie

a ja robie na kolacje tortille
przyjedzie kuzyn tz na ala parapetowke
to pewnie posiedzimy troche

a u mnie dzisiaj skonczyl sie 21 tydzien
od jutro 6 miesiac zaczynamy
Stary 2010-12-18, 20:38   #1362
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Ups... rozbilam lustro..
Czyli co? 7 lat szczęścia

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:42   #1363
eweska
Moderatoreska

Aaaaaaa jeszcze 25 km Jedzie po mału około 60-70km na godzine po A4 bo zasypane jest, do tej pory nie było problemów dopiero jak dojeżdża do Katowic to jest świeży śnieg, ale nie dziwie się bo pada u nas przynajmniej od 15-16.
No ale dużo mu juz nie zostało
Stary 2010-12-18, 20:46   #1364
amarcia
Wtajemniczenie

A od którego tygodnia zaczyna się 5-ty miesiąc???

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

eweska aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak ja sie cieszę, na pewno też szalałabym w takiej chwili wstawiaj wodę na gorrrrrrrrącą domową herbatkę
i zaraz się wzruszę no
Stary 2010-12-18, 20:48   #1365
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

wiecie co mi sie dzisiaj przydarzylo?
jutro zaczynam 19 tydzien , juz rano pisalam ze jakos dziwnie slabo sie czuje no i popoludniu nagle wzielo mnie na wymioty! jestem w szoku. przytrafilo mi sie to 4 razy w tej ciazy zaledwie i zawsze zolcia jak mam pusty zoladek. kurde 19 tydzien i takie historie?
Stary 2010-12-18, 20:49   #1366
Catia88
Rozeznanie

Eweska super! Czyli swojego mężulka będziesz mieć praktycznie zaraz koło siebie! Nareszcie! Cieszymy się razem z Tobą!

Stary 2010-12-18, 20:50   #1367
eweska
Moderatoreska

Cytat:
A od którego tygodnia zaczyna się 5-ty miesiąc???

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

eweska aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak ja sie cieszę, na pewno też szalałabym w takiej chwili wstawiaj wodę na gorrrrrrrrącą domową herbatkę
i zaraz się wzruszę no
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Jak zniknę z kompa to będzie znaczyło że mam tz-ta w domku
Stary 2010-12-18, 20:51   #1368
amarcia
Wtajemniczenie

agnieszka może coś zjadłaś po prostu... nie teges

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

eweska jeszcze z 5 km!!!
Stary 2010-12-18, 20:55   #1369
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
agnieszka może coś zjadłaś po prostu... nie teges

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

eweska jeszcze z 5 km!!!

nie, nie to typowa wymiotka ciazowa. jedna wymiotka i juz gra, tylko kurcze ostatni raz tak mialam w 16 tyg, i myslalam ze wiecej mi sie nie przytrafi
Stary 2010-12-18, 21:04   #1370
Catia88
Rozeznanie

Eweska! Póki co dzielą Cię tylko 2 głosy od miejsca 30go Suszarka będzie twoja

Stary 2010-12-18, 21:11   #1371
Siasiek
Zadomowienie

Hej dziewczyny.

Jak tam nasza lista? mniej więcej równo idzie
No to gratuluję tym które już wiedzą (nie wiem czy dobrze pamiętam bo czytałam jakiś czas temu, cały czas coś robię).
Mazianka Tobie się udało
Andziot do nas życie bardziej jakby to powiedzieć ekonomicznie podeszło
oszczędność na ubrankach, zabawkach, mamy już pewne sprawy obcykane hehe.
Renessme fajnie mieć pierwszego synka.
Jak o którejś zapomniałam proszę wybaczyć

Od rana po mieście śmigałam, na zakupy, później u mamy byłam na kawie. Przyszłam do domu, ubraliśmy choinę, zrobiłam śledzie na ciepło z rodzynkami, a teraz gotuję kapuśniak bo tak mi chodził, że nie mogłam odpuścić. Jestem wykończona.

