|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#29551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Dziewczyny! przepraszam, że Wam się tak wetnę,ale mam jedno pytanie: ile zazwyczaj czekacie na zamowienie z D O Zu? Ja czekam od czwartku i caly czas mam status opuscilo hurtownie... a mam w zamowieniu prezenty...
Jak to jest u Was? |
|
|
|
#29552 |
|
Konto usunięte
|
ja zazwyczaj odbieram tego samego dnia, albo następnego
wiele zależy od dostępności produktów
|
|
|
|
#29553 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na bal postawilabym raczej na podpiecie niz calkowite upiecie. Cytat:
|
||
|
|
|
#29554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#29555 |
|
Wtajemniczenie
|
h4li
No no faktycznie...Mniejszy puszek ![]() Bardzo ładne masz te loczki !! Pięknie się kręcą a na łupież nie wiem...A myjesz włosy samą odżywką ? |
|
|
|
#29556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale piekne loczki ja znalazlam cos fajnego curlformers-fajne dla tych co chca wiekszy skret
|
|
|
|
|
#29557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() także to chyba jakiś błąd systemu, może typowy dla naszego miasta ![]() anka.d! masz świetne włosy
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-12-20 o 19:34 |
|
|
|
|
#29558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#29559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak chyba zrobie, bo już sie zaczynalam zastanawiac ile to moze trwac ![]() Jeszcze jedno pytanie techniczne: musze odebrac wszystko co zamowilam czy moge z czegos zrezygnowac? Bo nie moge się doszukać na stronie DOZ-u czy jest taka mozliwość. |
|
|
|
|
#29560 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naturalny ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#29561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale myślę że raczej nie powinno być problemu![]() dziewczyny (i chłopcy ), używał może ktoś wody brzozowej Isana? widziałam ją dzisiaj w Rossmannie, ale szczerze mówiąc wystraszył mnie kolor i zapach i ciekawa jestem jakie macie wrażenia ... jeśli macie
|
|
#29562 |
|
Wtajemniczenie
|
h4li
Mnie swędziała głowa po Hippie...Kup Babydream. Lepszy jest...Moze uczula Cię chlorek sodu (Sodium Chloride, bo jest w Hipp). Uzywam teraz na zmianę szamponu Fitomed do suchych i Babydream. Raz na 2 tygodnie (minie w tą srode 2 oczyszczanie skalpu). Moze sprobuj jak ja ?
|
|
|
|
#29563 |
|
Zakorzenienie
|
ech Ty, niedobra
![]() w takim razie nie powiem ani słowa na temat iż strasznie Ci urosły
|
#29564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a pytanko do Ciebie Pani Fryzjer, jakies pomysly na balowe fryzurki, do wykonania samemu?
|
|
|
|
|
#29565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tak mam wlasnie robione czyli widze dbasz o swoje shakirki ![]() ja dziewczyny juz uciekam zajac sie moimi chlopakami dobranoc
|
|
|
#29566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic nie slyszalam :P na pocieszenie powiem, ze chyba sie powoli robia przeswity na koncach i trzeba bedzie te pojedyncze kosmyki ciachnac... :/ |
|
|
|
|
#29567 | |
|
Lifthrasir
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#29568 |
|
Raczkowanie
|
Witam witam i o zdrowie loko-falek pytam
![]() U mnie dzisiaj nawet ok czego bym się nie spodziewał, idąc przez wietrzną grabiszyńską i świebodzki : :Odkryłem problem mojej grzywki!! Od czasu pierwszych prostowań, zawsze usilnie próbowałem dać grzywkę na lewą stronę, stwierdziłem że lepiej wyglądam. No i tak robiłem do wczoraj, kiedy to zapomniałem je po umyciu ułożyć jakoś się zamyśliłem...i była głównie w prawo, a pod wieczór już zalążki na korkociągi na grzywce ale nie całej, bo gdzieś jednak chyba rękami ją przesterowałem na lewą tak z brzegu lewego, i było trochę w tą trochę w tą. PS. "Żyje w miłosnym uniesieniu ach" http://darkman123.wrzuta.pl/audio/ax...en_sing_for_me
|
#29569 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#29570 | |
|
Rozeznanie
|
wyglądają świetnie
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...00.html&next=1
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#29571 |
|
Wtajemniczenie
|
h4li
Moja droga...masz bardzo ładnie kręcące się włosy...Teraz modne są upięcia z dodatkiem warkoczy:francuz, kłos, warkocz, warkocz z 4 pasm...itp. ![]() Ale do Twoich włosów nie bardzo warkocz...chyba ze taka szachownica z jednej strony a otem cos takiego http://www.fryzury.info.pl/wp-conten...one_dlugie.jpg
|
|
|
|
#29572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#29573 |
|
Wtajemniczenie
|
Volyova
Miałam maskę Mypę...i jest z amodimethicone :P A to na powaznie nierafinowane i w 100% masło ? ;o h4li Kochana nie reanimujesz swoich włosków 2 dnia ? ;> Kara za ta gumkę :P
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-12-20 o 23:28 |
|
|
|
#29574 |
|
Zakorzenienie
|
H4LI - piękne skrętnice
mogą być trudne w obsłudze ale jaki efekt ![]() Gagz - dobry kawałek jutro powędruje do empetrójki ![]() Volyova - to Mypa nierafinowana? Myślałam że nie pachnie bo rafinowane ![]() producent był tak miły i nie podał żadnych informacji ;P Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2010-12-20 o 23:32 |
|
|
|
#29575 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do warkoczy, to masz racje, warkocza nie udaje mi sie porzadnie zaplesc, wszystko sie placze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tnx obsluga jest straszna, ale juz sie pogodzilam z faktem, ze prostej lsniacej tafli gladkich wlosow nigdy nie bede miala
|
|||
|
|
|
#29576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O tak obsługa łatwa nie jest Mam podobne sprężynki i żeby je reanimować muszą być niemal całkowicie mokre. Teraz eksperymentuję z kremem Artiste, ale nie utrzymuje w ryzach puszaka. U mnie najlepiej pianka Wella ciemnoniebieska sie sprawdza, ale używam tylko, kiedy muszę naprawdę dobrze wyglądać. Ja ze swoją owcą na głowie, w ogóle nie mam pomysłu na sylwestrową fryzurę...Ech marzy mi się prosta fryzurka pin-up i takowy makijaż Gdybyś poszła w cieniowanie, te falki z góry zamieniłyby się z pewnością w loczki. Chyba nie wszystkie Natury w W-wie mają produkty Mypa. Odwiedziłam już sklep w metrze Centrum i Gocławek i nic A taka mam ochotę spróbować tego masełka...
|
|
#29577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#29578 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie sie niezle sprawdza krem toni&guy soft curl creme, ale rzadko go uzywam, bo chociaz slicznie definiuje loki, to latwo z nim przesadzic i pozniej zachowuje sie troche jak wosk- nie zasycha jak zel, wiec nie mozna go wygniesc, ale jest taki lekko klejacy, co nie za bardzo mi odpowiada.Cytat:
a prostowac nie bede, bo by mnie tu dziewczyny potraktowaly chyba tak: a pozatym to straaaasznie zawsze trwalo i juz mi sie nie chce tak molestowac wlosow (ostatni raz proste byly chyba przed 1,5 rokiem, ale to wtedy trzeba bylo kazdego dnia poprawiac, bo zawsze sie cos wywinelo) ![]() nad cieniowaniem mojej szopy juz dlugo sie zastanawiam, ale narazie moja fryzjerofobia sie ujawnia i nie moge sie przelamac. |
||
|
|
|
#29579 |
|
Wtajemniczenie
|
h4li
Przy Twoich włoskach wystarczy ładnie zwinąć w koczka i ładnien powpinac wsuwkami tak, by nie bylo ich widac...Bardzo mi się podoba ta fryzurka i będzie świetnie pasować do Ciebie. ![]() Co do warkoczy to widać na pierwszy rzut oka, ze bylby problem z uplataniem. Masz bardzo skręcone chyba, ze ta szachownica, ale to tez byloby ciężko :P Reanimacja ? a probowalam Garniera Avokado i Karite ? Wiem wiem do spłukiwania jest, ale dziewczyny tez niektore w tym ja stosuja do reanimacji ![]() Aha i mam pytanie jeszcze... Oprocz Mrs Potter i Joanny bez spłukiwania to są jeszcze takie w miare składowo odpowiednie dla nas odzywki b/s ? ![]() Witam was wszystkich i jednoczesnie musze schodzic Odezwe się później... |
|
|
|
#29580 |
|
Wtajemniczenie
|
bernadko - wlasnie z tymi bs mamy problem, bo oprocz wymienionych przez ciebie pottersow, joanny naturii, joanny z apteczki babuni nie mamy na polskim rynku chyba nic.
pozostaje nam eksperymentowac z odzywkami ds :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

wiele zależy od dostępności produktów

witam wszystkie falki i loczki, po 2 tygodniach udalo mi sie nadrobic watek, ile sie naczytalam. po semestrze spokoj, wiec troche czasu sie znalazlo
a shea mi sie skonczylo- nie wiecie przypadkiem czy mozna nierafinowane shea kupic w sklepie np ze zdrowa zywnoscia, czy tylko na necie?), podcielam samodzielnie koncowki (nie wiem czy prawidlowo, ale byly juz w takim stanie, ze nie dalo sie nic zrobic a do odwiedzin fryzjera jeszcze sie nie przekonalam). dzisiaj koloryzowanie szamponem marion, troche slabo chwycilo, bo na pierwszy raz troche balam sie i trzymalam tylko 20 min., ale ogolnie jest ok
), odkurzaniu i redukcji balaganu, jutro z nimi bedzie gorzej, ciagle walcze z dniem nastepnym u moich wlosow
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)