Co do pokoju dla dziecka, nasze dwa łobuzy będą miały razem pokój. Na początek dzieciątko będzie u nas w kołysce "koszu Mojżesza" a myślę po dwóch, trzech tygodniach przeniosę go do łóżeczka do pokoju Czara. Dam starszemu czas z oswojeniem się z płaczem tego młodszego w nocy. Ale wiem, że na pewno nie zrobię tego błędu który zrobiłam przy Czarodzieju, nie wezmę go do łóżka. Dziecko wtedy dobrze czuje się przy mamie i później nie potrafi przyzwyczaić się do łóżeczka. Ale też musi się przyzwyczaić do spania w swoim pokoju więc to będzie na pewno krótki okres czasu.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-12-18 o 21:20
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:22   #1372
amarcia
Wtajemniczenie

Siasiek zupełnie po równo : 10 na 10
Stary 2010-12-18, 21:35   #1373
Paulizia
Wtajemniczenie

5 godzin lepilam pierogi

Ale ulepilam! 114
Stary 2010-12-18, 21:36   #1374
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

kurde!! pewnie eweski maz juz przyjechal, myslalam ze zdaze powiedziec jej ze sie ciesze i trzymam kciuki za udany wieczor

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dzien dobry czesc i czolem
Dziewczyny, walka na plcie w pierwszej notce trwa - my wspieramy grupe babska Prosze uprzejmie dopisac imie MICHALINKA. Mala do USG ustawila sie, ze tak powiem od d*** strony, w zwiazku z czym nie bylo zadnego problemu z rozpoznaniem TZ chodzi dumny jak paw, bo on od poczatku byl pewien ze dziewczynka. W zwiazku z powyzszym wstawiam mu do salonu szklana kule i czarnego kota, niech wrozy i zarabia na zycie, dobrze mu idzie
Po dzisiejszym USG bardzo poprawil mi sie moj zdolowany, ciazowy nastroj - okazalo sie, ze nie tyje juz jak hipopotam, wyniki mam w normie, cytologia jedyneczka. Mala wazy 230 gramow, ma 18 cm, serduszko bije 133 uderzenia na minute. Pierwszy raz slyszalam bicie serca i chyba sobie je nagram w telefonie jako dzwonek
gratuluje!! sliczne imie naprawde

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
gratuluje!!!!! klaski:
jej tyle z was juz wiec co tam sie chowa
super, gratulacje jeszcze raz
no ja nie wiem i szybko sie nie dowiem....

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
W ogóle to zauważyłam, że w wątku jest jakieś parcie na siusiaki

Jak się nie dowiem w poniedziałek, czy mam penisa w brzuchu, czy nie, to padnę i tak będę leżeć!
jest jest parcie... hehe dzisiaj jak mnie kolezanki w szkole zobaczyly to odrazu stwierdzily "bedzie chlopiec!!!" fajnie by bylo gdyby sie nie mylily... skad one moga to wiedziec???

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Cześc dziewuszki !!!!!!!!
Kurcze nie było mnie troszke i juz chyba nie nadrobie Was .
Miałam cięzki tydzien i dalej mam jakis taki dołek.
Najpierw Julia w zabawie naruszyła mi mocno znamie,które mam od wielu lat i staram sie zawsze pilnowac,by go nie "tykać" a ona niechcący mi je zerwała i krew sie lala i przez kilka dni mialam takie mysli,ze nawet mi sie pisac nie chciało( teraz juz zaschnęło i odpadło),a potem Julka rąbla o kafelki i poł jedynki straciła,nastepne kilka dni z głowy.

Jakby tego było mało,to mam coraz silniejsze mysli i powrcie do Lubania i dzisiaj bede rozmawiała z Tz o spzredaniu tego mieszkania i przeprowadzce,bo nienawidze tego miejsca i na pewno ni bede tu potrafiła zyc,z kazdym dniem jest coraz gorzej,męczy mnie brak wszystkiego i to,że ze wszystkim trzeba jechac 20km,przedszkole do du>>>y,lekarz do du....y,zero sklepów,a ja nie jestem na tyle mobilna,zeby trasą dojezdzac z byle *******a .
wiec nie wiem na czym to wszystko stanie,ale trudno nie dam juz dłuzej rady tutaj,wogole nienawidze tego mieszkania i momio moich checi,nie czuje sie tu u siebie.uff,to sie wygadałam
wczoraj cały dzien wyłam,a o 19 mialam wizyte 3d i jak mnie lekarz zobaczyła,to sobie pewnie pomyslał ....bo miałam cała twarz czerwoną i spóchniete oczy ,dzisiaj nie jest lepiej,

jedynym pozytywnym punktem było właśnie wczorajsze badanie ,dołączam zdjęcia.
dzidzia wazy 420g i dzisiaj zaczynamy 22tc,termin idealnie jak z @ 29.04

dołączam zdjecia mojego maleństwa,na drugim widac dokładnie co bedzie
tez sie tak czulam jak bylam w niemczech. Bez pracy i siedzialam sama cale dnie w domu i szlak mnie trafial... rodzina daleko ehhh a jak Tż jechal na tygodniowe montaze i siedzialam sama caly czas w tym wielkim domu to az koszmary mi sie w nocy snily... dlatego musialam wrocic do polski...
teraz mieszkam w łodzi, ale nie jestem stad... tez tesknie za swoim rodzinnym miesteczkiem, ale nie moglabym tam mieszkac glownie z powodu wielkiego bezrobocia. Jedno jest pewne- w swieta nie moze mnie tam zabraknac
jestem pewna ze dojdziecie z mezem do porozumienia i wybierzecie ta najlepsza opcje czyli Luban

gratuluje syneczka- siusiak jak marzenie ( bez urazy)

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
no więc ..................
będzie DZIEWCZYNKA
żadnego siusiaczka nie było widać
hehe a jednak teraz juz na pewno u mnie tez bedzie coreczka oby cala i zdrowa jak twoja

Cytat:
Potem zrobiła mi USG, żeby zobaczyć, czy z dzidzią i łożyskiem ok. Stwierdziła, że w środku wszystko w jak najlepszym porządku, że widzi jak dzieciaczek kopie i że nie ma się czym martwić.
... i potem mówi do mnie, że widzi płeć i jak chce znać to żebym obstawiała co jest na co ja, że myślę, że chłopak... no i Pani doktro potwierdziła... będziemy mieli SYNKA prawdopodobnie Oliwera (ale to jeszcze nie na 100%)
Poza tym zakaz kategoryczny noszenia czegokolwiek i sexu
leży sie fajnie gorzej z seksem ale dla syneczka zrobi sie wszystko najwazniejsze ze on jest i rosnie! moje gratulacje!

a ja caly dzien na zajeciach ...ale nudy!!! zamiast rozwiazywac zadania to ciagle gadalam z dziewczynami ( odkad jestem w ciazy straszna gadula sie zrobilam) i profesorek w koncu zaczal mnie sie pytac jak tam dzidziol i ktory to miesiac przybralam "buraka"... "to naprawde juz tak widac??" pomyslalam...

i powtorze sie- dziewczyny mowia jak jeden maz - bedzie chlopak.
Brzuszek sie zaokragla i ja wygladam slicznie...

e tam glupoty gadaja
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:38   #1375
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
5 godzin lepilam pierogi

Ale ulepilam! 114
No to pięknie
Ja nie robię, mam pyszne w sklepie na dole :-P domowe, babki mają małą firmę i lepią w domu.

Zaraz zrobię zaklepke do kapuśniaku i wsunę ze 2 miseczki

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:40   #1376
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
5 godzin lepilam pierogi

Ale ulepilam! 114
114? podziwiam! mi by sie nie chcialo

podeślesz mi chociaz jednego??
Nikosia

Stary 2010-12-18, 21:41   #1377
Catia88
Rozeznanie

Kasia ale miałaś przygodę z tym profesorem Ja też bym "cegłe spaliła" na twoim miejscu Kurcze, wydaje mi się,że tej ciąży jeszcze nie widać,ale skoro tak mówisz to znaczy,że nasze brzuszki są już naprawdę widoczne...

Stary 2010-12-18, 21:49   #1378
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
5 godzin lepilam pierogi

Ale ulepilam! 114
wow podziwiam, ja mam zamiar pierniczki robic

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
kurde!! pewnie eweski maz juz przyjechal, myslalam ze zdaze powiedziec jej ze sie ciesze i trzymam kciuki za udany wieczor

gratuluje!! sliczne imie naprawde

no ja nie wiem i szybko sie nie dowiem....

jest jest parcie... hehe dzisiaj jak mnie kolezanki w szkole zobaczyly to odrazu stwierdzily "bedzie chlopiec!!!" fajnie by bylo gdyby sie nie mylily... skad one moga to wiedziec???

tez sie tak czulam jak bylam w niemczech. Bez pracy i siedzialam sama cale dnie w domu i szlak mnie trafial... rodzina daleko ehhh a jak Tż jechal na tygodniowe montaze i siedzialam sama caly czas w tym wielkim domu to az koszmary mi sie w nocy snily... dlatego musialam wrocic do polski...
teraz mieszkam w łodzi, ale nie jestem stad... tez tesknie za swoim rodzinnym miesteczkiem, ale nie moglabym tam mieszkac glownie z powodu wielkiego bezrobocia. Jedno jest pewne- w swieta nie moze mnie tam zabraknac
jestem pewna ze dojdziecie z mezem do porozumienia i wybierzecie ta najlepsza opcje czyli Luban

gratuluje syneczka- siusiak jak marzenie ( bez urazy)

hehe a jednak teraz juz na pewno u mnie tez bedzie coreczka oby cala i zdrowa jak twoja

leży sie fajnie gorzej z seksem ale dla syneczka zrobi sie wszystko najwazniejsze ze on jest i rosnie! moje gratulacje!

a ja caly dzien na zajeciach ...ale nudy!!! zamiast rozwiazywac zadania to ciagle gadalam z dziewczynami ( odkad jestem w ciazy straszna gadula sie zrobilam) i profesorek w koncu zaczal mnie sie pytac jak tam dzidziol i ktory to miesiac przybralam "buraka"... "to naprawde juz tak widac??" pomyslalam...

i powtorze sie- dziewczyny mowia jak jeden maz - bedzie chlopak.
Brzuszek sie zaokragla i ja wygladam slicznie...

e tam glupoty gadaja
kasiu a czemu mowisz ze nie szybko poznasz plci dziecka?
Stary 2010-12-18, 21:51   #1379
agniese79
Rozeznanie

Co do usg3d w Łodzi to ja nie robiłam ale dziewczyny polecają sobie http://dzidziusiowo.pl/forum/57/738.html, wiem że w Renomie na Sterlinga też robią oprócz tego polecany jest dr Dudarewicz http://www.usg-3d.pl/index.html. Robił mi zwykłe usg w Matce Polce (przypadkiem zresztą, troche po znajomości) i mam bardzo dobre zdanie.
Stary 2010-12-18, 21:52   #1380
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Kasia ale miałaś przygodę z tym profesorem Ja też bym "cegłe spaliła" na twoim miejscu Kurcze, wydaje mi się,że tej ciąży jeszcze nie widać,ale skoro tak mówisz to znaczy,że nasze brzuszki są już naprawdę widoczne...
nawet moj MAŻ ( he he) stwierdzil ze dostalam dupci
tata stwierdzil, ze zrobilam sie mamusiowata, a siostra ze cycki mam takie jakbym sylikony dopiero co wszczepila ( cala kamilcia )
Nikosia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości